abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205622326

Welkom in het Bundesliga topic!Is Daniel Farke de coach die Borussia Mönchengladbach weer aan de praat krijgt?Begin NIET tegen Freiburg coach Christian Streich over Europees Voetbal, hij trekt dan heel rare gezichtenKan Dortmund eindelijk de schroom afwerpen en met Bayern concurreren?An der Alten Försterei, hoofdkwartier van de beste club van Berlijn: 1. FC Union BerlinZe gaan voor de 11e titel in Beieren?


Ook in quarantaine is Steffen Baumgart niet te stoppen. De wedstrijd is pas voorbij als hij NIET meer staat te schreeuwen

[ Bericht 19% gewijzigd door Sabata op 12-08-2022 22:02:08 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622360
Malen is een parodie op een voetballer
U MAD?
pi_205622410
Gregor Kobel is zijn gewicht in Zwitserse Franken waard op dit moment
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622643
FLEKKEN IN ORANJE
pi_205622649
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 22:05 schreef Oriente het volgende:
FLEKKEN IN ORANJE
https://streamja.com/3m5pP
pi_205622705
Zoals Mark zelf zou zeggen, maakt niet uit of je 12 schoten pakt, die twee die er in gaan die beslissen de wedstrijd
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622755
Wow _O_ Marius Wolf scoort. Dat op zich is al een unicum. Var keurt m goed
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622802
Auw, lekkere sneer heeft commentator Luka Staus naar Malen. "Zet Moukoko, Wolf en Gittens er voortaan maar meteen in, Malen en Hazard zijn geesten op het veld zonder spelvreugde."
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Moderator vrijdag 12 augustus 2022 @ 22:39:21 #9
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_205623015
Flekken ja nee dat was niet zo goed.
pi_205624473
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 22:05 schreef Oriente het volgende:
FLEKKEN IN ORANJE
Man wat was hij geweldig met z’n voeten!!!
U MAD?
pi_205626539
Freiburg ontving thuis in het Europapark BVB. Vorig jaar werd dat verrassend een zege voor de Breisgau en men hoopte deze prestatie nog eens te herhaling. In het begin zag het er ook goed uit, want BVB kwam niet door de verdediging heen en Flekken stopte toen nog een poging van de vers uit Köln overgekomen Anthony Modeste in de 22e minuut. Een paar minuten later kwam Modeste net te kort om een bal van Guerrero in te koppen. Wat verontrustend was, de Fransman was de enige gevaarlijke spits op het veld. Zowel Donyell Malen als Thorgan Hazard (die voor de geblesseerde Karim Adeyemi insprong) konden geen gevaar stichten. Freiburg nam het richting de rust compleet over en na een paar missers was het Gregoritsch die de kopbal van Mattias Ginter in het doel verlengde. De Oostenrijker kreeg meteen nog twee enorme kansen maar die gingen naast.

In de tweede helft wisselde Eden Terzic meteen Thomas Meunier tegen Marius Wolf en toen hij zag dat Malen Hazard tandeloos bleven gingen die eraf voor de jongelingen Moukoko en Jamie Bynce-Gittens (een knul die als opvolger van Jadon Sancho zou moeten gelden). Er kwam ineens veel meer spelvreugde en gevaar in de aanval bij de Schwarzgelven en toen ook Brandt er nog bijkwam voor Dahoud kwamen er ook gevaarlijke voorzetten. Freiburg had zich intussen helemaal ingegraven wachtend op een counter. Die kans kwam ook 2 keer, maar Gregor Kobel pakte negen doelpogingen en hield BVB op de been. Aan de andere kant leek Flekken met 6 gepakte schoten ook goed op weg, tenminste tot Bynce-Gittens hetzelfde doet als Arne Ritter van KSC, een hoog schot van afstand. En dan kun je nog zo goed zijn met de voeten, als je die hoge bal laat glippen valt ie gewoon binnen.

Het was helaas het begin van het einde voor de Breisgau. Bynce-Gittens kreeg de bal tot bij Brandt, die steekt door op Moukoko en die schiet 1-2 binnen. Marius Wolf verbaast daarna nog vriend vijand en de var door in buitenspel te scoren, en de var is zo verbouwereerd dat zijn doelpunt wordt goedgekeurd. 1-3 en BVB blijft op maximaal puntenaantal. Freiburg kan maar beter Flekken op hoge ballen en afstands schoten gaan trainen, want anders zakt hij in Qatar naar plek 3 in de selectie achter Bijlow en Cillessen. Ook voor Malen was dit geen beste wedstrijd, geen kans gekregen en zijn concurrenten scoren allemaal.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205637410
Na dat echec van Freiburg had ik er genoeg van in deze bloedhitte en ben ik op vakantie gegaan, dus daarom iets later (kreeg natuurlijk de wifi niet aan de praat hier in het Zwarte Woud)

- We zien een akelige overeenkomst tussen Bayer04 en tussen 2. Liga club Arminia Bielefeld op dit moment. Ze hebben allebei een Zwitserse trainer (Seoane bij de Werkself en Ulli Forte is sinds deze zomer trainer 'auf der Alm') en beide clubs hebben nog geen enkel punt, sterker beide zijn ook uitgeschakeld in de DFB Pokal. Bielefeld verloor gisteren weer van HSV, dus Bayer04 moest winnen van Augsburg om deze akelige gelijkenis op te laten houden. Seoane moest de met rood geschorste keeper Hradeçki vervangen door Andrei Lunev, gekomen van Zenit St Petersburg en wisselde gelijk maar zijn halve elftal. Onder andere Bakker, Azmoun en Diaby kregen een kans. Aan de andere kant mocht Jeffrey Gouweleeuw in de basis beginnen evenals ex Twente speler Fredrik Jensen. En Azmoun liet in ieder geval zien aan zijn statistieken te willen werken, de Iraniër was overal in het strafschop te vinden en ging voor elke bal. Maar ondanks dat enthousiasme was keeper Rafal Gikièwiçz net zo goed op dreef, haalde er twee dikke mogelijkheden uit en keek twee halve kansen dreigend naast. FCA wachtte even rustig af tot er een fout kwam in de verdediging. En zowaar die kwam in de 9e minuut, maar helaas stond Demiroviç buitenspel zodat het (nog) niet doorging.

Tien minuten later kwam de tweede fout, Bakker verloor de bal aan Gruezo die op Demirovic doorpasst en Jensen schiet verrassend de 0-1 binnen. Hij loopt al sinds 2018 in Augsburg rond, maar scoort nu pas zijn tweede goal in de Bundesliga. Augsburg zakte daarna weer in en vertrouwde op Gikièwiçz om verder onheil te voorkomen. Dat ging bijna helemaal goed, maar een geblokt schot van Hlozek werd door Aranguiz toch nog binnengelopen. In de tweede helft ging de storm op het doel van Augsburg door, maar Gikièwiçz bleef wakker en kreeg de Bayer04 aanvallers helemaal gek met zijn reddingen: 12 gepakte schoten kon de Pool noteren. En het werd nog leuker voor de Augsburgers, want invaller Andre Hahn kreeg zomaar teveel ruimte voor een afstandsschot dat zo in het doel dwarrelde. Scheids Benjamin Cortus keurde hem eerst nog af omdat Niederlechner hinderlijk buitenspel zou staan, maar de Kölner Keller floot hem terug, doelpunt telde. Het bleef 1-2 en daarmee kan Augsburg de eerste overwinning noteren. De akelige gelijkenis van Bayer04 en Bielefeld gaat door. Beide 0 punten, beide Zwitserse trainers staan nu flink onder druk. De heren Kuyt en Ten Hag kunnen er over mee praten.

- Twee namen zongen rond in Oost Duitsland. De één is die van Anthony Modeste, die FC Köln verliet nét voor de grote wedstrijd tegen Rasenball. Vragen over "Tony" werden echter rustig en beleefd afgeketst voor coach Baumgart: "Tony was een prima speler en we hadden veel aan hem te danken. Met nadruk "hadden" want het is nu verleden tijd. We zijn niet zo afhankelijk van een speler dat we nu ons voetbal niet meer kunnen spelen. " De andere naam is Timo Werner, die voor heeeeel veel geld naar Chelsea was gegaan, daar niet slaagde en ongelukkig was. Dus deed Rasenball hetzelfde als Ajax met Brobbey en het kocht zijn voormalig speler weer terug. Hij stond ook meteen in de basis tegen de Geissböcke.

Beide teams hebben ongeveer dezelfde strijdwijze met vroeg druk zetten op het middenveld, dus eigenlijk neutraliseerden ze elkaar daardoor. Tot in de 36e minuut Werner zich herinnerde van afgelopen vrijdag dat je keepers ook van afstand kan verrassen. Zijn schot glipte onder Marvin Schwäbe door die veel te laat bij de bal was en zo was de terugkeer van Werner perfect geslaagd. Het duurde echter niet lang voor Florian Kainz een flinke indruk in de wedstrijd achterliet. Eerst zette de Oostenrijker keurig voor op Dietz die de bal over de lijn liep (1-1) en daarna ging hij net zo lang zuigen en zeuren bij Szoboslai tot de Hongaar een slaande beweging naar hem maakte. Het kwam hem op direct rood te staan.

Rasenball ageerde een beetje voorzichtiger in de tweede helft, maar kwam toch weer op voorsprong via Nkunku die een pass van Olmo in het doel werkte. Baumgart stond weer ouderwets te schelden en te tieren dat ze verdomme meer druk moesten zetten. En het werkte, maar niet zoals gedacht. Kainz mocht na een mislukte aanval een corner nemen en keek verbaasd hoe die door invaller Linton Maina tegen de borst van Gvardiol werd gekopt, waardoor de bal achter Gulasci in het doel lag. Beide ploegen kregen nog wel kansjes in de slotfase, maar het bleef 2-2. Tedesco zwaar teleurgesteld, Baumgart licht positief dat er in ieder geval een punt gehaald was.

[ Bericht 28% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 17:05:23 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205637652
- De minst geliefde commentaar positie in de Bundesliga ligt in Sinsheim, in het stadion van TSG Hoffenheim. Het is een mooi groot stadion, maar gedeelten hebben een glazen dak waardoor je helaas met temperaturen van 30+ algauw in een broeikas zit. Volgens Thomas Kunze was het ongeveer 40 graden op de thermometer. Er waren ook maar weinig bezoekers gekomen (17000 in totaal), en dat zonder corona maatregel of noodverordening. Tegenstander Vfl Bochum had niet zoveel last van de hitte, maakte de Kraichgau zelfs aardig "die Hölle heiss" met snelle counters. Het hielp ook niet dat de verdediging drie nieuwe pionnetjes had: Angelino was net 48 uur eerder mee gaan trainen na zijn wissel uit Leipzig, Kabak moet nog aan het tempo wennen bij Schalke in de 2e Liga vorig jaar en Nsoki had vorige week alleen maar de laatste minuten mee mogen doen. En dat leidde heel snel tot problemen door Philip Hoffmann, die na een slim pasje van Stöger niet zelfzuchtig is en aflegt op Zoller, die na 8 maanden blessureleed weer eens scoort. Hij was meteen los en de eerste mogelijkheid daarna (corner via Stöger) schoot hij ook binnen. Een gelukje dat Baumgartner bijna per ongeluk aan de bal kwam twee minuten later en de 1-2 scoort.

Hoffenheim moest iets en Breitenreiter wisselde Akpoguma in de ploeg voor de schutterende Nsoki zodat het achterin wat beter stond. En opnieuw is het per ongeluk raak als Dennis Geiger de bal voor de voeten rolt en Kabak een hoge voorzet geeft die erin wordt gekopt, 2-2 bij rust. Baumgartner kreeg een penalty mee toen Losilla hem omver trok, maar zowaar, Manuel Riemann is het nog niet verleerd en keerde Kramariç' nogal wijfelende inzet. Breitenreiter greep weer in, Rudy, Kaderzabek en Rutter kwamen erin. Even later hield Riemann er ook een vrije trap uit en langzamerhand werd het een belegering van het Bochumer doel. Vijftien doelpogingen wist Riemann onschadelijk te maken, maar de laatste moest hij toch vissen. Bij de laatste corner in plaats van een hoge voorzet een korte bal naar Rudy speelde, die wél een voorzet gaf en Dabbur kopte hem rustig binnen. Breitenreiter haalt opgelucht adem en heeft het aan zijn zware bouw te danken dat zijn dolenthousiaste staf hem bij de groepsknuffel na het slot niet omverloopt. Eerste drie punten voor Hoffenheim, Bochum is samen met Bayer04 puntloos laatste.

- In het Hoge Noorden ontving terugkeerder Werder Bremen gisteren Vfb Stuttgart. Slechts één wissel ondernam coach Werner, Ilja Gruev mocht starten in plaats van Christian Gross, die ziek was. En het was al binnen 10 minuten raak. Anthony Jung komt aan de bal, ziet Ugly Bird Fullkrug gaan en die kopte de pass perfect binnen. Ugly Bird Duksch wil ook en krijgt een paar kansen, maar helaas lette Florian Müller iets beter op en hield alles eruit. Captain en Ninja in zijn vrije tijd Wataru Endo sluipt onontdekt naar voren en staat ineens op de goede plek als Kalezic met een steekpass komt om de 1-1 binnen te tikken.

Na de rust was Bremen de onderliggende partij, maar de verdediging hield veel mogelijkheden eruit. Totdat Silas ineens in de 77e minuut de geest kreeg, een pass van Kalezic goed aannam en de 1-2 scoorde. Hij had ook een minuut later de 1-3 op zijn schoen, maar Jiri Pawlenka hield de bal eruit. In de laatste 10 minuten mocht de derde Ugly Bird invallen. Ollie Burke, een baard Schot van 1m90 met een verleden bij teams uit de Championship (Millwall, Sheffield en WBA), staat precies goed als Mitchell Weiser op goed geluk inpasst en tadaa, Burke scoort en redt een punt voor de Bremer. Door de 2-2 staan beide teams met 2 punten gelijk met Rasenball (10 11 en 12)

[ Bericht 11% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 17:45:05 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205638167
- Hertha BSC mocht thuis aantreden tegen Eintracht Frankfurt. twee ploegen die allebei reeds klappen hebben opgelopen begin dit seizoen, bij Frankfurt kwam daar nog de nederlaag bij tegen Real Madrid bij in de Supercup. Wat Sandro Schwarz precies gezegd heeft tegen zijn spelers weten we niet, maar Hertha kwam fel uit de startblokken en wonnen vaak de duels op het middenveld. En al na 180 seconden was er de beloning, want Serdar lette goed op toen Lukebakio aan de bal kwam en kopte zijn voorzet binnen. Het had na tien minuten ook al 2-0 kunnen zijn, maar helaas schoot Kanga over. Kolo Muani kwam nog tot een waarschuwingsschot vlak voor rust, maar ook dat ging mis.

De tweede helft was Frankfurt iets minder slaperig achterin en Kolo Muani was opnieuw de gevaarlijkste man voorin. De Fransman zag Kamada meer naar voren komen en zette zo perfect voor dat de Japanner alleen maar de bal binnen hoefde te lopen. Schwarz reageerde meteen en zette nieuwe aankoop en oude bekende Jean Paul Boëtius op de plek van de falende Sunjiç en door dat er iets meer rust kwam achter in kon Lukebakio meer gevaar stichten voorin. Helaas werd er niet gescoord. Ook Kamada en Kolo Muani hadden nog hun kansen, maar ook zij stuitten op de verdediging of keeper Oliver Christensen. Een eerste punt voor allebei. "Im so happy" zou droopy gezegd hebben.

- Tot slot, een tweede NRW derby gisterenavond. Schalke04 ontvangt thuis Gladbach. Zowel Thomas Ouwejan als ex VVV'er Maya Yoshida mochten in de basis starten, en oh joy, ook Simon Terodde was fit. De Koempels gingen er flink tegenaan in de eerste tien minuten met counters van Mohr, Salazar en Bülter, maar helaas nog geen goal. Thuram had er één schot tegenover gesteld dat over ging. Meteen de volgende aanval was het raak voor Schalke, opnieuw Mohr had een sprint in huis, ziet Salazar gaan en de Uruguayaan scoort de vroege 1-0 (begint een specialiteit te worden de laatste maanden). Het had 2-0 moeten worden daarna, maar Ko Itakura kreeg nog een voet tegen een door Bulter gelost schot. En Salazar's vrije trap daarna ketste af op een Gladbach been, maar Sommer had hem toch te pakken.

In de tweede helft bleef het lang op 1-0 staan omdat die Fohlen dezelfde tactiek steeds opnieuw probeerden (rustig opbouwen) en Schalke kon alle gaten dichtlopen. Gevolg was dat het tot 10 minuten voor tijd duurde voor ineens schwung in de partij kwam. Thuram had een slim hakje op Hoffmann in huis en die tikte 1-1 binnen. Gladbach ging op de 2-1 jagen en kreeg die ook toen Alexander Schwolow en Alex Kral elkaar in de weg liepen, Thuram hoefde alleen binnen te lopen. Toch kreeg Königsblau nog een gelukje. Ouwejan schoot een vrije trap tegen de hand van Patrick Hermann en ondanks protesten ging de bal op de stip. Marius Bülter schoot gedecideerd binnen. Het eerste punt voor Schalke en Gladbach is even terug op aarde als derde, gelijk met Köln

[ Bericht 19% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 19:00:28 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205640193
Waarom wordt de Ligt niet opgesteld? Zijn de huidige verdedigers zo goed of wacht Bayern met hem in te brengen?

Vind het irritant dat goede Nederlandse voetballers worden aangekocht en vervolgens niet (vaak) worden opgesteld.
pi_205642324
De Ligt heeft zelf aangegeven dat hij totaal niet fit was. Bleek ook in die wedstrijd in Amerika waar hij inviel scoorde en tien minuten later omviel. Hij heeft met Nagelsmann afgesproken voorlopig eerst invaller te zijn en aan zijn basis conditie te werken. Die komt nog wel. Ik maak me meer zorgen om Mazraoui, die bezig is de concurrentie strijd met pavard te verliezen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205646302
- Bayern moest dus gisteren aantreden tegen Wolfsburg. Zowel Nagelsmann als Kovaç hielden het simpel, Nagelsmann wisselde niet, Kovaç één keer (Guilavogui ipv Brekalo in de basis). En uitgerekend Wolfsburg had het initiatief in de eerste minuten, het had zelfs op voorsprong kunnen komen als Davies wat meer pech gehad (hij tikte de bal tegen zijn eigen doelpaal). Nadat die Wölfe uitgeraasd waren kwam Bayern er beter uit. Mané was heel snel weg op een pass van Musiala en daarom schoot ook de VAR wakker, zijn goal ging wegens buitenspel niet door. Pavard kopte ook een bal op de lat.

Tien minuten voor rust was het wel raak, Musiala worstelde zich tussen drie man door en schoot maar gewoon, Casteels was te laat: 1-0. Twee minuten voor de rust was het weer raak, Davies passte door Kimmich. Zijn schot was misschien door Casteels gepakt als Müller zijn voet niet uit gestoken had en de bal de andere kant opstuurde.
In de tweede helft kwam Sané nog even meedoen ipv Gnabry en ook Gravenberch mocht tien minuten meedoen. Bayern scoorde nog twee keer maar zowel Dayot als Mané werden voor buitenspel teruggefloten. Pflichtsieg kun je dit noemen. Hoewel Wolfsburg niet slecht speelde staan ze nog steeds op 1 punt. Zelfs in het rampjaar 2021 begonnen ze beter.

- De laatste wedstrijd was helaas niet zo onderhoudend. Mainz en Union Berlin hebben de pech ongeveer hetzelfde systeem te hanteren en elkaar dus ter hoogte van het middenveld te neutraliseren. Toch kwamen die Eisernen er een paar keer doorheen via Becker of Giesselmann, maar altijd waren Bell, Hack en Leitsch op tijd om op te ruimen. Mainz probeerde zelf ook wat in het slot, maar Jae Sung Lee schot werd net door Rönnow gepakt en Mustapha kwam wel Knoche en Jaekel voorbij, maar zijn schot ging naast. Puntendeling: 0-0. Zowel Mainz als Union hebben nu 4pt als vijfde en zesde
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205670682
Voetbal kort:

- Steffen Baumgart was weer lekker op dreef. De man die zo verschrikkelijk kan bulderen naast het veld, is altijd de vriendelijkheid zelve in interviews en pakt het wel eens heel anders aan. Nadat de boulevard pers hem voor de tigste keer vroeg of het klopte dat Köln binnenkort een vervanger van Modeste presenteert glimlachte hij minzaam: "Dit vind ik heerlijk, dat gespeculeer, dat over elkaar heen buitelen van namen en meningen, die geruchten die volgen en tot de koude douche als het toch niet waar is. Ik wil dat dit nog even verder gaat, dus ga ik eventjes niets zeggen over voetballer x of y." Toen een verslaggever het toch probeerde met een naam (Fürth's aanvoerder Branimir Hrgota), zei Baumgart inderdaad niets, keek de man alleen glimlachend aan.

- op een veel lager niveau dan Real, ManU of Barça was Freiburg ook bezig met een transfer. FC Ingolstadt begon heel goed aan zijn 3. Liga seizoen dankzij Merlin Röhl (in drie wedstrijden goed voor 2 goals en een assist), die nu voor 3 miljoen naar de Breisgau komt, ook Gladbach zat achter Röhl aan.

- Tot slot, de eerste trainer is alweer gesneuveld, en wel in de 2. Liga. Ulli Forte is na drie verloren wedstrijden en beker uitschakeling op straat gezet door Bundesliga Degradant Arminia Bielefeld. Wie hem opvolgt is onduidelijk, voorlopig staan er drie assistenten voor de groep, waarvan één er de papieren van hoofdtrainer nog niet kan overleggen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205680278
Er gaan nu geruchten dat Cristiano Ronaldo's zaakwaarnemers hem hebben aangeboden bij BVB. Hoe wanhopig is de zaakwaarnemer dan om hem weg te krijgen bij ManU(re)? En blijkbaar heeft Bild al gemeld dat BVB Nein heeft gezegd wegens het hoge salaris en omdat hij de ontwikkeling van de rest in de weg zou zitten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205696205
Knotsgekke ontknoping Dortmund - Bremen
pi_205696211
Mein Gott BVB...
Demain, on roule
pi_205696297
Dortmund - Bremen

Wtf
pi_205696338
Heb stuk van Dortmund gezien maar die kunnen er werkelijk niets van…. was überhaupt al @onlogisch dat ze op 2-0 kwamen. Mooie overwinning van Werder.
U MAD?
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 17:47:47 #24
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_205696345
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 17:46 schreef de_boswachter het volgende:
Heb stuk van Dortmund gezien maar die kunnen er werkelijk niets van…. was überhaupt al @:onlogisch dat ze op 2-0 kwamen. Mooie overwinning van Werder.
Ik zit nu ff de laatste 10 minuten terug te kijken :+
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 17:56:19 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_205696392
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 17:47 schreef chufi het volgende:

[..]
Ik zit nu ff de laatste 10 minuten terug te kijken :+
ViaPlaygoden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 17:57:12 #26
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_205696398
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 17:56 schreef Szura het volgende:

[..]
ViaPlaygoden
Dat soms wel handig idd :+
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 20:17:23 #27
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205697485
Becker is goed bezig ^O^ Echte laatbloeier.
pi_205697659
- We kunnen er niet omheen, zelfs hier in Zwitserland in het tank-museum van Full Reuenthal luisterden ze vanmiddag naar BVB versus Werder Bremen terwijl ze gezellig aan de geschutskoepel van een Tijger tank zaten te sleutelen. BVB moest winnen om gelijke tred met Bayern te kunnen houden, Werder had de punten ook nodig omdat ze reeds twee keer gelijk gespeeld hadden. Grote wijziging was dat Eden Terzic bij BVB alle drie de invallers van de vorige week nu een basisplaats had gegeven: Bynoe-Gittens en Wolf waren gepland en Brandt moest op het laatste moment invallen omdat Malen een spierblessure opliep in de opwarming

Het wilde niet zo voor de Schwarzgelben in de beginfase. Werder zette veel druk, Modeste stond een beetje op een eiland voorin en erger, Mo Dahoud moest vroeg afhaken met een schouder uit de kom, Emre Çan kwam hem vervangen. Werder bleeft druk zetten en bijna had Stage (spreek uit: Stej) de Bremer op voorsprong gezet, maar Kobel tikte zijn kopbal eruit. Ook de Ugly Birds Duksch en Fullkrug kregen hun mogelijkheden, maar de een mikte steeds recht op Kobel als hij wilde schieten en de ander kopte over. Doordat de Bremer verdediging te vroeg met zijn hoofd bij de thee was, kon Brandt zonder al te veel moeite doorbreken en de 1-0 binnenschieten. Be Afraid Donyell Malen, be very afraid. Twee keer eerder kreeg Brandt te horen geen basisplek te zullen krijgen, twee keer valt Brandt nu voor je in, twee keer scoort ie ook gelijk.

In de tweede helft bleef Werder proberen een goal te maken, maar Schlotterbeck lag er twee keer goed tussen (al moest hij wel uitkijken met een gele kaart), en ook Kobel had nog een paar goede reddingen in huis. Na 65 minuten meende Terziç aanvallend te moeten wisselen in de hoop dat de invallers een beetje chaos konden creëren. Dus gingen Brandt, Hummels en Bynoe-Gittens eraf voor Hazard, Süle en Reyna. Het leek ook de goede keus met de 2-0 van Guerrero. Maar ook Ole Werner gebruikte kwistig zijn wissels. Niklas Schmidt en Ollie Burke kwamen er eerst in, daarna volgden ook Ilja Gruev en Lee Buchanan. En Buchanan stond net 7 minuten in het veld toen hij aan de aandacht van de BVB verdediging ontsnapte en mooi de 2-1 er in schoot. Het was nu echt alarm en Werder gooide er alles in om de gelijkmaker te scoren. Amos Pieper zag in de 93e minuut Schmidt voor het doel en de 2-2 lag er inderderdaad in.

En in de laatste 120 tellen blijkt waarom je NOOIT Marius Wolf de voorkeur moet geven voor Thomas Meunier. De Waal zal altijd alles geven een doelpunt te voorkomen in de laatste minuten, al moet er een kaart komen. Maar als Mitch Weiser de bal bij Burke krijgt weet Wolf niet hoe hij deze lelijke baard waar een Schot aan vast zit moet aan pakken (of misschien dacht hij met een Millwall hooligan te maken te hebben), en laat hem gewoon uithalen. Als Ugly Birds 1 en 2 haperen, is Ugly Bird (of eigenlijk Beard) 3 er nog. 2-3, spiel gedreht en het kleine uitvak door het dolle heen. Ole Werner stond te gillen en te shaken als of hij Peter Garrett van Midnight Oil nadeed (hij is ook net zo kaal als Garrett, dus het klopt wel hihi). Eerste zege voor Werder, BVB loopt net als vorig jaar vroeg tegen een domper aan. Twee monteurs in Full Reuenthal keken alsof ze met die Tiger naar Dortmund wilden rijden, de derde liep net zo hard te juichen als Ole Werner. Gratuliere Jungs

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 20-08-2022 23:13:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205698032
- Vrijdagavond had Gladbach de kans om tijdelijk de leiding over te nemen in de Bundesliga. Als ze zelf wonnen van Herta BSC en Union of BVB wat lieten liggen, dan hadden ze iig de zaterdag een paar uur de leiding. Bij Hertha treedt inmiddels een keepersprobleem op, Oliver Christensen is de nummer 1, maar nu Marcel Lotka is vertrokken naar Dortmund is Rune Jarstein nog nummer 2. En die was daar zo kwaad over geworden tegen de keeperstrainer dat spelers de twee uit elkaar moesten halen. Bobiç was duidelijk toen men hem er naar vroeg, Jarstein mag niet alleen vertrekken, hij moet er gewoon op staande voet uit. Takk for opmerksomhetten.

Het was geen heel beste wedstrijd, die Fohlen probeerde de opbouw van achteruit, de Herthaner wachten op een countersituatie. Lukebakio kreeg zo'n counterkans al na 4 minuten maar mikte naast. Ook Plea probeerde het aan de andere kant, maar de altijd vervelende Marc Oliver Kempf stak nog net een been uit. In de 34e minuut stortte het kaartenhuis in voor Hertha. Mittelstädt probeerde een schot van Hoffmann te blocken, maar kreeg de bal tegen de arm. Scheids Jöllenbeck was duidelijk, penalty. Uremoviç probeerde nog Plea met wat getreiter af te leiden, maar behalve dat de Kroaat er geel voor kreeg haalde het niks uit, Plea schoot binnen

De tweede helft was buitengewoon saai, op één moment na. Dit keer was het Uremoviç die de bal zowat wegsloeg toen Bensebaini een kopbal probeerde. Geel en dus "Ampel-karte" (rood na twee keer geel) voor de Kroaat. Nu waren het de Fohlen zelf die elkaar treiterden, want Hoffmann deed wel heel erg zijn best om Plea de bal af te nemen om per sé die penalty te schieten. Plea liet de kleine Duitser in zijn ongeluk lopen, want Hoffmann schoot slecht en Christensen pakte de bal simpel op. Het bleef 1-0 en inderdaad bleef Daniel Farke opnieuw ijzig kalm terwijl de rest in vreugde uitbarst. BVB verloor dus onverwacht, het hing dus van Union en Rasenball af of ze bovenaan blijven tot zondag.

- Die Eisernen hadden vandaag thuis in de Alten Försterei de avond wedstrijd, een Oost Duitse derby tegen Rasenball. Hoeveel steentjes er ook weggetrokken worden uit de Jenga-puzzel in Köpenick (Andreas Voglsammer is naar Millwall vertrokken), steeds weten ze weer nieuwe steentjeste vinden om het op te vullen. Opvallendste wissel was in het doel van Rasenball, Peter Gulasci was niet fit genoeg en ex Heracles Janis Blaswich mocht zijn Bundesliga debuut maken. Het werd zoals wel vaker een botsing van stijlen: Rasenball ging agressief ten aanval, Union wachtte op de counter om toe te slaan. Werner probeerde zich al vlug door de Berlijnse muur te dribbelen, maar de felle tegenstand van Trimmel en Jaekel liet slechts een slap schotje toe. Die Eisernen wisten vlot de ballen te veroveren op het middenveld en vrij vaak stond de Rasenball verdediging dan te hoog en liet veel ruimte. Eén keer liep dat net goed af toen Ryerson's schot nog door Simakan werd geblokt, maar de twee kans was wel raak. Sheraldo Becker met de hoge pass op Jordan Sibatcheu en de Fransman schiet ijskoud binnen. Geen zes minuten later was het andersom. Sibatcheu de pass, Becker de goal. Becker had zelfs nog de 3-0 kunnen maken voor rust, maar die ging naast.

Rasenball moest iets proberen in de 2e helft. De tegenvallende Gvardiol ging eraf voor Halstenberg en die was eigenlijk het enige lichtpunt in de tweede helft, zijn schot in de 68e minuut werd pas op de doellijn gekeerd door Ryerson. Voor de rest trokken die Eisernen hun Berlijnse muur weer op, lieten de tegenstander komen en lieten de tegenstander vastlopen. Alleen Willy Orban kwam er nog doorheen na een goede pass van David Raum om de 2-1 binnen te koppen. Verder kwam men niet en dus viert Union de tweede zege dit seizoen. Samen met Gladbach hebben ze 7pt, allebei een doelsaldo van +3 maar die Fohlen hebben een doelpunt meer gemaakt. Nu afwachten wat Bayern doet tegen Bochum morgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 20-08-2022 22:52:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205698671
- Van de top gaan we naar de bodem van de stand. Bayer04 heeft een rampstart tot nu toe. Het is nog maar de vraag of technisch directeur Simon Rolfes net zoveel geduld kan opbrengen als eerder Rudi Völler had. Er zal gewonnen moeten worden tegen Hoffenheim, dat niet heel stabiel is maar tenminste al een keer had gewonnen. Coach Seoane had in ieder geval Lukas Hradeçki weer terug in het doel, de Fin verving de geblesseerde Andre Lunev. Bij Hoffenheim was Nsoki zijn basisplek endgultig kwijt aan Akpoguma.

De Werkself had beter moeten weten, ze lieten Hoffenheim het initiatief en met een beetje geluk had Georgiño Rutter al in 60 seconden gescoord als Hradeçki niet had ingegrepen. Diaby zette er wel een schot tegenover dat Oliver Baumann ook aan het werk zette, maar de Kraichgau pakte de leiding. Rutter stuurde Baumgartner weg, die tiki-taka ging doen met Prömel en scoort uiteindelijk zelf met een hakbal. Wie bent u en wat heeft u met Holzhacker Baumgartner gedaan :o Hoe verbluft Bayer04 daardoor was, bleek 10 minuten later. Ex Schalke wissel Kabak lijkt helemaal opgebloeid in Sinsheim, want hij nam Hlozek de bal af, stak het halve veld over en gaf netjes voor op Kramariç die ineens wél zijn neus voor de goal heeft gevonden en de 0-2 scoort. Kabak was los, want ver in de eerste helft verovert hij weer de bal, speelt dit keer snel af op Rutter en die dolt Tapsoba een paar keer om dan in te passen op Skov, maar helaas, die werd afgekeurd omdat Kabak iets te grof de bal had veroverd

Seoane was "Verärgert, Wütend, Außer sich" (schwitzer vertaling van Kwaad, Woedend Ziedend) en wisselde flink door. Eerst konden Hlozek en Aranguiz gaan douchen,later mochten ook Andrich, Tapsoba en Azmoun inrukken. o.a. Bakker, Amiri en Paulinho kwamen er voor terug, maar het liep nog steeds niet best. Typerend was dat de ingevallen Azmoun zo gretig reageerde op een pass dat hij Schick in de weg liep toen hij wilde schieten. En uit de counter komt Rutter aan de bal via Kramariç, die zet Bakker weg en scoort de afmaker. Hoffenheimer bank ontploft, Andre Breitenreiter steekt slechts grimmig lachend zijn vuist op. De nachtmerrie voor Bayer04 draaft vrolijk verder, Ulli Forte vloog er na verloren wedstrijden uit, eens kijken of zijn landgenoot een weekendje langer blijft. Hoffenheim is voorlopig 6e nog voor BVB.

- In de Badener Derby moest Stuttgart thuis aan de slag tegen Freiburg. Er is rond kerst altijd een stukje rijm van Arndt Zeigler dat heet "Advent, advent, und Stuttgarts abwehr pennt". Vele doelpunten die de Schwaben tegen kregen hadden voorkomen kunnen worden als ze wat beter op zouden letten in sommige situaties. Hetzelfde gebeurt ook vrijwel meteen vandaag. Via Flekken komt de lange bal bij Sildillia, die ziet Grifo bij de tweede paal staan, maar de Stuttgarter zien hem te laat. Pass komt en Grifo loopt simpel binnen. Na die 0-1 timmerde Stuttgart écht alles dicht met soms een spaarzame counter. De Breisgau deed niet echt moeite verder uit te lopen en concentreerde zich ook op verdediging. Dat was nodig toen Mavrapanos een knal van afstand probeerde, maar zowaar, Mark Flekken kan ook duiken naar een bal en tikte zijn schot er met moeite uit. Sildillia bracht met een fout zijn doelman in de problemen, maar Flekken kwam nu eens niet uit en dook pas heel laat naar Sosa's schot (hij had m wel). Een laatste poging van treiterspits Silas blokte hij dan weer met de voeten, maar die werd afgefloten voor buitenspel. Het bleef 0-1, niet mooi, wel degelijk opgelost . Dan maar lelijk winnen ipv schitterend falen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 21-08-2022 08:04:40 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205699302
- In de wedstrijd Wolfsburg tegen Schalke viel het qua spanning tegen... op een moment vlak voor rust. In een duel tussen Mickey vd Ven en Simon Terrodde werd de Duitser gehaakt. Veel protesten over en weer maar de bal ging op de stip. Terrodde nam hem zelf, maar zijn schot was te slap voor Koen Casteels. Echter, scheidsrechter Felix Zwayer was op dreef en vond dat Casteels te ver voor de lijn stond, dus moest de strafschop over. O.a. Bulter, Brunner en Kral kwamen om de bal zeuren, maar Terrodde gaf hem niet af. En dat was de verkeerde beslissing, want Terrodde koos dezelfde hoek en schoot weer te slap. Gevolg, Casteels stopte hem weer. Verder werd er nog wel een keer gescoord door Guilavogui maar die stond buitenspel en ook Riedle Baku kreeg nog twee kansen, die door Alex Schwolow gestopt werden. Het bleef 0-0 en daar kon Schalke zeker mee leven, al schijnt het wel de 30e uitwedstrijd zonder zege te zijn sinds 2019 in de Bundesliga cyclus.

- Tot slot ging Mainz op bezoek in Augsburg, dat nog steeds op zijn eerste overwinning wacht, maar in ieder geen keepersdiscussie meer heeft na vorige week. Iemand in de directie had vlak voor de gewonnen wedstrijd tegen Bayer04 laten uitlekken dat Rafal Gikièwiçz positie op de tocht stond en dat Mainz' tweede keeper Finn Dahmen aangetrokken zou worden. Niet alleen leverde de gekke Pool een prima prestatie af, maar ook Mainz weigerde überhaupt de telefoon op te nemen (waarschijnlijk heeft Bo Svensson hem uit het raam gegooid)

Beide ploegen keken de kat uit de boom en pas in de 19e minuut was een eerste kans te noteren. Een vrije trap die door Arne Maier over werd geschoten. Uiteindelijk scoorde Mainz nogal controversieel omdat Onisiwo de bal op zijn arm kreeg. Er zijn VAR's die pietluttig genoeg om dan af te keuren, maar nu gebeurde dat niet. Svensson sprong een gat in de lucht, Enrico Maassen gromde iets heel oneerbiedigs. Maar de wraak was zoet, Udokhai had een hoge pass in huis en omdat Demiroviç bijna met de rug de goal stond, hakte hij de bal er dan maar in: 1-1, kandidaat voor Tor des Monats, samen met dat hakje van Baumgartner.

Ook hier was er een penalty in de tweede helft. Gruezo schoffelde Burkhardt onderuit, en die kreeg de strafschop mee. Aaron Martin profiteert van de transfer die Niakathé gemaakt heeft naar Nottingham, want die hem NOOIT aan de bal laten komen, maar bv wel Onisiwo. Maar als telt niet, Martin schoot slap en Gikièwiçz plukte hem simpel uit de lucht. Het sshhh gebaar vergeven we onze gekke Poolse Huzaar dan maar. Toch hadden de Inglorious Basterds het laatste woord. Jae Sung Lee en Delano Burgzorg vielen in de 70e minuut in en maakten voldoende alarm om ruimte te creëren. Stephan Bell mikte nog mis, maar Lee stond goed toen Martin zijn gemiste penalty goed maakte met een hoge bal die de Koreaan simpel inkopte. 1-2 en Mainz gaat lekker voorlopig, 3e achter Gladbach en Union. Augsburg wacht nog op zijn eerste thuiszege
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205706165
Bayern München 0-5 voor de ligt 1 x
pi_205706195
Told you, gewoon wachten en die basisplaats komt vanzelf.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205706347
0-7
pi_205713484
Nou, het duurde even om uit Zwitserland weg te komen (kabelbaan had een storing en de trein zorgde voor een omweg van een paar uur) en daarna in het Zwarte Woud weer functionerend internet te vinden

- Wie alleen naar de uitslag of zelfs maar naar de 2e helft heeft gekeken van Bochum tegen Bayern, zou denken dat de gastheren er helemaal niet van konden. Maar de reden dat het een demontage aan de Castropper Strasse werd lag geheel aan Bochum zelf. Het begint ermee dat Thomas Reis Gerrit Holtmann buiten de basis liet. Juist Holtmann was de vorige keer een plaag voor Bayern met snelle rushes en passes die gevaarlijk konden worden. Het tweede probleem zat hem in de kansen die Bochum kreeg. Tuurlijk, Bayern kwam vlug op voorsprong via Leroy Sané, maar meteen daarna kregen de Bochumer drie kansen op rij: eerst Zoller die razendsnel door De Ligt werd onderschept, daarna een blunder van Neuer die de bal naar Asano speelde, weer was de Ligt er snel bij. En tot slot Losilla die ineens helemaal vrij stond en veel te gehaast over schoot. Max. had het 3-1 kunnen staan, in het slechtste geval 1-1.

En dat gebrek aan doelpunten brak Bochum op. Twee minuten na die misser van Losilla geeft Kimmich een corner voor, en De Ligt kopt hem via de paal binnen. VAR moest lang kijken door protesten van Bochum, maar het was niet De Ligt die de bal op zijn hand kreeg, maar Gamboa. Dus goal telt: 0-2. Kort daarna nog een hand-goal, Sadio Mané wist het eigenlijk meteen al, afgekeurd. De Rekordmeister drukte door en dit keer schoot Muller op Riemann, die moest loslaten en Coman trapte de 0-3 erin. Meteen daarna scoorde Mané opnieuw, en dit keer telde het wel: 0-4

Na één helft was Bochum al redelijk moe en Bayern ging vrolijk door. Kimmich mistte nog in de 52e minuut, maar 7 minuten later kwam Mané er door en kon alleen door Janko met een overtreding afgestopt worden. Mané bleeft koel en schoot de penalty erin: 0-5. Toen gaf Thomas Reis op, hij zette Holtmann erin. Veel te laat als je het mij vraag, maar wie ben ik? Ook Goralski, Osei-Tutu, Masoviç en Lamproupolos kwamen erin. Ook Nagelsmann stuurde vijf nieuwe erin: Gravenberch, Stanisiç, Gnabry, Vidoviç en zowaar ook Mazraoui die Pavard aflostte. Het hielp om nog meer alarm te maken in Bochum's strafschopgebied en nu was het Gamboa die zelf de bal in eigen doel werkte. Het slotakkoord kwam van Gnabry die een afstandsschot erin schoot. 0-7, weer een demontage dus van Bochum. "Wat als" telt helaas niet. Bayern heeft 3 zeges, max punt aantal, Bochum staat laatste.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 22-08-2022 17:09:43 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205713719
Nog één te gaan, Frankfurt tegen FC Köln. Nog steeds zijn de journalisten aan het graven of FC Köln nog bij Greuther Fürth gaat aankloppen voor Branimir Hrgota, maar intussen heeft Baumgart wel Steffen Tigges op huurbasis vastgelegd. Ollie Glasner had ook een nieuwe pion: Italiaan Franco Pellegrini, die ook gelijk in de basis stond met nog vier nieuwe namen: Jakiç en Rode terug van blessures, Lindstrom en Borré kregen ondanks hun gemis aan goals weer een kans. Baumgart gooide Tigges meteen voor de leeuwen, plus Killian (tot nu toe steeds invaller), Olesen en Adamyan.

Beide clubs kregen twee kansen: Jakiç had een wat tam schot in huis en Pellegrini kwam mee in een counter om Schwäbe met een knal van afstand warm te schieten. Aan de andere kant was Adamyan dichtbij een treffer maar lag Trapp in de goede hoek. In de tweede helft ook maar weinig opvallends, tot de 60e minuut Glasner wisselde. Zijn jokers pakte zowel de positieve als negatieve hoofdrol. De eerste was voor Daichi Kamada die zelf werd neergelegd door Florian Dietz, de vrije trap zelf nam en keurig binnenschoot. Baumgart wisselde meteen ook drie keer en kort voor tot nog twee keer. Daardoor kwam Ansgar Knauf, nu als linksback, steeds meer onder druk te staan en uiteindelijk ging het mis. Knauff kopte wel een bal van Adamyan weg, maar die werd onderschept door Jan Thielmann die prachtig de 1-1 binnen schoot. Beide ploegen joegen nog op de winnende goal, maar helaas, het bleef 1-1. Köln is nu achtste, Frankfurt 16e.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205714048
In de 2. Liga vielen de doelpuntenregens net zo talrijk afgelopen week als de regenbuien in de Alpen. Eerst klopte Hannover 96 uit Magdeburg met 0-4, op zaterdag veegde Paderborn Holstein Kiel onderuit met maar liefst 7-2, maar Karlsruher SC maakte het het bontst met een 0-6 oorvijg tegen Jahn Regensburg. Ook Kaiserslautern vond weer zijn draai, al kwamen ze nog wel achter tegen Fürth. In de tweede helft draaiden de Roten Teufel het om naar 1-3, waardoor de 3. Liga promovendus brutaal in de top5 staat. Paderborn staat nu aan kop voor Darmstadt, dan Heidenheim dat gelijkspeelde tegen Bielefeld maar nog een beter doelsaldo heeft dan Kaiserslautern. HSV had geen goede dag tegen Darmstadt, de Lelies hadden aan 6 goede minuten genoeg om op 0-2 te komen en hoewel Konigsdorffer nog de 1-2 maakte waren er intussen ook twee rode kaarten voor de Rothosen. Tegelijk liet miljardair Klaus Michael Kühn nog maar eens van zich horen die voor miljoenen de schuldenberg van HSV wil verkleinen, maar dan wel totale controle lijkt te willen. Een eerste aanbod is afgewezen. Mooiste goal van het weekend was toch wel de omhaal van John Verhoek bij Hansa Rostock tegen St. Pauli. Rostock won uiteindelijk met 2-0)

Tussenstand 2. Liga:
1. Paderborn - 12pt (+12)
2. SV Darmstadt 98 - 12pt (+5)
3. FC Heidenheim - 10pt (+6)
4. FC Kaiserslautern - 10pt (+3)
5. HSV - 9pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205786679
Beetje later door het drukke weekend (einde vakantie, terugrit Eifel e.d.) een beetje vertraagd maar toch:

- Het was de avondwedstrijd die als "klassieker" wordt benoemd in Duitsland: Bayern thuis zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach. De laatste jaren slagen die Fohlen er aardig in puntjes weg te halen bij de Rekordmeister, soms ook zelfs de volle buit. Dit stond na de recente inmaakpartijen die Bayern speelde niet echt op de radar in Beieren. Geen basisplek voor De Ligt helaas, Davies was weer fit. Ook weinig wissels bij Gladbach, Luca Netz verving een zieke Bensebaini.

Het is niet zo dat Bayern het lastig had kansen te creëren. De aanvallen kwamen aan de lopende band en Gladbach's verdediging had er alle mogelijke moeite. Als we alle kansen op gaan sommen dan kan ik de hele pagina volschrijven, maar alleen al in de eerste 20 minuten moest Yann Sommer 4 keer ingrijpen en gingen er twee goals in van Mané die in beide gevallen werden afgekeurd, een bewijs dat Gladbach het goed in de smiezen had en de buitenspelval goed had afgestemd. In de 43e minuut stond de wereld op zijn kop, want Gladbach maakte ineens de 0-1. Probleem Dayot verkeek zich op een weggeroste bal van Kramer, zodat Marcus Thuram er mee weg was en rustig binnenschoot. Wtf?

Na de rust ging de kansenregen maar door en Sommer schijnt een nieuw record te hebben gevestigd deze wedstrijd met 19 gepakte schoten of kopballen. Ook De Ligt kwam er nu in als Luuk de Jong achtig breekijzer, maar helaas, ook hij kreeg de bal niet achter Sommer. Het was uiteindelijk Leroy Sané die via Musiala de bal kreeg, zich ruimte verschafte en toch nog de 1-1 maakte. De Ligt had nog een kans op de 2-1 in de 91e minuut maar helaas, ook die had Sommer te pakken. 1-1 bleef het dus, waardoor er ineens hele gekke dingen gebeurden in de start.

- In het eerste jaar van Union Berlin keken velen (ondergetekende ook, ik geef het toe) wat meewarig naar de toen nog tweede club van Berlijn. Ze redden in 2019 het vege lijf op de laatste dag, haalde nipt Conference League in 2020 en kwalificeerden zich vorig jaar voor Europa League. "nu is het afgelopen, nu zijn ze leeggekocht". denk je ieder jaar En toch richt Union zich dan weer op, soms met wat geluk, soms ook met beleid en in het begin van dit seizoen zijn ze goed op dreef. In hun uitwedstrijd bij Schalke in de Veltins-Arena blijkt het stopwoord van Urs Fischer (ook duidelijk aangewezen gisteren voor Arndt Zeigler). "Compact". De organisatie gaat meestal 5-3-2 van start, om rustig de tegenstand te laten komen. Ook Schalke kreeg veel kansen, maar de verdediging brak niet. En dan ineens staat ex Vitesse speler Doekhi vrij bij een corner, kopt door op ex Heerenveen speler Morten Thorsby en het is 0-1. Eén kans, een goal.

Schalke gaf niet op en kreeg meteen daarna twee enorme kansen via Thiaw en Terrodde. Union had daarna eerst geluk dat iedereen hands van Robin Knoche niet zag en daarna pech toen Knoche het weer deed, nu te opzichtig. Penalty en NIET Terrodde nam hem, maar Marius Bulter, die de 1-1 maakte. Union had een antwoord via Siebatcheu (die zich tegenwoordig alleen nog Jordan schijnt te noemen) en Becker die mee gesprint was. Zijn schot kaatste nog via een Schalke been in het doel. En Union ging met een grijns de rust in na een mooie knal van afstand van Haberer die voor 1-3 zorgde.

Drie kansen drie goals, dat is efficiency, en een beetje geluk ook. Dat geluk ging door toen Yoshida dacht Jordan van scoren af te houden, maar de bal als assist op Becker zag afketsen die hem zo voor het inschieten had. Die Eisernen trokken de muur weer op en na de applauswissels voor Jordan en Becker mochten de 2. Liga spitsen meefeesten. Sven Michel en Kevin Behrens kwamen erin en Michel maakte zowel de 1-5 als de 1-6, assist voor Behrens dus iedereen blij in Köpenick. Doordat Bayern dus onverwacht punten verspeelde staat Union naast de Rekordmeister met 10pt, al is het doelsaldo met +14 duidelijk in het voordeel van Bayern (Union staat op +8. Schalke heeft nog heel veel werk te doen, 2pt is verrekte weinig voor de arbeid die ze er ingestoken hebben. Misschien "compact" proberen te spelen?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205786904
- De vrijdag wedstrijd heb ik met enig genot in een lokaal café in de Eifel bekeken. Neutraal terrein, de meesten aanwezigen waren voor FC Köln. Ze vonden het wel grappig dat een Nederlander SC Freiburg met interesse volgt (jullie kijken toch alleen Bayern of Schalke? vroeg er een). Tegen Vfl Bochum werd het een compleet waterballet want net die dag werd het Schwarzwald door een zware wolkbreuk getroffen. Thomas Reis had van de demontage door bayern geleerd en nu Gerrit Holtmann wél in de basis gezet, bij Freiburg mistte Maxi Eggestein door een gebroken hand, Yannik Keitel verving hem.

Beide doelmannen hadden het druk de eerste helft. De Breisgau probeerde goed druk te zetten maar kreeg wel een paar keer een counter van Holtmann om de oren. De eerste tikte Flekken eruit, de tweede werd afgespeeld op Asano maar die had Flekken ook. Manuel Riemann kreeg aan de overkant drie schoten op rij op zich af: eerst Gregoritsch, daarna Sallai met een rebound en tot slot Höfler die nog nooit met zijn voeten scoorde en nu ook over schoot. Vlak voor rust had Sallai nog een kans maar die schoot naast.

In de tweede helft ging het helaas mis. Riemann verkeek zich na een paar minuten op de gladde bal, liet hem eigenlijk net zoals Flekken uit zijn handen glippen. De Bochumer doelman had nog een beetje geluk dat de bal vóór hem viel, maar hij was veel te laat om Sallai nog eerlijk partij te bieden en moest de Hongaar aan zijn broek onderuit trekken. De VAR greep in, zulk onbetamelijk gedrag verdiende een penalty. Bijna, bijna, had Riemann zijn fout zelf goed gemaakt, want hij pareerde eerst het schot van Grifo, daarna de rebound van Sallai. Maar niemand van zijn ploeg kwam helpen en dus kon Grifo toch scoren. Het werd een stormloop op het Freiburger doel, maar die duurde een kwartier en paal, lat en Flekken stonden de gelijkmaker in de weg. Ook Nils Petersen schoot nog een keer naast en dat was dan ook het enige wapenfeit van Freiburg verder. Freiburg is daardoor derde achter Bayern en Union met 9pt, Bochum blijft puntloos laatste.

- Een club waar het vrijdagavond al over ging in dat Eifelcafé was Bayer04, want hoe kón het nu dat het zo slecht ging met de Werkself (ja hoe moet ik dat weten dacht ik bij mezelf. Het was al een wonder dat Gerardo Seoane niet allang was weggestuurd. De Zwitser greep in voor de match uit tegen FSV Mainz en bracht in plaats van technisch vernuft nu gif en felheid in de personen van Bakker, Demirbay en Palacios. Azmoun, Aranguiz en Hlozek bleven op de bank. Het ging flink heen en weer met kansen voor beide ploegen, maar Schick, Bakker, Widmer en Fulgini mistten allemaal of werden door keepers Zentner en Hradeçki gestopt. En dan heeft Bayer04 eindelijk dat geluk wat het zo lang mist. Palacios schiet, maar de bal kaatst via Burkhardt in eigen doel. De spelers en het blokje Werkself fans dat uit Köln Leverkusen was meegekomen zal het worst wezen.

En nu was Bayer04 los. Ze hadden snel door dat nieuweling achterin Maxi Leitsch het zwakke punt was en hoewel Stefan Bell en Alexander Hack probeerden ondersteuning te bieden aan de ex Bochumer, het ging fout. Diaby sprintte Leitsch eruit, speelt af voor Bell aan de bal kan komen en Frimpong loopt rustig binnen. Twee minuten later verwerkt Leitsch een bal slecht, Frimpong profiteert weer en pakt een Doppelpack mee. Als het zo door gaat hebben we straks doelpuntenmakers teveel voor Qatar.

Mainz gaf niet zomaar op, de Basterds wisselden Burgzorg in de ploeg en die claimde een penalty nadat Tapsoba hem had geraakt. Niemand gaf thuis en Martin hamerde nog bijna de 1-2 binnen, maar hij raakte slechts de lat boven Hradeçki. Ook Onisiwo en Stach hadden nog een schot en een kopbal in huis, maar daar bleef het bij. Wel moest Bayer04 zo hard verdedigen dat zowel Hincapié als Bakker met 2x geel van het veld gingen. Een offer, maar wel een dat nodig was om de zege binnen te harken. 0-3 en daarmee heeft Seoane weer wat lucht

[ Bericht 31% gewijzigd door Sabata op 29-08-2022 20:06:12 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205787173
- ik vraag me wel een beetje af hoe die Eifelbewoners gisteren hebben gekeken naar hun FC Kölle toen ze tegen Stuttgart aantraden. Ze waren vrijdag al redelijk content dat de Geissböcke in Hongarije Szekely met aardappelpuree hadden gemaakt van het altijd lastige Fehervar FC (0-3 winst), maar het was wel een uitputtingsslag geweest. Voordeel was dan weer dat de gevaarlijke Sasa Kaleziç niet in de Stuttgarter opstelling stond wegens onderhandelingen met Wolverhampton.

De Schwaben begonnen fel aan de eerste helft en dwongen dankzij een schot van Mavrapanos doelman Schwäbe al snel tot een redding. Helaas voor Köln moest Olesen er met een enkelblessure vanaf, zodat Andre Duda, die eigenlijk rust had gekregen na donderdag, toch weer moest invallen. Ook treiterspits Silas kreeg een kans, die er door Schwäbe uit gehouden werd en ex sparta Rambock Chabot pakte zijn moment door een bal van Mavrapanos nipt van de lijn te houden. Voor de tweede helft wisselde Baumgart Adamyan erin om oorlog te maken , maar het was weer Silas die gevaarlijk werd, maar Schwäbe weer twee keer op zijn weg vond.

Daarna werd het grimmiger. Eerst moest Chabot uitvallen, Hübers verving hem maar kreeg meteen een aanslag van Pfeiffer te verwerken. Hij kon gelukkig verder, Pfeiffer niet want die kreeg rood. Coach Materrazzo wond er zich zo over op dat hij geel kreeg en nadat in de slotfase twee keer een vechtpartij tussen spelers moest worden onderbroken ging de Stuttgarter coach zo te keer dat hij 2x geel kon inrukken. Er werd verder niet gescoord, het bleef 0-0. Een gewonnen punt voor de Vfb, een gemiste kans voor de EffZeh om langs Mainz en Gladbach te komen.

- Een soort Kölner Connection is langzaam aan het ontstaan in Dortmund, aldus Eden Terziç. Ik begin een beetje te snappen waarom hij Marius Wolf ondanks zijn weifelende ingrijpen vorige week tegen Ollie Burke toch laat staan. Samen met Salih Öczan, net van Köln overgenomen, moet hij een soort link vormen met voormalig teamgenoot Modeste. Terziç vond zelf ook dat de Fransman teveel op een eiland stond en ze hadden hem tegen Bremen niet goed kunnen bedienen van voorzetten.

Dat moest tegen Hertha BSC anders, dribbelaar Binoe Gittens werd even geofferd voor Karim Adeyemi die beter zou kunnen passen. De eerste kansen waren evenwel voor Hertha in de 4e minuut via Schalke nieuweling John Joe Kenny. Reus sloeg snel terug met een schot op de lat en inderdaad, Adeyemi kreeg een bal bij Modeste die helaas mistte. Ook een tweede voorzet van Wolf kreeg de Fransman er niet in. Uiteindelijk was het Öczan die een hoge bal gaf en daar wist "Tony" dan wel raad mee, hij kopte de 0-1 binnen. De Schwarzgelben hadden in de tweede helft gerust naar 2-0 of 3-0 uit kunnen lopen maar Reus en Adeyemi werden niet trefzeker. Nog bonter maakte Jude Bellingham het met 3 kansen achter elkaar in het slot, maar paal en Christensen lagen in de weg. Marco Richter kwam nog als invaller na zijn operatie aan teelbalkanker maar ook zijn twee kansen leidden niet tot een gelijkmaker. Dortmund wint moeizaam, maar winnen is winnen. Hertha blijft onderaan bungelen.

[ Bericht 30% gewijzigd door Sabata op 29-08-2022 20:35:17 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205787579
- Het rommelt weer in Leipzig. Rasenball TD Oliver Mintzlaff en trainer Domenico Tedesco hebben net geen openlijk ruzie met elkaar nadat Mintzlaff in Tedesco's ogen een training onderbrak om de ploeg bestraffend toe te spreken, iets waar hij volgens Tedesco helemaal geen reden voor zag. Het viel op dat beiden elkaar voor de wedstrijd tegen Wolfsburg nauwelijks een blik waardig keurde en dat Tedesco telkens als de camera op hem gericht werd even uitdrukkingsloos keek als Kevin Strootman, die hier wel eens als Paaseilander tuinversiering is afgebeeld. Yannick Blaswich mocht opnieuw keepen omdat Peter Gulasci volgens hemzelf klachtenvrij was, maar de ploegarts weigerde hem vrij te geven. Ook Timo Werner begon ziek op de bank.

Het ging eigenlijk prima voor Rasenball, de vijfde minuut al moest Lacroix een penalty weggeven omdat hij de bal met de hand raakte. Nkunku trapte het buitenkansje binnen. De kansen bleven komen voor de thuisploeg, maar Henrichs en Silva kregen de bal er niet in. Aan de andere kant had Wolfsburg niks in te brengen en het was aan Casteels te danken dat Olmo een fout van Mickey vd Ven niet kon afstraffen. Hij raakte de bal net hard genoeg om hem langs de paal naast te zien gaan. Oef.

In de tweede helft kreeg Wolfsburg duidelijk meer kansen nadat Marmoush er bij kwam voorin naast Nmecha. Kruse zakte een linie in om passes te geven. Dat lukte, maar niemand die ze erin kreeg. Timo Werner viel ook in, maar een schot van hem kwam er niet nadat Vd Ven goed stoorde. Ook Nkunku kreeg met de dadendrang van de Zaankanter te maken toen hij met een mooie tackle hem de bal ontfutselde. Toch was dat alles niet genoeg. In de laatste minuut gaf Werner nog eens voor en Nkunku schoot toch de 2-0 binnen. Tedesco stak slechts een grimmig vuistje in de lucht richting Mintzlaff. 2-0 winst en blijft van mijn ploeg af was de boodschap. Rasenball klautert richting top10 en Wolfsburg hangt in de degradatiezone vast.

- De stuntploeg van vorige week was natuurlijk Werder Bremen. Het komt niet zovaak meer voor dat de Noorderlingen in één adem met Dortmund genoemd worden, maar na die gekke zege waren zelfs CNN, BBC Schotland en l'Equipe met een ploegje mensen in het Weserstadion te vinden. Europa League winnaar Eintracht Frankfurt kwam op bezoek en het werd eigenlijk net zo;n lollige wedstrijd als een week eerder. Al in de 2e minuut was daar Mario Götze die met een afstandsschot de 0-1 erin knalde. Een kwartier later echter ging De Scheepshoorn af toen Antony Jung de bal van Ndicka afsnoepte en wat gelukkig binnenschoot (het schijnt zijn tweede goal ooit in zes jaar tijd te zijn). Marvin Duksch verraste een paar minuten later met een snelle vrije trap en Leo Bittencourt is dan wel kleiner maar veel vinniger dan Ndicka om de 2-1 binnen te koppen.

Gaan ze het dan wéér flikken? Het zag er goed uit voor Bremen dat wel. Maar ook hier duikt een bekend probleem op. De kansen gaan er zeker in, maar dan moet er wel minder ruimte weggegeven worden. En dat ging mis toen Friedl, Pieper en Velkovic zich door Kolo Muani het bos in lieten dribbelen (2-2) en Friedl zelf zijn fout wilde goed maken en weer de bal verspeelde aan Lindström (2-3). Toch gaf Werder niet op, kwam fel uit de startblokken in de tweede helft.... om prompt in het mes te lopen toen Kamada alle tijd kreeg om op Sow af te leggen die de 2-4 scoorde. Is het klaar. Nee, want Bremen bleef jagen met alle drie de Jokers van vorige week erin: Buchanan, Schmidt en Burke. Maar hoewel alle drie hun kans kregen nu was het helaas niet raak: Buchanan schoot te gehaast, Schmidt kwam niet met zijn passen uit Burke had wel een goede voorzet, maar Tuta ramde die de tweede ring van het stadion in. Het was wel een voorbeeld voor de andere twee Ugly Birds Duksch en Fullkrug en hoewel Kevin Trapp goed pareerde, greep de Var nog in. Penalty omdat Duksch op zijn hak was getrapt. Fullkrug pakte dat buitenkansje maar ondanks een ware stormloop kon er niet NOG een wonder van Bremen geleverd worden. Het bleef 3-4 en Oliver Glasner haalde opgelucht adem, want het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Beide clubs staan niet ver weg van elkaar, 10e en 11e.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205787644
Nog één wedstrijd was er over. Hoffenheim ontving thuis Augsburg. Omdat beide ploegen afwachtend begonnen en niet te vroeg ruimte weg wilden geven, werd het een counterwedstrijd waarbij de Kraichgau het beste van het spel had, louter omdat ze IETS creérden. Kramariç en Rutter zaten eerst nog mis, maar nadat Rexbeçaj zich van de bal liet lopen door de snelle Fransman belandde de bal via Kramariç en Skov bij Dennis Geiger die de 1-0 binnen schoot. Hoffenheim trok daarna nog meer terug en liet Augsburg alleen via vrije trappen nog gevaarlijk worden (Niederlechner kreeg er twee dikke kansen op de 1-1 niet in). Mo Dabbur had in het slot met de 2-0 alles duidelijk kunnen maken, maar daar reageerde Rafal Gikièwicz prima op. Het bleef 1-0. Hoffenheim werkt zich de top5 in, Augsburg zakt onder Bayer04 naar 14.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  maandag 29 augustus 2022 @ 22:55:45 #43
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205788769
UnionGoden.
  Trouwste user 2022 woensdag 31 augustus 2022 @ 16:01:23 #44
7889 tong80
Spleenheup
pi_205803421
Bayern maakt schitterend gebaar richting opponent in de DFB-PokalEen groots gebaar van Bayern München richting derdeklasser Viktoria Köln. De twee ploegen treffen elkaar woensdagavond in de strijd om de DFB-Pokal en Der Rekordmeister heeft laten af te zien van de wedstrijdrecettes. Door deze geste kan Viktoria Köln zo’n anderhalve ton tegemoet zien, schrijft BILD.

Het duel tussen Viktoria Köln en Bayern wordt gespeeld in het Keulse RheinEnergie Stadium, normaliter de thuishaven van 1. FC Köln. Vanwege het hoge bezoek van de landskampioen is kleine broer Viktoria Köln voor één keer de gastheer. Voor de wedstrijd kregen beide clubs van de Duitse voetbalbond 45 procent van de totaal beschikbare kaarten. De opbrengsten uit de kaartverkoop, zo'n 150 duizend euro, worden door Bayern doorgestuurd naar de derdeklasser.

Dat is een meer dan welkome opsteker voor Köln. Door de geste kan het bekertreffen in totaal zo’n 750.000 euro opleveren. Een immens bedrag, daar in de 3. Liga het volledige personeelsbudget meestal niet hoger dan één miljoen euro ligt. Directeur Eric Bock is zeer content met het Beierse gebaar. "Bij een wedstrijd van deze omvang is dit gebaar allesbehalve vanzelfsprekend. Dit is zelfs uniek in het Duitse voetbal. Namens iedereen bij Viktoria Köln wil ik Bayern oprecht bedanken. Met dit gebaar onderstrepen zij nogmaals hun uitzonderlijke positie."

Herbert Hainer, bestuurslid bij Bayern, gaf tekst en uitleg over het afzien van de recettes. “Veel clubs hebben nog steeds last van de nasleep van de coronapandemie. Bayern staat er altijd om bekend om clubs in nood te steunen en we zijn blij als we een bijdrage kunnen leveren. We wensen Viktoria Köln het beste toe.” Hainer plaatste wel een kleine kanttekening: “We willen wel graag naar de volgende ronde in de beker. We hebben grootse plannen in het toernooi om de DFB-Pokal." Het bekerduel dient voor Bayern als generale voor de Champions League-kraker tegen Internazionale van volgende week woensdag.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=407721

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205818737
Gravenberch kreeg eindelijk zijn basisplek en deed het goed met een goal en een assist. Al duurde het wel vrij lang voor de machine op stoom kwam door tegenstand van keeper Voll en Victoria had nog bijna de 1-0 gemaakt. De goal werd echter afgekeurd voor buitenspel. Bayern simpel door met 0-5

Rick van Drongelen heeft ook een nieuwe club. Bij Union Berlin komt hij niet echt aan de bak en daarom maakt hij op huurbasis de overstap naar Hansa Rostock.

En terwijl in Barcelona men paniekerig probeert salaris verlagingen aan te praten en de honderd miljoen miljard aan transfersommen de ronde doen, draaide Niklas Fullkrug bij Werder Bremen het gewoon om. Ugly Bird 1 verlengde onlangs zijn contract tot 2025 en hoeft geen salaris over het lopende seizoen te verdienen. "Ik heb al geld zat."
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205830930
Dat Becker het van alle spelers wel redt in het buitenland is op zijn minst verrassend gezien zijn spel bij ado.

Weer een doelpunt hoor.
pi_205830934
BECKERED
  zaterdag 3 september 2022 @ 16:37:44 #48
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205831702
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 15:46 schreef Oriente het volgende:
BECKERED
Becker in Oranje.
pi_205841772
Toverwoord van gisteren middag: Tabellenführung. Een paar weken terug was iedereen al zover om Bayern de titel te geven, maar tegen lievelingsvijanden Gladbach verspeelden ze punten. Omdat Union Berlin tweede stond en ze tegen elkaar speelden waren er ineens meerdere scenario's. Wint Bayern is er niets mis, wint Union of verspeelt Bayern punten dan gaan BVB en Freiburg ineens om de leiding knokken

- BVB had al op vrijdag tegen Hoffenheim gespeeld. Via Mister Eins zu Null Marco Reus kwamen ze inderdaad op 1-0 maar helaas gingen de volgende kansen er niet in. Ook een penalty kwam er niet toen een pass van Wolf op de arm van Kabak landde. Vlak voor de rust kregen Bellingham en opnieuw Reus nog een dubbele kans, maar ook dat mislukte. Hoffenheim wisselde drie keer (Rudy, Kaderzabek en Damar) en hoewel er meer kansen kwamen wisten ze zelf geen gelijkmaker meer te maken. Het bleef 1-0, en voorlopig was BVB even de leider, tot na Bayern Union

- vrij naar @Sjoerd102, Union kreeg bezoek uit Beieren ;) en het zag er eigenlijk niet zo best uit. Smaakmaker Jordan had een spierblessure en Yannick Haberer had familieomstandigheden. Daarom kwamen Jaekel en Trimmel van de bank, zodat de verdediging bestond uit twee ex Greuther Furth spelers (Trimmel en Jaekel), een ex Vitesse speler (Doekhi) en een ex Wolfsburg speler (Knoche). En die moesten Mane, Sane en Musiala afstoppen? Ja, veel succes.

En dat succes had de verdediging van die Eisernen, want hoewel Bayern heel veel balbezit had, kwamen ze er nauwelijks doorheen. Eén kans hadden ze zelf, probleem Dayot liet zich door Schäfer foppen en trok hem neer. Vrije trap en die werd door Trimmel hoog voor geslingerd. Becker pikte op en schoot meteen. Boem :0-1 Union. Whaaat!? 460 seconden lang kon Union van deze bijzondere mijlpaal profiteren, maar toen antwoordde Kimmich met een mooi schot. Danilo Doekhi probeerde nog in te stappen, maar de bal ging tussen zijn benen door in het doel.

Union bleef compact verdedigen, liep steeds alle gaten dicht en op een gegeven moment keek Mané alsof hij zich de haren uit het hoofd wilde trekken toen Rönnow zijn zoveelste schot overtikte. Met 6 gepakte schoten lijkt die statistiek niet heel erg bijzonder, maar het was vooral aan de fanatieke gegenpressing van de rest te danken. Slechts één echte kans kreeg Union nog in de tweede helft toen Jamie Leweling nog eens Neuer wakker liet schriken. Maar het bleef verrassend 1-1. Oei. BVB zou dus dit weekend de leiding kunnen houden, als SC Freiburg tenminste niet won.

- De Breisgau moest naar Köln Leverkusen, naar Bayer04 dat weliswaar won, maar ook twee verdedigers kwijt was door schorsingen. Koussounou en Sinkgraven kwamen daardoor in de basis en die laatste had een groot aandeel in de 1-0; hij draafde even door over het veld, speelde af op Schick en die kreeg dan weliswaar nog geen goal, maar via Gulde ketste de bal af naar Demirbay en die bedankte voor het buitenkansje met een schot langs Flekken.

Coach Streich had al vlug door dat hij een foutje had gemaakt door Gulde erin te zetten voor Doan, want hij was helaas niet echt op zijn plaats in de eerste minuten. Het hielp ook niet dat Sallai na een ongelukkige trap in zijn gezicht van Tah eruit moet en door Jeong werd vervangen. Aan het eind van de eerste helft mocht Gulde alsnog gaan douchen voor Doan, ook Keitel ging eraf voor Max Eggestein. En ineens marcheerde de machine weer. Corner van Grifo, kopgoal van Ginter en het stond 1-1, Schick verknoeit vervolgens een kans, Doan gaat er vandoor in de tegenstoot, speelt Jeong aan en die slingert voor op Gregoritsch. Twee kansen, twee goals. Nieuwkomer Calvin Hudson Odoi kwam binnen de lijnen en had meteen de juiste pass voor Schick in huis: 2-2. Maar per kerende post uit de aftrap bereikte Höfler Doan opnieuw en die schoot nu zelf: 2-3. Bayer04 leek daarna te verbluft nog iets te proberen en Freiburg gaat zelf wat verbaasd met 3 punten lopen. En erger nog, ze zijn dit weekend even "tabellenführer". Tuurlijk, Bayern zal het wel rechtbreien maar moet daar niet teveel op rekenen, anders wordt het straks per ongeluk nog spannend

[ Bericht 1% gewijzigd door Sabata op 04-09-2022 15:13:43 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 4 september 2022 @ 15:11:30 #50
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_205842015
quote:
Union moest op bezoek in Beieren
Union kreeg bezoek uit Beieren ;-)
Net efkes anges
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')