Bocaj | woensdag 31 augustus 2022 @ 20:28 |
Ik ben eigenlijk gek op uien... Ze geven veel smaak aan het eten... Maar meestal ga ik ervan winden... (Gebakken uien...) Is er een manier zodat je uien beter verteert en er niet van gaat winden? Beter doorbakken tot verbranden aan toe? of juist minder zodat je alleen zacht zijn? Helpen bepaalde andere ingrediënten die je erbij kan gooien? (Kruiden? Scheut wijn?) Of gewoon maar accepteren? | |
Watuntrik | woensdag 31 augustus 2022 @ 20:56 |
Als men uien eet, wordt bij de vertering van die uien in de darmen meer gas gemaakt als bijproduct dan bij sommige andere groenten. Dat komt omdat er een bepaald stofje inzit, genaamd inuline, dat de chemische reactie heftiger maakt. En dan is er dus een grotere gasexplosie en dat moet eruit. Gevonden op Google met Uien Winderigheid. Dus... Is ook verschillend per persoon, de een wel de ander niet en de ene weer meer. Ikzelf heb er niet zoveel last van, nuttig ze wel regelmatig maar eet geen balen met uien. | |
Golf8 | woensdag 31 augustus 2022 @ 21:14 |
Is toch zalig ff paar Gore scheten ruften laten zo na het vreten wats het probleem, 😂 | |
Rode_Wijn | woensdag 31 augustus 2022 @ 23:17 |
Als dit klopt is het dus zaak dat ts dat spul uit de ui weet te krijgen | |
Bocaj | donderdag 1 september 2022 @ 07:04 |
![]() | |
Rode_Wijn | donderdag 1 september 2022 @ 07:25 |
Laat je even weten of en hoe het gelukt is? ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 1 september 2022 @ 15:06 |
Uien snijden, boter in de pan, heel laag vuur en heel langzaam laten carameliseren. Ze sudderen langzaam gaar en bruin. Niet in de verleiding komen het vuur hoog te zetten, heel rustig en langzaam laten gaan. Kan wel een uur duren voordat je het stadium hebt bereik dat ze goudbruin, vrijwel helemaal opgelost en uit elkaar gevallen. SMAAK SMAAK SMAAK. Je uien reduceren wel tot een kwart of nog minder qua volume, maar manometer wat is dat lekker. Ook de ideale basis om met een stevige runderbouillon tot een goddelijke uiensoep te maken. | |
BertV | donderdag 1 september 2022 @ 15:08 |
...vaker eten dan passen je darmbacteriën zich er op aan. | |
SoS87 | donderdag 1 september 2022 @ 15:37 |
Ik bereid mijn uien altijd naakt en ga er nooit van ruften. | |
golfer | donderdag 1 september 2022 @ 16:04 |
Heel langzaam en lang zachtjes laten karameliseren in echte boter. Eventueel nog wat balsamico erbij om het stroperig te maken. | |
Kanaroe | donderdag 1 september 2022 @ 16:46 |
Dat lijkt mij ook. Ik eet veel/vaak uien, en heb er geen last van. Toen ik nog een jonge moeder was werd mij bij het geven van borstvoeding streng geadviseerd geen ui of knoflook te eten, want dat zou slecht zijn voor de darmpjes van de zuigeling......nou, die uien en knoflook kregen ze ook al toen ze nog in m'n buik zaten. Geen probleem. Kwestie van gewoon stug dooreten! | |
arj1o1 | donderdag 1 september 2022 @ 20:31 |
Rauw eten | |
Id_do_her | donderdag 1 september 2022 @ 20:36 |
Dat is nog wel de lekkerste manier om uien te eten. | |
arj1o1 | donderdag 1 september 2022 @ 20:51 |
Inderdaad. | |
Bocaj | vrijdag 2 september 2022 @ 08:20 |
Ja, door een salade... daar heb ik dan minder (of geen) last van... zijn ook minder uien... | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 09:14 |
De enorme toename van mensen die allergisch zijn voor noten en pindas is in landen waar zwangere vrouwen strikt wordt afgeraden noten en pinda's te eten. | |
Kanaroe | vrijdag 2 september 2022 @ 09:31 |
Oh, is dat zo? Ik had geen idee dat noten en pinda's afgeraden werden voor zwangeren. Maar ik neem het meteen van je aan, al die allergieën moeten toch een logische oorzaak hebben. | |
Farenji | vrijdag 2 september 2022 @ 11:14 |
Juist dan heb ik er last van. Als ik bijv uiensoep maak, daar gaan wel veel uien in natuurlijk, die laat ik dan wel drie kwartier zacht stoven in boter. Ik vind uiensoep echt superlekker maar het eten is een garantie voor een nacht van bolstaande dekens door eindeloze knoertharde ruften. Echt niet normaal. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 11:22 |
Eet jij veel eenvoudige koolhydraten zoals suiker, zetmeel (witte rijst, aardappelen, wit brood) en weinig complexe koolhydraten die in groente en fruit zitten? Als je darmflora dat niet gewend is zorgt de inuline (een complexe polysacharide) in de uien ervoor dat er veel gas geproduceerd wordt in de darmen. ZIt ook veel in aardperen trouwens. Kortom, als je veel en vaak bonen, capucijners, uien, groentes eet dan heb je veel minder last van winderigheid omdat je darmflora zich daarop aanpast. | |
Farenji | vrijdag 2 september 2022 @ 11:37 |
Ik ben vegetariër en eet juist veel groente, volkoren producten, bonen en kikkererwten en linzen. Geraffineerde suiker eet ik vrijwel nooit. Dus daar ligt het echt niet aan. Het is meer een specifieke overgevoeligheid voor uien denk ik. | |
Watuntrik | vrijdag 2 september 2022 @ 11:47 |
Zo logisch is het nog niet en is soms zeer moeilijk te bepalen... Het zou van genetische aard kunnen zijn dat om een of andere reden je immuunsusteem op hol slaat wanneer je bepaalde stoffen binnenkrijgt die spijsverterings en of huidklachten, hoofdpijn etc. kunnen veroorzaken. Je kunt het een vorm van auto-immuunziekte noemen. Om te bepalen of je allergisch bent is niet zo moeilijk, dit kan worden aangetoont via bloedonderzoek. Dan vinden ze antistoffen die wijzen op een allergische reactie. Waar je dan precies allergisch voor bent en wanneer je dat zelf nog niet weet is een lastig verhaal en vergt een zeer uitgebreid en kostbaar onderzoek met de nodige testjes. Dan wordt getest op meest voor de hand liggende veroorzakers, komt daar geen positieve uitslag uit dan blijft het raden. Ikzelf ben nergens allergisch voor volgens de bloedonderzoeken, althans dat was de professionele diagnose, maar toch wanneer ik nog niet volledig doorgerijpte kersen eet dan krijg ik een dikke kriebelende keel. Laat ik ze een week langer aan de boom hangen voordat ik ze eet dan heb ik nergens last van. Ook heb ik al eens onder de pukkels (gordelroos) gezeten van een verkeerd wasmiddel. Althans dat was de tip van de arts, probeer eens een ander wasmiddel en waarempel het ging over. Dus wel of niet allergisch zijn is eigenlijk niet te onderzoeken en kan spontaan optreden. Of wanneer je in aanraking komt met (bio) chemische stoffen waar je immuunsysteem van over de kop gaat. Dat er een toename is aan alergische klachten onder de mensen zal te doe hebben dat we steeds meer onnatuurlijke vreemde chemische stoffen in onze voedselketen terecht komt waarvan we de lange termijn effecten en eventuele domino effecten niet weten. De inname van de ene stof kan een alergische reactie voor een andere stof in de hand werken. Een potentïele verdachte daarvan is de verpakkingsindustrie en Plastic. Neem dan bv de diervoederindustrie die weer afvalproducten verwerken uit onze voedselketen zoals zaken die over de datum zijn en niet verkocht. Dit wordt dan met verpakking en al richting de verwerker van diervoeder verscheept die probeerd het dan van de verpakking te ontdoen. Maar dit laatste is wat lastig om perfect uit te voeren dus is er een toegestane marge van zoveel % moet het zuiver zijn. Dus het diervoeder dat de fabriek verlaat mag zoveel % plastic bevatten. En dus de Koe eet de goedgekeurde maar alsnog met plastic vervuilde pellets en produceerd daarme haar melk. Waar wij weer ons lekker gezond ontbijtje mee bereiden. De stront van die koe verdwijnd weer als mest op het land. ![]() https://www.theguardian.c(...)-health-experts-warn Vooralsnog weet niemand of dit de potentïele veroorzaker is van de toename aan allergische klachten onder de mens. En zolang dit niet bewezen kan worden is er geen vuiltje aan de lucht en goedgekeurd is nu eenmaal goedgekeurd.Volgens de nodige recente onderzoeken is er zo goed als niets meer van voer in de supermarkt te vinden waar geen sporen van plastic in terug gevonden worden. Men vind het zelfs terug in de bijenhoning. [ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 02-09-2022 11:59:29 ] | |
Id_do_her | vrijdag 2 september 2022 @ 20:12 |
Probeer zilveruitjes te bakken? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 20:25 |
Takkewerk om die te pellen | |
Id_do_her | vrijdag 2 september 2022 @ 20:39 |
Ik bedoelde die in het zuur. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 20:41 |
Smerig om te bakken | |
Id_do_her | vrijdag 2 september 2022 @ 20:59 |
Nooit geprobeerd. | |
Bocaj | vrijdag 2 september 2022 @ 22:27 |
Nooit bij mij opgekomen om die te gaan bakken... Gaat volgens mij ook nooit lekker zijn... | |
Id_do_her | zaterdag 3 september 2022 @ 00:00 |
Toch zijn die zure uitjes lekker. | |
Bocaj | zaterdag 3 september 2022 @ 04:23 |
Zeker, maar dan zoals ze zijn en niet gebakken. | |
quirina | zondag 4 september 2022 @ 14:52 |
Iedereen laat scheten moet je weten. Laat maar gaan uit die kont, Scheten laten is heel gezond. | |
Id_do_her | maandag 5 september 2022 @ 21:27 |
Nooit geprobeerd. | |
pokkerdepok | maandag 5 september 2022 @ 21:48 |
lang koken. scheten zijn bacterien die de uien afbreken. die hebben minder werk als je de uien al afbreekt bij het koken. |