abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 2 november 2022 @ 10:39:38 #1
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206530207
Diepe introductie in het stikstofdossier

quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2022 21:37 schreef Lospedrosa het volgende:
Stikstof gehaltes zijn in nederland gevaarlijk hoog.
Hele gebieden zie je naar de kloten gaan je komt in het bos geen boom meer tegen.
De slangen, salamanders en boomklevers zijn met 50% afgenomen in waarneming.
Dit kan zo niet langer!

Gelukkig wordt er nu keihard ingegrepen met een minster van stikstof.

https://nos.nl/index.php/(...)rd-geen-andere-keuze
Stikstof in de lucht en bodem

Stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3) zijn schadelijk voor de natuur als er te veel van in de lucht, bodem of water terecht komt. Planten als bramen, brandnetels en gras gaan er harder door groeien en overwoekeren andere planten. Daardoor verdwijnen ook insecten, vlinders en vogels.

Ongeveer 80 procent van de lucht die we inademen, bestaat uit stikstof (N2). Dit is een onschadelijk gas. Maar er zijn ook verbindingen met stikstof die wél schadelijk kunnen zijn, zoals stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3). Te veel daarvan is ongezond en slecht voor de natuur.

Stikstofoxide (NOx) komt vooral in de lucht door het verkeer (uitlaatgassen) en de industrie. Ammoniak (NH3) komt vooral vrij uit de mest en urine van dieren. Veel mensen gebruiken kortweg het woord 'stikstof' als het over deze verbindingen gaat. Soms wordt het 'reactief stikstof' genoemd.

Wat zijn schadelijke stikstof verbindingen?
Ammoniak (NH3) komt vooral van de landbouw en veeteelt. Het komt uit de mest en urine van dieren. Een deel belandt rechtstreeks in de grond, bijvoorbeeld door uitrijden van mest of als dieren in de wei staan. Een deel verdampt en komt in de lucht terecht. Ammoniak blijft maar een paar uur in de lucht en komt meestal binnen een paar kilometer weer op de grond terecht. Zo belandt het in de natuur of natuurgebieden. Een deel van de ammoniak vormt fijnstof in de lucht en wordt door de wind verder verspreid.

Stikstofoxiden (NOx) komen vooral van het verkeer en de industrie. Bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld in een brandstofmotor) reageert stikstof met zuurstof en komt het als NOx uit de uitlaat of schoorsteen. Vooral langs snelwegen en in steden is de hoeveelheid NOx groot. Op de kaart zie je waar vooral NO2 gemeten werd in 2017.

In de lucht reageert NOx verder met andere deeltjes en vormt dan fijnstof. Deze deeltjes kunnen honderden kilometers met de wind meewaaien voordat ze ergens neerslaan. Een deel waait daarom de grens over, maar ook een flink deel belandt ergens in Nederland op de bodem of in het water.

Waar komt de stikstof vandaan?
Niet alle stikstof die Nederland uitstoot, komt ook in Nederland op de grond terecht: het grootste deel waait naar het buitenland. Nederland is dan ook netto exporteur van stikstof. Van de stikstof die wél in Nederland neerslaat (dit noemen we stikstofdepositie) komt 46% van de Nederlandse landbouw, 32% uit het buitenland en 6% van het Nederlandse wegverkeer. Zie de afbeelding hieronder (bron: RIVM).Te veel stikstof slecht voor natuur
Stikstof is onmisbaar voor de natuur, planten hebben het nodig. Maar te véél stikstof in de bodem is wél een probleem. Planten die van stikstof houden (zoals brandnetels, bramen en gras), groeien daardoor veel sneller en overwoekeren de planten die minder stikstof nodig hebben (bijvoorbeeld heide, maar ook zeldzame planten in natuurgebieden). Daardoor verdwijnen niet alleen die planten, maar ook de insecten en vlinders die van die planten leven. Te veel stikstof zorgt dus voor minder plant- en diersoorten: de biodiversiteit neemt af, de natuur 'verarmt'. Het evenwicht in de natuur (ecosysteem) raakt verstoord. In sloten, plassen en meren zorgt te veel stikstof voor veel algengroei, waardoor er minder zuurstof in het water zit en waterplanten en vissen dood gaan.

Vermesting en verzuring
Deze gevolgen voor de natuur wordt ook wel vermesting genoemd. Vermesting wil zeggen dat er te veel voedingsstoffen in de bodem komen, waardoor planten die van voedingsarme grond houden verdwijnen - en daarmee ook de insecten die van die planten afhankelijk zijn.

Huilen dan.
pi_206530218
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]
[..]
Einar en isdatzo willen dat het land stil komt te staan. Geen bouw, geen eten (heeft een tyfushekel aan boeren).
Wat denk je dat er gaat gebeuren? Geen licht, water, dak en eten..

Ik weet niet wat megastallen met eten te maken hebben, of met water, licht? En er kan best gebouwd worden, als de druk op de natuur maar beperkt blijft. Een manier om dat te doen is om het land bijvoorbeeld niet vol te proppen met megaveel megagrote megagesubsidieerde megastallen waar verder niemand wat aan heeft.
  woensdag 2 november 2022 @ 10:42:22 #3
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_206530237
Qua stikstofproblematiek is het decimeren van de veeteelt verreweg het meest effectief toch?

Of zijn er nog andere zaken die onze buurlanden anders doen dan wij waardoor zij niet met deze onzin zitten? En waarom kopiëren wij dat niet gewoon?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_206530264
Weer een strohalm voor onze boeren door een rivm waar fouten gemaakt worden..

Nieuwe rekenfout RIVM in lijst met grote uitstoters, minister 'baalt enorm'
pi_206530435
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:42 schreef Drekkoning het volgende:
Qua stikstofproblematiek is het decimeren van de veeteelt verreweg het meest effectief toch?

Of zijn er nog andere zaken die onze buurlanden anders doen dan wij waardoor zij niet met deze onzin zitten? En waarom kopiëren wij dat niet gewoon?
Andere landen hebben inderdaad geen of minder regio's met ultra-intensieve agrarische industrie pal naast kwetsbare natuur. Ook is er in veel andere landen meer ruimte voor natuur buiten de Natura2000-gebieden om, wat ook weer positieve effecten heeft op de gebieden zelf. Betere verbindingen zorgen voor robuustere ecosystemen die minder kwetsbaar zijn.

In Nederland, waar natuur een moetje is, is elke wet omtrent natuurbescherming eigenlijk ingericht om minder dan het absoluut minimale te doen, en sta je als lokale burgers ook machteloos tegen uitbreidingswensen van industriëlen - sterker nog, in provincies als Brabant gaat het lokale bestuur doorgaans kromliggen om bijvoorbeeld een stalvergroting maar te kunnen faciliteren. En dan hebben we het niet alleen over provincie- en gemeentebesturen, maar ook over bijvoorbeeld de waterschappen.

Maar ook in iets als Vlaanderen speelt het wel degelijk en is de stikstofhuishouding ook echt een probleem dat nu moet worden aangepakt. Daar zijn ze een paar jaar later achter gekomen dan Nederland - er is ook minder megaveel vee daar - maar ze lijken het ook direct serieuzer te nemen (hoewel het altijd afwachten is wat er van de stoere woorden in de praktijk uitkomt). Ik ben ook een keer tegengekomen dat ze zelfs in een megaland als Zweden (of was het Noorwegen) gewoon de stikstofemissies moeten registreren, maar door de uitgestrektheid van die landen heb je meer ruimte waar je redelijk onschuldig kunt bouwen, boeren, etcetera.
pi_206530689
Handig een land dat compleet gegijzeld wordt door de Raad van State, rechters, veel te strakke regels en milieu clubjes.

https://nos.nl/artikel/24(...)olgen-voor-projecten

Er kan werkelijk helemaal niks meer straks, alles zit in de wurggreep van stikstof
٩๏̯͡๏)۶
pi_206530703
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:04 schreef Ronald het volgende:
Handig een land dat compleet gegijzeld wordt door de Raad van State, rechters, veel te strakke regels en milieu clubjes.

https://nos.nl/artikel/24(...)olgen-voor-projecten

Er kan werkelijk helemaal niks meer straks, alles zit in de wurggreep van stikstof
Dat ligt niet aan de RvS maar aan de regering die weigert noodzakelijk beleid te voeren.
pi_206530713
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:04 schreef Ronald het volgende:
Handig een land dat compleet gegijzeld wordt door de Raad van State, rechters, veel te strakke regels en milieu clubjes.

https://nos.nl/artikel/24(...)olgen-voor-projecten

Er kan werkelijk helemaal niks meer straks, alles zit in de wurggreep van stikstof
We worden gegijzeld door het onvermogen van de politiek om problemen op te lossen (al een jaar 40 lang op dit dossier trouwens), niet door de rechter die eindelijk eens een streep trekt en zegt dat de overheid niet langer haar eigen wetgeving mag overtreden.
  Forum Admin woensdag 2 november 2022 @ 11:07:11 #10
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206530723
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:05 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Dat ligt niet aan de RvS maar aan de regering die weigert noodzakelijk beleid te voeren.
De rechtstaat doet hier precies waar het voor bedoeld is inderdaad. Als je al boos wil zijn moet je dat zijn op de beleidsmakers.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206530743
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:38 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Ik denk dat ze vooral gedegen beleid willen waar je als land mee vooruit kunt ipv van die korte-termijn 'oplossingen' waardoor natuur/klimaat etc naar de haaien gaan.
Exact. Niet hap snap beleid en noodmaatregelen waardoor je dus nu gedwongen wordt door zo'n trolliewollie.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206530761
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:40 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Ik weet niet wat megastallen met eten te maken hebben, of met water, licht? En er kan best gebouwd worden, als de druk op de natuur maar beperkt blijft. Een manier om dat te doen is om het land bijvoorbeeld niet vol te proppen met megaveel megagrote megagesubsidieerde megastallen waar verder niemand wat aan heeft.
Andere manier is ook gewoon geen massa stroom van 200.000 extra volk per jaar binnen te trekken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206530782
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:43 schreef Basp1 het volgende:
Weer een strohalm voor onze boeren door een rivm waar fouten gemaakt worden..

Nieuwe rekenfout RIVM in lijst met grote uitstoters, minister 'baalt enorm'
rivm met fouten in belangrijke reken dingetjes...
Tjah, waar hebben we dat eerder gezien?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_206530789
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:07 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
De rechtstaat doet hier precies waar het voor bedoeld is inderdaad. Als je al boos wil zijn moet je dat zijn op de beleidsmakers.
Dat klopt, maar daarom zei ik ook 'veel te strakke regels'. Dit is gewoon niet te doen zolang we zo'n hoge immigratie kennen en alles stil komt te liggen.
٩๏̯͡๏)۶
  Forum Admin woensdag 2 november 2022 @ 11:11:01 #15
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206530796
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Andere manier is ook gewoon geen massa stroom van 200.000 extra volk per jaar binnen te trekken.
Daar heeft weinig met de stikstof problematiek te maken hoor.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206530804
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Andere manier is ook gewoon geen massa stroom van 200.000 extra volk per jaar binnen te trekken.
Hoeveel stikstof gaat dat schelen in de relevante gebieden dan?
  woensdag 2 november 2022 @ 11:11:27 #17
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206530809
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Andere manier is ook gewoon geen massa stroom van 200.000 extra volk per jaar binnen te trekken.
Please no niet weer dit migratiegeneuzel er aan de haren bijslepen. Zolang dat "extra volk" geen koeien meeneemt is dat niet zo'n issue.
Huilen dan.
pi_206530824
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:11 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Daar heeft weinig met de stikstof problematiek te maken hoor.
Wil je hier nou serieus beweren dat minder migratie geen hapklare oplossing voor alle mogelijke problemen is :(?!
  woensdag 2 november 2022 @ 11:14:46 #19
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206530868
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:04 schreef Ronald het volgende:
Handig een land dat compleet gegijzeld wordt door de Raad van State, rechters, veel te strakke regels en milieu clubjes.

https://nos.nl/artikel/24(...)olgen-voor-projecten

Er kan werkelijk helemaal niks meer straks, alles zit in de wurggreep van stikstof
De wurggreep van kabinetten die problemen voor zich uitschuiven in plaats van oplossen. Het is heel gezond dat een niet-functionerende overheid teruggefloten wordt, had veel en veel eerder moeten gebeuren. Dan zaten we nu niet in de shit (letterlijk, figuurlijk, badum tsssj).
Huilen dan.
pi_206530874
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:11 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Daar heeft weinig met de stikstof problematiek te maken hoor.
quote:
9s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:11 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Please no niet weer dit migratiegeneuzel erbij betrekken. Zolang dat "extra volk" geen koeien meeneemt is dat niet zo'n issue.
Hoezo?
Wij zouden een stikstof probleem hebben omdat we hier wat dichter bevolkt zijn dan in de landen om ons heen waar ze niet zo zeer dit probleem hebben.

Wij zitten nu met een verkapte bouwstop terwijl de woningnood enorm is.
Wij moeten verder bouwen aan infra omdat bewoonde gebieden steeds groter moeten worden.
Wij moeten groeien met het land, maar waarom? Heeft allemaal effect op uitstoot waaronder dus stikstof.

Meer volk = meer uitstoot.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 2 november 2022 @ 11:16:37 #21
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206530893
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]
[..]
Hoezo?
Wij zouden een stikstof probleem hebben omdat we hier wat dichter bevolkt zijn dan in de landen om ons heen waar ze niet zo zeer dit probleem hebben.

Wij zitten nu met een verkapte bouwstop terwijl de woningnood enorm is.
Wij moeten verder bouwen aan infra omdat bewoonde gebieden steeds groter moeten worden.
Wij moeten groeien met het land, maar waarom? Heeft allemaal effect op uitstoot waaronder dus stikstof.

Meer volk = meer uitstoot.
In de context van het stikstofprobleem gaat het erom dat we dichtbevolkt zijn qua vee. Verder is het grootste deel van de stikstofuitstoot het resultaat van productie voor de export, dus daar heeft het aantal mensen in Nederland ook niet bijzonder veel mee te maken.
Huilen dan.
pi_206530922
Sow die uitspraak van de rvs _O_ _O_
Water towers can fly! :D
  woensdag 2 november 2022 @ 11:33:30 #23
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_206531092
quote:
84s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:18 schreef Starhopper het volgende:

Sow die uitspraak van de rvs _O_ _O_
Zal de regering nu eindelijk eens met echt beleid komen, in plaats van weer met een lapmiddel te komen en de problemen voor zich uit te schuiven? Een goed plan voor de toekomst zie ik niet snel uit de koker van deze coalitiepartijen komen.
  woensdag 2 november 2022 @ 11:34:44 #24
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_206531106
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:07 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
De rechtstaat doet hier precies waar het voor bedoeld is inderdaad. Als je al boos wil zijn moet je dat zijn op de beleidsmakers.
De politiek schuift al jaren problemen voor zich uit op vrijwel elk dossier, en onder de kabinetten Rutte is dat alleen maar erger geworden.
  woensdag 2 november 2022 @ 11:35:29 #25
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_206531117
En dan komt er deze maand nog een uitspraak van de RvS over het project waar mijn kavel in valt.

Ik denk dat ik het op m’n buik kan schrijven :-(

Misschien maar met de Bulldozer naar Den Haag ofzo, wellicht dat dat werkt. Een tractor werkte ook voor de boeren.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_206531120
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:34 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
De politiek schuift al jaren problemen voor zich uit op vrijwel elk dossier, en onder de kabinetten Rutte is dat alleen maar erger geworden.
En dan hebben ze eigenlijk nog mazzel dat allerlei sociale grondrechten als bijv. huisvesting minder juridisch afdwingbaar zijn.
pi_206531269
quote:
2s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:33 schreef Tijn het volgende:

[..]
Zal de regering nu eindelijk eens met echt beleid komen, in plaats van weer met een lapmiddel te komen en de problemen voor zich uit te schuiven? Een goed plan voor de toekomst zie ik niet snel uit de koker van deze coalitiepartijen komen.
Dat denk ik niet. Zal wel weer een lapmiddeltje worden waar de rechter gehakt van maakt :P
Water towers can fly! :D
  Forum Admin woensdag 2 november 2022 @ 11:48:40 #28
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206531283
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:34 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
De politiek schuift al jaren problemen voor zich uit op vrijwel elk dossier, en onder de kabinetten Rutte is dat alleen maar erger geworden.
Het is zeker een politiek probleem. Eentje die echt als een kapotte trein met vierkante wielen aan is komen hobbelen.. En toch zijn "we" er onder gekomen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  woensdag 2 november 2022 @ 11:48:40 #29
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_206531284
quote:
84s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:47 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Dat denk ik niet. Zal wel weer een lapmiddeltje worden waar de rechter gehakt van maakt :P
Met een beetje geluk hebben ze boel dan toch weer een paar jaar uitgesteld. En dan is het weer aan het volgende kabinet. Ook al zijn dat weer dezelfde mensen. Lekker bezig, hoor B-)
pi_206531324
Het ligt allemaal aan geen visie bij de regering hoor da's waar, maar dat betekent nu wel dat de bouwsector straks weer zeker een maand of 3 gaat stilvallen. Het zijn weliswaar 'maar' vergunningen maar dat betekent dus gewoon een stop in de start van het bouwproces. Dat sijpelt vanzelf in de hele keten door.
In een periode dat aannemers de kosten voor het eerder aangenomen werk toch al keihard hebben zien stijgen krijgen ze dus nu een periode van geen werk achteraan.

Deze combinatie zal wel echt killing voor de bouwsector worden. Gaat m niet worden volgend jaar...
  woensdag 2 november 2022 @ 11:52:04 #31
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_206531344
quote:
1s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:48 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Het is zeker een politiek probleem. Eentje die echt als een kapotte trein met vierkante wielen aan is komen hobbelen.. En toch zijn "we" er onder gekomen.
Ik lach elke keer maar een beetje cynisch intussen om zoveel incompetentie in Den Haag.
  woensdag 2 november 2022 @ 11:56:09 #32
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_206531392
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:50 schreef Zolena het volgende:
Het ligt allemaal aan geen visie bij de regering hoor da's waar, maar dat betekent nu wel dat de bouwsector straks weer zeker een maand of 3 gaat stilvallen. Het zijn weliswaar 'maar' vergunningen maar dat betekent dus gewoon een stop in de start van het bouwproces. Dat sijpelt vanzelf in de hele keten door.
In een periode dat aannemers de kosten voor het eerder aangenomen werk toch al keihard hebben zien stijgen krijgen ze dus nu een periode van geen werk achteraan.

Deze combinatie zal wel echt killing voor de bouwsector worden. Gaat m niet worden volgend jaar...
Goed voor de huizenbezitters dus weer :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Forum Admin woensdag 2 november 2022 @ 11:57:37 #33
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206531420
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:52 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Ik lach elke keer maar een beetje cynisch intussen om zoveel incompetentie in Den Haag.
We hebben Mark "voor visie ga je maar naar een opticien" al jaren aan het roer. Nu vind ik "ja maar Rutte" doorgaans maar flauw, maar dit is echt een kwestie van visieloos regeren en vooruitschuiven geweest.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  woensdag 2 november 2022 @ 11:59:05 #34
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_206531447
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:52 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Ik lach elke keer maar een beetje cynisch intussen om zoveel incompetentie in Den Haag.
Ik lach me bij elke verkiezingen weer hoe de VVD de grootste kan worden.
  woensdag 2 november 2022 @ 11:59:35 #35
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_206531457
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:57 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
We hebben Mark "voor visie ga je maar naar een opticien" al jaren aan het roer. Nu vind ik "ja maar Rutte" doorgaans maar flauw, maar dit is echt een kwestie van visieloos regeren en vooruitschuiven geweest.
Nou ja dat begon al met 't CDA he.
  woensdag 2 november 2022 @ 12:00:08 #36
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_206531468
  woensdag 2 november 2022 @ 12:00:33 #37
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_206531475
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:57 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
We hebben Mark "voor visie ga je maar naar een opticien" al jaren aan het roer. Nu vind ik "ja maar Rutte" doorgaans maar flauw, maar dit is echt een kwestie van visieloos regeren en vooruitschuiven geweest.
Nieuw elan. Groetjes Kaag.
pi_206531536
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 10:54 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Andere landen hebben inderdaad geen of minder regio's met ultra-intensieve agrarische industrie pal naast kwetsbare natuur.
Andere landen minder stikstof kijk eens naar onderstaand bericht en zie dat Europa op de kaartjes licht oranje kleurt in tegenstelling tot India en China die donkerrood zijn.

https://www.trouw.nl/duur(...)el-wat-bij~ba7f1a6d/
pi_206531565
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 12:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Andere landen minder stikstof kijk eens naar onderstaand bericht en zie dat Europa op de kaartjes licht oranje kleurt in tegenstelling tot India en China die donkerrood zijn.

https://www.trouw.nl/duur(...)el-wat-bij~ba7f1a6d/
Nederland kleurt op dat kaartje net zo rood als China...
pi_206531637
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Andere manier is ook gewoon geen massa stroom van 200.000 extra volk per jaar binnen te trekken.
Die stoten ongeveer 350.000 kilo stikstof uit per jaar. De agrarische sector 106 miljoen kilo.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_206531670
quote:
1s.gif Op woensdag 2 november 2022 07:42 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Ja ik werd boos. Onnodige scheldwoorden passeerden de revue

https://www.nu.nl/stiksto(...)gevolgen-hebben.html

Dit is toch belachelijk, wat zijn dat voor NSB’ers die NL proberen naar de afgrond te helpen?
Je doet niks voor niemand door de bouw stil te leggen, dat zorgt voor recessie en grote problemen welke zorgt voor minder geld voor millieu en klimaat.
Door de EU regels zie je steeds meer activisten rechtszaken winnen, tegen de belangen van het land

Misschien moeten we maar eens de EU regels negeren dan, schijnbaar werken die niet voor nederland.
Waarom is recessie slecht? De aarde kan de grote consumptie van mensen niet meer aan, dus de consumptie moet omlaag, maar dat staat in het huidige economische gestel gelijk aan recessie, en dus aan problemen.
Waarom is het slecht als een bedrijf niet meer winst maakt, maar wel een stabiele winst heeft? Ik denk dat het economische gestel op de schop moet, om de economien bestendig te maken tegen de noodzakelijke krimp van consumptie om de wereld leefbaar te houden.
pi_206531673
Eigen schuld dikke bult, dat krijg je van wegkijken en op partijen stemmen die wegkijken.

Hopelijk volgen er nog meer positieve uitspraken zoals de rechtzaak over 100km/h rijden.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206531682
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 12:20 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Waarom is recessie slecht? De aarde kan de grote consumptie van mensen niet meer aan, dus de consumptie moet omlaag, maar dat staat in het huidige economische gestel gelijk aan recessie, en dus aan problemen.
Waarom is het slecht als een bedrijf niet meer winst maakt, maar wel een stabiele winst heeft? Ik denk dat het economische gestel op de schop moet, om de economien bestendig te maken tegen de noodzakelijke krimp van consumptie om de wereld leefbaar te houden.
Er is ook genoeg gewaarschuwd in alle mogelijke wijzen, dus ik hou hier wel van.
Iets met op blaren zitten als je niet wilt luisteren.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206531686
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 12:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Andere landen minder stikstof kijk eens naar onderstaand bericht en zie dat Europa op de kaartjes licht oranje kleurt in tegenstelling tot India en China die donkerrood zijn.

https://www.trouw.nl/duur(...)el-wat-bij~ba7f1a6d/
En wat hebben wij met China te maken op het gebied van stikstof uitstoot?
pi_206531721
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 09:31 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Geen woorden in de mond leggen!
Goed lezen voordat je je onderbuikje leeg schud.
I stand corrected, het was 2x Lospedrosa, en niet jij. Maar om iemand nu te gunnen dat hij een enge ziekte heeft waar hij langzaam en pijnlijk aan dood gaat helpt ook niet echt in de discussie.
Nare vent? Geen idee, ik ken hem niet, hij roept gewoon degenen die de wetten ontworpen hebben om zich er ook aan te houden, daar is niets mis mee toch?
Stel dat Mark Rutte een wet invoert waarbij iedereen die meer dan 100k verdiend 55% inkomstenbelasting moet betalen, maar dat zelf dan niet doet. Dan is het toch ook niet gek om Mark Rutte voor de rechter te slepen. Hadden ze maar wat beter over de wetgeving moeten nadenken toen die geschreven werd. En je kunt zeggen dat het van de EU komt, en dat is mogelijk deels waar, maar vergeet ook niet dat het grotendeels ook weer dezelfde politieke partijen zijn die in Brussel zitten.
  Forum Admin woensdag 2 november 2022 @ 12:27:59 #46
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206531728
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:59 schreef xzaz het volgende:

[..]
Nou ja dat begon al met 't CDA he.
Ja klopt, maar in geen enkel kabinet Rutte is er echt werk van gemaakt. En dat waren er nogal wat.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206531744
quote:
2s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:33 schreef Tijn het volgende:

[..]
Zal de regering nu eindelijk eens met echt beleid komen, in plaats van weer met een lapmiddel te komen en de problemen voor zich uit te schuiven? Een goed plan voor de toekomst zie ik niet snel uit de koker van deze coalitiepartijen komen.
Nee er komt weer een lapmiddel wat niet mag maar tot een rvs uitspraak toch wordt uitgevoerd.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206531900
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 12:20 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Waarom is recessie slecht? De aarde kan de grote consumptie van mensen niet meer aan, dus de consumptie moet omlaag, maar dat staat in het huidige economische gestel gelijk aan recessie, en dus aan problemen.
Waarom is het slecht als een bedrijf niet meer winst maakt, maar wel een stabiele winst heeft? Ik denk dat het economische gestel op de schop moet, om de economien bestendig te maken tegen de noodzakelijke krimp van consumptie om de wereld leefbaar te houden.
Iets minder mocht wel. Maar woningen hadden we al niet echt genoeg en nu wordt het wel weer een full crash voor de bouw. Nu nog (te) hoge inkoopprijzen met daardoor problemen voor aannemers en potentiële kopers daarop (of door) stijgende hypotheekrente waardoor mensen minder makkelijk een hypotheek krijgen en er mag zo een paar maanden (als alles perfect loopt) niet meer gebouwd worden. :') ;(
  woensdag 2 november 2022 @ 12:48:34 #49
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_206531906
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 11:50 schreef Zolena het volgende:
Het ligt allemaal aan geen visie bij de regering hoor da's waar, maar dat betekent nu wel dat de bouwsector straks weer zeker een maand of 3 gaat stilvallen. Het zijn weliswaar 'maar' vergunningen maar dat betekent dus gewoon een stop in de start van het bouwproces. Dat sijpelt vanzelf in de hele keten door.
In een periode dat aannemers de kosten voor het eerder aangenomen werk toch al keihard hebben zien stijgen krijgen ze dus nu een periode van geen werk achteraan.

Deze combinatie zal wel echt killing voor de bouwsector worden. Gaat m niet worden volgend jaar...
Er moet tijdelijke stikstof uitstoot mee genomen worden in het onderzoek (wat nu niet hoefde) die voor bepaalde gebieden wellicht net te veel blijkt waardoor het aantal plekken waar je kan bouwen drastisch verkleind wordt
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_206531975
Dit is wel een pijnlijk voorbeeld aan het worden hoe het voor je uitschuiven van problemen en het blijven zoeken naar geitenpaadjes - tegen het algemeen belang in - om bepaalde groepen/industrieën tevreden te houden uiteindelijk uitgroeit tot een gigantisch probleem waar opnieuw het algemeen belang onder moet lijden. Nederland verliest 2x in dit dossier - 1x toen de politiek 40 jaar lang niet of amper wilde ingrijpen en nu waarschijnlijk nogmaals nu het wel moet gaan ingrijpen (en het klauwen met geld gaat kosten).

Zouden er nog meer dossiers zijn waarbij het ontkennen van het probleem ipv handelen op de lange termijn dubbele negatieve gevolgen heeft?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')