Gemarineerde kip, met ketjap, olie, komijnzaad, kurkuma, gember, citroengras, zout.
Als groente had ik ui, prei, knoflook en rode peper.
Je kan nog tauge, chinese kool, paprika, of whatever je lekker vindt toevoegen.
Zet alvast een steelpannetje water met zout op.
De kip met aanhangende marinade in de wok. Even alle kanten dichtschroeien.
Gooi de rest van de marinade niet weg.
De ui, knoflook en pepers gaan bij de kip.
Schep regelmatig om.
In het steelpannetje kan ondertussen een hand roerbakmie.
Als de ui en knoflook gaat ruiken, kan de prei erbij.
Blijf omscheppen.
Na een paar minuten is de roerbakmie klaar.
Schep een paar sauslepels van het water bij de marinade.
Giet de rest af in een zeef.
Giet de marinade in de wok en roer totdat er een sausje ontstaat (het zetmeel in het miewater bindt het vocht).
Doe dan de mie erbij.
Even doorscheppen en wat koriander toevoegen.
Misschien nog een snufje zout.
Serveren met(casave)kroepoek.
![0LAIvgT.jpeg]()
Ik noem het roerbakbie.