*burb*quote:Op donderdag 8 september 2022 15:13 schreef golfer het volgende:
Vanavond voor mij: een grote pan mosselen met sausjes ....
Klinkt goed.quote:Op donderdag 8 september 2022 18:06 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Nee hoor
Zo ben ik dol op de risotto van Knorr. Helft water wel vervangen door wijn.
Ik maak de variatie met champignons en courgette. Dan 100ml minder vocht in totaal gebruiken want de champignons en courgette verliezen veel vocht nl.quote:Op donderdag 8 september 2022 18:51 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Klinkt goed.
Die heb ik nog nooit gehad.
Cottagecheese, met een heel klein beetje havermout (om het vocht vast te houden), gedroogde italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.quote:Op donderdag 8 september 2022 18:51 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Wat zit er in je mooie ravioli?
Ah dank je, lekker gevuld. Goeie van die havermout.quote:Op donderdag 8 september 2022 20:09 schreef sigme het volgende:
[..]
Cottagecheese, met een heel klein beetje havermout (om het vocht vast te houden), gedroogde italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.
Ik moest ze gister al maken, dus ze moesten een dagje blijven liggen. Dat ging boven verwachting goed.
Ah deed ik vroeger al. Kwark heeft er niet eerder opgestaan. Maar goed; kan t wel weer eens n keer proberen!quote:Op donderdag 8 september 2022 18:15 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Dank je.
Die saus maak ik altijd met sour cream.
Geen crème fraîche en niet met kwark (staat nu met kwark op de verpakking).
Ik had roergebakken kip met peper en vega nasi(lekkerder dan die met varkensstukjes)quote:Op vrijdag 9 september 2022 13:21 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond en morgenavond Chinees besteld.![]()
Overigens wel voor de laatste keer bij onze favoriete Chinees, want die blijft de prijzen maar verhogen. Heb even nagekeken wat we vorig jaar voor hetzelfde kwijt waren en nu blijkt dat de prijzen met maar liefst 17% door ze zijn verhoogd.![]()
Heb mezelf ff gekwoot.quote:Op woensdag 7 september 2022 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
Ik maak een 'salade niçoise', met aardappeltjes, haricots verts, romaine sla, olijven, tomaten, bliktonijn en ansjovis, mosterdvinaigrette en wat ik nog meer tegenkom in de koelkast.
Wauw! Wat is een dubbeldoelkoe precies....? Het dier moet ons eerst melk/kaas etc. geven en daarna tot gebraad dienen?quote:Op vrijdag 9 september 2022 18:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb een mooi gemarmerd Ezelstuk of Liesstuk van een Dubbeldoelkoe gekocht, na het afsnijden van de vetlaag een 750 gram.
Het vet uitgesmolten en in een gedeelte daarvan het stuk gebraden.
Aan een stuk gebraden tot een kerntemperatuur van 57 graden en hij rust nu. Heb er een mooie gemengde salade bij en een turks brood. Ga hem zo tegen de draad dun snijden en dan gaan we smullebulle.
Eerste keer dat ik een Ezelstuk van een dubbeldoelkoe heb. Ben benieuwd.
Precies, een koe die eerst een jaar of 8 gemolken wordt en dan rust krijgt om een paar maanden zich vet te eten, om daarna geslacht te worden. Is ecologisch beter. Doordat de koe oud is, is het vlees smaakvoller, als het goed afgehangen wordt is het ook niet taai. Het is niet zo zacht als haas, je moet ietsje kauwen, maar daarvoor krijg je veel meer smaak.quote:Op vrijdag 9 september 2022 18:56 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Wauw! Wat is een dubbeldoelkoe precies....? Het dier moet ons eerst melk/kaas etc. geven en daarna tot gebraad dienen?
Het klinkt enorm lekker, dat wel
Mooiquote:Op vrijdag 9 september 2022 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Precies, een koe die eerst een jaar of 8 gemolken wordt en dan rust krijgt om een paar maanden zich vet te eten, om daarna geslacht te worden. Is ecologisch beter. Doordat de koe oud is, is het vlees smaakvoller, als het goed afgehangen wordt is het ook niet taai. Het is niet zo zacht als haas, je moet ietsje kauwen, maar daarvoor krijg je veel meer smaak.
Het was een vreselijk lekker stuk vlees by the way, geen zenen ofzo.
Ga er een stel van kopen, is ook mooi als er bezoek is, een braadstuk in het geheel gebraden waar je dan plakken van snijdt.
Lekker!quote:Op vrijdag 9 september 2022 13:21 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond en morgenavond Chinees besteld.![]()
Overigens wel voor de laatste keer bij onze favoriete Chinees, want die blijft de prijzen maar verhogen. Heb even nagekeken wat we vorig jaar voor hetzelfde kwijt waren en nu blijkt dat de prijzen met maar liefst 17% door ze zijn verhoogd.![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |