abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 september 2022 @ 18:06:36 #26
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_206143033
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:01 schreef SpecialK het volgende:
"Vooral onderzeeers zijn geschikt"

is niet

"Het moet met een onderzeeer en het kan niet met afgezonken explosieven".
Je hebt vooral een ROV nodig. En eentje zou genoeg kunnen zijn om vier afdalingen (75 tot max 200 meter dus) te maken en een lading te plaatsen. Je zou er met een lullig vissersbootje overheen kunnen varen en dan die ROV met de springlading er boven droppen en doorvaren. Besturing en plaatsing explosieven is op afstand. En als hij klaar is vaar je terug om dat ding weer op te pikken.

Voor de andere drie missies kun je iedere keer een ander bootje pakken; valt minder op maar je doet hetzelfde. In 8 dagen tijd moet dat lukken maar je kunt het ook uitsmeren over 8 maanden als je dat plan allang in gedachten had. Je moet echter wel weten wanneer je daar inspecties kunt verwachten zodat niemand die geplaatste ladingen opvalt.
pi_206143039
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:03 schreef LXIV het volgende:

[..]
:')
Een Russische drone/onderzeeŰr in de Baltische zee lijkt me niet heel vreemd eerlijk gezegd
  donderdag 29 september 2022 @ 18:07:19 #28
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_206143041
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:05 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Los van dat Biden in februari heeft gezegd een einde aan Nord Stream te brengen als Rusland Oekra´ne zou binnenvallen, was de VS altijd al fel gekant tegen de pijpleidingen en heeft het ook tegengewerkt.

De VS heeft bijv. in het verleden het Nederlandse bedrijf Pioneering Spirit (van Edward Heerema) bedreigd met 'vernietiging' als ze zouden meewerken aan de pijpleiding Nord Stream 2. Dit zei Heerema in het programma Waarde van de Aarde van Twan Huys (uitgezonden in 2021), dit stond zwart op wit volgens hem en hij heeft zich toen met zijn bedrijf uit het project moeten terugtrekken. Een aantal Duitse bedrijven die bij de pijpleiding betrokken waren zijn toentertijd op dezelfde wijze met 'vernietiging' bedreigd, maar hebben zich niks van de bedreigingen aangetrokken.
Nordstrom 2 is dan ook nooit in gebruik genomen, precies zoals de VS wenste.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_206143077
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:56 schreef luxerobots het volgende:

[..]
En dit is een analogie naar de VS? Omdat zij aangegeven hebben tegen de nord-stream te zijn? En daardoor dus een motief hebben?

Punt is dat er nu een pijp gesaboteerd is die buiten gebruik was, dat is dus helemaal niet zo zinvol, vanuit het oogpunt van de VS. WÚl vanuit het oogpunt van Rusland, zij laten niet alleen zien schijt te hebben aan contracten, maar zelfs dat ze kunnen overgaan op vernielzucht (wat ze in Oekra´ne natuurlijk ook al doen).

Maar om terug te komen op de vergelijking van de buurman en de auto. Het is bekend dat de buurman daarmee gedreigd heeft, dat is geen geheime informatie. Zie het zo, als de buurman die tegenover de hele buurt opschept dat hij deuken in jouw auto wil trappen. Als er dan een deuk in jouw auto zit, kan dat net zo goed door iemand gedaan zijn, die weet van de dreigementen en dus ook weet dat iemand anders de schuld zal krijgen.
Waarom is dat zo zinvol voor Rusland? Dit was hun grote troef, hef de sancties op en we zetten de kraan open? Had het nog wel eens willen zien in de winter als er geen gas was, dan had Rusland een flinke troef in handen? Maar Amerika was vanaf dag 1 tegen die pijpleiding, wilde niet dat het project doorging en dat de pijpleiding gebruikt werd. Ze hebben letterlijk gezegd die pijpleiding te vernietigen? Dit zijn feiten, alles wat opgesomd wordt over Rusland zijn geen feiten, dat zijn aannames. Aannames volledig en alleen gebaseerd op wat de media en politiek ons al jaren voeden over Rusland waardoor mensen een mening gevormd hebben over Rusland. Nu ga ik niet zeggen dat die mening incorrect is, het is immers een schurkenstaat en Putin zie ik liever vandaag dan morgen nog verdwijnen. Maar al jullie meningen, al jullie opinies zijn gebaseerd op informatie aangeleverd door derden. Niemand van ons heeft ook maar bij 1 gesprek met Rusland gezeten, niemand van ons heeft ook maar inzicht wat er op de achtergrond nog allemaal speelt in deze proxyoorlog. Maar iedereen heeft de uitspraken van Biden en het witte huis kunnen zien, iedereen heeft de acties en het commentaar van de VS over deze pijpleiding kunnen lezen.

Het ander argument "vernielzucht" past niet alleen bij Rusland maar ook bij de VS. Ze hebben al eerder pijpleidingen opgeblazen in landen waar ze een oorlog gestart mee zijn. Ze hebben zelfs al hun bondgenoten in een oorlog gestort vanwege niet bestaande kernwapens.

Amerika was nooit akkoord gegaan met het in gebruik name van die pijpleiding, niets voor niets hadden ze Duitsland sancties willen opleggen voor het gebruik. En nu is dat probleem verholpen. Tel daar nog bij op dat Amerika heel wat meer gas levert sinds het begin van de oorlog aan Europa en dat lijkt mij toch motief genoeg? Hoelang zijn Amerika en Rusland wel al niet aartsvijanden? Als ik Biden was, en deze situatie bood zich aan dan had ik die pijpleiding ook opgeblazen, alles opgelost terwijl de wereld er toch standaard vanuit gaat dat het de Russen waren.
pi_206143079
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:01 schreef the-eye het volgende:
Ik heb het al een aantal keer gemeld; In 2015 is er een onderwaterdrone met explosieven in de buurt van de pijpen gevonden. Die zal toen niet van de Russen geweest zijn dus de VS is waarschijnlijk al eerder eens van plan geweest om die pijpen te saboteren
Je maakt een aantal koppelingen in je hoofd.

Er was een onderwaterdrone (bron?), die zal niet van de Russen geweest zijn (zal? je weet het dus niet zeker?) en was dus waarschijnlijk van de Amerikanen? (Want alles dat niet van de Russen is, is van de Amerikanen?)

En die onderwaterdrone had eigenlijk al de opdracht had voor een sabotage-actie. (Waar is dat dan weer op gebaseerd?)
pi_206143103
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:01 schreef the-eye het volgende:

[..]
Ik heb het al een aantal keer gemeld; In 2015 is er een onderwaterdrone met explosieven in de buurt van de pijpen gevonden. Die zal toen niet van de Russen geweest zijn dus de VS is waarschijnlijk al eerder eens van plan geweest om die pijpen te saboteren
Of het was een turk op zoek naar een waterpijp.
pi_206143165
Beter sluiten we nu die Russische pijpleidingen die naar de Oost-Europese lanen en ItaliŰ gaan ook af.
pi_206143168
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:10 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]
Waarom is dat zo zinvol voor Rusland? Dit was hun grote troef, hef de sancties op en we zetten de kraan open? Had het nog wel eens willen zien in de winter als er geen gas was, dan had Rusland een flinke troef in handen?
Normaal gesproken moest Rusland leveren, want er zijn contracten gesloten waarin dat stond. Maar Rusland heeft lak aan deze contracten, omdat wij 'onvriendelijke landen' zijn, en heeft de gasleveringen al drastisch omlaag geschroeft.

En nu komt er dus een dimensie bij. Het dreigmiddel van gaspijpleidingen die eraan gaan.

quote:
Maar Amerika was vanaf dag 1 tegen die pijpleiding,
Ah, het wijzen naar de VS begint.

quote:
wilde niet dat het project doorging en dat de pijpleiding gebruikt werd. Ze hebben letterlijk gezegd die pijpleiding te vernietigen? Dit zijn feiten,
Dit zijn geen feiten. De VS heeft gezegd het project te stoppen als Rusland, Oekra´ne binnen zou vallen. Iets waarvan jij toch dacht dat het niet zou gebeuren. En het project werd gestopt, Amerika en Canada hebben cruciale onderdelen niet geleverd, en Duitsland wilde het -door de oorlog- ook niet meer voortzetten.

Goed, eigenlijk hebben we het er nu niet eens over, deze pijpleiding was immers toch al buiten gebruik.

quote:
alles wat opgesomd wordt over Rusland zijn geen feiten, dat zijn aannames. Aannames volledig en alleen gebaseerd op wat de media en politiek ons al jaren voeden over Rusland waardoor mensen een mening gevormd hebben over Rusland.
Iedereen zegt dat Rusland slecht is. Dit is niet eerlijk!

quote:
Nu ga ik niet zeggen dat die mening incorrect is, het is immers een schurkenstaat en Putin zie ik liever vandaag dan morgen nog verdwijnen. Maar al jullie meningen, al jullie opinies zijn gebaseerd op informatie aangeleverd door derden.
En jij doet zelf onderzoek?

quote:
iemand van ons heeft ook maar bij 1 gesprek met Rusland gezeten, niemand van ons heeft ook maar inzicht wat er op de achtergrond nog allemaal speelt in deze proxyoorlog.
Achter de schermen is Rusland opeens wel netjes en eerlijk?

quote:
Het ander argument "vernielzucht" past niet alleen bij Rusland maar ook bij de VS. Ze hebben al eerder pijpleidingen opgeblazen in landen waar ze een oorlog gestart mee zijn.
De VS is een oorlog gestart tegen de Baltische staten?

quote:
Amerika was nooit akkoord gegaan met het in gebruik name van die pijpleiding, niets voor niets hadden ze Duitsland sancties willen opleggen voor het gebruik. En nu is dat probleem verholpen.
Het probleem was al verholpen. Daar hadden ze deze sabotageactie niet voor nodig.

quote:
Tel daar nog bij op dat Amerika heel wat meer gas levert sinds het begin van de oorlog aan Europa en dat lijkt mij toch motief genoeg? Hoelang zijn Amerika en Rusland wel al niet aartsvijanden? Als ik Biden was, en deze situatie bood zich aan dan had ik die pijpleiding ook opgeblazen,
Want hier zou Biden veel mee opschieten. Hij zet veel op het spel (de hele NAVO), voor echt nauwelijks winst.

quote:
alles opgelost terwijl de wereld er toch standaard vanuit gaat dat het de Russen waren.
Daar denken veel mensen, op dit forum bijvoorbeeld, toch anders over.

[ Bericht 0% gewijzigd door luxerobots op 29-09-2022 18:25:34 ]
  donderdag 29 september 2022 @ 18:33:29 #34
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_206143335
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:07 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Een Russische drone/onderzeeŰr in de Baltische zee lijkt me niet heel vreemd eerlijk gezegd
Op dat moment waren ze zelf nog bezig met de ns2!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 29 september 2022 @ 18:34:26 #35
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_206143347
Het slimste zou trouwens zijn als je er met een onopvallend bootje overheen vaart. Laten we zeggen een pleziervaartuig. Ter plekke waar je een hit wilt maken drop je een goedkope ROV met springlading en je vaart door naar het volgende hitpunt. Dit doe je vier keer.

Aan boord heb je engineers die die ROV naar die pijpleiding navigeren en met de klauw met een sterke magneet die aan de ROV zit klemt hij zich aan de stalen pijpleiding vast. Of anders gaat hij vlak naast de leiding liggen. Eenmaal ter plaatste laat je de ROV met springlading achter en offert de ROV uiteindelijk dus op.

Als de ROV's zijn uitgerust met een tijdklok zouden ze precies op een door jou te kiezen moment (gelijktijdig of juist niet) tot ontploffing worden gebracht.

En het enige wat er aan tracking te vinden is is dat daar ooit een pleziervaartuig overheen voer als de tracker al aanstond.

Stel dat de snelheid van zo'n ROV 2 meter per seconde is, dan is hij in ongeveer 1 minuut op 100 meter diepte waar die leidingen liggen. En met je GPS lokatie kun je dus precies boven die leiding gaan liggen als je hem dropt.

https://ts2.shop/nl/drone(...)yJXUOThoCtV4QAvD_BwE[ Bericht 7% gewijzigd door Tengano op 29-09-2022 18:51:21 ]
pi_206143460
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:58 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Het is waarschijnlijk met een onderzeeboot gedaan, dat lukt een simpel persoon met 200.000 euro teveel echt niet.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)g-onderzeeer-aanslag
Misschien. Maar het zal dan niet zo'n reusachtige ondetecteerbare militaire onderzeeboot zijn geweest. Als die in 70-80m water zou varen, zou hij denk ik wel gaan opvallen. Een Walrus onderzeeboot is al zeker 20 meter hoog.
pi_206143548
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:52 schreef SpecialK het volgende:
3. Sterker nog. Iemand die 200.000 euro te veel heeft liggen en wat schippers met een zwaar anker of wat professionele duikers met explosieven kennis kent kan dit wel voor elkaar krijgen.
Voor de duidelijkheid. Zo'n grote actie is niet door een enkeling (of de James-Bond-achtige slechterik) uit te voeren.

quote:
Om de gemeten beving van 2,3 op de schaal van Richter te bereiken, is een paar honderd kilo springstof nodig, zegt defensiedeskundige Peter Wijninga tegen RTL Nieuws. "Je moet wel over een soort onderzeeŰr beschikken, of een op afstand bestuurbare onderwaterdrone, om zo'n lading te plaatsen."

Verdachte bewegingen
Volgens de oud-luchtmachtofficier zijn alleen Rusland, een aantal Europese landen, de VS en China in staat om zo'n lading te plaatsen.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)g-onderzeeer-aanslag
pi_206143673
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:33 schreef LXIV het volgende:

[..]
Op dat moment waren ze zelf nog bezig met de ns2!
Aah zo, dacht dat ie gewoon in de Baltische zee was gesignaleerd.

Anyway, bleek een Zweedse drone te zijn toen:
https://www-forsvarsmakte(...)en-US&_x_tr_pto=wapp
quote:
The analysis shows that it is a Swedish remote-controlled craft (Seafox) that the Swedish Armed Forces use to detect, for example, naval mines.


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2022 18:55:39 ]
  donderdag 29 september 2022 @ 18:56:34 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_206143692
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Voor de duidelijkheid. Zo'n grote actie is niet door een enkeling (of de James-Bond-achtige slechterik) uit te voeren.
[..]
https://www.rtlnieuws.nl/(...)g-onderzeeer-aanslag
Dat plaatsen van zo'n lading is veel te ingewikkeld. Je moet een drone/ROV hebben die die lading in zich bergt en daar naartoe zwemt. Eigenlijk een soort veredelde torpedo. Zo'n ding naar die leiding sturen is dan het enige wat je hoeft te doen, meer niet. Hij hoeft niet terug, lekker simpel dus. En honderd kilo springstof weegt in water geen 100 kilo meer (Wet van Archimedes).

Zo'n actie kun je voor veel minder dan 200K uitvoeren dus.
  donderdag 29 september 2022 @ 18:57:28 #40
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_206143707
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Voor de duidelijkheid. Zo'n grote actie is niet door een enkeling (of de James-Bond-achtige slechterik) uit te voeren.
[..]
https://www.rtlnieuws.nl/(...)g-onderzeeer-aanslag
Waarom zou je niet een grote hoeveelheid springstof kunnen laten afzinken precies?
Als je exact weet wat de coordinaten zijn van de pijplijn dan is 200m diepte overbrugbaar.

Timer van 10 uur er op zodat je lekker kans hebt om elders te zijn.

Maargoed... nogmaals. Niet per se mijn claim. Het enige wat ik zeg is dat iedereen dit geflikt kan hebben. De vraag is dan verder wil WIL het geflikt hebben.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  donderdag 29 september 2022 @ 19:02:12 #41
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_206143800
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:57 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Waarom zou je niet een grote hoeveelheid springstof kunnen laten afzinken precies?
Als je exact weet wat de coordinaten zijn van de pijplijn dan is 200m diepte overbrugbaar.
Als je iets van 200 meter in water naar beneden laat vallen zul je wss niet precies loodrecht op dat punt naar beneden komen. En als die lading 10, 20 of meer meter naast die stalen pijpleiding ligt, overleeft die pijp het misschien wel.

Als je dit doet wil je 300% zeker weten dat je missie slaagt en kies je voor iets geavanceerdere manieren die allang geen rocketscience meer zijn.

En niet voor niets dat er dus vier ladingen geplaatst zijn. Dit mocht niet mislukken.
pi_206143946
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:34 schreef LXIV het volgende:

[..]
Weet ik niet. Ik weet wel dat dat steeds lastiger wordt. En morgen dus weer lastiger dan vandaag wanneer de Donbas 'Russisch grondgebied' is geworden. Dat kunnen wij onzin vinden, maar als het eenmaal gezegd is dan is dat niet zomaar om te draaien.

Dat bedoel ik met verder escalleren. het is een soort chicken-game, waarbij niemand nog heeft geknipperd. Stoer, maar levensgevaarlijk.
Jij weet dus ook niet hoe die doorgaande escalatie gestopt zou moeten worden?
Het lijkt erop alsof je toch voornamelijk post: het moet stoppen, Rusland gaat niet de-escaleren, dan moeten wij maar de-escaleren. Of is dat niet wat je bedoelt?
Ik heb op dit forum al een aantal keren gevraagd wat een 'gouden brug' voor Poetin zou zijn, maar krijg daar, als ik al een reactie krijg, nauwelijks een ander antwoord op dan: "Oekra´ne moet inleveren, want Poetin kan dat niet doen".
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_206143952
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:34 schreef Tengano het volgende:
Het slimste zou trouwens zijn als je er met een onopvallend bootje overheen vaart. Laten we zeggen een pleziervaartuig. Ter plekke waar je een hit wilt maken drop je een goedkope ROV met springlading en je vaart door naar het volgende hitpunt. Dit doe je vier keer.

Aan boord heb je engineers die die ROV naar die pijpleiding navigeren en met de klauw met een sterke magneet die aan de ROV zit klemt hij zich aan de stalen pijpleiding vast. Of anders gaat hij vlak naast de leiding liggen. Eenmaal ter plaatste laat je de ROV met springlading achter en offert de ROV uiteindelijk dus op.
+1

Behalve dat het ont-zet-tend risicovol voor je is om een opgeblazen ROV als spoor achter te laten. :) Goed detectivewerk van de materialen van de ROV kan dan leiden naar waar die ROV gemaakt was.

Met goed detectivewerk naar de springstoffen ook. Maar ja, alle grote landen pompen de wereld vol met munitie en springstoffen, springstoffen zijn op zich al minder uniek dan ROV's, en ook is het bewijs wel zo'n beetje volledig opgeblazen. Dus het is heel wat moeilijker te bewijzen van wie die springstoffen zijn gekomen.

De ontsteker zal misschien het enige traceerbare spoor opleveren. Maar mensen hebben tijdontstekers van Casio horloges ge´mproviseerd. Die vind je ook overal in de wereld.

Als ze werkelijk een ROV daar hebben gebruikt en die niet terug ingeladen hebben, dan hebben de daders denk ik een kapitale fout gemaakt. Dus die ROV zou dan het water in gegaan zijn en zouden ze ook weer terug opgehaald hebben om geen sporen achter te laten.

Maar ik kan me niet voorstellen dat ze dat hebben gedaan. Het lijkt er op dat deze missie goed is voorbereid geweest en dat ze er goed op hebben gelet om weinig tot geen sporen achter te laten. Ik denk dat omdat de bommenlegger niet gedetecteerd was, terwijl het flink druk water is en er ook flink gemonitord wordt, en dat er toch wel minstens ÚÚn iemand zou zijn geweest die iets gezien zou moeten hebben.

Ik denk dat het iets minder interessants en opvallends is geweest dan een boot die daar twee of meer uur met een ROV ligt te spelen.
  donderdag 29 september 2022 @ 19:13:59 #44
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206143965
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:31 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]
Wat zie jij dan als een haalbaar verdrag? Rusland zet waarschijnlijk in op het behouden van de nu gestolen gebieden en een neutrale positie van Oekra´ne. Die heeft daarbij niets te winnen. Dan is het een kwestie van tijd voordat Rusland terugkomt om de rest in te lijven. Oekra´ne zou in dat geval wel NAVO lidmaatschap willen/eisen. Kan mij echter niet voorstellen dat Poetin daarmee akkoord gaat.
Putin moet dood ,

Rusland moet opgesplitst worden in een boel kleine landen

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_206144053
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 18:57 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Waarom zou je niet een grote hoeveelheid springstof kunnen laten afzinken precies?
Als je exact weet wat de coordinaten zijn van de pijplijn dan is 200m diepte overbrugbaar.
Je moet rekening houden met stromingen van de zee, en afwijkingen van het zinken door de geometrische vorm van je springstof. Probeer maar eens in bad. Leg maar een buisje van 5mm doorsnee op de bodem van je bad en probeer van boven water maar iets te laten afzinken en precies op de juiste plek tegen het buisje aan te krijgen. Probeer het voor de zekerheid 10 keer om geluk uit te sluiten. Ik denk niet dat het je zal lukken, behalve een keer met wat geluk.

En ik heb het gevoel dat de springstof bijna tegen de buis aan moet liggen om onder water effectief een buis die onder druk staat te vernielen. Dat is bijna onmogelijk om voor elkaar te krijgen door 100+ kilo springstof gewoon maar af te laten zakken.

Maar ik ben een leek, en misschien kan iemand anders daar meer over vertellen?
pi_206144204
quote:
2s.gif Op donderdag 29 september 2022 19:11 schreef OllieA het volgende:

[..]
Jij weet dus ook niet hoe die doorgaande escalatie gestopt zou moeten worden?
Het lijkt erop alsof je toch voornamelijk post: het moet stoppen, Rusland gaat niet de-escaleren, dan moeten wij maar de-escaleren. Of is dat niet wat je bedoelt?
Ik heb op dit forum al een aantal keren gevraagd wat een 'gouden brug' voor Poetin zou zijn, maar krijg daar, als ik al een reactie krijg, nauwelijks een ander antwoord op dan: "Oekra´ne moet inleveren, want Poetin kan dat niet doen".
Ik geloof dat een gouden brug voor Poetin is: 100% garanties van Oekra´ne en de NAVO dat Oekra´ne nooit bij de NAVO zal gaan.

Maar nu hij de gebieden geannexeerd heeft, denk ik dat er bij komt: garanties dat die gebieden 'autonoom als deel van de RF' zullen worden beschouwd en met rust gelaten zullen worden.

Want hij kan daar niet meer terug. Die referenda waren dan misschien complete bullshit, maar een heel groot deel van de bevolking daar wilde werkelijk onafhankelijkheid. En dat deel is volgens mij groot genoeg om een burgeroorlog uit te laten breken wanneer alles terug gedraaid zou worden.

En dan zit Oekra´ne wel niet meer met een oorlog tegen Rusland, maar met een oorlog tegen de eigen bevolking. Dat is ook niet bepaald een oplossing te noemen en is bepaald slecht voor de PR van Oekra´ne en zijn kansen om bij de EU te komen...
pi_206144423
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 19:27 schreef RetepV het volgende:

[..]
Ik geloof dat een gouden brug voor Poetin is: 100% garanties van Oekra´ne en de NAVO dat Oekra´ne nooit bij de NAVO zal gaan.
En hoezo zou Rusland dat mogen beslissen?

quote:
Want hij kan daar niet meer terug. Die referenda waren dan misschien complete bullshit, maar een heel groot deel van de bevolking daar wilde werkelijk onafhankelijkheid.
Is dat zo? Ik waag het te betwijfelen. Uiteindelijk zijn de mensen er daar maar weinig mee opgeschoten, grote delen van hun land zijn in puin gelegd, er zijn veel slachtoffers en mensen weggevlucht. Het zal me niets verbazen als de meerderheid vindt dat het zonder de Russische invasie beter was geweest.

Overigens heb jij het over onafhankelijkheid, dat is nog iets anders dan de Russische inlijving nu.

quote:
En dat deel is volgens mij groot genoeg om een burgeroorlog uit te laten breken wanneer alles terug gedraaid zou worden.
Dat denk ik niet eens.

quote:
En dan zit Oekra´ne wel niet meer met een oorlog tegen Rusland, maar met een oorlog tegen de eigen bevolking. Dat is ook niet bepaald een oplossing te noemen en is bepaald slecht voor de PR van Oekra´ne en zijn kansen om bij de EU te komen...
Dit zie ik niet gebeuren.
  donderdag 29 september 2022 @ 19:38:45 #49
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_206144439
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 19:34 schreef Za het volgende:
[ twitter ]
Niet geklikt
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_206144447
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 19:19 schreef RetepV het volgende:

[..]
Je moet rekening houden met stromingen van de zee, en afwijkingen van het zinken door de geometrische vorm van je springstof. Probeer maar eens in bad. Leg maar een buisje van 5mm doorsnee op de bodem van je bad en probeer van boven water maar iets te laten afzinken en precies op de juiste plek tegen het buisje aan te krijgen. Probeer het voor de zekerheid 10 keer om geluk uit te sluiten. Ik denk niet dat het je zal lukken, behalve een keer met wat geluk.

En ik heb het gevoel dat de springstof bijna tegen de buis aan moet liggen om onder water effectief een buis die onder druk staat te vernielen. Dat is bijna onmogelijk om voor elkaar te krijgen door 100+ kilo springstof gewoon maar af te laten zakken.

Maar ik ben een leek, en misschien kan iemand anders daar meer over vertellen?
Ligt die buis gewoon open en bloot op de zeebodem? Heb begrepen dat die buizen in een diepe gleuf worden gelegd en verankerd. Wordt zo weer bedekt met sediment en buizen kunnen ook dieper wegzakken in het zand. Dan wordt het wel een lastige klus om precies de juiste locatie te bepalen.
Vier lekken veroorzaken met minstens 2 zware explosies, onder zulke lastige omstandigheden, ook net buiten de territoriale wateren, is echt een huzarenstukje. Ik zie eigenlijk alleen de VS daartoe in staat en bereid om het echt te doen gezien de eerdere dreigementen.
Als het Rusland was die alleen wil laten zien wat ze kunnen, hadden ze ook kunnen volstaan met ÚÚn lek. Maar gezien de erbarmelijke staat van de marine, zou dit de eerste succesvolle operatie zijn van Rusland in 7 maanden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')