dat was 1 van de bezwaren die het artikel ook aangeeft. Om het gemiddeld rendement op dat niveau te krijgen investeer ik ook in platforms als MAX (en P2P), min of meer noodgedwongen dus. Ik kijk dan ook uit naar de werkelijke rendements-grondslag maar dat zal wel op zijn vroegst 2026 worden.quote:Op zondag 4 december 2022 11:35 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Mee eens. Zelfde argument geldt trouwens voor alle veilige investeringen.
Investeer je in defensieve beleggingsfondsen, obligaties, etc. Dan is 6.17% rendement veel te hoog gegrepen.
De overheid geeft hier dus een perverse prikkel om meer risico te gaan nemen.
Dat lijkt mij niet wenselijk.
Het artikel besteedt geen aandacht aan de rente op het geleende geld. Als je een ton leent en op de spaar zet wordt het inkomen uit vermogen verhoogt met 100k X 0% = 0.quote:Op zondag 4 december 2022 12:26 schreef Slingervinger het volgende:
[..]
dat was 1 van de bezwaren die het artikel ook aangeeft. Om het gemiddeld rendement op dat niveau te krijgen investeer ik ook in platforms als MAX (en P2P), min of meer noodgedwongen dus. Ik kijk dan ook uit naar de werkelijke rendements-grondslag maar dat zal wel op zijn vroegst 2026 worden.
Overigens denk ik dat niet alleen vermogenden hun voordeel kunnen doen, kijk maar naar de voorbeelden in het artikel. Kern lijkt mij dat je kunt spelen met investeren met geleend geld in relatie tot de VHR
Dit systeem zal in de toekomst ook weer voor de nodige rechtszaken gaan zorgen. Spaarders hebben hun zin gekregen en de rekening ligt nu bij mensen die wel iets zinnigs met hun geld doen.quote:Op zondag 4 december 2022 11:35 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Mee eens. Zelfde argument geldt trouwens voor alle veilige investeringen.
Investeer je in defensieve beleggingsfondsen, obligaties, etc. Dan is 6.17% rendement veel te hoog gegrepen.
De overheid geeft hier dus een perverse prikkel om meer risico te gaan nemen.
Dat lijkt mij niet wenselijk.
Ik heb een hypotheek genomen begin 22 (20 jr). Dit heb ik voornamelijk geinvesteerd in crowfunding. Mijn plaatje is dat crowfunding terminste netto 5% moet opleveren om quit te spelen in vergelijking met een deposito met 2,5/2,75% ........ ( 1 a 2 jaar zijn ze er al).quote:Op zondag 4 december 2022 12:42 schreef Jaco078 het volgende:
[..]
Het artikel besteedt geen aandacht aan de rente op het geleende geld. Als je een ton leent en op de spaar zet wordt het inkomen uit vermogen verhoogt met 100k X 0% = 0.
Van het inkomen uit vermogen wordt afgetrokken 100k x 2,5% = ¤2.500,-.
Dit is dus enkel interessant als:
- je leent voor een hele korte periode, bijv van week 51 tot week 2 (arbitrage).
- of je langdurig leent en vanaf 2 januari van sparen naar aandelen gaat of cf.
Let op dat voor degene van wie je leent het een vordering is in box 3. Die zal (mits geen BV) minimaal 31% van 6,17% willen ontvangen om quitte te spelen.
Volgens het artikel worden ook de schulden op basis van verrekening achteraf bepaald. Dat gaat dus op basis van de huidige hypotheektarieven al veel meer dan 2,5% worden.quote:Op zondag 4 december 2022 13:17 schreef zeeland6 het volgende:
[..]
Ik heb een hypotheek genomen begin 22 (20 jr). Dit heb ik voornamelijk geinvesteerd in crowfunding. Mijn plaatje is dat crowfunding terminste netto 5% moet opleveren om quit te spelen in vergelijking met een deposito met 2,5/2,75% ........ ( 1 a 2 jaar zijn ze er al).
Het spaargeld (2,75%) is onbelast en mijn hypotheek (1,5%) mag ik aftrekken voor 2,5%.
.
Jazeker (box 3), ik volg het artikel nu even. Ik verwacht overigens geen spectaculaire stijging van die 2,5%....alhoewel het percentage van mijn hypotheek thans 3x zo hoog is op 4,65%. Dat zou aangenaam zijn.quote:Op zondag 4 december 2022 13:23 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Volgens het artikel worden ook de schulden op basis van verrekening achteraf bepaald. Dat gaat dus op basis van de huidige hypotheektarieven al veel meer dan 2,5% worden.
Maar dat is voor box 3 schulden, weet alleen niet of jouw hypotheek box 1 of box3 is.
forfaitaire rendementen worden over een aantal jaren berekend dus een eventuele uitschieter wordt flink gedempt. Gevolg is dat er inderdaad geen spectaculaire veranderingen te verwachten zijn daarom kan de fiscus ook de rendementen van spaargeld en schulden achteraf vaststellen (de huidige tarieven bieden immers houvast)quote:Op zondag 4 december 2022 13:36 schreef zeeland6 het volgende:
[..]
Jazeker (box 3), ik volg het artikel nu even. Ik verwacht overigens geen spectaculaire stijging van die 2,5%....alhoewel het percentage van mijn hypotheek thans 3x zo hoog is op 4,65%. Dat zou aangenaam zijn.
Toch blijft het vreemd dat de tarieven op overig vermogen dan wel vooraf vastgesteld worden. Wat daarvoor wordt een gelijkaardige methode gebruikt.quote:Op zondag 4 december 2022 13:43 schreef Slingervinger het volgende:
[..]
forfaitaire rendementen worden over een aantal jaren berekend dus een eventuele uitschieter wordt flink gedempt. Gevolg is dat er inderdaad geen spectaculaire veranderingen te verwachten zijn daarom kan de fiscus ook de rendementen van spaargeld en schulden achteraf vaststellen (de huidige tarieven bieden immers houvast)
klopt en daar wringt het nu tussen forfaitair rendement op meerjarige basis en actuele investeringsbeslissing. Wat mij nog het meest opvalt is dat de belastingheffing nog steeds een (belangrijk) forfaitair element bevat terwijl de HR juist daartegen bezwaren heeft geuit.quote:Op zondag 4 december 2022 13:48 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Toch blijft het vreemd dat de tarieven op overig vermogen dan wel vooraf vastgesteld worden. Wat daarvoor wordt een gelijkaardige methode gebruikt.
Maar terug naar crowdfunding: Om 6,17% netto rendement te halen moet je na kosten en defaults toch minimaal richting een gemiddeld bruto rendement van ca. 7,5-8 % gaan denken voor niet al te risicovolle projecten. En met stijgende rente en dalende huizenprijzen neemt het risicoprofiel van de meeste hypothecair gedekte financieringen sowieso al toe.
Tegen deze voorgestelde berekening van een forfaitaire rendement voor de schulden (2.47%) is zo wie zo veel in te brengen. Zo wordt als basis van de berekening het hypotheektarief genomen voor iemand die zelf in deze woning gaat wonen.quote:Op zondag 4 december 2022 13:23 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Volgens het artikel worden ook de schulden op basis van verrekening achteraf bepaald. Dat gaat dus op basis van de huidige hypotheektarieven al veel meer dan 2,5% worden.
Maar dat is voor box 3 schulden, weet alleen niet of jouw hypotheek box 1 of box3 is.
Apart verhaal dan. Ze verkopen het nu vast niet met winst als de vraagprijs 25k hoger is dan in maart (mogelijk hebben zij meer betaald dan de vraagprijs). Dus wat het doel was met deze investering is mij niet duidelijk.quote:Op zaterdag 3 december 2022 01:23 schreef KrekelJapie het volgende:
[..]
Woning staat in de actieve verkoop, maar niet op tijd kunnen verkopen. Inmiddels in prijs gezakt Kan een kortdurend project worden met boeterente. Kan ook zijn dat ze van strategie veranderd zijn.
Huis in Schiedam gevonden via #funda https://www.funda.nl/koop(...)lus-potterstraat-40/
Ruim meegenomen. Enig bouwrisico , maar deze man heeft genoeg vermogen en inkomsten om alles probleemloos terug te betalen.quote:Op maandag 5 december 2022 11:03 schreef zeeland6 het volgende:
nu open op CCF
MRK Medical B.V.
https://www.collincrowdfund.nl/mrk-medical-b-v/
En daar is een mail van HCNquote:Op zaterdag 3 december 2022 16:15 schreef Soulfreak het volgende:
[..]
We zullen het zien, voorlopig nog geen mail van HCN ontvangen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van 0,425% naar 0,600% per jaarquote:Succesfee Bij elke succesvol afgeronde investering (d.w.z. het project komt tot stand) brengt Geldvoorelkaar.nl een maandelijkse succesfee van 0,05% in rekening, te berekenen over het investeringsbedrag. De succesfee wordt gedurende de gehele looptijd gespreid ingehouden op de uitbetaling van alle maandbedragen.
dank voor postenquote:Op maandag 5 december 2022 18:53 schreef KrekelJapie het volgende:
Aanpassing succesfee gve
[..]
Van 0,425% naar 0,600% per jaar
Idem voor Bregje Oisterwijk, mede dankzij ondersteuning tijdens de lockdowns, helemaal afgelost.quote:Op maandag 5 december 2022 13:20 schreef peterc het volgende:
HCN bericht 121 Colins Breda laatste term betaald, complimenten aan Colin Rigter
maar wel bij CCF voor 1,20% kosten ?quote:Op maandag 5 december 2022 19:30 schreef Slingervinger het volgende:
[..]
dank voor postennu investeer ik zeker niet meer bij GvE
mail GvE zojuist ook ontvangen
Bij ccf over openstaand bedrag, bij gve over geīnvesteerd bedragquote:Op maandag 5 december 2022 20:00 schreef zeeland6 het volgende:
[..]
maar wel bij CCF voor 1,20% kosten ?
Dat is niet het enige bezwaar van GvE, daar zijn diverse posts van meerdere forumleden over (bv lange periode tussen investering en eerste uitbetaling), verhoogde succesfee komt er nu nog eens bovenopquote:Op maandag 5 december 2022 20:00 schreef zeeland6 het volgende:
[..]
maar wel bij CCF voor 1,20% kosten ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |