abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207613994
Alles over pepers post en lees je hier :s)

Uit het vorige topic:

Medusa


Regenboogpepertjes


Antep Aci Dolma


Lemon drop.


Chocolate Bhut Jolokia




Uitvinder van de biersmiley.
pi_207613999
Hebben jullie alweer gezaaid?

Ik heb dinsdag de eerste zaden gezaaid in een kweekbakje. 11 verschillende soorten. Wellicht een beetje too much, maar we gaan het zien.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207614248
Je moet eerst zaaien, daarna pas oogsten. Heb ik altijd geleerd.
  woensdag 18 januari 2023 @ 20:58:26 #4
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207617973
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2023 16:43 schreef dimmak het volgende:
Hebben jullie alweer gezaaid?

Ik heb dinsdag de eerste zaden gezaaid in een kweekbakje. 11 verschillende soorten. Wellicht een beetje too much, maar we gaan het zien.
Ik moet nog uitzoeken welke ik wil proberen dit jaar en dan nog bestellen. Snel doen.
pi_207720631
Ola, Ik heb gisteren pas besteld dan kan ik er zaterdag mee aan de slag.
Niet zo heel veel soorten deze keer. 6 verschillende maar elk jaar terugkerend.
Inlcusief mijn absolute favoriet: habanero peruvian white. Die ook wel white bullet wordt genoemd.

.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_207789012
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
pi_207820347
Hoi 111210.

Er zitten van elke soort 2 pepers in, begreep ik dat goed?
Je ontkomt er dan al bijna niet aan om meerdere soorten te gebruiken voor een saus, anders wordt het wel een heel klein beetje.
Of, je wriemelt de pitjes eruit en kijkt of je kan vermenigvuldige door er plantjes van te maken.

Ik zelf ben meer van het drogen dan van de sauzen. De rawit eet ik het liefst vers, met een rood uitje en een tomaat. Maar dan liever een stuk of 4-5 erbij.

(en eigenlijk heb ik je niet geholpen want geen recept)
'Please don't sit on my imaginaire friend'
  zondag 5 februari 2023 @ 19:01:32 #8
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_207870048
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.
Een gewone chili is nog best lekker om in schijfjes gesneden door een gerecht te doen maar met een madamme jeanette moet je dat toch weer niet doen, hoogstens inprikken en met een gerecht mee laten smoren.
de reaper en scorpion moet je net zo behandelen, even mee laten smoren om smaak af te geven (zonder inprikken) en daarna verwijderen en bij het chemisch afval gooien..
pi_207870582
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2023 16:42 schreef dimmak het volgende:
Alles over pepers post en lees je hier :s)

Uit het vorige topic:

Medusa
[ afbeelding ]

Regenboogpepertjes
[ afbeelding ]

Antep Aci Dolma
[ afbeelding ]

Lemon drop.
[ afbeelding ]

Chocolate Bhut Jolokia
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?
  zondag 5 februari 2023 @ 20:06:44 #10
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207870829
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 19:43 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemen ;)
pi_207870929
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:06 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemen ;)
Mooi ook :)

ik dacht dat het deze was



Maar dat blijkt de Carliston peper te zijn. Die is erg mild.
  zondag 5 februari 2023 @ 20:21:25 #12
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207870997
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:16 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Mooi ook :)

ik dacht dat het deze was

[ afbeelding ]

Maar dat blijkt de Carliston peper te zijn. Die is erg mild.
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?
pi_207871145
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:21 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?
Turkije en Griekenland delen zo'n beetje hun keuken. Goed mogelijk dus.
pi_207873159
quote:
11s.gif Op zondag 5 februari 2023 19:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.
Een gewone chili is nog best lekker om in schijfjes gesneden door een gerecht te doen maar met een madamme jeanette moet je dat toch weer niet doen, hoogstens inprikken en met een gerecht mee laten smoren.
de reaper en scorpion moet je net zo behandelen, even mee laten smoren om smaak af te geven (zonder inprikken) en daarna verwijderen en bij het chemisch afval gooien..
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.

Heb nu een deel gewoon gegeten bij indiaas eten en met de rest een surinaamse sambal gemaakt.

Die reaper zal ik idd heel laten en met een chili mee koken denk ik. Vind die madam jeanette echt wel het randje van hoe pittig lekker is. (Los van de smaak).
  maandag 6 februari 2023 @ 00:53:15 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_207873872
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 22:39 schreef 111210 het volgende:

[..]
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.

Heb nu een deel gewoon gegeten bij indiaas eten en met de rest een surinaamse sambal gemaakt.

Die reaper zal ik idd heel laten en met een chili mee koken denk ik. Vind die madam jeanette echt wel het randje van hoe pittig lekker is. (Los van de smaak).
Ik zou er denk ik een olie mee maken, dan kan je aan eigenlijk alles achteraf wat pit toevoegen en je kan het per druppeltje doseren.
pi_207874624
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
Basis receptje uit het vorige topic:

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2020 11:54 schreef dimmak het volgende:

[..]
Basis recept, aanpassen naar smaak:

- 200gr pepers naar keuze
- 15 kloven knoflook
- 1 ui
- 1,2L water
- 140gr tomatenpuree
- 12 tbsp appelazijn
- 4 tbsp bruine suiker
- 2 tbsp komijn
- 3 tbsp oregano
- 1 tbsp gerookte paprika
- 1 tbsp cayennepeper
- 1 tsp zout

Bovenkant van de pepers snijden en de pepers halveren, ui in kwarten snijden en de knoflook pletten en pellen. Alles in 1 pan mikken, 1,5 koken op laag vuur zonder deksel en vervolgens pureren. Voor mij had hij was de saus nu precies goed. Wil je dikkere saus kun je hem nog even door laten pruttelen, maar dan wel goed roeren uiteraard. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207971322
Vandaag de pepertjes geproefd uit het peper challenge pakket.

https://shop.westlandpeppers.com/nl/peper-challenge-pakket/

De Carolina reaper was verassend lekker qua snaak en geur. Beetje citrus achtig. Het is een erg pittige peper, maar had verwacht dat het veel heftiger zou zijn.

Als je van madam jeanette houdt dan is een caroline reaper (een klein stukje) prima te eten.

Tranen en niesen uiteraard wel gegarandeerd.

Er zat ook een trinidad scorpion in, die vond ik niet lekker, vooral erg bitter.

Verder veel van de bekende pepertjes die je in iedere supermarkt ook kan kopen.

Uiteindelijk een hotsauce gemaakt van 1 hele carolina en nog wat andere mildere pepertjes, smaakt erg prima maar had het pittiger verwacht, had ze er beide in moeten doen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')