abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204709364
Nog een paar dagen en dan is het zo ver: de grote finale. Maar wie gaat er met de trofee naar huis? Normaal komen nu de favorieten bovendrijven bij de bookmakers, en kan je de kansen redelijk vergelijken. Maar deze keer lijkt iedereen er heilig van overtuigd dat Oekraïne gaat winnen, en staat de rest op grote achterstand. Maar is dat terecht? Een vergelijking van de kanshebbers, met hun quotering voor de winst:

OEKRAINE 1.63

Pro:
-De oorlog. Hoe triest de aanleiding ook is, er wordt algemeen verwacht dat WE als publiek massaal op Oekraïne gaan stemmen om ze een hart onder de riem te steken.
-Ook juryleden zullen stemmen op basis van het sentiment. En anders is het wel omdat hun stemmen met naam en toenaam voor de eeuwigheid op Wikipedia komen, en wie wil dat ene harteloze jurylid zijn dat Oekraïne niet hoog zet?
-Sowieso stemmen juryleden vaak makkelijker voor wat op 1 bij de bookmakers staat.
-Het liedje zelf is misschien niet de beste, maar het zou normaliter wel onderste helft Top 10 scoren. Dan voldoet een relatief kleine oorlogsbonus om te winnen.
-De inzending is uniek in het deelnemersveld.
-Landen in de regio zullen geneigd zijn op Oekraïne te stemmen, mede doordat Rusland er niet bij is. Ook uit landen als Portugal, Italië en Israël kan de nodige diaspora voting komen.

Contra:
-Gaan we wel echt allemaal op Oekraïne stemmen, ongeacht het liedje? Ken of ben jij zo iemand?
-Dit liedje is niet beter dan Shum vorig jaar, en dat pakte nog geen 100 punten bij de jury.
-Zieligheidsbonussen zijn er op het ESF eigenlijk nog nooit geweest. Uitvoerenden met een handicap scoorden eerder juist lager, en in eerdere jaren kregen landen die in een moeilijke periode zaten ook niets extra's. Andersom werd Rusland ook nooit afgestraft voor wangedrag. Mensen lijken toch echt eerst op het liedje te stemmen.
-In de eigen voorronde werd Kalush Orchestra slechts 3e bij de vakjury, waardoor Alina Pash won. Pas nadat zij gediskwalificeerd was, mochten ze überhaupt naar Turijn afreizen.

VERENIGD KONINKRIJK 8.8

Pro:
-Zo'n sympathieke uitvoerende als Sam Ryder gaan we op het ESF niet snel meer tegenkomen.
-Hij hoeft ook een goede en geloofwaardige uitstraling, net als Mikhal Szpak, die ooit namens Polen geweldig presteerde bij de televoting.
-UK heeft als land een goede X-factor, in vergelijking met bijvoorbeeld Letland of Montenegro. Ongeacht of het positief of negatief is, iedereen vindt wel wat van de Britten, waardoor ze makkelijker aandacht trekken.
-Hij zingt in het Engels. Geen verrassing, maar juryleden stellen dat meestal op prijs.
-Bijna alle favorieten komen in de eerste helft, en gaan daar elkaar dwarszitten. UK heeft alle ruimte om omringd te worden door de IJslanden en Litouwens van deze wereld in de tweede starthelft.
-UK won dit jaar de Eurojury. Dat is een goede indicatie voor de ESF-jury.

Contra:
-Zo goed is het liedje ook weer niet. Het is drie minuten gas geven en vrij repetitief.
-Iedereen haat UK, volgens de inwoners zelf.
-De voorbije jaren ging er naast het liedje ook altijd wel wat mis met de uitvoering. De BBC heeft een slechte naam.
-Gaat Sam zijn sympathieke uitstraling kunnen uitspelen in drie minuten een liedje zingen? Of zien mensen gewoon een iets te enthousiaste gek met een hoog stemmetje, wat eerder ongemakkelijk is.

ZWEDEN 11

Pro:
-Dit liedje snijdt door de ziel, en zal veel emotie opwekken bij zowel jury als televoting.
-Het gaat naar alle waarschijnlijkheid in de tweede starthelft komen.
-Noorwegen lijkt niet zo'n enorme impact te hebben, waardoor de weg vrij ligt naar 12 punten uit heel Scandinavië en de rest van Noordwest-Europa.

Contra:
-De stem van Cornelia is niet altijd even sterk.
-Bij de repetities ging er veel fout, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het even sterk in beeld komt als in de eigen voorronde. De meest vergelijkbare recente Zweedse inzending Undo strandde in 2014 als 3e, en om te winnen volstaat waarschijnlijk niet dat dit niet de volle impact heeft op de kijker.
-In de voorronde werd Cornelia slechts tweede bij het publiek, ruim achter Anders Bagge.
-Gaat elke televoter even enthousiast reageren op een zangeres met een rauw en niet zo charmant stemgeluid?

ITALIE 11.5

Pro:
-In tegenstelling tot alle anderen in de Top 5 van de bookmakers, boekte Brividi in de eigen voorronde een duidelijke overwinning bij zowel jury als televoting (UK was intern gekozen).
-Mahmood is geliefd bij het publiek. In 2019 won hij net niet achter Duncan Laurence.
-Een Italiaanse liedje, in een show met Italiaanse 'charme' is uitstekend op zijn plek, en zal goed overkomen.
-Italië scoort consistent goed op het ESF. Door een combinatie van kwaliteitsinzendingen en de nodige diaspora voting van Italianen over heel Europa. Die groep zal voor een ESF in Turijn sowieso massaal voor de buis zitten.
-Dit werd 2e bij de Eurojury. Nu weer 2e en 2e achter Oekraïne bij de televoting is normaliter genoeg.

Contra:
-Het liedje is echt heel mooi. Maar ook vrij saai. Zowel bij de jury als televoters is de kans aanzienlijk dat er velen tussen zitten die er niet zo veel mee hebben. Zeker in een onverstaanbare taal.
-Italië scoort heel hoog bij de televoting, maar dat nummer is wat geflatteerd doordat ze vaak heel laat in de show kwamen. De laatste drie keer als 26e, 22e en 24e. Deze keer moeten ze als 9e, dezelfde startpositie als waar Occidentali's Karma van teleurstelde.
-Italië heeft rond dit ESF met hun organisatorische kwaliteiten niet echt gewerkt aan de gunfactor. Dat kan leiden tot een lagere score, met name bij de jury.

SPANJE 28

Pro:
-Dit liedje is uniek in het deelnemersveld.
-De act is briljant. Zelden werd er op een ESF zo goed gedanst.
-Ondanks de loting in de eerste starthelft zal de EBU er alles aan doen om Spanje als grootmacht weer eens aan een resultaat te helpen met een relatief late startpositie.
-Het liedje is niet echt vernieuwend. Dit kan leiden tot extra stemmen van de doorgaans wat oudere juryleden, die denken te kunnen inschatten wat hip is.

Contra:
-Dit liedje is toch eigenlijk wel te matig om in aanmerking te komen voor de winst, zeker in vergelijking met wat scoorde in recente edities. Het had ook 20 jaar terug gemaakt kunnen zijn.
-Chanel werd in de eigen voorronde maar 3e bij de televoting. Waarom zou het tegen de rest van Europa dan beter gaan?
-Waar ligt de grens tussen 'sex sells' en 'het ESF is een familieshow'? Een winnaar moet geliefd zijn bij kijkers van alle leeftijden.
-Spanje heeft al 8 jaar niet meer buiten de onderste 5 gescoord. Dat geldt meestal voor landen met weinig buren en diaspora voting.

De andere landen staan nu bij de bookmakers op minder dan 2% kans, dus een overwinning zou een enorme stunt zijn. Maar zeg nooit nooit. Wie gaat er volgens jou dit jaar winnen? :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Fred_B op 11-05-2022 20:19:24 ]
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator woensdag 11 mei 2022 @ 20:36:11 #2
375570 crew  Cyan9
pi_204709910
Kwaliteitstopic weer Fred!
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  roze woensdag 11 mei 2022 @ 20:37:57 #3
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_204709952
Oekraïne
pi_204713036
Moldavië IJsland Nederland Oekraïne.
"You are gonna be able to get your vaccine as soon as you turn five, I know you are excited, I know you are eager, in some places across the country you can even start making your appointment now, for shortly after your birthday!"
  woensdag 11 mei 2022 @ 22:42:24 #5
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_204713210
VK.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_204713285
Oekraine
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_204713311
Moldavië natuurlijk.
pi_204715964
Dit is nu de tussenstand bij de bookmakers:

1. Oekraïne op 1.54
2. UK op 8.80
3. Italië op 11.50
4. Zweden op 13.50
5. Spanje op 25.00
6. Polen op 90
7. Griekenland en Nederland op 140
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_204715984
Moldavie
Spanje
Nederland

Een van deze 3.
  donderdag 12 mei 2022 @ 10:35:47 #10
478909 molloot200
alles muziek.
pi_204716100
Ik ga voor het Verenigd Koninkrijk :Y
pi_204716125
Het zal Oekraïne wel worden. Maar winst voor Moldavië zou echt de grootste stunt in decennia zijn.
pi_204716719
Ik dacht ook UK, maar als ik zie dat Oekraïne op 54% staat, denk ik dat zij winnen. Kan me niet voorstellen dat dat niet zo zal zijn met zo’n percentage.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:07:18 #13
472105 Amarinthe
Ik weet het ook niet
pi_204716824
Ik denk Oekraïne in ieder geval niet. Omdat er dan zo veel mensen zullen zeuren dat het political is en omdat je dan het drama hebt met wie/waar hosten (want Kalush wil dat Oekraïne het zelf doet). Ik geloof stiekem wel dat de EBU er voor kan zorgen dat ze niet winnen.
En ik denk dat er genoeg jury is die zich niet laat beïnvloeden en dus logischerwijs Oekraïne niet hoog ranked (rap valt bijna nooit goed). Dan zouden ze echt best gered moeten worden door televote en ik denk dat er toch nog veel mensen zijn die al denken dat ze winnen en niet stemmen.
pi_204717138
Spanje. Want lekkere zomerhit.
pi_204717171
Hoop zelf op UK, maar ik denk toch Oekraïne uiteindelijk. Al vind ik dat zelf geen winnaar, en ik denk dat ze niet door alle juries even goed beoordeeld gaan worden. Maar dan vervolgens een shitload aan televoting punten krijgen natuurlijk, en dat zal wel genoeg zijn om te winnen.
Bij UK vrees ik dan meer voor de televoting uitslag, die zou wel eens een beetje tegen kunnen vallen. Zeker vergeleken met Oekraïne en/of wellicht ook wat andere landen. Maar als hij een runaway winnaar is bij de juries, en die kans zit er wel in, dan kan dat ook genoeg zijn.
NL schat ik ergens 5-10 nu. Top 15 in ieder geval denk ik. Maar da's ook afhankelijk van de startplek
pi_204717232
Dat Oekraïneliedje is nog minder te inhaleren dan het Nederlandse.
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:55:49 #17
467241 lashatumbai
Russia goodbye.
pi_204717243
Meeste kans:

Verenigd Koninkrijk of Oekraïne,

Maar ik zie het Spanje ook wel doen! Zweden en Italië niet
  PR en moderator donderdag 12 mei 2022 @ 13:05:43 #18
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_204717329
Ik roep iets heel geks en ik zeg Servië :7

(Anders Oekraïne, UK of Spanje :@ )
"Moira heeft had wel een punt."
- Pharkus, 2017
  PR en moderator donderdag 12 mei 2022 @ 13:07:26 #19
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_204717341
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 11:56 schreef GeorgeM het volgende:
Ik dacht ook UK, maar als ik zie dat Oekraïne op 54% staat, denk ik dat zij winnen. Kan me niet voorstellen dat dat niet zo zal zijn met zo’n percentage.
Mja, dat percentage wordt bepaald door hoe veel mensen geld inzetten op wie zij dénken dat er wint. Heel veel mensen dénken dat Oekraïne gaat winnen omdat ze dénken dat er veel mensen puur vanuit sympathie op zullen stemmen. Ik denk dat dat nog wel mee gaat vallen en mensen vooral zullen stemmen omdat ze het echt een leuk nummer/goede act vinden. En als alleen die stemmen overblijven is de kans denk ik echt niet meer dan 50% maar gewoon iets van 33% tegenover 33% voor UK en 33% voor Spanje ofzo snapje.
"Moira heeft had wel een punt."
- Pharkus, 2017
pi_204717530
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 13:07 schreef Moira het volgende:

[..]
Mja, dat percentage wordt bepaald door hoe veel mensen geld inzetten op wie zij dénken dat er wint. Heel veel mensen dénken dat Oekraïne gaat winnen omdat ze dénken dat er veel mensen puur vanuit sympathie op zullen stemmen. Ik denk dat dat nog wel mee gaat vallen en mensen vooral zullen stemmen omdat ze het echt een leuk nummer/goede act vinden. En als alleen die stemmen overblijven is de kans denk ik echt niet meer dan 50% maar gewoon iets van 33% tegenover 33% voor UK en 33% voor Spanje ofzo snapje.
Dat denk ik ook, al zal dat percentage voor Oekraïne waarschijnlijk niet zo veel meer veranderen. Normaal gesproken heb je wel dat landen heel sterk uit de semi komen, en dan stijgen bij de bookmakers. Maar nu komen drie van de favorieten uit de Big 5, dus daarbij heb je dat niet, en van Zweden of Polen verwacht ik dat eigenlijk niet.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_204731064
Bookmaker update na de startvolgorde

1. Oekraïne op 1.40
2. UK op 9.20
3. Zweden op 12
4. Italië op 25
5. Spanje op 34
6. Servië op 140
7. Polen op 170

De rest staat ondertussen ruim boven de 200. Oekraïne heeft nu op Betfair 71.4% kans om te winnen. En dus 28.6% kans dat het één van de 24 andere liedjes wordt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  vrijdag 13 mei 2022 @ 09:14:32 #22
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204731140
Oekraïne met een monsterscore en dat weet iedereen, alleen willen veel mensen het niet geloven.

quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 13:07 schreef Moira het volgende:

[..]
Mja, dat percentage wordt bepaald door hoe veel mensen geld inzetten op wie zij dénken dat er wint. Heel veel mensen dénken dat Oekraïne gaat winnen omdat ze dénken dat er veel mensen puur vanuit sympathie op zullen stemmen. Ik denk dat dat nog wel mee gaat vallen en mensen vooral zullen stemmen omdat ze het echt een leuk nummer/goede act vinden. En als alleen die stemmen overblijven is de kans denk ik echt niet meer dan 50% maar gewoon iets van 33% tegenover 33% voor UK en 33% voor Spanje ofzo snapje.
Odds bij wedkantoren zijn maar voor een klein deel afhankelijk van hoeveel geld er wordt ingezet op bepaalde kandidaten.
pi_204731225
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2022 09:14 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Oekraïne met een monsterscore en dat weet iedereen
Toch zou dit voor mij een enorme anticlimax zijn, want het is zeker niet het beste nummer in de competitie. Dus een overwinning zou vooral op basis van sympathy votes zijn.

Maar sowieso is er dit jaar niet een nummer dat er bovenuit steekt, eigenlijk.
pi_204731297
Oekraïne of Zweden. Beiden zullen het goed bij zowel de jury’s als televote.

De UK zie ik eigenlijk niet winnen (maar zal het hem zeker gunnen). Mocht hij al een hoge score krijgen bij de jury’s, dan denk ik dat de televote hem gaat opbreken (zo rond de 100 punten).

Spanje maakt alleen kans als het een beetje kan bijblijven bij de jury’s (meer dan 150 punten) en dan hard uithaalt bij de televote. Chanel heeft dan echt een Maneskin of Keiino score nodige en dat zie ik haar ook weer niet doen. Ik gok dat rond de 200 televote punten de max is.

Italië zie ik dan wel weer stabiel scoren bij zowel de jury’s als televote, maar bij allebei 150 punten ofzo.

Voor S10 gok ik dat ze rond de 100 punten haalt bij de jury’s en zo’n 30 bij de televote (veel van België en nog wat losse puntjes hier en daar).
leven zoals het leven is
pi_204731405
Oekraïne

De andere favorieten zijn denk ik niet favoriet genoeg, stemmen worden teveel verdeeld.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')