abonnement Unibet Coolblue
pi_210197807
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Zeg maar gerust dat het voor de klanten/consument een ramp is geweest maar heel leuk voor de "investeerders", dat woord staat tussen aanhalingstekens omdat ze vooral niet geinvesteerd hebben maar alleen de kas hebben leeggehaald. Maar goed, dat is natuurlijk bij uitstek een Tory special skill van de laatste decennia.

Torenhoge schulden, een uit elkaar vallende infrastructuur, enorme salarissen en bonussen voor leidinggevenden en ondertussen holt de waterkwaliteit achteruit en loost men onbehandeld rioolwater in rivieren en de zee.
Vergeet ook de dividenten niet. Bij Thames Water waren die 15.5% tot 19% per jaar.
En daar hebben ze ook vieze trucs uitgevoerd. Macquarie kocht Thames Water voor 5.1 miljard, 2.8 miljard leenden ze daarvoor. Toen ze Thames Water in bezit hadden, zadelden ze Thames Water op met 2 miljard extra leningen om een groot deel van de 2.8 miljard die ze hadden geleend af te betalen. Iets wat verboden was volgens de regulator, maar waar de regulator niets aan kon doen.

quote:
Referring specifically to the £2.8bn acquisition debt, Ofwat's consultation said: "This debt would be fully ring-fenced from Thames Water as the regulated entity".
But, as Sir Peter Mason's letter discloses, that is not what subsequently happened.
In reply to inquiries from the BBC, neither Ofwat nor Macquarie denied that the transactions transferring the £2bn debt from Macquarie and its investors to Thames had taken place.
Nor did they deny that it ran counter to conditions set out at the time Macquarie bought Thames Water.
Ofwat said: "Decisions about the overall capital structure of a company remain matters for the company itself, subject to oversight to prevent the transfer of undue risk to customers."
"The risks associated with the actual capital structure are borne by investors, not customers," the regulator added.”
https://www.bbc.co.uk/news/business-66051555
https://www.bbc.co.uk/news/business-41152516

Bij ons in het dorpje is er afgelopen jaar denk ik 4-5x een grote leiding gesprongen, op 3 plekken. Een van de plekken die al 2 keer gerepareerd is, lekt alweer maanden, maar dat repareren ze pas als het lek echt groot wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door George_of_the_Jungle op 07-08-2023 16:51:54 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')