abonnement bol.com Unibet Coolblue
  User die altijd boos en kwaad is 2022 zondag 19 juni 2022 @ 10:54:23 #1
491163 Viesdik
pi_205090465
Belangrijkste conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in Oekraïne

De Russische leider heeft de oude wereldorde begraven en zijn visie op de toekomst van Rusland en de wereld uiteengezet in een belangrijke toespraak. Belangrijke conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in Oekraïne.

Er zijn nieuwe machtscentra ontstaan, de unipolaire wereldorde komt niet meer terug en de "koloniale" manier van denken heeft gefaald, vertelde de Russische president Vladimir Poetin vrijdag aan het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF), in wat het Kremlin omschreef als een "uiterst belangrijke" toespraak.

De oude wereldorde is met de wind verdwenen

Toen de VS de overwinning in de Koude Oorlog uitriepen, bestempelden de Amerikanen zichzelf als de "boodschappers van God op aarde", met belangen die als heilig moesten worden beschouwd en geen verplichtingen, zei Poetin tegen de aanwezigen op het SPIEF. Sindsdien zijn er nieuwe machtscentra ontstaan, die het recht hebben om hun eigen systemen, economische modellen en soevereiniteit te beschermen.

Deze "werkelijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, op technologisch gebied, in het hele systeem van internationale betrekkingen," zijn "fundamenteel en onverbiddelijk," zei Poetin. "En het is een vergissing om te suggereren dat men de tijden van turbulente veranderingen kan afwachten en dat de dingen weer normaal zullen worden; dat alles weer zal worden zoals het was. Dat is niet zo."

Anti-Russische sancties werken averechts voor het Westen

Toen de VS en hun bondgenoten de campagne lanceerden om Rusland te "annuleren" voor het conflict in Oekraïne, hoopten ze de Russische economie en samenleving te verpletteren en te ondermijnen. In plaats daarvan hebben de sancties een boemerangeffect gehad op de bedenkers ervan: de sociale en economische problemen zijn verergerd, de kosten van voedsel, elektriciteit en brandstof zijn opgedreven en de levenskwaliteit in het hele Westen, maar vooral in Europa, is aangetast.

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade", zei Poetin.

De burgers van de EU zullen de prijs betalen voor "besluiten die van de realiteit gescheiden zijn en tegen het gezond verstand ingaan", voegde hij eraan toe, aangezien de directe verliezen door de sancties alleen al in een jaar meer dan 400 miljard dollar zouden kunnen bedragen.

Energieprijzen en inflatie zijn aan zichzelf te wijten

Rusland de schuld geven van de hoge energieprijzen en de inflatie in het Westen - "Poetins prijsstijging", zoals het Witte Huis het formuleerde - is een "stommiteit" en "ontworpen voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven", zei de Russische president.
"Geef niet ons de schuld, maar jullie zelf," zei Poetin.

De EU "gelooft blindelings in hernieuwbare bronnen" en het opgeven van langlopende aardgascontracten met Rusland heeft volgens de Russische leider geleid tot de piek in de energieprijzen vorig jaar. Ondertussen hebben zowel de VS als de EU de Covid-19 pandemie aangepakt door biljoenen dollars en euro's bij te drukken.

'Elite-verandering' op komst in het Westen

Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriëntaties van verschillende groepen, zei Poetin.

"Een dergelijke ontkoppeling van de realiteit, van de eisen van de samenleving, zal onvermijdelijk leiden tot een opleving van het populisme en de groei van radicale bewegingen, tot ernstige sociale en economische veranderingen, tot verloedering en, in de nabije toekomst, tot een verandering van elites," zei de Russische leider.

Als er een hongersnood komt, zal het niet de schuld van Rusland zijn

De sancties van de VS en de EU tegen Rusland - met name de export van kunstmest en graan - zijn een van de oorzaken van de toenemende voedselonzekerheid in de wereld, aldus Poetin. Als er hongersnood uitbreekt in de armste landen van de wereld, "zal dat volledig op het geweten van de Amerikaanse regering en de Europese bureaucratie komen".

Problemen met de voedselvoorziening zijn de afgelopen jaren - niet maanden - ontstaan door de "kortzichtige acties van hen die gewend zijn hun problemen op andermans kosten op te lossen", waarbij de handelsstromen worden verstoord door geld bij te drukken in een soort "roofzuchtige koloniale politiek", zei Poetin.

Rusland is bereid voedsel te sturen naar Afrika en het Midden-Oosten, waar de dreiging van hongersnood het grootst is, maar wordt geconfronteerd met "logistieke, financiële en transportbelemmeringen" die door het Westen worden opgelegd, zei hij.

Redenen voor het conflict in Oekraïne

Rusland stuurde in februari troepen naar Oekraïne omdat het Westen weigerde zijn verplichtingen na te komen en het "eenvoudigweg onmogelijk was om nieuwe afspraken met hen te maken", zei Poetin. Het besluit was "gedwongen, maar noodzakelijk", omdat Rusland als soeverein land het volste recht had om zijn veiligheid te verdedigen en zijn burgers en inwoners van Donbass te beschermen tegen "genocide door het regime in Kiev en neonazi's die de volledige bescherming van het Westen hebben gekregen".

Het Westen is jarenlang bezig geweest Oekraïne te veranderen in een "anti-Rusland" staat en het te volpompen met wapens en militaire adviseurs, zei Poetin, erop wijzend dat ze "geen moer gaven" om de economie van Oekraïne of de levens van zijn bevolking, maar "kosten noch moeite spaarden om een NAVO-voet aan de grond te krijgen in het oosten, gericht tegen Rusland, om agressie, haat en Russofobie te cultiveren."
"Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt," zei Poetin.

Economische ontwikkeling is een uiting van soevereiniteit

In de 21e eeuw kan soevereiniteit niet partieel zijn, betoogde Poetin. Alle elementen ervan zijn even belangrijk en vullen elkaar aan, en de economie is daar één van. Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.

Rusland zal "nooit de weg van zelfisolatie en autarkie" volgen, maar zal de interactie uitbreiden met iedereen die handel wil drijven, aldus Poetin, die eraan toevoegde dat er "veel van dergelijke landen" zijn. Moskou zal ook particuliere ondernemingen steunen, zijn vervoersinfrastructuur aanleggen en herstellen, sociale ongelijkheid trachten te verminderen en ervoor zorgen dat zijn belangrijkste technologieën niet afhankelijk zijn van buitenlandse invoer.

"Werkelijk soevereine staten zetten zich altijd in voor gelijkwaardige partnerschappen, terwijl zij die zwak en afhankelijk zijn, in de regel druk bezig zijn met het zoeken naar vijanden, het planten van xenofobie, of uiteindelijk hun originaliteit en onafhankelijkheid verliezen, blindelings een overlord volgen"

Bron: Zaplog
Officiële Bron: RT

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade"

Zo zie ik ook exact. De kartel politici in Nederland. Ze dansen allemaal naar elkaars pijpen. De pijpen van de duivel. De rest wordt monddood gemaakt, wordt niet naar geluisterd. Er heerst één dictaat, namelijk die van gehoorzaamheid. Ze spelen met ons leven en domineren over elk aspect van ons leven.

Wij moeten ons bevrijden uit de tirannie van deze zieke machtswellustelingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 11:16:30 ]
pi_205090650
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205091315
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 11:18 schreef sjorsie1982 het volgende:
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 13:03:10 #4
5428 crew  miss_sly
pi_205091420
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiële narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  User die altijd boos en kwaad is 2022 zondag 19 juni 2022 @ 13:08:53 #5
491163 Viesdik
pi_205091452
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:03 schreef miss_sly het volgende:
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiële narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
pi_205091576
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 19 juni 2022 @ 13:48:13 #7
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205091714
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  User die altijd boos en kwaad is 2022 zondag 19 juni 2022 @ 13:57:25 #8
491163 Viesdik
pi_205091773
quote:
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 14:04:19 ]
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 14:17:53 #9
5428 crew  miss_sly
pi_205091924
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.

Maar dat buiten beschouwing gelaten: I’m begrijp niet goed hoe je tegenzin tegen dergelijk instituten kan maken dat Putin ineens een goed verhaal zou hebben. Putin is gewoon een megalomane dictator die geen enkele vrijheid aan zijn bevolking wenst te geven.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205092134
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:57 schreef Viesdik het volgende:

[..]
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.
echt? ik heb nooit het idee dat het pijnlijk kan zijn voor je als ik je de waarheid vertel
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205092152
Jezus wat een propaganda gelul.

-knip-

[ Bericht 71% gewijzigd door miss_sly op 19-06-2022 15:19:33 ]
pi_205094631
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
pi_205095506
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.

quote:
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
pi_205095675
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 19:40 schreef DeOlifantvis het volgende:
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
ik sta daar in ieder geval niet voor open
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205095935
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Tja wat is `zo maar`..........en wie in de wereld bepaalt dat wanneer het legitiem is.

En als Poetin weg is, veranderen de belangen van Rusland niet opeens
  User die altijd boos en kwaad is 2022 zondag 19 juni 2022 @ 21:10:01 #16
491163 Viesdik
pi_205096311
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
pi_205100113
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 21:10 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Helemaal met je eens. Van Poolse kant snap ik de aversie tegen Rusland volkomen, maar de rest van Europa moet wel wat neutraler tegen dit conflict aankijken. We zijn veel teveel gestuurd door het wensdenken van de beide Bushen en Clinton, terwijl die nu bijna al 200 jaar wel vasthouden aan hun eigen Monroe-doctrine.

De frustratie van de Polen is niet alleen vanwege de Tweede Wereldoorlog, maar ook door de uitkomst van het Congres van Wenen. De onderhandelaar en Oostenrijker Von Mitternich was bereid om een stuk van het Habsburgse Rijk af te staan om een vrij Polen op richten, en hij kreeg de Pruisen ook zo ver om daar ook aan mee te werken en daarvoor gebied af te staan. Alleen de tsaar Alexander I had eigenlijk als grote agendapunt dat Polen als vazalstaat van Rusland moest worden ter compensatie van de Grote oorlog tegen Napoleon een paar jaar daarvoor.
Polen is het grootste slachtoffer van het Congres van Wenen geweest
Maar Poetin weet ook wel dat je je niet moet gaan vergelijken met de bij vlagen doorgeslagen gek Alexander I.
pi_205100578
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:27 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
Nou. Ik, bijvoorbeeld, leef in een land waar mijn vrijheid en veiligheid steeds minder wordt, hoor. Leef jij niet in Nederland dan?
pi_205100672
Er valt een hoop te lachen in deze speech maar dit spant toch wel de kroon:

quote:
Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205100701
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:17 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.
Is het nog niet bij je aangekomen dat je kosten van leven heel sterk zijn gestegen in de afgelopen maanden?

Er is ruimte voor verbetering omdat het in de afgelopen maanden is verslechterd, niet omdat het goed ging en het nog beter kan.

De armoede in Nederland is gestegen, en dat zal de criminaliteit doen stijgen. Maar de armoede in omringende landen is nog meer gestegen. En nu we met een EU zitten waarin iedereen vrij kan reizen, zal die armoede ook hier naartoe reizen en mee helpen met de stijging van de criminaliteit.

En hoe we daarmee de vrije verplaatsing van mensen, één van de pilaren van de EU, hoog kunnen houden, dat zie ik nog even niet. Maar als we één pilaar van de EU weghalen, dan zal de EU wankelen.

Goed, dan kunnen we de EU laten klappen en kunnen de rijke landen, zoals Nederland, zichzelf gaan isoleren, dwz. de grenzen dicht. Maar dat doet niets af aan de armoede in de andere ex-EU landen. En die landen grenzen aan ons. Als ze zien dat wij het goed hebben, terwijl zij in ellende moeten leven, dan zullen ze iets moeten doen. En als mensen in de ellende leven, hebben ze niks anders meer te verliezen dan hun leven. En waarom zou je dan niet vechtend ten onder gaan? Dat betekent: oorlogen.

Ik zeg niet dat het zo ver zal komen, maar we zitten er sinds begin dit jaar wel een heel stuk dichter bij.

En waarom eigenlijk? Omdat we Oekraïne wilden helpen? Dat is echt een Pietje Bell situatie. "Ik wilde alleen maar goed doen. :(".
pi_205100711
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]

NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombings
pi_205100729
Er zit veel waarheid in wat Poetin zegt. Niet alles, maar wel heel veel.

Dit, bijvoorbeeld, is iets wat iedereen nu al merkt:

quote:
Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriëntaties van verschillende groepen, zei Poetin.
pi_205100838
quote:
VN mandaten moeten we negeren en bij genocide binnen Europa moeten we vooral niks doen.

RetepV.

Hoeveel roebels krijg je voor deze onzin?
pi_205100853
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
  User die altijd boos en kwaad is 2022 maandag 20 juni 2022 @ 12:26:41 #25
491163 Viesdik
pi_205100989
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
Vooralsnog niet



quote quotesplits me

Omdat je een nieuwe gebruiker bent willen we je erop wijzen dat het niet is toegestaan reclame te maken of FOK! te gebruiken voor commerciële doeleinden. Blijf ontopic en wees aardig voor je medeFOK!kers.
smilie   Pagina 1 / 5
Let op: Met het plaatsen van een bericht verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden van 27-05-2020, privacy policy van 27-05-2020 en Policy
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')