SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
quote:Op maandag 23 mei 2022 03:02 schreef sirdanilot het volgende:
Mijn huisgenoot heeft me chocolade gegeven uit Kazachstan. Ik verwachtte er weinig van maar het is erg goede chocola nog lekkerder dan hier in de winkel in Ierland Ik had prul verwacht zoals ze in brazilie verkopen. Ja je zou denken dat omdat cacau daar vandaan komt de chocola er goed is, maar dat is dus niet zo want de bonen worden daar alleen voorbereid en de chocola zelf wordt lokaal gemaakt en dat verschilt dus per land. En in Brazilie zijn ze dus niet zo goed in het daadwerkelijk chocola maken.
Heb jij recent iets van eten of drinken uit een ver oord bemachtigd, post dat dan hier in de comments.Ik quote het even voor de nabestaandenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Het goede spul is vaak geimporteerd. Terwijl de cacao er gewoon groeit.quote:Op maandag 23 mei 2022 07:03 schreef heywoodu het volgende:
Ook in Brazilië is goede chocola te krijgen, moet je wel goed kijken. Het gros bestaat gewoon uit tien kilo suiker per kilo inderdaad en is bepaald niet geweldig.
quote:Op maandag 23 mei 2022 08:25 schreef herverwijderd het volgende:
Ik kreeg een pak koekjes opgestuurd van iemand in Thailand.
Waren gewoon hetzelfde als frou frou wafeltjes, niet eens een bijzondere smaak ofzo.
Sorry cacau is portugeesquote:Op maandag 23 mei 2022 08:17 schreef mascara-klodder het volgende:
Cacao niet goed kunnen schrijven
Ierland
Brazilië
De OP kwoten.quote:Op maandag 23 mei 2022 08:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik quote het even voor de nabestaanden
Zelfs in Portugal schrijven ze cacao niet zoquote:
Wat ze in Portugal praten versta ik nauwelijks. Onverstaanbaar gebrabbel. Ik spreek Braziliaans Portugees.quote:Op maandag 23 mei 2022 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zelfs in Portugal schrijven ze cacao niet zo
Maar ook in de VS en UK hanteren ze die regels anders.quote:Op woensdag 25 mei 2022 08:52 schreef Watuntrik het volgende:
Er zitten wel wat haakjes en oogjes aan chocolade producten en wetgeving, althans volgens Nederlandse warenwet mag je een product pas als Chocolade verkopen wanneer er minimaal 35% cacaobestanddelen in verwerkt is. Onder die 35% moet er met kleine lettertjes Chocoladefantasie of Cacaofantasie op de verpakking vermeld staan. Hagelslag, Chocoladevlokken voor op de boterham, Koetjesreep, chocolade munten en vele andere daarop lijkende snoepproducten zijn dus geen chocolade en mag officieel geen chocolade genoemd worden zonder op de ingrediëntenlijst ...Fantasie erbij te vermelden. Je proeft het ook duidelijk, je bent dan meer op suiker en smaakstoffen dan Cacao aan het zuigen...
Er zullen beslist verre oorden zijn waar deze wetgeving anders is of er gewoon geen wet voor bestaat. Nou staat Zuid Amerika er wel bekend met een van de meest wetteloze en corrupte landen waar zo'n beetje alles vogelvrij is.
Warenwetten zijn er vooral om te zorgen dat het product hygienisch en vrij van gevaarlijke of ongezonde toevoegingen is, niet om voor een goed stuk kip of zo te zorgen van uit een hoogwaardig product zicht.quote:Daarnaast mogen we niet vergeten dat wij hier ondanks warenwetten nogal gewend zijn geraakt aan smaken beïnvloed door bepaalde procedures... Slacht maar eens je eigen kippen, dat smaakt, althans qua structuur van het vlees, wezenlijk anders dan die gekweekte handel uit de supermarkt. Zou goed kunnen dat je dat eerlijke kippetje niet te vreten vind.
Nederland is heel belangrijk en groot in de cacaobonen handel, en Casparus van Houten vond een manier om cacaoboter en de rest van elkaar te scheiden, en een manier om cacao te ontzuren zodat het gemakkelijk oplost.quote:Op woensdag 25 mei 2022 16:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij hebben wij in Nederland traditioneel uitstekende chocolade en komen enkele baanbrekende uitvindingen in de verwerking van cacao hier vandaan. Alleen heeft Belgie daar een internationaal exportproduct van weten te maken door er ingewikkelde pralines mee te maken ipv repen.
Dat eerste bedoelde ik ook dus niet en dat laatse wel, dat er ondanks warenwetten flink wordt geklooid en gepushed met allerlei toevoegingen. Wat ook veel invloed heeft op smaak en gewenning van smaak onder de mensen.quote:Op woensdag 25 mei 2022 16:03 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Warenwetten zijn er vooral om te zorgen dat het product hygienisch en vrij van gevaarlijke of ongezonde toevoegingen is, niet om voor een goed stuk kip of zo te zorgen van uit een hoogwaardig product zicht.
Ik vind vooral Kip en Varkensvlees bijzonder triest, echt goed varkensvlees is erg lastig aan te komen, ook bio varkensvlees is het zelfde varken als in de bioindustrie maar dan zonder antibiotica en wat meer uitloop.
Die heb ik wel eens op, wel lekker maar zou het niet bestellenquote:Op woensdag 25 mei 2022 15:44 schreef foodlover het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kreeg vorige week 1 doos van gasten uit Argentinië. Best prima maar geen omgerekend 15 euro per doos waard. Cakejes omhuld met chocolade en gevuld met marmelade, dulche de leche etc.
Mijn schoonmoeder had vroeger een aantal gastenkamers, die verhuurde ze aan lui die in de buurt op montage waren. Die kregen van haar een ontbijt met eieren van kippen die op het erf scharrelden en verder etensresten kregen. Ze vonden die eieren niet lekker. Die waren te vers en te "wild" van smaak.quote:Op woensdag 25 mei 2022 17:56 schreef Watuntrik het volgende:
Ooit eens een steak gegeten bij een boerenfamilie in Hongarije, dat was eigen slacht... Ik vond het een eerlijk en goed stuk vlees, smaakte wel anders dan wat we hier gewend zijn. Andere gasten gewend aan ons vlees vond het niet lekker.
Idd, is mezelf lang geleden ook al eens gebeurd en nu ben ik echt geen moeilijke eter. Maar bv. gekookte Bloedworst is hier doorgaans echt vieze melige droge troep... Niks lekker aan dus, niet qua smaak en niet qua structuur.quote:Op woensdag 25 mei 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Veel mensen hebben geen idee hoe producten echt smaken, kennen alleen de variatie met een erg lange fabrieks/procesmatige productie.
Het was een cadeautje, geste van hun. Kregen eerder een flesje witte wijn (de man origineel Fransman, had een wijngaard (je) in Mendoza.) De wijn vond ik stukken lekkerder dan die cakejes. De wijn had een hoge mineraliteit, deed me denken aan een goede Riesling.quote:Op woensdag 25 mei 2022 18:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die heb ik wel eens op, wel lekker maar zou het niet bestellen
Duitsers hebben daar ook echt een woord voor he "Monteurzimmer" Leuk om te lezen die ervaringen.quote:Op woensdag 25 mei 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Mijn schoonmoeder had vroeger een aantal gastenkamers, die verhuurde ze aan lui die in de buurt op montage waren. Die kregen van haar een ontbijt met eieren van kippen die op het erf scharrelden en verder etensresten kregen. Ze vonden die eieren niet lekker. Die waren te vers en te "wild" van smaak.
Ik vond ze heerlijk, ik eet nooit "fabriekseieren" want die vind ik vies. Ze slaan ook veel beter stijf (de eiwitten). Helaas is Schoonma als een paar jaar dood.
Mijn zus woonde heel erg lang op het Kroatische platteland, diepste provincie, die had daar lokale ham, wow, niet te vergelijken met supermarkt ham. Veel mensen hebben geen idee hoe producten echt smaken, kennen alleen de variatie met een erg lange fabrieks/procesmatige productie.
quote:Op woensdag 25 mei 2022 21:08 schreef foodlover het volgende:
[..]
Het was een cadeautje, geste van hun. Kregen eerder een flesje witte wijn (de man origineel Fransman, had een wijngaard (je) in Mendoza.) De wijn vond ik stukken lekkerder dan die cakejes. De wijn had een hoge mineraliteit, deed me denken aan een goede Riesling.
Die verse eieren kan je tenminste pocheren. Lukt me nooit fatsoenlijk met supermarktei.quote:Op woensdag 25 mei 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Mijn schoonmoeder had vroeger een aantal gastenkamers, die verhuurde ze aan lui die in de buurt op montage waren. Die kregen van haar een ontbijt met eieren van kippen die op het erf scharrelden en verder etensresten kregen. Ze vonden die eieren niet lekker. Die waren te vers en te "wild" van smaak.
Ik vond ze heerlijk, ik eet nooit "fabriekseieren" want die vind ik vies. Ze slaan ook veel beter stijf (de eiwitten). Helaas is Schoonma als een paar jaar dood.
Mijn zus woonde heel erg lang op het Kroatische platteland, diepste provincie, die had daar lokale ham, wow, niet te vergelijken met supermarkt ham. Veel mensen hebben geen idee hoe producten echt smaken, kennen alleen de variatie met een erg lange fabrieks/procesmatige productie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |