abonnement bol.com Coolblue
  woensdag 6 juli 2022 @ 12:43:40 #1
430220 Joopklepzeiker
Tjemig de pemig
pi_205254179
Nooit niks anders gebruikt maar hier in huis moeten we nu toch op de kleintjes letten en nu zieken we een alternatief voor Croma.
Het liefst dan ook in de vorm van een pakje, desnoods vloeibaar maar liever geen olie of iets van die zin.

Suggesties?
  KLB - Grappigste user & Beste user 2020 woensdag 6 juli 2022 @ 12:45:40 #2
428460 Werkman
pi_205254199
Iedere supermarkt heeft wel z'n eigen huismerk imitatie-croma.
Ik zou zeggen probeer ze allemaal uit totdat je iets naar je zin vind.
Tegenwoordig pak ik roomboter.
pi_205254249
Je moet op de kleintjes letten en dan ga je bezuinigen op croma? Heb je al een bestemming voor die anderhalve cent die je hiermee jaarlijks gaat besparen dan?
  KLB - Grappigste user & Beste user 2020 woensdag 6 juli 2022 @ 12:55:32 #4
428460 Werkman
pi_205254312
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 12:50 schreef Farenji het volgende:
Je moet op de kleintjes letten en dan ga je bezuinigen op croma? Heb je al een bestemming voor die anderhalve cent die je hiermee jaarlijks gaat besparen dan?
_O-
pi_205254400
Geen vlees bakken. Scheelt je vlees kopen en geen croma meer nodig.
.
pi_205254552
Croma is duur geworden ja. Viel me ook al op. Ik ben wel fan van Zeeuws meisje.
pi_205254940
Gewoon boter

Anders Zeeuws meisje margarine
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 6 juli 2022 @ 14:00:02 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205254993
Arachide-olie en roomboter door elkaar mengen als alternatief voor Cromatroep.
Poef.....gone! golfer
pi_205255071
Kweetniet of je een oven hebt, dan kan je het vlees daarin braden op een stuk bakpapier.
Smakelijk eten. :Y)
pi_205255259
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:00 schreef golfer het volgende:
Arachide-olie en roomboter door elkaar mengen als alternatief voor Cromatroep.
Dit is een prima suggestie.

Al vind ik de roomboter het afgelopen jaar ook stukken duurder geworden zeg.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205255404
Ik bak of in olie (geen optie begrijp ik) of ik gooi het in de contactgril/tostiijzer (geen olie of boter nodig).
pi_205255639
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:23 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Dit is een prima suggestie.

Al vind ik de roomboter het afgelopen jaar ook stukken duurder geworden zeg.
Roomboter is altijd al duur geweest
  woensdag 6 juli 2022 @ 15:15:32 #13
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205255834
Croma, heletijd niks anders gebruikt maar ik merkte dat van de croma mijn vlees sneller aanbakte (met goeie pan, en zelfs laag vuur.)
Nu gebruik ik blue-band vloeibaar en vind het eigenlijk veel lekkerder dan de croma.

Geen idee of het goedkoper is tho
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_205255967
Gewoon blueband, en dan niet vloeibaar, want dat is echt troep.

Blueband is regelmatig wel ergens in de aanbieding, zoals nu bij de AH.
pi_205256485
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Wereldgozer het volgende:

Roomboter is altijd al duur geweest
Jawel, ik koop altijd al roomboter, maar het is nu nog duurder dan normaal.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205257556
Blueband of Zeeuws Meisje, voor bakken en braden, idd.
Van huis uit eigenlijk nooit wat anders gebruikt, om vlees te braden.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_205265081
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
Roomboter is altijd al duur geweest
Net als saffraan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 7 juli 2022 @ 16:12:03 #18
296595 foodlover
live and learn
pi_205267731
Zo hee wat is boter duur geworden in NL. Hier in Spanje iets onder 2 voor een pakje 250 gram, was vorige zomer hier nog rond de 1,40.
Je zou bijna een pakje slagroom kopen en dat tot boter maken, draaien.
  donderdag 7 juli 2022 @ 16:37:26 #19
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_205268069
Zeeuws Meisje is wel een redelijk en goedkoop alternatief.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 7 juli 2022 @ 16:37:46 #20
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_205268073
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2022 16:12 schreef foodlover het volgende:
Zo hee wat is boter duur geworden in NL. Hier in Spanje iets onder 2 voor een pakje 250 gram, was vorige zomer hier nog rond de 1,40.
Je zou bijna een pakje slagroom kopen en dat tot boter maken, draaien.
Boter is altijd al duur geweest.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 7 juli 2022 @ 18:12:52 #21
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205268932
Ik las Corona...
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  donderdag 7 juli 2022 @ 18:40:26 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205269144
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 18:12 schreef Bocaj het volgende:
Ik las Corona...
Toch maar een keer naar de opticien?
Poef.....gone! golfer
pi_205272954
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 12:43 schreef Joopklepzeiker het volgende:
een alternatief voor Croma.
Het liefst dan ook in de vorm van een pakje, desnoods vloeibaar maar liever geen olie of iets van die zin.
Croma is een margarine product maar dan voor te bakken i.p.v. smeren... Dus bakmargarine... :)

Vroeger werd het ook wel Boter voor de armen genoemd, maar het heeft helemaal niets met boter te maken. Het is samengesteld uit een een aantal plantaardige olin met daar een stollingsmiddel, protenen, smaakstoffen en kleurstof aan toegevoegd om het qua kleur en consistentie op boter te laten lijken.

Onder de streep bak je dus ook met Croma alsnog in olie met de nodige toevoegingen.

Dus!? alternatieven zijn gewoon alle geschikte olin of vetten zoals echte boter of geklaarde boter, reuzel of ossewit. Ook hier is het niet het een of het ander, je kunt ook zelf mengen om met smaken te werken. Zoals b.v. je biefstuk eerst goed voorbakken in een puntje ossewit en afbakken met een scheutje (gekruide) olijfolie toe te voegen. Voor je kotelet zou je reuzel kunnen nemen en ook afbakken in een later toegevoegde olie.

Heb je vlees met wat vetadering dan heb je eigenlijk al niets anders nodig dan dat. zoals b.v. met een gietijzer/stalen grillpan zonder antiaanbak troep. Maak deze alvorens warm genoeg en grill het vlees in zijn eigen vet. Is de pan warm genoeg dan smelt je genoeg vet uit het vlees om het gaar te bakken/grillen. Heb je ietwat magerder vlees, smeer dit vlees dan eerst in met een kwastje met olie en gooi dan in de gril pan. Maar bijna al het vlees hoe mager het ook uitziet is vet genoeg om te kunnen grillen in zijn eigen vet. Je hoeft het alleen maar eruit te bakken. Wil je goedkoop/zuinig, dan lijkt me dit nog het beste alternatief, bak het vlees in zijn eigen vet als er toch al geen sausje/jus bij gepland is.

Het is even oefenen en met warmte leren spelen met zo'n grillpan, maar heb je dit eenmaal onder de knie krijg je lekker stukje vlees in zijn eigen vetje gaar gesmoord.

https://www.amazon.nl/gie(...)rd_i=B07K38Q3Y6&th=1

abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')