Wat maakt toast beter dan uit de broodrooster? Zou een tosti lukken?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:01 schreef Vanyel het volgende:
Airfryer stinkt minder.
Ik vind bloemkool uit de airfryer matig want er verkoolt altijd een deel, maar andere groente maak ik er graag in. Net als idd allerlei afbakbrood, opwarmen van appelbeignets en oliebollen, pompoenbrood bakken, toast maken van brood.
Kip wordt fantastisch knapperig. Mijn broer doet ook braadworst en karbonade erin.
Aardappelgratin. Volgende shakshuka.
Ik heb nu deze twee:quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb echt een binnenschaal nodig voor shakshuka, gratin, etc. Ik had gehoopt dat @:fietsie zich daar inmiddels mee bezig had gehouden zodat ik dat gewoon na kon apen maar hij stelt helaas teleur
Voornamelijk dat ik een airfryer bezit en geen broodrooster.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat maakt toast beter dan uit de broodrooster? Zou een tosti lukken?
Ik wilde enthousiast roepen dat ik ook ongeveer de onderste heb, maar dat weten jullie vast al...quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:08 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik heb nu deze twee:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben nog op zoek naar een metalen variant voor de rode, met bescheidener "hengseltjes" passend in de 6.2L / 6.5qt, en een setje droogrekjes met gelijke eis
Met het roosteren van kip tot knapperig vond ik ze knap in de weg zitten.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:17 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik wilde enthousiast roepen dat ik ook ongeveer de onderste heb, maar dat weten jullie vast al...
Ik vind de hengsels juist handig.
Waarom gebruik je die bij kip? Dat kan toch in de airfryermand?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
Met het roosteren van kip tot knapperig vond ik ze knap in de weg zitten.
Bij het stomen waren ze ideaal.
Jij bent een echte proquote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:15 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Voornamelijk dat ik een airfryer bezit en geen broodrooster.
Ik eet liever pantostis, de Mrs maakt ze liever in de paninigrill.
Maar voor mijn driedubbele getoaste boterham met 2x kaas, mayo, ei en alle rauwkostige groente die ik kan vinden is de airfryer ideaal. 3 brood erin mikken, kaas op 2, als de groente gesneden is liggen ze nog warm na te hijgen in de fryer.
Oh en voor echt lekkere toast insmeren met olie (al dan niet gekruid-knoflookt) en dan knapper knapper.
Ik deed de kip zonder airfryermand op het rode ding ter stomen, opgebonden. (Toen kwam ie vrij hoog in de pan).quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Waarom gebruik je die bij kip? Dat kan toch in de airfryermand?
Ah zo.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:45 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik deed de kip zonder airfryermand op het rode ding ter stomen, opgebonden. (Toen kwam ie vrij hoog in de pan).
Na het stomen de kip uit de rvs pan, goed droogstomen op aanrecht (voor knapperig) en de buitenpan gewassen.
Toen airfryerbak erin en de kip daarin.
Maar dar was ie dus lastig uit te tillen. En daarom dacht ik: kan dat ook met een metalen versie van "de rode" en vinden de sensors in het deksel van de ultimate het OK om te airfryeren zonder airfryer inzet.
Ik wil eigenlijk weer Duitse kip halen; ik vond die toch minder.... "wit" dan de Nederlandse minikipjes, zelfs die van de poelier.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ah zo.
Wij moeten binnenkort ook eens een kippetje scoren
Wij moeten juist een mini hebben voor ons tweequote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:00 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik wil eigenlijk weer Duitse kip halen; ik vond die toch minder.... "wit" dan de Nederlandse minikipjes, zelfs die van de poelier.
Het gaat mij ook niet om het formaat, maar om de tot nu toe geconstateerde "minder kuiken zijn" van Duitse kip.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wij moeten juist een mini hebben voor ons tweeIk haal ze altijd bij de Makro, daar hebben ze heel smakelijke Label Rouge kippen en dat keurmerk vind ik belangrijk.
Ah zo. Ik heb geen idee hoe ik dat vast zou moeten stellen. Ik ben geen patholoog anatoomquote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Het gaat mij ook niet om het formaat, maar om de tot nu toe geconstateerde "minder kuiken zijn" van Duitse kip.
Die Franse vind ik.... toch wat prijzig.
Hier varieert het wat er bij de bonen gaat maar vandaag was dit de simpelste oplossing na een zware dag. Soms maak ik het met wraps, quinoa, puree of zonder koolhydraten.quote:Op maandag 9 januari 2023 21:52 schreef Vanyel het volgende:
Waarom doen mensen toch zo vaak rijst als vulling bij heerlijke bonen?
Dit klinkt lekker en makkelijk, zou ik ook kunnen maken (en peulvruchten met granen = samen alle essentiële aminozuren)!quote:Op maandag 9 januari 2023 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond heb ik een 'dump and go' maal gemaakt, chili sin carne met rijst. Of burrito bowl zoals de blogger het noemt.
Het maakt mij niet uit hoe het heet, het was smakelijk en simpel. Op tafel stond hot sauce, limoensap, lenteui, avocado en creme fraiche voor er bij.
Morgen wil ik nog zoiets maken. Misschien een curry of pasta. Daar denk ik nog over na.
Ik mag (ivm het probleem met de deksel) de IP terug sturen naar Kenners en krijg een nieuwe trouwens.
Als je eerst even sauteert, duurt het op druk komen nog een minuut of 5. Met warm water korter. Ik heb 5 minuten natural release en daarna een quick release gedaan.quote:Op maandag 9 januari 2023 22:26 schreef yinu het volgende:
[..]
Dit klinkt lekker en makkelijk, zou ik ook kunnen maken (en peulvruchten met granen = samen alle essentiële aminozuren)!
En er staat dan in het recept 10 minuten onder druk koken, maar hoe lang duurt dan het op temperatuur komen en het pressure releasen?
Ik vind altijd dat de bonen zelf meer dan genoeg koolhydraten bevatten. Al wonen hier ook mensen die er wraps of nachos bij willen.quote:Op maandag 9 januari 2023 22:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hier varieert het wat er bij de bonen gaat maar vandaag was dit de simpelste oplossing na een zware dag. Soms maak ik het met wraps, quinoa, puree of zonder koolhydraten.
Ik vind het op alle manieren lekker geloof ikquote:Op maandag 9 januari 2023 22:34 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vind altijd dat de bonen zelf meer dan genoeg koolhydraten bevatten. Al wonen hier ook mensen die er wraps of nachos bij willen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |