abonnement Unibet Coolblue
pi_207613994
Alles over pepers post en lees je hier :s)

Uit het vorige topic:

Medusa


Regenboogpepertjes


Antep Aci Dolma


Lemon drop.


Chocolate Bhut Jolokia




Uitvinder van de biersmiley.
pi_207613999
Hebben jullie alweer gezaaid?

Ik heb dinsdag de eerste zaden gezaaid in een kweekbakje. 11 verschillende soorten. Wellicht een beetje too much, maar we gaan het zien.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207614248
Je moet eerst zaaien, daarna pas oogsten. Heb ik altijd geleerd.
  woensdag 18 januari 2023 @ 20:58:26 #4
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207617973
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2023 16:43 schreef dimmak het volgende:
Hebben jullie alweer gezaaid?

Ik heb dinsdag de eerste zaden gezaaid in een kweekbakje. 11 verschillende soorten. Wellicht een beetje too much, maar we gaan het zien.
Ik moet nog uitzoeken welke ik wil proberen dit jaar en dan nog bestellen. Snel doen.
pi_207720631
Ola, Ik heb gisteren pas besteld dan kan ik er zaterdag mee aan de slag.
Niet zo heel veel soorten deze keer. 6 verschillende maar elk jaar terugkerend.
Inlcusief mijn absolute favoriet: habanero peruvian white. Die ook wel white bullet wordt genoemd.

.
'Please don't sit on my imaginaire friend'
pi_207789012
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
pi_207820347
Hoi 111210.

Er zitten van elke soort 2 pepers in, begreep ik dat goed?
Je ontkomt er dan al bijna niet aan om meerdere soorten te gebruiken voor een saus, anders wordt het wel een heel klein beetje.
Of, je wriemelt de pitjes eruit en kijkt of je kan vermenigvuldige door er plantjes van te maken.

Ik zelf ben meer van het drogen dan van de sauzen. De rawit eet ik het liefst vers, met een rood uitje en een tomaat. Maar dan liever een stuk of 4-5 erbij.

(en eigenlijk heb ik je niet geholpen want geen recept)
'Please don't sit on my imaginaire friend'
  zondag 5 februari 2023 @ 19:01:32 #8
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_207870048
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.
Een gewone chili is nog best lekker om in schijfjes gesneden door een gerecht te doen maar met een madamme jeanette moet je dat toch weer niet doen, hoogstens inprikken en met een gerecht mee laten smoren.
de reaper en scorpion moet je net zo behandelen, even mee laten smoren om smaak af te geven (zonder inprikken) en daarna verwijderen en bij het chemisch afval gooien..
pi_207870582
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2023 16:42 schreef dimmak het volgende:
Alles over pepers post en lees je hier :s)

Uit het vorige topic:

Medusa
[ afbeelding ]

Regenboogpepertjes
[ afbeelding ]

Antep Aci Dolma
[ afbeelding ]

Lemon drop.
[ afbeelding ]

Chocolate Bhut Jolokia
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?
  zondag 5 februari 2023 @ 20:06:44 #10
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207870829
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 19:43 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Is die lemon drop nou die Turkse peper die niet scherp en niet zoet is?
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemen ;)
pi_207870929
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:06 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Lemon drop is met circa 40.000 shu wel scherp te noemen ;)
Mooi ook :)

ik dacht dat het deze was



Maar dat blijkt de Carliston peper te zijn. Die is erg mild.
  zondag 5 februari 2023 @ 20:21:25 #12
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207870997
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:16 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Mooi ook :)

ik dacht dat het deze was

[ afbeelding ]

Maar dat blijkt de Carliston peper te zijn. Die is erg mild.
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?
pi_207871145
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:21 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Die ken ik niet, zijn dat die pepers die je bij de Griek in de salade altijd ziet?
Turkije en Griekenland delen zo'n beetje hun keuken. Goed mogelijk dus.
pi_207873159
quote:
11s.gif Op zondag 5 februari 2023 19:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]
pepers moet je naar mate van piitigheid anders behandelen.
Een gewone chili is nog best lekker om in schijfjes gesneden door een gerecht te doen maar met een madamme jeanette moet je dat toch weer niet doen, hoogstens inprikken en met een gerecht mee laten smoren.
de reaper en scorpion moet je net zo behandelen, even mee laten smoren om smaak af te geven (zonder inprikken) en daarna verwijderen en bij het chemisch afval gooien..
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.

Heb nu een deel gewoon gegeten bij indiaas eten en met de rest een surinaamse sambal gemaakt.

Die reaper zal ik idd heel laten en met een chili mee koken denk ik. Vind die madam jeanette echt wel het randje van hoe pittig lekker is. (Los van de smaak).
  maandag 6 februari 2023 @ 00:53:15 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_207873872
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 22:39 schreef 111210 het volgende:

[..]
Die madam jeanette en de madam jeanette lemon vind ik opzich best lekker als schijfjes. Hebben echt wel een lekkere smaak om ook zo los al te eten.

Heb nu een deel gewoon gegeten bij indiaas eten en met de rest een surinaamse sambal gemaakt.

Die reaper zal ik idd heel laten en met een chili mee koken denk ik. Vind die madam jeanette echt wel het randje van hoe pittig lekker is. (Los van de smaak).
Ik zou er denk ik een olie mee maken, dan kan je aan eigenlijk alles achteraf wat pit toevoegen en je kan het per druppeltje doseren.
pi_207874624
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 09:44 schreef 111210 het volgende:
Ik heb een peper try out pakketje van westland. Zitten 2x 10 pepers in.

Ga die nooit opmaken want de helft is toch te pittig. Maar wil er wel een sambal of hotsauce van maken

Wie heeft een leuk receptje hiervoor ?

Denk dat ik er wel verschillende moet gaan mengen.

Dit zit er oa in:
Gewone Chili
Habanero
Madam janette
Aji amarilo
Rawit

Verder de pepers die ik niet ga gebruiken zijn de caroline reaper en de trinidad scorpion
Basis receptje uit het vorige topic:

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2020 11:54 schreef dimmak het volgende:

[..]
Basis recept, aanpassen naar smaak:

- 200gr pepers naar keuze
- 15 kloven knoflook
- 1 ui
- 1,2L water
- 140gr tomatenpuree
- 12 tbsp appelazijn
- 4 tbsp bruine suiker
- 2 tbsp komijn
- 3 tbsp oregano
- 1 tbsp gerookte paprika
- 1 tbsp cayennepeper
- 1 tsp zout

Bovenkant van de pepers snijden en de pepers halveren, ui in kwarten snijden en de knoflook pletten en pellen. Alles in 1 pan mikken, 1,5 koken op laag vuur zonder deksel en vervolgens pureren. Voor mij had hij was de saus nu precies goed. Wil je dikkere saus kun je hem nog even door laten pruttelen, maar dan wel goed roeren uiteraard. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207971322
Vandaag de pepertjes geproefd uit het peper challenge pakket.

https://shop.westlandpeppers.com/nl/peper-challenge-pakket/

De Carolina reaper was verassend lekker qua snaak en geur. Beetje citrus achtig. Het is een erg pittige peper, maar had verwacht dat het veel heftiger zou zijn.

Als je van madam jeanette houdt dan is een caroline reaper (een klein stukje) prima te eten.

Tranen en niesen uiteraard wel gegarandeerd.

Er zat ook een trinidad scorpion in, die vond ik niet lekker, vooral erg bitter.

Verder veel van de bekende pepertjes die je in iedere supermarkt ook kan kopen.

Uiteindelijk een hotsauce gemaakt van 1 hele carolina en nog wat andere mildere pepertjes, smaakt erg prima maar had het pittiger verwacht, had ze er beide in moeten doen.
  vrijdag 19 mei 2023 @ 19:35:54 #18
35189 Troel
scherp en bot
pi_209210475
Kan je pepertjes ook het hele jaar door binnen houden in plaats van buiten?

De reaper werd door mijn puberjobgens opgegeten zonder enige terughoudendheid en zonder tranen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_209236498
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 19:35 schreef Troel het volgende:
Kan je pepertjes ook het hele jaar door binnen houden in plaats van buiten?

De reaper werd door mijn puberjobgens opgegeten zonder enige terughoudendheid en zonder tranen.
Ja, maar verwacht geen pepers. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210455017
Mijn pepers staan op het punt om rijp te worden (sommige zijn al rijp, maar de meeste zijn dat met een weekje gok ik), maar ik ga vrijdag op vakantie. Zou ik ze die tijd nog kunnen laten hangen? Ik wil ze daarna graag gebruiken om te fermenteren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210456572
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2023 12:10 schreef dimmak het volgende:
Mijn pepers staan op het punt om rijp te worden (sommige zijn al rijp, maar de meeste zijn dat met een weekje gok ik), maar ik ga vrijdag op vakantie. Zou ik ze die tijd nog kunnen laten hangen? Ik wil ze daarna graag gebruiken om te fermenteren.
Ik denk dat dat wel kan, tenzij je 3 weken weg gaat. Je kunt ze ook van de plant halen en op kamertemperatuur op kleur laten komen.

Wat zijn je fermenteerplannen?
Spoilers!
pi_210456907
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2023 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik denk dat dat wel kan, tenzij je 3 weken weg gaat. Je kunt ze ook van de plant halen en op kamertemperatuur op kleur laten komen.

Wat zijn je fermenteerplannen?
Heeft binnen verder rijpen verder nog nadelige effecten op de peper?

Ik heb 2 volle aji mango planten staan, dus ik zou daar graag een mango hot sauce van willen maken icm echte mango.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210458196
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2023 16:08 schreef dimmak het volgende:

[..]
Heeft binnen verder rijpen verder nog nadelige effecten op de peper?

Ik heb 2 volle aji mango planten staan, dus ik zou daar graag een mango hot sauce van willen maken icm echte mango.
Volgens mij heeft dat geen nadelen maar helemaal zeker weet ik het niet.
Spoilers!
pi_210458530
Ik heb flinke cayenne pepers groeien, ik had ook madam jeanette maar daar zit geen peper aan.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_210563779
Geplukt, fijn gesneden en 2 dagen in de volle zon gedroogd. Nu chilli flakes, zijn goed pittig geworden. :7

De snijplank is nog wel fel rood na 2 keer vaatwasser. :+
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_210591656
Eerste lading hot sauce heb ik nog kunnen maken voor mijn vakantie. Ik hoop als ik terug kom mijn planten nog overeind staan met hopelijk een nieuwe batch pepers. Mijn schoonzusje van 14 heb ik opdracht gegeven om ze water te geven, maar vooral met dit weer is dat nog maar de vraag of dat is goed gegaan. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210624904
stupidity has become as common as common sense was before
pi_211900703
Nieuwe zaden zijn onderweg. Dit keer alleen jalapeno. *O*
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 3 januari 2024 @ 17:51:16 #29
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_211905805
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 09:36 schreef dimmak het volgende:
Nieuwe zaden zijn onderweg. Dit keer alleen jalapeno. *O*
Cool. Die ga ik ook veel zetten dit jaar, samen met madame Jeanette en gewonen chili's. Eindelijk een grote moestuin _O_
pi_211912202
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 09:36 schreef dimmak het volgende:
Nieuwe zaden zijn onderweg. Dit keer alleen jalapeno. *O*
Ik ga ze vandaag bestellen , 2 jaar geleden had ik de Aji omincolor, wat een grote plant werd, met veel pepertjes er aan, omdat ze in verschillende fases rijpen, zag dat er echt kleurrijk uit.
Nu wil ik iets soortgelijks zaaien, grote planten met veel pepers,

Iemand een advies ? :)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')