FOK!forum / Blockchain Technology & Cryptocurrencies / [SC] Cryptocurrencies #1136 Dima, de enige winnaar.
Plotsvrijdag 1 juli 2022 @ 13:54
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Crypto?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is pseudoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain. Ook zijn de laatste jaren Layer2 oplossingen populair zoals bijv. Lightning Network. Hiermee kun je instant betalingen doen voor slechts een fractie van de fees die je op de basislaag zou betalen.

Naast Bitcoin zijn er o.a. concurrenten van Bitcoin (bijv. Monero), utility chains (bijv. Ethereum) en memecoins (bijv. Dogecoin). Dit noemen we altcoins, zie bijv. Coingecko voor een impressie. Vele zijn experimenteel en overleven de bearmarkets niet.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain.

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Echter het grootste verschil zit hem in decentraliteit. Bitcoin is tot op heden nog de enige decentrale cryptocurrency. Daarom is Bitcoin veilig voor vele attack factors. Dit betekend niet dat het gebruik van Bitcoin zonder risico is! DYOR (Do Your Own Research)!

rollercoaster-bitcoin.gif

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc/laptop/telefoon/tablet en daar je coin in opslaan. Daarnaast zijn er ook hardware wallets te koop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Bewaar je private key (seed) ten allen tijde goed! Dit is je backup om je wallet te restoren. Vul deze ook nergens anders in dan in je wallet. Twijfel je hoe je precies je wallet moet restoren? Stel je vraag in het n00b-topic.

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van! Hoe kan ik kopen?
Bekijk hier stap voor stap handleidingen: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #6 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Exchanges;
Kraken - Betrouwbare exchange
Binance - Chinese exchange met een groot aanbod van crypto
BL3P - Nederlandse Bitcoin exchange, zelfde partij als broker Bitonic
Bitvavo - Nederlandse exchange met een ruim aanbod van crypto

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Mempool.space
Blockchain.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin.nl (NL)
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoinstart (NL)
BTCWiki (NL)
Bitcoin Information & Resources

Podcasts:
Beginnen met Bitcoin (NL)
Satoshi Radio (NL)
Cryptocast (NL)

Boeken:
Ons Geld is Stuk
De Bitcoin Standaard

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
#ANONIEMvrijdag 1 juli 2022 @ 14:48
Heeft dima alles verkocht?
firefly3vrijdag 1 juli 2022 @ 17:34
twitter
SOGvrijdag 1 juli 2022 @ 23:27
https://finance.yahoo.com/quote/vygvf/

En de volgende
firefly3zaterdag 2 juli 2022 @ 00:54
quote:
.
En de volgende die valt. Zoveel feest.
#ANONIEMzaterdag 2 juli 2022 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 00:54 schreef firefly3 het volgende:

[..]
.
En de volgende die valt. Zoveel feest.
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 12:16 schreef firefly3 het volgende:
...blijkbaar vinden mensen het grappig hier als dingen mislopen.
firefly3zaterdag 2 juli 2022 @ 11:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 11:24 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
[..]

Was sarcastisch, het is slecht voor de gehele cryptowereld.
#ANONIEMzaterdag 2 juli 2022 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 11:32 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Was sarcastisch, het is slecht voor de gehele cryptowereld.
Klopt dit soort scammers hadden direct weg moeten blijven.
SOGzaterdag 2 juli 2022 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 00:54 schreef firefly3 het volgende:

[..]
.
En de volgende die valt. Zoveel feest.
We zijn nog steeds vroeg in de adoptie van crypto
firefly3zaterdag 2 juli 2022 @ 21:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 21:35 schreef SOG het volgende:

[..]
We zijn nog steeds vroeg in de adoptie van crypto
Mee eens!
Plotszondag 3 juli 2022 @ 16:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2022 14:48 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
Heeft dima alles verkocht?
Hij had 1,3 mil gecashed en dat weer gespreid. Met zn eigen research bereikt _O_
SOGzondag 3 juli 2022 @ 17:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 16:15 schreef Plots het volgende:

[..]
Hij had 1,3 mil gecashed en dat weer gespreid. Met zn eigen research bereikt _O_
Lekker man. Zijn wel een paar mensen hier die goed gecasht hebben.

[ Bericht 8% gewijzigd door D. op 03-07-2022 17:25:03 ]
NeeOfTochJAzondag 3 juli 2022 @ 18:13
BTC maxi's hihi. Wat een clown

[ Bericht 1% gewijzigd door NeeOfTochJA op 03-07-2022 18:29:05 ]
FundsAreSafuzondag 3 juli 2022 @ 19:57
Moeten we de geruchten dat Kucoin insolvent is serieus nemen of is het FUD?
firefly3zondag 3 juli 2022 @ 23:56
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 18:13 schreef NeeOfTochJA het volgende:
BTC maxi's hihi. Wat een clown
@10mil.bitcoin , jij had een filmpje gepost van Jack Mallers met zijn Strike en Lightning network Bitcoin betalingen enz. Hij blijkt nu een scam te zijn en heeft niets waargemaakt... die samenwerkingen met bedrijven enzo was allemaal fake.
NeeOfTochJAmaandag 4 juli 2022 @ 06:18
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 23:56 schreef firefly3 het volgende:

[..]
@:10mil.bitcoin , jij had een filmpje gepost van Jack Mallers met zijn Strike en Lightning network Bitcoin betalingen enz. Hij blijkt nu een scam te zijn en heeft niets waargemaakt... die samenwerkingen met bedrijven enzo was allemaal fake.
Dat lijstje met die grote bedrijven ging geloof ik over 2022, dus we hebben nog even. Maar t blijkt wel een blaaskaak.
NeeOfTochJAmaandag 4 juli 2022 @ 06:35
twitter

twitter

Hij is wel erg into minimalism....
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 09:07
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 06:35 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]
Hij is wel erg into minimalism....
Hij draagt altijd een hoody, petje of beiden en begint net als Sailor te praten over lichtsnelheid en met zijn universele waarde. Het is slechts een algorithme dat in een oneindig loop zit en hardcoded op 21 miljoen staat :') lijkt net of zij in hun eigen wereldje leven.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 09:12
Bearmarket hits hard voor sommige mensen :')
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 09:26
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:12 schreef dimmak het volgende:
Bearmarket hits hard voor sommige mensen :')
Aha ok vertel, dus als wij kritisch zijn over scammer Jack Mallers raakt de bearmarket ons hard?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 09:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:26 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Aha ok vertel, dus als wij kritisch zijn over scammer Jack Mallers raakt de bearmarket ons hard?
Dat er zelfs al iets gezocht moet worden achter een lege kast.

Overigens heb ik zelf ondertussen ook wel wat kritiek op Strike, maar daar heeft een lege kast niks mee te maken.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 09:32
Gozer (Kain_niaK) die een paar jaar geleden veel op Tweakblogs postte over BCH heeft er blijkbaar ook een potje van gemaakt: https://www.reddit.com/r/(...)appened_to_sbusd_on/
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 09:33
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:28 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dat er zelfs al iets gezocht moet worden achter een lege kast.

Overigens heb ik zelf ondertussen ook wel wat kritiek op Strike, maar daar heeft een lege kast niks mee te maken.
Het zijn allemaal red flags vandaar.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 09:39
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:33 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Het zijn allemaal red flags vandaar.
In de bullmarket was het humor en in de bearmarket ineens een red flag.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 09:43
quote:
7s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:39 schreef dimmak het volgende:

[..]
In de bullmarket was het humor en in de bearmarket ineens een red flag.
Heeft niets met bull of bearmarket te maken. Het paradepaartje van lighning network adoptie blijkt een scam te zijn want die gozer heeft niets concreets van wat hij beloofd had.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 09:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:43 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Heeft niets met bull of bearmarket te maken. Het paradepaartje van lighning network adoptie blijkt een scam te zijn want die gozer heeft niets concreets van wat hij beloofd had.
Goede troll poging weer. Het is maandag en ik zit alweer aan mijn firefly-taks.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 09:46
quote:
7s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:44 schreef dimmak het volgende:

[..]
Goede troll poging weer. Het is maandag en ik zit alweer aan mijn firefly-taks.
Heb je het filmpje van @NeeOfTochJA wel bekeken? Al die video's over zijn payments over lightning network waren fake. Loopt hij in een winkel binnen, om nep te betalen.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 10:01
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 23:56 schreef firefly3 het volgende:

[..]
@:10mil.bitcoin , jij had een filmpje gepost van Jack Mallers met zijn Strike en Lightning network Bitcoin betalingen enz. Hij blijkt nu een scam te zijn en heeft niets waargemaakt... die samenwerkingen met bedrijven enzo was allemaal fake.
Uhm wat is de scam precies?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 09:46 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Heb je het filmpje van @:NeeOfTochJA wel bekeken? Al die video's over zijn payments over lightning network waren fake. Loopt hij in een winkel binnen, om nep te betalen.
Strike is geen paradepaardje van Lightning. Strike is een bedrijf die gebruik maakt van Lightning. Niets meer, niets minder. Dat het moeite heeft met haar afspraken heeft niets te maken met de lege kast van Jack Mallers of het Lightning Network zelf.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 16:15 schreef Plots het volgende:

[..]
Hij had 1,3 mil gecashed en dat weer gespreid. Met zn eigen research bereikt _O_
Nice! Was het niet iets van 8 miljoen op het hoogtepunt tho?
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:01 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Uhm wat is de scam precies?
Dat hij filmpjes laat zien van ligntning netwerk betalingen in winkels maar dat het allemaal fake is. Bekijk het filmpje maar.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:06
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:01 schreef dimmak het volgende:

[..]
Strike is geen paradepaardje van Lightning. Strike is een bedrijf die gebruik maakt van Lightning. Niets meer, niets minder. Dat het moeite heeft met haar afspraken heeft niets te maken met de lege kast van Jack Mallers of het Lightning Network zelf.
Het zegt genoeg over de traagheid van adoptie want de frontend applicaties werken allemaal nog niet goed of de grote bedrijven zijn hier nog niet in geinteresseerd.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:06 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Het zegt genoeg over de traagheid van adoptie want de frontend applicaties werken allemaal nog niet goed of de grote bedrijven zijn hier nog niet in geinteresseerd.
Goed verhaal weer maat.

https://www.businessofapps.com/data/cash-app-statistics/
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:18
quote:
De app van Jack Dorsey, de eigenaar van Twitter, met één van de grootste centrale databases op Aarde waarbij al je userdata centaal is opgeslagen? Ironisch wel.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:19
Je kunt wel decentraal gaan doen, maar als ondertussen Jack Dorsey en co , eigenaar van twitter al je userdata bijhoudt is er echt niets decentraals meer aan je Bitcoin verzending. Kun je net zo goed geld naar je facebook account wallet sturen.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 10:20
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:19 schreef firefly3 het volgende:
Je kunt wel decentraal gaan doen, maar als ondertussen Jack Dorsey en co , eigenaar van twitter al je userdata bijhoudt is er echt niets decentraals meer aan je Bitcoin verzending.
Eigenaar van twitter?

Je wringt je altijd wel door extreem vreemde bochten.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:20 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Eigenaar van twitter?

Je wringt je altijd wel door extreem vreemde bochten.
People also ask
Who is the real owner of Twitter?
Jack Patrick Dorsey
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 10:21
Wat een achterlijke debiel dit. :')
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:21 schreef dimmak het volgende:
Wat een achterlijke debiel dit. :')
Niet voor niets dat hij het zinkend schip probeert te verlaten:

https://9to5mac.com/2022/05/25/us-government-sues-twitter/
US government sues Twitter as it claims company misled users about data privacy

At the same time, Twitter co-founder and former CEO Jack Dorsey has now left the social network’s board of directors. In a meeting with the board today, in which Dorsey announced that he’s leaving Twitter, no one mentioned the deal with Elon Musk.

Een wolf in schapenkleding.
NeeOfTochJAmaandag 4 juli 2022 @ 10:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:01 schreef dimmak het volgende:

[..]
Strike is geen paradepaardje van Lightning. Strike is een bedrijf die gebruik maakt van Lightning. Niets meer, niets minder. Dat het moeite heeft met haar afspraken heeft niets te maken met de lege kast van Jack Mallers of het Lightning Network zelf.
Nee hij misleidt mensen met een filmpje over betalingen via lightning en als iemand dan langs die winkel gaat blijkt t helemaal niet te kunnen. En als we er wat van zeggen ben je een trol :D
Ik ben t ermee eens dat BTC de beste crypto is maar veel van die maximalisten zitten gewoon in een cult.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:28 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
Nee hij misleidt mensen met een filmpje over betalingen via lightning en als iemand dan langs die winkel gaat blijkt t helemaal niet te kunnen. En als we er wat van zeggen ben je een trol :D
Ik ben t ermee eens dat BTC de beste crypto is maar veel van die maximalisten zitten gewoon in een cult.
Is er ook een filmpje of bewijs van? Want online kan ik prima iets kopen bij hun met LN namelijk.

y6SKtI7.png
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:28 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
Nee hij misleidt mensen met een filmpje over betalingen via lightning en als iemand dan langs die winkel gaat blijkt t helemaal niet te kunnen. En als we er wat van zeggen ben je een trol :D
Ik ben t ermee eens dat BTC de beste crypto is maar veel van die maximalisten zitten gewoon in een cult.
Ik noem jou geen troll hoor. Maar dag 1 was al duidelijk dat je niet in die winkel van dat filmpje kon betalen met Lightning. Het was slechts een demo. Winkels moeten zelf het activeren op hun kassa systeem, het is niet dat alle NPC kassa's vanaf dat moment ineens die betaaloptie hadden.

Ook ik vind wat van de beloftes die Strike doet. Want het gros hebben ze nog niet waargemaakt, maar het filmpje is niet zo sterk.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:31 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Is er ook een filmpje of bewijs van? Want online kan ik prima iets kopen bij hun met LN namelijk.

[ afbeelding ]
Filmpje niet goed bekeken?
NeeOfTochJAmaandag 4 juli 2022 @ 10:35
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:31 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Is er ook een filmpje of bewijs van? Want online kan ik prima iets kopen bij hun met LN namelijk.

[ afbeelding ]
Mallers’ Bitcoin payment demo was staged but Chicago store will accept crypto soon

https://cryptoslate.com/m(...)-accept-crypto-soon/
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 10:39
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:35 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
Mallers’ Bitcoin payment demo was staged but Chicago store will accept crypto soon

https://cryptoslate.com/m(...)-accept-crypto-soon/
Ja dit is al bekend sinds april, het is nu Juli en we praten hierover. Vandaar mijn vraag.

De website werkt prima overigens, al is het via een third party uiteraard.

Maar sowieso mensen hebben kritiek op de technologie en de voortgang van LN maar hebben zelf niet eens hun CrYpt0 van exhcanges afgehaald, dus moeten we sowieso niet te veel verwachten van dit soort adoptie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2022 10:40:27 ]
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:39 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Ja dit is al bekend sinds april, het is nu Juli en we praten hierover. Vandaar mijn vraag.

De website werkt prima overigens, al is het via een third party uiteraard.

Maar sowieso mensen hebben kritiek op de technologie en de voortgang van LN maar hebben zelf niet eens hun CrYpt0 van exhcanges afgehaald, dus moeten we sowieso niet te veel verwachten van dit soort adoptie.
Waarom vind je dat we onze crypto van exchanges zoals Bitvavo moeten halen? Bitvavo is niet te vertrouwen maar Jack Dorsey en Jack Mallers wel?
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 10:56
Bijzonder, je hebt Bitcoin vanwege de decentraliteit en anonimiteit enz, maar als je het wilt verzenden over de app van Jack Dorsey via het Lightning Network, wordt onder andere je GPS locatie opgeslagen 8)7

Cash app:

Information We Collect From Your Use of our Services
We also get data from the devices you use when you interact with our systems, like your location and information about the device you’re using. We need this data to do things like help protect your account from hackers, combat fraud, check if payments are being made or received legally and by you, and making our products and services better for you and others.

https://cash.app/legal/us/en-us/privacy
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 11:05
Een mega waslijst aan informatie wat verzameld wordt door de Cash App, waardoor er eigenlijk niets meer decentraal is aan je Lightning Network transactie en er snoeihard een partij tussen zit die al jouw privacy ontneemt en zelf nog ééns keihard voor jou beslist of je die transactie wel of niet mag doen:

We collect the following categories of information about you when you use our Services, including:

Identification Information. such as: Your name, email address, zip code, phone number, Cashtag, signature, and authentication credentials (for example, information you use to log in to your Cash account), including Internet Protocol (“IP”) address.
Additional Identification Information for Verified Users. such as: Your full mailing address; date of birth; government-issued identification, including Social Security number, passport, or driver’s license; and photograph if you choose to share such information in order to send and receive larger payment amounts or purchase Bitcoin.
Financial Information. such as: Bank account and payment card numbers you add to your Cash App account, as well as your Cash Card number if you have one.
Contacts Information. In order to provide you with the Service, we will also need to collect information from you about the intended recipient of the payment you request us to make. We will therefore ask you to provide contact details of your intended recipient. You can do this by manually entering a phone number or email address into the Cash App. You can also choose to let us access your phone contacts information, as described below (under Information You Provide to Enhance Your Experience).
Transaction Information. When you use our Services to make, accept, or request payments, we collect information such as: when and where the transactions occur, the names of the transacting parties, a description of the transactions, the payment or transfer amounts, and the devices and payment methods used to complete the transactions.

Information You Provide to Enhance Your Experience
We also use data you give us to make your experience with Cash App better, like contacts you choose to upload to make it easier for you to exchange money with them.

You can choose to provide us with additional information to improve your user experience when using our Services:

Contacts Information. You can choose to let us access and upload your phone contacts information to make it easier for you to find the people you want to send money to, to help you invite your friends to Cash App, for account and identity verification and fraud prevention purposes, to reduce the risk you will send payments to the wrong person, or to provide other personalized services. You can update your settings to stop sharing your phone contacts with us at any time, although we will always need a recipient’s phone or email address to send money to them as requested by you.

Other Information You Provide. We collect information that you voluntarily provide to us, including your photograph, if you choose to upload a picture to the Services; survey responses; participation in contests, or other prospective marketing forms or devices; suggestions for improvements; referrals; or any other actions you perform on the Services.

Information We Collect From Your Use of our Services
We also get data from the devices you use when you interact with our systems, like your location and information about the device you’re using. We need this data to do things like help protect your account from hackers, combat fraud, check if payments are being made or received legally and by you, and making our products and services better for you and others.

We collect information about you and the devices you use to access the Services, such as your computer, mobile phone, or tablet. The information that we collect includes:

Geolocation Information. The location of your device, including your IP address, device language, and location of your network provider. For more information and to learn how to disable collection of location information from your mobile device, please see below.
Device Information. Information about your device, including your hardware model, operating system and version, device name, unique device identifier, mobile network information, and information about the device’s interaction with our Services. If you use an iOS device, we also automatically detect if you have downloaded Chrome, so we can ask you which browser you prefer to use to open links from your Cash App.
Internet or other electronic network activity information. IInformation about how you use and interact with our Services, including your access time, “log-in” and “log-out” information, browser type and language, country and language setting on your device, IP address, the domain name of your internet service provider, other attributes about your browser, mobile device and operating system, any specific page you visit on our platform, content you view, features you use, the date and time of your use of the Services, your search terms, and the website you visited before you visited or used the Services.
Inferences drawn from any of the information we collect to create a profile about you that may reflect, for example, your preferences, characteristics, and behavior, including for account security purposes or to enhance our Services to you.

SOURCES OF INFORMATION WE COLLECT ABOUT YOU
We also need to check that you are using our services legally, that you are eligible for the services you want to use, and we protect your data and our services from fraudsters who may put you and your money at risk. To do this, we may collect data about you from companies that help us verify your identity, do a credit check, prevent fraud or assess risk.

We collect (and/or have collected during at least the 12-month period preceding the effective date of this Privacy Notice) information about you from the following categories of sources:

You directly, when you submit information to us or allow us to access information
Your devices and how you interact with our Services
Our group companies or affiliates
Other sources, including:
Identity Verification. Information from third-party verification services (e.g., identity verification agencies and companies which provide third party analytics (see “Third-Party Analytics” below)), and publicly available sources. In some circumstances, where lawful, this information can include your government-issued identification number.
Credit, Compliance, and Fraud. Information about you from third parties for any credit investigation, credit eligibility, identity or account verification process, fraud detection process, or collection procedure, or as may otherwise be required by applicable law. This includes, without limitation, the receipt and exchange of account or credit-related information with any credit reporting agency or credit bureau, where lawful, and any person or corporation with whom you have had, currently have, or may have a financial relationship, including without limitation past, present, and future places of employment, financial institutions, and personal reporting agencies.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 11:05 schreef firefly3 het volgende:
waardoor er eigenlijk niets meer decentraal is aan je Lightning Network transactie en er snoeihard een partij tussen zit die al jouw privacy ontneemt
Je krijgt 1000 euro als je deze dingen op kunt noemen.


Your name, email address, zip code, phone number, Cashtag, signature, and authentication credentials (for example, information you use to log in to your Cash account), including Internet Protocol ("IP") address.


Go

prPQudF.png

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2022 11:13:27 ]
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 11:19
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 11:12 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Je krijgt 1000 euro als je deze dingen op kunt noemen.

Your name, email address, zip code, phone number, Cashtag, signature, and authentication credentials (for example, information you use to log in to your Cash account), including Internet Protocol ("IP") address.

Go

[ afbeelding ]
Ik snap dat de betaling zelf anoniem is, maar ondertussen zijn er al zoveel gegevens van je bekend en op straat dat heel veel zaken indirect te achterhalen zijn. Zoals bijvoorbeeld tijdstip van betaling. Dan hoef je alleen nog informatie te weten welke mensen er een betaling ontvangen hebben op dat tijdstip. Want tijdstip van ontvangst wordt door de partij waar je het naar stuurt waarschijnlijk ook opgeslagen door Cash App.

Dus de eerste die de Cash App history DB kan leegtrekken kan al veel knopen aan elkaar verbinden.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 11:27
Je hoeft alleen maar de volgende DB entries te vergelijken want de Cash App database houdt het allemaal netjes bij.

[bedrag verzonden] [timestamp] met [bedrag ontvangen] [timestamp]

Desnoods doe je ~2 seconden speling op timestamp. En dan zie je dat Pietje 12.33 Euro heeft verzonden om 1 uur en Klaasje heeft 12.33 Euro ontvangen om 1 uur. Oh leuk, de GPS locaties staan erbij, ze waren allebei ook nóg ééns tegelijk in de Bijenkorf. Echt decentraal en anoniem dit.
SOGmaandag 4 juli 2022 @ 13:02
Na 10 jaar crypto wederom een milestone

https://www.reddit.com/r/(...)app&utm_source=share
Crazy Harrymaandag 4 juli 2022 @ 13:51
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 13:02 schreef SOG het volgende:
Na 10 jaar crypto wederom een milestone

https://www.reddit.com/r/(...)app&utm_source=share
Screenshots aangepast met bitcointekens is een milestone?
SOGmaandag 4 juli 2022 @ 13:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 13:51 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]
Screenshots aangepast met bitcointekens is een milestone?
Hihi was ironie
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 14:27
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 13:02 schreef SOG het volgende:
Na 10 jaar crypto wederom een milestone

https://www.reddit.com/r/(...)app&utm_source=share
:D _O-
SOGmaandag 4 juli 2022 @ 14:49
Another crypto lender Vauld pauses withdrawals as market crash takes its toll

https://www.cnbc.com/2022(...)urce=androidappshare
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 15:04
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 14:49 schreef SOG het volgende:
Another crypto lender Vauld pauses withdrawals as market crash takes its toll

https://www.cnbc.com/2022(...)urce=androidappshare
200 miljoen dollar weggehaald in een paar weken tijd, dat is ook gewoon onhoudbaar. Ouderwetse bankrun.

En met elk platform dat omvalt zal de bankrun een beetje heftiger worden voor de resterende platforms.
Ronald-Koemanmaandag 4 juli 2022 @ 15:14
Net als je denkt dat het eindelijk wel eens een keertje klaar is blijkt er nóg een debiele yield farm te bestaan waar je nog nooit van hebt gehoord die kopje onder gaat. wtf is Vauld nou weer...
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:56 schreef firefly3 het volgende:
Bijzonder, je hebt Bitcoin vanwege de decentraliteit en anonimiteit enz, maar als je het wilt verzenden over de app van Jack Dorsey via het Lightning Network, wordt onder andere je GPS locatie opgeslagen 8)7

Cash app:

Information We Collect From Your Use of our Services
We also get data from the devices you use when you interact with our systems, like your location and information about the device you’re using. We need this data to do things like help protect your account from hackers, combat fraud, check if payments are being made or received legally and by you, and making our products and services better for you and others.

https://cash.app/legal/us/en-us/privacy
Niemand verplicht je om de Cash app te gebruiken als je Lightning wil gebruiken. Dat kan ook met FOSS oplossingen. Dat is het mooie van een open protocol, het is allemaal interoperable. Dus ik snap ook niet zo goed wat je nou met deze informatie eigenlijk duidelijk probeert te maken?
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 15:20
quote:
13s.gif Op maandag 4 juli 2022 15:14 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Net als je denkt dat het eindelijk wel eens een keertje klaar is blijkt er nóg een debiele yield farm te bestaan waar je nog nooit van hebt gehoord die kopje onder gaat. wtf is Vauld nou weer...
Vauld is een veilig alternatief voor onbetrouwbare instituten. Ze zeggen het zelf mooi op hun homepage:

Governments and banks can fall, or change their monetary policies, at any time - and your currency today can literally have no value tomorrow (recent examples include Indian demonetization, Argentina, Venezuela, Zimbabwe) How do you know it won't happen to your country?
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 15:22
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 15:15 schreef dimmak het volgende:

[..]
Niemand verplicht je om de Cash app te gebruiken als je Lightning wil gebruiken. Dat kan ook met FOSS oplossingen. Dat is het mooie van een open protocol, het is allemaal interoperable. Dus ik snap ook niet zo goed wat je nou met deze informatie eigenlijk duidelijk probeert te maken?
Dat een hoop van die lightning network oplossingen gewoon centrale schillen zijn waarbij je beter gewoon iDeal of een andere bank oplossing kunt gebruiken. Je wist vast niet dat Cash App zo erg centraal was en met zoveel schijt aan privacy, anders had je Cash App ook niet genoemd. Net zo erg als Strike.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 15:45
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 15:22 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dat een hoop van die lightning network oplossingen gewoon centrale schillen zijn waarbij je beter gewoon iDeal of een andere bank oplossing kunt gebruiken. Je wist vast niet dat Cash App zo erg centraal was en met zoveel schijt aan privacy, anders had je Cash App ook niet genoemd. Net zo erg als Strike.
Ik noemde Cash App niet in de context van privacy. Ik noemde Cash App als voorbeeld van een groot bedrijf die Lightning omarmen. Dat is wel een verschilletje. Maar ik snap dat je je in alle bochten moet wurgen om een punt te maken, er klopt allemaal echter geen reet van wat je post.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 16:04
twitter


Nog weer meer adoptie voor retail bitcoin transacties.

Hoe durft Visa zonder toestemming van het openbaar bitcoin protocol hiervoor te misbruiken. Babaren zijn het.
suijkerbuijkmaandag 4 juli 2022 @ 16:06
Laat al die slechte excanges en handelaars omvallen.
Uit eindelijk beter voor de toekomst .

Zal me niks verbazen dat ze moet willige worden gesloopt door pump and dump .

[ Bericht 0% gewijzigd door suijkerbuijk op 04-07-2022 19:14:06 ]
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 15:45 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik noemde Cash App niet in de context van privacy. Ik noemde Cash App als voorbeeld van een groot bedrijf die Lightning omarmen. Dat is wel een verschilletje. Maar ik snap dat je je in alle bochten moet wurgen om een punt te maken, er klopt allemaal echter geen reet van wat je post.
In alle bochten moet wurgen? Een bedrijf dat het tegenovergestelde doet als wat je zou willen verwachten van als je Bitcoin verstuurd? Dan zie ik totaal geen meerwaarde aan het versturen van een transactie via Cash App. En dan moet je maar met een beter voorbeeld komen.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:12 schreef firefly3 het volgende:
In alle bochten moet wurgen? Een bedrijf dat het tegenovergestelde doet als wat je zou willen verwachten van als je Bitcoin verstuurd? Dan zie ik totaal geen meerwaarde aan het versturen van een transactie via Cash App. En dan moet je maar met een beter voorbeeld komen.
Hoezo, privacy en adoptie zijn toch 2 verschillende onderwerpen? :') Als je het over privacy had was ik niet met Cash App aangekomen natuurlijk. Dat jouw kennis te beperkt is om daar een verschil tussen te zien kan ik verder weinig aan doen.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:18 schreef dimmak het volgende:

[..]
Hoezo, privacy en adoptie zijn toch 2 verschillende onderwerpen? :') Als je het over privacy had was ik niet met Cash App aangekomen natuurlijk. Dat jouw kennis te beperkt is om daar een verschil tussen te zien kan ik verder weinig aan doen.
Denk je dat er veel adoptie gaat plaatsvinden als die lightning network apps ongeveer dezelfde features en mankementen heeft als een normale iDeal transactie waarbij je ook met derde partijen te maken krijgt?

Vooral als de massa erachter komt dat Cash App een soort Mark Zuckerberg facebook geval is, zal adoptie uitblijven.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:21 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Denk je dat er veel adoptie gaat plaatsvinden als die lightning network apps ongeveer dezelfde features en mankementen heeft als een normale iDeal transactie waarbij je ook met derde partijen te maken krijgt?

Vooral als de massa erachter komt dat Cash App een soort Mark Zuckerberg facebook geval is, zal adoptie uitblijven.
Gaan we nu weer de iDeal vs Bitcoin discussie doen? :') Je valt in herhaling.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 16:26
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:21 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Denk je dat er veel adoptie gaat plaatsvinden als die lightning network apps ongeveer dezelfde features en mankementen heeft als een normale iDeal transactie waarbij je ook met derde partijen te maken krijgt?

Vooral als de massa erachter komt dat Cash App een soort Mark Zuckerberg facebook geval is, zal adoptie uitblijven.
De gemiddelde persoon geeft geen fuck om privacy joh. Als je een lekker werkend product neerzet met lage kosten, gaan mensen het gebruiken.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:24 schreef dimmak het volgende:

[..]
Gaan we nu weer de iDeal vs Bitcoin discussie doen? :') Je valt in herhaling.
Nu we erachter komen zijn dat de bekendste Lightning Network apps allemaal super centraal zijn, hackgevoelig en privacyonwaardig,zie ik eerlijk gezegd het nut niet van deze Bitcoin transacties?
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:27
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:26 schreef Heph844 het volgende:

[..]
De gemiddelde persoon geeft geen fuck om privacy joh. Als je een lekker werkend product neerzet met lage kosten, gaan mensen het gebruiken.
Wat is het nut nog van die lightning betalingen?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:27 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Nu we erachter komen zijn dat de bekendste Lightning Network apps allemaal super centraal zijn, hackgevoelig en privacyonwaardig,zie ik eerlijk gezegd het nut niet van deze Bitcoin transacties?
Cash App is geen Lightning app. Cash App is betalingsbedrijf die zich aangesloten heeft op Lightning Network als on- en offramp. Lightning zelf kan niet bepalen wie dat doen, want het is een open protocol. Er zijn genoeg populair non-custodial FOSS apps voor Lightning.

Als je niet eens het verschil kunt zien/vertellen tussen een protocol, betalingsbedrijf of Lightning app is deze hele discussie onzinnig.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:37
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:32 schreef dimmak het volgende:

[..]
Cash App is geen Lightning app. Cash App is betalingsbedrijf die zich aangesloten heeft op Lightning Network als on- en offramp. Lightning zelf kan niet bepalen wie dat doen, want het is een open protocol. Er zijn genoeg populair non-custodial FOSS apps voor Lightning.

Als je niet eens het verschil kunt zien/vertellen tussen een protocol, betalingsbedrijf of Lightning app is deze hele discussie onzinnig.
Uiteraard weet ik het verschil wel, maar kom dan met een goed voorbeeld in plaats van een slecht voorbeeld te geven.
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:38
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:37 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Uiteraard weet ik het verschil wel, maar kom dan met een goed voorbeeld in plaats van een slecht voorbeeld te geven.
Waarvan? Cash App was in die context van je vraag het goede voorbeeld. In de context van privacy niet. Maar daar vroeg je ook niet om.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 16:38
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:48 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Oprechte vraag, want Bitvavo lijkt mij een redelijke partij.
Hoe hebben ze de privacy van users geregeld? En zijn de funds net so safu als bij je yield farms?
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:41
Hoe zou ik makkelijk naar de Albert Heijn kunnen gaan en via lightning kunnen betalen zonder dat er een gare derde partij tussen zit die snoeihard centraal is zoals altijd?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:41 schreef firefly3 het volgende:
Hoe zou ik makkelijk naar de Albert Heijn kunnen gaan en via lightning kunnen betalen zonder dat er een gare derde partij tussen zit die snoeihard centraal is zoals altijd?
Als de Appie lightning zou accepteren heb je honderden opties. Maar wederom, ik snap niet erg waar je nou heen wil met deze discussie.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:44
quote:
7s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:44 schreef dimmak het volgende:

[..]
Als de Appie lightning zou accepteren heb je honderden opties.
Zeker met een appie front-end die ondertussen weet wat je eet iedere dag?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:46
Dit is ook wel goud. Scammer Didi krijgt even de deksel op zijn neus:

twitter
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:44 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Zeker met een appie front-end die ondertussen weet wat je eet iedere dag?
Dit gaat hélemaal nergens meer over. Fijne dag nog.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:48 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dit gaat hélemaal nergens meer over. Fijne dag nog.
Er zal nooit volledige Bitcoin adoptie komen als lightning network transacties geen enkele meerwaarde biedt ten opzichte van iDeal betalingen.

Wat is de meerwaarde?

Als je deze meerwaarde niet duidelijk kunt maken aan mij, hoe kun je het duidelijk maken aan de massa? Een simpele vraag?
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:49
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:48 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Er zal nooit volledige Bitcoin adoptie komen als lightning network transacties geen enkele meerwaarde biedt ten opzichte van iDeal betalingen.

Wat is de meerwaarde?
Deze discussie hebben we al gehad. Blader de laatste 50 topics maar door.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:49 schreef dimmak het volgende:

[..]
Deze discussie hebben we al gehad. Blader de laatste 50 topics maar door.
Je kunt het niet zeggen.. "ja het is waarde vast en echt waarde", de massa ziet alleen "Bitcoin flink gecrasht balblalba" in de headlines.

Als je het niet kunt uitleggen dan weet ik genoeg.
Divjemaandag 4 juli 2022 @ 16:50
:O
dimmakmaandag 4 juli 2022 @ 16:51
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:50 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je kunt het niet zeggen.. "ja het is waarde vast en echt waarde", de massa ziet alleen "Bitcoin flink gecrasht balblalba" in de headlines.

Als je het niet kunt uitleggen dan weet ik genoeg.
Ik heb het je al meerdere malen uitgelegd, maar blijkbaar heb je ook last van je geheugen.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 16:51
Ik zie alleen het gevaar met front-ends die gebouwd worden rondom lightning network zodat bedrijven zoals de Albert Heijn heerlijk jouw betaalgegevens kunnen doorspitten.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 17:06
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:46 schreef dimmak het volgende:
Dit is ook wel goud. Scammer Didi krijgt even de deksel op zijn neus:

[ twitter ]
Ik blijf het bizar vinden hoe anon bitcoin twitteraars zo nauwkeurig blijven met ethics terwijl Breedlove, Carter, Held, Pal en het restje voor een beetje geld hun followers beroven.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 17:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:51 schreef firefly3 het volgende:
Ik zie alleen het gevaar met front-ends die gebouwd worden rondom lightning network zodat bedrijven zoals de Albert Heijn heerlijk jouw betaalgegevens kunnen doorspitten.
Trol niet zo dom, je hodl je honderden shitcoins op een exchange en liep centralised yield farming te promoten.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 17:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:08 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Trol niet zo dom, je hodl je honderden shitcoins op een exchange en liep centralised yield farming te promoten.
Ik ben ervoor om op de kortere termijn geld te verdienen. Voor de langere termijn weet ik het niet zo goed. Daarom wil ik een simpel antwoord weten op de vraag: Wat is het voordeel van de doodnormale consument om bij de Albert Heijn via Lightning te betalen??
SjonShitcoinmaandag 4 juli 2022 @ 17:12
Goeie toppa weer _O_
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 17:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:12 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik ben ervoor om op de kortere termijn geld te verdienen. Voor de langere termijn weet ik het niet zo goed. Daarom wil ik een simpel antwoord weten op de vraag: Wat is het voordeel van de doodnormale consument om bij de Albert Heijn via Lightning te betalen??
Als je er in zit voor de korte termijn. Geef dan gewoon toe dat je de technologie of de toepassing ervan niet begrijpt en je gewoon voor de snelle doekoe komt en het je geen bal intereseert. In plaats van voor de 60ste keer het zelfde aan te kaarten.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 17:20
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:16 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Als je er in zit voor de korte termijn. Geef dan gewoon toe dat je de technologie of de toepassing ervan niet begrijpt en je gewoon voor de snelle doekoe komt en het je geen bal intereseert. In plaats van voor de 60ste keer het zelfde aan te kaarten.
Als je niet voor de consument duidelijk en eenvoudig in 1 of 2 zinnen kunt uitleggen waarom zij in de praktijk voor het lightning netwerk moeten kiezen dan vrees ik dat adoptie uiteindelijk zelfs kan vertragen.

Een goed product of dienst is altijd eenvoudig, begrijpbaar en met voordelen voor de consument.
RamboDirkmaandag 4 juli 2022 @ 17:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:46 schreef dimmak het volgende:
Dit is ook wel goud. Scammer Didi krijgt even de deksel op zijn neus:

[ twitter ]
The roast of DidiGod.
@Wereldgozer
@aTypisch
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 17:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:23 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
De grootste adoptie gaat niet komen van mensen die je het concept moet uitleggen (zoals jou), maar van mensen die het nodig hebben. Oekraïense, Russen, Turken, Argetijnen, Venezolanen etc, die begrijpen het allemaal prima in 1 of 2 zinnen. Jij als westerse WaJong ontvanger snapt het nog niet na 100 topics.
Blijkbaar kun je het niet in 1 of 2 zinnen duidelijk uitleggen.
Wereldgozermaandag 4 juli 2022 @ 17:36
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:24 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
The roast of DidiGod.
@:wereldgozer
@:Atypisch
twitter


Stukje kamp
Ronald-Koemanmaandag 4 juli 2022 @ 17:40
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:12 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Wat is het voordeel van de doodnormale consument om bij de Albert Heijn via Lightning te betalen??
Zolang er geen censuur plaatsvindt is dat voordeel er niet. Maar als je denkt dat Bitcoin en Lightning in essentie gaat om er in goede tijden bij de Appie in Nederland mee te kunnen betalen dan heb je het totaal niet begrepen.
firefly3maandag 4 juli 2022 @ 17:43
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:40 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Zolang er geen censuur plaatsvindt is dat voordeel er niet. Maar als je denkt dat Bitcoin en Lightning in essentie gaat om er in goede tijden bij de Appie in Nederland mee te kunnen betalen dan heb je het totaal niet begrepen.
Dus er komt een doemscenario waarbij wij in het westen het moeten overleven?
Mortaxxmaandag 4 juli 2022 @ 18:32
quote:
9s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:36 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
[ twitter ]

Stukje kamp
Is toch heerlijk man
SOGmaandag 4 juli 2022 @ 20:04
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 16:46 schreef dimmak het volgende:
Dit is ook wel goud. Scammer Didi krijgt even de deksel op zijn neus:

[ twitter ]
Hahaha die replies....

Tering jantje wat een shillkoning
Ronald-Koemanmaandag 4 juli 2022 @ 20:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:43 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dus er komt een doemscenario waarbij wij in het westen het moeten overleven?
Een eurocrisis of zelfs de val van de euro, en een overheid die steeds stricter en extremer optreedt... het zou zo maar kunnen. Ik ben geen wappie maar sluit zeker niet uit dat er hele moeilijke, harde decennia aan komen in het westen en in de wereld als geheel. En als het hier niet gebeurd dan toch altijd wel elders in de wereld dus er is sowieso behoefte en plek voor Bitcoin.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 20:36
twitter


Geo-politiek gaat wel een dingetje worden.
FundsAreSafumaandag 4 juli 2022 @ 21:09
PlanB is ook affiliatelinks aan het spammen op Twitter LOL

#Broke
LXIVmaandag 4 juli 2022 @ 22:33
Mortaxxmaandag 4 juli 2022 @ 22:35
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 21:09 schreef FundsAreSafu het volgende:
PlanB is ook affiliatelinks aan het spammen op Twitter LOL

#Broke
Mooi toch maxi's in disbelief. Ik koop nog wat Luffy bij
de_boswachtermaandag 4 juli 2022 @ 22:38
quote:
9s.gif Op maandag 4 juli 2022 17:36 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
[ twitter ]

Stukje kamp
Triest volk is dat zeg.
#ANONIEMmaandag 4 juli 2022 @ 22:42
Mag ik de vraag stellen dan? Wat is het voordeel van het lightning netwerk?
Wereldgozermaandag 4 juli 2022 @ 23:19
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 22:38 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Triest volk is dat zeg.
Haar vriend speelt zeker honkbal
de_boswachtermaandag 4 juli 2022 @ 23:21
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 23:19 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
Haar vriend speelt zeker honkbal
Nee haar vriend is een Taihuttu. Stukje trein.
raptorixdinsdag 5 juli 2022 @ 05:53
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 22:42 schreef tuinkabouter50000 het volgende:
Mag ik de vraag stellen dan? Wat is het voordeel van het lightning netwerk?
Dat je geen onchain transacties op het Bitcoin netwerk hoeft te doen.
In het kort, je middeld transacties tegen elkaar uit, waarbij je van te voren samen een borg op een neutrale plek zet.
Op het moment dat ik 1000 euro in de min sta, kan ik dan zeggen, ok nu wil ik die 1000 euro. Op die manier hoef je maar 1 transactie op het BTC blockchain te doen. Daarnaast zijn de transacties ook veel sneller en vooral goedkoper.
Rode_Wijndinsdag 5 juli 2022 @ 06:30
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:36 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

Geo-politiek gaat wel een dingetje worden.
Wel opvallend dat 3250 wordt vergeleken met 2750. Die 500 is zowat de hele Indiaase stijging.
Rode_Wijndinsdag 5 juli 2022 @ 06:32
Bitcoin is weer wat beetjes opgekrabbeld maar eth blijft nog lekker goedkoop
dimmakdinsdag 5 juli 2022 @ 08:47
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 22:42 schreef tuinkabouter50000 het volgende:
Mag ik de vraag stellen dan? Wat is het voordeel van het lightning netwerk?
Goedkoop en razendsnel Bitcoin transacties rondsturen. De gemiddelde transactiefees van de basislaag zijn vaak veel duurder en daarnaast duurt het ook veel langer voordat je bevestiging hebt. Lightning is vrijwel instant.
NeeOfTochJAdinsdag 5 juli 2022 @ 09:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 06:32 schreef Rode_Wijn het volgende:
Bitcoin is weer wat beetjes opgekrabbeld maar eth blijft nog lekker goedkoop
Cheap can get cheaper.
raptorixdinsdag 5 juli 2022 @ 09:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 06:32 schreef Rode_Wijn het volgende:
Bitcoin is weer wat beetjes opgekrabbeld maar eth blijft nog lekker goedkoop
Mwoah we zitten nu al 2 weken tussen 18 en 21K ,ik zie nog niets structureels omhoog gaan.
#ANONIEMdinsdag 5 juli 2022 @ 10:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 06:30 schreef Rode_Wijn het volgende:

[..]
Wel opvallend dat 3250 wordt vergeleken met 2750. Die 500 is zowat de hele Indiaase stijging.
Klopt, Rusland is dus meer barrels gaan exporteren ondanks sancties :')
#ANONIEMdinsdag 5 juli 2022 @ 10:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 09:49 schreef raptorix het volgende:

[..]
Mwoah we zitten nu al 2 weken tussen 18 en 21K ,ik zie nog niets structureels omhoog gaan.
Zomer rally, iedereen die bearish koopt weer terug in, terug naar deze range om laatste traders rekt te krijgen en nieuwe cycle kan beginnen ~O>
corehypedinsdag 5 juli 2022 @ 10:50
Zal ik mijn 1 LUNC maar verkopen? Het was 50 piek toen ik kocht en nu 0.0005 :')

Kan het net zo goed blijven houden en hopen dat het ooit 50 cent wordt ofzo
stinkiedinsdag 5 juli 2022 @ 11:18
Als we alleen maar hodlen, wat is dan het nut van een supersnel netwerk …..
Drxxdinsdag 5 juli 2022 @ 11:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 06:32 schreef Rode_Wijn het volgende:
Bitcoin is weer wat beetjes opgekrabbeld maar eth blijft nog lekker goedkoop
Hoe definieer jij goedkoop? BTC is momenteel 5x COVID low, en ETH is nu 13x.
suijkerbuijkdinsdag 5 juli 2022 @ 13:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 11:18 schreef stinkie het volgende:
Als we alleen maar hodlen, wat is dan het nut van een supersnel netwerk …..
Niet veel .
Maar daar heb je verschillende soorten crypto voor.

Btc state of waarde volgens sommige .
Word gebruikt als onderpand .
Of als uitlening geld.

Eth meer de game markt coin en word via bridge met anderen platform gehandeld.
Daar valt dus alles in met coins die daar weer aan gekoppeld is.

Ada is voor de arme sloeber.
Moet wel zeggen Ada is de meeste gebruikt waar we ook wat aan hebben.
Zoals planten registratie tot aan schooldiploma versleutelt (ja Afrikaanse landen gebruiken het ook voor corona registratie)
Ada is ook meer Afrikaanse landen gericht waar niemand een bank heeft .
Dit is een van de reden dat ik Ada bezitter bent.
Afrikaanse landen lig een grote markt wat niet is aangeboord.

Xrp en soort gelijken is meer voor betalingen over de wereld zonder registratie .

Vet is voor de Chinese markt en hun games (binnen kort zal wel meer komen als de Chinese crypto weer gaat toe laten

En zo kan ik nog wel door gaan maar dan zal je toch zelf moeten zoeken waar de bepaalde crypto voor dient .

Je moet ook kijken naar welke projecten je graag in wil investeren .
In mijn geval is het Ada

Link over Ada en Afrika.

https://www.google.com/am(...)lans-for-africa/amp/
raptorixdinsdag 5 juli 2022 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 10:50 schreef corehype het volgende:
Zal ik mijn 1 LUNC maar verkopen? Het was 50 piek toen ik kocht en nu 0.0005 :')

Kan het net zo goed blijven houden en hopen dat het ooit 50 cent wordt ofzo
Er zijn 6.558,12 miljard coins in omloop, als die 50 cent waard word is dat ongeveeer 1.5 keer zoveel als Apple :)
corehypedinsdag 5 juli 2022 @ 14:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 13:15 schreef raptorix het volgende:

[..]
Er zijn 6.558,12 miljard coins in omloop, als die 50 cent waard word is dat ongeveeer 1.5 keer zoveel als Apple :)
Wat als ze 10 miljard opsturen naar een random adres ter burn?
Pharkusdinsdag 5 juli 2022 @ 14:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 10:50 schreef corehype het volgende:
Zal ik mijn 1 LUNC maar verkopen? Het was 50 piek toen ik kocht en nu 0.0005 :')

Kan het net zo goed blijven houden en hopen dat het ooit 50 cent wordt ofzo
Als je dat gelooft zou ik gek doen en er nog 1 bijkopen.
dimmakdinsdag 5 juli 2022 @ 14:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 11:18 schreef stinkie het volgende:
Als we alleen maar hodlen, wat is dan het nut van een supersnel netwerk …..
Je hoeft niet alleen te hodlen. Als ik een (web)winkel zie waar ik kan betalen met bitcoin doe ik dat. Vervolgens koop ik dat bedrag weer terug in bitcoin. Spend & replace. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door dimmak op 05-07-2022 14:36:20 ]
stinkiedinsdag 5 juli 2022 @ 14:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:22 schreef dimmak het volgende:

[..]
Je hoeft niet alleen te hodlen. Als ik een (web)winkel zie waar ik kan betalen met bitcoin doe ik dat. Vervolgens koop ik dat bedrag weer terug in bitcoin. Spend & replace. :)
En dan 2 keer transactie kosten hebben :?
dimmakdinsdag 5 juli 2022 @ 14:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:43 schreef stinkie het volgende:

[..]
En dan 2 keer transactie kosten hebben :?
Transactiekosten van Lightning zijn een verwaarloosbaar. Dus alleen transactiekosten van de aanschaf maar dit combineer ik vaak met mijn DCA aankoop. Dat maakt de korting die vaak wordt gegeven als je met Lightning betaald ruimschoots weer goed. Daarnaast doe je het voor het grotere doel. ;)
#ANONIEMdinsdag 5 juli 2022 @ 16:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:50 schreef dimmak het volgende:

[..]
Transactiekosten van Lightning zijn een verwaarloosbaar. Dus alleen transactiekosten van de aanschaf maar dit combineer ik vaak met mijn DCA aankoop. Dat maakt de korting die vaak wordt gegeven als je met Lightning betaald ruimschoots weer goed. Daarnaast doe je het voor het grotere doel. ;)
Dit is de way, soms kan je ergens voor betalen en kan je hun wallet tracken, zo zie je dat sommige het gebruiken als stack gezien ze niet verkopen. Dan help je hun dus stacken en ontrek je bitcoin van de market. _O_

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2022 16:36:45 ]
raptorixdinsdag 5 juli 2022 @ 19:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:06 schreef corehype het volgende:

[..]
Wat als ze 10 miljard opsturen naar een random adres ter burn?
Dat er dan nog steeds 6400 miljard in omloop zijn :)
SOGdinsdag 5 juli 2022 @ 20:11
De flippening is bijna aanstaande!

SPOILER
die van de euro dollar
Crazy Harrydinsdag 5 juli 2022 @ 20:39
quote:
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in die link, bij deze zonder tracker: https://cryptomode.com/cardanos-big-plans-for-africa/
SjonShitcoindinsdag 5 juli 2022 @ 22:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:06 schreef corehype het volgende:

[..]
Wat als ze 10 miljard opsturen naar een random adres ter burn?
Dan zijn er nog steeds zesduizendvijfhonderdachtenveertigmiljard coins in omloop
NeeOfTochJAwoensdag 6 juli 2022 @ 11:04
Lord-Ronddraaiwoensdag 6 juli 2022 @ 11:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 20:39 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in die link, bij deze zonder tracker: https://cryptomode.com/cardanos-big-plans-for-africa/
Allemaal gebakken lucht dus en superslecht voor de privacy van studenten.
#ANONIEMwoensdag 6 juli 2022 @ 13:58
quote:
Het doet hem helemaal niets inderdaad, daarom dat ie zo reageert.

Sowesie die gast wist niet eens wat LNurl-auth was lmao.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2022 13:59:03 ]
dimmakwoensdag 6 juli 2022 @ 14:19
quote:
Bitcoin Maximalism Is Dead, Long Live Bitcoin Maximalism
Plotswoensdag 6 juli 2022 @ 15:04
Leuke info:

Is de bodem voor bitcoin in zicht? 3 mogelijke scenario's

https://www.iex.nl/Crypto(...)lijke-scenarios.aspx
NeeOfTochJAwoensdag 6 juli 2022 @ 15:21
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 15:04 schreef Plots het volgende:
Leuke info:

Is de bodem voor bitcoin in zicht? 3 mogelijke scenario's

https://www.iex.nl/Crypto(...)lijke-scenarios.aspx

De recessie in VS en EU is net begonnen en mensen verwachten al een bodem? beetje vroeg lijkt me.
TheFreshPrincewoensdag 6 juli 2022 @ 15:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 14:06 schreef corehype het volgende:

[..]
Wat als ze 10 miljard opsturen naar een random adres ter burn?
6.558.120.000.000 in circulatie

10.000.000.000 burnen maakt daar geen deuk in.
NeeOfTochJAwoensdag 6 juli 2022 @ 15:30
twitter
#ANONIEMwoensdag 6 juli 2022 @ 16:56
chee.png

Iemand anders hier dit boek ook gekocht? Lijkt me een koopje!

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2022 16:57:31 ]
Crazy Harrywoensdag 6 juli 2022 @ 18:11
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 15:04 schreef Plots het volgende:
Leuke info:

Is de bodem voor bitcoin in zicht? 3 mogelijke scenario's

https://www.iex.nl/Crypto(...)lijke-scenarios.aspx

Die schrijver denkt dat we niet zelf naar grafieken kunnen kijken?
quote:
Daarnaast blijkt dat iedere keer als deze indicator (oranje lijn) een nieuw record neerzette (zie cirkels), de koers van bitcoin in het daaropvolgende jaar een sterke stijging heeft laten zien.
Plaatje nog eens erbij:
BTCpercsup.jpg
SOGwoensdag 6 juli 2022 @ 18:27
Waarom zou je als bedrijf in godsnaam een blockchain database gaan bouwen voor leerlingen in ethiopië :?

Landcode ETH daarom zeker

[ Bericht 8% gewijzigd door SOG op 06-07-2022 19:41:59 ]
Plotswoensdag 6 juli 2022 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 18:11 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]
Die schrijver denkt dat we niet zelf naar grafieken kunnen kijken?
[..]
Plaatje nog eens erbij:
[ afbeelding ]
We zullen zien welke scenario wel/niet uit zal komen. Ik vind het in ieder geval wel goed onderzocht van de schrijver. Sommige charts kende ik niet.
#ANONIEMwoensdag 6 juli 2022 @ 22:17
twitter


Wacht Sam wilt eerst voor een schijntje Voyager overnemen en nu ze chapter 11 hebben ingevuld blijkt dat Sam 376 mil verschuldigd is aan Voyager _O-

Alameda/Sam is nog erger dan Goldman, damnnn

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2022 22:18:15 ]
viagraapwoensdag 6 juli 2022 @ 23:46
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 18:11 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]
Die schrijver denkt dat we niet zelf naar grafieken kunnen kijken?
[..]
Plaatje nog eens erbij:
[ afbeelding ]
Er zijn nog altijd hele hordes mensen die zulke dingen niet zelf kunnen of willen uitvogelen. Er bestaan ook over andere onderwerpen zoveel media die gewoon dingen herkauwen die elke halve zool eigenlijk zelf ook op had kunnen zoeken. En binnen die herkauw-media zijn er dan partijen die dat in een aantrekkelijk jasje kunnen trekken, en hoppa ineens kun je centen trekken van google ads.
Crazy Harrydonderdag 7 juli 2022 @ 01:16
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 18:34 schreef Plots het volgende:

[..]
We zullen zien welke scenario wel/niet uit zal komen. Ik vind het in ieder geval wel goed onderzocht van de schrijver. Sommige charts kende ik niet.
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 23:46 schreef viagraap het volgende:

[..]
Er zijn nog altijd hele hordes mensen die zulke dingen niet zelf kunnen of willen uitvogelen. Er bestaan ook over andere onderwerpen zoveel media die gewoon dingen herkauwen die elke halve zool eigenlijk zelf ook op had kunnen zoeken. En binnen die herkauw-media zijn er dan partijen die dat in een aantrekkelijk jasje kunnen trekken, en hoppa ineens kun je centen trekken van google ads.
Mijn punt is dat de trend die beschreven wordt, niet klopt met de daadwerkelijke trend zoals afgebeeld. Punt 2 luidt geen stijging in, in dat jaar bereikte het een bodem.
dimmakdonderdag 7 juli 2022 @ 11:33
LN-Auth is ook een prima usecase van Lightning. Je kan het testen op stacker news. Het is niet nodig om je te registreren met wachtwoord en mailadres, het is simpelweg een QR code scannen met je Lightning wallet en je hebt een account.
#ANONIEMdonderdag 7 juli 2022 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 11:33 schreef dimmak het volgende:
LN-Auth is ook een prima usecase van Lightning. Je kan het testen op stacker news. Het is niet nodig om je te registreren met wachtwoord en mailadres, het is simpelweg een QR code scannen met je Lightning wallet en je hebt een account.
Werkt goed! ^O^
raptorixdonderdag 7 juli 2022 @ 17:58
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 15:04 schreef Plots het volgende:
Leuke info:

Is de bodem voor bitcoin in zicht? 3 mogelijke scenario's

https://www.iex.nl/Crypto(...)lijke-scenarios.aspx

Zolang we niet uit de economische recessie/depressie raken verwacht ik weinig, kortom deze bearmarket kan gerust nog 3 jaar duren, op zijn best volgende economische cycle verwacht ik dat mensen snappen dat bitcoin los staat van de economische cycles, voor mij zelf geen enkel probleem, ik zou een ieder adviseren de komenden jaren vrolijk bij te DCA'en.
raptorixvrijdag 8 juli 2022 @ 06:43
twitter
corehypevrijdag 8 juli 2022 @ 08:32
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 18:27 schreef SOG het volgende:
Waarom zou je als bedrijf in godsnaam een blockchain database gaan bouwen voor leerlingen in ethiopië :?

Landcode ETH daarom zeker
Want niet elk land in Afrika is een shithole?

De meeste crypto scammers komen uit Korea en Singapore.
#ANONIEMvrijdag 8 juli 2022 @ 09:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 06:43 schreef raptorix het volgende:
[ twitter ]
Dit was niet te voorzien!

Ben wel blij dat ik niet verleid werd door dit soort yield scams om eerlijk te zeggen!
raptorixvrijdag 8 juli 2022 @ 09:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 09:28 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dit was niet te voorzien!

Ben wel blij dat ik niet verleid werd door dit soort yield scams om eerlijk te zeggen!
Ik waarschuwde mensen hier ook al voor, maar dit gaat waarschijnlijk wel een strafrechtelijk dingetje worden.
#ANONIEMvrijdag 8 juli 2022 @ 09:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 09:30 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ik waarschuwde mensen hier ook al voor, maar dit gaat waarschijnlijk wel een strafrechtelijk dingetje worden.
Klopt. Regulatie gaat sowieso wel een ding worden. Ik denk dat ze vooral exchanges en aanbieders hard gaan aanpakken in de komende jaren.

Maar als je ziet hoe slecht/langzaam de XRP case gaat weet ik het niet :p
raptorixvrijdag 8 juli 2022 @ 09:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 09:36 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Klopt. Regulatie gaat sowieso wel een ding worden. Ik denk dat ze vooral exchanges en aanbieders hard gaan aanpakken in de komende jaren.

Maar als je ziet hoe slecht/langzaam de XRP case gaat weet ik het niet :p
Punt is natuurlijk dat hier een financiële dienst word aangeboden, niet echt een token ofzo, daarnaast geregistreerd in de VS
#ANONIEMvrijdag 8 juli 2022 @ 09:43
twitter


Gaat weer helemaal nergens over.

Het is mij wel duidelijk dat zelf regulering in deze space echt niet werkt, teveel slechte partijen dat geld blijft stelen.
#ANONIEMvrijdag 8 juli 2022 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 09:42 schreef raptorix het volgende:

[..]
Punt is natuurlijk dat hier een financiële dienst word aangeboden, niet echt een token ofzo, daarnaast geregistreerd in de VS
Wat voor registratie hadden ze? Iets onder fin tech?
raptorixvrijdag 8 juli 2022 @ 10:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 09:54 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Wat voor registratie hadden ze? Iets onder fin tech?
4 Financieele licenties in verschillende staten: https://celsius.network/why-trust-celsius
SOGvrijdag 8 juli 2022 @ 13:20
twitter
#ANONIEMzaterdag 9 juli 2022 @ 08:43
Aan dit topic te zien is de bodem wel in inmiddels. _O_
SjonShitcoinzaterdag 9 juli 2022 @ 09:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 08:32 schreef corehype het volgende:

[..]
Want niet elk land in Afrika is een shithole?

De meeste crypto scammers komen uit Korea en Singapore.
Lol

Nooit geweest zeker _O-
corehypezaterdag 9 juli 2022 @ 10:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 09:00 schreef SjonShitcoin het volgende:

[..]
Lol

Nooit geweest zeker _O-
Waarom zou ik naar shithole countries willen lol
Eyjafjallajoekullzaterdag 9 juli 2022 @ 10:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 13:20 schreef SOG het volgende:
[ twitter ]
Lijkt me eerder het juiste moment om te cashen dan weer eens de HODLEN. Dat roepen ze voorop op voor henzelf. Moet eens tijd worden dat je gewoon profits neemt wanneer je kan nemen ipv nog eens 10 keer omhoog te willen gaan.
recursiefzaterdag 9 juli 2022 @ 10:50
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 10:40 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Lijkt me eerder het juiste moment om te cashen dan weer eens de HODLEN. Dat roepen ze voorop op voor henzelf. Moet eens tijd worden dat je gewoon profits neemt wanneer je kan nemen ipv nog eens 10 keer omhoog te willen gaan.
Ook mooi hoe ze daar een lijn in trekken die meer dan 99% van de tijd niet wordt gevolgd door de koers en dat dan de "natural trajectory" noemen.

En ja, op een historisch gezien kneiterhoge koers nog instappen lijkt me niet zo heel voor de hand liggend.

[ Bericht 0% gewijzigd door recursief op 09-07-2022 11:31:45 ]
Eyjafjallajoekullzaterdag 9 juli 2022 @ 11:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 10:50 schreef recursief het volgende:

[..]
Ook mooi hoe ze daar een lijn in trekken die meer dan 99% van de tijd niet wordt gevolgd door de koers en dat dan de "natural trajectory" noemen.

En ja, op een historisch gezien kneuterhoge koers nog instappen lijkt me niet zo heel voor de hand liggend.
Ook dat ja, zo'n grafiekje is idd het trademark van een scammer. Doe je daar ook aan mee @SOG ?
SOGzaterdag 9 juli 2022 @ 13:21
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 11:24 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Ook dat ja, zo'n grafiekje is idd het trademark van een scammer. Doe je daar ook aan mee @:SOG ?
Nee is gewoon een scam opgezet door pyramidespelmeneren uit engeland.

Die coin is nog niet eens vrij verhandelbaar volgens mij. Ja, door de mensen die achter de coin zitten en de prijs omhoog duwen.

Een kennis van mij is al in een pyramidespel getrapt van hun voor iets van 12k. En nu heeft ie 60k van die coins gekregen ter compensatie daarvoor. Wedden dat ie straks een aanbod krijgt om in de laatste fase van de "accumulatie fase" coins te kopen tegen een korting _O-

Maja tegen die man praten is net als tegen een muur praten.

Ik denk dat tot nu toe 99 procent van de toepassing van blockchain technologie bestaat uit het scammen van mensen :{
Lospedrosazaterdag 9 juli 2022 @ 19:34
Weer ingekocht op BTC begin deze week.
Let the games begin!
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 16:26
_O_

twitter
stinkiemaandag 11 juli 2022 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 08:43 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
Aan dit topic te zien is de bodem wel in inmiddels. _O_
Ik sla nog even over. Wel denk ik dat btc 20k het bare minimum zal zijn bij enigszins normale markten, maar er moet nog wat rot fruit uitgeschud worden.

US dividend aandelen zijn nu veel interessanter. Zomer, dus minder handel. US veert sowieso altijd veel sneller terug. Mijn dca gaat nu allemaal naar aandelen. Na de zomer weer eens kijken wat de crypto’s doen :)
SOGmaandag 11 juli 2022 @ 18:13
https://finance.yahoo.com(...)rypto-223605273.html
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 22:36
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:35 schreef stinkie het volgende:

[..]
Ik sla nog even over. Wel denk ik dat btc 20k het bare minimum zal zijn bij enigszins normale markten, maar er moet nog wat rot fruit uitgeschud worden.

US dividend aandelen zijn nu veel interessanter. Zomer, dus minder handel. US veert sowieso altijd veel sneller terug. Mijn dca gaat nu allemaal naar aandelen. Na de zomer weer eens kijken wat de crypto’s doen :)
Ja klopt, waarschijnlijk is de prijs bodem wel in (kan nog wel lager, maar niets heel geks voor langere tijd). Maar het kan zo maar nog maanden duren met op en down voordat we echt bottemed zijn, boring tijd dus. Had op 17k eur wel bijgekocht, mij boeit het niet zoveel als we nog een stuk lager gaan, tevreden met deze extra aankoop.

Aandelen interesseren me maar weinig meer eigenlijk. Zijn wel een stuk goedkoper nu, maar een 100% bitcoin gain is 10 jaar aan index beleggen in een "goede" tijd. En USD koers is zeer slecht nu dus om daar zomaar euros heen te pompen kan ook wel eens zwaar tegenvallen in de komende decenia.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2022 22:37:45 ]
stinkiemaandag 11 juli 2022 @ 22:46
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 22:36 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Ja klopt, waarschijnlijk is de prijs bodem wel in (kan nog wel lager, maar niets heel geks voor langere tijd). Maar het kan zo maar nog maanden duren met op en down voordat we echt bottemed zijn, boring tijd dus. Had op 17k eur wel bijgekocht, mij boeit het niet zoveel als we nog een stuk lager gaan, tevreden met deze extra aankoop.

Aandelen interesseren me maar weinig meer eigenlijk. Zijn wel een stuk goedkoper nu, maar een 100% bitcoin gain is 10 jaar aan index beleggen in een "goede" tijd. En USD koers is zeer slecht nu dus om daar zomaar euros heen te pompen kan ook wel eens zwaar tegenvallen in de komende decenia.
True, en een btc verdubbeling tov nu komt ook echt wel. Maar vergeleken met een hoop niet btc, zelfs wat serieuzere projecten, is dividend nu een stuk leuker. 14% op jaarbasis, maandelijks uitgekeerd met onderliggende waarde van het bedrijf …..

En ik zit er in voor de centen, niet de technologie. Die koers is idd wel iets wat ik in de gaten houd, maar ik heb genoeg met een gunstige koers gekocht om daar wat compensatie te hebben.
SOGmaandag 11 juli 2022 @ 23:59
https://www.theverge.com/(...)-nft-auction-no-bids
dimmakdinsdag 12 juli 2022 @ 09:38
quote:
_O-

Ik blijf mij verbazen over hoeveel van die schijtprojecten er gelanceerd worden, maar daarnaast ook kneiter veel NFT scams. Er blijft genoeg dumb money in zitten.
LXIVdinsdag 12 juli 2022 @ 09:46
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:26 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
_O_

[ twitter ]
WOW. Een echte bitcoin-transactie letterlijk op een markt! Heel bijzonder
raptorixdinsdag 12 juli 2022 @ 10:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 09:46 schreef LXIV het volgende:

[..]
WOW. Een echte bitcoin-transactie letterlijk op een markt! Heel bijzonder
Zeker, vraag maar eens aan kleine markt koopman wat hij betaald voor zijn pinapparaat.
#ANONIEMdinsdag 12 juli 2022 @ 11:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 09:46 schreef LXIV het volgende:

[..]
WOW. Een echte bitcoin-transactie letterlijk op een markt! Heel bijzonder
Instant, niet omkeerbare transactie zonder 3th party en dat voor 0.002 EUR aan transactie kosten.

_O_
Apekoekdinsdag 12 juli 2022 @ 11:06
Is dit weer een goed moment om in te stappen? Was al even een tijdje bezig met DCA’en maar denk nu aan een lumpsum, de pi cycle bottom is vandaag/morgen. Lijkt tot op heden een aardige indicator te zijn, wat denken jullie?
#ANONIEMdinsdag 12 juli 2022 @ 11:08
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2022 22:46 schreef stinkie het volgende:
is dividend nu een stuk leuker. 14% op jaarbasis, maandelijks uitgekeerd met onderliggende waarde van het bedrijf
Wat keert zoveel dividend uit als ik vragen mag? :@
Refragmentaldinsdag 12 juli 2022 @ 11:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:06 schreef Apekoek het volgende:
Is dit weer een goed moment om in te stappen? Was al even een tijdje bezig met DCA’en maar denk nu aan een lumpsum, de pi cycle bottom is vandaag/morgen. Lijkt tot op heden een aardige indicator te zijn, wat denken jullie?
Voor het einde van het jaar nog <$10k
raptorixdinsdag 12 juli 2022 @ 11:16
twitter


Milton is een baas.
Apekoekdinsdag 12 juli 2022 @ 11:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:16 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Voor het einde van het jaar nog <$10k
Zoek maar eens op pi cycle top en bottom, dan lijkt dit scenario niet reeel. Maar goed niemand die het uiteraard weet.

Vaak is het zo dat iedereen altijd langer wacht op een bodem, terwijl die dan uiteindelijk al is geweest…
stinkiedinsdag 12 juli 2022 @ 12:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:08 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Wat keert zoveel dividend uit als ik vragen mag? :@
Ik heb nu vooral REIT fondsen en iets in LNG.
Armour residentieel is mijn hoogste en zit voor komende maand op 16,8. Gemiddeld zit die op 14, maar de koers is iets gezakt en dividend is gelijk gebleven. Hoog div is ook wel risico natuurlijk, maar ik zoek wel fondsen boven de 8, liefst rond de 12.
recursiefdinsdag 12 juli 2022 @ 13:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 12:32 schreef stinkie het volgende:

[..]
Ik heb nu vooral REIT fondsen en iets in LNG.
Armour residentieel is mijn hoogste en zit voor komende maand op 16,8. Gemiddeld zit die op 14, maar de koers is iets gezakt en dividend is gelijk gebleven. Hoog div is ook wel risico natuurlijk, maar ik zoek wel fondsen boven de 8, liefst rond de 12.
Ik vind real estate wel tricky met die oplopende rentes.
stinkiedinsdag 12 juli 2022 @ 14:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 13:54 schreef recursief het volgende:

[..]
Ik vind real estate wel tricky met die oplopende rentes.
Alles is nu tricky denk ik. Maar vastgoed heeft zich altijd redelijk goed gehouden. Het gaat vast goed :’) :@
Maar ook hier geld spreiden, vandaar LNG fonds.

Overigens zie ik in NL ook dat weer heel snel gaan. Er staan hier nu al een aantal recreatie panden en grond te koop. Meer dan in ‘19. En dat is pas weer sinds een kleine 2 maanden.
viagraapdinsdag 12 juli 2022 @ 14:38
Kan ineens vanuit de Kraken app met een ideal-achtige constructie geld inboeken vanaf m'n ING rekening. Eindelijk.
#ANONIEMdinsdag 12 juli 2022 @ 14:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 12:32 schreef stinkie het volgende:

[..]
Ik heb nu vooral REIT fondsen en iets in LNG.
Armour residentieel is mijn hoogste en zit voor komende maand op 16,8. Gemiddeld zit die op 14, maar de koers is iets gezakt en dividend is gelijk gebleven. Hoog div is ook wel risico natuurlijk, maar ik zoek wel fondsen boven de 8, liefst rond de 12.
Ik heb de grafiek sinds 2010 op Tradingview even bekeken, ik denk dat ik het lekker bij bitcoin only hou
suijkerbuijkdinsdag 12 juli 2022 @ 20:25
https://www.crypto-inside(...)derland-de-volgende/


Binance na Frankrijk nu ook Spanje een licentie .
Claudia_xwoensdag 13 juli 2022 @ 10:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 20:25 schreef suijkerbuijk het volgende:
https://www.crypto-inside(...)derland-de-volgende/

Binance na Frankrijk nu ook Spanje een licentie .
Dat is mooi nieuws! Italië, Spanje en Frankrijk zijn alleen financieel niet bepaald de stevigste landen in Europa. Ik ben wel benieuwd wat er bijv. in Oostenrijk en Zweden gaat gebeuren.
suijkerbuijkwoensdag 13 juli 2022 @ 10:16
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 10:12 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Dat is mooi nieuws! Italië, Spanje en Frankrijk zijn alleen financieel niet bepaald de stevigste landen in Europa. Ik ben wel benieuwd wat er bijv. in Oostenrijk en Zweden gaat gebeuren.
Klopt maar ik hoop dat binance dadelijk een Nederlandse vergunning gaat krijgen.

Ze zijn de grootse excanges van de wereld en je heb gewoon meer opties dan wat anderen aanbieden .
Handelen is ook de goedkoopst dat je goed geld kan verdienen.

Op het moment dat binance gewoon weer geld kan sturen in plaats met al die omwegen .
Stop ik gelijk met coinbase .
NeeOfTochJAwoensdag 13 juli 2022 @ 13:17
twitter

:D
SjonShitcoinwoensdag 13 juli 2022 @ 14:16
Lol

Kan die man zich niet gewoon bezig houden met kerona of iets anders waar ie geen verstand van heeft
viagraapwoensdag 13 juli 2022 @ 14:53
De NFT marketplace van Gamestop draait wel redelijk volume, is er nu wel een usecase aangeboord ipv lelijke plaatjes verzamelen? Ik denk acht dat bored ape enzo de hele NFT-space een jaar achteruit hebben gezet. In ieder geval wat betreft het imago.
LXIVwoensdag 13 juli 2022 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 14:53 schreef viagraap het volgende:
De NFT marketplace van Gamestop draait wel redelijk volume, is er nu wel een usecase aangeboord ipv lelijke plaatjes verzamelen? Ik denk acht dat bored ape enzo de hele NFT-space een jaar achteruit hebben gezet. In ieder geval wat betreft het imago.
Hoe weet je nu al dat ze een redelijk volume draaien? Ik zie een plaatje van een poppetje dat rent. Een linkje op de blokchain daar naar toe kost meer dan 2 miljard, maar om omzet te genereren zal iemand dat eerst moeten willen kopen.
Ik zie ook plaatjes van 20 cent. Maar daar houdt gme nog geen cent aan over.
viagraapwoensdag 13 juli 2022 @ 21:03
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 16:57 schreef LXIV het volgende:

[..]
Hoe weet je nu al dat ze een redelijk volume draaien? Ik zie een plaatje van een poppetje dat rent. Een linkje op de blokchain daar naar toe kost meer dan 2 miljard, maar om omzet te genereren zal iemand dat eerst moeten willen kopen.
Ik zie ook plaatjes van 20 cent. Maar daar houdt gme nog geen cent aan over.
Ik weet niet wat jij gebruikt maar ik heb het gewoon over geld dat er in omgaat.
suijkerbuijkwoensdag 13 juli 2022 @ 21:29
Nu de euro gelijk staat aan de dollar.
Waar de dollar gezien meer waard is op dit moment.

Ben ik blij dat ik crypto bezit en altijd terug in dollar kan zetten.

Als de ECB geen renten gaan invoeren tegen inflatie zie ik de euro nog verder zakken .

Op dit moment werk het wel tegen de inflatie van de euro .
Denk niet dat het de bedoeling is geweest op deze manier .

Zal me kapot lachen als dadelijk de euro onderuit gaat .
Refragmentalwoensdag 13 juli 2022 @ 22:46
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 21:03 schreef viagraap het volgende:

[..]
Ik weet niet wat jij gebruikt maar ik heb het gewoon over geld dat er in omgaat.
Wanneer het om GME/Gamestop gaat lijkt LVXI het wel vaker niet te snappen.
Maar inderdaad prima volume voor zo'n redelijk kleine beperkte launch. Volgens mij iets van 1,5-2mil dollar verhandeld op de eerste dag. Gamestop krijgt daar per transactie 2% van dacht ik.

Usecases op de huidige marketplace zijn ook inderdaad beperkt, maar men wil uitbreiden naar games, series, films, muziek, kunst, collectibles, financiele assets, etc.
Refragmentalwoensdag 13 juli 2022 @ 22:49
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2022 21:29 schreef suijkerbuijk het volgende:
Nu de euro gelijk staat aan de dollar.
Waar de dollar gezien meer waard is op dit moment.

Ben ik blij dat ik crypto bezit en altijd terug in dollar kan zetten.

Als de ECB geen renten gaan invoeren tegen inflatie zie ik de euro nog verder zakken .

Op dit moment werk het wel tegen de inflatie van de euro .
Denk niet dat het de bedoeling is geweest op deze manier .

Zal me kapot lachen als dadelijk de euro onderuit gaat .
Same :D
Paar 10k in een aandeel (GME) gestopt toen ik nog veel dollars per euro kreeg. Aandeel doet het een stuk beter dan de rest van de markt, en de dollar schiet omhoog.
Mn geld staat daar veiliger dan op mn bankrekening :D
suijkerbuijkwoensdag 13 juli 2022 @ 22:54
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 22:49 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Same :D
Paar 10k in een aandeel (GME) gestopt toen ik nog veel dollars per euro kreeg. Aandeel doet het een stuk beter dan de rest van de markt, en de dollar schiet omhoog.
Mn geld staat daar veiliger dan op mn bankrekening :D
Dat heb ik met crypto.
Tuurlijk heb ik nu verlies .
Maar alles wat ik nu er bij in stopt zal in de toekomst alleen meer winst gaan boeken.

Dca gaat steeds beter worden
In mijn geval Ada en btc .

Een ding heb ik geleerd .
Als de Bulls komen bij de top een exit order neer zetten .

Wat kan je veel leren in ene jaar tijd met crypto.
viagraapwoensdag 13 juli 2022 @ 23:13
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 22:46 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Wanneer het om GME/Gamestop gaat lijkt LVXI het wel vaker niet te snappen.
Maar inderdaad prima volume voor zo'n redelijk kleine beperkte launch. Volgens mij iets van 1,5-2mil dollar verhandeld op de eerste dag. Gamestop krijgt daar per transactie 2% van dacht ik.

Usecases op de huidige marketplace zijn ook inderdaad beperkt, maar men wil uitbreiden naar games, series, films, muziek, kunst, collectibles, financiele assets, etc.
Wat betreft dat laatste, op welke wijze is een NFT van een film, game, etc beter dan het (illegaal) downloaden of fysiek kopen? Online of in de cloud iets aanschaffen is niet hetzelfde als 'in bezit hebben' is maar al te vaak gebleken, maar wat is nu precies de manier waarop het hele NFT-gebeuren 'iets in bezit hebben' vormgeeft?

Ik sta er echt voor open maar ik snap het nog niet helemaal. Zoiets als een .jpg van een aap met zonnebril is gewoon onzin, daar krijg je me niet vanaf.
#ANONIEMdonderdag 14 juli 2022 @ 08:34
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2022 21:29 schreef suijkerbuijk het volgende:
Denk niet dat het de bedoeling is geweest op deze manier .
Natuurlijk wel, hoe dacht je anders dat staatschulden terug betaald zouden worden? Dat de grieken en italianen gewoon even wat harder gaan werken en wel echt belasting zouden afdragen?

Inflatie om die hele hoge schulden berg af te lossen was echt al jaren te voorzien.

Het mooie is dat ze inflatie nu al gaan "oplossen" met nog meer inflatie. De handouts hier in Nederland, energie support in UK, 1000 euro in Oostenrijk.


quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 22:54 schreef suijkerbuijk het volgende:
Als de Bulls komen bij de top een exit order neer zetten .
1000 Sats op dat je die top gaat missen!

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2022 08:42:41 ]
#ANONIEMdonderdag 14 juli 2022 @ 08:41
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 23:13 schreef viagraap het volgende:
Wat betreft dat laatste, op welke wijze is een NFT van een film, game, etc beter dan het (illegaal) downloaden of fysiek kopen?
In mijn mening is die er niet, de boeken die ik gekocht heb via Audible hebben niet meer waarde dan de boeken die ik op een andere manier heb verkregen.

Het gaat om een gemakkelijke manier van content gebruiken en that's it.
suijkerbuijkdonderdag 14 juli 2022 @ 10:29
https://www.crypto-inside(...)voor-crypto-salaris/

Leuk stukje over ontwikkelingen landen dat mensen in crypto als salaris willen hebben.

https://www.crypto-inside(...)n-aanval-op-uniswap/

En weer diefstal crypto .

https://www.crypto-inside(...)n-aanval-op-uniswap/
SOGdonderdag 14 juli 2022 @ 13:09
https://www.reddit.com/r/(...)voyagerblockfi_user/

Post over wat 3ac o.a. gekocht heeft met geleend geld :D
Pharkusdonderdag 14 juli 2022 @ 13:23
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2022 10:29 schreef suijkerbuijk het volgende:
https://www.crypto-inside(...)voor-crypto-salaris/

Leuk stukje over ontwikkelingen landen dat mensen in crypto als salaris willen hebben.

https://www.crypto-inside(...)n-aanval-op-uniswap/

En weer diefstal crypto .

https://www.crypto-inside(...)n-aanval-op-uniswap/
Onverwachte airdrops zou je toch met argusogen moeten bekijken.
dimmakdonderdag 14 juli 2022 @ 14:19
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2022 13:09 schreef SOG het volgende:
https://www.reddit.com/r/(...)voyagerblockfi_user/

Post over wat 3ac o.a. gekocht heeft met geleend geld :D
:') :') :')
#ANONIEMdonderdag 14 juli 2022 @ 14:29

_O_
Pharkusdonderdag 14 juli 2022 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2022 13:09 schreef SOG het volgende:
https://www.reddit.com/r/(...)voyagerblockfi_user/

Post over wat 3ac o.a. gekocht heeft met geleend geld :D
Zouden dat 'serieuze' investeringen zijn, of gewoon stelen uit het fonds door (eigen) nft's duur in te kopen.
#ANONIEMdonderdag 14 juli 2022 @ 19:01
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2022 16:06 schreef Pharkus het volgende:

[..]
Zouden dat 'serieuze' investeringen zijn, of gewoon stelen uit het fonds door (eigen) nft's duur in te kopen.
Dat zouden de shitcoin en NFT handelaren toch nooit doen?

https://www.quotenet.nl/z(...)club-nft-strong-ape/
SOGdonderdag 14 juli 2022 @ 22:56
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2022 16:06 schreef Pharkus het volgende:

[..]
Zouden dat 'serieuze' investeringen zijn, of gewoon stelen uit het fonds door (eigen) nft's duur in te kopen.
Goede vraag idd.
Refragmentalvrijdag 15 juli 2022 @ 08:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 23:13 schreef viagraap het volgende:

[..]
Wat betreft dat laatste, op welke wijze is een NFT van een film, game, etc beter dan het (illegaal) downloaden of fysiek kopen? Online of in de cloud iets aanschaffen is niet hetzelfde als 'in bezit hebben' is maar al te vaak gebleken, maar wat is nu precies de manier waarop het hele NFT-gebeuren 'iets in bezit hebben' vormgeeft?

Ik sta er echt voor open maar ik snap het nog niet helemaal. Zoiets als een .jpg van een aap met zonnebril is gewoon onzin, daar krijg je me niet vanaf.
Toevallig net een post op reddit gelezen over een muzikant die zijn werk op de gamestop nft market heeft gezet.
Zegt dat ie in 3 dagen meer verdiend heeft daar dan aan 3 jaar op spotify.
De middleman is er tussenuit.
En hij heeft via een smart contract zo geregeld dat als jij muziek van hem koopt, en dan door verkoopt, hij 10% royalties krijgt.
FLATTTENtheCURVEvrijdag 15 juli 2022 @ 11:58
twitter

spacex-fail.gif
viagraapvrijdag 15 juli 2022 @ 13:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 08:34 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Toevallig net een post op reddit gelezen over een muzikant die zijn werk op de gamestop nft market heeft gezet.
Zegt dat ie in 3 dagen meer verdiend heeft daar dan aan 3 jaar op spotify.
De middleman is er tussenuit.
En hij heeft via een smart contract zo geregeld dat als jij muziek van hem koopt, en dan door verkoopt, hij 10% royalties krijgt.
Als ik op Bandcamp iets download kan ik er mee doen wat ik wil, en de artiest verdient er ook een faire prijs op.
dimmakvrijdag 15 juli 2022 @ 14:26
twitter


:7
#ANONIEMvrijdag 15 juli 2022 @ 14:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 14:26 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

:7
En verdwijnt de correlatie dan positief of negatief?
#ANONIEMvrijdag 15 juli 2022 @ 14:34

_O_

De bitcoin beach is wel een reis goal geworden voor mij!
dimmakvrijdag 15 juli 2022 @ 14:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 14:31 schreef Heph844 het volgende:

[..]
En verdwijnt de correlatie dan positief of negatief?
Dat maakt voor mij in principe niet uit. Die correlatie moet weg. Bitcoin moet niet gezien worden als een tech stock maar meer commodity.
suijkerbuijkvrijdag 15 juli 2022 @ 17:57
https://www.crypto-inside(...)t-bitcoin-wetgeving/

Leuk stukje nieuws.
Lospedrosavrijdag 15 juli 2022 @ 18:00
quote:
Gras zien groeien vind je ook leuk? :D
suijkerbuijkvrijdag 15 juli 2022 @ 20:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 18:00 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Gras zien groeien vind je ook leuk? :D
Nee dat de euro in elkaar zakt .
En de dollar stijgt .
Alles euro wat ik er in heb gestopt toen de dollar laag staat .
Was pure winst op dit moment (zo lang het duurt lol)

Tja crypto is dus wel soms een hedge tegen inflatie .
#ANONIEMzaterdag 16 juli 2022 @ 15:49
twitter


Adoption is scaling!

Lightning gaat feitelijk voor een Netwerk Effect bovenop een Netwerk Effect zorgen, ik vermoed dat we in een paar jaar terug kijken en verbazen waarom we dit fenomeen op dit moment niet kunnen begrijpen.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2022 15:50:54 ]
Lospedrosazondag 17 juli 2022 @ 23:21
Gvd waardeloze crypto assets. }:|
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 08:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 15:49 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

Adoption is scaling!

Lightning gaat feitelijk voor een Netwerk Effect bovenop een Netwerk Effect zorgen, ik vermoed dat we in een paar jaar terug kijken en verbazen waarom we dit fenomeen op dit moment niet kunnen begrijpen.
Ik mis BL3P. :P
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 09:03
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Scorpiemaandag 18 juli 2022 @ 09:13
quote:
4s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:03 schreef dimmak het volgende:
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Bedankt Hans
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 08:50 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik mis BL3P. :P
Spam het eronder!

quote:
4s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:03 schreef dimmak het volgende:
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Ook nog een echte goede gerucht of van die standaard "ik kan niet withdrawalen" posts terwijl bij mij ze er zonder problemen doorschieten.

Die affiliate stop en de aanpassing van dat crypto bezit niet echt van de user is is wel sketchy imo.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2022 09:15:00 ]
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 09:53
twitter

Prima bedrijf om er te werken dat Celcius. ^O^
over_hedgemaandag 18 juli 2022 @ 09:55
quote:
4s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:03 schreef dimmak het volgende:
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Zeg dan tenminste wat deze geruchten zijn met wat bronnen. Alleen roepen dat je je geld er af moet halen hebben we weinig aan
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:55 schreef over_hedge het volgende:

[..]
Zeg dan tenminste wat deze geruchten zijn met wat bronnen. Alleen roepen dat je je geld er af moet halen hebben we weinig aan
Withdrawal orders van Reddit users die niet doorkomen, stoppen met Coinbase Pro, stoppen met affiliate programma.

Zegt natuurlijk helemaal geen reet allemaal, maar:
twitter


Ik zou er geen grote bedragen laten staan iig. ;)
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 10:10
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 10:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Withdrawal orders van Reddit users die niet doorkomen, stoppen met Coinbase Pro, stoppen met affiliate programma.

Zegt natuurlijk helemaal geen reet allemaal, maar:
[ twitter ]

Ik zou er geen grote bedragen laten staan iig. ;)
In de praktijk ben je eigenlijk altijd fucked als een custodian omvalt, daar is coinbase niet echt iets speciaals in, ze hebben hier de definitie vooral duidelijk gemaakt (daar waar banken en andere custodians nog wel wat van kunnen leren).

Not your keys not your: coins, huis, goud, aandelen, obligaties, etc etc

Die withdrawals is volgens mij echt altijd omdat users gewoon dom zijn (geen goede kyc status etc). Heb echt nog nooit 1 seconde vertraging gehad bij een CB withdrawal. Net nog even 1 gedaan zonder enige probleem..
Lospedrosamaandag 18 juli 2022 @ 10:10
quote:
4s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:03 schreef dimmak het volgende:
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Oh fuck
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 10:19
DNB geeft boete aan Binance (en heeft meteen een registratie aanvraag gedaan).

[ Bericht 9% gewijzigd door dimmak op 18-07-2022 10:25:50 ]
Ronaldmaandag 18 juli 2022 @ 10:26
quote:
Er staat ook wat positiefs in het bericht: "Wel heeft DNB de boete met 5% gematigd, onder meer omdat er inmiddels een registratieaanvraag is gedaan en omdat Binance gedurende het hele proces relatief transparant over haar bedrijfsvoering is geweest. Deze registratie wordt op dit moment door DNB beoordeeld."

Dus dat zal denk ik wel goedgekeurd worden binnen afzienbare tijd net als in veel andere grote EU landen zoals Frankrijk en italie.
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 10:26 schreef Ronald het volgende:

[..]
Er staat ook wat positiefs in het bericht: "Wel heeft DNB de boete met 5% gematigd, onder meer omdat er inmiddels een registratieaanvraag is gedaan en omdat Binance gedurende het hele proces relatief transparant over haar bedrijfsvoering is geweest. Deze registratie wordt op dit moment door DNB beoordeeld."

Dus dat zal denk ik wel goedgekeurd worden binnen afzienbare tijd net als in veel andere grote EU landen zoals Frankrijk en italie.
Ja dat las ik later ook, zie edit.
over_hedgemaandag 18 juli 2022 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 10:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Withdrawal orders van Reddit users die niet doorkomen, stoppen met Coinbase Pro, stoppen met affiliate programma.

Zegt natuurlijk helemaal geen reet allemaal, maar:
[ twitter ]

Ik zou er geen grote bedragen laten staan iig. ;)
Tnxs :) Hier kunnen we wat meer mee.

Had ik maar grote bedragen om uberhaupt ergens te laten staan ;( Veel verder dan paar K kom ik niet
dimmakmaandag 18 juli 2022 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 10:27 schreef over_hedge het volgende:

[..]
Tnxs :) Hier kunnen we wat meer mee.

Had ik maar grote bedragen om uberhaupt ergens te laten staan ;( Veel verder dan paar K kom ik niet
Waarschijnlijk is het ook niets. maar we hebben de laatste maanden wel gekkere dingen gezien. Daarom zou ik momenteel niets op exchanges laten staan.
Claudia_xmaandag 18 juli 2022 @ 10:35
quote:
4s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:03 schreef dimmak het volgende:
Aardig wat geruchten over Coinbase. Als er hier mensen daar wat hebben staan zou ik het maar even tijdelijk in cold storage zetten.
Laatst heeft CoinLoan van het ene op het andere moment een limiet ingesteld per 24 uur voor het opnemen van bedragen. Ik krijg om de haverklap mails van ze, maar hierover stond alleen iets in een blogposting. Ik was not amused; we hebben er meteen onze crypto's weggehaald.
LXIVmaandag 18 juli 2022 @ 11:05
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:55 schreef over_hedge het volgende:

[..]
Zeg dan tenminste wat deze geruchten zijn met wat bronnen. Alleen roepen dat je je geld er af moet halen hebben we weinig aan
Al is er maar 1% kans dat het waar is, moet je nog natuurlijk je geld terughalen. Het is risico lopen zonder beloning
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 11:09
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:05 schreef LXIV het volgende:

[..]
Al is er maar 1% kans dat het waar is, moet je nog natuurlijk je geld terughalen. Het is risico lopen zonder beloning
Dus jij hebt nul euro's in een bank account neem ik aan?
LXIVmaandag 18 juli 2022 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:09 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dus jij hebt nul euro's in een bank account neem ik aan?
Niet veel, maar sowieso onder de bankgarantie-grens
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:12 schreef LXIV het volgende:

[..]
Niet veel, maar sowieso onder de bankgarantie-grens
De kans dat een Nederlandse reserve bank het niet gaat redden is wel groter dan 1%, practise what you preach?

Maar uiteraard zijn daar de "garanties" dus who cares.
LXIVmaandag 18 juli 2022 @ 11:37
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:16 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
De kans dat een Nederlandse reserve bank het niet gaat redden is wel groter dan 1%, practise what you preach?

Maar uiteraard zijn daar de "garanties" dus who cares.
Je wil toch niet zeggen dat het risicovoller is om 10K bij een Nederlandse bank te stallen dan bij een cryptobroker?
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 11:44
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:37 schreef LXIV het volgende:

[..]
Je wil toch niet zeggen dat het risicovoller is om 10K bij een Nederlandse bank te stallen dan bij een cryptobroker?
Een beetje "crypto" broker heeft 100% in reserve en goede winsten.

Daar een Nederlandse bank 3% (300 euro) heeft en de rest loze beloftes.

Anyway not your keys not your assets.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2022 11:44:40 ]
recursiefmaandag 18 juli 2022 @ 16:01
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:44 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Een beetje "crypto" broker heeft 100% in reserve en goede winsten.
Een broker wellicht maar een exchange ... ik zou er niet op rekenen.
Elanmaandag 18 juli 2022 @ 16:07
CryptoGeorge loopt weer de goednieuws show te verkondigen dus het zal binnenkort wel richting 15K bewegen.
MaximumRushmaandag 18 juli 2022 @ 19:22
Meer mensen een email van Binance in het Frans gehad om je te identificeren?
#ANONIEMmaandag 18 juli 2022 @ 19:56
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2022 16:01 schreef recursief het volgende:

[..]
Een broker wellicht maar een exchange ... ik zou er niet op rekenen.
Bwah ik denk dat de meeste exchanges hun reserves redelijk voor elkaar hebben. Een stuk beter dan mainstream finance.

Maar des al niet te min haal je coins gewoon van een exchange af gezien het een kleine moeite is..
Lospedrosamaandag 18 juli 2022 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 19:56 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Bwah ik denk dat de meeste exchanges hun reserves redelijk voor elkaar hebben. Een stuk beter dan mainstream finance.

Maar des al niet te min haal je coins gewoon van een exchange af gezien het een kleine moeite is..
Exchanges hebben massaal problemen als er meer uitbetalers zijn dan inkopers.
FL_Freakmaandag 18 juli 2022 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 19:22 schreef MaximumRush het volgende:
Meer mensen een email van Binance in het Frans gehad om je te identificeren?
Als je kijkt naar het adres zie je dat die afwijkt. Is gewoon spam.
MaximumRushmaandag 18 juli 2022 @ 22:35
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 21:18 schreef FL_Freak het volgende:

[..]
Als je kijkt naar het adres zie je dat die afwijkt. Is gewoon spam.
Nope, van Binance zelf. Kreeg tegelijkertijd een push notificatie in de app in het Frans. Vervolgens wel gewoon in het Nederlands.
Crazy Harrymaandag 18 juli 2022 @ 23:34
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 22:35 schreef MaximumRush het volgende:

[..]
Nope, van Binance zelf. Kreeg tegelijkertijd een push notificatie in de app in het Frans. Vervolgens wel gewoon in het Nederlands.
Geen gehad maar waarschijnlijk ligt het gewoon aan je KYC status als de mail echt is. En die status is voor iedereen anders natuurlijk.

Gewoon geen links in mails klikken in handmatig naar binance gaan om de KYC te voltooien, mits gewenst.
stinkiedinsdag 19 juli 2022 @ 06:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:09 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dus jij hebt nul euro's in een bank account neem ik aan?
Per bankvergunning 100k
Dat krijg ik namelijk altijd terug. Niet te vergelijken met met crypto dus. Keerzijde is wel dat bankkosten tering hoog zijn.


Maar ik heb afgelopen jaar wel al mij accounts teruggebracht tot eigenlijk alleen Bitvavo en cols storage.
Shitcoins ben ik toch klaar meer
Lospedrosadinsdag 19 juli 2022 @ 07:50
Het is altijd wat met dat kut crypto. Dan is die Exchange weer down/weg/opgeheven. Dan is die coin een scam. Etc..
Gewoon wat jaren hoddlen zonder peentjes zweten zit er niet in hè?
Misschien met btc op cold storage. Maar ja,
SjonShitcoindinsdag 19 juli 2022 @ 07:54
Gewoon bij shitcoins vandaan blijven en btc dca'en als je niet full time naar je scherm wil staren.
#ANONIEMdinsdag 19 juli 2022 @ 09:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 06:59 schreef stinkie het volgende:

[..]
Per bankvergunning 100k
Dat krijg ik namelijk altijd terug. Niet te vergelijken met met crypto dus. Keerzijde is wel dat bankkosten tering hoog zijn.

Maar ik heb afgelopen jaar wel al mij accounts teruggebracht tot eigenlijk alleen Bitvavo en cols storage.
Shitcoins ben ik toch klaar meer
Dat snap ik, maar dat is niet meer dan een loze belofte waar de belastingbetaler voor op kan draaien. En als een grote bank als ING of Rabobank is het uberhaupt nog maar te zien of je iets krijgt.

Daarnaast kon je in 2008 wel zien dat wanneer een bank valt, het hele financiele klimaat wankel is.

En Cyprus in 2013 niet te vergeten...
#ANONIEMdinsdag 19 juli 2022 @ 09:14
twitter


Van veilig yield harvesten in één van de yield ponzi schemes, naar alle full reserve exchanges zijn toxic! Only in crypto. _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2022 09:15:12 ]
Claudia_xdinsdag 19 juli 2022 @ 09:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:06 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dat snap ik, maar dat is niet meer dan een loze belofte waar de belastingbetaler voor op kan draaien. En als een grote bank als ING of Rabobank is het uberhaupt nog maar te zien of je iets krijgt.
Die eerste zin is tegenstrijdig. Als de belastingbetaler ervoor opdraait, is het niet een loze belofte. Het is pas een loze belofte als je je geld tot 100k niet terugkrijgt. Op de lange termijn is het voor burgers natuurlijk slecht als banken overeind worden gehouden, maar die langetermijngevolgen zijn niet zo voelbaar als je spaargeld niet terugkrijgen.
LXIVdinsdag 19 juli 2022 @ 09:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:14 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

Van veilig yield harvesten in één van de yield ponzi schemes, naar alle full reserve exchanges zijn toxic! Only in crypto. _O_
Snap je niet dat wanneer al die crypto fondsen vooral aan elkaar uitlenen het risico op een systeemcrash juist groter wordt?
#ANONIEMdinsdag 19 juli 2022 @ 09:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:22 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Die eerste zin is tegenstrijdig. Als de belastingbetaler ervoor opdraait, is het niet een loze belofte. Het is pas een loze belofte als je je geld tot 100k niet terugkrijgt. Op de lange termijn is het voor burgers natuurlijk slecht als banken overeind worden gehouden, maar die langetermijngevolgen zijn niet zo voelbaar als je spaargeld niet terugkrijgen.
Het is een loze belofte gezien de echte waarde nooit terug gegeven kan worden.. Nederland heeft 448 miljard aan schuld (overheid) en 528 miljard aan spaartegoeden (burgers), waarvan een heel groot deel bij ING en Rabobank staan. Valt 1 of 2 van die banken om is al je waarde weg.

Natuurlijk kunnen ze gewoon geld bij drukken om iedereen netjes hun 100k balans terug te geven, maar de waarde van die 100k zal om te huilen zijn. Dus ja technisch gezien kunnen ze de belofte makkelijk na komen. In de praktijk zal de uitkomst ervan vies tegenvallen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2022 09:55:47 ]
#ANONIEMdinsdag 19 juli 2022 @ 09:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:38 schreef LXIV het volgende:

[..]
Snap je niet dat wanneer al die crypto fondsen vooral aan elkaar uitlenen het risico op een systeemcrash juist groter wordt?
Er zijn miljarden verdwenen daardoor, natuurlijk snap ik dat wel. Ik begreep de risico's daarvan heel goed voordat het hele zooitje omviel...

Maar mijn 1 bitcoin is nogsteeds 1 bitcoin, dus er is niets aan het handje!
FL_Freakdinsdag 19 juli 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 22:35 schreef MaximumRush het volgende:

[..]
Nope, van Binance zelf. Kreeg tegelijkertijd een push notificatie in de app in het Frans. Vervolgens wel gewoon in het Nederlands.
Ik kreeg hem nu ook gewoon normaal in de app inderdaad. Heb hem doorlopen. ID scannen en een video maken. Ook nog een vragenlijst invullen :%
SjonShitcoindinsdag 19 juli 2022 @ 10:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:14 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

Van veilig yield harvesten in één van de yield ponzi schemes, naar alle full reserve exchanges zijn toxic! Only in crypto. _O_
En hoeveel van de exchanges zijn ook daadwerkelijk 100% gedekt?

Ik vertrouw ze zoals ik politici vertrouw.
Lospedrosadinsdag 19 juli 2022 @ 10:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:38 schreef LXIV het volgende:

[..]
Snap je niet dat wanneer al die crypto fondsen vooral aan elkaar uitlenen het risico op een systeemcrash juist groter wordt?
Het is idd gewoon cashflow, het hadden net zo goed Flipo’s kunnen zijn die er verhandelt worden.
En als teveel mensen massaal uit willen cashen in dollar gaat het vrijwel altijd mis.
#ANONIEMdinsdag 19 juli 2022 @ 11:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:10 schreef SjonShitcoin het volgende:

[..]
En hoeveel van de exchanges zijn ook daadwerkelijk 100% gedekt?

Ik vertrouw ze zoals ik politici vertrouw.
Bij Kraken kan je gewoon je eigen stack verifiëren

Anyway argwaan richting exchanges is gezond, je geld/coins hoeven niet meer dan 24 uur op een exchange te staan

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2022 11:28:13 ]
begaaierddinsdag 19 juli 2022 @ 11:58
quote:
10s.gif Op maandag 18 juli 2022 16:07 schreef Elan het volgende:
CryptoGeorge loopt weer de goednieuws show te verkondigen dus het zal binnenkort wel richting 15K bewegen.
I'm George, we're all George.

Deze man is redelijk Bullish idd :)
Die krijgt al een stijfje als BTC met 1% stijgt.
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 10:22
twitter


8279d128e8609e8e5fd5da1050a75f00.jpg
SjonShitcoinwoensdag 20 juli 2022 @ 10:45
Hoppa ging slapen met een doezoe werd wakker met een ton
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 12:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:10 schreef SjonShitcoin het volgende:

[..]
En hoeveel van de exchanges zijn ook daadwerkelijk 100% gedekt?

Ik vertrouw ze zoals ik politici vertrouw.
Lang niet allemaal, maar de legitieme zijn gewoon goed geaudit, en idealiter tonen ze hun onchain bezittingen.
Ik heb zelf ook audits meegemaakt, en die zijn behoorlijk grondig.
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 12:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 07:50 schreef Lospedrosa het volgende:
Het is altijd wat met dat kut crypto. Dan is die Exchange weer down/weg/opgeheven. Dan is die coin een scam. Etc..
Gewoon wat jaren hoddlen zonder peentjes zweten zit er niet in hè?
Misschien met btc op cold storage. Maar ja,
Er is helemaal niks mis met cold storage, daarnaast kun je ook gewoon in Nederland je crypto full custody, full reserve bewaren als je zelf bewaren eng vind.
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:37 schreef LXIV het volgende:

[..]
Je wil toch niet zeggen dat het risicovoller is om 10K bij een Nederlandse bank te stallen dan bij een cryptobroker?
En een miljoen?
LXIVwoensdag 20 juli 2022 @ 13:18
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:16 schreef raptorix het volgende:

[..]
En een miljoen?
Spreiden
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 13:22
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:18 schreef LXIV het volgende:

[..]
Spreiden
Lang niet alle banken zijn happig op inactieve spaar tegoeden.
Lospedrosawoensdag 20 juli 2022 @ 13:37
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:15 schreef raptorix het volgende:

[..]
Er is helemaal niks mis met cold storage, daarnaast kun je ook gewoon in Nederland je crypto full custody, full reserve bewaren als je zelf bewaren eng vind.
Dat maakt geen fuck uit als er weer van alles ompleurt en btc instort en je niet kan traden om dat niemand je zooi wil kopen.

Voor een echt stabiele methode voor de langere termijn om wat vermogen op te bouwen is het 3x niks.
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 13:41
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:37 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dat maakt geen fuck uit als er weer van alles ompleurt en btc instort en je niet kan traden om dat niemand je zooi wil kopen.

Voor een echt stabiele methode voor de langere termijn om wat vermogen op te bouwen is het 3x niks.
Dan moet je naar een serieus handelshuis daar heb je dat probleem niet of in ieder geval minder.
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 14:22
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:37 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dat maakt geen fuck uit als er weer van alles ompleurt en btc instort en je niet kan traden om dat niemand je zooi wil kopen.

Voor een echt stabiele methode voor de langere termijn om wat vermogen op te bouwen is het 3x niks.
Ok henk

We staan 40x van voordat mtgox omviel en op dat moment was bitcoin nog veel kwetsbaarder..
Lospedrosawoensdag 20 juli 2022 @ 14:30
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:41 schreef raptorix het volgende:

[..]
Dan moet je naar een serieus handelshuis daar heb je dat probleem niet of in ieder geval minder.
Ohja dat doe ik ook natuurlijk, gewoon aandelenpakketten.

Maar dat ik al jaren een deel bitcoin had en dat gewoon rustig kon laten staan, beklijft me nu het gevoel dat ik het beter eruit kan halen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Lospedrosa op 20-07-2022 15:21:11 ]
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 15:28
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 14:30 schreef Lospedrosa het volgende:
Maar dat ik al jaren een deel bitcoin had en dat gewoon rustig kon laten staan, beklijft me nu het gevoel dat ik het beter eruit kan halen.
Want 1 bitcoin is niet meer 1 bitcoin?

Of de code is aangetast?

Nee ik dacht het ook niet. Cold stored bitcoin is veiliger dan ooit..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-07-2022 15:31:12 ]
Plotswoensdag 20 juli 2022 @ 15:47
Als ik een Bitcoin adres en seed aanmaak via bitaddress.org, op welke veilige decentrale manier kan ik daarna mijn funds verzenden naar een exchange om uit te cashen?

Ik vertrouw het niet om op een website als Blockchain.com/bitcoin.com mijn seed in te voeren enzo. Miss kopiëren ze die wel

Vis Electrum.moet je volgens mij een bestandje hebben ofzo. Ik wil geen bestandje. Alleen code op papier.
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 15:56
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 15:47 schreef Plots het volgende:
Als ik een Bitcoin adres en seed aanmaak via bitaddress.org, op welke veilige decentrale manier kan ik daarna mijn funds verzenden naar een exchange om uit te cashen?

Ik vertrouw het niet om op een website als Blockchain.com/bitcoin.com mijn seed in te voeren enzo. Miss kopiëren ze die wel

Vis Electrum.moet je volgens mij een bestandje hebben ofzo. Ik wil geen bestandje. Alleen code op papier.
Electrum is toch echt de "beste" manier. Dit werkt overigens alleen wanneer je apparaat ook echt veilig is. Die kans dat je daar zeker van bent is ongeveer nul.

Voor electrum heb je alleen de 12 woorden als seed nodig om je recovery te doen, geen bestandje oid.
Plotswoensdag 20 juli 2022 @ 16:03
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 15:56 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Electrum is toch echt de "beste" manier. Dit werkt overigens alleen wanneer je apparaat ook echt veilig is. Die kans dat je daar zeker van bent is ongeveer nul.

Voor electrum heb je alleen de 12 woorden als seed nodig om je recovery te doen, geen bestandje oid.
Oke. Ik vind electrum totaal niet gebruiksvriendelijk. Maar k zal het nog een x proberen.

Edit: waarvoor is die .dat file in electrum @10mil.bitcoin

[ Bericht 9% gewijzigd door Plots op 20-07-2022 16:14:14 ]
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 16:30
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 16:03 schreef Plots het volgende:

[..]
Oke. Ik vind electrum totaal niet gebruiksvriendelijk. Maar k zal het nog een x proberen.

Edit: waarvoor is die .dat file in electrum @:10mil.bitcoin
Dat is de data file van de wallet die je creëert. Dit kun je na gebruik (mocht je de seed woorden goed hebben opgeslagen) verwijderen.

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 20-07-2022 16:30:24 ]
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 17:06
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 14:30 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Ohja dat doe ik ook natuurlijk, gewoon aandelenpakketten.

Maar dat ik al jaren een deel bitcoin had en dat gewoon rustig kon laten staan, beklijft me nu het gevoel dat ik het beter eruit kan halen.
Ja man, zeer goed plan om nu je bitcoin eruit te halen, lekker met verlies, graag doen :')
Lospedrosawoensdag 20 juli 2022 @ 17:21
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:06 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ja man, zeer goed plan om nu je bitcoin eruit te halen, lekker met verlies, graag doen :')
Dat had ik al rond die 60K gedaan en een paar weken geleden weer iets ingekocht. Maar niet meer zoveel.
raptorixwoensdag 20 juli 2022 @ 17:28
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:21 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dat had ik al rond die 60K gedaan en een paar weken geleden weer iets ingekocht. Maar niet meer zoveel.
Wat zeur je dan :')
Ronald-Koemanwoensdag 20 juli 2022 @ 17:32
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:28 schreef raptorix het volgende:

[..]
Wat zeur je dan :')
Niet geleerd voor de toets, wel een 9, nog niet tevreden. Zo'n type is hij.
Ronald-Koemanwoensdag 20 juli 2022 @ 17:37
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 16:03 schreef Plots het volgende:

[..]
Oke. Ik vind electrum totaal niet gebruiksvriendelijk. Maar k zal het nog een x proberen.

Edit: waarvoor is die .dat file in electrum @:10mil.bitcoin
Dat bestandje is in feite je wallet en heb je alleen nodig als je niet telkens opnieuw je seed in wil vullen als je iets met je coins wil. Je kunt hem altijd weer genereren met je seed dus je hoeft dat bestandje niet per se te bewaren.
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 21:22
twitter


China zet tanks in tegen de bank protestors en mensen als @LXIV denken nog dat je geld veilig staat bij een bank. De asymmetrie is nog nooit zo groot geweest lol.
Mortaxxwoensdag 20 juli 2022 @ 21:29
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 21:22 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

China zet tanks in tegen de bank protestors en mensen als @:lxiv denken nog dat je geld veilig staat bij een bank. De asymmetrie is nog nooit zo groot geweest lol.
Hoe kom jij tot de conclusie dat je geld niet veilig is bij een bank als ze bewaakt worden door tanks?
recursiefwoensdag 20 juli 2022 @ 21:44
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 21:22 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[ twitter ]

China zet tanks in tegen de bank protestors en mensen als @:lxiv denken nog dat je geld veilig staat bij een bank. De asymmetrie is nog nooit zo groot geweest lol.
Ga je nou beweren dat dat geldt voor alle banken waar ook ter wereld of zou het wellicht ook met het regime te maken hebben?
#ANONIEMdonderdag 21 juli 2022 @ 07:53
twitter


_O-

Elon Musk :')
#ANONIEMdonderdag 21 juli 2022 @ 08:33
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 21:29 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Hoe kom jij tot de conclusie dat je geld niet veilig is bij een bank als ze bewaakt worden door tanks?
Het geld staat nooit veilig bij een bank dat fractioneel bankieren hanteert. Het duurt altijd lang voordat de crowd het doorkrijgt tho. Meestal pas wanneer het goed fout gaat zoals in China atm.

quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 21:44 schreef recursief het volgende:

[..]
Ga je nou beweren dat dat geldt voor alle banken waar ook ter wereld of zou het wellicht ook met het regime te maken hebben?
Bij welke bank staat je geld veilig dan?

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2022 08:35:46 ]
raptorixdonderdag 21 juli 2022 @ 08:34
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:37 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Dat bestandje is in feite je wallet en heb je alleen nodig als je niet telkens opnieuw je seed in wil vullen als je iets met je coins wil. Je kunt hem altijd weer genereren met je seed dus je hoeft dat bestandje niet per se te bewaren.
Sterker nog, ik gebruik Electrum alleen op een schone/gepatchte computer wanneer ik perse mijn wallet nodig heb, nadat ik klaar ben trash ik die PC weer.
LXIVdonderdag 21 juli 2022 @ 09:12
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2022 07:53 schreef Heph844 het volgende:
[ twitter ]

_O-

Elon Musk :')
Logisch dat ze afbouwen, maar de timing is slecht
recursiefdonderdag 21 juli 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 08:33 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
[..]
Bij welke bank staat je geld veilig dan?
Dat is geen antwoord op mijn vraag: vind je dat wat in China gebeurt ook iets zegt over bijvoorbeeld het Nederlandse systeem?

In het huidige systeem staat je geld behoorlijk veilig bij een bank met een bankvergunning van DNB. En als je dan ook maximaal ¤100k per bank aanhoudt krijg je nog extra bescherming door de Depositogarantie van DNB.

Het is niet voor niets dat een Nederlandse bankvergunning wereldwijd zoveel vertrouwen krijgt. Die krijg je immers niet zomaar. Dat is niet te vergelijken met landen als China, Rusland of bijvoorbeeld Noord-Korea. Want als je China representatief genoeg vindt om te generaliseren, waarom noemen we N-K dan niet? Waar ligt de grens?
dimmakdonderdag 21 juli 2022 @ 10:27
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 15:47 schreef Plots het volgende:
Als ik een Bitcoin adres en seed aanmaak via bitaddress.org, op welke veilige decentrale manier kan ik daarna mijn funds verzenden naar een exchange om uit te cashen?

Ik vertrouw het niet om op een website als Blockchain.com/bitcoin.com mijn seed in te voeren enzo. Miss kopiëren ze die wel

Vis Electrum.moet je volgens mij een bestandje hebben ofzo. Ik wil geen bestandje. Alleen code op papier.
Nooit online laten generen!! Altijd offline. Zo ben ik zelf ook al eens gescamd. ;(
dimmakdonderdag 21 juli 2022 @ 10:31
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 21:44 schreef recursief het volgende:

[..]
Ga je nou beweren dat dat geldt voor alle banken waar ook ter wereld of zou het wellicht ook met het regime te maken hebben?
Dat je geld nu veilig staat bij de bank hoeft natuurlijk niet zo te blijven. Er zijn al genoeg mensen die gecanceld worden door Nederlandse banken om verschillende rekeningen en gezien de huidige maatschappelijke en economische onrust zullen dat niet de enige blijven. Waarschijnlijk blijven jij en ik wel buiten schot, maar feit is dat zo lang het geld bij de bank staat niet jouw geld is, een bankgarantie veranderd daar weinig aan in tijden van crisis.

[ Bericht 1% gewijzigd door dimmak op 21-07-2022 10:43:01 ]
dimmakdonderdag 21 juli 2022 @ 10:39
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2022 07:53 schreef Heph844 het volgende:
[ twitter ]

_O-

Elon Musk :')
Toch wel weer mooi zijn cashflow probleem kunnen oplossen door Bitcoin te verkopen. Alleen jammer voor hem dat hij ze nu niet meer heeft. :P
raptorixdonderdag 21 juli 2022 @ 10:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 10:31 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dat je geld nu veilig staat bij de bank hoeft natuurlijk niet zo te blijven. Er zijn al genoeg mensen die gecanceld worden door Nederlandse banken om verschillende rekeningen en gezien de huidige maatschappelijke en economische onrust zullen dat niet de enige blijven. Waarschijnlijk blijven jij en ik wel buiten schot, maar feit is dat zo lang het geld bij de bank staat niet jouw geld is, een bankgarantie veranderd daar weinig aan in tijden van crisis.
Een beetje BNW maar mijn theorie is dat er een dag zal komen waar s'nachts alle Euro tegoeden zullen worden bevroren en omgeruild voor een Euro CBDC. Onder het mom: Beter geld.
Mijn voornaamste theorie dat dit redelijk snel zal gebeuren is dat men de afgelopen periode gewoon totaal niet meer naar de uitgaven heeft gekeken van lidstaten en dat men toch wel weet dat het einde in zicht is.
dimmakdonderdag 21 juli 2022 @ 11:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 10:57 schreef raptorix het volgende:

[..]
Een beetje BNW maar mijn theorie is dat er een dag zal komen waar s'nachts alle Euro tegoeden zullen worden bevroren en omgeruild voor een Euro CBDC. Onder het mom: Beter geld.
Mijn voornaamste theorie dat dit redelijk snel zal gebeuren is dat men de afgelopen periode gewoon totaal niet meer naar de uitgaven heeft gekeken van lidstaten en dat men toch wel weet dat het einde in zicht is.
Banken zullen ook niet zo blij zijn met een CBDC dus dat zie ik eigenlijk niet zo snel gebeuren.

Ik denk zelf eerder aan gevallen zoals met boeren dat hun tegoeden worden bevroren totdat ze hun land hebben verkocht of zich aangepast hebben aan alle regels of iets dergelijk. Of misschien wel je eigen tegoeden omdat je teveel het vliegtuig pakt, Bitcoin koopt of iets anders in die trend. :+ Met toegang tot iemands bankrekening kun je heel veel druk uitoefenen.

Dit zie ik vandaag de dag ook nog niet gebeuren, maar in de toekomst zou dit zomaar anders kunnen zijn.
#ANONIEMdonderdag 21 juli 2022 @ 11:28
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2022 10:08 schreef recursief het volgende:
Dat is geen antwoord op mijn vraag: vind je dat wat in China gebeurt ook iets zegt over bijvoorbeeld het Nederlandse systeem?
Het systeem is op dezelfde wijze opgebouwd. Dus ja het zegt heel veel, overigens is dit niet echt een uniek voorbeeld in de banken geschiedenis.

quote:
In het huidige systeem staat je geld behoorlijk veilig bij een bank met een bankvergunning van DNB. En als je dan ook maximaal ¤100k per bank aanhoudt krijg je nog extra bescherming door de Depositogarantie van DNB.
Zoals ik al eerder zei is dat niet meer dan een lege belofte. Beetje zoals Luna hun ponzi scheme omhoog wilde houden met Luna2.0 !

Overigens is het probleem niet eens om één bank te redden, bij banken heb je altijd het systeem risk wat de boosdoender is. Zoiets we nu in crypto al zien dat alle spelers als domino's omvallen wanneer er maar iets mis gaat.

Van wie krijgt het NL bankvergunning zo veel vertrouwen, dit heb ik namelijk echt nog nooit eerder gehoord..
#ANONIEMdonderdag 21 juli 2022 @ 11:28
dicht