abonnement bol.com Coolblue
  Redactie Frontpage vrijdag 13 mei 2022 @ 19:32:00 #1
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204736303

Bosbeetle:
quote:
Ik ben nogal van de projectjes zie: http://forum.fok.nl/topic/2100984

Dus wordt het tijd voor een nieuw projectje, dit keer ga ik mijn platen eens beluisteren. (ik hou het eerst bij vinyl alleen) Ik zal elke plaat hier melden en er een klein tekstje bij plaatsten. Dit kan even duren :P (heb ooit al mijn mp3s achter elkaar geluisterd en daar was ik meer dan een jaar mee bezig dus wie weet hoe lang dit gaat duren heb ook wat minder tijd dus het zal niet elke dag geupdate worden)

Maar zonder verder getreuzel mijn platenkast:
BB:

Dagoducks' ouders:

En dagoduck zelf:

Gehenna:

Glad_Janus:

Pipster:

bazbo's cd's (pop/rock/jazz)

Kaasch (vriendin van BB)


Ben je ook van plan je gehele platenkast te draaien, post hier!


(hahaha platenkast gedraaid)

Het liefst alleen reageren op en over de gedraaide platen en algemene discussies over vinyl in het vinyl-topic voeren

En weer verder...
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 13 mei 2022 @ 19:47:05 #2
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204736459
bazbo cd1812: The Alan Parsons Project - I RobotJazeker! The Alan Parsons Project staat bij de P en niet bij de T, zoals sommigen zouden willen. I Robot is het tweede album van het project dat Alan Parsons (techneut en producer) en Eric Woolfson (componist, muzikant en zanger) startten in 1976. Hun eerste - Tales Of Mystery And Imagination - is een prachtalbum (geïnspireerd op de verhalen van Edgar Allen Poe) en heb ik sinds 1987 of zo op elpee. I Robot komt uit 1977 en is gebaseerd op de (bijna) gelijknamige verhalenbundel van science fictionschrijver Isaac Asimov. Niet dat het een metalen of elektronische robotplaat is geworden of zo. Integendeel, Parsons en Woolfson zetten een keur aan echte muzikanten in, waaronder lui die heel lang met het duo zouden gaan samenwerken (David Paton, Stuart Tosh, Ian Bairnson), maar ook B.J. Cole, een zwik vocalisten (waaronder Steve Harley en Lenny Zakatek) en een compleet koor en orkest. Wel weten de twee de duistere en ongemakkelijke sfeer van de toekomstverhalen te vangen en dan met name in de instrumentale stukken op de plaat. Daarnaast staan er een paar pakkende liederen op: I Wouldn't Want To Be Like You, Breakdown, Don't Let It Snow en Day After Day (The Show Must Go On). Prijspakker is echter de opener: het titelnummer. In 2007 kwam er een mooie remaster uit en die kocht ik (pas) op 10 februari 2009. Daarop staan ook nog wat vroege demo's, maar ook een lange en prachtige instrumentale suite The Naked Robot.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 13 mei 2022 @ 20:05:15 #3
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204736647
bazbo cd1813: The Allan Parsons Project - PyramidPyramid is het derde album van The Alan Parsons Project (die staat bij de P van Parsons en niet van Project) en komt oorspronkelijk uit 1978. Opnieuw een conceptalbum, maar dit keer niet rondom een boek. De pyramides van Giza vormen het centrale thema. Opnieuw trekken Parsons en Woolfson en groot blik met grote muzikanten open. Zo horen we naast David Paton, Stuart Elliott, Ian Bairnson, Eric Woolfson, Duncan Mackay en het complete orkest en koor onder anderen de stemmen van Dean Ford, Colin Blunstone, Lenny Zakatek en John Miles. Hoe vakkundig de muzikanten, hoe knap de productie ook weer is; helaas is het materiaal compositorisch niet zo heel indrukwekkend, vind ik. Opener Voyager en het daarop volgende What Goes Up ... zijn nog zeer sterk, daarna blijft het materiaal - met uitzondering van de instrumentale In The Lap Of Gods - niet zo in den kop hangen als op de twee vorige platen. Maar dat kan aan mij liggen. In 2008 kwam er een remaster van het album en die kocht ik pas op 9 januari 2017. Daarop weer een en ander aan extra's, waaronder veel demo's en ruwe mixen, plus een instrumentale suite van de drie openingsstukken.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_204742450
Goeie topic titel ^O^
Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
  Redactie Frontpage zondag 15 mei 2022 @ 20:48:40 #5
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204764632
bazbo cd1814: The Alan Parsons Project - The Turn Of A Friendly CardAls ik een album van The Alan Parsons Project moet opnoemen dat van voor naar achter helemaal snor zit, dan is dit het eerste dat bij me op komt. The Turn Of A Friendly Card verscheen in 1980 en is zoals de titel doet vermoeden wederom een conceptplaat, dit keer handelend over gokken en de effecten van gokverslaving. Parsons en Woolfson trekken op alle fronten alles uit de kast: compositorisch is dit een zeer sterk album, qua arrangementen, orkestraties en studiotechniek (het is 1980) lik je je vingers af en de heren weten zich omringd met een team studiomuzikanten die z'n wiedeweerga niet kent: Elliot, Bairnson en Paton zijn er weer en aan zangers dit keer ook geen gebrek (Woolfson, Elmer Gantry, Lenny Zakatek en de prachtstem van Chris Rainbow). Het album opent al gelijk monumentaal met de fanfare die May Be A Price To Pay start. Daarna drie schitterende songs: Games People Play, Time en I Don't Wanna Go Home. Plaatkant twee begint met de instrumental The Gold Bug, geïnspireerd op het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe en het had niet misstaan op het album uit 1976 dat geheel aan Poe is gewijd. Hoogtepunt van de elpee is de dik een kwartier durende songsuite The Turn Of A Friendly Card. Het is Chris Rainbow die de mooie melodie van het thema mag zingen en daarna komen drie delen (waaronder het pakkende Snake Eyes en de goede song Nothing Left To Lose) om te eindigen met een reprise van het thema. We hebben hier een vinylversie in de kast staan die De Vrouw kocht ergens begin jaren zeventig, aangestoken door een huisgenoot die 'm had. In 2008 kwam er een remaster op cd en die kocht ik op 13 mei 2011. Het moge duidelijk zijn: de muziek van APP is gemáákt voor de cd en de albums behoorden destijds ook tot de eerste die op cd verkrijgbaar waren. Deze remaster uit 2008 klinkt ook weer geweldig en bovendien krijgen we een zwikkie extraatjes: dit keer zeven demo's, backing tracks en ruwe mixen die niet zo heel veel toevoegen. Maar het gaat om de plaat zelf en die is fenomenaal.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_204786589
Nou hier ook maar weer eens een album posten dan. Nieuwe aanwinst:

Otoboke Beaver - Super Champon.

Japanse all female punk/hardcore band. Lekker raggen in de stijl van Boredoms en zo. En ook gewoon geweldig leuk :Y

https://www.youtube.com/shorts/tRVyCRyMPZ0
Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
  Redactie Frontpage donderdag 19 mei 2022 @ 08:05:36 #7
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204796664
bazbo cd1815: The Alan Parsons Project - Eye In The SkyDe commerciële doorbraak komt dan in 1982 met dit album. Op het eerste gezicht en gehoor geen conceptalbum, maar schijn bedriegt. Het gaat over verbinding en combinaties en dan vaak tweetallen (Eye In The Sky, Gemini, Silence And I, Old And Wise), maar misschien maak ik dat er zelf van. Productioneel zitten Woolfson en Parsons op de toppen van hun kunnen; er staan ook een paar dikke hits op de plaat: het door Woolfson gezongen titelnummer, het stuiterende Psychobabble en de megakwijler Old And Wise (waarin oud-Zombies Colin Blunstone komt hijgen). Zeer beroemd zijn de twee instrumentaaltjes Sirius (dat de plaat opent) en Mammagamma: beide worden vaak gebruikt in reportages/documentaires of bij sportgelegenheden. Het bombastische Silence And I laat de perfecte mix van pop, prog en klassiek horen en is misschien wel een van de allersterkst uitgewerkte stukken van het project. De rij met pakkende liederen is grandioos, misschien dat een of twee op de plaat staan die niet zo passend zijn of goed werken. De batterij muzikanten en zangers is weer uitgebreid; vooral de zangers maken indruk: Woolfson, Chris Rainbow, Lenny Zakatek, Elmer Gantry en eerder genoemde Colin Blunstone. Ik had de elpee al halverwege de jaren tachtig en een remaster (uit 2007) staat sinds 20 januari 2012 in de kast. Daarop ook weer een boel extra': twee demo's, twee songversies waarop Woolfson de zang doet en twee lange suites (de instrumentale The Naked Eye en Eye Pieces met alleen het orkest). Zeer mooi mensen. Na Eye In The Sky vond ik het werk van The Alan Parsons Project te lichtvoetig en poppy worden en daarom is dit de laatste in het rijtje.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 19 mei 2022 @ 12:12:04 #8
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204798525
bazbo cd1816: Jaco Pastorius - Jaco PastoriusOp zijn eerste soloalbum (uit 1976) laat Jaco Pastorius horen hoe goed zijn basspel in allerlei stijlen past. Smooth jazz, big band, bop, funk, u noemt het maar op. De wat poppier kant of die zijde van hem die is te beluisteren bij Joni Mitchell komt hier minder aan de orde en dat is maar goed ook, want ondanks de waaier van invloeden en stijlen is dit album toch een geheel. Pastorius weet zich omringd met vele groten der jazzaarde: Narada Michael Walden, Lenny White, Don Alias, The Brecker Brothers, David Sanborn, Wayne Shorter en Herbie Hancock. Daarnaast horen we in sommige stukken andere blazers en een complete strijkerssectie. Het is maar wat er voor de compositie nodig is. Daaronder ligt dan de basis: Pastorius' vloeiende lijnen die, hoewel virtuoos, altijd ten dienste staan van de muziek. Zeer gaaf. Ik heb hier een remaster uit 2000 die ik kocht op 28 december 2017 en die met twee bonusstukken nog weer dik een kwartier extra heeft. Met grote regelmaat trek ik deze uit de kast.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 19 mei 2022 @ 20:37:14 #9
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204804211
bazbo cd1817: La Pat - Eine Frau Für Die LiebeIk weet niet eens meer waar of wanneer of in welke omstandigheden ik dit voor het eerst hoorde. Het zou kunnen zijn dat er een reportage op televisie was begin 1990 over het fenomeen La Pat en haar bijzondere album uit 1989. Wel weet ik dat ik toen op 22 maart 1990 naar de winkel ging en het album kocht. Achter La Pat gaat de (toen) jonge muzikante en zangeres Patty Trossèl schuil. In het dagelijks leven is ze een wat schuchtere dame, maar als ze de pruik van La Pat opzet dan speelt ze de rol van dominante vrouw. La Pat maakt piep-en-knor-muziek die zo uit het oeuvre van Kurt Weil of Tom Waits had kunnen komen. Ze kreunt, krijst en zingt in het Duits, Frans, Engels, Italiaans, koeterwaals en alles daartussenin. Qua instrumentarium is het ook zeer divers: piano, orgel, harmonium, blazers, gitaar, strijkers, bespeeld door verschillende muzikanten. Meest in het oor springend zijn Carel Kraaijenhof op bandoneon en een speciale rol is weggelegd voor het draaiorgel De Arabier. La Pat zelf speelt piano, harmonium, accordeon, harmonica, synthesizer en percussie. Ook tekent ze voor de composities en de teksten, al krijgt ze bij dat laatste af en toe hulp van Tosca Niterink. Het album heeft zelfs een hitje (Keukenhof). Tijden niet beluisterd en nu ik het weer hoor, krijg ik diezelfde kriebels als in 1990: ik wil méér van dit!

Zoekend op YT naar materiaal van dit album (niet te vinden), stuit ik op drie clips die Erwin Olaf heeft gemaakt voor een tv-special, uitgezonden door de VPRO in maart 1990. Aha!
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 20 mei 2022 @ 20:45:43 #10
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204814421
bazbo cd1818: La Pat - La Gabbia D'OroTwee jaar later komt La Pat met een godverdomde opera! 'An opera by Patty Trossèl in co-operation with Peter van Hintum', staat er op de hoes. Ik koop 'm op 30 januari 1992 als hij net uit is en ben bijzonder aangenaam verrast. Ik vond de Waits- en Dreigroschenoperachtige liedjes van de voorganger zeer sterk, maar dit is een grote stap verder. Geen lichte kost: La Pat schotelt ons een verhaal voor dat ze zingt in het Italiaans (ik heb geen flauw idee waar het over gaat), begeleid door een heus orkest, waarin de naam van bassist Greg Cohen opvalt. Die man kennen we van zijn werk met jawel Tom Waits. Wederom is Carel Kraaijenhof er met zijn trekzak. Peter van Hiltum helpt met het componeren van enkele delen en speelt accordeon, harmonium, piano en percussie. De hoesfotografie is van Erwin Olaf. La Pat zelf speelt accordeon en fluit en zingt de sterren van de hemel. Zeer bijzonder album dat ik ook al in geen tijden heb beluisterd.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zaterdag 21 mei 2022 @ 20:08:08 #11
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204823234
bazbo cd1819: La Pat - Gevleugelde DonnaIk hoor (na La Gabbia D'Oro) een tijdje niets meer van La Pat. Of het moet zijn dat ze de muziek maakte bij de film Theo en Thea en het tenenkaasimperium. In 1996 en volgens mij op 8 oktober van dat jaar, zie ik in schouwburg Orpheus hier in ons zo majestueuze Apeldoorn de voorstelling Gevleugelde Donna. La Pat zingt daarin tweeëntwintig liederen, begeleid door een kwintet muzikanten, aangevoerd door Robert van der Tol en Tiedo. Ik herinner me er weinig van, alleen dat ik het zeer sfeervol vond allemaal. Volgens mij kocht ik die avond de bijbehorende cd, waarop veertien liederen uit de voorstelling, vertolkt door nagenoeg hetzelfde gezelschap. Chansons, aria's, walsen, liederen in het Frans, Engles, Italiaans en Nederlands. Het merendeel van de muziek en teksten is van Patty Trossèl zelf. Er zijn uitzonderingen, zo is er Pauline's Aria, uit de opera Pique Dame van Tsjaikovsky. Het is echte theaterluistermuziek en dat verklaart misschien waarom ik dit album zo goed als nooit uit de kast trek. Na dit album maakt La Pat nog drie platen (in 2002, 2007 en 2017), maar die zijn compleet aan mijn aandacht ontsnapt.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 22 mei 2022 @ 10:25:01 #12
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_204827517
bazbo cd1820: Tony Patterson & Brendan Eyre - NorthlandsOver deze twee gasten weet ik niet zo veel te vertellen. Ik ken hun werk niet. Het moet begin mei 2017 geweest zijn dat ik ergens een recensie las van dit album en ik kocht het op 19 mei 2017. Beide heren zijn multi-instrumentalist op toetsen en gitaren en krijgen hulp van allerlei muzikanten waarvan Steve Hackett en broeder John Hackett de meest opvallenden zijn. Op Northlands krijgen we melodieuze en prachtige prog te horen, die het houdt tussen Pink Floyd en Genesis. Een van beide heren heeft ook nog eens een stem die qua timbre veel weg heeft van Peter Gabriel, dus dat is helemaal bonus. Het album opent met de lange suite Northbound en daarna komen nog eens acht schitterende instrumentale en vocale stukken, die niet hadden misstaan op een van de eerste vier soloplaten van Gabriel. Toch heeft de muziek van het duo vooral heel veel eigens en is het gewoon machtig mooi.
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')