ze rekenen het uit op basis van gemiddelde. Bij halfjaarlijkse tariefwijziging stond er vroeger dat de tussenstand geschat was.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:06 schreef stinkie het volgende:
[..]
Stelt ze deze vraag ineens
Maar dat dus. Ik houd mijn verbruik per maand wel bij, maar hoe doet de leverancier dat zonder slimme meter? Ik lever op wat ik verbruik, dus op zich niet heel belangrijk, maar
Voor gas geld hetzelfde. Iemand enig idee?
Mss bij eindafrekening maar eens een maand overzicht vragen.
Dat zullen de energiemaatschappijen steeds meer in het nadeel van de afnemer gaan uitleggen/berekenen. Daarmee hebben ze er weer een reden bij om mensen steeds meer richting de slimme meter te duwen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 08:44 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
ze rekenen het uit op basis van gemiddelde. Bij halfjaarlijkse tariefwijziging stond er vroeger dat de tussenstand geschat was.
ik heb daar nog wel eens ruzie over gemaakt.
ik ben wel benieuwd hoe je anno 2022 met zonnepanelen, warmtepompen en accu's denkt een gemiddelde te berekenen.
Elke bereikening is in het nadeel van de klant.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 09:02 schreef Horsemen het volgende:
[..]
Dat zullen de energiemaatschappijen steeds meer in het nadeel van de afnemer gaan uitleggen/berekenen. Daarmee hebben ze er weer een reden bij om mensen steeds meer richting de slimme meter te duwen.
Maar wat is nu het gunstigste?quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:07 schreef Estate2 het volgende:
[..]
Maar mail gestuurd, hopelijk daarop iets meer info.
[..]
Het is mij uiteindelijk gelukt om naar de laagste tariefgroep te komen voor netbeheerkosten voor gas maar dat heeft ook een aantal telefoongesprekken geduurd en dat kon pas nadat duurzaam vast stond dat ik onder de drempel zat (oftewel vertragen). Ik zit ook ruim onder de 500 m3 maar die calorische correctie die toegepast wordt is voor mij als leek inderdaad lastig te controlerenquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 09:05 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
Elke bereikening is in het nadeel van de klant.
Ooit verbruikte ik <500m3 gas en zou in het lage vaste tarief vallen. Ze hebben me nooit de formule willen geven waarom dat niet zo zou zijn. Zelfs de vraag hoeveel ik dan wel zou gebruiken volgens hun formule was nooit beantwoord.
Die was nog te controleren, stond op mijn factuur. Maar ze zeiden dat het warme winters waren en dan hebben ze een correctie die ze me niet wilde voorrekenen. Het zouden DRIE warme winters op rij zijn.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 09:48 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Het is mij uiteindelijk gelukt om naar de laagste tariefgroep te komen voor netbeheerkosten voor gas maar dat heeft ook een aantal telefoongesprekken geduurd en dat kon pas nadat duurzaam vast stond dat ik onder de drempel zat (oftewel vertragen). Ik zit ook ruim onder de 500 m3 maar die calorische correctie die toegepast wordt is voor mij als leek inderdaad lastig te controleren
Als ik je goed begrijp is het nu niet meer van toepassing want anders zou je dit voor kunnen leggen aan de geschillencommissie of de rechter. Dat win je geheid want de regeling van de netbeheerder is duidelijk, de grens is 500 m3 en niet een vage onmeetbare afgeleide eenheid die ze zelf bedacht hebben.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 13:32 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
Die was nog te controleren, stond op mijn factuur. Maar ze zeiden dat het warme winters waren en dan hebben ze een correctie die ze me niet wilde voorrekenen. Het zouden DRIE warme winters op rij zijn.
Wat scheelt dat in kosten? Ik zit al jaren onder de 500 m3 en het laatste jaar zelfs dik onder de 50. Helemaal van het gas af vind ik een gok. Maar wat betaal je met dat lage tarief?quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 09:48 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Het is mij uiteindelijk gelukt om naar de laagste tariefgroep te komen voor netbeheerkosten voor gas maar dat heeft ook een aantal telefoongesprekken geduurd en dat kon pas nadat duurzaam vast stond dat ik onder de drempel zat (oftewel vertragen). Ik zit ook ruim onder de 500 m3 maar die calorische correctie die toegepast wordt is voor mij als leek inderdaad lastig te controleren
Dat ligt aan je netbeheerder, ik dacht ongeveer 50 euro per jaar. Als het goed is kun je het ook zien op je jaarafrekening. Als daar een tarief voor de netwerkbeheer staat tussen de 500-4000 m3 dan betaal je te veelquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 15:16 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Wat scheelt dat in kosten? Ik zit al jaren onder de 500 m3 en het laatste jaar zelfs dik onder de 50. Helemaal van het gas af vind ik een gok. Maar wat betaal je met dat lage tarief?
Ik zie dat nergens staan. Vaste levering plus netbeheer betaal ik iets van ¤ 220 per jaar voor. Misschien ook niet druk om maken. Als het deze winter ook prima gaat zeg ik na de winter gas toch helemaal op.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 15:25 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Dat ligt aan je netbeheerder, ik dacht ongeveer 50 euro per jaar. Als het goed is kun je het ook zien op je jaarafrekening. Als daar een tarief voor de netwerkbeheer staat tussen de 500-4000 m3 dan betaal je te veel
ik zou een jaar later van gas afgaan ...quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 14:26 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Als ik je goed begrijp is het nu niet meer van toepassing want anders zou je dit voor kunnen leggen aan de geschillencommissie of de rechter. Dat win je geheid want de regeling van de netbeheerder is duidelijk, de grens is 500 m3 en niet een vage onmeetbare afgeleide eenheid die ze zelf bedacht hebben.
Want?quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 16:34 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
ik zou een jaar later van gas afgaan ...
Je overschot krijg je nu toch al uitbetaald dus als je komende maanden geen overschot verwacht is nu overstappen waarschijnlijk niet gunstig.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 21:31 schreef Bami het volgende:
[..]
Ik vind BudgetEnergie geen echt kleine partij though. Engie ken ik niet, maar BudgetEnergie is echt al jaren op de markt en heeft in mijn verving best wel veel klanten.
Baal gewoon heel erg van dit maandelijks salderen, en dat ik er dan dus in moet gaan duiken waar ik heen moet en hoe ze daar salderen.
wanneer wil je dit infraroodpaneel aandoen?quote:Op zondag 28 augustus 2022 15:01 schreef Vlinder33 het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om een mobiel zonnepaneel met een accu aan te sluiten op een infrarood paneel?
Het is een 600 W infraroodpaneel. Het hele huis voorzien van zonnepanelen is om verschillende redenen geen optie.
Er zijn panelen die bijv. gebruikt worden op campers en tuinhuisjes, maar leveren deze voldoende vermogen voor een infraroodpaneel?
Als je twee zonnepanelen hebt van 300wp kan je bij volle zon je ir-paneel laten branden. De panelen leveren dan 300W per stuk. Je hebt dan zelfs geen accu nodig.quote:Op zondag 28 augustus 2022 15:01 schreef Vlinder33 het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om een mobiel zonnepaneel met een accu aan te sluiten op een infrarood paneel?
Het is een 600 W infraroodpaneel. Het hele huis voorzien van zonnepanelen is om verschillende redenen geen optie.
Er zijn panelen die bijv. gebruikt worden op campers en tuinhuisjes, maar leveren deze voldoende vermogen voor een infraroodpaneel?
Nou, dat ligt er maar aan hoeveel accu je wilt hebben.quote:Op zondag 28 augustus 2022 15:51 schreef Vlinder33 het volgende:
Als het straks kouder wordt heb ik het graag warm, dus herfst, winter en voorjaar.
Het idee van de accu is, is om energie op te slaan om het te gebruiken als de zon juist niet schijnt. Of zit ik hier fout mee?
Dat snap ik, maar het is ook niet de bedoeling om voor een half jaar energie op te slaan, ik dacht eerder aan een dag of een paar dagen. Natuurlijk zullen er dagen zijn het irpaneel aan de stroom moet, maar dat is geen probleem.quote:Op zondag 28 augustus 2022 16:38 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Nou, dat ligt er maar aan hoeveel accu je wilt hebben.
Maar om kort te zijn. Het opslaan van energie voor een half jaar is niet reëel. Dan heb je een schuurtje nodig die groter is dan je huis en je investering is ook nogal uit de hand gelopen.
Nou, die campingzonnepanelen zijn helaas altijd veel duurder dan 'echte' Dat is dus leuk als je 'off grid' gaat kamperen maar totaal niet rendabel als vervanging voor je stroom thuis.quote:Op zondag 28 augustus 2022 16:52 schreef Vlinder33 het volgende:
[..]
Dat snap ik, maar het is ook niet de bedoeling om voor een half jaar energie op te slaan, ik dacht eerder aan een dag of een paar dagen. Natuurlijk zullen er dagen zijn het irpaneel aan de stroom moet, maar dat is geen probleem.
Het gaat mij puur om gasbesparing op mijn werkkamer.
Waarom als je zonnepanelen aanschaft doe je dat voor de eigenaar? Je hebt toch wel een eigen meter.quote:Op zondag 28 augustus 2022 19:10 schreef Vlinder33 het volgende:
Goed om jullie meningen te lezen. Bedankt ervoor.
Ik wist niet dat er zo'n groot verschil zit in opgewekte stroom nu en in de winter.
Het lastige is dat we een pand huren, waarvan we de stroom verrekenen met de eigenaar van het bedrijfspand. Er is 1 meter waarvan we het bedrijfsgebruik af kunnen trekken. Als we zelf op eigen kosten zonnepanelen aanschaffen, doen we dat grotendeels voor de eigenaar. En we weten niet hoe lang we hier gaan wonen. Vandaar het idee om het warmtepaneel in de werkruimte rechtstreeks op een zonnepaneel aan te sluiten.
Heeft iemand een beter idee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |