abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 april 2023 @ 20:01:41 #201
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208740718
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2023 07:49 schreef heywoodu het volgende:
Kleine update, voor de geïnteresseerden. We zijn een ruime maand verder en ik had niet gedacht dat we nog op dit punt zouden komen, maar: oxycodon is weer binnen handbereik gelegd, voor het eerst sinds maart/april vorig jaar. Nog niet daadwerkelijk gebruikt, en hopelijk blijft dat zo, maar het is natuurlijk geen goed teken.

Sinds het WK is het steeds meer achteruit gegaan met haar voet, die steeds vaker en meer pijn doet. Twee weken geleden is een MRI gemaakt, waarop te zien was dat er onder meer flink wat vocht in de botten in haar voet zit, en nog een scala aan kleine irritaties en dingetjes en andere mogelijke schade. Een beetje van dit, een beetje van dat, maar niet echt één ding aan te wijzen als dé oorzaak van de pijn. Een diagnose kon nog niet gesteld worden, maar vooralsnog is CRPS (complex regionaal pijnsyndroom) een mogelijkheid, en dat is best een bitch.

Eergisteravond nieuw op het menu: bij het slapen gaan niet alleen pijn in de voet, maar in beide voeten, beide benen én beide armen, alsof er naaldjes in werden gestoken. Heel fijn allemaal, gisteren de hele dag door ook in meer of mindere mate pijnsteken en dergelijken.

Halverwege mei staat er weer een artsbezoek op de planning, bewust wat later gekozen: tot die tijd is het dan een kwestie van toch wat rustiger trainen en vooral wat minder belasting op de voet. Komt op zich wel redelijk uit met de tijd van het jaar, want in deze tijd is het toch vooral fietsen (dat is geen probleem) en minder tot (zeker nu) geen rollerskiën. Krachttraining kan wel, maar vrij licht en zonder de voet al teveel te belasten. En dan hopen dat het wat beter gaat, hoewel de afgelopen week daar nog niet al teveel hoop op biedt. Maar wie weet. Werken kan gelukkig nog wel gewoon, hoewel ze soms (zeker als ze een hele dag werkt) wel net even iets vaker een korte pauze moet nemen om even te gaan zitten, puur door de voet, maar ja, dat is nu even niet anders.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had gedacht dat de vlag er inmiddels wel beter bij zou hangen dan dit verhaaltje :o Maar ja, niks aan te doen behalve hopen dat wat rust soelaas biedt.
Ach, wat ontzettend naar voor haar -O-
Hopelijk helpt wat meer rust en kan er (relatief) snel een diagnose gesteld worden en een behandelplan worden opgesteld :*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208773109
-O-
pi_208778192
Gaat het al iets beter met Bruna @heywoodu?
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 april 2023 @ 11:18:48 #204
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_208778687
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 10:35 schreef Faraday01 het volgende:
Gaat het al iets beter met Bruna @:heywoodu?
Nog steeds vrij wisselvallig. Het langere trainen is weer begonnen, zoals 3-4 uur op de fiets, waarbij haar linkervoet zo nu en dan bijna bevroren aanvoelt (ondanks overschoenen en een normaal voelende rechtervoet). Ook na bepaalde oefeningen thuis, zoals een voetbal rustig rondtikken, wordt die linkervoet heel rood en gevoelig.

Dat zijn kleinere, maar irritante dingen, maar ook de steken zijn er nog 'gewoon'. Paar dagen geleden, terwijl ze al een poging deed om te slapen, schoot er ineens een of andere nieuwe steek in haar enkel, wat na vijf minuten weer weg trok, maar wel een 8 of 9 op de pijnschaal (tot 10) opleverde. De eerste stappen van de dag gaan nog steeds zonder krukken, hoewel het niet heel veel scheelt soms.

Het blijft lastig om echt te zeggen hoe het gaat. Ik kan moeilijk zeggen dat het slecht gaat, want ze kan wel trainen (zeker op de fiets), maar met die keer op keer terugkerende willekeurige pijnscheuten kan ik ook moeilijk zeggen dat het echt goed gaat.

Haar dagboek is wellicht de beste indicatie: daar noteert ze per dag wat ze waar aan pijn heeft en dat soort zaken (om het voor de arts bij te houden), en de 'slechte' dagen omcirkelt ze om die makkelijker terug te vinden. Ik denk dat driekwart van de dagen een cirkeltje om de datum heen hebben.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')