abonnement Unibet Coolblue
pi_207919429
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:19 schreef DjVero het volgende:

[..]
Op zich kan dit een prima topic zijn, ik ben eigenlijk ook benieuwd naar hoe anderen het regelen/geregeld hebben. Discussie ook prima, maar het dedain (zoals in dat andere topic) mag weg blijven ^O^
Eens, ik vind het leuk om te lezen :Y

Een andere vraag, hebben jullie vaste dagen en uren? En ging jullie werknemer daar makkelijk mee akkoord?
pi_207919478
Zolang iedereen in het gezin tevreden is met de indeling en in alle behoeftes voldaan wordt is het toch gewoon goed?

Ik wist heel goed hoe ik het wilde. Ik had genoeg gefrustreerde en ongelukkige (vrouwelijke) collega's gezien om te weten dat je vooraf duidelijke afspraken moet maken. En een partner uitkiezen waar je dat ook mee kunt. Mijn ex werkte 12-14 uur per dag, dan kon ik evengoed alleenstaande moeder worden. Nu is hij idd een weekendvader en dat werkt voor hem. Prima maar ik zou het zelf niet willen.

Wij werken allebei 32 uur. Onze hypotheek was daar op voorhand ook op berekend. Ook werken we allebei veel thuis dus ziek kind opvangen is redelijk 50/50.
pi_207919548
Mijn vader werkte fulltime continudiensten en mijn moeder was thuis tot de kinderen naar school gingen (eerste helft jaren 80). Daarna werkte ze vijf dagen in een koekjesfabriek. Ze werkten meer dan ik en mijn man nu doen, toch heb ik ze niet als ‘afwezig’ ervaren. Ik heb (en had) altijd wel waardering voor het feit dat ze zo hard werkten.

Ik groeide op met het spreekwoordelijke village. Toen mijn moeder werkte, ging ik tussen de middag bij een vriendinnetje eten of mijn oma kwam als mijn vader dagdienst had. Anders was mijn vader er en at ik thuis. Heel gezellig altijd. Mijn vader kookte nóóit, maar tijdens die middagen bakte hij dan eieren of een biefstuk die we aten met witbrood en jus. ‘s Middags na school was hij meestal thuis. Dan haalden we vaak samen om 17.00 op de fiets m’n moeder op - een heerlijk fietstochtje door de polder en eenmaal bij de fabriek in de buurt rook het altijd zaaaaalig naar speculaas O+
  donderdag 9 februari 2023 @ 10:57:38 #54
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_207919551
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:33 schreef margaretha_01 het volgende:
Ik geloof dat er heel veel ouders zijn voor wie het financieel gewoon niet mogelijk is deeltijd te werken. Wellicht dat ze hier niet op dit forum actief zijn.

Ik ben zelf met twee ouders opgegroeid die altijd voltijd moesten werken om rond te komen. Achteraf gezien denk ik dat het voor ons als kinderen wel beter was geweest als mijn ouders er iets meer voor ons waren geweest, maar tegelijkertijd wist ik toen niet beter.

Ik zou graag deeltijd willen werken, zodra ik weer terug aan de slag moet, maar het is nog niet zeker of dit kan (en er is een reële kans dat dit idd niet mogelijk is). Mijn partner wil ook deeltijd gaan werken. Omdat hij al langer dan drie jaar voor dezelfde werkgever werkt, heeft hij recht op deeltijd werken als hij dit wil - ik ben helaas nog geen drie jaar bij dezelfde werkgever, dus moet dan vragen of dit kan en zij mogen dan nee zeggen.
In Nederland moet een werkgever een zwaarwegend bedrijfsbelang hebben om een parttime verzoek te weigeren. Die drie jaar telt totaal niet. Woon je in het buitenland?
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_207919688
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:11 schreef Avelie het volgende:

[..]
Veel weg zijn kan alleen wanneer er een andere ouder is die dit gedrag faciliteert en wel beschikbaar is en alle praktische zaken oppakt die elke dag moeten gebeuren. Om om half 7 gezellig te kunnen aanschuiven bij het gezin en de leuke, gelukkige papa te kunnen uithangen, moet er wel iemand zijn die voor die tijd al de kinderen heeft opgehaald, boodschappen heeft gedaan en eten heeft gekookt. Dat komt allemaal niet uit de lucht vallen.

In een gezin met kleine kinderen is het zo dat de ruimte die de ene opeist door veel te werken, consequenties heeft voor de ander.

Jouw moeder was waarschijnlijk meer thuis, waarmee ze jouw vader de gelegenheid gaf veel te werken én thuis alleen nog maar de leuke papa te hoeven zijn.
Waarom?
Het hoeft toch niet zo te zijn dat de andere ouder die iemand is die voor die tijd al de kinderen heeft opgehaald, boodschappen heeft gedaan en eten heeft gekook? Als je geregeld hebt dat deze taken worden opgevangen is het toch prima.

In de openingspost staat de vraag of je een betrokken ouder kunt zijn wanneer je meer dan fulltime werkt. Uit ervaring zeg ik dat dit kan.
pi_207919977
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:57 schreef laziness het volgende:

[..]
In Nederland moet een werkgever een zwaarwegend bedrijfsbelang hebben om een parttime verzoek te weigeren. Die drie jaar telt totaal niet. Woon je in het buitenland?
Ja, in Wenen. ;)
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:40:31 #57
149959 SQ
snelle trees
pi_207920140
Ik denk trouwens wel dat als mijn jongste kind ook naar school gaat, ik mijn uren anders ga verdelen. In plaats van 4 volle dagen zou ik dan 3 volle en 2 halve doen, dan hoeven ze nog maar 2 dagen naar de BSO (er even vanuitgaand dat mijn man ook minimaal 1 middag thuis blijft, maar daar ga ik wel van uit).

Moet dan wel goede afspraken maken met de BSO, dat ik in de vakanties dan wel extra dagen kan afnemen. Want dat is dan wel de keerzijde :')
disclaimer
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:06:26 #58
338319 ZarB
Piña colada
pi_207920473
Wij hebben een kind van 1.5 en werken beiden sinds de geboorte 32 uur (ik werkte dat overigens al langere tijd). Man werkt onregelmatig dus om het weekend, soms 6 dagen in 1 week, maar altijd 1 vaste dag vrij. Wij hebben het zo 50/50 mogelijk gedaan omdat ik/we dat eerlijker vonden. Misschien is het ook wel iets principieels van mij.

Mijn eigen ouders waren traditioneel, maar daar heb ik echt niks aan over gehouden. Ik heb niet het idee dat mijn pa minder betrokken was. Uiteindelijk draagt de moeder meestal hoe dan ook de meeste mentale last en in de babytijd was mijn moeder op verzorgingsgebied wel het meest betrokken, maar daar weet ik toch niks meer van.

Ons kind gaat 2 dagen naar de opvang, 2 dagen is 1 van ons thuis en de andere dag wisselt hoe die opgevangen wordt. De opvang vinden wij heel belangrijk voor de ontwikkeling (ook als we minder zouden werken zouden die 2 dagen blijven staan, want 1 dag opvang is te weinig) en we kiezen juist niet voor structurele oppas door grootouders. Zo blijft dat ook vrijblijvend en kunnen ze echt opa en oma zijn ipv dat er een soort verplichting aan vast zit.

Wij zouden financieel gezien best minder kunnen werken, maar dan moeten we flink inleveren op onze levensstijl en dat willen we niet.

Wij werken dus niet meer dan fulltime maar wel meer dan "nodig". Voor onszelf.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:31:41 #59
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_207920797
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:40 schreef SQ het volgende:
Ik denk trouwens wel dat als mijn jongste kind ook naar school gaat, ik mijn uren anders ga verdelen. In plaats van 4 volle dagen zou ik dan 3 volle en 2 halve doen, dan hoeven ze nog maar 2 dagen naar de BSO (er even vanuitgaand dat mijn man ook minimaal 1 middag thuis blijft, maar daar ga ik wel van uit).

Moet dan wel goede afspraken maken met de BSO, dat ik in de vakanties dan wel extra dagen kan afnemen. Want dat is dan wel de keerzijde :')
Ik heb het zo ook een tijd lang gedaan maar ik miste een moment om zonder kind naar de kapper te gaan, nagels te laten doen etc. Ik heb het toen weer omgeruild naar 4 dagen zodat ik onder schooltijd een moment voor mezelf had op die 5e dag.

Beste wat ons is overkomen voor wat betreft werk/privé balans is toch echt covid en de omslag qua thuiswerken sindsdien. Al 3 jaar geen opvang meer nodig gehad en ook meer mogelijkheden om op school ergens bij te helpen tussendoor want ik ben om de hoek ipv 25km verderop op kantoor.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_207920889
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:19 schreef Stepperoller het volgende:

[..]
Maar impliciet is jouw uitgangspunt dus dat een gelijkwaardige verdeling van zorgtaken een voorwaarde is om twee betrokken ouders te kunnen hebben?
Het hoeft niet gelijk te zijn. Maar als je niet zelfstandig voor je kind kunt zorgen, omdat je er bijna nooit bent en nooit alleen bent met je kind en dat eigenlijk ook niet kunt, dan vind ik zeker dat je iets laat liggen als ouder ja.

Ik heb vriendinnen met dit soort partners en dat is toch echt wel een gemis voor alle partijen. Voor mijn vriendinnen omdat ze nooit zomaar iets kunnen gaan doen, want 'oppassen' is een heel ding voor hun partner. Voor de kinderen omdat ze hun vader maar af en toe zien en hun vader niet echt voor ze zorgt en een ouderrol op zich neemt, maar meer de rol van leuke grappige suikeroom inneemt. Voor de vaders zelf, omdat ze zoveel van de jeugd van hun kinderen missen.

Als je mannen op hun sterfbed vraagt waar ze de meeste spijt van hebben, dan is nr. 1 dat ze te veel met hun werk bezig waren, waardoor ze te veel van hun opgroeiende kinderen hebben gemist. Ik gun het elke vader om niet dezelfde fout te maken als hun eigen vader en opa en daar de vader van.
pi_207921024
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:09 schreef capricia het volgende:

[..]
Die mensen hebben echt hard gewerkt. En als je vroeg 'waarom', was het altijd voor het gezin.
Gelukkig kunnen we tegenwoordig andere keuzes maken. Nu er twee werken in een gezin is het fijn dat je de verdeling zo kunt maken dat je er allebei voor de kinderen kunt zijn.

Dat betekent niet dat er minder gewerkt wordt, want 60-70 uur per huishouden is erg gebruikelijk, maar wel dat je het samen doet, waardoor je er ook samen voor de kinderen kunt zijn.
pi_207921088
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:09 schreef Adrian4 het volgende:

[..]
Waarom?
Het hoeft toch niet zo te zijn dat de andere ouder die iemand is die voor die tijd al de kinderen heeft opgehaald, boodschappen heeft gedaan en eten heeft gekook? Als je geregeld hebt dat deze taken worden opgevangen is het toch prima.

In de openingspost staat de vraag of je een betrokken ouder kunt zijn wanneer je meer dan fulltime werkt. Uit ervaring zeg ik dat dit kan.
'De taken worden opgevangen' klinkt passief, wie doet dat dan? Of bedoel je dat je een nanny inhuurt die de kinderen dagelijks van school ophaalt, boodschappen doet en kookt?

Iemand moet het doen hè?
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:59:29 #63
149959 SQ
snelle trees
pi_207921099
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:31 schreef laziness het volgende:

[..]
Ik heb het zo ook een tijd lang gedaan maar ik miste een moment om zonder kind naar de kapper te gaan, nagels te laten doen etc. Ik heb het toen weer omgeruild naar 4 dagen zodat ik onder schooltijd een moment voor mezelf had op die 5e dag.

Beste wat ons is overkomen voor wat betreft werk/privé balans is toch echt covid en de omslag qua thuiswerken sindsdien. Al 3 jaar geen opvang meer nodig gehad en ook meer mogelijkheden om op school ergens bij te helpen tussendoor want ik ben om de hoek ipv 25km verderop op kantoor.
Ik heb nu ook geen moment om mijn nagels te laten doen natuurlijk, dus denk niet dat ik dat ga missen. Kapper doe ik op zaterdag, of ik neem een uurtje vrij ;)
disclaimer
pi_207921163
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:36 schreef SQ het volgende:
Ik vind het overigens fascinerend om te zien hoe het kennelijk oké is om als ouders 2x36 uur te werken want ooh gelijkwaardig en werkprive balans etc, maar als iemand 45 uur werkt ben je ineens een ongeïnteresseerde ouder die alleen maar aan het eigen gewin denkt O+

Het is wel een beetje preken voor je eigen parochie zo. Alleen goed als je precies hetzelfde doet als ikke.
Maar 36 uur werken is toch ook totaal iets anders dan 45 uur?

Het is het verschil tussen je kind naar school kunnen brengen en weer ophalen en alle mooie en mindere verhalen uit de eerste hand horen, zodat je er voor je kind kunt zijn. Of dat nooit kunnen doen.

Het is het verschil tussen vrijdagmiddag met je kind naar zwemles/schaatsen/hockey/ballet kunnen en samen pannenkoeken eten tussen de middag. Of dat nooit kunnen doen.

Het is kortom het verschil tussen ruimte hebben in je schema om er te zijn als ouder, of dat niet hebbben, omdat je agenda van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds al is ingevuld.
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:05:57 #65
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_207921166
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:59 schreef SQ het volgende:

[..]
Ik heb nu ook geen moment om mijn nagels te laten doen natuurlijk, dus denk niet dat ik dat ga missen. Kapper doe ik op zaterdag, of ik neem een uurtje vrij ;)
Ik had zo’n moment tot ik het veranderde ook niet. Mijn vrije tijd was altijd met kind. Maar ik kan niet meer zonder inmiddels :D
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:07:49 #66
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921184
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:40 schreef Avelie het volgende:

[..]
Het hoeft niet gelijk te zijn. Maar als je niet zelfstandig voor je kind kunt zorgen, omdat je er bijna nooit bent en nooit alleen bent met je kind en dat eigenlijk ook niet kunt, dan vind ik zeker dat je iets laat liggen als ouder ja.

Ik heb vriendinnen met dit soort partners en dat is toch echt wel een gemis voor alle partijen. Voor mijn vriendinnen omdat ze nooit zomaar iets kunnen gaan doen, want 'oppassen' is een heel ding voor hun partner. Voor de kinderen omdat ze hun vader maar af en toe zien en hun vader niet echt voor ze zorgt en een ouderrol op zich neemt, maar meer de rol van leuke grappige suikeroom inneemt. Voor de vaders zelf, omdat ze zoveel van de jeugd van hun kinderen missen.

Als je mannen op hun sterfbed vraagt waar ze de meeste spijt van hebben, dan is nr. 1 dat ze te veel met hun werk bezig waren, waardoor ze te veel van hun opgroeiende kinderen hebben gemist. Ik gun het elke vader om niet dezelfde fout te maken als hun eigen vader en opa en daar de vader van.
Ik heb ook vriendinnen in die categorie die jij beschrijft. En zij geven aan dat ze het helemaal prima vinden. Zij willen niet meer werken want daar hebben ze een hekel aan, zij willen de grootste zorg voor de kinderen dragen (want controlfreaks, meestal) en hun partner harkt het geld binnen en is in het weekend de leuke papa. Mijn keuze zou het ook niet zijn, maar zij zijn er helemaal content mee. En de man vindt het wel prima hoor, dat hij niet zo belast is met de opvoeding van zijn kinderen. Dus ik zie dan t.a.v. de opvoeding en betrokkenheid niet echt een probleem.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921188
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:31 schreef laziness het volgende:

[..]
Ik heb het zo ook een tijd lang gedaan maar ik miste een moment om zonder kind naar de kapper te gaan, nagels te laten doen etc. Ik heb het toen weer omgeruild naar 4 dagen zodat ik onder schooltijd een moment voor mezelf had op die 5e dag.
Dit kan toch ook op ieder moment als je partner thuis is, of kan/wil hij niet 'oppassen'?
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:11:26 #68
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_207921229
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:08 schreef Avelie het volgende:

[..]
Dit kan toch ook op ieder moment als je partner thuis is, of kan/wil hij niet 'oppassen'?
Als je 5 dagen per week werkt gaat het alleen in het weekend. Dat gaat dan ten koste van gezinstijd met z'n allen. We gaan graag in het weekend op pad. Dan is het zonde als ik ruim 4 uur weg ben voor de kapper. (Ja met folies en lang haar duurt het helaas zo lang).
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_207921231
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:05 schreef Avelie het volgende:

[..]
Maar 36 uur werken is toch ook totaal iets anders dan 45 uur?

Het is het verschil tussen je kind naar school kunnen brengen en weer ophalen en alle mooie en mindere verhalen uit de eerste hand horen, zodat je er voor je kind kunt zijn. Of dat nooit kunnen doen.

Het is het verschil tussen vrijdagmiddag met je kind naar zwemles/schaatsen/hockey/ballet kunnen en samen pannenkoeken eten tussen de middag. Of dat nooit kunnen doen.

Het is kortom het verschil tussen ruimte hebben in je schema om er te zijn als ouder, of dat niet hebbben, omdat je agenda van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds al is ingevuld.
Dit is echt gewoon onzin.
Zoals je in veel posts hier kunt lezen.
Definitely not CIA
pi_207921235
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:07 schreef ZarB het volgende:

[..]
Ik heb ook vriendinnen in die categorie die jij beschrijft. En zij geven aan dat ze het helemaal prima vinden. Zij willen niet meer werken want daar hebben ze een hekel aan, zij willen de grootste zorg voor de kinderen dragen (want controlfreaks, meestal) en hun partner harkt het geld binnen en is in het weekend de leuke papa. Mijn keuze zou het ook niet zijn, maar zij zijn er helemaal content mee. En de man vindt het wel prima hoor, dat hij niet zo belast is met de opvoeding van zijn kinderen. Dus ik zie dan t.a.v. de opvoeding en betrokkenheid niet echt een probleem.
Het probleem is dat mijn vriendinnen zelf een carrière hebben en dus én zich de pleuris werken én alles thuis moeten opknappen. En nee, dit is niet ok, want ik zie hoe ongelukkig ze zijn en heb echt met ze te doen.

Dan komt het moment dat ze noodgedwongen een stapje terugdoen in hun carrière. Niet omdat ze zo graag thuis willen zijn, of toch eigenlijk hun werk niet leuk vinden, of niet ambitieus zijn, maar puur omdat hun partner niet bereid is iets te doen.
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:12:30 #71
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_207921240
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:05 schreef Avelie het volgende:

[..]
Maar 36 uur werken is toch ook totaal iets anders dan 45 uur?

Het is het verschil tussen je kind naar school kunnen brengen en weer ophalen en alle mooie en mindere verhalen uit de eerste hand horen, zodat je er voor je kind kunt zijn. Of dat nooit kunnen doen.

Het is het verschil tussen vrijdagmiddag met je kind naar zwemles/schaatsen/hockey/ballet kunnen en samen pannenkoeken eten tussen de middag. Of dat nooit kunnen doen.

Het is kortom het verschil tussen ruimte hebben in je schema om er te zijn als ouder, of dat niet hebbben, omdat je agenda van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds al is ingevuld.
Wat een aannames. Het is maar net hoe je die 45 uur indeelt niet waar?
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_207921254
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:12 schreef laziness het volgende:

[..]
Wat een aannames. Het is maar net hoe je die 45 uur indeelt niet waar?
Juist.
Al werk je 60 uur. Ligt maar net aan het werk en hoe je het invult.
Definitely not CIA
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:14:01 #73
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921261
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:11 schreef Avelie het volgende:

[..]
Het probleem is dat mijn vriendinnen zelf een carrière hebben en dus én zich de pleuris werken én alles thuis moeten opknappen. En nee, dit is niet ok, want ik zie hoe ongelukkig ze zijn en heb echt met ze te doen.

Dan komt het moment dat ze noodgedwongen een stapje terugdoen in hun carrière. Niet omdat ze zo graag thuis willen zijn, of toch eigenlijk hun werk niet leuk vinden, of niet ambitieus zijn, maar puur omdat hun partner niet bereid is iets te doen.
Wat zijn dat dan voor vrouwen (intelligent ook nog vermoed ik, want carriere) die dat laten gebeuren? Als je zo'n inflexibele dweil treft dan start je daar toch niet eens een gezin mee?
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921270
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:11 schreef capricia het volgende:

[..]
Dit is echt gewoon onzin.
Zoals je in veel posts hier kunt lezen.
Je moet die uren toch ergens maken. 45 uur + 5 uur reistijd, ga je anders niet halen in een week. Voor de meeste mensen betekent dat toch echt dat ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds etenstijd met hun werk bezig zijn.
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:15:55 #75
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921281
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:12 schreef laziness het volgende:

[..]
Wat een aannames. Het is maar net hoe je die 45 uur indeelt niet waar?
Los daarvan: ik denk ook echt dat er genoeg ouders (vaders vooral, denk ik) zijn die de hockeyles, zwemles of whatever gestolen kan worden. Die zien dat helemaal niet als belangrijke betrokkenheidsfactor.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921307
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:14 schreef Avelie het volgende:

[..]
Je moet die uren toch ergens maken. 45 uur + 5 uur reistijd, ga je anders niet halen in een week. Voor de meeste mensen betekent dat toch echt dat ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds etenstijd met hun werk bezig zijn.
Zoals je zelf in dit topic kunt lezen zijn er genoeg mensen die heel veel uren werken. Maar een gedeelte vanuit huis doen. Waardoor ze wel degelijk veel met de kinderen kunnen delen.

Of (in mijn voorbeeld) waarbij ik smiddags gewoon naar de zaak van mijn vader ging en samen met hem dingen ondernam (samen naar de veiling, samen autorijlessen op het veilingterrein etc).

En zo neemt mijn man onze 11 jarige dochter regelmatig smiddags mee naar kantoor. Die vindt het geweldig om daar te gamen en klusjes (kopiëren enzo) op te knappen.

Je moet niet alles zo eng vanuit jezelf redeneren.
En hoe denk je dat ouders op een boerderij/tuinderij dat doen dan? Stoppen die na 2x 36 uur ofzo?
Definitely not CIA
pi_207921321
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:14 schreef ZarB het volgende:

[..]
Wat zijn dat dan voor vrouwen (intelligent ook nog vermoed ik, want carriere) die dat laten gebeuren? Als je zo'n inflexibele dweil treft dan start je daar toch niet eens een gezin mee?
Ze laten het niet gebeuren. Er zijn genoeg ruzies en drama's over geweest. Ik heb zelfs mijn man nog eens uitgeleend om met de vriend van een vriendin te gaan praten, maar het is alsof je tegen een muur praat. Over geen enkel uurtje kan onderhandeld worden, vaak is het toch stug volhouden dat 50 uur echt het ultieme minimum is en dat de vrouw het verder maar moet uitzoeken.

Veel vaders doen van tevoren alsof ze bereid zijn voor het kind te gaan zorgen, maar als het kind er eenmaal is dan blijkt de carrière toch belangrijker te zijn.
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:21:56 #78
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921339
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:19 schreef Avelie het volgende:

[..]
Ze laten het niet gebeuren. Er zijn genoeg ruzies en drama's over geweest. Ik heb zelfs mijn man nog eens uitgeleend om met de vriend van een vriendin te gaan praten, maar het is alsof je tegen een muur praat. Over geen enkel uurtje kan onderhandeld worden, vaak is het toch stug volhouden dat 50 uur echt het ultieme minimum is en dat de vrouw het verder maar moet uitzoeken.

Veel vaders doen van tevoren alsof ze bereid zijn voor het kind te gaan zorgen, maar als het kind er eenmaal is dan blijkt de carrière toch belangrijker te zijn.
Tja dan laat je het toch echt gebeuren. Ik zou hier nooit mee akkoord gaan.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921368
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:19 schreef Avelie het volgende:

[..]
Ze laten het niet gebeuren. Er zijn genoeg ruzies en drama's over geweest. Ik heb zelfs mijn man nog eens uitgeleend om met de vriend van een vriendin te gaan praten, maar het is alsof je tegen een muur praat. Over geen enkel uurtje kan onderhandeld worden, vaak is het toch stug volhouden dat 50 uur echt het ultieme minimum is en dat de vrouw het verder maar moet uitzoeken.

Veel vaders doen van tevoren alsof ze bereid zijn voor het kind te gaan zorgen, maar als het kind er eenmaal is dan blijkt de carrière toch belangrijker te zijn.
Dan nog kun je niet doen alsof die gang van zaken maar gemeengoed is. Ik zie hele andere voorbeelden om mij heen. En ook dit topic staat bol van de andere verhalen.
Definitely not CIA
pi_207921371
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:21 schreef ZarB het volgende:

[..]
Tja dan laat je het toch echt gebeuren. Ik zou hier nooit mee akkoord gaan.
Dit dus.
Definitely not CIA
pi_207921376
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:18 schreef capricia het volgende:

[..]
Zoals je zelf in dit topic kunt lezen zijn er genoeg mensen die heel veel uren werken. Maar een gedeelte vanuit huis doen. Waardoor ze wel degelijk veel met de kinderen kunnen delen.

Of (in mijn voorbeeld) waarbij ik smiddags gewoon naar de zaak van mijn vader ging en samen met hem dingen ondernam (samen naar de veiling, samen autorijlessen op het veilingterrein etc).

Je moet niet alles zo eng vanuit jezelf redeneren.
Met oudere kinderen is dat alweer iets anders, maar zo worden ze niet geboren he? Je vergeet dat er zeker tien jaar aan vooraf ging voordat jij dit met je vader kon doen.

Zelfde als de combinatie kinderen/thuis werken. Dat lukt misschien als ze ouder zijn, maar als ze kleiner zijn zeker niet.
pi_207921395
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:21 schreef ZarB het volgende:

[..]
Tja dan laat je het toch echt gebeuren. Ik zou hier nooit mee akkoord gaan.
Maar nu schuif je de schuld af op mijn vriendinnen, terwijl hun partners zelf een verantwoordelijkheid hebben voor wat ze doen en wat voor rol ze oppakken. Waarom zou hun partner ze tot de orde moeten roepen? Dat is iets wat vanuit de ouder zelf moet komen.
pi_207921416
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef Avelie het volgende:

[..]
Met oudere kinderen is dat alweer iets anders, maar zo worden ze niet geboren he? Je vergeet dat er zeker tien jaar aan vooraf ging voordat jij dit met je vader kon doen.

Zelfde als de combinatie kinderen/thuis werken. Dat lukt misschien als ze ouder zijn, maar als ze kleiner zijn zeker niet.
Vanaf dat ze naar school gaan, vier jaar dus. En zeker geen 10 jaar.
Definitely not CIA
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:29:19 #84
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921454
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:25 schreef Avelie het volgende:

[..]
Maar nu schuif je de schuld af op mijn vriendinnen, terwijl hun partners zelf een verantwoordelijkheid hebben voor wat ze doen en wat voor rol ze oppakken. Waarom zou hun partner ze tot de orde moeten roepen? Dat is iets wat vanuit de ouder zelf moet komen.
Maar die partners pakken de verantwoordelijkheid blijkbaar niet dus als de dames daar niet gelukkig mee zijn dan is het toch hun eigen verantwoordelijkheid om actie te ondernemen waar ze wel gelukkig van worden?

Als je in een ongelijkwaardige relatie blijft hangen en de ene partij stelt zich heel star op, ja dan vind ik het toch écht wel de verantwoordelijkheid van de ander om hier iets aan te doen. Dat kan ook gewoon betekenen dat je uit elkaar gaat he.
Of getuigt doorlopen gezanik over de rolverdeling van betrokkenheid bij de opvoeding?
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 13:34:48 #85
382129 crew  Donna
pi_207921538
Mijn vriend werkt (veel) meer dan fulltime, maar hij is zzp-er en deelt zijn eigen tijd in. Hij is nu meer thuis en meer betrokken bij de kinderen dan toen hij nog met 'gewoon fulltime' in loondienst tussen 7:30 en 17:30 standaard van huis was.

Het is maar net hoe je het in kan delen, lijkt mij.
En ook hoe je zelf als partner en ouder bent. Een ouder die 24 uren werkt is niet per definitie een meer betrokken ouder dan een ouder die fulltime werkt.
pi_207921579
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:15 schreef ZarB het volgende:

[..]
Los daarvan: ik denk ook echt dat er genoeg ouders (vaders vooral, denk ik) zijn die de hockeyles, zwemles of whatever gestolen kan worden. Die zien dat helemaal niet als belangrijke betrokkenheidsfactor.
Dit is juist het punt. Het gaat niet alleen maar om jou en om wat jij allemaal leuk en belangrijk vindt.

Als het goed is kijk je als ouder naar de behoeften van je kind. En sommige dingen zijn niet altijd voor de leuk, maar nodig. Zoals naar school gaan, naar de tandarts, zwemles en fysio.

Denk je nou echt dat al die moeders het altijd geweldig vinden om een uur lang bij het zwembad te zitten? Natuurlijk niet, daar heb je lang niet altijd zin in, maar je doet het toch, omdat je graag wil dat je kind niet verzuipt in de sloot en mee kan met dat zwemfeestje en dan ook nog een cadeautje heeft.

Het gaat niet om jouw betrokkenheidsfactor in dat ene uurtje dat overblijft op een dag, waar je je kind dan nog eventjes inpropt. Het gaat om alles wat een kind nodig heeft , ook op momenten dat het je minder goed uitkomt, of wanneer het niet jouw lievelingsding is om te doen.
pi_207921599
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:58 schreef Avelie het volgende:

[..]
'De taken worden opgevangen' klinkt passief, wie doet dat dan? Of bedoel je dat je een nanny inhuurt die de kinderen dagelijks van school ophaalt, boodschappen doet en kookt?

Iemand moet het doen hè?
Nanny, opa, oma, buurvrouw, tante Toos ….
Waarom vind jij dat in elk geval de andere ouder dat dan maar moet doen?

quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:40 schreef Avelie het volgende:

[..]
Het hoeft niet gelijk te zijn. Maar als je niet zelfstandig voor je kind kunt zorgen, omdat je er bijna nooit bent en nooit alleen bent met je kind en dat eigenlijk ook niet kunt, dan vind ik zeker dat je iets laat liggen als ouder ja.

En ik denk dus dat mijn pa bewijst dat dit aannames zijn. Want hij kon EN veel meer dan fulltime werken EN zelfstandig voor ons zorgen, regelmatig quality time hebben met mij en zorgen dat ik het gevoel kreeg dat ie een betrokken vader was en dan ook nog eens mijn ma helpen met de katoenen luiers uitwassen :P
pi_207921631
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:29 schreef ZarB het volgende:

[..]
Maar die partners pakken de verantwoordelijkheid blijkbaar niet dus als de dames daar niet gelukkig mee zijn dan is het toch hun eigen verantwoordelijkheid om actie te ondernemen waar ze wel gelukkig van worden?

Als je in een ongelijkwaardige relatie blijft hangen en de ene partij stelt zich heel star op, ja dan vind ik het toch écht wel de verantwoordelijkheid van de ander om hier iets aan te doen. Dat kan ook gewoon betekenen dat je uit elkaar gaat he.
Of getuigt doorlopen gezanik over de rolverdeling van betrokkenheid bij de opvoeding?
Als ik in de schoenen stond van mijn vriendinnen, dan zou ik de scheiding allang hebben aangevraagd. Ik zou er niet mee kunnen leven.

Toch lost dat het probleem niet op, want dan krijg je zo'n situatie met een vader die om het weekend, of eens in de maand iets wil doen met zijn kinderen en verder niet.

Als iemand niet de vaderrol op zich wil nemen, dan kun je dat niet afdwingen. Veel moeders hebben geen andere keuze dan het te accepteren. Het komt veel voor.
pi_207921679
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Avelie het volgende:

[..]
Als ik in de schoenen stond van mijn vriendinnen, dan zou ik de scheiding allang hebben aangevraagd. Ik zou er niet mee kunnen leven.

Toch lost dat het probleem niet op, want dan krijg je zo'n situatie met een vader die om het weekend, of eens in de maand iets wil doen met zijn kinderen en verder niet.

Als iemand niet de vaderrol op zich wil nemen, dan kun je dat niet afdwingen. Veel moeders hebben geen andere keuze dan het te accepteren. Het komt veel voor.
Wat ik dan niet begrijp..als die man dan zo tegenvalt als vader, waarom er dan kennelijk voor meer kinderen gekozen is.

Bedoel, als je het dan bij 1 kind houdt, is je leven zoveel makkelijker als de zorg op jou als vrouw neerkomt.
Definitely not CIA
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:48:08 #90
149959 SQ
snelle trees
pi_207921726
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:05 schreef Avelie het volgende:

[..]
Maar 36 uur werken is toch ook totaal iets anders dan 45 uur?

Het is het verschil tussen je kind naar school kunnen brengen en weer ophalen en alle mooie en mindere verhalen uit de eerste hand horen, zodat je er voor je kind kunt zijn. Of dat nooit kunnen doen.

Het is het verschil tussen vrijdagmiddag met je kind naar zwemles/schaatsen/hockey/ballet kunnen en samen pannenkoeken eten tussen de middag. Of dat nooit kunnen doen.

Het is kortom het verschil tussen ruimte hebben in je schema om er te zijn als ouder, of dat niet hebbben, omdat je agenda van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds al is ingevuld.
Nee, dat is gewoon echt veel te kort door de bocht. Zoals de ervaringen hierboven al aangeven.
disclaimer
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 13:49:05 #91
382129 crew  Donna
pi_207921744
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Avelie het volgende:

[..]
Als ik in de schoenen stond van mijn vriendinnen, dan zou ik de scheiding allang hebben aangevraagd. Ik zou er niet mee kunnen leven.

Toch lost dat het probleem niet op, want dan krijg je zo'n situatie met een vader die om het weekend, of eens in de maand iets wil doen met zijn kinderen en verder niet.

Als iemand niet de vaderrol op zich wil nemen, dan kun je dat niet afdwingen. Veel moeders hebben geen andere keuze dan het te accepteren. Het komt veel voor.
Ook gewoon bij vaders die parttime of fulltime werken hoor. Een man hoeft echt niet meer dan fulltime te werken om een ongeïnteresseerde lul te zijn.
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:51:05 #92
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921776
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:44 schreef capricia het volgende:

[..]
Wat ik dan niet begrijp..als die man dan zo tegenvalt als vader, waarom er dan kennelijk voor meer kinderen gekozen is.

Bedoel, als je het dan bij 1 kind houdt, is je leven zoveel makkelijker als de zorg op jou als vrouw neerkomt.
En dan overkomt dit niet één vrouw, nee zelfs meerdere vriendinnen van TS. Dat vind ik ook wel bijzonder.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921800
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef Donna het volgende:

[..]
Ook gewoon bij vaders die parttime of fulltime werken hoor. Een man hoeft echt niet meer dan fulltime te werken om een ongeïnteresseerde lul te zijn.
Ja. Het heeft volgens mij helemaal niet zoveel te maken met hoeveel uur je werkt.
Definitely not CIA
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:54:43 #94
338319 ZarB
Piña colada
pi_207921825
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:53 schreef capricia het volgende:

[..]
Ja. Het heeft volgens mij helemaal niet zoveel te maken met hoeveel uur je werkt.
Ik denk ook dat er heel veel werklozen zijn die hele dagen op de bank zitten en 0 betrokkenheid tonen bij de opvoeding. Probleemgedrag komt tenslotte zeer regelmatig voor in de wat kansarmere gedeeltes van de samenleving.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_207921990
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:38 schreef Adrian4 het volgende:

[..]
Nanny, opa, oma, buurvrouw, tante Toos ….
Waarom vind jij dat in elk geval de andere ouder dat dan maar moet doen?
[..]
En ik denk dus dat mijn pa bewijst dat dit aannames zijn. Want hij kon EN veel meer dan fulltime werken EN zelfstandig voor ons zorgen, regelmatig quality time hebben met mij en zorgen dat ik het gevoel kreeg dat ie een betrokken vader was en dan ook nog eens mijn ma helpen met de katoenen luiers uitwassen :P
De meeste mensen hebben niet het geld/ het netwerk om vijf dagen in de week alles door anderen te laten doen (als ze dat al zouden willen).

Het kan natuurlijk dat je beide 50 uur werkt en alles aan een nanny overlaat, maar dan vraag ik me af waarom je in de eerste plaats een kind wil als je er nooit bent?
pi_207922036
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef Donna het volgende:

[..]
Ook gewoon bij vaders die parttime of fulltime werken hoor. Een man hoeft echt niet meer dan fulltime te werken om een ongeïnteresseerde lul te zijn.
Tuurlijk, parttime werk is geen garantie op betrokken ouderschap. Maar als je er nooit bent, dan sluit je uit dat je betrokken kunt zijn.

Er zijn en tijd doorbrengen met je kind is een eerste voorwaarde.
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 14:12:26 #97
382129 crew  Donna
pi_207922131
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:07 schreef Avelie het volgende:

[..]
Tuurlijk, parttime werk is geen garantie op betrokken ouderschap. Maar als je er nooit bent, dan sluit je uit dat je betrokken kunt zijn.

Er zijn en tijd doorbrengen met je kind is een eerste voorwaarde.
Ja, alleen lijk jij te vergeten dat meer dan fulltime werken niet gelijk staat aan er nooit zijn. Of je doet het met opzet. Kan ook.
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:16:07 #98
338319 ZarB
Piña colada
pi_207922210
Ik krijg een beetje flashbacks naar het viva forum waar regelmatig een terugkerende forummer onder andere gebruikersnamen haar stokpaardjes van stal haalde.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:17:11 #99
149959 SQ
snelle trees
pi_207922228
Is het toch nog een kuttopic geworden over een persoonlijke frustratie van TS. Ik stop er maar weer mee, is m'n energie niet waard :')
disclaimer
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:18:09 #100
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207922255
Wat wil je nou eigenlijk met je topic, TS?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')