roos94 | donderdag 5 januari 2023 @ 10:14 |
Helemaal leuk dat gezonde 100% pindakaas maar je dient het bewaren in de koelkast en vervolgens krijg ik harde klonten op mijn mes die mijn boterham in stukken scheuren. | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 10:15 |
Ik bewaar het nooit in de koelkast. | |
Jahr00n | donderdag 5 januari 2023 @ 10:16 |
Leg jij pinda's ook in de koelkast? Pindakaas hoeft niet in de koelkast | |
111210 | donderdag 5 januari 2023 @ 10:20 |
1x ff goed roeren voor een paar minuten en het blijft gewoon smeerbaar hoor | |
roos94 | donderdag 5 januari 2023 @ 10:29 |
Roeren voor paar minuten? | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 10:33 |
Gewoon niet in de koelkast bewaren. Staat op mijn 100% pindakaas (Lidl) ook niet dat dat moet. | |
aloa | donderdag 5 januari 2023 @ 10:34 |
Ik doe dat nooit in de koelkast. | |
OxygeneFRL | donderdag 5 januari 2023 @ 10:34 |
Staat het in de winkel ook in de koeling? | |
Seven. | donderdag 5 januari 2023 @ 10:38 |
Pindakaas in de koelkast | |
TheFreshPrince | donderdag 5 januari 2023 @ 10:44 |
| |
Dven | donderdag 5 januari 2023 @ 10:44 |
| |
111210 | donderdag 5 januari 2023 @ 10:51 |
Ja in het begin is het keihard en ligt er een laag olie op. Dit moet he wel ff een paar minuten goed roeren | |
Het_Bokje | donderdag 5 januari 2023 @ 11:12 |
| |
Zwansen | donderdag 5 januari 2023 @ 11:13 |
Nee, maar dan is het ook nog niet geopend natuurlijk. | |
roos94 | donderdag 5 januari 2023 @ 12:12 |
Op de pot staat koel en droog bewaren. Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast https://mobiel.voedingsce(...)nt-koel-bewaren.aspx Dus jullie doen het allemaal fout en dan mij uitlachen hihaho | |
TheFreshPrince | donderdag 5 januari 2023 @ 12:18 |
Volgens diezelfde link die je plaatst: Aanvullende bron: https://www.consumentenbond.nl/koelkast/wat-bewaar-je-in-de-koelkast
| |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 12:18 |
Welk merk heb je dan? En waarom staat ‘koel en droog bewaren’ dan niet op mijn pindakaas zonder toevoegingen? | |
roos94 | donderdag 5 januari 2023 @ 12:20 |
ZarB | donderdag 5 januari 2023 @ 12:20 |
Koel en droog bewaren is toch gewoon in een voorraadkast waar t geen 30 graden wordt ofzo. Ik denk echt dat je de enige persooon ter wereld bent die pindakaas in de koelkast zet | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 12:20 |
Hihaho. | |
yinu | donderdag 5 januari 2023 @ 12:21 |
Ook het Voedingscentrum:
| |
roos94 | donderdag 5 januari 2023 @ 12:22 |
Lezen jullie wel? Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast | |
Tengano | donderdag 5 januari 2023 @ 12:22 |
calamiteitentopic | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 12:24 |
Bewaar jij toch lekker je pindakaas in de koelkast. | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:25 |
Kan prima buiten de koelkast. Net zoals met veel andere producten (bijvoorbeeld sauzen). Maar als jij graag worstelt om je pindakaas uit de pot te krijgen dan moet je hem vooral in de koelkast blijven zetten . | |
TheFreshPrince | donderdag 5 januari 2023 @ 12:25 |
Zet maar in de koelkast dan. Veel plezier met het hakken in je pindakaas. | |
Jor_Dii | donderdag 5 januari 2023 @ 12:26 |
Godverdomme wat een amateurisme, pindakaas in de koelkast | |
yinu | donderdag 5 januari 2023 @ 12:26 |
Lees jij wel?
| |
ZarB | donderdag 5 januari 2023 @ 12:27 |
Zou gewoon die 100% van de aldi kopen. Stuk goedkoper dan dat zogenaamde "goed voor je kleintje!" Geneuzel. | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 12:28 |
Plaatje. | |
Tengano | donderdag 5 januari 2023 @ 12:28 |
Je haalt nu twee dingen door elkaar. 1 Koel bewaren zoals op de verpakking staat wat betekent dat ieder weldenkend mens die met pindakaas is opgegroeid dat ergens in een kast oid bewaart en niet in de brandende zon of op de kachel. 2 Koel bewaren waarvan jij de betekenis hebt gegoogeld en hier hebt gepost is wat van toepassing is op produkten als melk, kaas en vleeswaren en dergelijke. | |
Lovely | donderdag 5 januari 2023 @ 12:29 |
Dat is niet met pindakaas, anders stond er wel op na open in de koelkast bewaren Zoals sauzen moet je wel in de koelkast doen, als je het geopend hebt en appelmoes ook en jam | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:29 |
Mwah. | |
Tengano | donderdag 5 januari 2023 @ 12:32 |
Daarnaast is er toch ook geen hont die pinda's of olie in de koelkast bewaart. En dat is precies wat pindakaas is. | |
TheFreshPrince | donderdag 5 januari 2023 @ 12:32 |
Ik weet wel dat de mayonaise, ketchup, eieren en fritessaus bij ons vroeger nooit in de koelkast stond (we hebben in de 80's zelfs ~5 jaar lang geen koelkast gehad in 1 woning). Kaas stond in de kelderkast, daar was het wat koeler. En ook in die tijd prima overleefd | |
Tengano | donderdag 5 januari 2023 @ 12:33 |
Daarentegen kun je noten (of pindakaas) wel invriezen. Het blijft dan langer goed. Maar er zullen maar weinig mensen zijn die dat doen. | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:34 |
Kaas wel in de koelkast in huize Isdatzo, maar inderdaad sauzen en eieren niet. Destijds bij m'n ouders ook nooit. Gaat helemaal prima , en ik vind zo'n koude kwak saus nou ook niet echt lekker of zo. | |
Lovely | donderdag 5 januari 2023 @ 12:34 |
Doe ik wel, maar mayonaise of curry hoeft idd niet perse | |
Molo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:35 |
Holy shit TS, hoe dan? | |
FlippingCoin | donderdag 5 januari 2023 @ 12:39 |
Je hoeft tegenwoordig niks meer in de koelkast te bewaren hoor scheelt stroom. | |
Citizen.Erased | donderdag 5 januari 2023 @ 12:41 |
Hoop dat ze snel ChatGPT ontdekken. | |
Chinless | donderdag 5 januari 2023 @ 12:42 |
Helaes pindakaas | |
Donna | donderdag 5 januari 2023 @ 12:44 |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:45 |
Arme ChatGPT . | |
sirdanilot | donderdag 5 januari 2023 @ 12:46 |
Pindakaas hoort niet in de koelkast. Als het zonder conserveermiddelen is moet je het gewoon sneller opeten. | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:47 |
ChatGPT zegt dat hij in de koelkast moet . Hoe bewaar je een geopende pot pindakaas? Je kunt een geopende pot pindakaas het beste bewaren in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de pindakaas langer houdbaar blijft en dat de smaak behouden blijft. Zet de pot pindakaas in de koelkast zodra je hem hebt geopend, en sluit de pot goed af met de deksel om ervoor te zorgen dat er geen lucht bij de pindakaas kan komen. Zo blijft de pindakaas langer vers en smakelijk. Als je de pindakaas niet vaak gebruikt, kun je ook overwegen om de pot in kleinere porties te delen en deze in afgesloten bakjes of zakjes in de koelkast te bewaren. Zo kun je de pindakaas langer bewaren zonder dat deze aan smaak verliest. | |
Citizen.Erased | donderdag 5 januari 2023 @ 12:48 |
| |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:49 |
Maar dan krijg ik harde klonten op mijn mes die mijn boterham in stukken scheuren. Ja, dat is inderdaad een probleem dat soms kan optreden als je pindakaas uit de koelkast haalt. Een truc om dit te voorkomen is om de pot pindakaas even op te warmen voordat je hem gaat gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de pot pindakaas een paar minuten in warm water te laten staan, of door hem even in de magnetron te zetten op een laag vermogen. Zo wordt de pindakaas wat zachter en makkelijker te smeren. Als je de pindakaas niet te lang in de magnetron zet, blijft de smaak behouden en kun je de pindakaas gemakkelijk op je boterham smeren zonder dat deze in stukken valt. Ik hoop dat dit helpt! | |
Citizen.Erased | donderdag 5 januari 2023 @ 12:50 |
De Engelse variant is wat uitgebreider. Maar dit is toch ideaal van roos en stropdaz
| |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 12:50 |
Je maakt het nu wel ingewikkeld hoor! Het spijt me als ik het ingewikkeld heb gemaakt. Het is inderdaad niet altijd even makkelijk om pindakaas uit de koelkast te smeren, vooral als de pindakaas erg hard is geworden. Een andere optie is om de pindakaas op kamertemperatuur te laten komen voordat je hem gaat gebruiken. Dit kan wat langer duren dan het opwarmen in de magnetron of in warm water, maar het voorkomt dat de pindakaas aan smaak verliest door de hitte. Als je de pot pindakaas een paar uur op kamertemperatuur laat staan voordat je hem gaat gebruiken, zou hij zachter moeten zijn en gemakkelijker te smeren op je boterham. Ik hoop dat dit helpt! | |
Lienekien | donderdag 5 januari 2023 @ 12:58 |
Nee, de 100% pindakaas. https://www.lidl.nl/p/100-pindakaas/p50441 | |
Tengano | donderdag 5 januari 2023 @ 13:09 |
Bevat olie of pinda's ook conserveermiddelen dan. | |
sirdanilot | donderdag 5 januari 2023 @ 13:39 |
Nee ik bedoel dat natuurlijke pindakaas zonder conserveermiddelen minder lang houdbaar is dan die gewone waar ook conserveermiddelen inzitten. | |
michaelmoore | donderdag 5 januari 2023 @ 13:42 |
twee druppels zonnebloemolie erin en in de magnetron en is prima smeerbaar | |
Rodgrod | donderdag 5 januari 2023 @ 13:59 |
Je veroorzaakt je eigen probleem | |
NoFoksGiven | donderdag 5 januari 2023 @ 14:03 |
Ik word een beetje verdrietig van dit topic. Ontopic: wat iedereen zegt, helaas pindakaas, gewoon in de kast. | |
Marsenal | donderdag 5 januari 2023 @ 14:06 |
De tip om de pindakaas op te warmen lijkt waardevol, maar iedere keer dat je een product opwarmt en weer terugkoelt, kort je de houdbaarheid in. Dat lijkt me niet de bedoeling met iets wat je vaker terug wilt zetten. Beter bij aanschaf meteen portieren en invriezen. Je kan proberen om de pindakaas eerst in een spuitzak te doen, en daarna van die plastic ijsblokzakjes in te spuiten. Dit invriezen, en bij elke boterham een dag van tevoren één of twee capsules afscheuren en laten ontdooien op het aanrecht. | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 14:08 |
En je verliest voedingswaarde. Maar ja, je moet wat wanneer je per se de pindakaas in de koelkast wil bewaren hè. | |
junkiesietze | donderdag 5 januari 2023 @ 14:15 |
Blueband vloeibare bakboter moet je ook in de koelkast bewaren, doe ik ook niet. | |
Zwansen | donderdag 5 januari 2023 @ 14:36 |
Hoezo verlies je voedingswaarde? Het enige dat er kan gebeuren is dat er vocht verdwijnt toch? Of heeft het te maken dat er nuttige voedingsstoffen door de warmte worden afgebroken tot minder nuttige voedingsstoffen ofzo? | |
eudaemonia | donderdag 5 januari 2023 @ 14:36 |
Magnetron > Defrost > Klaar. Maar wie bewaart z'n pindakaas nou in de koelkast? | |
eudaemonia | donderdag 5 januari 2023 @ 14:37 |
Al die voedende suikers zeker? | |
Isdatzo | donderdag 5 januari 2023 @ 14:41 |
Ja, dat laatste: vooral eiwitten, en bepaalde vitamines, zijn gevoelig voor verhitting. Bij het een beetje opwarmen van je pindakaas zal wat je misloopt allemaal wel meevallen, maar de voedingswaarde zal in elk geval niet toenemen. | |
miss_sly | donderdag 5 januari 2023 @ 15:31 |
OK, pindakaas hoeft niet in de koelkast, daar zijn we wel uit. Dan kan de rest van de hihaho-posts weg blijven en kan er, indien iemand nog echt iets interessants heeft toe te voegen, ontopic verder gegaan worden. | |
michaelmoore | donderdag 5 januari 2023 @ 15:40 |
1000 gram 7,5 euro mooi kado ipv drank | |
miss_sly | donderdag 5 januari 2023 @ 15:42 |
Lekkerste pindakaas wat mij betreft. Heb wel eens wat uitstapjes gedaan naar andere merken, biologisch en wat nog, maar deze blijft het lekkerste. | |
datismijnmening | donderdag 5 januari 2023 @ 18:47 |
Je moet het gewoon even opwarmen in de magnetron en dan kun je het heerlijk oplepelen als pindakaassoep | |
junkiesietze | vrijdag 6 januari 2023 @ 12:10 |
welke? calve? | |
Solotovski | vrijdag 6 januari 2023 @ 12:13 |
De smeuïge pindakaas van picnic | |
miss_sly | vrijdag 6 januari 2023 @ 12:26 |
Ja. | |
Regilio_ | vrijdag 6 januari 2023 @ 12:47 |
Dit topic | |
Tegan | woensdag 1 februari 2023 @ 18:19 |
Laatst had ik kamertemperatuur roomboter, ging toch mijn brood kapot bij het smeren . Wel meteen weer genezen van brood/boter op brood eten. | |
michaelmoore | woensdag 1 februari 2023 @ 18:25 |
Boter op je brood is wel heel erg 1980 he | |
Tegan | woensdag 1 februari 2023 @ 20:49 |
Ja klopt. Was een eenmalige craving in vervulling . | |
Newone82 | woensdag 1 februari 2023 @ 22:04 |
| |
No239SquadronRAF | vrijdag 3 februari 2023 @ 08:24 |
100% pindakaas is echt een inferieur product. Een goed voorbeeld dat niet alle toevoegingen in producten slecht zijn. Normale pindakaas bevat naast pinda's alleen olie en zout. Zout versterkt de smaak (en maar 0,55% dus ook niet bepaald veel), olie maakt het smeerbaar en verbetert het mondgevoel. Waarom zou je in godsnaam pindakaas willen zonder dat? Alsof meel zonder water beter is dan brood.. (tenzij een of andere ziekte waardoor je geen zout mag) | |
No239SquadronRAF | vrijdag 3 februari 2023 @ 08:31 |
Wat maakt het 'fout' dan? Ook de mensen die de pindakaas buiten de koelkast bewaren zijn er nooit ziek van geworden en hebben het nooit weg hoeven gooien, terwijl de pindakaas voor hen makkelijker smeerbaar is, dus ik zou eerder zeggen dat het bewaaradvies 'fout' is. | |
Managarm | vrijdag 3 februari 2023 @ 10:08 |
Het beste is om het in een pannetje te gooien, wat knoflook, gember, sambal erbij en bak dan gelijk ook wat kip. Broodje saté is veel beter dan broodje pindakaas. | |
roos94 | vrijdag 3 februari 2023 @ 10:16 |
Broodje sate komt dat op de tv | |
Managarm | vrijdag 3 februari 2023 @ 11:15 |
Ik heb het een keer geprobeerd maar het broodje voelde zich daar niet echt thuis. | |
Harvest89 | vrijdag 3 februari 2023 @ 15:47 |
Eet het bijna dagelijks en heb nooit, maar dan nog nooit pindakaas in een koelkast gestopt. Ik leef nog. | |
roos94 | vrijdag 3 februari 2023 @ 16:15 |
Survivor bias | |
Harvest89 | vrijdag 3 februari 2023 @ 17:39 |
| |
mschol | vrijdag 3 februari 2023 @ 17:43 |
100% pindakaas is 100% onbruikbaar, daarom gewoon "normale" van AH, ga niet telkens lopen roeren als ik een keer pindakaas wil |