abonnement Unibet Coolblue
pi_207934791


quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
twitter


twitter


Update Maandagmiddag 06 Februari - 12.00 uur

quote:
Turkije en Syri opnieuw getroffen door zware aardbeving en naschokken
Inmiddels wordt ook een nieuwe beving gemeld in het midden van Turkije. Volgens het EMSC gaat het om een beving met een kracht van 7.7, gevolgd door een naschok met een kracht van 6. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de eerdere aardbeving.

Turkije en Syri werden afgelopen nacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 7.8. Die beving heeft inmiddels meer dan veertienhonderd slachtoffers geist.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Update vrijdag 10 februari 12.30 uur

Dodental stijgt tot boven de 21.000
quote:
Dodental aardbeving Turkije en Syri overstijgt 21.000
Reddingswerkers op de puinhopen van een ingestort gebouw in Turkije.Beeld ANP
Het aantal doden in Turkije en Syri na de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 21.000. In Turkije gaat het om zeker 17.674 doden. Syri heeft tot dusver 3377 dodelijke slachtoffers geteld.


Ook zijn er tienduizenden gewonden. In Turkije zijn volgens de regering 6479 hulpverleners uit 56 landen aan het werk. Binnen 24 uur zouden er nog reddingswerkers arriveren uit nog negentien andere landen. In deze video leggen we waarom d
Toch nog mensen gered na 90 uur onder het puin
quote:
In de provincie Hatay is een pasgeboren baby samen met zijn moeder na bijna 90 uur gered. Dat schrijft de burgemeester van Istanboel op Twitter. In een warmhoud deken werd baby Yagiz, slechts tien dagen oud, naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder overleefde de aardbeving ook.

In Turkije is een aardbevingsslachtoffer na 101 uur levend onder het puin vandaan gehaald, meldt het Turkse persbureau Anadolu. Het gaat om een 30-jarige man in de provincie Hatay.

In diezelfde provincie is volgens Turkse media ook een familie van vijf personen gered. Een 1,5 jaar oud meisje, haar ouders, haar broer en haar oom zaten 96 uur vast onder het puin van een ingestort gebouw
Livetrackers

https://www.nu.nl/aardbev(...)g-en-naschokken.html
https://nos.nl/collectie/(...)e-gebouwen-in-aleppo
https://abcnews.go.com/In(...)thquake/?id=96913081
https://edition.cnn.com/m(...)st-020623/index.html
https://www.usar.nl/

Livestream

Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang

Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 10-02-2023 12:33:33 ]
pi_207935049
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:02 schreef Slayage het volgende:

[..]
Assad is een alaviet (niet te verwarren met de Turkse alavieten) en geen moslim.
Assad is moslim, Syrische Alawieten zijn moslim.

Dat ze niet te vergelijken zijn met soennieten is een ander verhaal.
pi_207935074
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:43 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Assad is moslim, Syrische Alawieten zijn moslim.

Dat ze niet te vergelijken zijn met soennieten is een ander verhaal.
Afsplitsing van de sjiitische islam.
Volgens wiki iig :7
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_207935087
Een plunderende Syrir krijgt een pak slaag.

Helaas wordt op twitter haat tegen Syrirs aangewakkerd. Die zijn ook slachtoffer van deze beving.

Als hij voedsel gestolen heeft, dan heb ik daar geen problemen mee. Als hij luxeproblemen steelt, dan is dat wel erg.

Toch moeten mensen niet geslagen worden.

twitter
  vrijdag 10 februari 2023 @ 12:47:32 #5
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207935095
De pasgeboren baby is stabiel, en krijgt borstvoeding van de vrouw van de directeur van het ziekenhuis.
Ook heeft een familielid zich gemeld wat voor haar wil gaan zorgen.

Je kunt je toch niet voorstellen dat zoiets in NL zou gebeuren: borstvoeding krijgen van een vreemde vrouw op de kraamafdeling van het ziekenhuis.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207935132
quote:
17s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:47 schreef MissButterflyy het volgende:
De pasgeboren baby is stabiel, en krijgt borstvoeding van de vrouw van de directeur van het ziekenhuis.
Ook heeft een familielid zich gemeld wat voor haar wil gaan zorgen.

Je kunt je toch niet voorstellen dat zoiets in NL zou gebeuren: borstvoeding krijgen van een vreemde vrouw op de kraamafdeling van het ziekenhuis.
Jawel hoor, volgens mij gebeurt dat ook in NL. Er zijn wel veel mensen die daar moeilijk over doen, en daarom zal daar niet veel ruchtbaarheid aan gegeven worden, maar ik zie het probleem niet zo. En anders is er de moedermelkbank.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 10 februari 2023 @ 12:51:42 #7
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207935164
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:49 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Jawel hoor, volgens mij gebeurt dat ook in NL. Er zijn wel veel mensen die daar moeilijk over doen, en daarom zal daar niet veel ruchtbaarheid aan gegeven worden, maar ik zie het probleem niet zo. En anders is er de moedermelkbank.
Oh echt, dat wist ik niet.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207935257
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:49 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Jawel hoor, volgens mij gebeurt dat ook in NL. Er zijn wel veel mensen die daar moeilijk over doen, en daarom zal daar niet veel ruchtbaarheid aan gegeven worden, maar ik zie het probleem niet zo. En anders is er de moedermelkbank.
Ik durf met zekerheid te zeggen dat er overal ter wereld vrouwen zijn die helpen in een situatie als deze. O+

Zag net weer een foto op de story van een Turkse vriend. Overleden vader met overleden kind in de armen. Onder het stof in het puin. Man, man, man. :'(
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 13:04:00 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_207935309
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:58 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik durf met zekerheid te zeggen dat er overal ter wereld vrouwen zijn die helpen in een situatie als deze. O+

Zag net weer een foto op de story van een Turkse vriend. Overleden vader met overleden kind in de armen. Onder het stof in het puin. Man, man, man. :'(
:'( krijg alleen al een brok in de keel als ik eraan denk. Verschrikkelijk
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_207935368
Koemelk is ook van een moeder.
pi_207935663
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 13:04 schreef Scorpie het volgende:

[..]
:'( krijg alleen al een brok in de keel als ik eraan denk. Verschrikkelijk
Ik ben dan nog ‘blij’ dat ze elkaar hebben kunnen vasthouden O+ tot het laatste moment. ;(
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207935666
twitter
  vrijdag 10 februari 2023 @ 14:02:52 #13
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207935998
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207936558
twitter
pi_207936716
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:
Een plunderende Syrir krijgt een pak slaag.

Helaas wordt op twitter haat tegen Syrirs aangewakkerd. Die zijn ook slachtoffer van deze beving.

Als hij voedsel gestolen heeft, dan heb ik daar geen problemen mee. Als hij luxeproblemen steelt, dan is dat wel erg.

Toch moeten mensen niet geslagen worden.

[ twitter ]
Je voelt het racistische element, walgelijk.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 10 februari 2023 @ 15:20:41 #16
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_207936962
twitter
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 10 februari 2023 @ 15:22:27 #17
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_207936980
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 15:20 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Helden, wat een werk moet dat zijn zeg.

Gisteren ook reddingswerkers gezien die eigenlijk compleet kapot waren, omdat ze zulke lange dagen maken, maar dan puur op de been blijven door adrenaline en hoop.
pi_207937099
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 14:58 schreef Confetti het volgende:

[..]
Je voelt het racistische element, walgelijk.
Yup. In America kankeren racisten op Mexicanen, in Nederland kankeren racisten op Mocros, in Turkije kankeren racisten op Syrirs.

Criminaliteit is veel erger wanneer de dader niet van jouw "soort" is volgens de racisten. :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207937106
Ze heeft haar vader verloren. Ze heeft reddingswerkers gesmeekt om hulp, maar redding kwam te laat. Ze hebben zijn lijk uit het puin gehaald.

twitter
pi_207937343
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207937373
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 15:51 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Grappig, nooit gedacht dat je in het leger ook gewoon in moet checken (incl bagagelabels)
pi_207937421
quote:
Dapper huisje
pi_207937613
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:
Een plunderende Syrir krijgt een pak slaag.

Helaas wordt op twitter haat tegen Syrirs aangewakkerd. Die zijn ook slachtoffer van deze beving.

Als hij voedsel gestolen heeft, dan heb ik daar geen problemen mee. Als hij luxeproblemen steelt, dan is dat wel erg.

Toch moeten mensen niet geslagen worden.

[ twitter ]
Terechte corrigerende tikken.
Edit: hem trappen was onnodig.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207937645
twitter
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_207937674
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 13:08 schreef Selenophilia het volgende:
Koemelk is ook van een moeder.
Mijn moeder heeft de omvang van een koe.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207937769
Lik like like

twitter
  vrijdag 10 februari 2023 @ 16:37:18 #28
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207937998
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 16:25 schreef polderturk het volgende:
Lik like like

[ twitter ]
hij geeft slechts 5000 want het ging te viraal volgens hemzelf.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 16:41:16 #30
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  vrijdag 10 februari 2023 @ 16:42:57 #31
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207938516
Ondertussen treedt het leger op tegen plunderaars
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207938562
Tsjah...

Ik zou ook plunderen wanneer de nood aan de man is.
Dan is het eigenlijk First Come, First Served in een situatie van leven en dood.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 17:32:04 #34
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207938602
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:28 schreef myShizzle het volgende:
Tsjah...

Ik zou ook plunderen wanneer de nood aan de man is.
Dan is het eigenlijk First Come, First Served in een situatie van leven en dood.
Wat Polderturk ook zei. Voedsel plunderen moet op een gegeven moment kunnen. (als de eigenaar er bijvoorbeeld niet meer is, en iedereen heeft honger). Maar TV's enzo... nee.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207938630
Ja dat is waar, die nuance was ik even vergeten
pi_207938634
quote:
Vind die vergelijkingen maar lomp.

Samos https://nl.wikipedia.org/wiki/Samos_(eiland):
Aantal inwoners: 32.977
Oppervlakte: 477,94 km

Izmir (https://nl.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir):
Aantal inwoners: 4.223.545
Oppervlakte: 7.340 km

"less people"

33.000 versus 4,2 miljoen.

Izmir is de derde grootste provincie van Turkije; er leven in Izmir 128 keer meer mensen dan op Samos.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-02-2023 17:35:08 ]
pi_207938654
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:33 schreef myShizzle het volgende:
Ja dat is waar, die nuance was ik even vergeten
Aanvullend na overpeinsing: een platte tv kan op een gegeven moment een ruilmiddel worden voor brood.
Dus ook daar zit wel nuancering in.
pi_207938698
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:34 schreef YStec het volgende:

[..]
Vind die vergelijkingen maar lomp.

Samos https://nl.wikipedia.org/wiki/Samos_(eiland):
Aantal inwoners: 32.977
Oppervlakte: 477,94 km

Izmir (https://nl.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir):
Aantal inwoners: 4.223.545
Oppervlakte: 7.340 km

"less people"

33.000 versus 4,2 miljoen.

Izmir is de derde grootste provincie van Turkije; er leven in Izmir 128 keer meer mensen dan op Samos.

Ook gewoon veel meer schade. De gebouwen vielen iets makkelijker om in t ene gebied vs t ander gebied.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 10 februari 2023 @ 17:42:08 #39
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207938728
Wat een heftige beelden op Twitter van die vader die dood is gevonden met in zijn armen z’n kindje. Hij heeft zich echt opgeofferd voor het leven van z’n kind. Hij was helemaal over het kind gebogen, ter bescherming.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207938742
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:42 schreef MissButterflyy het volgende:
Wat een heftige beelden op Twitter van die vader die dood is gevonden met in zijn armen z’n kindje. Hij heeft zich echt opgeofferd voor het leven van z’n kind. Hij was helemaal over het kind gebogen, ter bescherming.
Kindje wel levend nog? Niet gezien deze.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 17:44:20 #41
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207938757
quote:
En, gaat Erdogan naast journalisten nu ook deze mensen oppakken en opsluiten, alleen maar om zijn eigen gezicht te redden en op deze manier proberen de verkiezingen te winnen?
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207939005
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 09:27 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Niet heel gek toch gezien het tijdstip van de aardbeving? Zou me niks verbazen als er 100.000 mensen omgekomen zijn als straks alles achter de rug is.
Hoorde gister ergens een expert die had het over mss wel 180.000 doden
pi_207939248
LIVE | Regime Assad staat noodhulp toe in rampgebied; Nederlands team redt na 106 uur 8-jarige Ibrahim

_O_

Zo lang in het donker, in de kou en zonder moeder en vader. Vreselijk ;( Ik hoop maar dat de overlevenden het enigzins een plekje kunnen geven.
pi_207939335
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:35 schreef myShizzle het volgende:

[..]
Aanvullend na overpeinsing: een platte tv kan op een gegeven moment een ruilmiddel worden voor brood.
Dus ook daar zit wel nuancering in.
Nee. Je steelt voedsel omdat je anders sterft en er geen andere manier is om eraan te komen.
Je steelt ook geen 20 kilo vlees om maar vast voor de komende maanden ook gedekt te zijn.
No bitch to me
  vrijdag 10 februari 2023 @ 19:03:20 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207939661
Er zijn ondertussen verschillende reddingswerkers komen kijken bij het gebouw waar de buurman van m'n ouders onder ligt, die hebben met specialistische apparatuur niet vast kunnen stellen dat er nog iemand in leven is.

Maar vanmiddag werd er nog steeds gereageerd met gebonk op het roepen van zijn naam, en ze staan dag en nacht bij het gebouw. Er is nog steeds hoop!
Resistance is futile.
pi_207939690
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:03 schreef Seven. het volgende:
Er zijn ondertussen verschillende reddingswerkers komen kijken bij het gebouw waar de buurman van m'n ouders onder ligt, die hebben met specialistische apparatuur niet vast kunnen stellen dat er nog iemand in leven is.

Maar vanmiddag werd er nog steeds gereageerd met gebonk op het roepen van zijn naam, en ze staan dag en nacht bij het gebouw. Er is nog steeds hoop!
Je ouders zijn in Nederland?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207939719
Ik vraag me oprecht echt af hoelang het zal duren dat alles opgeruimd is en dat er allemaal gebouwen zullen staan. Sommige steden hebben gewoon hun halve bevolking verloren.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 19:13:13 #48
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207939768
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:06 schreef Slayage het volgende:

[..]
Je ouders zijn in Nederland?
Ja, ik ben Nederlands en mijn ouders ook. De buurman is Turks, zijn vrouw en kinderen zijn Nederlands.

Edit: de buurman heeft gewoon NL paspoort trouwens dus eigenlijk is hij Nederlander van Turkse afkomst. Zijn vader, stiefmoeder en broer zijn dinsdag dood gevonden.

[ Bericht 13% gewijzigd door Seven. op 10-02-2023 19:22:17 ]
Resistance is futile.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 10 februari 2023 @ 19:18:01 #49
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207939830
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Wat Polderturk ook zei. Voedsel plunderen moet op een gegeven moment kunnen. (als de eigenaar er bijvoorbeeld niet meer is, en iedereen heeft honger). Maar TV's enzo... nee.
Je zou het ook om kunnen draaien: TV's heeft niemand nu iets aan, voedsel en dat soort zaken zijn op het moment juist waardevoller en ik neem aan schaarser, dus dat stelen zou eigenlijk zwaarder moeten wegen...
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207939870
quote:
11s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:08 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ik vraag me oprecht echt af hoelang het zal duren dat alles opgeruimd is en dat er allemaal gebouwen zullen staan. Sommige steden hebben gewoon hun halve bevolking verloren.
Ik ben bang dat er binnen no time weer hele flatgebouwen uit de grond gestampt zullen worden. Ik hoorde Erdogan zeggen dat binnen een jaar alles herbouwd zou worden. Dat is grootspraak/verkiezingsretoriek natuurlijk, maar veel zal het niet schelen. Stadsplanning is niet iets waar de Turken goed in zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 10 februari 2023 @ 19:31:30 #51
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_207940026
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:44 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
En, gaat Erdogan naast journalisten nu ook deze mensen oppakken en opsluiten, alleen maar om zijn eigen gezicht te redden en op deze manier proberen de verkiezingen te winnen?
Duh, daar kan je natuurlijk op wachten. De eerste mensen zijn al opgepakt. Dat hij in de tientallen jaren dat hij aan de macht is hier niks aan heeft willen doen, terwijl hij druk was om een honderden kamers tellende paleis te laten bouwen, hebben wij het even niet over.
pi_207940654
quote:
Dit wordt n grote shitshow natuurlijk, talloze partijen die invloed op het eindproces hebben. Architect, engineers, aannemer, handhavers, onderaannemers, leveranciers etc. die zullen allemaal wel naar elkaar gaan wijzen. En dat voor ieder gebouw opnieuw.

Sommige bouwers/ontwikkelaars zullen waarschijnlijk zo snel mogelijk hun puinhoop geruimd zien worden :')
  vrijdag 10 februari 2023 @ 20:06:45 #53
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207940917
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:44 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
En, gaat Erdogan naast journalisten nu ook deze mensen oppakken en opsluiten, alleen maar om zijn eigen gezicht te redden en op deze manier proberen de verkiezingen te winnen?
Ja de lakse en kortzichtige regelgeving van vadertje staat zal hij natuurlijk zo veel mogelijk buiten schot proberen te houden.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_207941056
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:21 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ik ben bang dat er binnen no time weer hele flatgebouwen uit de grond gestampt zullen worden. Ik hoorde Erdogan zeggen dat binnen een jaar alles herbouwd zou worden. Dat is grootspraak/verkiezingsretoriek natuurlijk, maar veel zal het niet schelen. Stadsplanning is niet iets waar de Turken goed in zijn.
Het volk krijgt de leider die het verdient.
  vrijdag 10 februari 2023 @ 20:33:07 #55
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
  vrijdag 10 februari 2023 @ 20:35:51 #56
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207941461
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:18 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Je zou het ook om kunnen draaien: TV's heeft niemand nu iets aan, voedsel en dat soort zaken zijn op het moment juist waardevoller en ik neem aan schaarser, dus dat stelen zou eigenlijk zwaarder moeten wegen...
In die zin wel. Maar echt hongerige mensen doen gekke dingen. Plunderen is dan nog de minst slechte optie.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207941640
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 19:18 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Je zou het ook om kunnen draaien: TV's heeft niemand nu iets aan, voedsel en dat soort zaken zijn op het moment juist waardevoller en ik neem aan schaarser, dus dat stelen zou eigenlijk zwaarder moeten wegen...
Goede keuze wel, dood door een kogel van je eigen leger of dood door de honger. Kies maar.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_207941941
Een groep dieven heeft leegstaande huizen in aarbevingsgebied geplunderd. Ze hebben o.a. $64000 en goud gestolen. Ze hebben een flink pak slaag gekregen. De video hebben ze niet gedeeld.

twitter
pi_207942045
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 21:06 schreef polderturk het volgende:
Een groep dieven heeft leegstaande huizen in aarbevingsgebied geplunderd. Ze hebben o.a. $64000 en goud gestolen. Ze hebben een flink pak slaag gekregen. De video hebben ze niet gedeeld.

[ twitter ]
VIdeos staan onder de tweet, paar flinke petsen gehad.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207942234
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:28 schreef myShizzle het volgende:
Tsjah...

Ik zou ook plunderen wanneer de nood aan de man is.
Dan is het eigenlijk First Come, First Served in een situatie van leven en dood.
Je kunt het ook beheerst doen, gezamenlijk groepen vormen om eten veilig te stellen en naar rato te verdelen, jammer dat mensen vaak zo egostisch zijn, in dit soort situaties is er over algemeen voldoende voedsel als je het gewoon gecordineerd regelt.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207942420
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Pleun2011 op 10-02-2023 21:34:09 ]
  vrijdag 10 februari 2023 @ 22:06:02 #62
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207942878
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 21:06 schreef polderturk het volgende:
Een groep dieven heeft leegstaande huizen in aarbevingsgebied geplunderd. Ze hebben o.a. $64000 en goud gestolen. Ze hebben een flink pak slaag gekregen. De video hebben ze niet gedeeld.

[ twitter ]
Die jongere gasten zien er niet erg Turks uit. Afghaanse?
pi_207942942
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:44 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
En, gaat Erdogan naast journalisten nu ook deze mensen oppakken en opsluiten, alleen maar om zijn eigen gezicht te redden en op deze manier proberen de verkiezingen te winnen?
En terecht. Ook zij zijn schuldig, oppakken is dus goed.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207944075
Mijnwerkers zijn nu ook actief mensen aan het redden.

Ze graven tunnels in het puin.

twitter
pi_207944169
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 21:06 schreef polderturk het volgende:
Een groep dieven heeft leegstaande huizen in aarbevingsgebied geplunderd. Ze hebben o.a. $64000 en goud gestolen. Ze hebben een flink pak slaag gekregen. De video hebben ze niet gedeeld.

[ twitter ]
Die moeten ze levend onder puin gooien en er niet meer naar omkijken.
pi_207944171
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:27 schreef polderturk het volgende:
Mijnwerkers zijn nu ook actief mensen aan het redden.

[ twitter ]
Zal wel vooral overledenen lokaliseren zijn.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207945228





Word je olijfboomgaard logistiek opeens een stuk moeilijker
  zaterdag 11 februari 2023 @ 07:25:30 #68
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207945481
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:27 schreef polderturk het volgende:
Mijnwerkers zijn nu ook actief mensen aan het redden.

Ze graven tunnels in het puin.

[ twitter ]
Waar zijn ze actief?

Edit: Antakya. Weet je hoe we deze mijnwerkers kunnen bereiken?

[ Bericht 5% gewijzigd door Seven. op 11-02-2023 07:31:50 ]
Resistance is futile.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 08:28:25 #69
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_207945614
Heb het niet helemaal bijgehouden. Wanneer is de laatste overlevende gered?
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_207946293
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 07:25 schreef Seven. het volgende:

[..]
Waar zijn ze actief?

Edit: Antakya. Weet je hoe we deze mijnwerkers kunnen bereiken?
Nee.
Misschien kan je contact opnemen met mijn bedrijven. Je kan googlen naar Madencilik. Ze hebben technieken om tunnels te graven en die tunnels stabiel te houden.
pi_207946942
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 21:10 schreef raptorix het volgende:

[..]
VIdeos staan onder de tweet, paar flinke petsen gehad.
En terecht :r
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_207947357
Hoe kunnen in godsnaam meer dan 5,3 miljoen Syriers dakloos zijn geraakt volgens de VN? Dan moeten het aantal doden daar schrikbarend hoog zijn.
pi_207947700
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 11:07 schreef Confetti het volgende:
Hoe kunnen in godsnaam meer dan 5,3 miljoen Syriers dakloos zijn geraakt volgens de VN? Dan moeten het aantal doden daar schrikbarend hoog zijn.
Door de oorlog in Syri waren heel veel mensen naar de grens met Turkije gevlucht. De bevolkingsdichtheid is daar heel hoog.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 11 februari 2023 @ 11:34:54 #74
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207947736
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 11:07 schreef Confetti het volgende:
Hoe kunnen in godsnaam meer dan 5,3 miljoen Syriers dakloos zijn geraakt volgens de VN? Dan moeten het aantal doden daar schrikbarend hoog zijn.
Dakloos zijn kan je kans om de aardbeving zelf te overleven misschien wel iets vergroten...het overgrote merendeel van de doden op het moment zelf valt immers door instortende gebouwen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207947878
Voor de training van de honden om mensen onder het puin te vinden gebruiken ze kennelijk kleding van dode mensen en placentas :M
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207948104
In Oezbekistan worden nieuwe gebouwen getest op een aardbeving van 9.0.

Dat moet in Turkije ook gebeuren.

En alleen stalen balken gebruiken die in elkaar geklikt worden.
+ kleinere huizen.

In Japan leven ze in appartementjes van 70 m2. In Turkije leven ze in appartementen van 120 m2. Dat gaat nergens over. Als je meer staal gebruikt, dan maar kleinere woningen omdat huizen duurder worden. Ook flexibele funderingen moeten gelegd worden

twitter
pi_207948347
twitter
  zaterdag 11 februari 2023 @ 12:37:59 #78
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207948564
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 03:06 schreef tjoptjop het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Word je olijfboomgaard logistiek opeens een stuk moeilijker
Sta me af te vragen of je hier nog iets leuks mee kan doen. Noem eens wat, klimmuur. Abseilen. Labyrint. Survivaltocht. Of iets voor het leger. Of misschien gewoon opvullen met het puin van al die kapotte huizen.
pi_207948683
quote:
3s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 12:37 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Sta me af te vragen of je hier nog iets leuks mee kan doen. Noem eens wat, klimmuur. Abseilen. Labyrint. Survivaltocht. Of iets voor het leger. Of misschien gewoon opvullen met het puin van al die kapotte huizen.
Stel dat je dat al zou willen, grote kans is dat de heleboel voorlopig behoorlijk instabiel is. Je moet dus wel heel veel veiligheidsmaatregelen gaan nemen om het een beetje te kunnen.
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 11 februari 2023 @ 12:52:00 #80
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207948738
quote:
3s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 12:37 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Sta me af te vragen of je hier nog iets leuks mee kan doen. Noem eens wat, klimmuur. Abseilen. Labyrint. Survivaltocht. Of iets voor het leger. Of misschien gewoon opvullen met het puin van al die kapotte huizen.
Nieuwe toeristiche attractie? Grand canyon achtig?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 12:53:34 #81
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207948759
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 12:01 schreef polderturk het volgende:
In Oezbekistan worden nieuwe gebouwen getest op een aardbeving van 9.0.

Dat moet in Turkije ook gebeuren.

En alleen stalen balken gebruiken die in elkaar geklikt worden.
+ kleinere huizen.

In Japan leven ze in appartementjes van 70 m2. In Turkije leven ze in appaben. rtementen van 120 m2. Dat gaat nergens over. Als je meer staal gebruikt, dan maar kleinere woningen omdat huizen duurder worden. Ook flexibele funderingen moeten gelegd worden

[ twitter ]
Ik denk dat ze daar nu geen geld meer voor hebben. Ziet er trouwens wel super eng uit tijdens een aardbeving zo'n gebouw. Maar idd dus gewoon op elk nieuw gebouw zo'n machine zetten?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 12:54:16 #82
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207948776
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 11:07 schreef Confetti het volgende:
Hoe kunnen in godsnaam meer dan 5,3 miljoen Syriers dakloos zijn geraakt volgens de VN? Dan moeten het aantal doden daar schrikbarend hoog zijn.
Link :?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 12:56:30 #83
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207948805
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 12:54 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Link :?
Bron?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207948843
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 12:52 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Nieuwe toeristiche attractie? Grand canyon achtig?
Ik weet niet of ik nou moet lachen of huilen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 13:02:52 #85
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207948910
Today, our young earthquake victims, who were beaten to death in Hatay by being called "looters" and who were left to die when it was revealed that they were not looters...
twitter
  zaterdag 11 februari 2023 @ 13:14:46 #86
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207949045
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:02 schreef slashdotter3 het volgende:
Today, our young earthquake victims, who were beaten to death in Hatay by being called "looters" and who were left to die when it was revealed that they were not looters...
[ twitter ]
daar kon je op wachtne op dat soort gebeurtenisen
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 11 februari 2023 @ 13:19:00 #87
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207949098
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:02 schreef slashdotter3 het volgende:
Today, our young earthquake victims, who were beaten to death in Hatay by being called "looters" and who were left to die when it was revealed that they were not looters...
[ twitter ]
Maar die twee die we hier zien praten zijn doodgeslagen of wat mis ik (buiten weer lekker snel oordelen zo te lezen, iemand zegt 'hij plundert!' zonder enig bewijs, en bam, meppen)?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207949189
Oostenrijk trekt het reddingsteam terug door de toegenomen veiligheidsrisico's voor het team. Het redden van mensen weegt niet op tegen het gevaar dat de hulpverleners lopen.

https://www.hln.be/buiten(...)en-groepen~aecac29f/
stupidity has become as common as common sense was before
pi_207949465
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 17:44 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
En, gaat Erdogan naast journalisten nu ook deze mensen oppakken en opsluiten, alleen maar om zijn eigen gezicht te redden en op deze manier proberen de verkiezingen te winnen?
Als aangetoond wordt dat die mensen voor eigen gewin gefraudeerd hebben lijkt het me terecht dat ze opgepakt worden. Ook al faalt de Turkse overheid al decennia lang om te handhaven, vergoeilijkt dat het handelen van de aannemers en architecten niet. Het kan toeval zijn maar dat die architect op de luchthaven opgepakt is lijkt er toch wel op te duiden dat hij zijn rol kent
pi_207949485
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207949503
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:19 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Maar die twee die we hier zien praten zijn doodgeslagen of wat mis ik (buiten weer lekker snel oordelen zo te lezen, iemand zegt 'hij plundert!' zonder enig bewijs, en bam, meppen)?
Daarom is eigen richting zo gevaarlijk en nooit iets om aan te moedigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207949663
Turkse grens met Armeni na 30 jaar weer open voor aardbevingshulp
https://nos.nl/l/2463368
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:09:51 #93
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207949746
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:26 schreef marcb1974 het volgende:
Oostenrijk trekt het reddingsteam terug door de toegenomen veiligheidsrisico's voor het team. Het redden van mensen weegt niet op tegen het gevaar dat de hulpverleners lopen.

https://www.hln.be/buiten(...)en-groepen~aecac29f/
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:10:28 #94
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_207949752
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:49 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Sow…
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Spellchecker zaterdag 11 februari 2023 @ 14:11:12 #95
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207949762
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
;( :X
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:12:57 #96
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_207949779
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
Vechten om het (eventueel) piepkleine beetje eten dat er is.

Treurig maar begrijpelijk.
  Spellchecker zaterdag 11 februari 2023 @ 14:15:20 #97
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207949805
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:12 schreef Eightyone het volgende:

[..]
Vechten om het (eventueel) piepkleine beetje eten dat er is.

Treurig maar begrijpelijk.
Ja.


Maar het leger .... kunnen die militairen niet de orde bewaren/bewaken?

Niet goed (genoeg) uitgerust waarschijnlijk ....
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:15:57 #98
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207949813
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:15 schreef maily het volgende:

[..]
Ja.

Maar het leger .... kunnen die militairen niet de orde bewaren/bewaken?

Niet goed (genoeg) uitgerust waarschijnlijk ....
Leger kan beter eten gaan uitdelen dan de orde bewaken..... Orde komt er vanzelf wanneer mensen eten en drinken hebben.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:22:04 #99
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_207949896
Door dat weinige eten gaan er nog de nodige relatief zwakkere vallen die het in eerste instantie gered hadden.
pi_207949951
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:15 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Leger kan beter eten gaan uitdelen dan de orde bewaken..... Orde komt er vanzelf wanneer mensen eten en drinken hebben.
Ja, maar is dit het probleem van hulpverleners uit het buitenland, die al dagen zitten te zwoegen, of van de regering van Turkije?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 14:28:21 #101
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207949967
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
Kunnen ze niet net zoals in de 2e wereld oorlog voedselpakketten laten droppen door vliegtuigen ?
Ik ben inmiddels overleden
pi_207950459
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
Dit is ook wel een opvallend deel uit het NOS artikel:

Duitsers en Oostenrijkers staken reddingswerk in aardbevingsgebied om onrust
https://nos.nl/l/2463368

quote:
De burgemeester van de stad Erzin in de provincie Hatay krijgt juist lof omdat er in zijn stad nauwelijks gebouwen zijn ingestort. Er zijn daardoor nauwelijks slachtoffers gevallen. "We hadden geen verlies aan mensenlevens, verwondingen of puin. Ik stond illegale bouw niet toe. Mijn geweten is zuiver", zegt hij tegen Turkse media.
Ik vraag me af wat voor een impact deze aardbeving op de Turkse verkiezingen gaat hebben in mei. Het is duidelijk een chaos en de staat heeft veel kostbare tijd verloren in de eerste uren na de aardbeving. Dat de hele regio vernietigd is met uitzondering van een stadje met een CHP burgemeester lijkt me ook bepaald geen goed nieuws voor Erdogan en diens AKP.
  Moderator zaterdag 11 februari 2023 @ 15:17:55 #103
8781 crew  Frutsel
pi_207950878
Lees alleen maar over Turkije, maar Syrie dan?
pi_207950925
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207950930
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207950936
quote:
Waarom? Er wordt geschoten.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 15:47:51 #108
299349 KrAlex
Byk Kaptan!
pi_207950947
Begrijpelijk dat reddingswerkers zich nu terug trekken. De sfeer is erg grimmig momenteel. Mensen zijn echt op zoek om de zogenoemde looters aan te pakken. Mensen die gebruik maken van de situatie om lege huizen te plunderen of om vrachtwagens te beroven die belangrijke goederen aan het vervoeren zijn voor alle slachtoffers.

Deze ramp gaat nog hele grote gevolgen hebben voor de politiek en miljoenen vluchtelingen in Turkije.
pi_207950961
quote:
Dan ga je toch lekker zelf erheen. Hulp is goed maar niet als je eigen veiligheid in geding komt
No bitch to me
pi_207950975
quote:
Orde is het belangrijkste wat er bestaat. We beseffen dat pas wanneer wanorde heerst. Helaas komen dan de aasgieren om gebruik te maken van de situatie.

Ik zag gisteren iemand die opgepakt was door de politie die zich voordeed als een AFAD hulpverlener en vrachtwagens met hulpgoederen naar zijn eigen depot liet rijden waar zogenaamd een distributiecentrum was vor de hulpverlening.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207950994
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:46 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Waarom? Er wordt geschoten.
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:49 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Dan ga je toch lekker zelf erheen. Hulp is goed maar niet als je eigen veiligheid in geding komt
?
Ik ben niet boos op de hulpverleners.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207951029
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:54 schreef superniger het volgende:

[..]
[..]
?
Ik ben niet boos op de hulpverleners.
Zo kwam het wel over ;)
Maar ook die mensen snap ik wel als je 1e levensbehoefte im het geding is ga je rare dingen doen. En er zullen helaas ook gekke tussen zitten die dit aangrijpen om er zelf beter van te worden
No bitch to me
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:04:05 #113
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951063
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 13:49 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Misschien luguber, maar ik vind het wel mooi daar hoe de natuur werkt. Woon zelf ook vlakbij zo'n breuklijn, best bijzonder hoe anders de natuur aan de ene kant en aan de andere kant is
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951079
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:49 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Dan ga je toch lekker zelf erheen. Hulp is goed maar niet als je eigen veiligheid in geding komt
Dat.
Les 1 bij hulpverlening: je eigen veiligheid gaat voor.
Dat is zo bij de politie, bij de brandweer en dat zal bij dit soort zaken niet anderd zijn.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_207951109
Hulpverlening gewoon helemaal staken ,zoeken ze het maar lekker zelf uit

Veel overlevenden zullen ze toch niet meer vinden
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:13:10 #116
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207951121
Wat ik al eerder aangaf: door gebrek aan cordinatie is dit hoe de hulpgoederen eindigen:

twitter


Vrachtwagenchauffeurs worden op de bonnefooi naar het gebied gestuurd zonder te weten waar ze de spullen moeten lossen, dus worden ze langs de kant van de weg gedumpt. Probeer hier maar eens dekens in te vinden. Zie jij ze? Iedereen stuurt van alles in verzamelpakketten waar de gezochte dekens niet gevonden kunnen worden, dus wordt alles opengetrokken totdat ze gevonden hebben wat ze zochten.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:13:25 #117
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951124
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:02 schreef Aether het volgende:
Turkse grens met Armeni na 30 jaar weer open voor aardbevingshulp
https://nos.nl/l/2463368
Filmpje in dat artikel laat me wel schrikken...
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:14:18 #118
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951131
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 14:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Zou ook geschoten worden (via nos)

In het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije heerst steeds meer onrust bij de plaatselijke bevolking, mede door het gebrek aan levensmiddelen. De situatie is inmiddels zo chaotisch dat Oostenrijkse en Duitse reddingsteams hebben besloten om hun inzet daar te staken.

Het team van het Oostenrijkse leger zegt dat de veiligheidssituatie in de Turkse provincie Hatay steeds moeilijker wordt vanwege toenemende agressie door Turken onderling. Daarbij zou ook worden geschoten.
Dat mensen nu gaan plunderen... ze plunderen waarschijnlijk ook gewoon voedsel voor hun gezin om te overleven. En of dat dan plunderen is of gewoon overleven?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:14:45 #119
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951137
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:41 schreef streamjohan het volgende:
Lees alleen maar over Turkije, maar Syrie dan?
Dat land hebben we geen journalisten
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951143
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 15:45 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Aww O+
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:15:51 #121
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951154
quote:
Begrijpelijk. Als jouw kind nog levend onder het puin ligt en de hulpverleners gaan naar een ander huis omdat ze in jouw ingestorte huis geen veilige reddingsoperatie kunnen doen, hoe zou jij dan reageren?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951163
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:04 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Misschien luguber, maar ik vind het wel mooi daar hoe de natuur werkt. Woon zelf ook vlakbij zo'n breuklijn, best bijzonder hoe anders de natuur aan de ene kant en aan de andere kant is
De natuur is vaak prachtig en angstwekkend tegelijkertijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207951179
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:13 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Filmpje in dat artikel laat me wel schrikken...
Wtf. Inderdaad :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:21:47 #124
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951211
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:18 schreef Slayage het volgende:

[..]
Wtf. Inderdaad :D
Maar het ergste vind ik nog wel de mensen die in het puin liggen en nog leven?
Hoe dat dan voor ze voelt?
Ik bedoel, ik heb ooit mezelf binnengesloten en dat was al angstaanjagend (dwz, de knip van mijn voordeur was afgebroken dus die deur bleef op slot)
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951249
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:21 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Maar het ergste vind ik nog wel de mensen die in het puin liggen en nog leven?
Hoe dat dan voor ze voelt?
Ik bedoel, ik heb ooit mezelf binnengesloten en dat was al angstaanjagend (dwz, de knip van mijn voordeur was afgebroken dus die deur bleef op slot)
Komt wel erg dichtbij zo
pi_207951284
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:26 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Komt wel erg dichtbij zo
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:32:15 #127
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951307
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:26 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Komt wel erg dichtbij zo
ja naja dat freakte me al helemaal uit kan je nagaan hoe het is als je onder het puin gevangen zit :D
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951393
Vandaag vertrekken Ruud de Wild en Olcay Glşen samen met 29 artsen en verpleegkundigen van Erasmus MC, Amsterdam UMC en Ambulance Rotterdam-Rijnmond naar Gaziantep

https://www.libelle.nl/cs-b609e648
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:49:16 #129
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:50:10 #130
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207951524
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:13 schreef ACT-F het volgende:
Wat ik al eerder aangaf: door gebrek aan cordinatie is dit hoe de hulpgoederen eindigen:

[ twitter ]

Vrachtwagenchauffeurs worden op de bonnefooi naar het gebied gestuurd zonder te weten waar ze de spullen moeten lossen, dus worden ze langs de kant van de weg gedumpt. Probeer hier maar eens dekens in te vinden. Zie jij ze? Iedereen stuurt van alles in verzamelpakketten waar de gezochte dekens niet gevonden kunnen worden, dus wordt alles opengetrokken totdat ze gevonden hebben wat ze zochten.
Godver... wat een klungels die Turkse regering
pi_207951642
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:21 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Ik bedoel, ik heb ooit mezelf binnengesloten en dat was al angstaanjagend (dwz, de knip van mijn voordeur was afgebroken dus die deur bleef op slot)
Dus jij past alleen door de voordeur?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 16:58:48 #132
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207951644
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:41 schreef Slayage het volgende:
Vandaag vertrekken Ruud de Wild en Olcay Glşen samen met 29 artsen en verpleegkundigen van Erasmus MC, Amsterdam UMC en Ambulance Rotterdam-Rijnmond naar Gaziantep

https://www.libelle.nl/cs-b609e648
Wat gaan die twee toevoegen aan het geheel behalve zelfpijperij?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:02:09 #133
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951688
quote:
11s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:58 schreef HyperViper het volgende:

[..]
Dus jij past alleen door de voordeur?
Mijn keukenraam ging niet zo ver open want daar zat een kraan voor
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207951713
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:02 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Mijn keukenraam ging niet zo ver open want daar zat een kraan voor
Jeetje zeg dat is wel echt super heftig.
pi_207951761
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:58 schreef Gunner het volgende:

[..]
Wat gaan die twee toevoegen aan het geheel behalve zelfpijperij?
Media exposure brengt veel geld in het laatje voor de zaak waar ze bezig voor zijn. Zelfpijperij moet je voor lief nemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:11:07 #136
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951789
Met 25000 doden, is dit nu de ergste ramp in de geschiedenis van FOK! ?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:11:12 #137
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207951790
Ik lees net een bericht dat er nog steeds gebonk te horen zou zijn in het gebouw waar de buurman van m'n ouders onder ligt. Maar ik ben er niet van overtuigd dat dit bericht actueel is. Wat ik wel zeker weet is dat er gistermiddag nog reactie kwam. En ook weten we nu dat het gebouw deels ingestort is, dus hulpverleners zijn bang dat het alsnog volledig instort. Geen wonder dat ze steeds weer vertrekken...

Hele rare gewaarwording, elke ochtend denken dat hij dood is en dan komt er in de loop van de dag toch weer een levensteken.
Resistance is futile.
pi_207951812
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:11 schreef Maanvis het volgende:
Met 25000 doden, is dit nu de ergste ramp in de geschiedenis van FOK! ?
Fok bestaat al een tijdje hoor. Hati aardbeving was waarschijnlijk een veel grotere ramp
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207951815
Dit soort berichten zien we steeds minder langskomen

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:15:08 #140
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207951827
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:13 schreef Slayage het volgende:

[..]
Fok bestaat al een tijdje hoor. Hati aardbeving was waarschijnlijk een veel grotere ramp
En de tsunami in 2004 ook.
Resistance is futile.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:20:04 #141
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207951880
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:13 schreef Slayage het volgende:

[..]
Fok bestaat al een tijdje hoor. Hati aardbeving was waarschijnlijk een veel grotere ramp
klopt klopt
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207952002
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 16:41 schreef Slayage het volgende:
Vandaag vertrekken Ruud de Wild en Olcay Glşen samen met 29 artsen en verpleegkundigen van Erasmus MC, Amsterdam UMC en Ambulance Rotterdam-Rijnmond naar Gaziantep

https://www.libelle.nl/cs-b609e648
Wat gaan Ruud en Olcay daar doen? Waarom niet twee extra artsen in dat vliegtuig ipv die twee?
Een maat van me, brandweerman, zit er sinds dinsdag met het Nederlandse team. Respect voor wat die doen daar.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:34:17 #143
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207952062
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:30 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Wat gaan Ruud en Olcay daar doen? Waarom niet twee extra artsen in dat vliegtuig ipv die twee?
Een maat van me, brandweerman, zit er sinds dinsdag met het Nederlandse team. Respect voor wat die doen daar.
vraag die maat van je effe of het vliegtuig vol zat
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:34:45 #144
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207952071
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:13 schreef Slayage het volgende:

[..]
Fok bestaat al een tijdje hoor. Hati aardbeving was waarschijnlijk een veel grotere ramp
Haiti of de 2004 tsunami: 200.000+ doden.

Haiti is in die zin erger in dat het land volgens mij nooit er meer bovenop is gekomen na die ramp. Was natuurlijk al een arm land maar nu maken gangs de dienst uit. Tsunami aan de andere kant trof heel veel landen.

Offtopic maar nu komen al die filmpjes weer boven drijven in mn geheugen van die tsunami. Wat een ramp was dat.... Raar idee dat er volwassenen zijn die de 2004 tsunami niet eens meegemaakt hebben. Tijd vliegt.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207952114
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:34 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Haiti of de 2004 tsunami: 200.000+ doden.

Haiti is in die zin erger in dat het land volgens mij nooit er meer bovenop is gekomen na die ramp. Was natuurlijk al een arm land maar nu maken gangs de dienst uit. Tsunami aan de andere kant trof heel veel landen.

Offtopic maar nu komen al die filmpjes weer boven drijven in mn geheugen van die tsunami. Wat een ramp was dat.... Raar idee dat er volwassenen zijn die de 2004 tsunami niet eens meegemaakt hebben. Tijd vliegt.
Ik weet nog precies waar ik was en wat ik deed toen ik hoorde over die tsunami. Heel gek eigenlijk want dat heb ik niet met veel dingen. Fortuijn? Geen idee, Van Gogh hetzelfde. Toch dezelfde periode.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:44:28 #146
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207952179
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:39 schreef Document1 het volgende:

[..]
Ik weet nog precies waar ik was en wat ik deed toen ik hoorde over die tsunami. Heel gek eigenlijk want dat heb ik niet met veel dingen. Fortuijn? Geen idee, Van Gogh hetzelfde. Toch dezelfde periode.
Van Gogh weet ik nog als vandaag. Ik stond het land om te ploegen toen de melkman net langs kwam.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207952208
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:34 schreef Maanvis het volgende:

[..]
vraag die maat van je effe of het vliegtuig vol zat
Die heeft wel iets beters te doen, maar denk wel dat ze een dezer dagen terugkeren, kans op overlevenden is nagenoeg 0 nu.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:47:23 #148
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207952231
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:46 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Die heeft wel iets beters te doen, maar denk wel dat ze een dezer dagen terugkeren, kans op overlevenden is nagenoeg 0 nu.
Nouja jij claimt dat de vliegtuigen vol zitten en dat Wild en Jul een plekje van iemand anders innemen: D
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207952296
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:34 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Haiti of de 2004 tsunami: 200.000+ doden.

Haiti is in die zin erger in dat het land volgens mij nooit er meer bovenop is gekomen na die ramp. Was natuurlijk al een arm land maar nu maken gangs de dienst uit. Tsunami aan de andere kant trof heel veel landen.

Offtopic maar nu komen al die filmpjes weer boven drijven in mn geheugen van die tsunami. Wat een ramp was dat.... Raar idee dat er volwassenen zijn die de 2004 tsunami niet eens meegemaakt hebben. Tijd vliegt.
Kan me dat ook nog wel herinneren. Op een eiland, komt een muur van water op af en daarna weg eiland :{
pi_207952297
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:47 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Nouja jij claimt dat de vliegtuigen vol zitten en dat Wild en Jul een plekje van iemand anders innemen: D
Nee, ik claimde niet zozeer dat het vliegtuig volzat, het kan ook zijn dat de hulporganisatie betaald voor de tickets van Olcay en Ruud, ipv andere.
Kan ook dat ze voor zichzelf betalen. Olcay, als Turkse, zal wel affiniteit met de regio hebben, maar waarom wil je een mislukte zakenvrouw meenemen?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:54:25 #151
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207952301
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:53 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Nee, ik claimde niet zozeer dat het vliegtuig volzat, het kan ook zijn dat de hulporganisatie betaald voor de tickets van Olcay en Ruud, ipv andere.
Kan ook dat ze voor zichzelf betalen. Olcay, als Turkse, zal wel affiniteit met de regio hebben, maar waarom wil je een mislukte zakenvrouw meenemen?
Misschien als tolk voor je vriend???
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207952307
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:30 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Wat gaan Ruud en Olcay daar doen? Waarom niet twee extra artsen in dat vliegtuig ipv die twee?
Een maat van me, brandweerman, zit er sinds dinsdag met het Nederlandse team. Respect voor wat die doen daar.
Gaan die voor de tv actie uitzending soms?
  zaterdag 11 februari 2023 @ 17:55:55 #153
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207952319
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:55 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Gaan die voor de tv actie uitzending soms?
Ja misschien wel, maar tjoptjop heeft liever dat zijn brandweerman vriend daar voor de camera gaat staan
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207952322
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:55 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Ja misschien wel, maar tjoptjop heeft liever dat zijn brandweerman vriend daar voor de camera gaat staan
Ik heb geeneens een brandweerman vriend :D
pi_207952578
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 17:11 schreef Maanvis het volgende:
Met 25000 doden, is dit nu de ergste ramp in de geschiedenis van FOK! ?
FOK! heeft ook verschrikkelijke rampen meegemaakt.

Kittengate.
SHEgate.
Wij zijn voetbal gate.
Etc.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 11 februari 2023 @ 19:04:36 #156
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zaterdag 11 februari 2023 @ 19:08:06 #157
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207953149
quote:
Nouja, medieval is het niet echt, ze overleven het wel toch :D. En idd dat zal ze wel afschrikken?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207953388
Die vader die zijn dochters hand vasthield is in totaal 7 familieleden verloren, waaronder zijn vader en moeder.
pi_207953523
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 19:35:08 #160
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207953565
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Denk dat het meer in de categorie zit van dat je kind onder het puin ligt ennog leeft en dat ze naar een ander gebouw gaan omdat ze je kind niet op een veilige manier kunnen redden
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207953706
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Mensen proberen te overleven (water, voedsel, medicijnen en warmte) en ze proberen vrienden of familieleden levend onder het puin te halen. Er zit veel meer achter dan je denkt en is niet direct gericht tegen hulpverleners omdat ze gewoon zin hebben om te rellen vanwege de verveling
pi_207954003
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Doe niet zo simpel mens.
pi_207954004
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:42 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Mensen proberen te overleven (water, voedsel, medicijnen en warmte) en ze proberen vrienden of familieleden levend onder het puin te halen. Er zit veel meer achter dan je denkt en is niet direct gericht tegen hulpverleners omdat ze gewoon zin hebben om te rellen vanwege de verveling
Denk het ook. Wat een wanhoop en ellende komt er dan op je af. Honger, kou, zien dat je familie niet geholpen kan worden.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207954094
twitter
pi_207954312
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Schaam je je niet?
pi_207954372
2 maanden oude baby die uit het puin is gered. Bekijk de video. Hij is echt superlief.

twitter
pi_207955213
quote:
Met dank aan hun dictators die niets geven om het klootjesvolk.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_207955950
Mijnwerkers hebben een 5 maanden oude baby uit het puin gehaald.

Mijnwerkers moeten overal ingezet worden.

twitter
pi_207956008
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 20:58 schreef bijdehand het volgende:

[..]
Met dank aan hun dictators die niets geven om het klootjesvolk.
Als een gebied zo groot als Nederland getroffen zou worden ben ik benieuwd in hoeverre de overheid de boel snel op orde zou hebben. Ik praat niets goed en er gaat giga veel mis daar nu, maar ook hier zouden dan echt wel dorpen pas veel later hulp krijgen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  zaterdag 11 februari 2023 @ 21:39:00 #170
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_207956322
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:26 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Als een gebied zo groot als Nederland getroffen zou worden ben ik benieuwd in hoeverre de overheid de boel snel op orde zou hebben. Ik praat niets goed en er gaat giga veel mis daar nu, maar ook hier zouden dan echt wel dorpen pas veel later hulp krijgen.
Aangezien bijdehand reageert op een post over de hoeveelheid doden, en niet over plunderaars en overheidshulp, neem ik aan dat we in Nederland huizen zouden bouwen die voldoen aan de wet wanneer Nederland op een instabiele breuklijn zou liggen. Dat er zoveel mensen zijn omgekomen lijkt mij ook geheel te wijten aan corruptie en handjeklap politiek waardoor zelfs modernere huizen ingestort zijn.
Xbox Live Gamertag : ThaD16
pi_207956347
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Waar lees je dat de hulpverleners worden aangevallen? Ik lees vooral grimmige/dreigende sfeer maar niet tegen hulpverleners
No bitch to me
  zaterdag 11 februari 2023 @ 21:42:42 #172
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207956392
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 19:32 schreef quirina het volgende:
Lekker ondankbaar die Turken die hulpverleners aanvallen. Ze proberen mensen te redden voor fuck sake.
Hoe kom je erbij dat hulpverleners aangevallen worden?

De Oostenrijkers en Duitsers zijn ermee gestopt omdat ze het niet veilig meer achtten. Er zijn confrontaties tussen politie en plunderaars. Men ziet dat de risico's hoger worden terwijl er steeds minder mensen worden gered.
Resistance is futile.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 21:52:17 #173
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207956617
Lastige keuzes moeten er steeds gemaakt worden. Stel een man in paniek zegt dat z'n baby onder het puin ligt, dus gaan reddingswerkers hem helpen. Maar het is lastig en voortgang gaat langzaam. Verderop is mogelijk een familie van 4 mensen nog levend onder het puin. Er is maar 1 reddingsteam in dat gebied. Moet je dan niet op een gegeven moment zeggen, sorry maar vier mensen gaan voor 1?

Dat is letterlijk het trolly probleem in de praktijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207956669
quote:
Zou grootste aardbevingsramp allertijden betekenen in het middenoosten
pi_207956732
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:52 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Lastige keuzes moeten er steeds gemaakt worden. Stel een man in paniek zegt dat z'n baby onder het puin ligt, dus gaan reddingswerkers hem helpen. Maar het is lastig en voortgang gaat langzaam. Verderop is mogelijk een familie van 4 mensen nog levend onder het puin. Er is maar 1 reddingsteam in dat gebied. Moet je dan niet op een gegeven moment zeggen, sorry maar vier mensen gaan voor 1?

Dat is letterlijk het trolly probleem in de praktijk.
In een interview met een Nederlandse reddingswerker werd exact dit probleem benoemd. Duivelse dilemma s.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207956766
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:23 schreef polderturk het volgende:
Mijnwerkers hebben een 5 maanden oude baby uit het puin gehaald.

Mijnwerkers moeten overal ingezet worden.

[ twitter ]
Ok, ik weet dat het kinderachtig is van mezelf :') :@

Dan ben je je het pleuris aan het werken als reddingswerker in de meest onmogelijke en gevaarlijke posities, en als er dan na uren eindelijk iemand levend uitkomt wordt als eerste Allah/God bedankt :{ HALLO!? :(
pi_207956772
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:54 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Zou grootste aardbevingsramp allertijden betekenen in het middenoosten
Ik geloof niks van 50.000.

Minimaal 200.000.
Mogelijk 600.000.
Het getroffen gebied is 2x Nederland.
In een gebied zo groot als 5x Nederland is een aardbeving boven 5.0 gevoeld.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 22:01:12 #178
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207956779
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:52 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Lastige keuzes moeten er steeds gemaakt worden. Stel een man in paniek zegt dat z'n baby onder het puin ligt, dus gaan reddingswerkers hem helpen. Maar het is lastig en voortgang gaat langzaam. Verderop is mogelijk een familie van 4 mensen nog levend onder het puin. Er is maar 1 reddingsteam in dat gebied. Moet je dan niet op een gegeven moment zeggen, sorry maar vier mensen gaan voor 1?

Dat is letterlijk het trolly probleem in de praktijk.
De buurvrouw heeft al zeker 3 teams zien vertrekken :{ . Hartverscheurend als je man onder het puin met bonken reageert op zijn naam :'( .

Vandaag geen bevestigde berichten over levenstekens ;( .
Resistance is futile.
pi_207956831
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Ok, ik weet dat het kinderachtig is van mezelf :') :@

Dan ben je je het pleuris aan het werken als reddingswerker in de meest onmogelijke en gevaarlijke posities, en als er dan na uren eindelijk iemand levend uitkomt wordt als eerste Allah/God bedankt :{ HALLO!? :(
Emoties.
Hij is gelovig.
Hij is dankbaar dat God hem niet heeft laten sterven.
pi_207956861
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef polderturk het volgende:

[..]
Ik geloof niks van 50.000.

Minimaal 200.000.
Mogelijk 600.000.
Het getroffen gebied is 2x Nederland.
In een gebied zo groot als 5x Nederland is een aardbeving boven 5.0 gevoeld.
Nee
pi_207957060
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Ok, ik weet dat het kinderachtig is van mezelf :') :@

Dan ben je je het pleuris aan het werken als reddingswerker in de meest onmogelijke en gevaarlijke posities, en als er dan na uren eindelijk iemand levend uitkomt wordt als eerste Allah/God bedankt :{ HALLO!? :(
Gelukkig zijn de reddingswerkers niet zo narcistisch ingesteld en snappen ze dat mensen emotioneel en getraumatiseerd zijn. Genoeg reddingswerkers die een band hebben met gezinnen die gered zijn nu. Beetje gaan oordelen over een fragmentje over de keiharde waarheid waar die mensen in zitten is idd kinderachtig en niet een beetje ook.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 22:19:33 #182
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207957200
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef polderturk het volgende:

[..]
Ik geloof niks van 50.000.

Minimaal 200.000.
Mogelijk 600.000.
Het getroffen gebied is 2x Nederland.
In een gebied zo groot als 5x Nederland is een aardbeving boven 5.0 gevoeld.
Bij Humberto zojuist werd gemeld dat er een Turkse professor een grove schatting had van tussen de 150.000 en 200.000 mensen die onder het puin liggen. Dat is een bizar aantal en vergelijkbaar met Hati en de Tsumami van 2004
pi_207957223
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Ok, ik weet dat het kinderachtig is van mezelf :') :@

Dan ben je je het pleuris aan het werken als reddingswerker in de meest onmogelijke en gevaarlijke posities, en als er dan na uren eindelijk iemand levend uitkomt wordt als eerste Allah/God bedankt :{ HALLO!? :(
Religieus is het als volgt:

God is de Schepper. God schept via de reddingswerker. Daarom ben je God dankbaar.

En de reddingswerker is vervolgens God dankbaar dat hij een goede daad kon verrichten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207957244
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:19 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Bij Humberto zojuist werd gemeld dat er een Turkse professor een grove schatting had van tussen de 150.000 en 200.000 mensen die onder het puin liggen. Dat is een bizar aantal en vergelijkbaar met Hati en de Tsumami van 2004
Laten we hopen dat die professor er helemaal naast zit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 11 februari 2023 @ 22:22:10 #185
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207957253
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:01 schreef Seven. het volgende:

[..]
De buurvrouw heeft al zeker 3 teams zien vertrekken :{ . Hartverscheurend als je man onder het puin met bonken reageert op zijn naam :'( .

Vandaag geen bevestigde berichten over levenstekens ;( .
Man man wat een hel :'(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207957367
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 21:26 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Als een gebied zo groot als Nederland getroffen zou worden ben ik benieuwd in hoeverre de overheid de boel snel op orde zou hebben. Ik praat niets goed en er gaat giga veel mis daar nu, maar ook hier zouden dan echt wel dorpen pas veel later hulp krijgen.
Gaat er mij meer om dat er in het verleden vaker grote aardbevingen geweest zijn en er alleen op papier iets aan wordt gedaan. Als mensen commentaar hebben worden sociale media geblokkeerd |:(
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_207957742
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 februari 2023 @ 22:57:45 #188
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207957948
USAR zoekt nog n dag en dan gaan ze naar huis..
Resistance is futile.
pi_207958082
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:19 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Bij Humberto zojuist werd gemeld dat er een Turkse professor een grove schatting had van tussen de 150.000 en 200.000 mensen die onder het puin liggen. Dat is een bizar aantal en vergelijkbaar met Hati en de Tsumami van 2004
Ik had zelf ook een berekening gemaakt waarbij ik op 600.000 uitkwam. Die professor beschikt natuurlijk over data waar ik niet over beschik. Hoeveel vermisten zijn er bijvoorbeeld? Als dat er 200.000 zijn, dan kan het aantal doden niet 600.000 zijn.
pi_207958085
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:57 schreef Seven. het volgende:
USAR zoekt nog n dag en dan gaan ze naar huis..
Worden afgelost door teams uit andere landen ;)

Ze gaan overigens maandag pas naar huis. Vandaag hebben ze ook niemand kunnen redden, en denk dat er ook niets meer gaat bij komt. Je moet op een gegeven moment ook stoppen voor je eigen geestelijke gezondheid. Hoe cru het ook klinkt: Ze zijn er om mensenlevens te redden, en niet om lijken tussen het puin weg te halen.
pi_207958118
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:57 schreef Seven. het volgende:
USAR zoekt nog n dag en dan gaan ze naar huis..
Zijn er cijfers bekend over hoeveel mensen levend onder het puin zijn gehaald deze week? Snap wel dat het een keer klaar is.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207958166
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:07 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Zijn er cijfers bekend over hoeveel mensen levend onder het puin zijn gehaald deze week? Snap wel dat het een keer klaar is.
Ik volg het hier een beetje, is niet erg hoopvol meer.

quote:
Hoewel er nog steeds berichten komen van tekenen van leven, zijn er vandaag bij ons weten in Hatay geen reddingen geweest. Het stadscentrum en vlak daarbuiten zijn bijna geheel doorzocht. De verwachting is dat nu meer gezocht zal gaan worden in de gebieden buiten de stad. Naast het zoeken in de aan ons toegewezen sectoren, zijn er verder op aanvraag van andere reddingsteams en lokalen zoekslagen gedaan. We merken dat de honden vermoeid raken door de vele inzetten.
https://www.usar.nl/

12 mensen hebben ze kunnen redden overigens.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-02-2023 23:10:04 ]
pi_207958439
Maar er is dus ook geen cordinatie over bijvoorbeeld het in kaart brengen van vermisten? Dat moeten er tochvele duizenden zijn?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207958526
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:22 schreef Jor_Dii het volgende:
Maar er is dus ook geen cordinatie over bijvoorbeeld het in kaart brengen van vermisten? Dat moeten er tochvele duizenden zijn?
Misschien wel, misschien niet. Maar dat heeft nu toch weinig zin meer. Ze zullen sporadisch nog een levende aantreffen, maar ga er maar vanuit dat onder elk gebouw tientallen, al dan niet honderden mensen liggen. Al heb je alles in kaart, waar moet je zoeken om nog overlevenden te vinden?
pi_207958580
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:57 schreef Seven. het volgende:
USAR zoekt nog n dag en dan gaan ze naar huis..
Dat is toch ook niet helemaal gek? Die zijn dan een week bezig en gericht op het vinden van overlevenden.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_207958589
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:00 schreef polderturk het volgende:

[..]
Ik geloof niks van 50.000.

Minimaal 200.000.
Mogelijk 600.000.
Het getroffen gebied is 2x Nederland.
In een gebied zo groot als 5x Nederland is een aardbeving boven 5.0 gevoeld.
Ook even dicht bevolkt?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207958630
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:31 schreef marsan het volgende:

[..]
Ook even dicht bevolkt?
In het hardst getroffen gebied wonen ongeveer 5 miljoen mensen. In het hele aardbevingsgebied wonen 13 miljoen mensen.
pi_207958650
twitter
pi_207958651
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:20 schreef Slayage het volgende:

[..]
Religieus is het als volgt:

God is de Schepper. God schept via de reddingswerker. Daarom ben je God dankbaar.

En de reddingswerker is vervolgens God dankbaar dat hij een goede daad kon verrichten.
En als er een lijk komt zijn ze daar dankbaar voor.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207958663
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:33 schreef polderturk het volgende:

[..]
In het hardst getroffen gebied wonen ongeveer 5 miljoen mensen. In het hele aardbevingsgebied wonen 13 miljoen mensen.
Precies. Die vgl met oppervlakte met nl slaat dus nergens op.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207958670
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_207958947
twitter
pi_207959012
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 22:01 schreef Seven. het volgende:

[..]
De buurvrouw heeft al zeker 3 teams zien vertrekken :{ . Hartverscheurend als je man onder het puin met bonken reageert op zijn naam :'( .

Vandaag geen bevestigde berichten over levenstekens ;( .
Als ik dit lees krijg ik het al bijna aan mijn hart van de gruwelijkheid ervan...
Tails tell tales
pi_207960054
Waar ik best een beetje verdrietig van werd is dat de overheid 10 miljoen aan Syri heeft gedoneerd blijkbaar volgens een fb-vriendin en dan de reacties eronder...... :r

Te walgelijk.
Totaal geen empatisch vermogen.
Ze weten ook blijkbaar niet dat dit uit een heel ander potje komt dan van OnsE kindurUhhh die onderwijz moetuhh krijgen of zorrugh.

Godsallejezus!


Hou op hoor!

En Oekrane wordt er dan ook nog even bijgehaald.

Rampen en oorlog halen blijkbaar het slechtste in bepaalde mensen naar boven.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_207960130
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 00:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Waar ik best een beetje verdrietig van werd is dat de overheid 10 miljoen aan Syri heeft gedoneerd blijkbaar volgens een fb-vriendin en dan de reacties eronder...... :r

Te walgelijk.
Totaal geen empatisch vermogen.
Ze weten ook blijkbaar niet dat dit uit een heel ander potje komt dan van OnsE kindurUhhh die onderwijz moetuhh krijgen of zorrugh.

Godsallejezus!

Hou op hoor!

En Oekrane wordt er dan ook nog even bijgehaald.

Rampen en oorlog halen blijkbaar het slechtste in bepaalde mensen naar boven.
Sommige mensen :r :r :r

Social media :r :r :r

Had vandaag iemand over de vloer die vond dat racisme normaal was.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207960157
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:31 schreef marsan het volgende:

[..]
Ook even dicht bevolkt?
Iets van van 15 miljoen mensen in het gebied las ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 februari 2023 @ 01:15:35 #207
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207960347
https://www.reddit.com/r/(...)rge_of_the_collapse/
The corrupt contractor in charge of the collapse of a residential compound of 1,000 people was caught at Istanbul Airport while trying to flee Montenegro
  zondag 12 februari 2023 @ 07:00:59 #208
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207961399
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:31 schreef marcb1974 het volgende:

[..]
Dat is toch ook niet helemaal gek? Die zijn dan een week bezig en gericht op het vinden van overlevenden.
Dat is ook logisch maar als je man nog onder het puin ligt (en vrijdagmiddag nog reageerde op zijn naam), dan is het wel moeilijk om je hoop op te moeten geven.

Maar blijkbaar worden ze afgelost.
Resistance is futile.
  zondag 12 februari 2023 @ 07:10:17 #209
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207961402
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 01:15 schreef slashdotter3 het volgende:
https://www.reddit.com/r/(...)rge_of_the_collapse/
The corrupt contractor in charge of the collapse of a residential compound of 1,000 people was caught at Istanbul Airport while trying to flee Montenegro
[ afbeelding ]
Dit gebouw was in ieder geval geen pancake collapse. Er zullen wel veel mensen veroordeeld worden, maar de verschillende bestuursleden zullen wel buiten schot blijven.
Resistance is futile.
pi_207961431
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 00:53 schreef Slayage het volgende:

[..]
Sommige mensen :r :r :r

Social media :r :r :r

Had vandaag iemand over de vloer die vond dat racisme normaal was.
Sociale media kan ook heelveel goeds brengen hoor.

Het meeste kots ik nog op mezelf omdat ik geen weerwoord durf te geven omdat ik bang ben voor de reacties :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 12 februari 2023 @ 07:42:45 #211
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207961451
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:54 schreef Forbry het volgende:

[..]
Als ik dit lees krijg ik het al bijna aan mijn hart van de gruwelijkheid ervan...
Gisteren hadden ze een heel goed team maar ook zij hebben hem niet gevonden. De buurvrouw heeft ook niets meer gezegd over levenstekens in een bericht gisteravond. Ze voelt zich niet veilig meer (onder andere naschok gisteravond) dus zij komt weer naar huis met de kinderen.

Ik vind het een troostende gedachte dat hij weet dat zijn gezin vlakbij is . Het gezin heeft alles gedaan wat ze konden, maar meer dan afreizen en schreeuwen naar een hoop puin is helaas niet gelukt.

Hun verhaal heeft deze ramp voor mij een gezicht gegeven. Maar het leven van vele families is voorgoed getekend.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Seven. op 12-02-2023 07:48:03 ]
Resistance is futile.
pi_207961458
Even een knuffel @Seven :*
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_207961683
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 01:15 schreef slashdotter3 het volgende:
https://www.reddit.com/r/(...)rge_of_the_collapse/
The corrupt contractor in charge of the collapse of a residential compound of 1,000 people was caught at Istanbul Airport while trying to flee Montenegro
[ afbeelding ]
Hoezo was de aannemer corrupt, hij zal toch geld betaald hebben aan corrupte ambtenaren die hun oogjes toeknepen. Het is natuurlijk weer veel makkelijker om een paar aannemers de schuld te geven ipv de corruptie in de bestuurscultuur die natuurlijk de oorzaak is.

Volgens de nyt zijn er al 100 aannemers opgepakt.

As Anger Swells Over Quake, Turkey Detains Building Contractors
pi_207961760
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Hoezo was de aannemer corrupt, hij zal toch geld betaald hebben aan corrupte ambtenaren die hun oogjes toeknepen. Het is natuurlijk weer veel makkelijker om een paar aannemers de schuld te geven ipv de corruptie in de bestuurscultuur die natuurlijk de oorzaak is.

Volgens de nyt zijn er al 100 aannemers opgepakt.

As Anger Swells Over Quake, Turkey Detains Building Contractors
Daarom gaat er niets veranderen. Dit kan alleen rechtgezet worden door politieke en bestuurlijke zuiveringen, maar dat zijn nou net de mensen van Erdo zelf.

Mooi voorbeeld weer van wat een autocratie oplevert.
pi_207961765
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Hoezo was de aannemer corrupt, hij zal toch geld betaald hebben aan corrupte ambtenaren die hun oogjes toeknepen. Het is natuurlijk weer veel makkelijker om een paar aannemers de schuld te geven ipv de corruptie in de bestuurscultuur die natuurlijk de oorzaak is.

Volgens de nyt zijn er al 100 aannemers opgepakt.

As Anger Swells Over Quake, Turkey Detains Building Contractors
Is dit wel echt zo? Een paar dagen na de aarbeving hebben ze zo ineens 100 aannemers gearresteerd?

Op basis van wat? Hebben ze meteen al bewijs?

Denk dat ze het eerder hogerop moeten zoeken als het om de verantwoordige gaat...
pi_207961839
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:23 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Is dit wel echt zo? Een paar dagen na de aarbeving hebben ze zo ineens 100 aannemers gearresteerd?

Op basis van wat? Hebben ze meteen al bewijs?

Denk dat ze het eerder hogerop moeten zoeken als het om de verantwoordige gaat...
Bewijs in Turkije? Het nepotisme druipt van dat land af en dan denk jij dat er echt bewijs moet zijn om een stel mensen onderaan de piramide van corruptie de schuld te kunnen geven.
pi_207961906
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 23:09 schreef PS. het volgende:

[..]
Ik volg het hier een beetje, is niet erg hoopvol meer.
[..]
https://www.usar.nl/

12 mensen hebben ze kunnen redden overigens.
12 mensen en 1 hond. O+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zondag 12 februari 2023 @ 10:23:02 #218
300862 Nebelwerfer
Werfs Nebel !
pi_207962355
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 00:53 schreef Slayage het volgende:


Had vandaag iemand over de vloer die vond dat racisme normaal was.
Jij kotsen?
  zondag 12 februari 2023 @ 10:28:53 #219
300862 Nebelwerfer
Werfs Nebel !
pi_207962422
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:23 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Is dit wel echt zo? Een paar dagen na de aarbeving hebben ze zo ineens 100 aannemers gearresteerd?

Op basis van wat? Hebben ze meteen al bewijs?

Denk dat ze het eerder hogerop moeten zoeken als het om de verantwoordige gaat...
Ik denk dat een aannemer wiens gebouw is omgevallen al snel de sjaak is. Dat ik snel opsporen.
Lekker makkelijk en dan maar hopen dat het volk er niet aan denkt dat een overheid verantwoordelijk is voor de regelgeving voor en de controle van bouwprojecten.

Erdogan heeft veilige huizen beloofd dus de aannemers hadden die moeten bouwen zal de begeleidende tekst zijn.
pi_207962482
30 keer zoveel energie vrijgekomen als in Japan 2011, toen een aardbeving van 9.1 werd gemeten.

Deze twee aardbevingen waren echter veel dichter bij het oppervlak. Daarom werd ook zo een groot gebied geraakt. Als je iets weet van natuurkunde, dan weet je dat bij iedere verdubbeling van de afstand, de hoeveelheid energie per oppervlakte 4 keer afneemt. Dit komt door divergencie. Bij de zon is dit ook het geval. Het zonnelicht gaat echter door het vacum, waardoor er niks tussendoor wordt opgenomen. De energie van een aardbeving wordt echter voor een deel door de grond opgenomen.

Energie per oppvervlakte bij divergentie neemt kwadratisch af. De energie per volume neemt echter tot-de-macht-3 af.

Als de afstand verdubbelt, dan wordt het volume 2x2x2 = 8 keer zo groot.

En het oppervlakte 2x2 = 4 keer zo groot.

Dus in totaal is er 32 keer zo weinig energien aan de oppervlakte (klopt niet helemaal)

Dus als r de afstand naar de grond is vanaf het gebied waar de aardbeving groter is, dan wordt de energie door divergentie r^2 keer minder en door het volume wordt het r^3 keer minder.

Wat ik ga schrijven klopt niet helemaal, omdat ik absorptie cofficient niet weet.

Als de basis gelijk is, dan mag je cofficienten bij elkaar optellen bij vermenigvuldiging. Dus r^2r^3 = r^5.

De Japanse aardbeving bevondt zich 32 km onder de grond en het lag 75 km van de kust. De afstand r naar bewoond gebied:
r = wortel(32^2 + 75^2) = 82 km.

Dus r = 10 keer zo groot.

r^5 = 100.000

Turkse aardbeving: 7.8
Japanse aardbeving: 9.1

Een stijging van 1 punt is 30. Een stijging van 2 punten is 900.
Moeilijk te schatten. Daarom heb ik het uitgerekend met deze formule.



Als je dit oplost krijg je:
E = 2*10^((3/2)*n+3)

Turkije: 1*10^15 J
Japan: 9*10^16 J

De japanse aardbeving was 90 keer krachtiger. De energie bij de oppervlakte is bij het dichtst bewoonbare gebied echter 100.000 / 90 = 1100 keer zo weinig.

Maar stel we kijken alleen naar diepte.

32/7 = 4,6.

Japanse aardbeving was 4,6 keer zo diep.

Energie afname bij Japanse aardbeving bij oppervlakte is (4,6)^5 = 2060 keer zoveel terwijl het 100 keer zo sterk was.

Dus bij de Japanse aardbeving is bij het epicentrum 20 keer zo weinig energie bij het oppervlakte gekomen. Bij de oppervlakte was de Turkse aardbeving 20 keer zo sterk. Dit komt redelijk overeen met wat er in de tweet gezegd wordt.

Ik hoop dat jullie het allemaal begrijpen.


twitter
pi_207962499
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_207962508
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Hoezo was de aannemer corrupt, hij zal toch geld betaald hebben aan corrupte ambtenaren die hun oogjes toeknepen. Het is natuurlijk weer veel makkelijker om een paar aannemers de schuld te geven ipv de corruptie in de bestuurscultuur die natuurlijk de oorzaak is.

Volgens de nyt zijn er al 100 aannemers opgepakt.

As Anger Swells Over Quake, Turkey Detains Building Contractors
Hoezo denkt men meteen aan corruptie? Heb nu in NL ook al tal van keren gezien dat er gebouwd wordt op illegale manieren en dat de gemeenten 0,0 controles en of checks uitvoeren.
pi_207962642
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 10:36 schreef xminator het volgende:

[..]
Hoezo denkt men meteen aan corruptie? Heb nu in NL ook al tal van keren gezien dat er gebouwd wordt op illegale manieren en dat de gemeenten 0,0 controles en of checks uitvoeren.
Bron van die tal van keren?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_207962647
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 10:36 schreef xminator het volgende:

[..]
Hoezo denkt men meteen aan corruptie? Heb nu in NL ook al tal van keren gezien dat er gebouwd wordt op illegale manieren en dat de gemeenten 0,0 controles en of checks uitvoeren.
Een land wat plaats 91 staat op de objectief vastgestelde corruptie index vergelijken met de nummer 8. Ik snap dat het niet fijn is om te horen dat het land van je ouders een bananen republiek is maar om dan nl ook als bananen republiek qua corruptie weg te willen zetten is objectief gezien niet goed mogelijk. 8-)
pi_207962679
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 07:28 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Sociale media kan ook heelveel goeds brengen hoor.

Het meeste kots ik nog op mezelf omdat ik geen weerwoord durf te geven omdat ik bang ben voor de reacties :@
Uiteraard, maar in deze context is het :r :r :r

Je bent voor de reacties voor reacties is heel normaal. Als sociale wezens hechten we zelfs waarde aan de meningen van wild vreemden. Een weerwoord geven daar waar mogelijk moet je vooral doen, als het je niet teveel energie kost.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207962696
quote:
9s.gif Op zondag 12 februari 2023 07:42 schreef Seven. het volgende:

[..]
Gisteren hadden ze een heel goed team maar ook zij hebben hem niet gevonden. De buurvrouw heeft ook niets meer gezegd over levenstekens in een bericht gisteravond. Ze voelt zich niet veilig meer (onder andere naschok gisteravond) dus zij komt weer naar huis met de kinderen.

Ik vind het een troostende gedachte dat hij weet dat zijn gezin vlakbij is . Het gezin heeft alles gedaan wat ze konden, maar meer dan afreizen en schreeuwen naar een hoop puin is helaas niet gelukt.

Hun verhaal heeft deze ramp voor mij een gezicht gegeven. Maar het leven van vele families is voorgoed getekend.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207962719
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 10:51 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Bron van die tal van keren?
Ikzelf, gezien. Architect die tevens bouwkundig is aangelegd gaf ook aan dat het echt niet kan. Gelukkig geen aardbevingsgebied. Wel zielig voor de domme mensen die het kopen en denken het is nieuwbouw dus zal wel goed zijn… _O-


Anderzijds kan je tal van bouwkundige problemen vinden als je zoekt (zie parkeerplaatsen met instortingsgevaar, voetbalstadion waar het dak van is ingestort etc) en dat allemaal in een rijke land zoals NL.
pi_207962872
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:23 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Is dit wel echt zo? Een paar dagen na de aarbeving hebben ze zo ineens 100 aannemers gearresteerd?

Op basis van wat? Hebben ze meteen al bewijs?

Denk dat ze het eerder hogerop moeten zoeken als het om de verantwoordige gaat...
In Turkije kan je opgepakt worden zonder dat er een zaak is. Je kan zelfs jaren brommen zonder dat je bent veroordeeld. Justitie in Turkije is zo disfunctioneel als maar zijn kan. En dan hoeft er niet eens kwade intenties aan de basis zijn.
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 09:21 schreef Confetti het volgende:

[..]
Daarom gaat er niets veranderen. Dit kan alleen rechtgezet worden door politieke en bestuurlijke zuiveringen, maar dat zijn nou net de mensen van Erdo zelf.

Mooi voorbeeld weer van wat een autocratie oplevert.
Het probleem in Turkije is niet Erdogan of wel of geen autocratie. Het gaat helaas veel dieper. Corruptie, kleptocratie, slecht functionerende justitie, slecht functionerende handhaving, vriendjespolitiek. Daarnaast is gedragen de Turken zo dat wet en regelgeving niet voor hem bedoeld zijn en doen ze er alles aan om het te omzeilen. Dat zijn dingen die niet zomaar veranderen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 februari 2023 @ 11:14:09 #229
299349 KrAlex
Byk Kaptan!
pi_207962946
Iedere gek met een zak vol geld besluit om een stuk grond te kopen voor een x bedrag om vervolgens een appartement te bouwen en zijn inleg te vermenigvuldigen met 10.

Deze mensen hebben geen studie gevolgd, denken dat een huis enkel bestaat uit 4 muren en een paar draagbalken. Als je de juiste mensen dan ook nog eens weet te kietelen wordt er ook niet gecontroleerd en heb je zo je vergunning binnen.

Hoop dat deze ramp echt een eye opener is voor Turkije. Er wordt op (korte) termijn ook een grote aardbeving in Istanbul voorspeld. Een stad met ik denk inmiddels 20M+ inwoners die allemaal in hoge appartementen wonen. Als daar ook een oogje is dichtgeknepen bij het bouwen van al die torens dan heb je pas echt een probleem.

Iedereen gewoon aanpakken die zich schuldig heeft gemaakt aan het bouwen en toestemming verlenen van zulke gebouwen.
  zondag 12 februari 2023 @ 11:25:43 #230
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207963108
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]
In Turkije kan je opgepakt worden zonder dat er een zaak is. Je kan zelfs jaren brommen zonder dat je bent veroordeeld. Justitie in Turkije is zo disfunctioneel als maar zijn kan. En dan hoeft er niet eens kwade intenties aan de basis zijn.
[..]
Het probleem in Turkije is niet Erdogan of wel of geen autocratie. Het gaat helaas veel dieper. Corruptie, kleptocratie, slecht functionerende justitie, slecht functionerende handhaving, vriendjespolitiek. Daarnaast is gedragen de Turken zo dat wet en regelgeving niet voor hem bedoeld zijn en doen ze er alles aan om het te omzeilen. Dat zijn dingen die niet zomaar veranderen.
Toch vraag ik me af of dit nu niet aan het denken gaat zetten.
Als je nu wat koopt en met in je achterhoofd dat de kans dat er binnen 25 jaar weer een zware aardbeving kan plaatsvinden.
Ik kan me niet voorstellen dat ze nu weer zo doorgaan als eerst. Dan ben je echt dom.

In voorgaande jaren was er nog geen internet en mobieltje voor iedereen en waren er niet zoveel beelden naar buiten gekomen van zware aardbevingen in Turkije. Nu kan iedereen het zien, wat voor ellende het is.

Zou er echt geen verandering in denken gaan plaatsvinden dan?
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207963311
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:25 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Toch vraag ik me af of dit nu niet aan het denken gaat zetten.
Als je nu wat koopt en met in je achterhoofd dat de kans dat er binnen 25 jaar weer een zware aardbeving kan plaatsvinden.
Ik kan me niet voorstellen dat ze nu weer zo doorgaan als eerst. Dan ben je echt dom.

In voorgaande jaren was er nog geen internet en mobieltje voor iedereen en waren er niet zoveel beelden naar buiten gekomen van zware aardbevingen in Turkije. Nu kan iedereen het zien, wat voor ellende het is.

Zou er echt geen verandering in denken gaan plaatsvinden dan?
Ik heb uitgerekend dat de aardbeving in Turkije 20 keer heftiger was dan in Japan, terwijl de Japanse aardbeving ee magnitude had van 9.1. En er waren er twee van. Volgens experts was het 30 keer zo krachtig.

Hier is niks tegen opgewassen. Zelfs een kasteel die al 2000 jaar stond is neergegaan. Er moet natuurlijk VEEL BETER GEBOUWD worden. Flexibele ondergronden, veel meer staal etc.

MAAR !!!! Er moet ook gebouwd worden in Konya-Karaman omgeving. Er moeten 3 nieuwe steden van 3 miljoen uit de grond gestampt worden. Noem ze nieuw Hatay, nieuw Gaziantep en nieuw-Kahramanmaraş.

Nieuwbouw in aardbevingsgebieden moet verboden worden. Bestaande gebouwen worden gesloopt als ze niet aan de voorwaarde voldoen. Als mensen in een goed gebouw wonen, mogen ze er blijven wonen.


quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 10:33 schreef polderturk het volgende:
30 keer zoveel energie vrijgekomen als in Japan 2011, toen een aardbeving van 9.1 werd gemeten.

Deze twee aardbevingen waren echter veel dichter bij het oppervlak. Daarom werd ook zo een groot gebied geraakt. Als je iets weet van natuurkunde, dan weet je dat bij iedere verdubbeling van de afstand, de hoeveelheid energie per oppervlakte 4 keer afneemt. Dit komt door divergencie. Bij de zon is dit ook het geval. Het zonnelicht gaat echter door het vacum, waardoor er niks tussendoor wordt opgenomen. De energie van een aardbeving wordt echter voor een deel door de grond opgenomen.

Energie per oppvervlakte bij divergentie neemt kwadratisch af. De energie per volume neemt echter tot-de-macht-3 af.

Als de afstand verdubbelt, dan wordt het volume 2x2x2 = 8 keer zo groot.

En het oppervlakte 2x2 = 4 keer zo groot.

Dus in totaal is er 32 keer zo weinig energien aan de oppervlakte (klopt niet helemaal)

Dus als r de afstand naar de grond is vanaf het gebied waar de aardbeving groter is, dan wordt de energie door divergentie r^2 keer minder en door het volume wordt het r^3 keer minder.

Wat ik ga schrijven klopt niet helemaal, omdat ik absorptie cofficient niet weet.

Als de basis gelijk is, dan mag je cofficienten bij elkaar optellen bij vermenigvuldiging. Dus r^2r^3 = r^5.

De Japanse aardbeving bevondt zich 32 km onder de grond en het lag 75 km van de kust. De afstand r naar bewoond gebied:
r = wortel(32^2 + 75^2) = 82 km.

Dus r = 10 keer zo groot.

r^5 = 100.000

Turkse aardbeving: 7.8
Japanse aardbeving: 9.1

Een stijging van 1 punt is 30. Een stijging van 2 punten is 900.
Moeilijk te schatten. Daarom heb ik het uitgerekend met deze formule.

[ afbeelding ]

Als je dit oplost krijg je:
E = 2*10^((3/2)*n+3)

Turkije: 1*10^15 J
Japan: 9*10^16 J

De japanse aardbeving was 90 keer krachtiger. De energie bij de oppervlakte is bij het dichtst bewoonbare gebied echter 100.000 / 90 = 1100 keer zo weinig.

Maar stel we kijken alleen naar diepte.

32/7 = 4,6.

Japanse aardbeving was 4,6 keer zo diep.

Energie afname bij Japanse aardbeving bij oppervlakte is (4,6)^5 = 2060 keer zoveel terwijl het 100 keer zo sterk was.

Dus bij de Japanse aardbeving is bij het epicentrum 20 keer zo weinig energie bij het oppervlakte gekomen. Bij de oppervlakte was de Turkse aardbeving 20 keer zo sterk. Dit komt redelijk overeen met wat er in de tweet gezegd wordt.

Ik hoop dat jullie het allemaal begrijpen.


[ twitter ]
  zondag 12 februari 2023 @ 11:44:58 #232
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207963335
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:43 schreef polderturk het volgende:

[..]
Ik heb uitgerekend dat de aardbeving in Turkije 20 keer heftiger was dan in Japan, terwijl de Japanse aardbeving ee magnitude had van 9.1. En er waren er twee van. Volgens experts was het 30 keer zo krachtig.

Hier is niks tegen opgewassen. Zelfs een kasteel die al 2000 jaar stond is neergegaan. Er moet natuurlijk VEEL BETER GEBOUWD worden. Flexibele ondergronden, veel meer staal etc.

MAAR !!!! Er moet ook gebouwd worden in Konya-Karaman omgeving. Er moeten 3 nieuwe steden van 3 miljoen uit de grond gestampt worden. Noem ze nieuw Hatay, nieuw Gaziantep en nieuw-Kahramanmaraş.

Nieuwbouw in aardbevingsgebieden moet verboden worden. Bestaande gebouwen worden gesloopt als ze niet aan de voorwaarde voldoen. Als mensen in een goed gebouw wonen, mogen ze er blijven wonen.
[..]

Gaat het allemaal wel goed met je?
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207963434
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:25 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Toch vraag ik me af of dit nu niet aan het denken gaat zetten.
Als je nu wat koopt en met in je achterhoofd dat de kans dat er binnen 25 jaar weer een zware aardbeving kan plaatsvinden.
Ik kan me niet voorstellen dat ze nu weer zo doorgaan als eerst. Dan ben je echt dom.

In voorgaande jaren was er nog geen internet en mobieltje voor iedereen en waren er niet zoveel beelden naar buiten gekomen van zware aardbevingen in Turkije. Nu kan iedereen het zien, wat voor ellende het is.

Zou er echt geen verandering in denken gaan plaatsvinden dan?
Nav de aardbeving in 99 dat een behoorlijke psychologische effect had op het land zou alles veranderen. Er zou voortaan aardbeving bestendig gebouwd worden. Ik heb niet de indruk dat er heel veel is veranderd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207963469
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:52 schreef Slayage het volgende:

[..]
Nav de aardbeving in 99 dat een behoorlijke psychologische effect had op het land zou alles veranderen. Er zou voortaan aardbeving bestendig gebouwd worden. Ik heb niet de indruk dat er heel veel is veranderd.
Zit nou eenmaal in de aard van de mens om snel te vergelijken en te denken dat het jou niet kan overkomen
No bitch to me
pi_207963574
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:56 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Zit nou eenmaal in de aard van de mens om snel te vergelijken en te denken dat het jou niet kan overkomen
En te denken dat je kan veranderen. Op persoonlijk niveau is veranderen al een enorme uitdaging. Laat staan collectief als land.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 februari 2023 @ 12:09:46 #236
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207963635
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:25 schreef MissButterflyy het volgende:
Als je nu wat koopt en met in je achterhoofd dat de kans dat er binnen 25 jaar weer een zware aardbeving kan plaatsvinden.
Ik kan me niet voorstellen dat ze nu weer zo doorgaan als eerst. Dan ben je echt dom.
Maar het is zo corrupt als maar zijn kan. Er gaat echt niks veranderen, nul komma nul. Wellicht op papier: regeltjes en dit en dat. Maar wat geld in de juiste zakken en je kunt lekker goedkoop door blijven bouwen. En er is natuurlijk altijd een hele laag van de bevolking die de keuze berhaupt niet heeft en wel in die goedkope meuk met wonen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 12 februari 2023 @ 12:14:12 #237
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207963689
https://www.nu.nl/298219/(...)loof-in-turkije.html op nu.nl dronebeelden van de kloof in de olijvenboomgaard
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  zondag 12 februari 2023 @ 12:20:36 #238
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207963859
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:20 schreef slashdotter3 het volgende:
Kans op overlevenden vinden is nu wel voorbij. Taiwan reddingsteams vertrekken weer.
[ twitter ]
Lijkt mij zo akelig voor de families die nog wachten op familie in de puin ;( het besef.

Maar ze halen toch nog steeds levende mensen uit de puin?

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2023 12:39:32 ]
pi_207963903
quote:
9s.gif Op zondag 12 februari 2023 07:42 schreef Seven. het volgende:

[..]
Gisteren hadden ze een heel goed team maar ook zij hebben hem niet gevonden. De buurvrouw heeft ook niets meer gezegd over levenstekens in een bericht gisteravond. Ze voelt zich niet veilig meer (onder andere naschok gisteravond) dus zij komt weer naar huis met de kinderen.

Ik vind het een troostende gedachte dat hij weet dat zijn gezin vlakbij is . Het gezin heeft alles gedaan wat ze konden, maar meer dan afreizen en schreeuwen naar een hoop puin is helaas niet gelukt.

Hun verhaal heeft deze ramp voor mij een gezicht gegeven. Maar het leven van vele families is voorgoed getekend.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Echt vreselijk, Seven!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Knuffel/kus voor jou en onwijs veel sterkte voor al hun dierbaren... ;(
Tails tell tales
pi_207964037
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207964056
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:28 schreef Selenophilia het volgende:

Maar ze halen toch nog steeds levende mensen uit de puin?
Bijna niet meer. Daarom gaan meerdere hulpverleners groepen ook weg uit het gebied vandaag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207964105
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]
Bijna niet meer. Daarom gaan meerdere hulpverleners groepen ook weg uit het gebied vandaag.
Vraag mij ook af hoelang het gaat duren voordat alle vermiste lichamen geborgen gaat worden. Veel reddingswerkers naar huis, dan staat Turkije er helemaal alleen voor om alles op te ruimen.
pi_207964218
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Maar het is zo corrupt als maar zijn kan. Er gaat echt niks veranderen, nul komma nul. Wellicht op papier: regeltjes en dit en dat. Maar wat geld in de juiste zakken en je kunt lekker goedkoop door blijven bouwen. En er is natuurlijk altijd een hele laag van de bevolking die de keuze berhaupt niet heeft en wel in die goedkope meuk met wonen.
Ik zie ook geen aankomende verandering.
Het gebeurt ook niet elk jaar dus och, vergeten en weer door. Tot over een jaar of 15.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207964342
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:48 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Vraag mij ook af hoelang het gaat duren voordat alle vermiste lichamen geborgen gaat worden. Veel reddingswerkers naar huis, dan staat Turkije er helemaal alleen voor om alles op te ruimen.
Ze zullen nooit alle lichamen kunnen bergen. Op den duur moet er - hoe stom dit ook klinkt - met grof geschut geruimd gaan worden om het weer op te kunnen bouwen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207964535
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 13:07 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Ze zullen nooit alle lichamen kunnen bergen. Op den duur moet er - hoe stom dit ook klinkt - met grof geschut geruimd gaan worden om het weer op te kunnen bouwen.
Heftig.
Alsof het verlies al niet traumatisch genoeg is, met lede ogen aankijken hoe je geliefde onder het puin opgeruimd wordt ;( ;( ;(
pi_207964696
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:48 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Vraag mij ook af hoelang het gaat duren voordat alle vermiste lichamen geborgen gaat worden. Veel reddingswerkers naar huis, dan staat Turkije er helemaal alleen voor om alles op te ruimen.
De reddingswerkers die nu naar huis gaan zijn de mensen die getraind zijn om mensen levend onder het puin te redden. Dus hun werk is nu grotendeels achter de rug. Puinruimen is weer iets voor andere mensen. Ik ben bang dat het lang gaat duren voordat alle mensen doden onder het puin gehaald gaan worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207964727
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 13:07 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Ze zullen nooit alle lichamen kunnen bergen. Op den duur moet er - hoe stom dit ook klinkt - met grof geschut geruimd gaan worden om het weer op te kunnen bouwen.
Bouw machines gaan lichaamsdelen opscheppen helaas.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 februari 2023 @ 13:44:35 #249
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207964795
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 13:07 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Ze zullen nooit alle lichamen kunnen bergen. Op den duur moet er - hoe stom dit ook klinkt - met grof geschut geruimd gaan worden om het weer op te kunnen bouwen.
Bij de aardbeving van Izmit zijn ook 5000 vermisten opgegeven. Oftewel, nooit terug gevonden.. Triest
pi_207964979
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]
In Turkije kan je opgepakt worden zonder dat er een zaak is. Je kan zelfs jaren brommen zonder dat je bent veroordeeld. Justitie in Turkije is zo disfunctioneel als maar zijn kan. En dan hoeft er niet eens kwade intenties aan de basis zijn.
[..]
Het probleem in Turkije is niet Erdogan of wel of geen autocratie. Het gaat helaas veel dieper. Corruptie, kleptocratie, slecht functionerende justitie, slecht functionerende handhaving, vriendjespolitiek. Daarnaast is gedragen de Turken zo dat wet en regelgeving niet voor hem bedoeld zijn en doen ze er alles aan om het te omzeilen. Dat zijn dingen die niet zomaar veranderen.
Klopt. Maar Erzin is het bewijs dat het wel kan.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_207965146
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 13:44 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Bij de aardbeving van Izmit zijn ook 5000 vermisten opgegeven. Oftewel, nooit terug gevonden.. Triest
Hier zal het niet anders gaan
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  zondag 12 februari 2023 @ 14:58:37 #252
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207965774
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]
Bijna niet meer. Daarom gaan meerdere hulpverleners groepen ook weg uit het gebied vandaag.
de reddingsmedewerkers gaan naar huis. Er is niet veel te redden meer. Hulpverleners en bergingsmedewerkers komen en blijven. Maar die hebben niet de taak en kennis om mensen levend onder het puin vandaan te halen.
Tot nooit .......
pi_207965831
Heb je een aardbeving overleefd, heb je een week onder de puin overleefd, gaat er een bulldozer over je heen :')
pi_207965855
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207965956
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:01 schreef Selenophilia het volgende:
Heb je een aardbeving overleefd, heb je een week onder de puin overleefd, gaat er een bulldozer over je heen :')
Het aantal mensen dat daadwerkelijk een week of langer overleefd zal procentueel echt zeer klein zijn.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator zondag 12 februari 2023 @ 15:19:30 #256
236264 crew  capricia
pi_207966070
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:09 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Het aantal mensen dat daadwerkelijk een week of langer overleefd zal procentueel echt zeer klein zijn.
En rottende lichamen is voor de gezondheid van de overlevenden ook niet echt bevorderlijk. Je leest vaak genoeg dat er ziektes uitbreken in zo'n rampgebied.
Definitely not CIA
  zondag 12 februari 2023 @ 15:22:25 #257
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207966102
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:19 schreef capricia het volgende:

[..]
En rottende lichamen is voor de gezondheid van de overlevenden ook niet echt bevorderlijk. Je leest vaak genoeg dat er ziektes uitbreken in zo'n rampgebied.
in de media gaat het ook vooral over de levende slachtoffers ONDER het puin en bij niet over de slachtoffers BOVEN het puin, die ook geholpen moeten worden.
Tot nooit .......
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 februari 2023 @ 15:24:13 #258
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207966118
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:01 schreef Selenophilia het volgende:
Heb je een aardbeving overleefd, heb je een week onder de puin overleefd, gaat er een bulldozer over je heen :')
Nou ja, tegen de tijd dat de bulldozers er overheen gaan is de kans wel echt nihil dat er berhaupt nog iemand levend onder het puin ligt natuurlijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator zondag 12 februari 2023 @ 15:29:21 #259
236264 crew  capricia
pi_207966161
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:22 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
in de media gaat het ook vooral over de levende slachtoffers ONDER het puin en bij niet over de slachtoffers BOVEN het puin, die ook geholpen moeten worden.
Ja. Het lijkt me dat het tijd wordt om de doden te bergen. Alleen al voor de volksgezondheid.
Een geluk bij een ongeluk dat het geen 30 graden is daar. Want dan had dat veel eerder gemoeten.
Definitely not CIA
pi_207966181
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 13:07 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Ze zullen nooit alle lichamen kunnen bergen. Op den duur moet er - hoe stom dit ook klinkt - met grof geschut geruimd gaan worden om het weer op te kunnen bouwen.
Kijk naar de Twin Towers, hoe ze het daar hebben aangepakt.
De schade is wel redelijk vergelijkbaar (al is schaal van de Twin Towers zoveel kleiner).
stupidity has become as common as common sense was before
pi_207966241
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:19 schreef capricia het volgende:

[..]
En rottende lichamen is voor de gezondheid van de overlevenden ook niet echt bevorderlijk. Je leest vaak genoeg dat er ziektes uitbreken in zo'n rampgebied.
De kou is dan wel weer een groot voordeel. Met 35 graden is het een heel ander verhaal
pi_207966521
Mexicaanse hondje omgekomen tijdens een reddingsoperatie
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207966544
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:01 schreef Selenophilia het volgende:
Heb je een aardbeving overleefd, heb je een week onder de puin overleefd, gaat er een bulldozer over je heen :')
Ik zou daar toch eerder een andere smilie bij plaatsen. ;(

De gedachte dat je zit te wachten op de dood, terwijl je wellicht familie hebt horen roepen naar je.
Was iedereen maar meteen dood. Wat een lijden dit. Vreselijk. :{ ;(
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207967332
Mogelijk aantal doden gelukkig ver onder mijn schatting van 600.000.

Maximaal 133.000 doden.

Turkse geofysica profesor.


Google vertaling:

UPDATE: De bevolking is 13,5 miljoen, het aantal ingestorte gebouwen is 12500, het aantal huizen is 66 duizend (AFAD), de persoon per huis is 3375. 223 duizend mensen onder de instorting, 80 duizend gewonde overlevenden, 133 duizend onder de puin, 25 duizend doden, 108 duizend mensen wachten om gered te worden onder het puin voor vandaag.


twitter


[ Bericht 9% gewijzigd door polderturk op 12-02-2023 16:53:24 ]
  zondag 12 februari 2023 @ 17:07:12 #265
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207967659
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 16:46 schreef polderturk het volgende:

Mogelijk aantal doden gelukkig ver onder mijn schatting van 600.000.

Maximaal 133.000 doden.

Turkse geofysica profesor.


Google vertaling:

UPDATE: De bevolking is 13,5 miljoen, het aantal ingestorte gebouwen is 12500, het aantal huizen is 66 duizend (AFAD), de persoon per huis is 3375. 223 duizend mensen onder de instorting, 80 duizend gewonde overlevenden, 133 duizend onder de puin, 25 duizend doden, 108 duizend mensen wachten om gered te worden onder het puin voor vandaag.


[ twitter ]
We zullen het zien polderturk. Ik weet niet of je dmv zo’n simpele berekening de waarheid hebt over het aantal doden.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207967848
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 16:46 schreef polderturk het volgende:

Mogelijk aantal doden gelukkig ver onder mijn schatting van 600.000.

Maximaal 133.000 doden.

Turkse geofysica profesor.


Google vertaling:

UPDATE: De bevolking is 13,5 miljoen, het aantal ingestorte gebouwen is 12500, het aantal huizen is 66 duizend (AFAD), de persoon per huis is 3375. 223 duizend mensen onder de instorting, 80 duizend gewonde overlevenden, 133 duizend onder de puin, 25 duizend doden, 108 duizend mensen wachten om gered te worden onder het puin voor vandaag.


[ twitter ]
Echt zoveel dat fout is bij deze berekening
pi_207967894
100k onder het puin die niet meer gered gaan worden zou best kunnen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  zondag 12 februari 2023 @ 17:31:26 #268
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207968036
Je zou maar een week in een piepkleine ruimte vast zitten, levend, tussen een aantal betonnen stukken. Diep onder het puin...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207968317
Naschok van 5.1
pi_207968327
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 17:23 schreef Jor_Dii het volgende:
100k onder het puin die niet meer gered gaan worden zou best kunnen.
Het feit dat er best veel mensen levend onder het puin vandaan zijn gehaald, geeft ook aan dat er veel levend onder het puin lagen. Maar je kunt niet iedereen die levend onder het puin ligt er ook veilig, levend onder vandaan halen, en al helemaal niet in een tijdsbestek waarin die mensen niet alsnog overlijden.
pi_207968664
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207968994
  zondag 12 februari 2023 @ 18:35:53 #273
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207969144
Ongelofelijk! vanmiddag weer bericht dat lokale autoriteiten er rekening mee houden dat de buurman van m'n ouders wel degelijk nog leeft. Geen woorden meer voor... Ik ga nu ook gewoon op de share en tag bandwagon springen hoor.

2,5 uur geleden bericht dat een Nederlands team er weer mee aan de slag gaat. Onbevestigde berichten dat de honden aanslaan. Ik ga toch nog maar even duimen draaien.
Resistance is futile.
pi_207969158
quote:
11s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:35 schreef Seven. het volgende:
Ongelofelijk! vanmiddag weer bericht dat lokale autoriteiten er rekening mee houden dat de buurman van m'n ouders wel degelijk nog leeft. Geen woorden meer voor... Ik ga nu ook gewoon op de share en tag bandwagon springen hoor. 2,5 uur geleden bericht dat een Nederlands team er weer mee aan de slag gaat.
Dat zou geweldig zijn. En een mooi wonder O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_207969188
quote:
2s.gif Op zondag 12 februari 2023 17:31 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Je zou maar een week in een piepkleine ruimte vast zitten, levend, tussen een aantal betonnen stukken. Diep onder het puin...
En maar schreeuwen, niemand die je hoort en dan uiteindelijk bezwijken aan de kou & geen water. Vreselijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 12 februari 2023 @ 18:41:52 #276
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207969237
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
En maar schreeuwen, niemand die je hoort en dan uiteindelijk bezwijken aan de kou & geen water. Vreselijk.
Alleen al het je voorstellen is uiterst pijnlijk, laat staan het meemaken.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zondag 12 februari 2023 @ 18:45:49 #277
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_207969308
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
En maar schreeuwen, niemand die je hoort en dan uiteindelijk bezwijken aan de kou & geen water. Vreselijk.
Of dat je wel gehoord wordt, maar gewoon niet tussen het puin uit gehaald kunt worden. Dat hulpverleners je laten sterven, omdat het simpelweg niet anders kan.
  zondag 12 februari 2023 @ 18:46:38 #278
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207969321
OK, naar het schijnt is het team uit Moldavi er mee bezig. En zijn dochter post op insta dat er hulp van mijnwerkers nodig is.

Dus ik denk dan.. misschien is hij toch de kelder in gezakt.
Resistance is futile.
pi_207969328
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:45 schreef Eightyone het volgende:

Of dat je wel gehoord wordt, maar gewoon niet tussen het puin uit gehaald kunt worden. Dat hulpverleners je laten sterven, omdat het simpelweg niet anders kan.
Dat moet ook voor die hulpverleners heel erg zijn. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Je faalt dan toch, ook al kan het niet anders en is het bijv levensgevaarlijk om in dat puin te wroeten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 februari 2023 @ 18:47:18 #280
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207969332
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:46 schreef Seven. het volgende:
OK, naar het schijnt is het team uit Moldavi er mee bezig. En zijn dochter post op insta dat er hulp van mijnwerkers nodig is.

Dus ik denk dan.. misschien is hij toch de kelder in gezakt.
Is er nog iets van een teken van leven dan, of inmiddels al langere tijd niet meer? :{
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 februari 2023 @ 18:47:49 #281
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207969338
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Dat moet ook voor die hulpverleners heel erg zijn. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Je faalt dan toch, ook al kan het niet anders en is het bijv levensgevaarlijk om in dat puin te wroeten.
Pff nou, die hulpverleners gaan ook echt door een hel hoor. En dat allemaal om, hopelijk, een handvol mensen te redden. Wat een helden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 12 februari 2023 @ 18:54:27 #282
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207969434
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Is er nog iets van een teken van leven dan, of inmiddels al langere tijd niet meer? :{
De honden slaan aan, ze gaan op dit punt niet aan het werk als ze weinig hoop hebben om overlevende aan te treffen.

Dus er moet wel iets van hoop zijn.
Resistance is futile.
  zondag 12 februari 2023 @ 18:55:32 #283
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207969453
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Pff nou, die hulpverleners gaan ook echt door een hel hoor. En dat allemaal om, hopelijk, een handvol mensen te redden. Wat een helden.
Ik zou het niet kunnen.. helden!
Resistance is futile.
  zondag 12 februari 2023 @ 19:01:30 #284
55835 ZaZoe
The spice of life
pi_207969551
Een pond moed is meer waard dan een ton geluk
pi_207969774
Afvalcontainer adds ;( :{
pi_207969935
quote:
9s.gif Op zondag 12 februari 2023 18:55 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ik zou het niet kunnen.. helden!
Ik ook niet, ik zit al te snotteren wanneer ik lees/video zie dat iemand levend uit het puin is gehaald.
Al deze mensen _O_ O+
  zondag 12 februari 2023 @ 19:30:36 #287
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207969949
Het volk is ontevreden over de Turkse regering en dreigen met geweld en kidnappingen.
=============================
“There were threats against different international delegations to kidnap people and hold them ransom so the government would not be able to fulfill its plan. Not just the Israeli team is wrapping up, but a lot of other teams have started to wrap up because of this as well, because of the way that the locals are taking the government message,”

Lees verder: https://www.timesofisrael(...)-fume-at-government/
pi_207970140
naschok van 4.7

was live te zien op cnn turk
pi_207970236
De wijk waar ik in opgegroeid ben, en waar mijn ouders nog steeds wonen, is vanouds her een multifunctionele wijk.
Met oa veel Turken.

Van de week zag ik al dat een leegstand winkelpand gevuld was met mensen die hard aan het werk waren met dozen inpakken.
Bleek dat dat een tijdelijk inzamelpunt was voor Turkije.

En toen ik daarstraks langs reed waren ze bezig met een vrachtwagen te vullen ^O^
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_207970287
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 16:46 schreef polderturk het volgende:

Mogelijk aantal doden gelukkig ver onder mijn schatting van 600.000.

Maximaal 133.000 doden.

Turkse geofysica profesor.


Google vertaling:

UPDATE: De bevolking is 13,5 miljoen, het aantal ingestorte gebouwen is 12500, het aantal huizen is 66 duizend (AFAD), de persoon per huis is 3375. 223 duizend mensen onder de instorting, 80 duizend gewonde overlevenden, 133 duizend onder de puin, 25 duizend doden, 108 duizend mensen wachten om gered te worden onder het puin voor vandaag.


[ twitter ]
108000 die onder het puin liggen? Lees ik dat correct?
  zondag 12 februari 2023 @ 19:52:43 #291
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zondag 12 februari 2023 @ 19:58:35 #292
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zondag 12 februari 2023 @ 20:00:20 #293
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207970517
quote:
wtf, dit lijkt meer op een beving van 9.0
  zondag 12 februari 2023 @ 20:06:56 #295
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207970608
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 20:02 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
wtf, dit lijkt meer op een beving van 9.0
Het is de combinatie van kracht en diepte. Als het diep onder de grond is heb je ondanks een hoge kracht minder schade dan wanneer het aan de oppervlakte is. Hier heb je een live kaart met zowel kracht als diepte:

http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/en/
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zondag 12 februari 2023 @ 20:12:14 #296
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207970712
quote:
Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken als er nu al zoveel onrust is.... eerste dagen was men druk bezig met overlevende zoeken, dan zit iedereen in een adrenaline rush. Even een tentje opzetten met matrasje erin en weer verder zoeken.

Nu daalt de realiteit neer dat dat tentje de komende jaren ook je huis zal zijn. En dat sommige gebieden 10 jaar nodig gaan hebben om er economisch weer bovenop te komen.

Ben toch wel benieuwd wat de Turkse overheid van plan is. Vele fabrieken en kantoren zijn ingestort, dus zelfs als de mensen willen werken dan is er niets. Er moet echt een groot wederopbouw plan komen. En krijgen mensen dan een soort uitkering tot ze weer aan de slag kunnen? of omscholing in de bouw oid?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 12 februari 2023 @ 20:35:43 #297
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207971145
Voor die 98 miljoen kan je ook 100x zoveel legertenten aanschaffen die elk in een dag te plaatsen zijn.
twitter
  zondag 12 februari 2023 @ 20:37:54 #298
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zondag 12 februari 2023 @ 20:41:20 #299
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207971316
twitter
  Moderator zondag 12 februari 2023 @ 20:47:26 #301
236264 crew  capricia
pi_207971344
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 20:45 schreef Houtenbeen het volgende:
[ twitter ]
Pff. Wat een aantallen. :{
Daar kan Rusland niet tegenop zo binnen een paar dagen.
Definitely not CIA
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')