abonnement Unibet Coolblue
pi_205622326

Welkom in het Bundesliga topic!



Is Daniel Farke de coach die Borussia Mönchengladbach weer aan de praat krijgt?



Begin NIET tegen Freiburg coach Christian Streich over Europees Voetbal, hij trekt dan heel rare gezichten



Kan Dortmund eindelijk de schroom afwerpen en met Bayern concurreren?



An der Alten Försterei, hoofdkwartier van de beste club van Berlijn: 1. FC Union Berlin



Ze gaan voor de 11e titel in Beieren?


Ook in quarantaine is Steffen Baumgart niet te stoppen. De wedstrijd is pas voorbij als hij NIET meer staat te schreeuwen

[ Bericht 19% gewijzigd door Sabata op 12-08-2022 22:02:08 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622360
Malen is een parodie op een voetballer
U MAD?
pi_205622410
Gregor Kobel is zijn gewicht in Zwitserse Franken waard op dit moment
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622643
FLEKKEN IN ORANJE
pi_205622649
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 22:05 schreef Oriente het volgende:
FLEKKEN IN ORANJE
https://streamja.com/3m5pP
pi_205622705
Zoals Mark zelf zou zeggen, maakt niet uit of je 12 schoten pakt, die twee die er in gaan die beslissen de wedstrijd
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622755
Wow _O_ Marius Wolf scoort. Dat op zich is al een unicum. Var keurt m goed
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205622802
Auw, lekkere sneer heeft commentator Luka Staus naar Malen. "Zet Moukoko, Wolf en Gittens er voortaan maar meteen in, Malen en Hazard zijn geesten op het veld zonder spelvreugde."
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Moderator vrijdag 12 augustus 2022 @ 22:39:21 #9
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_205623015
Flekken ja nee dat was niet zo goed.
pi_205624473
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 22:05 schreef Oriente het volgende:
FLEKKEN IN ORANJE
Man wat was hij geweldig met z’n voeten!!!
U MAD?
pi_205626539
Freiburg ontving thuis in het Europapark BVB. Vorig jaar werd dat verrassend een zege voor de Breisgau en men hoopte deze prestatie nog eens te herhaling. In het begin zag het er ook goed uit, want BVB kwam niet door de verdediging heen en Flekken stopte toen nog een poging van de vers uit Köln overgekomen Anthony Modeste in de 22e minuut. Een paar minuten later kwam Modeste net te kort om een bal van Guerrero in te koppen. Wat verontrustend was, de Fransman was de enige gevaarlijke spits op het veld. Zowel Donyell Malen als Thorgan Hazard (die voor de geblesseerde Karim Adeyemi insprong) konden geen gevaar stichten. Freiburg nam het richting de rust compleet over en na een paar missers was het Gregoritsch die de kopbal van Mattias Ginter in het doel verlengde. De Oostenrijker kreeg meteen nog twee enorme kansen maar die gingen naast.

In de tweede helft wisselde Eden Terzic meteen Thomas Meunier tegen Marius Wolf en toen hij zag dat Malen Hazard tandeloos bleven gingen die eraf voor de jongelingen Moukoko en Jamie Bynce-Gittens (een knul die als opvolger van Jadon Sancho zou moeten gelden). Er kwam ineens veel meer spelvreugde en gevaar in de aanval bij de Schwarzgelven en toen ook Brandt er nog bijkwam voor Dahoud kwamen er ook gevaarlijke voorzetten. Freiburg had zich intussen helemaal ingegraven wachtend op een counter. Die kans kwam ook 2 keer, maar Gregor Kobel pakte negen doelpogingen en hield BVB op de been. Aan de andere kant leek Flekken met 6 gepakte schoten ook goed op weg, tenminste tot Bynce-Gittens hetzelfde doet als Arne Ritter van KSC, een hoog schot van afstand. En dan kun je nog zo goed zijn met de voeten, als je die hoge bal laat glippen valt ie gewoon binnen.

Het was helaas het begin van het einde voor de Breisgau. Bynce-Gittens kreeg de bal tot bij Brandt, die steekt door op Moukoko en die schiet 1-2 binnen. Marius Wolf verbaast daarna nog vriend vijand en de var door in buitenspel te scoren, en de var is zo verbouwereerd dat zijn doelpunt wordt goedgekeurd. 1-3 en BVB blijft op maximaal puntenaantal. Freiburg kan maar beter Flekken op hoge ballen en afstands schoten gaan trainen, want anders zakt hij in Qatar naar plek 3 in de selectie achter Bijlow en Cillessen. Ook voor Malen was dit geen beste wedstrijd, geen kans gekregen en zijn concurrenten scoren allemaal.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205637410
Na dat echec van Freiburg had ik er genoeg van in deze bloedhitte en ben ik op vakantie gegaan, dus daarom iets later (kreeg natuurlijk de wifi niet aan de praat hier in het Zwarte Woud)

- We zien een akelige overeenkomst tussen Bayer04 en tussen 2. Liga club Arminia Bielefeld op dit moment. Ze hebben allebei een Zwitserse trainer (Seoane bij de Werkself en Ulli Forte is sinds deze zomer trainer 'auf der Alm') en beide clubs hebben nog geen enkel punt, sterker beide zijn ook uitgeschakeld in de DFB Pokal. Bielefeld verloor gisteren weer van HSV, dus Bayer04 moest winnen van Augsburg om deze akelige gelijkenis op te laten houden. Seoane moest de met rood geschorste keeper Hradeçki vervangen door Andrei Lunev, gekomen van Zenit St Petersburg en wisselde gelijk maar zijn halve elftal. Onder andere Bakker, Azmoun en Diaby kregen een kans. Aan de andere kant mocht Jeffrey Gouweleeuw in de basis beginnen evenals ex Twente speler Fredrik Jensen. En Azmoun liet in ieder geval zien aan zijn statistieken te willen werken, de Iraniër was overal in het strafschop te vinden en ging voor elke bal. Maar ondanks dat enthousiasme was keeper Rafal Gikièwiçz net zo goed op dreef, haalde er twee dikke mogelijkheden uit en keek twee halve kansen dreigend naast. FCA wachtte even rustig af tot er een fout kwam in de verdediging. En zowaar die kwam in de 9e minuut, maar helaas stond Demiroviç buitenspel zodat het (nog) niet doorging.

Tien minuten later kwam de tweede fout, Bakker verloor de bal aan Gruezo die op Demirovic doorpasst en Jensen schiet verrassend de 0-1 binnen. Hij loopt al sinds 2018 in Augsburg rond, maar scoort nu pas zijn tweede goal in de Bundesliga. Augsburg zakte daarna weer in en vertrouwde op Gikièwiçz om verder onheil te voorkomen. Dat ging bijna helemaal goed, maar een geblokt schot van Hlozek werd door Aranguiz toch nog binnengelopen. In de tweede helft ging de storm op het doel van Augsburg door, maar Gikièwiçz bleef wakker en kreeg de Bayer04 aanvallers helemaal gek met zijn reddingen: 12 gepakte schoten kon de Pool noteren. En het werd nog leuker voor de Augsburgers, want invaller Andre Hahn kreeg zomaar teveel ruimte voor een afstandsschot dat zo in het doel dwarrelde. Scheids Benjamin Cortus keurde hem eerst nog af omdat Niederlechner hinderlijk buitenspel zou staan, maar de Kölner Keller floot hem terug, doelpunt telde. Het bleef 1-2 en daarmee kan Augsburg de eerste overwinning noteren. De akelige gelijkenis van Bayer04 en Bielefeld gaat door. Beide 0 punten, beide Zwitserse trainers staan nu flink onder druk. De heren Kuyt en Ten Hag kunnen er over mee praten.

- Twee namen zongen rond in Oost Duitsland. De één is die van Anthony Modeste, die FC Köln verliet nét voor de grote wedstrijd tegen Rasenball. Vragen over "Tony" werden echter rustig en beleefd afgeketst voor coach Baumgart: "Tony was een prima speler en we hadden veel aan hem te danken. Met nadruk "hadden" want het is nu verleden tijd. We zijn niet zo afhankelijk van een speler dat we nu ons voetbal niet meer kunnen spelen. " De andere naam is Timo Werner, die voor heeeeel veel geld naar Chelsea was gegaan, daar niet slaagde en ongelukkig was. Dus deed Rasenball hetzelfde als Ajax met Brobbey en het kocht zijn voormalig speler weer terug. Hij stond ook meteen in de basis tegen de Geissböcke.

Beide teams hebben ongeveer dezelfde strijdwijze met vroeg druk zetten op het middenveld, dus eigenlijk neutraliseerden ze elkaar daardoor. Tot in de 36e minuut Werner zich herinnerde van afgelopen vrijdag dat je keepers ook van afstand kan verrassen. Zijn schot glipte onder Marvin Schwäbe door die veel te laat bij de bal was en zo was de terugkeer van Werner perfect geslaagd. Het duurde echter niet lang voor Florian Kainz een flinke indruk in de wedstrijd achterliet. Eerst zette de Oostenrijker keurig voor op Dietz die de bal over de lijn liep (1-1) en daarna ging hij net zo lang zuigen en zeuren bij Szoboslai tot de Hongaar een slaande beweging naar hem maakte. Het kwam hem op direct rood te staan.

Rasenball ageerde een beetje voorzichtiger in de tweede helft, maar kwam toch weer op voorsprong via Nkunku die een pass van Olmo in het doel werkte. Baumgart stond weer ouderwets te schelden en te tieren dat ze verdomme meer druk moesten zetten. En het werkte, maar niet zoals gedacht. Kainz mocht na een mislukte aanval een corner nemen en keek verbaasd hoe die door invaller Linton Maina tegen de borst van Gvardiol werd gekopt, waardoor de bal achter Gulasci in het doel lag. Beide ploegen kregen nog wel kansjes in de slotfase, maar het bleef 2-2. Tedesco zwaar teleurgesteld, Baumgart licht positief dat er in ieder geval een punt gehaald was.

[ Bericht 28% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 17:05:23 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205637652
- De minst geliefde commentaar positie in de Bundesliga ligt in Sinsheim, in het stadion van TSG Hoffenheim. Het is een mooi groot stadion, maar gedeelten hebben een glazen dak waardoor je helaas met temperaturen van 30+ algauw in een broeikas zit. Volgens Thomas Kunze was het ongeveer 40 graden op de thermometer. Er waren ook maar weinig bezoekers gekomen (17000 in totaal), en dat zonder corona maatregel of noodverordening. Tegenstander Vfl Bochum had niet zoveel last van de hitte, maakte de Kraichgau zelfs aardig "die Hölle heiss" met snelle counters. Het hielp ook niet dat de verdediging drie nieuwe pionnetjes had: Angelino was net 48 uur eerder mee gaan trainen na zijn wissel uit Leipzig, Kabak moet nog aan het tempo wennen bij Schalke in de 2e Liga vorig jaar en Nsoki had vorige week alleen maar de laatste minuten mee mogen doen. En dat leidde heel snel tot problemen door Philip Hoffmann, die na een slim pasje van Stöger niet zelfzuchtig is en aflegt op Zoller, die na 8 maanden blessureleed weer eens scoort. Hij was meteen los en de eerste mogelijkheid daarna (corner via Stöger) schoot hij ook binnen. Een gelukje dat Baumgartner bijna per ongeluk aan de bal kwam twee minuten later en de 1-2 scoort.

Hoffenheim moest iets en Breitenreiter wisselde Akpoguma in de ploeg voor de schutterende Nsoki zodat het achterin wat beter stond. En opnieuw is het per ongeluk raak als Dennis Geiger de bal voor de voeten rolt en Kabak een hoge voorzet geeft die erin wordt gekopt, 2-2 bij rust. Baumgartner kreeg een penalty mee toen Losilla hem omver trok, maar zowaar, Manuel Riemann is het nog niet verleerd en keerde Kramariç' nogal wijfelende inzet. Breitenreiter greep weer in, Rudy, Kaderzabek en Rutter kwamen erin. Even later hield Riemann er ook een vrije trap uit en langzamerhand werd het een belegering van het Bochumer doel. Vijftien doelpogingen wist Riemann onschadelijk te maken, maar de laatste moest hij toch vissen. Bij de laatste corner in plaats van een hoge voorzet een korte bal naar Rudy speelde, die wél een voorzet gaf en Dabbur kopte hem rustig binnen. Breitenreiter haalt opgelucht adem en heeft het aan zijn zware bouw te danken dat zijn dolenthousiaste staf hem bij de groepsknuffel na het slot niet omverloopt. Eerste drie punten voor Hoffenheim, Bochum is samen met Bayer04 puntloos laatste.

- In het Hoge Noorden ontving terugkeerder Werder Bremen gisteren Vfb Stuttgart. Slechts één wissel ondernam coach Werner, Ilja Gruev mocht starten in plaats van Christian Gross, die ziek was. En het was al binnen 10 minuten raak. Anthony Jung komt aan de bal, ziet Ugly Bird Fullkrug gaan en die kopte de pass perfect binnen. Ugly Bird Duksch wil ook en krijgt een paar kansen, maar helaas lette Florian Müller iets beter op en hield alles eruit. Captain en Ninja in zijn vrije tijd Wataru Endo sluipt onontdekt naar voren en staat ineens op de goede plek als Kalezic met een steekpass komt om de 1-1 binnen te tikken.

Na de rust was Bremen de onderliggende partij, maar de verdediging hield veel mogelijkheden eruit. Totdat Silas ineens in de 77e minuut de geest kreeg, een pass van Kalezic goed aannam en de 1-2 scoorde. Hij had ook een minuut later de 1-3 op zijn schoen, maar Jiri Pawlenka hield de bal eruit. In de laatste 10 minuten mocht de derde Ugly Bird invallen. Ollie Burke, een baard Schot van 1m90 met een verleden bij teams uit de Championship (Millwall, Sheffield en WBA), staat precies goed als Mitchell Weiser op goed geluk inpasst en tadaa, Burke scoort en redt een punt voor de Bremer. Door de 2-2 staan beide teams met 2 punten gelijk met Rasenball (10 11 en 12)

[ Bericht 11% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 17:45:05 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205638167
- Hertha BSC mocht thuis aantreden tegen Eintracht Frankfurt. twee ploegen die allebei reeds klappen hebben opgelopen begin dit seizoen, bij Frankfurt kwam daar nog de nederlaag bij tegen Real Madrid bij in de Supercup. Wat Sandro Schwarz precies gezegd heeft tegen zijn spelers weten we niet, maar Hertha kwam fel uit de startblokken en wonnen vaak de duels op het middenveld. En al na 180 seconden was er de beloning, want Serdar lette goed op toen Lukebakio aan de bal kwam en kopte zijn voorzet binnen. Het had na tien minuten ook al 2-0 kunnen zijn, maar helaas schoot Kanga over. Kolo Muani kwam nog tot een waarschuwingsschot vlak voor rust, maar ook dat ging mis.

De tweede helft was Frankfurt iets minder slaperig achterin en Kolo Muani was opnieuw de gevaarlijkste man voorin. De Fransman zag Kamada meer naar voren komen en zette zo perfect voor dat de Japanner alleen maar de bal binnen hoefde te lopen. Schwarz reageerde meteen en zette nieuwe aankoop en oude bekende Jean Paul Boëtius op de plek van de falende Sunjiç en door dat er iets meer rust kwam achter in kon Lukebakio meer gevaar stichten voorin. Helaas werd er niet gescoord. Ook Kamada en Kolo Muani hadden nog hun kansen, maar ook zij stuitten op de verdediging of keeper Oliver Christensen. Een eerste punt voor allebei. "Im so happy" zou droopy gezegd hebben.

- Tot slot, een tweede NRW derby gisterenavond. Schalke04 ontvangt thuis Gladbach. Zowel Thomas Ouwejan als ex VVV'er Maya Yoshida mochten in de basis starten, en oh joy, ook Simon Terodde was fit. De Koempels gingen er flink tegenaan in de eerste tien minuten met counters van Mohr, Salazar en Bülter, maar helaas nog geen goal. Thuram had er één schot tegenover gesteld dat over ging. Meteen de volgende aanval was het raak voor Schalke, opnieuw Mohr had een sprint in huis, ziet Salazar gaan en de Uruguayaan scoort de vroege 1-0 (begint een specialiteit te worden de laatste maanden). Het had 2-0 moeten worden daarna, maar Ko Itakura kreeg nog een voet tegen een door Bulter gelost schot. En Salazar's vrije trap daarna ketste af op een Gladbach been, maar Sommer had hem toch te pakken.

In de tweede helft bleef het lang op 1-0 staan omdat die Fohlen dezelfde tactiek steeds opnieuw probeerden (rustig opbouwen) en Schalke kon alle gaten dichtlopen. Gevolg was dat het tot 10 minuten voor tijd duurde voor ineens schwung in de partij kwam. Thuram had een slim hakje op Hoffmann in huis en die tikte 1-1 binnen. Gladbach ging op de 2-1 jagen en kreeg die ook toen Alexander Schwolow en Alex Kral elkaar in de weg liepen, Thuram hoefde alleen binnen te lopen. Toch kreeg Königsblau nog een gelukje. Ouwejan schoot een vrije trap tegen de hand van Patrick Hermann en ondanks protesten ging de bal op de stip. Marius Bülter schoot gedecideerd binnen. Het eerste punt voor Schalke en Gladbach is even terug op aarde als derde, gelijk met Köln

[ Bericht 19% gewijzigd door Sabata op 14-08-2022 19:00:28 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205640193
Waarom wordt de Ligt niet opgesteld? Zijn de huidige verdedigers zo goed of wacht Bayern met hem in te brengen?

Vind het irritant dat goede Nederlandse voetballers worden aangekocht en vervolgens niet (vaak) worden opgesteld.
pi_205642324
De Ligt heeft zelf aangegeven dat hij totaal niet fit was. Bleek ook in die wedstrijd in Amerika waar hij inviel scoorde en tien minuten later omviel. Hij heeft met Nagelsmann afgesproken voorlopig eerst invaller te zijn en aan zijn basis conditie te werken. Die komt nog wel. Ik maak me meer zorgen om Mazraoui, die bezig is de concurrentie strijd met pavard te verliezen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205646302
- Bayern moest dus gisteren aantreden tegen Wolfsburg. Zowel Nagelsmann als Kovaç hielden het simpel, Nagelsmann wisselde niet, Kovaç één keer (Guilavogui ipv Brekalo in de basis). En uitgerekend Wolfsburg had het initiatief in de eerste minuten, het had zelfs op voorsprong kunnen komen als Davies wat meer pech gehad (hij tikte de bal tegen zijn eigen doelpaal). Nadat die Wölfe uitgeraasd waren kwam Bayern er beter uit. Mané was heel snel weg op een pass van Musiala en daarom schoot ook de VAR wakker, zijn goal ging wegens buitenspel niet door. Pavard kopte ook een bal op de lat.

Tien minuten voor rust was het wel raak, Musiala worstelde zich tussen drie man door en schoot maar gewoon, Casteels was te laat: 1-0. Twee minuten voor de rust was het weer raak, Davies passte door Kimmich. Zijn schot was misschien door Casteels gepakt als Müller zijn voet niet uit gestoken had en de bal de andere kant opstuurde.
In de tweede helft kwam Sané nog even meedoen ipv Gnabry en ook Gravenberch mocht tien minuten meedoen. Bayern scoorde nog twee keer maar zowel Dayot als Mané werden voor buitenspel teruggefloten. Pflichtsieg kun je dit noemen. Hoewel Wolfsburg niet slecht speelde staan ze nog steeds op 1 punt. Zelfs in het rampjaar 2021 begonnen ze beter.

- De laatste wedstrijd was helaas niet zo onderhoudend. Mainz en Union Berlin hebben de pech ongeveer hetzelfde systeem te hanteren en elkaar dus ter hoogte van het middenveld te neutraliseren. Toch kwamen die Eisernen er een paar keer doorheen via Becker of Giesselmann, maar altijd waren Bell, Hack en Leitsch op tijd om op te ruimen. Mainz probeerde zelf ook wat in het slot, maar Jae Sung Lee schot werd net door Rönnow gepakt en Mustapha kwam wel Knoche en Jaekel voorbij, maar zijn schot ging naast. Puntendeling: 0-0. Zowel Mainz als Union hebben nu 4pt als vijfde en zesde
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205670682
Voetbal kort:

- Steffen Baumgart was weer lekker op dreef. De man die zo verschrikkelijk kan bulderen naast het veld, is altijd de vriendelijkheid zelve in interviews en pakt het wel eens heel anders aan. Nadat de boulevard pers hem voor de tigste keer vroeg of het klopte dat Köln binnenkort een vervanger van Modeste presenteert glimlachte hij minzaam: "Dit vind ik heerlijk, dat gespeculeer, dat over elkaar heen buitelen van namen en meningen, die geruchten die volgen en tot de koude douche als het toch niet waar is. Ik wil dat dit nog even verder gaat, dus ga ik eventjes niets zeggen over voetballer x of y." Toen een verslaggever het toch probeerde met een naam (Fürth's aanvoerder Branimir Hrgota), zei Baumgart inderdaad niets, keek de man alleen glimlachend aan.

- op een veel lager niveau dan Real, ManU of Barça was Freiburg ook bezig met een transfer. FC Ingolstadt begon heel goed aan zijn 3. Liga seizoen dankzij Merlin Röhl (in drie wedstrijden goed voor 2 goals en een assist), die nu voor 3 miljoen naar de Breisgau komt, ook Gladbach zat achter Röhl aan.

- Tot slot, de eerste trainer is alweer gesneuveld, en wel in de 2. Liga. Ulli Forte is na drie verloren wedstrijden en beker uitschakeling op straat gezet door Bundesliga Degradant Arminia Bielefeld. Wie hem opvolgt is onduidelijk, voorlopig staan er drie assistenten voor de groep, waarvan één er de papieren van hoofdtrainer nog niet kan overleggen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205680278
Er gaan nu geruchten dat Cristiano Ronaldo's zaakwaarnemers hem hebben aangeboden bij BVB. Hoe wanhopig is de zaakwaarnemer dan om hem weg te krijgen bij ManU(re)? En blijkbaar heeft Bild al gemeld dat BVB Nein heeft gezegd wegens het hoge salaris en omdat hij de ontwikkeling van de rest in de weg zou zitten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205696205
Knotsgekke ontknoping Dortmund - Bremen
pi_205696211
Mein Gott BVB...
Demain, on roule
pi_205696297
Dortmund - Bremen

Wtf
pi_205696338
Heb stuk van Dortmund gezien maar die kunnen er werkelijk niets van…. was überhaupt al @onlogisch dat ze op 2-0 kwamen. Mooie overwinning van Werder.
U MAD?
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 17:47:47 #24
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_205696345
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 17:46 schreef de_boswachter het volgende:
Heb stuk van Dortmund gezien maar die kunnen er werkelijk niets van…. was überhaupt al @:onlogisch dat ze op 2-0 kwamen. Mooie overwinning van Werder.
Ik zit nu ff de laatste 10 minuten terug te kijken :+
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 17:56:19 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_205696392
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 17:47 schreef chufi het volgende:

[..]
Ik zit nu ff de laatste 10 minuten terug te kijken :+
ViaPlaygoden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')