abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206881305
Hier is trouwens in Kaapverdie ook een mondkapje verplicht als je naar de dokter gaat. Je komt er echt niet binnen zonder was heel duidelijk de boodschap van de zuster.

Voor de rest zijn ze hier nergens verplicht en zie je ze nergens.
pi_206881438
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 15:20 schreef Noek het volgende:

[..]
Hm ja, ik moest vanmorgen in de auto opeens aan dit topic denken.
Meesten weten wel dat mijn vader heel erg ziek en terminaal was maar het deed er de laatste jaren helemaal niet toe want corona was veel erger. Ik zag iemand hier posten:"IKKE IKKE IKKE," omdat hij long covid klachten had en vanmorgen dacht ik daar opeens aan in de auto. Sowieso gek hoe rouw verloopt want op onverwachte momenten grijpt het opeens naar je strot terwijl het best goed gaat, het leven zonder hem. Al die tijd dat hij ziek was, heeft hij 0 dingen van zn bucket list kunnen doen want alles zat op slot. Toen het eenmaal weer kon, kon hij niet meer van bed. Niemand hield zich bezig met zijn ziekte want corona was echt heel erg en er was long covid. Dat hij in zn nog goede periode wel iets kon doen, was onmogelijk want iedereen zat gegijzeld. Ik zou maar eens ophouden met dat IKKE IKKE IKKE geroep, er was meer dan covid. Blij dat we dat nu wel weten.
Leuk dat je dat zo zegt......

Mijn vader had trouwens ook een hart aanval en daarbij een ernstig auto ongeluk, gelukkig was er ruimte in het ziekenhuis, maar daar sta je dan in eens met je broer. Ze lagen beide op bij de spoedeisende hulp in verschillende kamers. Maar toch mocht er maar 1 iemand bij ze zijn, omdat de cijfers aan het oplopen waren.

Best lastig als je moeder die er naast zat, en eindelijk wat na vele depressies iets aan het verbeteren was, maakt ze in eens dit mee, dat haar man niet meer reageert, auto door de middenberm rijd, en daarna richten een tegenligger gaat (moet je eens proberen voor te stellen, dat de bestuurder niet meer reageert en dat jezelf richting een tegenligger ziet rijden). Het ging het eindelijk goed met mijn moeder, na 4 jaar ellende en spoedopnames.

Daarna in het ziekenhuis, 1 persoon maar op bezoek per bezoek uur, geen uitzondering mogelijk.

Zonder "WIJ" gevoel, had dit heel anders afgelopen, als er geen zorg beschikbaar is/was en niet alleen voor mijn ouders, maar ook voor de tegenligger.

Ohaa, ik was trouwens toen ook nog bezig met mijn Covid herstel. Heeft mij ook geen goed gedaan.

Dus nee, ik denk dat ik wel mag zeggen dat je niet voor IKKE IKKE IKKE, maar voor WIJ moeten gaan.
Ik weet heel goed wat de maatregelen voor impact gehad hebben, ook uit eerste hand. Je bent niet de enige die een zware tijd gehad heeft.

Ik heb trouwens nooit IKKE gezegd voor mijn long covid. Maar ik weet echter wel heel goed, wat Covid met een gezonde begin 40 jaren kan doen.
Ik heb ook genoeg ellende met corona zien voorbij komen. Van uitgestelde operaties tot (IC) opnames, waar niemand op bezoek mocht komen of mensen die ontslagen zijn wegens long covid en dus eigenlijk hun hele toekomst zien verdwijnen (inclusief bucketlist).

Wil niet zeggen dat jouw verhaal goed en fijn is/was. Covid is een klote tijd geweest voor vele, maar veel had ook voorkomen kunnen worden, als we meer WIJ gedaan hadden.

Maar dat was wel allemaal voor Omikron. De impact van deze variant is gelukkig heel anders, al moet je Omikron ook niet onderschatten, maar we zitten wel in een hele andere fase van de pandemie. Maar covid is er nog steeds.

[ Bericht 3% gewijzigd door Rolfieo op 30-11-2022 15:57:14 ]
  woensdag 30 november 2022 @ 15:55:22 #28
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_206881517
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 15:50 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Wil niet zeggen dat jouw verhaal goed en fijn is/was. Covid is een klote tijd geweest voor vele, maar veel had ook voorkomen kunnen worden, als we meer WIJ gedaan hadden.
Naar mijn mening hebben zowel de politiek alsmede de media er goed voor gezorgd dat er geen WIJ kwam.
Verdeel en heers, een bewezen werkende taktiek om de aandacht van jezelf af te leiden.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_206881535
quote:
Premium
Haarlemse schoolbestuurders schrikken van flink gekelderde mentale weerbaarheid leerlingen.

’Corona is alleen in naam voorbij’


HAARLEM
Alhoewel de laatste coronalockdown alweer bijna een heel jaar geleden werd afgekondigd, zijn de gevolgen nog elke week merkbaar op school. Leerlingen kampen met meer psychische problemen dan voorheen.
Dat vertelden bestuurders van schoolorganisaties Spaarnesant, Dunamare en Stedelijk Gymnasium deze week aan de gemeenteraad. De drie scholen waren uitgenodigd om de lokale politiek bij te praten over hun jaarverslag over 2021 en gingen in op actuele problemen.

Meisjes
Zo kwam de situatie rondom het coronavirus ter sprake. Bestuursvoorzitter Marten Elkerbout van basisscholenkoepel Spaarnesant zei dat de pandemie wat hem betreft ’alleen in naam voorbij’ is. „De afgelopen weken hoorde ik van directeuren dat er soms vijf leerkrachten ziek waren, en dan is het werkelijk onmogelijk om nog een volledige bezetting te regelen.”

Het zijn echter niet alleen quarantaines die het Haarlemse onderwijs plagen, zei directeur Henk Post van de regionale voortgezet onderwijskoepel Dunamare. Doordat de Rijksoverheid de eindexamennormen niet meer verlaagt vanwege het soms chaotische onderwijs in coronatijd ligt er op leerlingen veel druk een prestatie te leveren waarvan ze niet weten of ze die aankunnen.

Post: „Vooral meisjes voelen een mate van extreme druk om te presteren, en daarmee komt onzekerheid. We zien het ook terug in onze eigen aanvragen voor extra zorg, voor begeleiding.” In het derde leerjaar, met kinderen die op school zijn gekomen toen de pandemie in alle hevigheid losbarstte, zouden de problemen het grootst zijn. „Dat betekent dat deze leerlingen het komende jaar nog een flinke kluif krijgen om het examen te gaan halen. Dat is voor onze leraren en medewerkers echt een uitdaging. Ze maken zich er zorgen over.”

Vervolgopleiding
Rector Jan Henk van der Werff van het Stedelijk Gymnasium sloot zich daarbij aan. „De psychische nood valt niet te onderschatten.” De middelbare school heeft het budget voor hulpverleningstrajecten moeten verdubbelen om aan de vraag te voldoen. Nieuw voor de school was dat ook leerlingen met een goed leervermogen en die een stabiele gezinssituatie hebben een beroep deden op de mentale ondersteuning van het gymnasium. „Dat was vijf geleden bij ons nog ongekend.”

Van der Werff benadrukte dat het niet alleen covid is dat knaagt aan de mentale gezondheid van zijn leerlingen. „Het lijkt of de oorlog en de zorg over klimaat een grote impact hebben op het welzijn van kinderen. Ze maken zich heel veel zorgen, en komen daar vaak niet uit.” Waar dat tot problemen leidt, is bij de keuze voor een vervolgopleiding. „Veel kinderen gaan studeren, maar stoppen binnen een week. Ze hebben geen tijd of ruimte in hun hoofd gehad om zich goed te oriënteren op de volgende stap.”

’Bijna treurig’
Maar de oorzaak dat de psychische problemen zich opstapelen bij leerlingen is niet alleen gelegen aan internationale zaken als pandemieën of de oorlog. Elkerbout zegt dat de binnenlandse verdedigingslinie niet op orde is. Het Rijk ging er vanuit dat de achtereenvolgende lockdowns vooral voor een leerachterstand zou zorgen, aldus de Spaarnesant-bestuurder. Hij heeft er uitvoerig over gesproken met collega’s in heel het land.

„De grote conclusie is dat het met de cognitieve achterstanden meevalt, onder andere omdat we heel goed online onderwijs hebben gegeven. De problematiek heeft zich veel geschakeerder voorgegaan, met name op het gebied van het welzijn van kinderen. Daar lopen we op tegen een ander vraagstuk, namelijk de grote tekorten en de oplopende wachtlijsten in de jeugdzorg. Feit is dat wij als onderwijs daar geen middelen op mogen inzetten.” Elkerbout noemt dat ’bijna treurig’.

Toch gebeurt er elders binnen het Haarlemse onderwijs wel wat om de leerlingen op het goede pad te krijgen. Wiskundeleraar Matthijn Tromp van het Haarlem College is onlangs met collegereeksen gestart om leerkrachten beter in staat te stellen om te gaan met de afkalvende mentale gezondheid van leerlingen. Tromp heeft wel een idee hoe het tij te keren is. „Er moet weer aan een klasgevoel worden gewerkt”, zei hij gisteren in deze krant.
https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20221130_42145594
Scared to take chances, you'll never have the answers.
vicit vim virtus
https://tinyurl.com/3z29p75c
pi_206881597
quote:
0s.gif [b]Op woensdag 30 november 2022 15:33 schreef Rolfieo het volgebde:

Ik zie iemand juiste feiten vertellen.
Het impliceert dat je met een vaccinatie niet ziek raakt; dat is onjuist. Het expliceert dat je zonder vaccinatie ziek raakt; dat is onjuist.

Verder is de hele intonatie er natuurlijk één van kinderlijk paternalisme, wat van een basisschoolleraar dan weer niet verwonderlijk is.
Scared to take chances, you'll never have the answers.
vicit vim virtus
https://tinyurl.com/3z29p75c
pi_206881620
Het is gewoon een ontzettende klotetijd geweest. Ik vraag me af of het mogelijk was om dat zo te handelen dat het voor iedereen beter uitgekomen zou zijn.

Ik betwijfel overigens of er ook maar iemand is die er zonder een centje pijn doorheen gekomen is. De een heeft vast meer narigheid ervan odnervonden dan de ander, maar helemaal ongeschonden? Kan het me niet voorstellen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 30 november 2022 @ 16:26:13 #32
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_206882112
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 15:20 schreef Noek het volgende:

[..]
Hm ja, ik moest vanmorgen in de auto opeens aan dit topic denken.
Meesten weten wel dat mijn vader heel erg ziek en terminaal was maar het deed er de laatste jaren helemaal niet toe want corona was veel erger. Ik zag iemand hier posten:"IKKE IKKE IKKE," omdat hij long covid klachten had en vanmorgen dacht ik daar opeens aan in de auto. Sowieso gek hoe rouw verloopt want op onverwachte momenten grijpt het opeens naar je strot terwijl het best goed gaat, het leven zonder hem. Al die tijd dat hij ziek was, heeft hij 0 dingen van zn bucket list kunnen doen want alles zat op slot. Toen het eenmaal weer kon, kon hij niet meer van bed. Niemand hield zich bezig met zijn ziekte want corona was echt heel erg en er was long covid. Dat hij in zn nog goede periode wel iets kon doen, was onmogelijk want iedereen zat gegijzeld. Ik zou maar eens ophouden met dat IKKE IKKE IKKE geroep, er was meer dan covid. Blij dat we dat nu wel weten.

Ik vond corona een keiharde leerschool en ben daar ook niet lekker uitgekomen. Financieel en mentaal niet.
Lekker voor je als je leven gewoon doorsudderde maar ik hoop het nooit meer mee te maken maar dat gaat me ws ook niet gebeuren want ik heb alles zo om moeten gooien dat ik nooit meer geraakt ga worden.
Er werd erg aangestuurd, en gehapt op, binair denken

Of maatregelen, of code zwart. Of Covid, of gezond.

Terugkijkend was het een zware klotetijd en kan me je verhalen goed herinneren (zo lang geleden is het ook weer niet, maar zo ontzettend veel gebeurd ;( ).
Zwaar ja, absoluut...

Met de kennis van nu maar ook met de kennis van toen hadden zaken anders, genuanceerder gekund en besloten kunnen worden.
We kunnen nu slechts nog duwen richting duiding en hiervan leren. Ik denk alleen niet dat dit er in de politieke situatie nowadays nog van gaan komen, helaas.
En daar word ik wel verdrietig van. Nederland en Europa zijn een minder fijne, open, veilige en eerlijke plek dan ik toch had gedacht een paar jaar terug.

Sterkte met je verliezen, het is veel geweest. Hopelijk de komende periode opkrabbelen en weer richting genieten gaan en leven ipv overleven.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_206882643
Ik ben benieuwd of er nog eens een interview komt met Osterhaus waarin teruggeblikt wordt naar zijn verheerlijking van de Chineese aanpak van het corona beleid.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_206883455
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2022 21:35 schreef ipa84 het volgende:

[..]
Hoe zit het in winkels, cafés enzovoort in Duitsland? Ik moet over 2 weken naar Duitsland maar met de auto gelukkig.
In restaurants, cafés en winkels hoef je (in NRW althans) geen ffp2 snavel meer te dragen, laat staan dat je nog een QR code of negatief testresultaat hoef te tonen. Alleen in het OV is zo'n inmiddels volstrekt nutteloze (want op de OV-bestemmingen nergens meer verplichte) snavel nog verplicht. :')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_206883492
quote:
7s.gif Op woensdag 30 november 2022 16:56 schreef phpmystyle het volgende:
Ik ben benieuwd of er nog eens een interview komt met Osterhaus waarin teruggeblikt wordt naar zijn verheerlijking van de Chineese aanpak van het corona beleid.
Nee, dat komt er niet. Dat zijn ze allang vergeten dat hij dat verheerlijkte.
pi_206883512
quote:
7s.gif Op woensdag 30 november 2022 16:01 schreef miss_sly het volgende:
Het is gewoon een ontzettende klotetijd geweest. Ik vraag me af of het mogelijk was om dat zo te handelen dat het voor iedereen beter uitgekomen zou zijn.

Ik betwijfel overigens of er ook maar iemand is die er zonder een centje pijn doorheen gekomen is. De een heeft vast meer narigheid ervan odnervonden dan de ander, maar helemaal ongeschonden? Kan het me niet voorstellen.
Wat versta je dan onder ongeschonden? Mentaal of zo? Het was een tijd waarin ik het extreem druk had met werk door alle coronaregelingen waar ik gegevens voor moest aanleveren. Maar verder kan ik nu niet zeggen dat er ook iets is wat me nu nog aan die tijd herinnert. Wat is dat voor jou dan bijvoorbeeld?
pi_206883996
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 17:52 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]
Wat versta je dan onder ongeschonden? Mentaal of zo? Het was een tijd waarin ik het extreem druk had met werk door alle coronaregelingen waar ik gegevens voor moest aanleveren. Maar verder kan ik nu niet zeggen dat er ook iets is wat me nu nog aan die tijd herinnert. Wat is dat voor jou dan bijvoorbeeld?
Aantal dingen.

Mijn dochter heeft er in meerdere opzichten last van (gehad). Qua school, maar ook qua sociale vaardigheden zie ik daar wel achterstanden. Ik hoop en denk dat ze dat nog wel inhaalt, maar het is wel rot.

Mijn man loopt nu in een revalidatietraject voor de gebroken arm die hij vorig jaar november had. Na de operatie om te zetten ging het niet zo goed, en dus moest het ijzer eruit. Door de opgelopen achterstanden en wachtlijsten is hij pas drie weken geleden geopereerd en is het ijzer eruit gehaald. Zijn arm wil echter nog niet erg, omdat die zo lang in deze houding heeft gezeten. Vraag is of het nog helemaal goed komt.

Bij mijn zus zie ik ook dat ze het zwaar hebben gehad, om diverse redenen.

Buiten dat hebben we ook financieel een fikse tegenvaller gehad.

Dit zijn zo maar een paar dingen van mezelf en mijn directe omgeving. Maar zo hoor ik het overal om me heen. Niet iedereen is even hard getroffen, dat is zeker waar, maar ik ken, buiten jou dan kennelijk, niemand die er niet in meer of mindere mate door geraakt is.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206884058
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 15:55 schreef daNpy het volgende:

[..]
Naar mijn mening hebben zowel de politiek alsmede de media er goed voor gezorgd dat er geen WIJ kwam.
Verdeel en heers, een bewezen werkende taktiek om de aandacht van jezelf af te leiden.
Wij hebben daar zelf ook meer dan genoeg aan bijgedragen. De ik mentaliteit was er voor corona ook al. Als de vaccinaties vrij werden gelaten dan hadden de kwetsbare groepen en de mensen die in zorg werk gewoon de tering kunnen krijgen omdat de rest van Nederland zichzelf belangrijker vind.
En wat de media betreft daar moet de schoorsteen ook roken een wij cumbaja verhaal krijgt lang niet zoveel aandacht.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206884241
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 17:48 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
In restaurants, cafés en winkels hoef je (in NRW althans) geen ffp2 snavel meer te dragen, laat staan dat je nog een QR code of negatief testresultaat hoef te tonen. Alleen in het OV is zo'n inmiddels volstrekt nutteloze (want op de OV-bestemmingen nergens meer verplichte) snavel nog verplicht. :')
Bedankt Ik ga met de auto dus geen last ven het OV. Maar als ik er toch ben wil ik meteen even drank in slaan voor de kerst periode .
pi_206884262
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2022 16:26 schreef Molo het volgende:

[..]
Er werd erg aangestuurd, en gehapt op, binair denken

Of maatregelen, of code zwart. Of Covid, of gezond.

Terugkijkend was het een zware klotetijd en kan me je verhalen goed herinneren (zo lang geleden is het ook weer niet, maar zo ontzettend veel gebeurd ;( ).
Zwaar ja, absoluut...

Met de kennis van nu maar ook met de kennis van toen hadden zaken anders, genuanceerder gekund en besloten kunnen worden.
We kunnen nu slechts nog duwen richting duiding en hiervan leren. Ik denk alleen niet dat dit er in de politieke situatie nowadays nog van gaan komen, helaas.
En daar word ik wel verdrietig van. Nederland en Europa zijn een minder fijne, open, veilige en eerlijke plek dan ik toch had gedacht een paar jaar terug.

Sterkte met je verliezen, het is veel geweest. Hopelijk de komende periode opkrabbelen en weer richting genieten gaan en leven ipv overleven.
We begonnen al verkeerd terwijl in Italië die boel volledig in het honderd liep dachten wij nog dat we goed voorbereid waren. Er werd een beetje lacherig over gedaan. En toen hadden we niet eens zoiets simpels als mondkapjes voor zorgmedewerkers. En het erge is als er over 10 jaar weer zoiets is hebben we niets geleerd geen mondkapjes op voorraad en geen testmogelijkheden omdat alles weer is weg bezuinigd.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206884756
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 18:43 schreef vipergts het volgende:

[..]

Als de vaccinaties vrij werden gelaten dan hadden de kwetsbare groepen en de mensen die in zorg werk gewoon de tering kunnen krijgen omdat de rest van Nederland zichzelf belangrijker vind.

[..]
Je bedoelt die kwetsbare groepen en mensen, die in de zorg werken, die het zelf momenteel ook massaal af laten weten wanneer het op het halen van een boosterprik aankomt?
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_206886137
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 19:53 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Je bedoelt die kwetsbare groepen en mensen, die in de zorg werken, die het zelf momenteel ook massaal af laten weten wanneer het op het halen van een boosterprik aankomt?
Omdat Omikron geen Wuhan, Alfa of Delta is.

Of het verstandig is voor de kwetsbare is een hele andere discussie. Gelukkig is de zorg er om ze toch te helpen als het nodig is. Kan misschien wel weer wat uitgestelde zorg opleveren, maar ach.... Dat is een een ander...
pi_206886172
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 15:55 schreef daNpy het volgende:
Naar mijn mening hebben zowel de politiek alsmede de media er goed voor gezorgd dat er geen WIJ kwam.
Verdeel en heers, een bewezen werkende taktiek om de aandacht van jezelf af te leiden.
Nederlanders zijn ook niet altijd de slimste, we volgen liever een dansleraar dan een viroloog die gerespecteerd is in zijn vakgebied.

Ik zie eerder dat soort onzin vertellers die de oorzaak van de tweedeling zijn, en iedereen kijkt daarna naar de politiek om het op te lossen.
Verantwoordelijkheid nemen is voor veel Nederlanders heel lastig.
  woensdag 30 november 2022 @ 21:03:44 #44
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_206886210
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 21:00 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Nederlanders zijn ook niet altijd de slimste, we volgen liever een dansleraar dan een viroloog die gerespecteerd is in zijn vakgebied.
Klopt "we" stemmen weer op precies dezelfde idioten die er jarenlang een puinhoop van hebben gemaakt, hun verantwoordelijkheden niet nemen, liegen en dingen vergeten als het niet gelegen komt.

quote:
Ik zie eerder dat soort onzin vertellers die de oorzaak van de tweedeling zijn, en iedereen kijkt daarna naar de politiek om het op te lossen.
Het is toch echt tijdens de persconferenties geweest waar groepen mensen met man en paard genoemd werden. En er was werkelijk geen één journalist die een kritische vraag stelde. Wat een ergernis was dat.

quote:
Verantwoordelijkheid nemen is voor veel Nederlanders heel lastig.
Dat is waar ja.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_206886712
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 21:00 schreef Rolfieo het volgende:
Verantwoordelijkheid nemen is voor veel Nederlanders heel lastig.
Wat wil je als de overheid alles voor je regelt.
Scared to take chances, you'll never have the answers.
vicit vim virtus
https://tinyurl.com/3z29p75c
  woensdag 30 november 2022 @ 21:35:08 #46
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_206886970
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 21:00 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Nederlanders zijn ook niet altijd de slimste, we volgen liever een dansleraar dan een viroloog die gerespecteerd is in zijn vakgebied.

Ik zie eerder dat soort onzin vertellers die de oorzaak van de tweedeling zijn, en iedereen kijkt daarna naar de politiek om het op te lossen.
Verantwoordelijkheid nemen is voor veel Nederlanders heel lastig.
Publieke gezondheid(szorg), voorbereiding en reacties op een pandemische ramp zijn dan ook overheidstaken. En vereisen leiderschap en daadkracht.
Dat laat je idealiter niet aan individuen over, gefragmenteerd denken en handelen worden doorgaans afgeraden en zijn óók bij/na Covid-19 finaal afgemaakt in crisisaanpak.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_206889343
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 21:00 schreef Rolfieo het volgende:

Nederlanders zijn ook niet altijd de slimste, we volgen liever een dansleraar dan een viroloog die gerespecteerd is in zijn vakgebied.
De virologen konden er weinig zinnigs over zeggen. Ik heb lange tijd Hendrik Streeck gevolgd, een zeer gerespecteerd Duits viroloog, die ook allerlei dingen opzette rond covid, bepaalde experimenten, en door de wol geverfd door zijn staat van dienst.
En zoveel van wat hij heeft gezegd is pure onzin gebleken.
Dan kun je net zo goed een dansleraar of kapper aanhoren.
pi_206889440
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2022 08:03 schreef Za het volgende:

[..]
De virologen konden er weinig zinnigs over zeggen. Ik heb lange tijd Hendrik Streeck gevolgd, een zeer gerespecteerd Duits viroloog, die ook allerlei dingen opzette rond covid, bepaalde experimenten, en door de wol geverfd door zijn staat van dienst.
En zoveel van wat hij heeft gezegd is pure onzin gebleken.
Dan kun je net zo goed een dansleraar of kapper aanhoren.
Een Duitse wetenschapper zat verkeerd, en dan keren naar een dansleraar is wel een flinke sprong hoor
nee, jij dan!
pi_206889469
quote:
10s.gif Op donderdag 1 december 2022 08:24 schreef Gehenna het volgende:

Een Duitse wetenschapper zat verkeerd, en dan keren naar een dansleraar is wel een flinke sprong hoor
Bij het befaamde beleggingsexperiment presteerde de chimpanzee beter dan vooraanstaande beleggingsadviseurs.
pi_206889492
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2022 08:29 schreef Za het volgende:

[..]
Bij het befaamde beleggingsexperiment presteerde de chimpanzee beter dan vooraanstaande beleggingsadviseurs.
Ja uiteraard, dat is ook gewoon gokken voor mensen in driedelige pakken :P
nee, jij dan!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')