FOK!forum / Oorlog en Defensie / De historische toespraak van Poetin: de oude wereldorde is voorbij
Viesdikzondag 19 juni 2022 @ 10:54
Belangrijkste conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in Oekraïne

De Russische leider heeft de oude wereldorde begraven en zijn visie op de toekomst van Rusland en de wereld uiteengezet in een belangrijke toespraak. Belangrijke conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in Oekraïne.

Er zijn nieuwe machtscentra ontstaan, de unipolaire wereldorde komt niet meer terug en de "koloniale" manier van denken heeft gefaald, vertelde de Russische president Vladimir Poetin vrijdag aan het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF), in wat het Kremlin omschreef als een "uiterst belangrijke" toespraak.

De oude wereldorde is met de wind verdwenen

Toen de VS de overwinning in de Koude Oorlog uitriepen, bestempelden de Amerikanen zichzelf als de "boodschappers van God op aarde", met belangen die als heilig moesten worden beschouwd en geen verplichtingen, zei Poetin tegen de aanwezigen op het SPIEF. Sindsdien zijn er nieuwe machtscentra ontstaan, die het recht hebben om hun eigen systemen, economische modellen en soevereiniteit te beschermen.

Deze "werkelijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, op technologisch gebied, in het hele systeem van internationale betrekkingen," zijn "fundamenteel en onverbiddelijk," zei Poetin. "En het is een vergissing om te suggereren dat men de tijden van turbulente veranderingen kan afwachten en dat de dingen weer normaal zullen worden; dat alles weer zal worden zoals het was. Dat is niet zo."

Anti-Russische sancties werken averechts voor het Westen

Toen de VS en hun bondgenoten de campagne lanceerden om Rusland te "annuleren" voor het conflict in Oekraïne, hoopten ze de Russische economie en samenleving te verpletteren en te ondermijnen. In plaats daarvan hebben de sancties een boemerangeffect gehad op de bedenkers ervan: de sociale en economische problemen zijn verergerd, de kosten van voedsel, elektriciteit en brandstof zijn opgedreven en de levenskwaliteit in het hele Westen, maar vooral in Europa, is aangetast.

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade", zei Poetin.

De burgers van de EU zullen de prijs betalen voor "besluiten die van de realiteit gescheiden zijn en tegen het gezond verstand ingaan", voegde hij eraan toe, aangezien de directe verliezen door de sancties alleen al in een jaar meer dan 400 miljard dollar zouden kunnen bedragen.

Energieprijzen en inflatie zijn aan zichzelf te wijten

Rusland de schuld geven van de hoge energieprijzen en de inflatie in het Westen - "Poetins prijsstijging", zoals het Witte Huis het formuleerde - is een "stommiteit" en "ontworpen voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven", zei de Russische president.
"Geef niet ons de schuld, maar jullie zelf," zei Poetin.

De EU "gelooft blindelings in hernieuwbare bronnen" en het opgeven van langlopende aardgascontracten met Rusland heeft volgens de Russische leider geleid tot de piek in de energieprijzen vorig jaar. Ondertussen hebben zowel de VS als de EU de Covid-19 pandemie aangepakt door biljoenen dollars en euro's bij te drukken.

'Elite-verandering' op komst in het Westen

Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriëntaties van verschillende groepen, zei Poetin.

"Een dergelijke ontkoppeling van de realiteit, van de eisen van de samenleving, zal onvermijdelijk leiden tot een opleving van het populisme en de groei van radicale bewegingen, tot ernstige sociale en economische veranderingen, tot verloedering en, in de nabije toekomst, tot een verandering van elites," zei de Russische leider.

Als er een hongersnood komt, zal het niet de schuld van Rusland zijn

De sancties van de VS en de EU tegen Rusland - met name de export van kunstmest en graan - zijn een van de oorzaken van de toenemende voedselonzekerheid in de wereld, aldus Poetin. Als er hongersnood uitbreekt in de armste landen van de wereld, "zal dat volledig op het geweten van de Amerikaanse regering en de Europese bureaucratie komen".

Problemen met de voedselvoorziening zijn de afgelopen jaren - niet maanden - ontstaan door de "kortzichtige acties van hen die gewend zijn hun problemen op andermans kosten op te lossen", waarbij de handelsstromen worden verstoord door geld bij te drukken in een soort "roofzuchtige koloniale politiek", zei Poetin.

Rusland is bereid voedsel te sturen naar Afrika en het Midden-Oosten, waar de dreiging van hongersnood het grootst is, maar wordt geconfronteerd met "logistieke, financiële en transportbelemmeringen" die door het Westen worden opgelegd, zei hij.

Redenen voor het conflict in Oekraïne

Rusland stuurde in februari troepen naar Oekraïne omdat het Westen weigerde zijn verplichtingen na te komen en het "eenvoudigweg onmogelijk was om nieuwe afspraken met hen te maken", zei Poetin. Het besluit was "gedwongen, maar noodzakelijk", omdat Rusland als soeverein land het volste recht had om zijn veiligheid te verdedigen en zijn burgers en inwoners van Donbass te beschermen tegen "genocide door het regime in Kiev en neonazi's die de volledige bescherming van het Westen hebben gekregen".

Het Westen is jarenlang bezig geweest Oekraïne te veranderen in een "anti-Rusland" staat en het te volpompen met wapens en militaire adviseurs, zei Poetin, erop wijzend dat ze "geen moer gaven" om de economie van Oekraïne of de levens van zijn bevolking, maar "kosten noch moeite spaarden om een NAVO-voet aan de grond te krijgen in het oosten, gericht tegen Rusland, om agressie, haat en Russofobie te cultiveren."
"Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt," zei Poetin.

Economische ontwikkeling is een uiting van soevereiniteit

In de 21e eeuw kan soevereiniteit niet partieel zijn, betoogde Poetin. Alle elementen ervan zijn even belangrijk en vullen elkaar aan, en de economie is daar één van. Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.

Rusland zal "nooit de weg van zelfisolatie en autarkie" volgen, maar zal de interactie uitbreiden met iedereen die handel wil drijven, aldus Poetin, die eraan toevoegde dat er "veel van dergelijke landen" zijn. Moskou zal ook particuliere ondernemingen steunen, zijn vervoersinfrastructuur aanleggen en herstellen, sociale ongelijkheid trachten te verminderen en ervoor zorgen dat zijn belangrijkste technologieën niet afhankelijk zijn van buitenlandse invoer.

"Werkelijk soevereine staten zetten zich altijd in voor gelijkwaardige partnerschappen, terwijl zij die zwak en afhankelijk zijn, in de regel druk bezig zijn met het zoeken naar vijanden, het planten van xenofobie, of uiteindelijk hun originaliteit en onafhankelijkheid verliezen, blindelings een overlord volgen"

Bron: Zaplog
Officiële Bron: RT

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade"

Zo zie ik ook exact. De kartel politici in Nederland. Ze dansen allemaal naar elkaars pijpen. De pijpen van de duivel. De rest wordt monddood gemaakt, wordt niet naar geluisterd. Er heerst één dictaat, namelijk die van gehoorzaamheid. Ze spelen met ons leven en domineren over elk aspect van ons leven.

Wij moeten ons bevrijden uit de tirannie van deze zieke machtswellustelingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 11:16:30 ]
sjorsie1982zondag 19 juni 2022 @ 11:18
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
etuiedelapielzondag 19 juni 2022 @ 12:52
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 11:18 schreef sjorsie1982 het volgende:
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
miss_slyzondag 19 juni 2022 @ 13:03
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiële narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
Viesdikzondag 19 juni 2022 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:03 schreef miss_sly het volgende:
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiële narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
sjorsie1982zondag 19 juni 2022 @ 13:27
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
fluitbekzeenaald2.0zondag 19 juni 2022 @ 13:48
aVxZqWy_460s.jpg
Viesdikzondag 19 juni 2022 @ 13:57
quote:
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 14:04:19 ]
miss_slyzondag 19 juni 2022 @ 14:17
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.

Maar dat buiten beschouwing gelaten: I’m begrijp niet goed hoe je tegenzin tegen dergelijk instituten kan maken dat Putin ineens een goed verhaal zou hebben. Putin is gewoon een megalomane dictator die geen enkele vrijheid aan zijn bevolking wenst te geven.
sjorsie1982zondag 19 juni 2022 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:57 schreef Viesdik het volgende:

[..]
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.
echt? ik heb nooit het idee dat het pijnlijk kan zijn voor je als ik je de waarheid vertel
Document1zondag 19 juni 2022 @ 14:58
Jezus wat een propaganda gelul.

-knip-

[ Bericht 71% gewijzigd door miss_sly op 19-06-2022 15:19:33 ]
DeOlifantviszondag 19 juni 2022 @ 19:40
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
Rolfieozondag 19 juni 2022 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.

quote:
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
sjorsie1982zondag 19 juni 2022 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 19:40 schreef DeOlifantvis het volgende:
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
ik sta daar in ieder geval niet voor open
DeOlifantviszondag 19 juni 2022 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Tja wat is `zo maar`..........en wie in de wereld bepaalt dat wanneer het legitiem is.

En als Poetin weg is, veranderen de belangen van Rusland niet opeens
Viesdikzondag 19 juni 2022 @ 21:10
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Idisrommaandag 20 juni 2022 @ 10:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 21:10 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Helemaal met je eens. Van Poolse kant snap ik de aversie tegen Rusland volkomen, maar de rest van Europa moet wel wat neutraler tegen dit conflict aankijken. We zijn veel teveel gestuurd door het wensdenken van de beide Bushen en Clinton, terwijl die nu bijna al 200 jaar wel vasthouden aan hun eigen Monroe-doctrine.

De frustratie van de Polen is niet alleen vanwege de Tweede Wereldoorlog, maar ook door de uitkomst van het Congres van Wenen. De onderhandelaar en Oostenrijker Von Mitternich was bereid om een stuk van het Habsburgse Rijk af te staan om een vrij Polen op richten, en hij kreeg de Pruisen ook zo ver om daar ook aan mee te werken en daarvoor gebied af te staan. Alleen de tsaar Alexander I had eigenlijk als grote agendapunt dat Polen als vazalstaat van Rusland moest worden ter compensatie van de Grote oorlog tegen Napoleon een paar jaar daarvoor.
Polen is het grootste slachtoffer van het Congres van Wenen geweest
Maar Poetin weet ook wel dat je je niet moet gaan vergelijken met de bij vlagen doorgeslagen gek Alexander I.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 11:37
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:27 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
Nou. Ik, bijvoorbeeld, leef in een land waar mijn vrijheid en veiligheid steeds minder wordt, hoor. Leef jij niet in Nederland dan?
Ronald-Koemanmaandag 20 juni 2022 @ 11:49
Er valt een hoop te lachen in deze speech maar dit spant toch wel de kroon:

quote:
Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.
laugh-michael-jordan.gif
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:17 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.
Is het nog niet bij je aangekomen dat je kosten van leven heel sterk zijn gestegen in de afgelopen maanden?

Er is ruimte voor verbetering omdat het in de afgelopen maanden is verslechterd, niet omdat het goed ging en het nog beter kan.

De armoede in Nederland is gestegen, en dat zal de criminaliteit doen stijgen. Maar de armoede in omringende landen is nog meer gestegen. En nu we met een EU zitten waarin iedereen vrij kan reizen, zal die armoede ook hier naartoe reizen en mee helpen met de stijging van de criminaliteit.

En hoe we daarmee de vrije verplaatsing van mensen, één van de pilaren van de EU, hoog kunnen houden, dat zie ik nog even niet. Maar als we één pilaar van de EU weghalen, dan zal de EU wankelen.

Goed, dan kunnen we de EU laten klappen en kunnen de rijke landen, zoals Nederland, zichzelf gaan isoleren, dwz. de grenzen dicht. Maar dat doet niets af aan de armoede in de andere ex-EU landen. En die landen grenzen aan ons. Als ze zien dat wij het goed hebben, terwijl zij in ellende moeten leven, dan zullen ze iets moeten doen. En als mensen in de ellende leven, hebben ze niks anders meer te verliezen dan hun leven. En waarom zou je dan niet vechtend ten onder gaan? Dat betekent: oorlogen.

Ik zeg niet dat het zo ver zal komen, maar we zitten er sinds begin dit jaar wel een heel stuk dichter bij.

En waarom eigenlijk? Omdat we Oekraïne wilden helpen? Dat is echt een Pietje Bell situatie. "Ik wilde alleen maar goed doen. :(".
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 11:52
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]

NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombings
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 11:55
Er zit veel waarheid in wat Poetin zegt. Niet alles, maar wel heel veel.

Dit, bijvoorbeeld, is iets wat iedereen nu al merkt:

quote:
Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriëntaties van verschillende groepen, zei Poetin.
Glazenmakermaandag 20 juni 2022 @ 12:08
quote:
VN mandaten moeten we negeren en bij genocide binnen Europa moeten we vooral niks doen.

RetepV.

Hoeveel roebels krijg je voor deze onzin?
Glazenmakermaandag 20 juni 2022 @ 12:09
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:26
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
Vooralsnog niet
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:29
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:49 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Er valt een hoop te lachen in deze speech maar dit spant toch wel de kroon:
[..]
[ afbeelding ]
Ik heb Rusland nog nooit op een leugen betrapt wat zo opzichtig is als de leugens waar wij op nationaal niveau mee te kampen hebben.
Ronald-Koemanmaandag 20 juni 2022 @ 12:29
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:55 schreef RetepV het volgende:
Er zit veel waarheid in wat Poetin zegt. Niet alles, maar wel heel veel.

Dit, bijvoorbeeld, is iets wat iedereen nu al merkt:
[..]

Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beïnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.

Armoede en een groeiende (financiële) ongelijkheid is wel een groot probleem maar dat speelt in Rusland net zo. Dat speelt wereldwijd en is niet uniek aan het beleid van het Westen.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 12:32
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:08 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

VN mandaten moeten we negeren en bij genocide binnen Europa moeten we vooral niks doen.
Oh, je bedoelt dat de VN dus de NAVO heeft aangezet tot agressie en dat dat het allemaal goed maakt?

Je vergeet dat zulke dingen een precedent zetten, en dat het anderen voor de toekomst een excuus geeft om hetzelfde te doen. Bijvoorbeeld nu Rusland.

Dan kun je natuurlijk zeggen: "Maar het is de VN en de NAVO, en wij zijn de goeden!". Maar zo ken ik nog wel meer "wij van WC-eend" zaken.

Wat Roelfie schreef is dat de NAVO nog nooit agressief was. En ik toon dat wat hij schreef een keihard grote leugen is.

Natuurlijk was er een reden voor om het te doen, en die reden was mooi. Maar dat doet er niets aan af aan dat het agressie onder de vlag van de NAVO was.

quote:
Hoeveel roebels krijg je voor deze onzin?
Heel zwak, copycat gedoe van andere mensen. Kun je niets beters verzinnen dan deze oude grap? Conservatief, ok. Maar zelfs een conservatief moet in zijn leven af en toe eens progressie maken.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:33
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:51 schreef RetepV het volgende:

[..]
Is het nog niet bij je aangekomen dat je kosten van leven heel sterk zijn gestegen in de afgelopen maanden?

Er is ruimte voor verbetering omdat het in de afgelopen maanden is verslechterd, niet omdat het goed ging en het nog beter kan.

De armoede in Nederland is gestegen, en dat zal de criminaliteit doen stijgen. Maar de armoede in omringende landen is nog meer gestegen. En nu we met een EU zitten waarin iedereen vrij kan reizen, zal die armoede ook hier naartoe reizen en mee helpen met de stijging van de criminaliteit.

En hoe we daarmee de vrije verplaatsing van mensen, één van de pilaren van de EU, hoog kunnen houden, dat zie ik nog even niet. Maar als we één pilaar van de EU weghalen, dan zal de EU wankelen.

Goed, dan kunnen we de EU laten klappen en kunnen de rijke landen, zoals Nederland, zichzelf gaan isoleren, dwz. de grenzen dicht. Maar dat doet niets af aan de armoede in de andere ex-EU landen. En die landen grenzen aan ons. Als ze zien dat wij het goed hebben, terwijl zij in ellende moeten leven, dan zullen ze iets moeten doen. En als mensen in de ellende leven, hebben ze niks anders meer te verliezen dan hun leven. En waarom zou je dan niet vechtend ten onder gaan? Dat betekent: oorlogen.

Ik zeg niet dat het zo ver zal komen, maar we zitten er sinds begin dit jaar wel een heel stuk dichter bij.

En waarom eigenlijk? Omdat we Oekraïne wilden helpen? Dat is echt een Pietje Bell situatie. "Ik wilde alleen maar goed doen. :(".
Ik vind het altijd zo'n dooddoener als mensen zeggen dat we het zo goed hebben. Nee we hebben het niet goed.
Ons buikje mag dan wel gevuld zijn, maar het psychische leed onder de Nederlanders is gigantisch.
Ik kan honderden dingen opnoemen waarom het zo slecht gaat met ons.
En het wordt alleen maar slechter.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:37
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beïnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.

Armoede en een groeiende (financiële) ongelijkheid is wel een groot probleem maar dat speelt in Rusland net zo. Dat speelt wereldwijd en is niet uniek aan het beleid van het Westen.
De crisis waarin wij zitten is gemaakt om politici een vrij speelveld te geven waarin tegenmacht in de kiem gesmoord wordt.
miss_slymaandag 20 juni 2022 @ 12:39
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:37 schreef Viesdik het volgende:

[..]
De crisis waarin wij zitten is gemaakt om politici een vrij speelveld te geven waarin tegenmacht in de kiem gesmoord wordt.
Deze kant gaan we niet op in OOR.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:33 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik vind het altijd zo'n dooddoener als mensen zeggen dat we het zo goed hebben. Nee we hebben het niet goed.
Ons buikje mag dan wel gevuld zijn, maar het psychische leed onder de Nederlanders is gigantisch.
Ik kan honderden dingen opnoemen waarom het zo slecht gaat met ons.
En het wordt alleen maar slechter.
Al die psychische problemen zijn een gevolg van tolerantie. Tolerantie geeft afwijkende mensen het idee dat ze ook 'gewoon' zijn. En als er dan dingen zijn in het leven van die afwijkende mensen die maar niet willen lukken, dan geloven ze dat het niet aan henzelf kan liggen, want ze zijn toch 'gewoon'? En vervolgens gaan ze tegen de bierkaai vechten en komen volledig in de knoop terecht.

Ik zeg niet dat tolerantie de oorzaak van alles is. Maar wat ik wel heel, heel, heel raar vind, is dat zo veel mensen er maar naar streven om anderen te laten geloven dat ze zo gewoon zijn, in plaats van dat ze zelf hun problemen aanpakken door hun gedrag te veranderen.

Als het lijkt alsof iedereen gek geworden is, ben jij blijkbaar dus de uitzondering. En in een samenleving waar de dictatuur van de massa geldt, zul je altijd de uitzondering blijven als je je niet aanpast.

Het is zo mooi als het anders zou zijn, maar zijn er mensen die werkelijk geloven dat ze de mening van de massa blijvend kunnen beïnvloeden? Die mening leeft zijn eigen leven en alle invloed die je er op hebt is alleen maar tijdelijk.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 12:42
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beïnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.
In plaats van hier op te concentreren, bekijk het eens van een andere kant:

Als we Poetin vermoorden, zal alles dan weer goedkomen zoals het was?
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:42
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:39 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Deze kant gaan we niet op in OOR.
Pieter Omtzigt zei het zelf in zijn strijd tegen het onrecht m.b.t. het toeslagenschandaal.
Er is bijna geen tegenmacht meer in Nederland.
Dus, ik mag dat best zeggen.

miss_slymaandag 20 juni 2022 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:42 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Pieter Omtzigt zegt het zelf. Er is bijna geen tegenmacht meer in Nederland
Dat is iets anders dan dat er een crisis zou zijn gemaakt om die tegenmacht in de kiem te smoren. Dat er zaken niet helemaal goed lopen, is een ander verhaal.

Maar dat heeft dan allemaal ook weer niets te maken met OOR en de oorlog door de invasie van Rusland in Oekraïne.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:47
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:44 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat is iets anders dan dat er een crisis zou zijn gemaakt om die tegenmacht in de kiem te smoren. Dat er zaken niet helemaal goed lopen, is een ander verhaal.

Maar dat heeft dan allemaal ook weer niets te maken met OOR en de oorlog door de invasie van Rusland in Oekraïne.
Er is een gigantische globale macht waarbij het bijna onmogelijk is weerstand tegen te bieden.
Juist door het verlies van soevereiniteit en het doorvoeren van de globalistische agenda, het doorvoeren van een Europese grondwet en beleid doorvoeren wat geen onderdeel uitmaakt van verkiezingsprogramma's, kan je naar believen beleid doorvoeren zonder tegenstand.

Neem de uitspraak van Rutte onlangs "het is onze oorlog".

Hij komt er mee weg
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 12:50
quote:
UN missie, dus doen ze niet vanuit zichzelf of ze vallen niet zomaar een land binnen.
RM-rfmaandag 20 juni 2022 @ 12:50
ah, een 'historische' speech van een president die net een land binnengevallen is en zijn volk komt verklaren dat alles voorbij is en hij een groot succes geboekt heeft.... dat kennen we :D

GQV5TTR76YI6RFQBTHKUNPXYAY.jpg
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 12:51
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:53 schreef DeOlifantvis het volgende:

[..]
Tja wat is `zo maar`..........en wie in de wereld bepaalt dat wanneer het legitiem is.
Meestal maak je daar afspraken over.

quote:
En als Poetin weg is, veranderen de belangen van Rusland niet opeens
Wel de drijfveer achter de huidige ellende die Rusland veroorzaakt. Of het ook de oplossing is, is natuurlijk de vraag.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:41 schreef RetepV het volgende:

[..]
Al die psychische problemen zijn een gevolg van tolerantie. Tolerantie geeft afwijkende mensen het idee dat ze ook 'gewoon' zijn. En als er dan dingen zijn in het leven van die afwijkende mensen die maar niet willen lukken, dan geloven ze dat het niet aan henzelf kan liggen, want ze zijn toch 'gewoon'? En vervolgens gaan ze tegen de bierkaai vechten en komen volledig in de knoop terecht.

Ik zeg niet dat tolerantie de oorzaak van alles is. Maar wat ik wel heel, heel, heel raar vind, is dat zo veel mensen er maar naar streven om anderen te laten geloven dat ze zo gewoon zijn, in plaats van dat ze zelf hun problemen aanpakken door hun gedrag te veranderen.

Als het lijkt alsof iedereen gek geworden is, ben jij blijkbaar dus de uitzondering. En in een samenleving waar de dictatuur van de massa geldt, zul je altijd de uitzondering blijven als je je niet aanpast.

Het is zo mooi als het anders zou zijn, maar zijn er mensen die werkelijk geloven dat ze de mening van de massa blijvend kunnen beïnvloeden? Die mening leeft zijn eigen leven en alle invloed die je er op hebt is alleen maar tijdelijk.
Tolerantie afdwingen op mensen die niet getolereerd worden, dan ga je als labiel persoon heel gemakkelijk aan jezelf twijfelen
Ronald-Koemanmaandag 20 juni 2022 @ 12:54
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik heb Rusland nog nooit op een leugen betrapt wat zo opzichtig is als de leugens waar wij op nationaal niveau mee te kampen hebben.
Sorry maar de leugens van Rusland zijn wel echt next level als je het vergelijkt met de leugens van onze politici. Neem bijv. deze:

quote:
"Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt," zei Poetin.
We weten allemaal dat dat niet eens meer kán, en dat alleen een gedeeltelijke overwinning nog mogelijk is. Maar dat is typisch Russisch... liegen met een zielige drang om geen enkele zwakheid te tonen en geen enkele fout toe te geven wat het nog eens extra duidelijk en ridicuul maakt.

Russen hebben liegen tot een kunstvorm verheven, totaal niet te vergelijken met NL politici die tenminste nog moeite moeten doen om niet te liegen en bang moeten zijn voor eventuele consequenties. Bij de Russen zit liegen en de acceptatie daarvan cultureel ingebakken. Ze hebben zelfs woorden voor dingen waar de rest van de wereld geen woord voor heeft. Liegen terwijl je weet dat je liegt en de ander dat ook weet en dat het allemaal maar oke is (vranyo). Liegen om verwarring te veroorzaken (maskirovka). Groot uiterlijk vertoon terwijl er niks achter zit (pokazukha).

Dus wees skeptisch over de politici in Den Haag, maar wees nog veel skeptischer over de heren uit het Kremlin.
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 12:57
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 21:10 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen.
NAVO is ook een verdedingspact en de wereld is niet meer zo gezellig.

quote:
De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik denk even aan de Krim, of gewoon de baltische staten, of andere landen die Rusland binnen gevallen is.

quote:
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen.
Komt ook voornamelijk door hun eigen beleid. Vrijheid is er niet, commentaar wordt niet gewaardeerd.
quote:
Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland.
Want Rusland zal dan bijvoorbeeld de krim terug geven? Stoppen met de oorlog?
Putin is een hele goede schaakspeler en speelt gevaarlijk spel.
quote:
EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Soevereiniteit.... Krim was ook van Ukraine, totdat Rusland daar anders over dacht. Zo kunnen we nog wel even door gaan.
Er is een redenen waarom er nu 2 extra leden bij de NAVO komen. Rusland is niet meer te vertrouwen, dat waren ze al niet, maar nu hebben ze dit weer even heel duidelijk laten zien.

Ik denk dat jij geen idee hebt hoe belangrijk de EU of NAVO momenteel is voor Europa.
TigerXtrmmaandag 20 juni 2022 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Ah, ja. Dus we moeten gewoon wegkijken van een oorlog omdat het ons luxe leventje niet zo goed uitkomt. Duidelijk :')
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 12:58
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:54 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Sorry maar de leugens van Rusland zijn wel echt next level als je het vergelijkt met de leugens van onze politici. Neem bijv. deze:
[..]
We weten allemaal dat dat niet eens meer kán, en dat alleen een gedeeltelijke overwinning nog mogelijk is. Maar dat is typisch Russisch... liegen met een zielige drang om geen enkele zwakheid te tonen en geen enkele fout toe te geven wat het nog eens extra duidelijk en ridicuul maakt.

Russen hebben liegen tot een kunstvorm verheven, totaal niet te vergelijken met NL politici die tenminste nog moeite moeten doen om niet te liegen en bang moeten zijn voor eventuele consequenties. Bij de Russen zit liegen en de acceptatie daarvan cultureel ingebakken. Ze hebben zelfs woorden voor dingen waar de rest van de wereld geen woord voor heeft. Liegen terwijl je weet dat je liegt en de ander dat ook weet en dat het allemaal maar oke is (vranyo). Liegen om verwarring te veroorzaken (maskirovka). Groot uiterlijk vertoon terwijl er niks achter zit (pokazukha).

Dus wees skeptisch over de politici in Den Haag, maar wees nog veel skeptischer over de heren uit het Kremlin.
Wat zijn volgens jou de doelstellingen van Rusland?
Dat weet niemand, maar ik heb wel een vermoeden.

Jij denkt zeker dat Rusland het doel heeft/had om heel Oekraïne te annexeren?
Rusland wil gewoon een directe verbinding met de Krim en het volk wat Rusland een warm hart toedraagt in de Donbas, tot hulp schieten.
Dat vind ik een heel logisch en nobel gebaar voor alle wandaden die daar sinds 2014 hebben plaatsgevonden.

Het punt is dat wij niet in staat zijn om eens de hand in eigen boezem te steken. Wij kijken altijd naar de kwade en slechte eigenschappen van de buren zonder dat wij ons focussen op onze eigen tekortkomingen.
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 13:03
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:58 schreef Viesdik het volgende:
Dat vind ik een heel logisch en nobel gebaar voor alle wandaden die daar sinds 2014 hebben plaatsgevonden.

Je bedoel toen Rusland de Krim binnen viel? Zonder duidelijkheid te geven? Een anoniem leger gebruikte?

Rusland was toen de veroorzaker.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:04
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:03 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Je bedoel toen Rusland de Krim binnen viel? Zonder duidelijkheid te geven? Een anoniem leger gebruikte?

Rusland was toen de veroorzaker.
Rusland viel de Krim binnen als gevolg van een door het westen gesteunde staatsgreep
Seeburg54maandag 20 juni 2022 @ 13:05
Poetin is een gluiperd, maar wel een sluwe. Hij weet dat we hier in het westen pest verwend zijn, en dat het een kwestie van tijd is dat de vlam in de pan slaat bij de burgers omdat energie, brandstof, voedsel enz voor veel mensen onbetaalbaar is geworden. Hij heeft de tijd wel, want ik heb zo het vermoeden dat de sancties niet genoeg zijn voor de Russische elite. Het zal heus wel jeuken, maar vast niet genoeg pijn doen. De gewone burgerbevolking had toch al weinig in Rusland, die leven altijd al karig.
Al met al ben ik erg benieuwd wat het gevolg van de oorlog hier zal zijn op termijn. De winter moet nog komen, volgend jaar deze tijd zien we wel hoe het gaat. Ik ben er niet gerust op,die klootzakken in Rusland zijn taai. Taaier dan we hier in het westen zijn denk ik zo.
AToontje87maandag 20 juni 2022 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
ok
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:13
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:05 schreef Seeburg54 het volgende:
Poetin is een gluiperd, maar wel een sluwe. Hij weet dat we hier in het westen pest verwend zijn, en dat het een kwestie van tijd is dat de vlam in de pan slaat bij de burgers omdat energie, brandstof, voedsel enz voor veel mensen onbetaalbaar is geworden. Hij heeft de tijd wel, want ik heb zo het vermoeden dat de sancties niet genoeg zijn voor de Russische elite. Het zal heus wel jeuken, maar vast niet genoeg pijn doen. De gewone burgerbevolking had toch al weinig in Rusland, die leven altijd al karig.
Al met al ben ik erg benieuwd wat het gevolg van de oorlog hier zal zijn op termijn. De winter moet nog komen, volgend jaar deze tijd zien we wel hoe het gaat. Ik ben er niet gerust op,die klootzakken in Rusland zijn taai. Taaier dan we hier in het westen zijn denk ik zo.
Er is al vaker gezegd dat de uitkomst (de oorlog als zodanig) tot stand is gekomen middels een Amerikaanse denktank. Dat zou mij in elk geval niet verbazen.
Amerika heeft in mijn optiek er alles aan gedaan om Rusland uit te lokken. Door het leveren van geld en wapens in het meest corrupte land van Europa. Door verkiezingen te beïnvloeden. Staatsgrepen te steunen. Door biolabs en biologische experimenten uit te voeren. Door het land een lidmaatschap aan te bieden. Door het bestoken van de Russen in de donbass. Amerika heeft baat bij een Rusland als vijand. Want als het bevriend raakt met Europa, dan verliest Amerika de macht.

Maar goed, dit is een onwelgevallige mening die doorgaans niet geuit mag worden.
GereDathanmaandag 20 juni 2022 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Als andere landen zich in de Tweede Wereldoorlog zich niet met ons bemoeid hadden dan hadden we nu allemaal blond haar, blauwe ogen een een Duitse tongval gehad :{

Enkel lafaards lopen weg.
AToontje87maandag 20 juni 2022 @ 13:15
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:13 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Door biolabs en biologische experimenten uit te voeren.
Wappie allert!
Ronald-Koemanmaandag 20 juni 2022 @ 13:15
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:58 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Wat zijn volgens jou de doelstellingen van Rusland?
Doelstelling was om Zelensky af te zetten en er een stroman neer te zetten waardoor de macht gegrepen kon worden in heel Oekraïne zonder een lange, dure en bloedige oorlog. Dit weten we door te kijken naar hun (mislukte) daden, niet naar hun woorden.

quote:
Dat weet niemand, maar ik heb wel een vermoeden.

Jij denkt zeker dat Rusland het doel heeft/had om heel Oekraïne te annexeren?
Rusland wil gewoon een directe verbinding met de Krim en het volk wat Rusland een warm hart toedraagt in de Donbas, tot hulp schieten.
Het vetgedrukte is idd één van de doelstellingen. Het volk te hulp schieten in de Donbas? Laat me niet lachen.

quote:
Dat vind ik een heel logisch en nobel gebaar voor alle wandaden die daar sinds 2014 hebben plaatsgevonden.
Wandaden gepleegd door beide kanten sinds 2014, maar begonnen door de Russische annexatie van de Krim. Rusland de aggressor, Oekraïne de verdediger.

quote:
Het punt is dat wij niet in staat zijn om eens de hand in eigen boezem te steken. Wij kijken altijd naar de kwade en slechte eigenschappen van de buren zonder dat wij ons focussen op onze eigen tekortkomingen.
Ja, het totaal niet calvinistische Nederland met haar oh zo grote schaamtecultuur steekt de hand nooit in eigen boezem en kijkt nooit in de spiegel _O- _O- staan we om bekend
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:15 schreef AToontje87 het volgende:

[..]
Wappie allert!
Het is bewezen dat daar biolabs zijn.
AToontje87maandag 20 juni 2022 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:16 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Het is bewezen dat daar biolabs zijn.
Is goed, wappie.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Doelstelling was om Zelensky af te zetten en er een stroman neer te zetten waardoor de macht gegrepen kon worden in heel Oekraïne zonder een lange, dure en bloedige oorlog. Dit weten we door te kijken naar hun (mislukte) daden, niet naar hun woorden.
[..]
Het vetgedrukte is idd één van de doelstellingen. Het volk te hulp schieten in de Donbas? Laat me niet lachen.
[..]
Wandaden gepleegd door beide kanten sinds 2014, maar begonnen door de Russische annexatie van de Krim. Rusland de aggressor, Oekraïne de verdediger.
[..]
Ja, het totaal niet calvinistische Nederland met haar oh zo grote schaamtecultuur steekt de hand nooit in eigen boezem en kijkt nooit in de spiegel _O- _O- staan we om bekend
Heeft Putin of Rusland dat in deze specifieke woorden gezegd dan? Dat Rusland het doel heeft om Zelensky af te zetten? Volgens mij niet. Maar ik kan er naast zitten.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Doelstelling was om Zelensky af te zetten en er een stroman neer te zetten waardoor de macht gegrepen kon worden in heel Oekraïne zonder een lange, dure en bloedige oorlog. Dit weten we door te kijken naar hun (mislukte) daden, niet naar hun woorden.
[..]
Het vetgedrukte is idd één van de doelstellingen. Het volk te hulp schieten in de Donbas? Laat me niet lachen.
[..]
Wandaden gepleegd door beide kanten sinds 2014, maar begonnen door de Russische annexatie van de Krim. Rusland de aggressor, Oekraïne de verdediger.
[..]
Ja, het totaal niet calvinistische Nederland met haar oh zo grote schaamtecultuur steekt de hand nooit in eigen boezem en kijkt nooit in de spiegel _O- _O- staan we om bekend
We schamen ons om de verkeerde dingen
We schamen ons om de dingen die de media ons oplegt.
Denk aan zwarte piet :')

Nederland zou zich er goed aan doen als we ons zouden schamen om onze eigen politici en het vernietigen van ons land door Rusland de oorlog te verklaren.
UncleScorpmaandag 20 juni 2022 @ 13:21
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:05 schreef Seeburg54 het volgende:
Poetin is een gluiperd, maar wel een sluwe. Hij weet dat we hier in het westen pest verwend zijn, en dat het een kwestie van tijd is dat de vlam in de pan slaat bij de burgers omdat energie, brandstof, voedsel enz voor veel mensen onbetaalbaar is geworden. Hij heeft de tijd wel, want ik heb zo het vermoeden dat de sancties niet genoeg zijn voor de Russische elite. Het zal heus wel jeuken, maar vast niet genoeg pijn doen. De gewone burgerbevolking had toch al weinig in Rusland, die leven altijd al karig.
Al met al ben ik erg benieuwd wat het gevolg van de oorlog hier zal zijn op termijn. De winter moet nog komen, volgend jaar deze tijd zien we wel hoe het gaat. Ik ben er niet gerust op,die klootzakken in Rusland zijn taai. Taaier dan we hier in het westen zijn denk ik zo.
Plus Poetin heeft al zijn troeven nog in z'n mouw zitten, terwijl onze kaarten zo goed als uitgespeeld zijn, en we niet anders gedaan hebben dan in eigen voet geschoten.
Kettlebellmaandag 20 juni 2022 @ 13:26
Het westen heeft de oorlog de afgelopen maanden ook wel met een kinderlijk naieve blik (of juist arrogantie) verslagen.

De oorlog tegen Oekraine begon in februari en de effecten werden daar lokaal al snel zichtbaar. Maar het zal me niets verbazen dat toen terwijl wij de russen uitlachten om hun 70 km lange kwetsbare konvooi boven Kiev Poetin al in zijn handen zat te wrijven over de signalen die wij hier als westen nu pas beginnen te merken. Hij weet natuurlijk dondersgoed dat hij hier niet eens kanonnen nodig heeft : zodra hier de welvaart in het gedrang komt, breekt pas echt de pleuris uit. En die signalen beginnen nu wel steeds meer te ontstaan.

Voorspelling is ook dat Poetin met name Duitsland lang het gevoel zal geven dat er niet getornd zal worden aan de contractuele afspraken rondom nordstream in de hoop dat het westen (zoals wel vaker) denkt dat het allemaal wel los zal lopen en niet al te veel voorbereidt, en dan op moment dat de winter aanbreekt de leveranties stopzet.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 13:33
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:50 schreef RM-rf het volgende:
ah, een 'historische' speech van een president die net een land binnengevallen is en zijn volk komt verklaren dat alles voorbij is en hij een groot succes geboekt heeft.... dat kennen we :D

[ afbeelding ]
Ook echt zo'n mooi camerastandpunt hé, waarbij het lijkt alsof Bush een aureool om zijn hoofd heeft. :D
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 13:40
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:58 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Ah, ja. Dus we moeten gewoon wegkijken van een oorlog omdat het ons luxe leventje niet zo goed uitkomt. Duidelijk :')
Eh? Het werkt volgens mij zo:

1) Als ons luxeleventje in gevaar is, hebben we een reden om oorlog te voeren.
2) Als ons luxeleventje niet in gevaar is, dan hebben we geen reden om oorlog te voeren.
3) Als ons luxeleventje niet in gevaar is en een oorlog het in gevaar zou brengen, dan is die oorlog dus een gevaar voor ons.
4) Als ons luxeleventje niet in gevaar is en een oorlog het niet in gevaar zou brengen, dan zouden we kunnen kiezen om ons met een oorlog te gaan bemoeien.

Volgens mij zaten we begin dit jaar op punt 3, terwijl veel mensen op invloedrijke posities handelden alsof we op punt 4 zaten.

En omdat er niemand was die die invloedrijke mensen tegenhield, zijn we nu in de richting van punt 1 aan het gaan.
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 13:46
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:15 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Als andere landen zich in de Tweede Wereldoorlog zich niet met ons bemoeid hadden dan hadden we nu allemaal blond haar, blauwe ogen een een Duitse tongval gehad :{
Even heel serieus hé... Wat is er precies mis met blond haar en blauwe ogen?

En een Duitse tongval? Dat hebben we toch al? We zijn tenslotte gewoon Germanen en Franken.

Wat er wel ontzettend mis was, was het totalitaire regime van de Nazi's, en hun manier om andersdenkenden uit de weg te ruimen. Als je dat nou genoemd had...
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 13:46
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:21 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Plus Poetin heeft al zijn troeven nog in z'n mouw zitten, terwijl onze kaarten zo goed als uitgespeeld zijn, en we niet anders gedaan hebben dan in eigen voet geschoten.
Het zou mij niet verbazen als Putin ook een land als Estland binnenvalt. Als je ziet hoe sommige politici zich uitlaten over de Russische minderheid daar, dan krijg je de rillingen over je lichaam.
Maar Estland is een EU land.. Dan moeten we ons pas zorgen gaan maken.

Maar vooralsnog denk ik niet dat dat gaaat gebeuren. Omdat de situatie in dat land niet te vergelijken is met Oekraïne..

[ Bericht 4% gewijzigd door Viesdik op 20-06-2022 13:57:31 ]
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 13:50
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:46 schreef Viesdik het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als Putin ook een land als Estland binnenvalt. Als je ziet hoe sommige politici zich uitlaten over de Russische minderheid daar, dan krijg je de rillingen over je lichaam.
Het is een schande voor de EU, inderdaad. Net als dat Oekraïne een schande voor de EU zou zijn. En in Oekraïne praten ze nog slechter over de Russische minderheid. Er zijn in Oekraïne politici die de gedachte hebben uitgesproken dat het beter is voor Oekraïne als de 8 miljoen Russen in het land allemaal doodgemaakt zouden worden. Er zijn politici die in het Oekraïense parlement letterlijk hebben gezegd dat de 8 miljoen Russen in Oekraïne "een kanker en een gangreen" voor het land zijn.
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 14:23
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:04 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Rusland viel de Krim binnen als gevolg van een door het westen gesteunde staatsgreep
Daarom val je een land anoniem, zonder je bekend te maken? Dit is/was gewoon een oorlogsdaad vanuit Rusland, niets meer of minder en daar liet Rusland al zijn werkelijke aard zien

Gelukkig lag het eiland niet strategisch, voor de zwart vloot of Kertsj. De gasreserve zal er ook wel niets mee te maken hebben waar ze de ontginnen verloren hadden.

Maar "we" (Rusland), zijn het niet eens met een democratisch gekozen regering, we erkenning dit niet, dus vallen maar een soeverein land/eiland binnen om onze eigen belangen te behartigen.

Ik denk dat dit het beter verwoord.
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:13 schreef Viesdik het volgende:
Er is al vaker gezegd dat de uitkomst (de oorlog als zodanig) tot stand is gekomen middels een Amerikaanse denktank.
Misschien moet je even iets betere bronnen gaan lezen.
quote:
Dat zou mij in elk geval niet verbazen.
Je hebt inderdaad wel meer last om bepaalde onderzoeken of informatie te begrijpen. Je poste ook een topic in COR, waarbij je hele andere conclusies haalde, terwijl dit helemaal niet uit het onderzoek bleek. Letterlijk.
[q]Amerika heeft in mijn optiek er alles aan gedaan om Rusland uit te lokken.
quote:
Door het leveren van geld en wapens in het meest corrupte land van Europa.
Je bedoelt een land de mogelijkheid geven om zicht te verdedigen tegen een mogelijke agressor?
Maar Rusland levert gelukkig ook geen wapens op zo iets aan dictators die het niet zo nauw nemen met de mensen rechten.
En gelukkig is Rusland zelf ook niet corrupts to zo.

quote:
Top 10 Most Corrupt Countries in the World (2021 Best Countries rankings):
Iraq
Colombia
Mexico
Brazil
Russia
Guatemala
Kazakhstan
Lebanon
El Salvador
Azerbaijan
Volgens dit overzicht staat Rusland trouwens op de 29 en Ukraine op de 32ste plaats. Rusland is dus corrupter dan Oekraïne.

quote:
Door verkiezingen te beïnvloeden.
Daar doet Rusland natuurlijk ook helemaal niet aan mee _O- _O- _O- _O-
quote:
Staatsgrepen te steunen.
Ze vallen zelf gewoon direct landen aan, als ze het niet er mee eens zijn. Iets met Burkina Faso.
quote:
Door biolabs en biologische experimenten uit te voeren.
BWN is een deur verder.
quote:
Door het land een lidmaatschap aan te bieden.
Je bedoelt als een soeverein land zelf keuzes wil maken en zicht tegen een grote agressor wilt beschermen? De redenen om lid te worden, was Rusland. Ze willen niet nog een keer een krim hebben.
quote:
Door het bestoken van de Russen in de donbass.
Bedoelt het grondgebied wat Rusland van Oekraïne geannexeerd had?
quote:
Amerika heeft baat bij een Rusland als vijand.
Rusland is ook niet te vertrouwen, dat blijkt keer op keer weer.
quote:
Want als het bevriend raakt met Europa, dan verliest Amerika de macht.
Waarom?

quote:
Maar goed, dit is een onwelgevallige mening die doorgaans niet geuit mag worden.
Klopt, mening, weinig helaas wat echt klopt.
GereDathanmaandag 20 juni 2022 @ 14:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:46 schreef RetepV het volgende:

[..]
Even heel serieus hé... Wat is er precies mis met blond haar en blauwe ogen?
Helemaal niks. Behalve als je dat als enige mensen ziet die mogen leven op deze aarde en de rest vervolgens richting een vernietigingskamp stuurt.

quote:
En een Duitse tongval? Dat hebben we toch al? We zijn tenslotte gewoon Germanen en Franken.
Dat onze talen op elkaar lijken dankzij de oorsprong betekent niet dat het hetzelfde is.

quote:
Wat er wel ontzettend mis was, was het totalitaire regime van de Nazi's, en hun manier om andersdenkenden uit de weg te ruimen. Als je dat nou genoemd had...
Er was niets goed aan het nazi regime, het is maar waar je in wil leven. Zoals wij blij waren dat we tijdens en na WW2 geholpen zijn zo is de Oekraïne blij dat ze nu door (onder andere) ons geholpen worden.
Rolfieomaandag 20 juni 2022 @ 14:41
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:46 schreef Viesdik het volgende:
Het zou mij niet verbazen als Putin ook een land als Estland binnenvalt.
Daar heeft hij de ballen niet voor. Estand is NAVO. En het verdedingspakt zou dan direct betekenen dat hij alle landen aanvalt, inclusief de USA.

quote:
Als je ziet hoe sommige politici zich uitlaten over de Russische minderheid daar, dan krijg je de rillingen over je lichaam.
Misschien heeft dat ook met het gedrag dat Rusland momenteel uitstraalt. Maar ik lees weinig over wat je nu beweerd. Heb jij een bron dat men daar de Russische minderheid aanpakt?
quote:
Maar Estland is een EU land.. Dan moeten we ons pas zorgen gaan maken.
Maar ook NAVO, dus Rusland zou wel heel dom zijn om dat land aan te vallen.

quote:
Maar vooralsnog denk ik niet dat dat gaaat gebeuren.
Iets met NAVO. Juist de redenen waarom Rusland niets gaat doen.
quote:
Omdat de situatie in dat land niet te vergelijken is met Oekraïne..
Er was ook weinig in Oekraïne. Geloof eens iets minder Russische propaganda.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 14:43
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:37 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Misschien moet je even iets betere bronnen gaan lezen.
[..]
Je hebt inderdaad wel meer last om bepaalde onderzoeken of informatie te begrijpen. Je poste ook een topic in COR, waarbij je hele andere conclusies haalde, terwijl dit helemaal niet uit het onderzoek bleek. Letterlijk.
[..]
Je bedoelt een land de mogelijkheid geven om zicht te verdedigen tegen een mogelijke agressor?
Maar Rusland levert gelukkig ook geen wapens op zo iets aan dictators die het niet zo nauw nemen met de mensen rechten.
En gelukkig is Rusland zelf ook niet corrupts to zo.
[..]
Volgens dit overzicht staat Rusland trouwens op de 29 en Ukraine op de 32ste plaats. Rusland is dus corrupter dan Oekraïne.
[..]
Daar doet Rusland natuurlijk ook helemaal niet aan mee _O- _O- _O- _O-
[..]
Ze vallen zelf gewoon direct landen aan, als ze het niet er mee eens zijn. Iets met Burkina Faso.
[..]
BWN is een deur verder.
[..]
Je bedoelt als een soeverein land zelf keuzes wil maken en zicht tegen een grote agressor wilt beschermen? De redenen om lid te worden, was Rusland. Ze willen niet nog een keer een krim hebben.
[..]
Bedoelt het grondgebied wat Rusland van Oekraïne geannexeerd had?
[..]
Rusland is ook niet te vertrouwen, dat blijkt keer op keer weer.
[..]
Waarom?
[..]
Klopt, mening, weinig helaas wat echt klopt.
Ik wist niet dat je boos werd. Sorry maat
RetepVmaandag 20 juni 2022 @ 16:31
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:41 schreef Rolfieo het volgende:
quote:

quote:
-------------------------------------
Op maandag 20 juni 2022 13:46 schreef Viesdik het volgende:
Als je ziet hoe sommige politici zich uitlaten over de Russische minderheid daar, dan krijg je de rillingen over je lichaam.
-------------------------------------

Misschien heeft dat ook met het gedrag dat Rusland momenteel uitstraalt.
Dat is echt te simpel gedacht. Die uitlatingen en die onderdrukking zijn al aan de gang sinds de Soviet Unie uit elkaar viel.

Wat die landen doen is de Russen alle schuld geven van alle ellende die ze onder de Soviet Unie hebben meegemaakt. Daarbij totaal vergetend dat de Soviet Unie en Rusland niet hetzelfde zijn, en dat ze in hun eigen land werden onderdrukt door hun eigen landgenoten uit naam van de Soviet Partij. Hun eigen landgenoten waren maar wat blij dat ze belangrijk konden zijn in de Soviet Unie.

En in Oekraïne is die gedachte buitengewoon sterk en wordt ook buitengewoon uitgebuit door de elite van oligarchen daar. Alle binnenlandse ellende wordt op Rusland afgeschoven. Maar intussen heeft het land vele miljardairs en nog vele, vele, vele meer mensen die niet rond kunnen komen.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat tijdens de Soviet Unie tijd iedereen evenveel verdiende en bij het uiteenvallen van de Soviet Unie zo'n beetje evenveel bezat, maar dat in nog geen 10 jaar tijd al de eerste miljardairs hun hoofd opstaken?

Al die miljardairs, echt allemaal, zijn miljardair geworden over de ruggen van het simpele volk dat niet begreep wat voor rechten ze hadden en zich lieten afpersen. Dat ze maar lang in de hel mogen branden.
UncleScorpmaandag 20 juni 2022 @ 18:00
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 16:31 schreef RetepV het volgende:

[..]
Dat is echt te simpel gedacht. Die uitlatingen en die onderdrukking zijn al aan de gang sinds de Soviet Unie uit elkaar viel.

Wat die landen doen is de Russen alle schuld geven van alle ellende die ze onder de Soviet Unie hebben meegemaakt. Daarbij totaal vergetend dat de Soviet Unie en Rusland niet hetzelfde zijn, en dat ze in hun eigen land werden onderdrukt door hun eigen landgenoten uit naam van de Soviet Partij. Hun eigen landgenoten waren maar wat blij dat ze belangrijk konden zijn in de Soviet Unie.

En in Oekraïne is die gedachte buitengewoon sterk en wordt ook buitengewoon uitgebuit door de elite van oligarchen daar. Alle binnenlandse ellende wordt op Rusland afgeschoven. Maar intussen heeft het land vele miljardairs en nog vele, vele, vele meer mensen die niet rond kunnen komen.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat tijdens de Soviet Unie tijd iedereen evenveel verdiende en bij het uiteenvallen van de Soviet Unie zo'n beetje evenveel bezat, maar dat in nog geen 10 jaar tijd al de eerste miljardairs hun hoofd opstaken?

Al die miljardairs, echt allemaal, zijn miljardair geworden over de ruggen van het simpele volk dat niet begreep wat voor rechten ze hadden en zich lieten afpersen. Dat ze maar lang in de hel mogen branden.
Opkomst grote oligarchen ook wel ten tijde van Jeltsin ...
Het land werd als het ware weg gegeven

https://www.raamoprusland(...)erverkiezing-jeltsin
miss_slymaandag 20 juni 2022 @ 18:02
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 16:31 schreef RetepV het volgende:

[..]
Dat is echt te simpel gedacht. Die uitlatingen en die onderdrukking zijn al aan de gang sinds de Soviet Unie uit elkaar viel.

Wat die landen doen is de Russen alle schuld geven van alle ellende die ze onder de Soviet Unie hebben meegemaakt. Daarbij totaal vergetend dat de Soviet Unie en Rusland niet hetzelfde zijn, en dat ze in hun eigen land werden onderdrukt door hun eigen landgenoten uit naam van de Soviet Partij. Hun eigen landgenoten waren maar wat blij dat ze belangrijk konden zijn in de Soviet Unie.

En in Oekraïne is die gedachte buitengewoon sterk en wordt ook buitengewoon uitgebuit door de elite van oligarchen daar. Alle binnenlandse ellende wordt op Rusland afgeschoven. Maar intussen heeft het land vele miljardairs en nog vele, vele, vele meer mensen die niet rond kunnen komen.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat tijdens de Soviet Unie tijd iedereen evenveel verdiende en bij het uiteenvallen van de Soviet Unie zo'n beetje evenveel bezat, maar dat in nog geen 10 jaar tijd al de eerste miljardairs hun hoofd opstaken?

Al die miljardairs, echt allemaal, zijn miljardair geworden over de ruggen van het simpele volk dat niet begreep wat voor rechten ze hadden en zich lieten afpersen. Dat ze maar lang in de hel mogen branden.
Je beschrijft hier Rusland, toch?
fluitbekzeenaald2.0maandag 20 juni 2022 @ 19:08
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:46 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Het zou mij niet verbazen als Putin ook een land als Estland binnenvalt. Als je ziet hoe sommige politici zich uitlaten over de Russische minderheid daar, dan krijg je de rillingen over je lichaam.
Maar Estland is een EU land.. Dan moeten we ons pas zorgen gaan maken.

Maar vooralsnog denk ik niet dat dat gaaat gebeuren. Omdat de situatie in dat land niet te vergelijken is met Oekraïne..

Omdat Rusland geen land rechtstreeks aan durft te vallen dat lid is van die organisatie die volgens jou sinds de val van het IJzeren Gordijn nergens voor nodig is.
Shottymaandag 20 juni 2022 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:17 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Heeft Putin of Rusland dat in deze specifieke woorden gezegd dan? Dat Rusland het doel heeft om Zelensky af te zetten? Volgens mij niet. Maar ik kan er naast zitten.
Putin heeft aangeven dat hij het oude Russische keizerrijk in ere wil herstellen. daar maakt Oekraine in zijn wereld deel van uit.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 19:47
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 19:44 schreef Shotty het volgende:

[..]
Putin heeft aangeven dat hij het oude Russische keizerrijk in ere wil herstellen. daar maakt Oekraine in zijn wereld deel van uit.
Bron?
Shottymaandag 20 juni 2022 @ 20:29
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 19:47 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Bron?
Zoals jij ook altijd een bron er bij jou beweringen doet?

enfin:
http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/68606

quote:
Peter the Great waged the Great Northern War for 21 years. On the face of it, he was at war with Sweden taking something away from it… He was not taking away anything, he was returning. This is how it was. The areas around Lake Ladoga, where St Petersburg was founded. When he founded the new capital, none of the European countries recognised this territory as part of Russia; everyone recognised it as part of Sweden. However, from time immemorial, the Slavs lived there along with the Finno-Ugric peoples, and this territory was under Russia’s control. The same is true of the western direction, Narva and his first campaigns. Why would he go there? He was returning and reinforcing, that is what he was doing.

Clearly, it fell to our lot to return and reinforce as well. And if we operate on the premise that these basic values constitute the basis of our existence, we will certainly succeed in achieving our goals.
Viesdikmaandag 20 juni 2022 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 20:29 schreef Shotty het volgende:

[..]
Zoals jij ook altijd een bron er bij jou beweringen doet?

enfin:
http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/68606
[..]

Ik lees -niets- jouw aanname bevestigd

[ Bericht 3% gewijzigd door miss_sly op 21-06-2022 15:20:48 ]
Korenfokdinsdag 21 juni 2022 @ 15:17
-probeer het nog eens en dan op een normale manier.

[ Bericht 77% gewijzigd door miss_sly op 21-06-2022 15:21:15 ]
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 15:34
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2022 18:02 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Je beschrijft hier Rusland, toch?
Nee, ik beschrijf hier Oekraïne. Ik heb geen blinde vlek wat betreft Oekraïne.

Voordat Oekraïne tot stand kwam was het Soviet Unie. Oekraïne is op ongeveer hetzelfde moment een eigen land geworden als Rusland dat was geworden. Namelijk het moment dat de Soviet Unie uit elkaar viel.

En net als in Rusland heeft Oekraïne een hele slechte tijd meegemaakt na het uiteenvallen van de SU.

En net als Rusland waren er na die slechte tijd in Oekraïne ineens meerdere miljardairs en een heleboel arme mensen zonder eigen bezittingen.

Het verschil met Rusland is dat in Rusland die miljardairs geen kans kregen om in de regering plaats te nemen, daar had Poetin wel voor gezorgd.

Terwijl in Oekraïne de miljardairs in feite de regering in handen hebben genomen.

Beide een oligarchie. In Rusland een oligarchie met Poetin als de middle-man. In Oekraïne een gewone klassieke oligarchie.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 16:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 15:34 schreef RetepV het volgende:

[..]

Het verschil met Rusland is dat in Rusland die miljardairs geen kans kregen om in de regering plaats te nemen, daar had Poetin wel voor gezorgd.

_O-

Poetin is een miljardair :D In tegenstelling tot Zelensky. Waar haal je deze onzin vandaan?
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 16:12
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 20:57 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik lees -niets- jouw aanname bevestigd

Misschien moet je dan wel eens iets lezen. Poetin en zijn minions hebben al meerdere keren gezinspeeld op herstellen van de Sovjet-Unie.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 16:12
quote:
3s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:12 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
Misschien moet je dan wel eens iets lezen. Poetin en zijn minions hebben al meerdere keren gezinspeeld op herstel van de Sovjet-Unie.
miss_slydinsdag 21 juni 2022 @ 16:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:09 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
_O-

Poetin is een miljardair :D In tegenstelling tot Zelensky. Waar haal je deze onzin vandaan?
Zelensky is ook bepaald niet onbemiddeld door zijn vorige carriere.

Maar rijk zijn op zichzelf is niet direct het probleem, lijkt me. Zelensky is president van een souverein land, hij is democratisch gekozen. Putin is ooit eens gekozen en heeft toen van alles naar zijn hand gezet om te kunnen blijven zitten. Hij is een van de rijkste mannen van de wereld en is dat geworden over de ruggen van zijn bevolking in de tijd dat hij president is.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 16:17
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:13 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Zelensky is ook bepaald niet onbemiddeld door zijn vorige carriere.
Zoek eens op Putin net worth en Zelensky net worth. Hoewel het bij Poetin een schatting is zitten ze echt wel in een verschillende orde van grootte.
quote:
Maar rijk zijn op zichzelf is niet direct het probleem, lijkt me. Zelensky is president van een souverein land, hij is democratisch gekozen. Putin is ooit eens gekozen en heeft toen van alles naar zijn hand gezet om te kunnen blijven zitten. Hij is een van de rijkste mannen van de wereld en is dat geworden over de ruggen van zijn bevolking in de tijd dat hij president is.
Dat is waar.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 16:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:09 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
_O-

Poetin is een miljardair :D In tegenstelling tot Zelensky. Waar haal je deze onzin vandaan?
Toen Poetin aan de macht kwam was hij geen miljardair.

Je moet echt iets doen aan die waas voor je ogen zo gauw ze het woordje "Poetin" waarnemen.

Dat Poetin de slechtste man ter wereld is maakt andere mensen niet minder slecht. Hier moet je nog maar eens heel goed over nadenken wanneer je de vijand van jouw vijand je huis binnen laat.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 16:40
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Doelstelling was om Zelensky af te zetten en er een stroman neer te zetten waardoor de macht gegrepen kon worden in heel Oekraïne zonder een lange, dure en bloedige oorlog. Dit weten we door te kijken naar hun (mislukte) daden, niet naar hun woorden.
Onze doelstelling was hetzelfde. We hebben het zelfs voor elkaar gekregen om een stroman als Zelensky daar neer te zetten.

Maar vooralsnog gaat het beter met het plan van Rusland dan met het plan van ons. :/
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 16:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:17 schreef Viesdik het volgende:

[..]

Heeft Putin of Rusland dat in deze specifieke woorden gezegd dan? Dat Rusland het doel heeft om Zelensky af te zetten? Volgens mij niet. Maar ik kan er naast zitten.
Poetin heeft gezegd dat hij de regering in Kiev wilde afzetten. Zelensky hoort daar natuurlijk ook bij.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 16:49
quote:
3s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:12 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Misschien moet je dan wel eens iets lezen. Poetin en zijn minions hebben al meerdere keren gezinspeeld op herstellen van de Sovjet-Unie.
Huh? Waar heb je dat gelezen? Poetin wil helemaal niet het communisme terug brengen. Verre van dat.

Poetin wil de Russische Federatie vergroten en versterken. Heeft echt helemaal NIKS met Soviet Unie te maken.

Misschien zou het beter zijn om de naam 'Soviet Unie' gewoon helemaal niet meer te gebruiken. Er is niets meer zoals de Soviet Unie (behalve misschien nog Noord-Korea), en er zal ook nooit meer iets zoals de Soviet Unie bestaan. Als je de naam "Soviet Unie" nu nog steeds gebruikt, dan zit je echt onwrikbaar vast in het verleden. Beter is als je dan niet meer praat over dingen die wij, de VS, Oekraïne of Rusland zou moeten doen. Want iemand die in het verleden hangt kan onmogelijk de huidige tijd in de juiste ogen zien.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 16:52
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:13 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Zelensky is ook bepaald niet onbemiddeld door zijn vorige carriere.

Maar rijk zijn op zichzelf is niet direct het probleem, lijkt me. Zelensky is president van een souverein land, hij is democratisch gekozen.
:')

quote:
Putin is ooit eens gekozen en heeft toen van alles naar zijn hand gezet om te kunnen blijven zitten. Hij is een van de rijkste mannen van de wereld en is dat geworden over de ruggen van zijn bevolking in de tijd dat hij president is.
Zelensky is 2 jaar aan de macht, Poetin 16 jaar.

Dat geeft Zelensky nog 14 jaar de tijd om jouw blinde vertrouwen in hem te beschamen.

Toen Poetin aan de macht kwam had hij het salaris van een KGB agent en misschien een paar centen spaargeld op zijn rekening. Toen Zelensky aan de macht kwam was hij al miljonair.

Je vergelijkt appels en peren met elkaar.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 16:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:34 schreef RetepV het volgende:

[..]
Toen Poetin aan de macht kwam was hij geen miljardair.
Dat kan. Dan heeft hij sindsdien zijn macht gebruikt voor schaamteloze zelfverrijking. Hoe ondersteunt dat jouw punt?
quote:
Je moet echt iets doen aan die waas voor je ogen zo gauw ze het woordje "Poetin" waarnemen.

Dat Poetin de slechtste man ter wereld is maakt andere mensen niet minder slecht. Hier moet je nog maar eens heel goed over nadenken wanneer je de vijand van jouw vijand je huis binnen laat.
Irrelevant gewauwel.
miss_slydinsdag 21 juni 2022 @ 16:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:52 schreef RetepV het volgende:

[..]
:')
[..]
Zelensky is 2 jaar aan de macht, Poetin 16 jaar.

Dat geeft Zelensky nog 14 jaar de tijd om jouw blinde vertrouwen in hem te beschamen.

Toen Poetin aan de macht kwam had hij het salaris van een KGB agent en misschien een paar centen spaargeld op zijn rekening. Toen Zelensky aan de macht kwam was hij al miljonair.

Je vergelijkt appels en peren met elkaar.
Gaat niet gebeuren, want Zelensky IS democratisch gekozen. Kun je wel :') over doen, maar dat is zo.

Het feit dat Putin er al 16 jaar zit, is precies een van de basisproblemen van Rusland.

Zeker was Zelensky al rijk. Hij had al een andere carriere gehad waarmee hij goed geld had verdiend. Zoals je zegt, Putin was niet rijk en heeft zich als president verrijkt over de ruggen van zijn arme bevolking.

Maar hij is een goede kerel, hoor.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 17:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:49 schreef RetepV het volgende:

[..]
Huh? Waar heb je dat gelezen? Poetin wil helemaal niet het communisme terug brengen. Verre van dat.

Poetin wil de Russische Federatie vergroten en versterken. Heeft echt helemaal NIKS met Soviet Unie te maken.

Misschien zou het beter zijn om de naam 'Soviet Unie' gewoon helemaal niet meer te gebruiken. Er is niets meer zoals de Soviet Unie (behalve misschien nog Noord-Korea), en er zal ook nooit meer iets zoals de Soviet Unie bestaan. Als je de naam "Soviet Unie" nu nog steeds gebruikt, dan zit je echt onwrikbaar vast in het verleden. Beter is als je dan niet meer praat over dingen die wij, de VS, Oekraïne of Rusland zou moeten doen. Want iemand die in het verleden hangt kan onmogelijk de huidige tijd in de juiste ogen zien.
Niet het communisme, maar het geografische gebied dat onder de Sovjet-Unie viel.

Poetin zelf heeft het regelmatig gehad over de Sovjet-Unie en de val ervan, dus ik vind dat ik dat ook wel mag.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 17:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:55 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
Dat kan. Dan heeft hij sindsdien zijn macht gebruikt voor schaamteloze zelfverrijking. Hoe ondersteunt dat jouw punt?
Echt...

Geef eens een onderbouwing dat Poetin's verrijking schaamteloze zelfverrijking was?

Ik weet niet hoe Poetin aan zijn geld is gekomen hoor. Maar jij noemt het schaamteloze zelfverrijking, dus neem ik aan dat je bronnen hebt die verhalen vertellen over hoe Poetin zijn eerste miljard heeft zelfverrijkt, zijn tweede miljard, etc.

quote:
Irrelevant gewauwel.
Natuurlijk is het niet irrelevant. We praatten over dat Poetin als ultiem slecht gezien wordt en Zelensky als ultiem goed.

En omdat Zelensky als ultiem goed gezien wordt, willen we nu Oekraïne de EU in halen. Maar wat weten we precies van Zelensky, behalve dat hij een acteur is die de macht over Oekraïne in handen wilde hebben en wie dat ook gelukt is?

Wij halen Oekraïne de EU in omdat het de vijand van onze vijand is. Ik vind dat een byzonder slechte reden om iemand ons huis binnen te laten.

[ Bericht 2% gewijzigd door RetepV op 21-06-2022 17:19:38 ]
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 17:17
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Gaat niet gebeuren, want Zelensky IS democratisch gekozen. Kun je wel :') over doen, maar dat is zo.
Ik doe :') omdat Poetin ook democratisch is gekozen. Prima democratisch volgens de Russische wetgeving. Net zoals Zelensky prima democratisch gekozen is volgens de Oekraïense wetgeving.

Het is dus geen argument. Daarom doe ik: :')

quote:
Zeker was Zelensky al rijk. Hij had al een andere carriere gehad waarmee hij goed geld had verdiend. Zoals je zegt, Putin was niet rijk en heeft zich als president verrijkt over de ruggen van zijn arme bevolking.
Waarom zou zijn bevolking hem dat geld niet gewoon hebben gegund? Waar staat dat hij het hen tegen hun wil afhandig heeft gemaakt? Waar zijn de verhalen erover? Die verhalen zijn er genoeg over bijvoorbeeld Abramovic.
RetepVdinsdag 21 juni 2022 @ 17:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:00 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Poetin zelf heeft het regelmatig gehad over de Sovjet-Unie en de val ervan, dus ik vind dat ik dat ook wel mag.
Als referentie naar het verleden natuurlijk wel. Maar als referentie naar de toekomst kleurt het alleen maar meningen. De Soviet Unie komt nooit meer terug. Noem Poetin's wensdroom dan ook niet Soviet Unie. Het is niet nodig om de meningen te kleuren met het vuil van die naam.

Poetin's wensdroom heeft namelijk al een naam: noem het gewoon Russische Federatie, zoals het heet.
miss_slydinsdag 21 juni 2022 @ 17:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:17 schreef RetepV het volgende:

[..]
Ik doe :') omdat Poetin ook democratisch is gekozen. Prima democratisch volgens de Russische wetgeving. Net zoals Zelensky prima democratisch gekozen is volgens de Oekraïense wetgeving.

Het is dus geen argument. Daarom doe ik: :')
[..]
Waarom zou zijn bevolking hem dat geld niet gewoon hebben gegund? Waar staat dat hij het hen tegen hun wil afhandig heeft gemaakt? Waar zijn de verhalen erover? Die verhalen zijn er genoeg over bijvoorbeeld Abramovic.
Ik ga op deze manier de discussie helemaal niet aan.

Jij wenst Putin als een geweldige man te zien. Veel plezier daarmee. Ik ben het niet met je eens. Wij gaan elkaar niet overtuigen van het tegendeel.
Ronald-Koemandinsdag 21 juni 2022 @ 17:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:40 schreef RetepV het volgende:

[..]
Onze doelstelling was hetzelfde. We hebben het zelfs voor elkaar gekregen om een stroman als Zelensky daar neer te zetten.

Maar vooralsnog gaat het beter met het plan van Rusland dan met het plan van ons. :/
Zelensky is gewoon verkozen als president tijdens eerlijk verlopen verkiezingen. Misschien ben je in de war met Jatsenjoek waarvan is uitgelekt dat de VS die wilde hebben als premier in 2014 en het ook werd (in 2016 afgetreden).

Zelensky een stroman noemen is echt nergens op gebaseerd.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:09 schreef RetepV het volgende:

[..]
Echt...

Geef eens een onderbouwing dat Poetin's verrijking schaamteloze zelfverrijking was?

Ik weet niet hoe Poetin aan zijn geld is gekomen hoor. Maar jij noemt het schaamteloze zelfverrijking, dus neem ik aan dat je bronnen hebt die verhalen vertellen over hoe Poetin zijn eerste miljard heeft zelfverrijkt, zijn tweede miljard, etc.
Het is per definitie schaamteloos om je positie te misbruiken om zo smerig rijk te worden.

Maar jij vindt het dus te prijzen dat Poetin miljardair is geworden nadat hij de politiek in ging in plaats van ervoor? Waarom precies? En waarom mag iemand die met een andere carrière achter de rug wat geld verdient heeft niet de politiek in van jou?

En nou we toch bezig zijn, waar is het bewijs dat Poetin voorkomt dat Russische miljardairs invloed hebben op de politiek?
quote:
[..]
Natuurlijk is het niet irrelevant. We praatten over dat Poetin als ultiem slecht gezien wordt en Zelensky als ultiem goed.
Jij en welke van je persoonlijkheden? Ik heb dat niet gezegd.
quote:
En omdat Zelensky als ultiem goed gezien wordt, willen we nu Oekraïne de EU in halen. Maar wat weten we precies van Zelensky, behalve dat hij een acteur is die de macht over Oekraïne in handen wilde hebben en wie dat ook gelukt is?

Wij halen Oekraïne de EU in omdat het de vijand van onze vijand is. Ik vind dat een byzonder slechte reden om iemand ons huis binnen te laten.
Dat denk ik niet.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 17:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:19 schreef RetepV het volgende:

[..]
Als referentie naar het verleden natuurlijk wel. Maar als referentie naar de toekomst kleurt het alleen maar meningen. De Soviet Unie komt nooit meer terug. Noem Poetin's wensdroom dan ook niet Soviet Unie. Het is niet nodig om de meningen te kleuren met het vuil van die naam.

Poetin's wensdroom heeft namelijk al een naam: noem het gewoon Russische Federatie, zoals het heet.
Nogmaals, je vriend Poetin refereert er zelf aan. En ik zit hier niet op een discussieforum om me door een of andere user te laten vertellen welke woorden ik niet mag gebruiken. Daarvoor kun je beter in Rusland zijn.
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 21 juni 2022 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:17 schreef RetepV het volgende:


[..]

Waarom zou zijn bevolking hem dat geld niet gewoon hebben gegund? Waar staat dat hij het hen tegen hun wil afhandig heeft gemaakt?
_O-

Nee hij zal aan de voordeur hebben gestaan met een collectebus. Echt, gast :D
Ronald-Koemandinsdag 21 juni 2022 @ 19:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:09 schreef RetepV het volgende:

[..]
Echt...

Geef eens een onderbouwing dat Poetin's verrijking schaamteloze zelfverrijking was?

Ik weet niet hoe Poetin aan zijn geld is gekomen hoor. Maar jij noemt het schaamteloze zelfverrijking, dus neem ik aan dat je bronnen hebt die verhalen vertellen over hoe Poetin zijn eerste miljard heeft zelfverrijkt, zijn tweede miljard, etc.
[..]
Natuurlijk is het niet irrelevant. We praatten over dat Poetin als ultiem slecht gezien wordt en Zelensky als ultiem goed.

En omdat Zelensky als ultiem goed gezien wordt, willen we nu Oekraïne de EU in halen. Maar wat weten we precies van Zelensky, behalve dat hij een acteur is die de macht over Oekraïne in handen wilde hebben en wie dat ook gelukt is?
Ik zie Zelensky niet als ultiem goed. Hij is een jonge onervaren president die het tot nu toe erg goed doet gezien de omstandigheden. Niets meer niets minder. Poetin komt aardig in de buurt van ultiem slecht maar het is vooral de zoveelste dictator in een lange rij van dictators in de geschiedenis. Wel eentje met een enorm territorium, nukes en uitbreidingsdrang... wat hem extra gevaarlijk en relevant maakt.

quote:
Wij halen Oekraïne de EU in omdat het de vijand van onze vijand is. Ik vind dat een byzonder slechte reden om iemand ons huis binnen te laten.
"Wij" halen Oekraïne er niet bij, Oekraïne wil er zelf bij. En als ze aan de regels voldoen dan mag dat, net als ieder ander land dat mag. De vraag is of we de boel moeten versnellen en bepaalde eisen door de vingers moeten zien... daar kun je over twisten. In potentie heeft Oekraïne een hoop te bieden. Graan, gas, zeldzame grondstoffen, geografische ligging.... nu te streng doen qua toelating kan verkeerd uitpakken maar je voorwaarden loslaten kan ook verkeerd uitpakken. Wat is wijsheid?
Shottydinsdag 21 juni 2022 @ 19:39
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 20:57 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik lees -niets- jouw aanname bevestigd

https://www.google.com/search?q=cursus+engels

graag gedaan.

Ga je nu nog met bronnen komen over jou beweringen?
AgLarrrdinsdag 21 juni 2022 @ 20:40
Christus te paard wat een hoop bagger in dit topic. Ik heb mezelf voorgenomen om zo af en toe de grootste leugens van enige repliek te voorzien. Niet omwille de postende user zelf, maar voor de lurkende lezer die misschien denkt dat sommige zaken misschien ergens wel waar zijn. Daar gaan we dan:

quote:
Huh? Waar heb je dat gelezen? Poetin wil helemaal niet het communisme terug brengen. Verre van dat.

Poetin wil de Russische Federatie vergroten en versterken. Heeft echt helemaal NIKS met Soviet Unie te maken.

Misschien zou het beter zijn om de naam 'Soviet Unie' gewoon helemaal niet meer te gebruiken. Er is niets meer zoals de Soviet Unie (behalve misschien nog Noord-Korea), en er zal ook nooit meer iets zoals de Soviet Unie bestaan. Als je de naam "Soviet Unie" nu nog steeds gebruikt, dan zit je echt onwrikbaar vast in het verleden. Beter is als je dan niet meer praat over dingen die wij, de VS, Oekraïne of Rusland zou moeten doen. Want iemand die in het verleden hangt kan onmogelijk de huidige tijd in de juiste ogen zien.
Het is Putin zelf die de val van de Sovjet Unie als de grootste ramp uit zijn leven beschrijft. Het zijn Russische tanks die met sovjetvlaggen Oekraïne binnenrijden, het zijn de Russen zelf die voor deze 'speciale operatie' hier het frame optuigen dat ze "net als de Sovjets" tegen het nazisme strijden. Het zijn de voormalig Sovjet grenzen die Putin aanhoudt als hij het heeft over "Russische invloedssferen", het zijn de voormalig Sovjet landen die wiens legitimiteit hij niet erkent en dientengevolge en niet ontoevallig zijn het voormalig Sovjetlanden waar Rusland al sinds de val van de Sovjetunie consequent met geweld opereert. Die obsessie met de Sovjet Unie is iets Russisch.. En dat ze het dan inmiddels de Federatie noemen is windowdressing. De Sovjet Unie was ook een federatie; van Sovjet staten, wel te verstaan.

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:17 schreef RetepV het volgende:

[..]
Ik doe :') omdat Poetin ook democratisch is gekozen. Prima democratisch volgens de Russische wetgeving.

Dat is er eentje in de categorie: de holocaust is geen issue, want de Joden in WOII zijn omgebracht prima conform de Duitse wetgeving.
LanaMystwoensdag 22 juni 2022 @ 11:23
Er zit een hoop kletspraat in maar op sommige gebieden heeft hij wel degelijk een punt.

Ik kots op het agressieve Rusland en dat blijft de hoofd schuldige en agressor in dit conflict, maar ook de VS leeft nog steeds in de koude oorlog met die eeuwige rivaliteit en bemoeizucht die nooit weg is geweest.

Laten Biden en Putin elkaar lekker ergens op een onbewoond eiland de hersens inslaan maar sleep de rest van de wereld niet mee in jullie waanzin :(
obligatairewoensdag 22 juni 2022 @ 12:02
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Chamberlain's tactiek was inderdaad beter, lekker een dictator zijn gang laten gaan.... :6
Aezealwoensdag 22 juni 2022 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Conclusie: jij wil gewoon bukken voor putin zodat de oorlog snel over is en jij weer een paar cent minder voor je biertje hoeft te betalen. Dat een land onrechtmatig veroverd wordt doet jou niets omdat je een egocentrische instelling hebt.
etuiedelapielwoensdag 22 juni 2022 @ 21:44
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2022 18:22 schreef Aezeal het volgende:

[..]
Conclusie: jij wil gewoon bukken voor putin zodat de oorlog snel over is en jij weer een paar cent minder voor je biertje hoeft te betalen. Dat een land onrechtmatig veroverd wordt doet jou niets omdat je een egocentrische instelling hebt.
Man de meeste mensen wisten niet eens waar Oekraïne lag.
Aezealwoensdag 22 juni 2022 @ 23:01
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2022 21:44 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Man de meeste mensen wisten niet eens waar Oekraïne lag.
Nee, OK, dan mogen ze allemaal dood of zuchten onder het juk van een dictator. Democratie en vrijheid van meningshuiting is alleen voor etuiedelapiel en helemaal geen mensenrecht wat iedereen zou moeten hebben.
xpompompomxdonderdag 23 juni 2022 @ 14:49
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2022 21:44 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Man de meeste mensen wisten niet eens waar Oekraïne lag.
Wat een vreemd argument. En ook nog eens een argument wat me niet bepaald waar lijkt.
etuiedelapieldonderdag 23 juni 2022 @ 19:07
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2022 23:01 schreef Aezeal het volgende:

[..]
Nee, OK, dan mogen ze allemaal dood of zuchten onder het juk van een dictator. Democratie en vrijheid van meningshuiting is alleen voor etuiedelapiel en helemaal geen mensenrecht wat iedereen zou moeten hebben.
Zelden zoveel verzonnen onzin in een post gezien.
#ANONIEMdonderdag 23 juni 2022 @ 20:58
Poetin heeft de waarheid gesproken.
pokkerdepokdonderdag 23 juni 2022 @ 22:01
het grappige is, dat je dat hele eerste stuk van zn speech zo op rusland zelf kan leggen. staaltjee reverse psychologie, of een soort poging daartoe. hij is bang aan het worden, dit gaat hem de kop kosten.