SPOILER: DisclamerOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Google is your friend, abuse your friends
Ja zulke bedrijven als Grutto. Dat bedoel niet. Ik bedoel het zélf afhalen, het zélf brengen of laten brengen naar de slager, en het zélf verdelen van het vlees. Al dan niet ingepakt. Geen tussenpersonen.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 06:20 schreef de_boswachter het volgende:
Dat zegt me zo niets, maar ik ken wel bedrijven waar je een deel van een koe kan kopen en pas wanneer de gehele koe verkocht is dat men dat beest naar de slagerij brengt. Dan is er dus 0 verspilling. Plus je hebt fatsoenlijk kwaliteitsvlees. Niet die supermarkttroep wat velen eten.
trouwens praktisch gezien, hoe zie je dit voor je dan?quote:Op zaterdag 7 januari 2023 06:33 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Ja zulke bedrijven als Grutto. Dat bedoel niet. Ik bedoel het zélf afhalen, het zélf brengen of laten brengen naar de slager, en het zélf verdelen van het vlees. Al dan niet ingepakt. Geen tussenpersonen.
Bedankt voor het meedenken
Dingetje is, het beestje was natuurlijk al dood door de jager.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 06:50 schreef 111210 het volgende:
Heb een paar jaar terug een wild zwijn gekocht bij een jager. Veel lekkerder vlees en nog biologisch ook. Wel wat magerder dan varken.
Koste mij 200,- voor 65 kg aan vlees. Was al door een slager in diepvries pakketjes gemaakt.
En het bloed was gekeurd op ziektes (verplicht in nederland)
Denk iets goedkoper als je zelf gaat snijden, maar denk niet dat je dat moet willen.
Stuur maar pb als je zn nummer wil hebben (hij zit in regio eindhoven, mocht je daar in de buurt wonen)
Het liefst dat het dier daar opgehaald wordt.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 06:46 schreef kree het volgende:
[..]
trouwens praktisch gezien, hoe zie je dit voor je dan?
Van jij gaat met je trailer achter je auto naar een boerderij, koopt daar een varken op,
Liever niet natuurlijk, maar ja als het niet anders kan, dan wel.quote:neem hem even mee naar huis voor een paar dagen
Nee alles in één keer plannen en afspraken maken. Ik houd niet van halve afspraken en er later achter komen dat iets niet helemaal juist is doorgekomen zoals wel de bedoeling was.quote:terwijl je een slager gaat vinden die het beest ook echt slacht (dus niet alleen de stukken ervan af haalt).
Daarom ook dit topic, misschien dat iemand het weetquote:volgens mij is dat er niet echt meer, althans zou niet weten waar.
Het gaat mij om het veel vlees in één keer en de mogelijkheid dit vaker te doen, want a) ik ben de prijsstijgingen beu en b) ik wil niet dat regels en beursverlies invloed hebben op het stuk vlees op mijn bord.quote:Ik snap je punt, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. En denk ook niet dat je er Perce dan goedkoper mee uit bent als het daar om gaat tenminste
Precies, de connecties. Ik denk dat het gewoon af hangt van bellen naar de slager en vragen naar de mogelijkheden. Maar het is fijn om te weten wat allemaal mogelijk is, vandaar deze inquiry via dit topic.quote:Het kan dus wss wel, maar met heel veel gedoe, of je moet toevallig de connecties hebben enzo.
interessant idee welquote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:00 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Het liefst dat het dier daar opgehaald wordt.
[..]
Liever niet natuurlijk, maar ja als het niet anders kan, dan wel.
[..]
Nee alles in één keer plannen en afspraken maken. Ik houd niet van halve afspraken en er later achter komen dat iets niet helemaal juist is doorgekomen zoals wel de bedoeling was.
[..]
Daarom ook dit topic, misschien dat iemand het weet![]()
[..]
Het gaat mij om het veel vlees in één keer en de mogelijkheid dit vaker te doen, want a) ik ben de prijsstijgingen beu en b) ik wil niet dat regels en beursverlies invloed hebben op het stuk vlees op mijn bord.
Kosten en dergelijke daar kom ik wel uit, ik ga binnenkort een slowcooker aanschaffen, en ik heb zonnepanelen.
[..]
Precies, de connecties. Ik denk dat het gewoon af hangt van bellen naar de slager en vragen naar de mogelijkheden. Maar het is fijn om te weten wat allemaal mogelijk is, vandaar deze inquiry via dit topic.
quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:18 schreef 111210 het volgende:
Akkervarken
Zuyderzee varken
Beemsterland varken
De goed gevulde varken
Deze zou je kunnen contacten, zijn kleinschalig
Beemsterland inmiddels al een stuk groter, maar die hadden tot een paar jaar terug altijd maar 1 vaste slachter voor hun dieren.
Zal bij de rest ook zo zijn
Maar zou nog steeds een jager met wild zwijn aanraden. Is sowieso goedkoper dan varken, aangezien die beesten een plaag zijn. En je kan naar wens alles in bruikbare porties krijgen
Gewoon een melkkoe, veel meer en beter vlees. En een beetje melkveehouder heeft echt regelmatig koeien die naar het slachthuis gaan: na 6-7 jaar loopt de melkproductie terug en dan kost het meer om ze te voeren dan dat ze opbrengen => slachthuis. In de natuur wordt een koe makkelijk 15 jaar.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:07 schreef kree het volgende:
trouwens, mij teveel gedoe allemaal, maar snap het punt.
Ik zou de zoektocht beginnen bij een boerderij die bv varkens houdt op puur natuur idee. van lekker wroeten in modderpoelen etc.
Ongetwijfeld dat die je wss verder kunnen helpen met de rest van het "proces" ?
Een slager niet. Maar een slachterij en een varkenshouder wel, die verdienen er niet minder om.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:41 schreef PS. het volgende:
Ik zou niet weten waarom een varkenshouderij of een slager hier aan mee zou werken. En doen ze het wel, ben je een stuk duurder uit dan wanneer je het gewoon bij de slager zelf koopt.
Nouja het doet er niet zoveel toe welk dier dan uiteindelijk.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:43 schreef Seven. het volgende:
[..]
Gewoon een melkkoe, veel meer en beter vlees. En een beetje melkveehouder heeft echt regelmatig koeien die naar het slachthuis gaan: na 6-7 jaar loopt de melkproductie terug en dan kost het meer om ze te voeren dan dat ze opbrengen => slachthuis. In de natuur wordt een koe makkelijk 15 jaar.
Tuurlijk wel.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:44 schreef Seven. het volgende:
[..]
Een slager niet. Maar een slachterij en een varkenshouder wel, die verdienen er niet minder om.
Nee woon ik niet in de buurt, helaas.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 06:50 schreef 111210 het volgende:
Stuur maar pb als je zn nummer wil hebben (hij zit in regio eindhoven, mocht je daar in de buurt wonen)
Nee, je mag zeker niet zomaar zelf een dier slachten. Volgens mij moet je er een vergunning voor hebben, en de juiste apparatuur en misschien ook iets van een opleiding? En voor het verwerken zul je ook de nodige diploma’s moeten hebben (slagersvakschool, denk ik).quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:45 schreef kree het volgende:
[..]
Nouja het doet er niet zoveel toe welk dier dan uiteindelijk.
Vraag is wel, mag je eigenlijk zelf een beest slachten, of meer dus omleggen? Ik zou het niet weten. Denk dat er regels aanzitten van de voedsel en waren autoriteit haast.
Het kopen ervan (levend) is wss het makkelijke stuk, maar wat doe je erna?
Daarom is dit topic wel interessant eigenlijk.
het is interessant, maar heb niet zo'n grote vriezer om dat allemaal op te slaan.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:49 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Nee woon ik niet in de buurt, helaas.
Op deze site https://www.jagersvereniging.nl/wildopdekaart/?lid=527 staan alle geregistreerde jagers op een kaart afgebeeld, @:kree misschien ook wat voor jou
In de regel breng je het in dit geval ook niet naar een enorm slachthuis maar naar iemand zoals mijn ouders’ buurman, die dit soort dingen erbij doet.quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:49 schreef PS. het volgende:
[..]
Tuurlijk wel.
Een slachter bedoelde ik ook. Die heeft echt geen zin om alleen maar individuele mensen te helpen. Normaal gaat alles per honderden tegelijk.
ja wel apart eigenlijk nu ik erover nadenk, vroeger (en heb ik het niet eens over heel lang terug)quote:Op zaterdag 7 januari 2023 07:52 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nee, je mag zeker niet zomaar zelf een dier slachten. Volgens mij moet je er een vergunning voor hebben, en de juiste apparatuur en misschien ook iets van een opleiding? En voor het verwerken zul je ook de nodige diploma’s moeten hebben (slagersvakschool, denk ik).
En ook het transport moet aan verschillende eisen voldoen. Zowel van de boerderij naar het slachthuis, als van het slachthuis naar de supermarkt (koeltransport). Als je het zelf afhaalt bij het slachthuis, dan is er trouwens geen haan die er naar kraait.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |