abonnement bol.com Coolblue
pi_205090465
Belangrijkste conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in OekraÔne

De Russische leider heeft de oude wereldorde begraven en zijn visie op de toekomst van Rusland en de wereld uiteengezet in een belangrijke toespraak. Belangrijke conclusies uit Poetins eerste grote toespraak sinds het Russische militaire offensief in OekraÔne.

Er zijn nieuwe machtscentra ontstaan, de unipolaire wereldorde komt niet meer terug en de "koloniale" manier van denken heeft gefaald, vertelde de Russische president Vladimir Poetin vrijdag aan het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF), in wat het Kremlin omschreef als een "uiterst belangrijke" toespraak.

De oude wereldorde is met de wind verdwenen

Toen de VS de overwinning in de Koude Oorlog uitriepen, bestempelden de Amerikanen zichzelf als de "boodschappers van God op aarde", met belangen die als heilig moesten worden beschouwd en geen verplichtingen, zei Poetin tegen de aanwezigen op het SPIEF. Sindsdien zijn er nieuwe machtscentra ontstaan, die het recht hebben om hun eigen systemen, economische modellen en soevereiniteit te beschermen.

Deze "werkelijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, op technologisch gebied, in het hele systeem van internationale betrekkingen," zijn "fundamenteel en onverbiddelijk," zei Poetin. "En het is een vergissing om te suggereren dat men de tijden van turbulente veranderingen kan afwachten en dat de dingen weer normaal zullen worden; dat alles weer zal worden zoals het was. Dat is niet zo."

Anti-Russische sancties werken averechts voor het Westen

Toen de VS en hun bondgenoten de campagne lanceerden om Rusland te "annuleren" voor het conflict in OekraÔne, hoopten ze de Russische economie en samenleving te verpletteren en te ondermijnen. In plaats daarvan hebben de sancties een boemerangeffect gehad op de bedenkers ervan: de sociale en economische problemen zijn verergerd, de kosten van voedsel, elektriciteit en brandstof zijn opgedreven en de levenskwaliteit in het hele Westen, maar vooral in Europa, is aangetast.

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade", zei Poetin.

De burgers van de EU zullen de prijs betalen voor "besluiten die van de realiteit gescheiden zijn en tegen het gezond verstand ingaan", voegde hij eraan toe, aangezien de directe verliezen door de sancties alleen al in een jaar meer dan 400 miljard dollar zouden kunnen bedragen.

Energieprijzen en inflatie zijn aan zichzelf te wijten

Rusland de schuld geven van de hoge energieprijzen en de inflatie in het Westen - "Poetins prijsstijging", zoals het Witte Huis het formuleerde - is een "stommiteit" en "ontworpen voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven", zei de Russische president.
"Geef niet ons de schuld, maar jullie zelf," zei Poetin.

De EU "gelooft blindelings in hernieuwbare bronnen" en het opgeven van langlopende aardgascontracten met Rusland heeft volgens de Russische leider geleid tot de piek in de energieprijzen vorig jaar. Ondertussen hebben zowel de VS als de EU de Covid-19 pandemie aangepakt door biljoenen dollars en euro's bij te drukken.

'Elite-verandering' op komst in het Westen

Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriŽntaties van verschillende groepen, zei Poetin.

"Een dergelijke ontkoppeling van de realiteit, van de eisen van de samenleving, zal onvermijdelijk leiden tot een opleving van het populisme en de groei van radicale bewegingen, tot ernstige sociale en economische veranderingen, tot verloedering en, in de nabije toekomst, tot een verandering van elites," zei de Russische leider.

Als er een hongersnood komt, zal het niet de schuld van Rusland zijn

De sancties van de VS en de EU tegen Rusland - met name de export van kunstmest en graan - zijn een van de oorzaken van de toenemende voedselonzekerheid in de wereld, aldus Poetin. Als er hongersnood uitbreekt in de armste landen van de wereld, "zal dat volledig op het geweten van de Amerikaanse regering en de Europese bureaucratie komen".

Problemen met de voedselvoorziening zijn de afgelopen jaren - niet maanden - ontstaan door de "kortzichtige acties van hen die gewend zijn hun problemen op andermans kosten op te lossen", waarbij de handelsstromen worden verstoord door geld bij te drukken in een soort "roofzuchtige koloniale politiek", zei Poetin.

Rusland is bereid voedsel te sturen naar Afrika en het Midden-Oosten, waar de dreiging van hongersnood het grootst is, maar wordt geconfronteerd met "logistieke, financiŽle en transportbelemmeringen" die door het Westen worden opgelegd, zei hij.

Redenen voor het conflict in OekraÔne

Rusland stuurde in februari troepen naar OekraÔne omdat het Westen weigerde zijn verplichtingen na te komen en het "eenvoudigweg onmogelijk was om nieuwe afspraken met hen te maken", zei Poetin. Het besluit was "gedwongen, maar noodzakelijk", omdat Rusland als soeverein land het volste recht had om zijn veiligheid te verdedigen en zijn burgers en inwoners van Donbass te beschermen tegen "genocide door het regime in Kiev en neonazi's die de volledige bescherming van het Westen hebben gekregen".

Het Westen is jarenlang bezig geweest OekraÔne te veranderen in een "anti-Rusland" staat en het te volpompen met wapens en militaire adviseurs, zei Poetin, erop wijzend dat ze "geen moer gaven" om de economie van OekraÔne of de levens van zijn bevolking, maar "kosten noch moeite spaarden om een NAVO-voet aan de grond te krijgen in het oosten, gericht tegen Rusland, om agressie, haat en Russofobie te cultiveren."
"Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt," zei Poetin.

Economische ontwikkeling is een uiting van soevereiniteit

In de 21e eeuw kan soevereiniteit niet partieel zijn, betoogde Poetin. Alle elementen ervan zijn even belangrijk en vullen elkaar aan, en de economie is daar ťťn van. Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.

Rusland zal "nooit de weg van zelfisolatie en autarkie" volgen, maar zal de interactie uitbreiden met iedereen die handel wil drijven, aldus Poetin, die eraan toevoegde dat er "veel van dergelijke landen" zijn. Moskou zal ook particuliere ondernemingen steunen, zijn vervoersinfrastructuur aanleggen en herstellen, sociale ongelijkheid trachten te verminderen en ervoor zorgen dat zijn belangrijkste technologieŽn niet afhankelijk zijn van buitenlandse invoer.

"Werkelijk soevereine staten zetten zich altijd in voor gelijkwaardige partnerschappen, terwijl zij die zwak en afhankelijk zijn, in de regel druk bezig zijn met het zoeken naar vijanden, het planten van xenofobie, of uiteindelijk hun originaliteit en onafhankelijkheid verliezen, blindelings een overlord volgen"

Bron: Zaplog
OfficiŽle Bron: RT

"De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren en haar bureaucratische elites dansen naar andermans pijpen, aanvaarden alles wat hun van bovenaf wordt opgedragen en berokkenen hun eigen bevolking en hun eigen economie schade"

Zo zie ik ook exact. De kartel politici in Nederland. Ze dansen allemaal naar elkaars pijpen. De pijpen van de duivel. De rest wordt monddood gemaakt, wordt niet naar geluisterd. Er heerst ťťn dictaat, namelijk die van gehoorzaamheid. Ze spelen met ons leven en domineren over elk aspect van ons leven.

Wij moeten ons bevrijden uit de tirannie van deze zieke machtswellustelingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 11:16:30 ]
pi_205090650
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205091315
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 11:18 schreef sjorsie1982 het volgende:
deze man is echt van het padje... zou hij aan 1 of andere ziekte leiden die tot waanzin leidt? Syfilis veroorzaakt dat geloof ik
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 13:03:10 #4
5428 crew  miss_sly
pi_205091420
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiŽle narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205091452
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:03 schreef miss_sly het volgende:
Gelukkig is er in Rusland geen kartel, is niemand monddood, heerst er geen dictaat en hoef je niet gehoorzaam te zijn. Daar kun je vrijuit andere partijen oprichten, demonstreren, op tv een geheel andere mening verkondigen dan die van het officiŽle narratief en is er vrijheid van meningsuiting voor en op alle (sociale) media.
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
pi_205091576
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 19 juni 2022 @ 13:48:13 #7
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205091714
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_205091773
quote:
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.

[ Bericht 0% gewijzigd door Viesdik op 19-06-2022 14:04:19 ]
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 14:17:53 #9
5428 crew  miss_sly
pi_205091924
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.

Maar dat buiten beschouwing gelaten: I’m begrijp niet goed hoe je tegenzin tegen dergelijk instituten kan maken dat Putin ineens een goed verhaal zou hebben. Putin is gewoon een megalomane dictator die geen enkele vrijheid aan zijn bevolking wenst te geven.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205092134
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:57 schreef Viesdik het volgende:

[..]
De waarheid is vaak een leugen wat iemands gemoederen bedaart.
Want de waarheid kan immers zo pijnlijk zijn, dat mensen er banger van kunnen worden dan voor de dood.
echt? ik heb nooit het idee dat het pijnlijk kan zijn voor je als ik je de waarheid vertel
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205092152
Jezus wat een propaganda gelul.

-knip-

[ Bericht 71% gewijzigd door miss_sly op 19-06-2022 15:19:33 ]
A303C808I909D
pi_205094631
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
pi_205095506
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.

quote:
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
pi_205095675
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 19:40 schreef DeOlifantvis het volgende:
tuurlijk is dit deels ook propaganda, deels halfwaarheden, maar er zitten vast ook wel zaken in die kloppen.

Vraag is of je daarvoor open staat of niet
ik sta daar in ieder geval niet voor open
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205095935
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Tja wat is `zo maar`..........en wie in de wereld bepaalt dat wanneer het legitiem is.

En als Poetin weg is, veranderen de belangen van Rusland niet opeens
pi_205096311
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
[..]
Ik denk dat het grootste instituut momenteel Poetin is en alles wat Poetin wil.
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
pi_205100113
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 21:10 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen. De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen. Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland. EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Helemaal met je eens. Van Poolse kant snap ik de aversie tegen Rusland volkomen, maar de rest van Europa moet wel wat neutraler tegen dit conflict aankijken. We zijn veel teveel gestuurd door het wensdenken van de beide Bushen en Clinton, terwijl die nu bijna al 200 jaar wel vasthouden aan hun eigen Monroe-doctrine.

De frustratie van de Polen is niet alleen vanwege de Tweede Wereldoorlog, maar ook door de uitkomst van het Congres van Wenen. De onderhandelaar en Oostenrijker Von Mitternich was bereid om een stuk van het Habsburgse Rijk af te staan om een vrij Polen op richten, en hij kreeg de Pruisen ook zo ver om daar ook aan mee te werken en daarvoor gebied af te staan. Alleen de tsaar Alexander I had eigenlijk als grote agendapunt dat Polen als vazalstaat van Rusland moest worden ter compensatie van de Grote oorlog tegen Napoleon een paar jaar daarvoor.
Polen is het grootste slachtoffer van het Congres van Wenen geweest
Maar Poetin weet ook wel dat je je niet moet gaan vergelijken met de bij vlagen doorgeslagen gek Alexander I.
pi_205100578
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:27 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Een gevaar voor jouw veiliigheid en vrijheid nog wel.. nou nou, waar woon je eigenlijk?
Nou. Ik, bijvoorbeeld, leef in een land waar mijn vrijheid en veiligheid steeds minder wordt, hoor. Leef jij niet in Nederland dan?
pi_205100672
Er valt een hoop te lachen in deze speech maar dit spant toch wel de kroon:

quote:
Er zijn vijf basisprincipes die Rusland zal volgen bij de economische ontwikkeling: Openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205100701
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:17 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Vooralsnog geniet jij nog van de voordelen van het feit dat NL met die instituten en landen goed gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering, maar ik zie echt niet hoe het jouw veiligheid en vrijheid bedreigt.
Is het nog niet bij je aangekomen dat je kosten van leven heel sterk zijn gestegen in de afgelopen maanden?

Er is ruimte voor verbetering omdat het in de afgelopen maanden is verslechterd, niet omdat het goed ging en het nog beter kan.

De armoede in Nederland is gestegen, en dat zal de criminaliteit doen stijgen. Maar de armoede in omringende landen is nog meer gestegen. En nu we met een EU zitten waarin iedereen vrij kan reizen, zal die armoede ook hier naartoe reizen en mee helpen met de stijging van de criminaliteit.

En hoe we daarmee de vrije verplaatsing van mensen, ťťn van de pilaren van de EU, hoog kunnen houden, dat zie ik nog even niet. Maar als we ťťn pilaar van de EU weghalen, dan zal de EU wankelen.

Goed, dan kunnen we de EU laten klappen en kunnen de rijke landen, zoals Nederland, zichzelf gaan isoleren, dwz. de grenzen dicht. Maar dat doet niets af aan de armoede in de andere ex-EU landen. En die landen grenzen aan ons. Als ze zien dat wij het goed hebben, terwijl zij in ellende moeten leven, dan zullen ze iets moeten doen. En als mensen in de ellende leven, hebben ze niks anders meer te verliezen dan hun leven. En waarom zou je dan niet vechtend ten onder gaan? Dat betekent: oorlogen.

Ik zeg niet dat het zo ver zal komen, maar we zitten er sinds begin dit jaar wel een heel stuk dichter bij.

En waarom eigenlijk? Omdat we OekraÔne wilden helpen? Dat is echt een Pietje Bell situatie. "Ik wilde alleen maar goed doen. :(".
pi_205100711
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:27 schreef Rolfieo het volgende:

[..]

NAVO is nog nooit agressief geweest of meerdere landen zo maar binnen gevallen.
https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombings
pi_205100729
Er zit veel waarheid in wat Poetin zegt. Niet alles, maar wel heel veel.

Dit, bijvoorbeeld, is iets wat iedereen nu al merkt:

quote:
Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheid en de verdeeldheid in hun samenleving, niet alleen op het gebied van welvaart, maar ook op het gebied van waarden en oriŽntaties van verschillende groepen, zei Poetin.
pi_205100838
quote:
VN mandaten moeten we negeren en bij genocide binnen Europa moeten we vooral niks doen.

RetepV.

Hoeveel roebels krijg je voor deze onzin?
pi_205100853
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 13:08 schreef Viesdik het volgende:

[..]
ik ben geen fan van Rusland
maar ik ben inmiddels ook geen fan meer van de NAVO en al helemaal niet meer van de EU en Amerika terwijl ik dat vroeger wel was.
Deze instituten worden in deze tijd gedomineerd door gevaarlijke corrupte wezens die een ernstig gevaar vormen voor mijn en onze veiligheid en vrijheid.
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
pi_205100989
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Heb je al een je moeder is stom opmerking klaarstaan voor wanneer iemand het oneens met je is?
Vooralsnog niet
pi_205101000
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:49 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Er valt een hoop te lachen in deze speech maar dit spant toch wel de kroon:
[..]
[ afbeelding ]
Ik heb Rusland nog nooit op een leugen betrapt wat zo opzichtig is als de leugens waar wij op nationaal niveau mee te kampen hebben.
pi_205101001
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:55 schreef RetepV het volgende:
Er zit veel waarheid in wat Poetin zegt. Niet alles, maar wel heel veel.

Dit, bijvoorbeeld, is iets wat iedereen nu al merkt:
[..]

Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beÔnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.

Armoede en een groeiende (financiŽle) ongelijkheid is wel een groot probleem maar dat speelt in Rusland net zo. Dat speelt wereldwijd en is niet uniek aan het beleid van het Westen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205101022
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:08 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

VN mandaten moeten we negeren en bij genocide binnen Europa moeten we vooral niks doen.
Oh, je bedoelt dat de VN dus de NAVO heeft aangezet tot agressie en dat dat het allemaal goed maakt?

Je vergeet dat zulke dingen een precedent zetten, en dat het anderen voor de toekomst een excuus geeft om hetzelfde te doen. Bijvoorbeeld nu Rusland.

Dan kun je natuurlijk zeggen: "Maar het is de VN en de NAVO, en wij zijn de goeden!". Maar zo ken ik nog wel meer "wij van WC-eend" zaken.

Wat Roelfie schreef is dat de NAVO nog nooit agressief was. En ik toon dat wat hij schreef een keihard grote leugen is.

Natuurlijk was er een reden voor om het te doen, en die reden was mooi. Maar dat doet er niets aan af aan dat het agressie onder de vlag van de NAVO was.

quote:
Hoeveel roebels krijg je voor deze onzin?
Heel zwak, copycat gedoe van andere mensen. Kun je niets beters verzinnen dan deze oude grap? Conservatief, ok. Maar zelfs een conservatief moet in zijn leven af en toe eens progressie maken.
pi_205101030
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 11:51 schreef RetepV het volgende:

[..]
Is het nog niet bij je aangekomen dat je kosten van leven heel sterk zijn gestegen in de afgelopen maanden?

Er is ruimte voor verbetering omdat het in de afgelopen maanden is verslechterd, niet omdat het goed ging en het nog beter kan.

De armoede in Nederland is gestegen, en dat zal de criminaliteit doen stijgen. Maar de armoede in omringende landen is nog meer gestegen. En nu we met een EU zitten waarin iedereen vrij kan reizen, zal die armoede ook hier naartoe reizen en mee helpen met de stijging van de criminaliteit.

En hoe we daarmee de vrije verplaatsing van mensen, ťťn van de pilaren van de EU, hoog kunnen houden, dat zie ik nog even niet. Maar als we ťťn pilaar van de EU weghalen, dan zal de EU wankelen.

Goed, dan kunnen we de EU laten klappen en kunnen de rijke landen, zoals Nederland, zichzelf gaan isoleren, dwz. de grenzen dicht. Maar dat doet niets af aan de armoede in de andere ex-EU landen. En die landen grenzen aan ons. Als ze zien dat wij het goed hebben, terwijl zij in ellende moeten leven, dan zullen ze iets moeten doen. En als mensen in de ellende leven, hebben ze niks anders meer te verliezen dan hun leven. En waarom zou je dan niet vechtend ten onder gaan? Dat betekent: oorlogen.

Ik zeg niet dat het zo ver zal komen, maar we zitten er sinds begin dit jaar wel een heel stuk dichter bij.

En waarom eigenlijk? Omdat we OekraÔne wilden helpen? Dat is echt een Pietje Bell situatie. "Ik wilde alleen maar goed doen. :(".
Ik vind het altijd zo'n dooddoener als mensen zeggen dat we het zo goed hebben. Nee we hebben het niet goed.
Ons buikje mag dan wel gevuld zijn, maar het psychische leed onder de Nederlanders is gigantisch.
Ik kan honderden dingen opnoemen waarom het zo slecht gaat met ons.
En het wordt alleen maar slechter.
pi_205101047
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beÔnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.

Armoede en een groeiende (financiŽle) ongelijkheid is wel een groot probleem maar dat speelt in Rusland net zo. Dat speelt wereldwijd en is niet uniek aan het beleid van het Westen.
De crisis waarin wij zitten is gemaakt om politici een vrij speelveld te geven waarin tegenmacht in de kiem gesmoord wordt.
  Moderator maandag 20 juni 2022 @ 12:39:52 #31
5428 crew  miss_sly
pi_205101067
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:37 schreef Viesdik het volgende:

[..]
De crisis waarin wij zitten is gemaakt om politici een vrij speelveld te geven waarin tegenmacht in de kiem gesmoord wordt.
Deze kant gaan we niet op in OOR.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205101081
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:33 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik vind het altijd zo'n dooddoener als mensen zeggen dat we het zo goed hebben. Nee we hebben het niet goed.
Ons buikje mag dan wel gevuld zijn, maar het psychische leed onder de Nederlanders is gigantisch.
Ik kan honderden dingen opnoemen waarom het zo slecht gaat met ons.
En het wordt alleen maar slechter.
Al die psychische problemen zijn een gevolg van tolerantie. Tolerantie geeft afwijkende mensen het idee dat ze ook 'gewoon' zijn. En als er dan dingen zijn in het leven van die afwijkende mensen die maar niet willen lukken, dan geloven ze dat het niet aan henzelf kan liggen, want ze zijn toch 'gewoon'? En vervolgens gaan ze tegen de bierkaai vechten en komen volledig in de knoop terecht.

Ik zeg niet dat tolerantie de oorzaak van alles is. Maar wat ik wel heel, heel, heel raar vind, is dat zo veel mensen er maar naar streven om anderen te laten geloven dat ze zo gewoon zijn, in plaats van dat ze zelf hun problemen aanpakken door hun gedrag te veranderen.

Als het lijkt alsof iedereen gek geworden is, ben jij blijkbaar dus de uitzondering. En in een samenleving waar de dictatuur van de massa geldt, zul je altijd de uitzondering blijven als je je niet aanpast.

Het is zo mooi als het anders zou zijn, maar zijn er mensen die werkelijk geloven dat ze de mening van de massa blijvend kunnen beÔnvloeden? Die mening leeft zijn eigen leven en alle invloed die je er op hebt is alleen maar tijdelijk.
pi_205101091
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Vind je? Juist Poetin is verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de samenleving met zijn gestook en beÔnvloeding door zijn trollenleger, propaganda nieuwszenders en dubieuze financieringen.
In plaats van hier op te concentreren, bekijk het eens van een andere kant:

Als we Poetin vermoorden, zal alles dan weer goedkomen zoals het was?
pi_205101092
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:39 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Deze kant gaan we niet op in OOR.
Pieter Omtzigt zei het zelf in zijn strijd tegen het onrecht m.b.t. het toeslagenschandaal.
Er is bijna geen tegenmacht meer in Nederland.
Dus, ik mag dat best zeggen.

  Moderator maandag 20 juni 2022 @ 12:44:37 #35
5428 crew  miss_sly
pi_205101107
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:42 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Pieter Omtzigt zegt het zelf. Er is bijna geen tegenmacht meer in Nederland
Dat is iets anders dan dat er een crisis zou zijn gemaakt om die tegenmacht in de kiem te smoren. Dat er zaken niet helemaal goed lopen, is een ander verhaal.

Maar dat heeft dan allemaal ook weer niets te maken met OOR en de oorlog door de invasie van Rusland in OekraÔne.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205101127
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:44 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat is iets anders dan dat er een crisis zou zijn gemaakt om die tegenmacht in de kiem te smoren. Dat er zaken niet helemaal goed lopen, is een ander verhaal.

Maar dat heeft dan allemaal ook weer niets te maken met OOR en de oorlog door de invasie van Rusland in OekraÔne.
Er is een gigantische globale macht waarbij het bijna onmogelijk is weerstand tegen te bieden.
Juist door het verlies van soevereiniteit en het doorvoeren van de globalistische agenda, het doorvoeren van een Europese grondwet en beleid doorvoeren wat geen onderdeel uitmaakt van verkiezingsprogramma's, kan je naar believen beleid doorvoeren zonder tegenstand.

Neem de uitspraak van Rutte onlangs "het is onze oorlog".

Hij komt er mee weg
pi_205101145
quote:
UN missie, dus doen ze niet vanuit zichzelf of ze vallen niet zomaar een land binnen.
  maandag 20 juni 2022 @ 12:50:21 #38
33189 RM-rf
1/998001
pi_205101149
ah, een 'historische' speech van een president die net een land binnengevallen is en zijn volk komt verklaren dat alles voorbij is en hij een groot succes geboekt heeft.... dat kennen we :D

Der der den Wind der Veršnderung spŁrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŁhle bauen.
pi_205101157
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:53 schreef DeOlifantvis het volgende:

[..]
Tja wat is `zo maar`..........en wie in de wereld bepaalt dat wanneer het legitiem is.
Meestal maak je daar afspraken over.

quote:
En als Poetin weg is, veranderen de belangen van Rusland niet opeens
Wel de drijfveer achter de huidige ellende die Rusland veroorzaakt. Of het ook de oplossing is, is natuurlijk de vraag.
pi_205101160
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:41 schreef RetepV het volgende:

[..]
Al die psychische problemen zijn een gevolg van tolerantie. Tolerantie geeft afwijkende mensen het idee dat ze ook 'gewoon' zijn. En als er dan dingen zijn in het leven van die afwijkende mensen die maar niet willen lukken, dan geloven ze dat het niet aan henzelf kan liggen, want ze zijn toch 'gewoon'? En vervolgens gaan ze tegen de bierkaai vechten en komen volledig in de knoop terecht.

Ik zeg niet dat tolerantie de oorzaak van alles is. Maar wat ik wel heel, heel, heel raar vind, is dat zo veel mensen er maar naar streven om anderen te laten geloven dat ze zo gewoon zijn, in plaats van dat ze zelf hun problemen aanpakken door hun gedrag te veranderen.

Als het lijkt alsof iedereen gek geworden is, ben jij blijkbaar dus de uitzondering. En in een samenleving waar de dictatuur van de massa geldt, zul je altijd de uitzondering blijven als je je niet aanpast.

Het is zo mooi als het anders zou zijn, maar zijn er mensen die werkelijk geloven dat ze de mening van de massa blijvend kunnen beÔnvloeden? Die mening leeft zijn eigen leven en alle invloed die je er op hebt is alleen maar tijdelijk.
Tolerantie afdwingen op mensen die niet getolereerd worden, dan ga je als labiel persoon heel gemakkelijk aan jezelf twijfelen
pi_205101174
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:29 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Ik heb Rusland nog nooit op een leugen betrapt wat zo opzichtig is als de leugens waar wij op nationaal niveau mee te kampen hebben.
Sorry maar de leugens van Rusland zijn wel echt next level als je het vergelijkt met de leugens van onze politici. Neem bijv. deze:

quote:
"Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt," zei Poetin.
We weten allemaal dat dat niet eens meer kŠn, en dat alleen een gedeeltelijke overwinning nog mogelijk is. Maar dat is typisch Russisch... liegen met een zielige drang om geen enkele zwakheid te tonen en geen enkele fout toe te geven wat het nog eens extra duidelijk en ridicuul maakt.

Russen hebben liegen tot een kunstvorm verheven, totaal niet te vergelijken met NL politici die tenminste nog moeite moeten doen om niet te liegen en bang moeten zijn voor eventuele consequenties. Bij de Russen zit liegen en de acceptatie daarvan cultureel ingebakken. Ze hebben zelfs woorden voor dingen waar de rest van de wereld geen woord voor heeft. Liegen terwijl je weet dat je liegt en de ander dat ook weet en dat het allemaal maar oke is (vranyo). Liegen om verwarring te veroorzaken (maskirovka). Groot uiterlijk vertoon terwijl er niks achter zit (pokazukha).

Dus wees skeptisch over de politici in Den Haag, maar wees nog veel skeptischer over de heren uit het Kremlin.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205101191
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 21:10 schreef Viesdik het volgende:

[..]
Een land onderdeel laten uitmaken van een alliantie die van oorsprong het doel heeft een machtsblok te vormen tegen Rusland, is zeker van agressief aard en heeft de laatste decennia een extreem globalistisch karakter gekregen.
NAVO is ook een verdedingspact en de wereld is niet meer zo gezellig.

quote:
De NAVO had in feite niet eens meer hoeven bestaan sinds de val van het ijzeren gordijn, maar dat is niet het geval.
Ik denk even aan de Krim, of gewoon de baltische staten, of andere landen die Rusland binnen gevallen is.

quote:
Ik probeer me gewoon te verplaatsen in de Rus die al sinds de Tweede Wereldoorlog het spotprentje is geworden van het Westen.
Komt ook voornamelijk door hun eigen beleid. Vrijheid is er niet, commentaar wordt niet gewaardeerd.
quote:
Ik ben daar gewoon klaar mee. Het wordt tijd dat Europa zich verzoenend optreedt naar Rusland.
Want Rusland zal dan bijvoorbeeld de krim terug geven? Stoppen met de oorlog?
Putin is een hele goede schaakspeler en speelt gevaarlijk spel.
quote:
EU moet af van het communistisch technocratische karakter en de soevereiniteit van alle lidstaten herstellen, de Europese grondwet ontbinden of drastisch versoberen.
Soevereiniteit.... Krim was ook van Ukraine, totdat Rusland daar anders over dacht. Zo kunnen we nog wel even door gaan.
Er is een redenen waarom er nu 2 extra leden bij de NAVO komen. Rusland is niet meer te vertrouwen, dat waren ze al niet, maar nu hebben ze dit weer even heel duidelijk laten zien.

Ik denk dat jij geen idee hebt hoe belangrijk de EU of NAVO momenteel is voor Europa.
pi_205101193
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Ah, ja. Dus we moeten gewoon wegkijken van een oorlog omdat het ons luxe leventje niet zo goed uitkomt. Duidelijk :')
No amount of money ever bought a second of time.
pi_205101196
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:54 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Sorry maar de leugens van Rusland zijn wel echt next level als je het vergelijkt met de leugens van onze politici. Neem bijv. deze:
[..]
We weten allemaal dat dat niet eens meer kŠn, en dat alleen een gedeeltelijke overwinning nog mogelijk is. Maar dat is typisch Russisch... liegen met een zielige drang om geen enkele zwakheid te tonen en geen enkele fout toe te geven wat het nog eens extra duidelijk en ridicuul maakt.

Russen hebben liegen tot een kunstvorm verheven, totaal niet te vergelijken met NL politici die tenminste nog moeite moeten doen om niet te liegen en bang moeten zijn voor eventuele consequenties. Bij de Russen zit liegen en de acceptatie daarvan cultureel ingebakken. Ze hebben zelfs woorden voor dingen waar de rest van de wereld geen woord voor heeft. Liegen terwijl je weet dat je liegt en de ander dat ook weet en dat het allemaal maar oke is (vranyo). Liegen om verwarring te veroorzaken (maskirovka). Groot uiterlijk vertoon terwijl er niks achter zit (pokazukha).

Dus wees skeptisch over de politici in Den Haag, maar wees nog veel skeptischer over de heren uit het Kremlin.
Wat zijn volgens jou de doelstellingen van Rusland?
Dat weet niemand, maar ik heb wel een vermoeden.

Jij denkt zeker dat Rusland het doel heeft/had om heel OekraÔne te annexeren?
Rusland wil gewoon een directe verbinding met de Krim en het volk wat Rusland een warm hart toedraagt in de Donbas, tot hulp schieten.
Dat vind ik een heel logisch en nobel gebaar voor alle wandaden die daar sinds 2014 hebben plaatsgevonden.

Het punt is dat wij niet in staat zijn om eens de hand in eigen boezem te steken. Wij kijken altijd naar de kwade en slechte eigenschappen van de buren zonder dat wij ons focussen op onze eigen tekortkomingen.
pi_205101231
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 12:58 schreef Viesdik het volgende:
Dat vind ik een heel logisch en nobel gebaar voor alle wandaden die daar sinds 2014 hebben plaatsgevonden.

Je bedoel toen Rusland de Krim binnen viel? Zonder duidelijkheid te geven? Een anoniem leger gebruikte?

Rusland was toen de veroorzaker.
pi_205101243
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:03 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Je bedoel toen Rusland de Krim binnen viel? Zonder duidelijkheid te geven? Een anoniem leger gebruikte?

Rusland was toen de veroorzaker.
Rusland viel de Krim binnen als gevolg van een door het westen gesteunde staatsgreep
pi_205101248
Poetin is een gluiperd, maar wel een sluwe. Hij weet dat we hier in het westen pest verwend zijn, en dat het een kwestie van tijd is dat de vlam in de pan slaat bij de burgers omdat energie, brandstof, voedsel enz voor veel mensen onbetaalbaar is geworden. Hij heeft de tijd wel, want ik heb zo het vermoeden dat de sancties niet genoeg zijn voor de Russische elite. Het zal heus wel jeuken, maar vast niet genoeg pijn doen. De gewone burgerbevolking had toch al weinig in Rusland, die leven altijd al karig.
Al met al ben ik erg benieuwd wat het gevolg van de oorlog hier zal zijn op termijn. De winter moet nog komen, volgend jaar deze tijd zien we wel hoe het gaat. Ik ben er niet gerust op,die klootzakken in Rusland zijn taai. Taaier dan we hier in het westen zijn denk ik zo.
pi_205101289
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
ok
pi_205101301
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 13:05 schreef Seeburg54 het volgende:
Poetin is een gluiperd, maar wel een sluwe. Hij weet dat we hier in het westen pest verwend zijn, en dat het een kwestie van tijd is dat de vlam in de pan slaat bij de burgers omdat energie, brandstof, voedsel enz voor veel mensen onbetaalbaar is geworden. Hij heeft de tijd wel, want ik heb zo het vermoeden dat de sancties niet genoeg zijn voor de Russische elite. Het zal heus wel jeuken, maar vast niet genoeg pijn doen. De gewone burgerbevolking had toch al weinig in Rusland, die leven altijd al karig.
Al met al ben ik erg benieuwd wat het gevolg van de oorlog hier zal zijn op termijn. De winter moet nog komen, volgend jaar deze tijd zien we wel hoe het gaat. Ik ben er niet gerust op,die klootzakken in Rusland zijn taai. Taaier dan we hier in het westen zijn denk ik zo.
Er is al vaker gezegd dat de uitkomst (de oorlog als zodanig) tot stand is gekomen middels een Amerikaanse denktank. Dat zou mij in elk geval niet verbazen.
Amerika heeft in mijn optiek er alles aan gedaan om Rusland uit te lokken. Door het leveren van geld en wapens in het meest corrupte land van Europa. Door verkiezingen te beÔnvloeden. Staatsgrepen te steunen. Door biolabs en biologische experimenten uit te voeren. Door het land een lidmaatschap aan te bieden. Door het bestoken van de Russen in de donbass. Amerika heeft baat bij een Rusland als vijand. Want als het bevriend raakt met Europa, dan verliest Amerika de macht.

Maar goed, dit is een onwelgevallige mening die doorgaans niet geuit mag worden.
pi_205101319
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 12:52 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ja leuk maar ik ben nog steeds van overtuigd dat "wij" ons er niet mee hadden bemoeien door sancties ed. De prijs wordt steeds hoger.
Als andere landen zich in de Tweede Wereldoorlog zich niet met ons bemoeid hadden dan hadden we nu allemaal blond haar, blauwe ogen een een Duitse tongval gehad :{

Enkel lafaards lopen weg.quote quotesplits me

Omdat je een nieuwe gebruiker bent willen we je erop wijzen dat het niet is toegestaan reclame te maken of FOK! te gebruiken voor commerciŽle doeleinden. Blijf ontopic en wees aardig voor je medeFOK!kers.
smilie   Pagina 1 / 3
Let op: Met het plaatsen van een bericht verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden van 27-05-2020, privacy policy van 27-05-2020 en Policy
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')