Ik moet nog uitzoeken welke ik wil proberen dit jaar en dan nog bestellen. Snel doen.quote:Op woensdag 18 januari 2023 16:43 schreef dimmak het volgende:
Hebben jullie alweer gezaaid?
Ik heb dinsdag de eerste zaden gezaaid in een kweekbakje. 11 verschillende soorten. Wellicht een beetje too much, maar we gaan het zien.
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.quote:Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.
Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken
Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?
Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.
Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit
Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?quote:Op woensdag 18 januari 2023 16:42 schreef dimmak het volgende:
Alles over pepers post en lees je hier
Uit het vorige topic:
Medusa
[ afbeelding ]
Regenboogpepertjes
[ afbeelding ]
Antep Aci Dolma
[ afbeelding ]
Lemon drop.
[ afbeelding ]
Chocolate Bhut Jolokia
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemenquote:Op zondag 5 februari 2023 19:43 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?
Mooi ookquote:Op zondag 5 februari 2023 20:06 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemen
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?quote:Op zondag 5 februari 2023 20:16 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Mooi ook![]()
ik dacht dat het deze was
[ afbeelding ]
Maar dat blijkt de Carliston peper te zijn. Die is erg mild.
Turkije en Griekenland delen zo'n beetje hun keuken. Goed mogelijk dus.quote:Op zondag 5 februari 2023 20:21 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.quote:Op zondag 5 februari 2023 19:01 schreef SiGNe het volgende:
[..]
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.
Een gewone chili is nog best lekker om in schijfjes gesneden door een gerecht te doen maar met een madamme jeanette moet je dat toch weer niet doen, hoogstens inprikken en met een gerecht mee laten smoren.
de reaper en scorpion moet je net zo behandelen, even mee laten smoren om smaak af te geven (zonder inprikken) en daarna verwijderen en bij het chemisch afval gooien..
Ik zou er denk ik een olie mee maken, dan kan je aan eigenlijk alles achteraf wat pit toevoegen en je kan het per druppeltje doseren.quote:Op zondag 5 februari 2023 22:39 schreef 111210 het volgende:
[..]
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.
Heb nu een deel gewoon gegeten bij indiaas eten en met de rest een surinaamse sambal gemaakt.
Die reaper zal ik idd heel laten en met een chili mee koken denk ik. Vind die madam jeanette echt wel het randje van hoe pittig lekker is. (Los van de smaak).
Basis receptje uit het vorige topic:quote:Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.
Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken
Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?
Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.
Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit
Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
quote:Op vrijdag 21 augustus 2020 11:54 schreef dimmak het volgende:
[..]
Basis recept, aanpassen naar smaak:
- 200gr pepers naar keuze
- 15 kloven knoflook
- 1 ui
- 1,2L water
- 140gr tomatenpuree
- 12 tbsp appelazijn
- 4 tbsp bruine suiker
- 2 tbsp komijn
- 3 tbsp oregano
- 1 tbsp gerookte paprika
- 1 tbsp cayennepeper
- 1 tsp zout
Bovenkant van de pepers snijden en de pepers halveren, ui in kwarten snijden en de knoflook pletten en pellen. Alles in 1 pan mikken, 1,5 koken op laag vuur zonder deksel en vervolgens pureren. Voor mij had hij was de saus nu precies goed. Wil je dikkere saus kun je hem nog even door laten pruttelen, maar dan wel goed roeren uiteraard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |