abonnement Unibet Coolblue
pi_207553357
Mooie verhalen Tong, moest smakelijk lachen
  Meest relativerende user 2022 zaterdag 14 januari 2023 @ 14:52:53 #27
357044 Budapestenaar
pi_207554117
Kwaliteitstopic hoor, Tong.
pi_207554355
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2023 11:58 schreef tong80 het volgende:
Die klant bleek echter Gekke Fritsie te zijn
Wat leuk. Een recensie van 17 augustus 2015. :')
pi_207554371
Ik weet weer waarom ik op FOK! zat!
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
  zaterdag 14 januari 2023 @ 16:48:02 #30
71048 Tokay
makes your day!
pi_207556162
Hallo @tong80 wat een leuk topic! Ik lees je horecarecensies met plezier; ze zijn heerlijk kneuterig geschreven, en je krijgt van mij 10 sterren voor je vreselijk flauwe woordgrappen.

Gefeliciteerd met de verkering trouwens. *;
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_207556824
Dit is een serieus kwaliteitstopic, zoals we in jaren niet meer gewend zijn op fok _O_

Dikke 9, zou makkelijk een 10 kunnen worden als er ook nog foto's bijkwamen.
  Trouwste user 2022 zaterdag 14 januari 2023 @ 19:21:41 #32
7889 tong80
Spleenheup
pi_207558266
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2023 17:44 schreef Centenbak het volgende:

Dikke 9, zou makkelijk een 10 kunnen worden als er ook nog foto's bijkwamen.
Kan niet meer wijzigen. Zal het proberen in het vervolg.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 16 januari 2023 @ 10:36:22 #33
7889 tong80
Spleenheup
pi_207582029
Chinees Restaurant Bommel Wok.



Als Culinaire-journalist is het niet altijd het gezondste voedsel dat je binnen krijgt. Het zorgt er ook niet voor dat je een lijntje hebt als Martin Brozius. Voelde me de laatste tijd dan ook een beetje opgezwollen, slapjes en snel moe. Naar de huisarts geweest, die vertelde me dat ik een verminderde weerstand had en tegen ziekte aanleunde. Ik moest er snel iets aan gaan doen. Meer bewegen het liefst door te gaan sporten, gezonder en gevarieerder eten en dagelijks genoeg vocht tot me nemen. Dat was niet aan dovenmans oren gericht zou Vincent Bijlo zeggen. De andere dag me onmiddellijk aangemeld bij Damvereniging De Harde Schijf. Ik was liever gaan schaken, maar mocht niet te hard van stapel lopen. Dan zijn vier lopers net iets teveel van het goede.

Nu nog gevarieerder eten en genoeg drinken. Ik liet mijn fantasie gaan en kwam tot de conclusie dat wokken de ideale combinatie zou zijn van de drie opties die ik van mijn huisarts meekreeg. Gevarieerder eten dan in een Wokrestaurant is bijna onmogelijk. Je hebt vaak zoveel keus dat als je eenmaal thuis bent en in het zakje kijkt waarin je de restjes hebt bewaard, het lijkt alsof je langs de deuren bent geweest tijdens Sint-Maarten. Kan natuurlijk ook komen door de lampions in Chinese restaurants. Het aparte van een Wokrestaurant is dat het een soort lopend buffet is en dat zou dan een mooie combinatie zijn. Je beweegt terwijl je gevarieerd eet.

Ik op pad naar Bommelwok, lopend natuurlijk. Daar waar ik vroeger met de fiets zou zijn gegaan. Eerst gebeld of ik moest reserveren. Dat bleek niet nodig volgens de lieve stem aan de telefoon Eigenlijk verbazingwekkend dat er zoveel Chinezen de doodstraf krijgen. Het lijkt wel alsof alleen de lieve Chinezen emigreren. Zoals altijd probeerde ik gelijk met een grapje het ijs te breken en vroeg aan de aller-charmantste serveerster of ik er ook uit de muur kon eten. Haar opmerking dat uit de muur eten in Zaltbommel alleen bij Cafetaria Tigo kan gaf me de indruk dat het kwartje niet was gevallen. Ondertussen werd ik naar een mooi gedekte tafel geleid.

Of ik iets wilde drinken, vroeg de serveerster. Omdat ik voldoende moest drinken bestelde ik een pul bier. De stoute schoenen aangetrokken en op weg naar de mooi gestalde voederbakken. Bord en bestek gepakt en me aangesloten bij de rij andere gasten. Het is in een Wok-restaurant altijd moeilijk kiezen, er is zoveel keus dat je gaat twijfelen. Maar je kunt niet te lang aarzelen dan krijg je filevorming. Dus God zegene de greep en je gooit her en der lukraak iets op je bord. Eenmaal aan tafel vraag je jezelf soms af wat het nou eigenlijk is wat je naar binnen gaat werken.

Ditmaal bleek ik de juiste keuzes te hebben gemaakt, alles was herkenbaar. Nu nog kijken of het eetbaar is. En of het eetbaar was. De nasi was lekker pittig, de Chinese garnalenkroketjes om op te vreten, de mini loempiaatjes vol tauché en groentes. Dus ik kreeg ook mijn vitaminen-C binnen. Eenmaal bordje leeggegeten bestelde ik nog een pul bier. Aan mijn vochthuishouding zal het herstel niet liggen.

Op naar de tweede ronde. Voelde me wel een beetje dizzy, beetje wankel. Te snel opgestaan denk ik.
Nieuw schoon bord en nieuw bestek. Het leuke van een Wok-restaurant is dat je ook eens onder de mensen komt. Beetje socialiseren kan voor mij geen kwaad. Zo raakte ik in gesprek met de broer van Henk de Vries. Hij was een fervent wokker en beval me verschillende lekkernijen aan. Op een gegeven moment schrok ik wel, ik dacht dat er brand was .Ik liep al naar de brandblusser toen ik merkte dat het de kok was die aan het flamberen sloeg. Aan tafel begon mijn tweede expeditie. En weer was alles geweldig. De kip kakelde zowat vrijwillig mijn mond in, de gamba's vochten onderling voor een plekje op mijn vork, de patatjes waren niet te zout en op z'n Hollands gefrituurd.

Bordje eenmaal leeggegeten bestelde ik nog een pul bier. Voldaan leunde ik achterover en liet een grote boer. Gasten aan de aanpalende tafel keken verbouwereerd op. Maar die weten niks van de Chinese cultuur. Bommel had het weer voor elkaar. Ik stond op en was nog meer dizzy dan eerder die avond. Moet toch eens afleren te snel op te staan. Ik bestelde voordat ik zou gaan afrekenen nog één pulletje bier aan de toog. Je moet immers altijd goed luisteren naar je huisarts. Het was niet prijzig, het was de moeite waard geweest. Wankelend liep ik naar huis. Toch iets te veel gegeten denk ik. Me rot rennen zoals Martin Brozius zat er op dat moment nog niet in. Maar ik ben op de goede weg.

Een acht en een half.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 16 januari 2023 @ 10:59:48 #34
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207582336
8 voor je review omdat hij nu een foto bevat

En nu je lid bent van een damclub, weet ik zeker dat we elkaar tegen gaan komen bij rellen!
DAMCLUB ONS STEENTJE
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207583038
Wat leuk weer tong80 en wat heb je geniale woordspelingen. Ik lees je recensies met veel plezier _O_
  Trouwste user 2022 maandag 16 januari 2023 @ 16:49:39 #36
7889 tong80
Spleenheup
pi_207587188
quote:
99s.gif Op maandag 16 januari 2023 11:50 schreef praadje het volgende:
Wat leuk weer tong80 en wat heb je geniale woordspelingen. Ik lees je recensies met veel plezier _O_
Dank je wel. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_207623029
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2023 13:22 schreef Maanvis het volgende:
Een 6-je voor dit topique omdat een echte recensie foto's bevat
Dat is nog hoog.
pi_207633150
Leuk maar is Bommel Wok niet definitief dicht?
  Trouwste user 2022 donderdag 2 februari 2023 @ 19:15:37 #39
7889 tong80
Spleenheup
pi_207823330
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 21:28 schreef Prego het volgende:
Leuk maar is Bommel Wok niet definitief dicht?
Ja, zit nu Het Zusje.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 2 februari 2023 @ 19:23:20 #40
7889 tong80
Spleenheup
pi_207823500
Pannenkoekenhuis De Waterpoort



Als democraat heb ik ditmaal mijn fans de keuze laten maken tussen een pizzeria en een pannenkoekenrestaurant. Eerlijk gezegd verbaasde het me niet dat de Fok!-lekkerbekjes voor de pannenkoek kozen. Ik denk dat de enige Nederlander, buiten chufi, die voor de Pizzeria zou hebben gekozen Marco van Basten is. Ten eerste door zijn positieve ervaringen met Italië, ten tweede door zijn negatieve ervaring met de pannenkoek.

Zelf had ik weinig keus wat betreft het pannenkoekrestaurant. Er is er één in Zaltbommel. Ben vaak in die horeca-gelegenheid geweest. Toen heette het echter nog Café De Taveerne.
Ik ben er regelmatig als een strooppannenkoek uitgerold. Me er thuis voelen mocht dus geen probleem zijn. Het etablissement is trouwens schitterend gelegen, onder de Waterpoort met uitzicht op de Waal.

Bij binnenkomst natuurlijk mijn traditionele grapje. Of de meeste gasten, net als ik, via zet-mail reserveren ? 'Meneer, u hoeft hier niet te reserveren.' Ijs werd niet gebroken.

De gastheer was verder erg hoffelijk en wees me een mooi tafeltje aan met een mooi uitzicht op de Waterstraat. Rechts van me zag ik Cafetaria TIGO, links slijterij Luc van Boort. Bij beiden veel tijd versleten. Dus een warm gevoel van binnen. Nu mijn maag nog een warm gevoel geven.

Ik had begrepen dat zo'n pannenkoek nogal vult en je al snel het volume onderschat. Dus geen voorafje. Het was bij uitzondering eens een zonnige dag, dus keus viel op een lekker glas ice-tea. Ik koos verder voor de spekpannenkoek met ananas, kaas en stroop. De gastheer probeerde me nog over te halen er een salade bij te nemen. Goed bedoeld, maar ik vind dat als je eenmaal lekker vet gaat eten er geen semi-gezond konijnenvoer bij hoort. Als je aan de lijn bent en biologisch gekweekte zeewier eet, neem je als toetje ook geen HEMA-rookworst. Nagerecht hoefde ik ook niet. Die zou ik bij cafetaria TIGO gaan halen. Daar is het softijs likkebaardend lekker.

Het leuke van een pannenkoekenrestaurant is dat het ook naar pannenkoeken ruikt. Ik wilde bijna gaan vragen of ik de klopper mocht schoonlikken, zoals bij moeke vroeger. Maar dat doen ze tegenwoordig met een elektrische staafmixer. Voor je het weet zit je tong ertussen. En dat kan Tong niet hebben.

Het was gezellig onrustig door de vele kinderen. Die mogen daar voor de halve prijs eten als ze hebben afgezwommen. Normaal stikt het van de Marokkaantjes in Bommel. Hier waren ze op de vingers van één hand te tellen. Toch een voordeel van het afschaffen van het schoolzwemmen.

De dampende pannenkoek werd voor me neergezet. Het aroma kwam me tegemoet. M'n neusharen begonnen te tintelen van opwinding. Ik moest niet in de zon kijken anders zou de stroop vervangen worden door niespoeder. Je hebt de neiging hem doormidden te snijden, maar dat is not done. Spaghetti kort je ook niet in met mes en vork. Nadat ik mijn handtekening op de pannenkoek had gestroopt, sneed ik er een mooi driehoekje uit. Zorgvuldig, zonder dat de stroop er vanaf gleed, bracht ik hem naar mijn mond. Een hele kunst, maar jarenlange ervaring doet wonderen. Hij was perfect op temperatuur. De kaas was heerlijk versmolten met de pannenkoek. De ananas was lekker zoet zonder zoetsappig te zijn. Dit was echt een koekje van eigen deeg. Na de laatste hap te hebben weggespoeld, kon ik niet anders dan concluderen dat Café De Taveerne een waardige opvolger had gekregen.

Een vette 8. En een 9 voor het softijs van de TIGO.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 3 februari 2023 @ 17:09:38 #41
71048 Tokay
makes your day!
pi_207834722
quote:
Ik denk dat de enige Nederlander, buiten chufi, die voor de Pizzeria zou hebben gekozen Marco van Basten is. Ten eerste door zijn positieve ervaringen met Italië, ten tweede door zijn negatieve ervaring met de pannenkoek.
:D :')
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  Trouwste user 2022 zaterdag 11 februari 2023 @ 18:12:00 #42
7889 tong80
Spleenheup
pi_207952502
Argentijns restaurant Máxima



Zoals beloofd zo snel mogelijk een nieuwe recensie van jullie favoriete recensent. Daarom het dicht bij huis gezocht, waar je bovendien niet hoeft te reserveren. Had er nog nooit gegeten en was erg benieuwd. Zag als ik er langs kwam dat het er altijd bom vol zit. Da's een goed teken. Vroeger heette het dan ook cafetaria Olie B. Bommel. Sinds kort zit ik op FaceBook en mag nu m'n neef Jan van Eck, de vroegere eigenaar vriend noemen. Máxima is mooi gelegen, op de hoek van de Nieuwstraat en Nonnenstraat, tegenover het cultureel centrum de Poorterij. Helaas is de tegenover gelegen basisschool, de Philipschool, laatst afgebroken doordat er te veel verkeerde culturen kwamen.

Bij binnenkomst bleek het i.d.d hardstikke druk te zijn. Eigenlijk niks voor mij, maar jullie recensent gaat door muren en vuren om zijn recensie te kunnen maken. Eenmaal aan tafel probeerde ik met een grapje het ijs te breken. Of ze hier ook stanley messi's hebben om het vlees te snijden. Kwartje viel weer eens niet. Maar niet getreurd, de serveerster was allerliefst. Ik koos voor een Argentijnse witte wijn. Een avocadosoepje vooraf en een T-bone steak, ben de naam ervan vergeten. Het was wel het duurste dat je kon bestellen. Dus ik dacht dat moet dan wel veel vlees zijn.

Wijntje smaakte prima. Primadonna zou Maradona hebben gezegd. Soep was lekker als voorafje. Als nagerecht vind ik soep altijd wat minder. Dan kan zo'n etentje op het eind nog de soep inlopen. Zit weer een Koos Alberts grap in. Keek eens rond en zag weinig bekende gezichten. de gezichten waren wel lekker aan het schrokken. Dat beloofde wat voor mijn steak. En wat voor een steak. Had ik mezelf niet overschat en moest ik het zakje gebruiken om de rest van de maaltijd mee naar huis te nemen ? Niets was minder waar. Jammer dat er geen botjes aanzaten, anders was ik gaan Patrick Kluiveren. Heerlijk pittig. Lekker net niet aangebrand en met mooie groentjes en aardappeltjes. Kon me nog net inhouden om als Tong het bord niet af te likken.

Wim Lex zou bij Máxima nog een pilsje hebben besteld. Maar m'n fles wijn was nog niet leeg en bier op wijn geeft koppijn. Voldaan zakte ik even onderuit en liet alles lekker bezinken. We drinken immers tot we zinken. Complimentje aan de serveerster voor de snelle service en goede bediening.

Al met al weer een prima avondje in een Bommels toprestaurant. Ben over het zebrapad naar huis gelopen. Was wel een omweg van 10 meter, maar aan je conditie werken is nooit verkeerd.

Een dikke voldoende, geen 10, die krijgt alleen Messi. Een mooie ronde 8.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 17 februari 2023 @ 11:17:02 #43
230534 stamppot
Stampen maarr!
pi_208030723
Toch maar eens naar Bommel, het eten is daar fantastisch zo te lezen!
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2023 @ 13:19:26 #44
7889 tong80
Spleenheup
pi_208099930
Lunchcafé In de Roos.



Had goeie verhalen gehoord over In de Roos. Leuk personeel, leuke sfeer, leuke inrichting en leuke keuke. Dus het moest er een keer van komen. Benieuwd of deze aanbeveling klopte. Was er al vaak langs gefietst, 's zomers is het druk op het terras, dat is natuurlijk niet voor niets, dacht ik op de fiets. In de Roos is gevestigd in het oude Stadshuis, mooi karakteristiek gesitueerd dus. Mooier, dan daar op de Markt, kun je niet zijn gevestigd. Bij binnenkomst viel inderdaad de mooie inrichting op. Niet wit, niet zwart, maar in de kleur van je hart. Rood dus. Met kleine zwarte accentjes.

Eenmaal plaatsgenomen kreeg ik gelijk al een prettige verrassing. Een oude bekende begroette me. Niet dat ze oud is, maar in overdrachtelijke zin gesproken. Betsie heette me welkom. Betsie, tevens moeder van de opvolger van Jan Smeets bij PinkPop, ken ik al jaren. Zoals dat soms gaat verlies je elkaar een beetje uit het oog. Maar niet uit het rode hart.

Betsie vertelde me dat ze nog steeds kapster is, maar in In de Roos vrijwilligerswerk doet. Ze begeleid, met andere vrijwilligers het "personeel." Ze vertelde me dat het mensen zijn met een verstandelijke-of lichamelijke beperking. Ik zei tegen Betsie dat ik me dan wel thuis moest voelen.

Het uitzicht was vertrouwd en op z'n Bommelsch mooi. Ieder moment kon ik zwaaiend langs komen fietsen. De laatste keer dat ik hier was geweest, was om te stemmen. Tegenwoordig weer met een rood potlood, zoals het hoort. Met links in maart graag. Andere keren was bij huwelijken. Bijvoorbeeld bij die van m'n broer. Toen was ik zelfs getuigen. Zoals ik nu getuigen was van een mooie ambiance, een prettige sfeer en een geweldig uitzicht. Ik keek hongerig uit naar wat de menukaart me zou brengen. Ik had me van te voren al georiënteerd, maar wilde me wel aan de gedragscode houden.

Soep vooraf, was de eerste keuze. Werd tomatensoep, wilde het in de rode-stijl houden. Dit was smullen, hier was werk van gemaakt. Lekker romig, zou de paus hebben gezegd. M'n smaakpapillen vochten om voorrang. Het begin was geslaagd. Nu de rest nog. Na de warme soep, een lekkere, althans dat hoopte ik, koude maaltijdsalade. Dit overtrof weer m'n verwachtingen.

Ik ging bijna hopen dat iedereen in de horeca verstandelijk-of lichamelijk beperkt zou zijn. Stukjes vlees, augurkjes, uitjes, worteltjes, eitjes. Zo klinkt het klinisch, maar als je het ziet en als je het proeft, word je bijna euforisch. Ik wilde afsluiten met iets warms. Dat werd een worstenbroodje. Ik hoef bijna niet te vermelden dat die ook vurrukkulluk was. Kopje koffie op het eind en de missie was geslaagd. Als Nederlander dacht ik : "En dat voor die prijs."

Op weg naar de uitgang kwam ik Betsie nog tegen. "En, hoe vond je het ?" Ik zei : "Betsie, ik wil niet alles over één kam scheren, maar ik schaar dit onder de betere eetgelegenheden van Bommel. En jij bent geknipt voor dit werk." Betsie moest blozen. Rood.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 22 februari 2023 @ 14:14:49 #45
71048 Tokay
makes your day!
pi_208100574
Weer in de roos hoor, @tong80
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  woensdag 22 februari 2023 @ 14:32:04 #46
268045 Boezeidekoe
Ik ben een tong80 fan,jij ook?
pi_208100781
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 11:17 schreef stamppot het volgende:
Toch maar eens naar Bommel, het eten is daar fantastisch zo te lezen!
Kan best, jammer alleen dat sommige inwoners niet zo fantastisch zijn.
  woensdag 22 februari 2023 @ 15:03:13 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208101092
Recycle-stukjes uit 2014 en 2015 doen het nog steeds goed. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2023 @ 18:16:59 #48
7889 tong80
Spleenheup
pi_208102894
quote:
11s.gif Op woensdag 22 februari 2023 15:03 schreef golfer het volgende:
Recycle-stukjes uit 2014 en 2015 doen het nog steeds goed. :')
Mod edit: Doe eens normaal. Beetje overdreven om zo te reageren op zo'n opmerking

[ Bericht 11% gewijzigd door dud0r op 23-02-2023 09:43:07 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 22 februari 2023 @ 18:46:02 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208103207
Maar heb je ook nog recentere reviews van etentjes of blijf je alleen maar de oude stukjes herhalen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2023 @ 19:03:17 #50
7889 tong80
Spleenheup
pi_208103426
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2023 18:46 schreef golfer het volgende:
Maar heb je ook nog recentere reviews van etentjes of blijf je alleen maar de oude stukjes herhalen?
Mod edit: Er wordt gewoon een vraag gesteld. Als dat je niet bevalt negeer je het maar. Onnodig om zo fel te reageren

[ Bericht 21% gewijzigd door dud0r op 23-02-2023 09:44:04 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')