Nee, fritessaus is nepmayonaise.quote:
Sinds de opkomst van Mc Dreck, Smullers en andere VS fastfood ketens is het wensdenken om nog die uitstekende frites te kunnen eten in een puntzak. Ik maak ze zelf.quote:Op zondag 4 december 2022 18:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het heerlijk dat men op Fok zich al jaren en jaren meer opwindt over patat vs friet, maar niet over de bedroevende kwaliteit van het product in de meeste cafetaria's en dat er zoete frietsaus wordt gegeven ipv echte mayonaise. Cafetaria waar men van aardappelen vers een prachtig product in de ossewit frituurt zijn een witte raaf. Men neemt met prefab genoegen en je hap is maar al te vaak niet krokant. Bij de fastfood ketens worden zeer dunne reepjes diepvries slap gebakken en men is er nog lyrisch over ook. Vrijwel geen hont op fok die zich daar aan stoort, maar patat vs friet houd de gemoederen als jaren bezig, als kwijlende autisten kloppen honderden zolderkamer incels discussie na discussie vol, en de meesten daarvan hebben waarschijnlijk nog nooit een goede puntzak in ossewit gebakken heerlijkheden met echte mayonaise gegeten.
Ik eet geen frietsaus, alleen wat mayonaise soms. Margarine.quote:Op zondag 4 december 2022 18:56 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Nee, fritessaus is nepmayonaise.
Net zoals voedselbarbaren margarine ook boter noemen.
An sich moeten mensen natuurlijk zelf weten of ze nep-boter of nep-mayonaise eten, het is meestal wel gezonder (de transvetten die ze lang in margarine deden maakt dat daarvoor trouwens minder duidelijk).quote:Op zondag 4 december 2022 19:26 schreef laforest het volgende:
[..]
Ik eet geen frietsaus, alleen wat mayonaise soms. Margarine.
Dierlijk frituurvet mag in Nederland niet meer gebruikt worden.quote:Op zondag 4 december 2022 18:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het heerlijk dat men op Fok zich al jaren en jaren meer opwindt over patat vs friet, maar niet over de bedroevende kwaliteit van het product in de meeste cafetaria's en dat er zoete frietsaus wordt gegeven ipv echte mayonaise. Cafetaria waar men van aardappelen vers een prachtig product in de ossewit frituurt zijn een witte raaf. Men neemt met prefab genoegen en je hap is maar al te vaak niet krokant. Bij de fastfood ketens worden zeer dunne reepjes diepvries slap gebakken en men is er nog lyrisch over ook. Vrijwel geen hont op fok die zich daar aan stoort, maar patat vs friet houd de gemoederen als jaren bezig, als kwijlende autisten kloppen honderden zolderkamer incels discussie na discussie vol, en de meesten daarvan hebben waarschijnlijk nog nooit een goede puntzak in ossewit gebakken heerlijkheden met echte mayonaise gegeten.
https://www.hanos.nl/nl/A(...)T-4X2-5KG/p/27212333quote:Op zondag 4 december 2022 20:06 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dierlijk frituurvet mag in Nederland niet meer gebruikt worden.
Toch iig niet in de horeca. Wat je thuis doet, mag je zelf weten
Ossewit ligt ook nog gewoon bij de supers.
Onderop, naast andere blokken frituurvet en onder de flessen frituurolie.
Ik pak nog een vak hoger, de zonnebloemolie. Gaat heel goed.
Bij Bram Ladage staan ze mechanisch geschilde aardappels, met emmers vol tegelijk, door een patatsnijder te duwen, waarna ze voorgebakken worden, voordat ze later afgebakken worden.
Hele beste patat. Altijd druk.
Mayonaise, fritessaus, ketchup, curry, pinda of piccalilly. Wat jij er maar op wil
Yep. Ligt hier gewoon bij de Jumbo.quote:Op zondag 4 december 2022 20:13 schreef Tanatos het volgende:
[..]
https://www.hanos.nl/nl/A(...)T-4X2-5KG/p/27212333
Ossewit 4x2.5kg
Voor je pannetje thuis?
Hier geen ossewit bij de Jumbo wel met bestellen.quote:Op zondag 4 december 2022 20:43 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Yep. Ligt hier gewoon bij de Jumbo.
Bij de Hanos mag ik niet kompen
Mijn pannetje met zonnebloemolie
[ afbeelding ]
En ja, ik begin ook zo
[ afbeelding ]
Voorbakken, minimaal een half uurtje af laten koelen en afbakken.
Mijn laatste wapenfeit
[ afbeelding ]
En mijn zelfgemaakte mayonaise
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelfs mijn currysaus/kruidenketchup maak ik zelf.
[ afbeelding ]
Hela kan van mij de Hola krijgen, om het maar netjes te zeggen.
Ik gebruik voor friet ossewit, voor het frituren van andere dingen wisselt het.quote:Op zondag 4 december 2022 20:43 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Yep. Ligt hier gewoon bij de Jumbo.
Bij de Hanos mag ik niet kompen
Mijn pannetje met zonnebloemolie
[ afbeelding ]
En ja, ik begin ook zo
[ afbeelding ]
Voorbakken, minimaal een half uurtje af laten koelen en afbakken.
Mijn laatste wapenfeit
[ afbeelding ]
En mijn zelfgemaakte mayonaise
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelfs mijn currysaus/kruidenketchup maak ik zelf.
[ afbeelding ]
Hela kan van mij de Hola krijgen, om het maar netjes te zeggen.
koken, voorbakken en afbakken?quote:Op zondag 4 december 2022 21:16 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Ik gebruik voor friet ossewit, voor het frituren van andere dingen wisselt het.
Verse friet is natuurlijk nog belangrijker dan het frituurvet/olie.
Ik gebruik zelf meestal de triple-cooked methode, maar dat is wel bewerkelijk en kost vooral ook veel tijd vanwege het lange (2x) afkoelen.
Je krijgt echter wel superkrokante friet.
Zuurtje was even zoeken.quote:Qua saus zit het bij jou zo te zien wel goed, ik vind bij friet een zuurtje in de mayo altijd wel belangrijk.
'Tuurlijkquote:Zelf curry maken is nieuw voor me, heb je een recept?
quote:Recept Currysaus
5 eetlepels ketchup,
Theelepel suiker,
Afgestreken theelepel gemberpoeder, Djahè.
Halve theelepel citroengras, Sereh.
Halve theelepel uienpoeder,
Een paar draaien knoflook uit de molen. Of een halve theelepel poeder.
Een keer stuiven met kaneel,
2 keer schudden met cayennepeper,
en één keer met kruidnagel.
Als je begint vanuit tomatenpuree, half blikje dubbel geconcentreerd, doe dan wat extra suiker, zout, azijn en extra kruidnagel.
Water totdat je de gewenste dikte hebt.
iddquote:
Het kan ook te zijn idd.quote:Zuurtje was even zoeken.
De eerste keer zat er amper wat aan.
Lekker, maar je mist net dat stringerende van het zuur.
De tweede keer was het zuur zat. Net dat laatste kneepje te veel.
De derde keer hield ik me in om dat laatste kneepje erbij te doen en zat ik aardig in de richting.
thanksquote:'Tuurlijk
Graag gedaan.quote:Op zondag 4 december 2022 21:55 schreef Tanatos het volgende:
[..]
idd
[..]
Het kan ook te zijn idd.
Ik vind bij een (echte) Wiener Schnitzel een klein beetje citroensap ook altijd lekker.
Overigens doe ik ook vaak gewoon een beetje citroensap door Nederlandse mayonaise uit een pot.
[..]
thanks
Dus de mac, met die dunne kleffe dingen, zal het weten?quote:Op zondag 4 december 2022 21:42 schreef Akkerdjie het volgende:
MC Donalds, BK etc. weet dat het friet is. Ook valt het me op dat er vaak frites staat op restaurantmenu’s. Het flinkt gewoon mooier.
Patat hoort zich aan alsof je je bek vol met friet heb gepropt en het dan probeert uit te spreken. Het is gewoon een lelijk woord.
Friet <3
Zal ik doen, maar ik heb nog geen idee wanneer dat gaat zijn.quote:Op zondag 4 december 2022 22:00 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Graag gedaan.
Laat maar weten wat je ervan vond.
In de kleinere dorpen bij onze zuiderburen zijn er nog steeds uitstekende ambachtelijke frieten verkrijgbaar.quote:Op zondag 4 december 2022 19:02 schreef Cherni het volgende:
[..]
Sinds de opkomst van Mc Dreck, Smullers en andere VS fastfood ketens is het wensdenken om nog die uitstekende frites te kunnen eten in een puntzak. Ik maak ze zelf.
En als ze er al zijn, gaan ze failliet. Lange wachtrijen veroorzaken minder klandizie op de langere termijn. Nu zijn er inderdaad nog wel restaurants waar je prima frites kan eten. Maar het even snel scoren van een goede puntzak frites met uitstekende sauzen zoals zuurvlees kun je vergeten.
quote:Op zondag 4 december 2022 22:09 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Zal ik doen, maar ik heb nog geen idee wanneer dat gaat zijn.
Ik eet vrijwel nooit curry, dus het zal wel even duren.
Ik vind het echter altijd leuk eten zoveel mogelijk van scratch te maken.
(Ik vind friet speciaal wel heel lekker, dus goed idee voor als ik verse friet maak.)
Heb ik ook last van, ja.quote:PS knoflook in de molen, ik heb vooral met uienpoeder dat het samenklontert en steenhard wordt (en dan de vijzel in moet).
(Uienpoeder in grote hoeveelheden (toko) is veel en veel goedkoper dan in kleine potjes.)
Ik koop het in zakken en gebruik het vooral voor BBQ rubs, en dan heb ik veel nodig (al snel een potje).quote:Op zondag 4 december 2022 22:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
[..]
Heb ik ook last van, ja.
Oud truukje; een beetje rijst in het potje doen.
Kan ik er wat aan doen dat die verrekte Kwalitaria alles aan het overnenen isquote:Op zondag 4 december 2022 18:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het heerlijk dat men op Fok zich al jaren en jaren meer opwindt over patat vs friet, maar niet over de bedroevende kwaliteit van het product in de meeste cafetaria's en dat er zoete frietsaus wordt gegeven ipv echte mayonaise. Cafetaria waar men van aardappelen vers een prachtig product in de ossewit frituurt zijn een witte raaf. Men neemt met prefab genoegen en je hap is maar al te vaak niet krokant. Bij de fastfood ketens worden zeer dunne reepjes diepvries slap gebakken en men is er nog lyrisch over ook. Vrijwel geen hont op fok die zich daar aan stoort, maar patat vs friet houd de gemoederen als jaren bezig, als kwijlende autisten kloppen honderden zolderkamer incels discussie na discussie vol, en de meesten daarvan hebben waarschijnlijk nog nooit een goede puntzak in ossewit gebakken heerlijkheden met echte mayonaise gegeten.
Nouquote:Op zondag 4 december 2022 22:08 schreef Nebelwerfer het volgende:
[..]
Dus de mac, met die dunne kleffe dingen, zal het weten?
Ja, dan gaat het hard.quote:Op zondag 4 december 2022 22:22 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Ik koop het in zakken en gebruik het vooral voor BBQ rubs, en dan heb ik veel nodig (al snel een potje).
Frietkotquote:Op zondag 4 december 2022 22:34 schreef Dutchguy het volgende:
Friet klinkt lekkerder dan patat. Maar dat maakt het nog niet kloppend zeer gewaardeerde reserve-Belgen.
Vetschuur.quote:
Tja, ik doe regelmatig de mac aan. maar zeker niet voor de “friet”.quote:Op zondag 4 december 2022 22:27 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nou
Die van de BK gaan nog wel.
Maar die van de McD kreeg ik bijna niet weggekauwd en bij het slikken bleven ze bijkans ook hangen.
Dat en het feit dat ik een whopper lekkerder vind dan een Big Mac, maakt dat ik er al bijna 20 jaar niet meer ben geweest.
Zou dat lekker zijn, gefrituurde appel?quote:Op zondag 4 december 2022 18:20 schreef Magister_Artium het volgende:
Patat. Ze zoeken het maar uit daar onder de rivieren.
Toegegeven, gelukkig wordt het geen ‘pommes’ genoemd, zoals in Duitsland. Darf ich eine Tüte gefrituurde Äpfelchen, bitte?
In een jasje. Appelbeignets. Die dingen met oud en nieuw?quote:Op maandag 5 december 2022 05:14 schreef thabit het volgende:
[..]
Zou dat lekker zijn, gefrituurde appel?
Dat jasje zullen ze er wel niet voor niets omheen doen.quote:Op maandag 5 december 2022 05:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
In een jasje. Appelbeignets. Die dingen met oud en nieuw?
[ afbeelding ]
Noordelingen? Heel Nederland zegt patat, behalve twee zuidelijke provincies.quote:Op zondag 4 december 2022 23:01 schreef Akkerdjie het volgende:
https://www.ah.nl/producten/product/wi195093/ah-oven-friet
Of deze dan
https://www.ah.nl/product(...)riet-zoete-aardappel
Sowieso is het hard zoeken naar “patat” in een winkel
https://www.ah.nl/zoeken?query=patat
De cultural appropriated variant van “friet” blijkt gewoon niet zo’n populair marketingkanon of zo. en dus kopen noorderlingen hun zakje friet en noemen ze het patat. Omdat redenen of zo. Rare jongens, die noordelingen.
In een mexicano zitten toch wel stukjes van vermoorde Mexicanen?quote:Op zondag 4 december 2022 16:04 schreef tesssssssss het volgende:
[..]
Ja, maar een "berenklauw" is ook niet echt een klauw van een beer, he?
Vertel, sinds wanneer is dit verboden?quote:Op zondag 4 december 2022 20:06 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dierlijk frituurvet mag in Nederland niet meer gebruikt worden.
Toch iig niet in de horeca. Wat je thuis doet, mag je zelf weten
Bram in Utrecht had echt alleen maar Frietsaus, geen mayonaisequote:Op zondag 4 december 2022 20:06 schreef marc0871 het volgende:
Bij Bram Ladage staan ze mechanisch geschilde aardappels, met emmers vol tegelijk, door een patatsnijder te duwen, waarna ze voorgebakken worden, voordat ze later afgebakken worden.
Hele beste patat. Altijd druk.
Mayonaise, fritessaus, ketchup, curry, pinda of piccalilly. Wat jij er maar op wil.
In een puntzak.
Heb ik je getriggerd? Je bent trouwens Zeeland vergeten. Zeg maar heel Zuid-Nederland. Pak je het Nederlands taalgebied, dan kun je gerust spreken van noord en zuid.quote:Op maandag 5 december 2022 07:54 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Noordelingen? Heel Nederland zegt patat, behalve twee zuidelijke provincies.
Allemaal die Belgische bedrijven toch ook die zomaar het verkeerde woord op hun verpakkingen zetten…quote:
Het Duits van de gemiddelde Nederlander is niet zo best.quote:Op maandag 5 december 2022 05:14 schreef thabit het volgende:
[..]
Zou dat lekker zijn, gefrituurde appel?
Erdapfel, Aardappel, Pomme de Terre,quote:Op zondag 4 december 2022 18:20 schreef Magister_Artium het volgende:
Patat. Ze zoeken het maar uit daar onder de rivieren.
Toegegeven, gelukkig wordt het geen ‘pommes’ genoemd, zoals in Duitsland. Darf ich eine Tüte gefrituurde Äpfelchen, bitte?
Niet bepaald nee.quote:Op maandag 5 december 2022 10:14 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Het Duits van de gemiddelde Nederlander is niet zo best.
Granaatappel ookquote:Op maandag 5 december 2022 10:27 schreef Akkerdjie het volgende:
[..]
Niet bepaald nee.
Pommes komt overigens van pommes de terre, appel van de grond (aardappel dus). Een appel was vroeger een standaard woord voor vrucht. Je ziet het nu nog bij het woord dennenappel en sinaasappel (of appelsien, ook topicwaardig), wat “appel uit China” betekent.
Het is nochtans beter dan het Nederlands van de gemiddelde Duitser. En ook beter dan het Engels van de gemiddelde Duitser.quote:Op maandag 5 december 2022 10:14 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Het Duits van de gemiddelde Nederlander is niet zo best.
LOLquote:Op maandag 5 december 2022 10:34 schreef thabit het volgende:
En ook beter dan het Engels van de gemiddelde Duitser.
Zoek maar eens op wat de gemiddelde leeftijd tegenwoordig is, dan zul je zien dat jongeren verre van gemiddeld zijn.quote:Op maandag 5 december 2022 10:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
LOL
Nou nee.
En al helemaal niet bij de jongere generaties.
Niet te merken meer vanaf de Duitse Gen X.quote:Op maandag 5 december 2022 10:34 schreef thabit het volgende:
En ook beter dan het Engels van de gemiddelde Duitser.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteilquote:Op maandag 5 december 2022 10:49 schreef thabit het volgende:
[..]
Zoek maar eens op wat de gemiddelde leeftijd tegenwoordig is, dan zul je zien dat jongeren verre van gemiddeld zijn.
Bij Nederlanders is het eerder andersom, Gen X en ouder beheersen nog Duits, jongeren veel en veel minder.quote:Op maandag 5 december 2022 10:51 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Niet te merken meer vanaf de Duitse Gen X.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |