abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205894697
:9
pi_205894881
quote:
88s.gif Op donderdag 8 september 2022 15:13 schreef golfer het volgende:

Vanavond voor mij: een grote pan mosselen met sausjes ....
*burb*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205894912
Een Quiche Lorraine en een gemengde salade met een overheerlijke (gewone) vinegraitte.

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 08-09-2022 19:03:51 ]
anonieme razernist
  donderdag 8 september 2022 @ 18:51:29 #54
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_205894980
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 18:06 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Nee hoor :D
Zo ben ik dol op de risotto van Knorr. Helft water wel vervangen door wijn.
Klinkt goed.
Die heb ik nog nooit gehad.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_205894984
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2022 18:11 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Huisgemaakte ravioli
Wat zit er in je mooie ravioli?
pi_205895171
Jammer dat ik niet meer kan fotograferen met mijn Iphone. Deze week had ik heerlijk zelf klaargemaakte bami met kipsate (ik zal het gerecht maar niet uitleggen, want dat mag niet van golfer, hij zit volgens mij in dezelfde leeftijdscategorie als mij, tegen pensioen aan, maar goed).
En vanavond zelfgemaakte hamburger met patat (niet zelf gemaakt).
pi_205895756
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 18:51 schreef Curiosity het volgende:

[..]
Klinkt goed.
Die heb ik nog nooit gehad.
Ik maak de variatie met champignons en courgette. Dan 100ml minder vocht in totaal gebruiken want de champignons en courgette verliezen veel vocht nl.
pi_205896975
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 18:51 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Wat zit er in je mooie ravioli?
Cottagecheese, met een heel klein beetje havermout (om het vocht vast te houden), gedroogde italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.
Ik moest ze gister al maken, dus ze moesten een dagje blijven liggen. Dat ging boven verwachting goed.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_205897031
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2022 20:09 schreef sigme het volgende:

[..]
Cottagecheese, met een heel klein beetje havermout (om het vocht vast te houden), gedroogde italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.
Ik moest ze gister al maken, dus ze moesten een dagje blijven liggen. Dat ging boven verwachting goed.
Ah dank je, lekker gevuld. Goeie van die havermout.
pi_205899032
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 18:15 schreef Curiosity het volgende:

[..]
Dank je.

Die saus maak ik altijd met sour cream.
Geen crème fraîche en niet met kwark (staat nu met kwark op de verpakking).
Ah deed ik vroeger al. Kwark heeft er niet eerder opgestaan. Maar goed; kan t wel weer eens n keer proberen!

Had zojuist een appelflap met een grote kop thee :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205899385
Gisteren gado gado met rijst en op de bbq gegrilde sate van varkenshaas en kip. Zelfgemaakte pindasaus erbij.

Vanavond hadden we een restje hiervan. Tevens weer amandelen gekraakt, geblancheerd, ontveld en daarna gefrituurd in olijfolie. Almendras fritas con sal. Een La Chouffe en een Mc Chouffe. Nog 1 dag dan is het weekend.
pi_205900611
Twee weken vakantie *O* dat verdient pils B:)B
pi_205904082
Lekker gegeten allemaal weer zeg, mosselen zou ik ook wel zin in hebben (alleen de vrouw lust deze niet hier).

Wij hebben Hello Fresh deze week, dus vanavond:
Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei
met aardappelwedges en salade

Ik heb nog verse truffel over, dus ik maak 'm nog meer deluxe-deluxe dan dat hij zou moeten zijn.
pi_205905895
Inderdaad er is weer heerlijk gegeten

vanavond kipsate, stokbrood en een salade
  vrijdag 9 september 2022 @ 13:21:53 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205905944
Voor vanavond en morgenavond Chinees besteld. :9
Overigens wel voor de laatste keer bij onze favoriete Chinees, want die blijft de prijzen maar verhogen. Heb even nagekeken wat we vorig jaar voor hetzelfde kwijt waren en nu blijkt dat de prijzen met maar liefst 17% door ze zijn verhoogd. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 9 september 2022 @ 13:53:49 #66
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205906468
vanavond, bourgondische aardappeltjes uit de airfryer, broccoli met kaassaus, en vlees weet ik nog niet.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_205908193


Vrijdagse groentetaart, nu maar eens bladerdeeg ipv filodeeg.


En het wafelijzer ingewijd; dit is de eerste wafel die ik zelf gebakken heb, ooit.
Met een lutje mascarpone & een klodder (eigen) aardbeienjam genuttigd :9 :9
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_205909876
quote:
88s.gif Op vrijdag 9 september 2022 13:21 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond en morgenavond Chinees besteld. :9
Overigens wel voor de laatste keer bij onze favoriete Chinees, want die blijft de prijzen maar verhogen. Heb even nagekeken wat we vorig jaar voor hetzelfde kwijt waren en nu blijkt dat de prijzen met maar liefst 17% door ze zijn verhoogd. :{
Ik had roergebakken kip met peper en vega nasi(lekkerder dan die met varkensstukjes) :9
(We kregen er een paar vega loempiaatjes bij)

  vrijdag 9 september 2022 @ 18:45:22 #69
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205909994
Heb een mooi gemarmerd Ezelstuk of Liesstuk van een Dubbeldoelkoe gekocht, na het afsnijden van de vetlaag een 750 gram.
Het vet uitgesmolten en in een gedeelte daarvan het stuk gebraden.
Aan een stuk gebraden tot een kerntemperatuur van 57 graden en hij rust nu. Heb er een mooie gemengde salade bij en een turks brood. Ga hem zo tegen de draad dun snijden en dan gaan we smullebulle.
Eerste keer dat ik een Ezelstuk van een dubbeldoelkoe heb. Ben benieuwd.
pi_205910100
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
Ik maak een 'salade niçoise', met aardappeltjes, haricots verts, romaine sla, olijven, tomaten, bliktonijn en ansjovis, mosterdvinaigrette en wat ik nog meer tegenkom in de koelkast.
Heb mezelf ff gekwoot.
Dit was ongeveer ons avondeten, was lekker en licht!
pi_205910163
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 18:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb een mooi gemarmerd Ezelstuk of Liesstuk van een Dubbeldoelkoe gekocht, na het afsnijden van de vetlaag een 750 gram.
Het vet uitgesmolten en in een gedeelte daarvan het stuk gebraden.
Aan een stuk gebraden tot een kerntemperatuur van 57 graden en hij rust nu. Heb er een mooie gemengde salade bij en een turks brood. Ga hem zo tegen de draad dun snijden en dan gaan we smullebulle.
Eerste keer dat ik een Ezelstuk van een dubbeldoelkoe heb. Ben benieuwd.
Wauw! Wat is een dubbeldoelkoe precies....? Het dier moet ons eerst melk/kaas etc. geven en daarna tot gebraad dienen?
Het klinkt enorm lekker, dat wel :9
  vrijdag 9 september 2022 @ 19:07:06 #72
296595 foodlover
live and learn
pi_205910318
Dadelijk varkensschnitzels zelf gepaneerd met een champignon roomsaus, frietjes en sla met gekookt eitje erdoor.
  vrijdag 9 september 2022 @ 19:18:39 #73
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205910477
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 18:56 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Wauw! Wat is een dubbeldoelkoe precies....? Het dier moet ons eerst melk/kaas etc. geven en daarna tot gebraad dienen?
Het klinkt enorm lekker, dat wel :9
Precies, een koe die eerst een jaar of 8 gemolken wordt en dan rust krijgt om een paar maanden zich vet te eten, om daarna geslacht te worden. Is ecologisch beter. Doordat de koe oud is, is het vlees smaakvoller, als het goed afgehangen wordt is het ook niet taai. Het is niet zo zacht als haas, je moet ietsje kauwen, maar daarvoor krijg je veel meer smaak.
Het was een vreselijk lekker stuk vlees by the way, geen zenen ofzo.
Ga er een stel van kopen, is ook mooi als er bezoek is, een braadstuk in het geheel gebraden waar je dan plakken van snijdt.
pi_205910564
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Precies, een koe die eerst een jaar of 8 gemolken wordt en dan rust krijgt om een paar maanden zich vet te eten, om daarna geslacht te worden. Is ecologisch beter. Doordat de koe oud is, is het vlees smaakvoller, als het goed afgehangen wordt is het ook niet taai. Het is niet zo zacht als haas, je moet ietsje kauwen, maar daarvoor krijg je veel meer smaak.
Het was een vreselijk lekker stuk vlees by the way, geen zenen ofzo.
Ga er een stel van kopen, is ook mooi als er bezoek is, een braadstuk in het geheel gebraden waar je dan plakken van snijdt.
Mooi
pi_205911681
quote:
88s.gif Op vrijdag 9 september 2022 13:21 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond en morgenavond Chinees besteld. :9
Overigens wel voor de laatste keer bij onze favoriete Chinees, want die blijft de prijzen maar verhogen. Heb even nagekeken wat we vorig jaar voor hetzelfde kwijt waren en nu blijkt dat de prijzen met maar liefst 17% door ze zijn verhoogd. :{
Lekker!
Zonde he.. als je gaat uitrekenen hoeveel zijn er aardig wat zoveel verhoogd. Supermarkten doen t, dus restaurants willen natuurlijk ook een graantje meepikken -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')