Roeren voor paar minuten?quote:Op donderdag 5 januari 2023 10:20 schreef 111210 het volgende:
1x ff goed roeren voor een paar minuten en het blijft gewoon smeerbaar hoor
quote:
Ja in het begin is het keihard en ligt er een laag olie op. Dit moet he wel ff een paar minuten goed roerenquote:
Nee, maar dan is het ook nog niet geopend natuurlijk.quote:Op donderdag 5 januari 2023 10:34 schreef OxygeneFRL het volgende:
Staat het in de winkel ook in de koeling?
Volgens diezelfde link die je plaatst:quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:12 schreef roos94 het volgende:
Op de pot staat koel en droog bewaren.
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
https://mobiel.voedingsce(...)nt-koel-bewaren.aspx
Dus jullie doen het allemaal fout en dan mij uitlachen hihaho
Aanvullende bron: https://www.consumentenbond.nl/koelkast/wat-bewaar-je-in-de-koelkastquote:'Gekoeld bewaren'
Let op: ‘Koel bewaren’ is iets anders dan ‘Gekoeld bewaren’. Als op het etiket staat ‘Gekoeld bewaren’, bewaar het product dan altijd in de koelkast op 4 °C. Bederfelijke producten, zoals rauw vlees, rauwe vis, vleeswaren, zuivel, slagroomgebak, zachte kaas en gesneden groente moeten altijd in de koelkast worden bewaard. Ook eieren horen in de koelkast.
quote:Koel of gekoeld bewaren?
Controleer bij verpakte producten het bewaaradvies op de verpakking. Let op: er is een verschil tussen 'koel bewaren' en 'gekoeld bewaren'. Producten die je 'gekoeld' moet bewaren berg je op in de koelkast. Producten met het advies 'koel bewaren' bewaar je tussen de 12 en 15°C.
Welk merk heb je dan?quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:12 schreef roos94 het volgende:
Op de pot staat koel en droog bewaren.
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
https://mobiel.voedingsce(...)nt-koel-bewaren.aspx
Dus jullie doen het allemaal fout en dan mij uitlachen hihaho
Hihaho.quote:Staat op het etiket van een product 'Koel bewaren', dan kun je het product het beste koel, donker en droog bewaren. Bijvoorbeeld in de kelder of een koele voorraadkast. De temperatuur moet dan liggen tussen de 15 en 20 °C. Het hoeft dus niet in de koelkast.
Ook het Voedingscentrum:quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:12 schreef roos94 het volgende:
Op de pot staat koel en droog bewaren.
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
https://mobiel.voedingsce(...)nt-koel-bewaren.aspx
Dus jullie doen het allemaal fout en dan mij uitlachen hihaho
quote:Bewaaradvies voor dit geopende product
Tot 1 jaarin de keukenkast
Bewaar jij toch lekker je pindakaas in de koelkast.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:22 schreef roos94 het volgende:
Lezen jullie wel?
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
Kan prima buiten de koelkast. Net zoals met veel andere producten (bijvoorbeeld sauzen).quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:22 schreef roos94 het volgende:
Lezen jullie wel?
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
Zet maar in de koelkast dan.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:22 schreef roos94 het volgende:
Lezen jullie wel?
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
Je haalt nu twee dingen door elkaar.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:22 schreef roos94 het volgende:
Lezen jullie wel?
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
Dat is niet met pindakaas, anders stond er wel op na open in de koelkast bewarenquote:Op donderdag 5 januari 2023 12:22 schreef roos94 het volgende:
Lezen jullie wel?
Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een 'ten minste houdbaar tot'-datum (THT) zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20 °C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast
Mwah.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:29 schreef Loveable het volgende:
Zoals sauzen moet je wel in de koelkast doen
Kaas wel in de koelkast in huize Isdatzo, maar inderdaad sauzen en eieren niet. Destijds bij m'n ouders ook nooit.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:32 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik weet wel dat de mayonaise, ketchup, eieren en fritessaus bij ons vroeger nooit in de koelkast stond (we hebben in de 80's zelfs ~5 jaar lang geen koelkast gehad in 1 woning). Kaas stond in de kelderkast, daar was het wat koeler.
En ook in die tijd prima overleefd
Doe ik wel, maar mayonaise of curry hoeft idd niet persequote:
Helaes pindakaasquote:Op donderdag 5 januari 2023 10:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Gewoon niet in de koelkast bewaren.
Staat op mijn 100% pindakaas (Lidl) ook niet dat dat moet.
Arme ChatGPTquote:Op donderdag 5 januari 2023 12:41 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hoop dat ze snel ChatGPT ontdekken.
ChatGPT zegt dat hij in de koelkast moetquote:Op donderdag 5 januari 2023 12:41 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hoop dat ze snel ChatGPT ontdekken.
quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:47 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
ChatGPT zegt dat hij in de koelkast moet.
Hoe bewaar je een geopende pot pindakaas?
Je kunt een geopende pot pindakaas het beste bewaren in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de pindakaas langer houdbaar blijft en dat de smaak behouden blijft. Zet de pot pindakaas in de koelkast zodra je hem hebt geopend, en sluit de pot goed af met de deksel om ervoor te zorgen dat er geen lucht bij de pindakaas kan komen. Zo blijft de pindakaas langer vers en smakelijk. Als je de pindakaas niet vaak gebruikt, kun je ook overwegen om de pot in kleinere porties te delen en deze in afgesloten bakjes of zakjes in de koelkast te bewaren. Zo kun je de pindakaas langer bewaren zonder dat deze aan smaak verliest.
quote:What is the best way to store peanut butter?
Peanut butter can be stored in the pantry, in the refrigerator, or in the freezer. The best way to store peanut butter depends on how quickly you plan to use it and whether or not you prefer it to be spreadable.
If you plan to use the peanut butter within a month or two, it can be stored in the pantry at room temperature. Peanut butter will typically last for up to 3 months in the pantry.
If you prefer your peanut butter to be spreadable, it can be stored in the refrigerator. This will help to firm up the oils in the peanut butter, making it easier to spread. Peanut butter will last for up to 6 months in the refrigerator.
If you have a large jar of peanut butter and don't think you'll be able to use it up before it goes bad, you can store it in the freezer. Frozen peanut butter will last for up to a year. To thaw frozen peanut butter, simply remove it from the freezer and let it sit at room temperature for a few hours before use.
Bevat olie of pinda's ook conserveermiddelen dan.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:46 schreef sirdanilot het volgende:
Pindakaas hoort niet in de koelkast. Als het zonder conserveermiddelen is moet je het gewoon sneller opeten.
Nee ik bedoel dat natuurlijke pindakaas zonder conserveermiddelen minder lang houdbaar is dan die gewone waar ook conserveermiddelen inzitten.quote:Op donderdag 5 januari 2023 13:09 schreef Tengano het volgende:
[..]
Bevat olie of pinda's ook conserveermiddelen dan.
twee druppels zonnebloemolie erin en in de magnetron en is prima smeerbaarquote:Op donderdag 5 januari 2023 10:14 schreef roos94 het volgende:
Helemaal leuk dat gezonde 100% pindakaas maar je dient het bewaren in de koelkast en vervolgens krijg ik harde klonten op mijn mes die mijn boterham in stukken scheuren.
En je verliest voedingswaarde.quote:Op donderdag 5 januari 2023 14:06 schreef Marsenal het volgende:
De tip om de pindakaas op te warmen lijkt waardevol, maar iedere keer dat je een product opwarmt en weer terugkoelt, kort je de houdbaarheid in.
Hoezo verlies je voedingswaarde? Het enige dat er kan gebeuren is dat er vocht verdwijnt toch?quote:Op donderdag 5 januari 2023 14:08 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
En je verliest voedingswaarde.
Maar ja, je moet wat wanneer je per se de pindakaas in de koelkast wil bewaren hè.
Magnetron > Defrost > Klaar.quote:Op donderdag 5 januari 2023 10:14 schreef roos94 het volgende:
Helemaal leuk dat gezonde 100% pindakaas maar je dient het bewaren in de koelkast en vervolgens krijg ik harde klonten op mijn mes die mijn boterham in stukken scheuren.
Al die voedende suikers zeker?quote:
Ja, dat laatste: vooral eiwitten, en bepaalde vitamines, zijn gevoelig voor verhitting. Bij het een beetje opwarmen van je pindakaas zal wat je misloopt allemaal wel meevallen, maar de voedingswaarde zal in elk geval niet toenemen.quote:Op donderdag 5 januari 2023 14:36 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Hoezo verlies je voedingswaarde? Het enige dat er kan gebeuren is dat er vocht verdwijnt toch?
Of heeft het te maken dat er nuttige voedingsstoffen door de warmte worden afgebroken tot minder nuttige voedingsstoffen ofzo?
1000 gram 7,5 euroquote:Op donderdag 5 januari 2023 15:31 schreef miss_sly het volgende:
OK, pindakaas hoeft niet in de koelkast, daar zijn we wel uit.
Dan kan de rest van de hihaho-posts weg blijven en kan er, indien iemand nog echt iets interessants heeft toe te voegen, ontopic verder gegaan worden.
welke? calve?quote:Op donderdag 5 januari 2023 15:42 schreef miss_sly het volgende:
Lekkerste pindakaas wat mij betreft.
Heb wel eens wat uitstapjes gedaan naar andere merken, biologisch en wat nog, maar deze blijft het lekkerste.
Ja.quote:
Boter op je brood is wel heel erg 1980 hequote:Op woensdag 1 februari 2023 18:19 schreef Tegan het volgende:
Laatst had ik kamertemperatuur roomboter, ging toch mijn brood kapot bij het smeren.
Wel meteen weer genezen van brood/boter op brood eten.
Ja klopt. Was een eenmalige craving in vervullingquote:Op woensdag 1 februari 2023 18:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Boter op je brood is wel heel erg 1980 he
Wat maakt het 'fout' dan? Ook de mensen die de pindakaas buiten de koelkast bewaren zijn er nooit ziek van geworden en hebben het nooit weg hoeven gooien, terwijl de pindakaas voor hen makkelijker smeerbaar is, dus ik zou eerder zeggen dat het bewaaradvies 'fout' is.quote:Op donderdag 5 januari 2023 12:12 schreef roos94 het volgende:
Dus jullie doen het allemaal fout en dan mij uitlachen hihaho
Broodje sate komt dat op de tvquote:Op vrijdag 3 februari 2023 10:08 schreef Managarm het volgende:
Het beste is om het in een pannetje te gooien, wat knoflook, gember, sambal erbij en bak dan gelijk ook wat kip. Broodje saté is veel beter dan broodje pindakaas.
Survivor biasquote:Op vrijdag 3 februari 2023 15:47 schreef Harvest89 het volgende:
Eet het bijna dagelijks en heb nooit, maar dan nog nooit pindakaas in een koelkast gestopt.
Ik leef nog.
quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |