abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 22 augustus 2022 @ 09:11:53 #276
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_205709961
Leuk educatief stukje over Afrika:


(reacties van oa Afrikanen onder het filmpje ook wel interessant)
  maandag 22 augustus 2022 @ 15:42:08 #277
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_205713147
quote:
9s.gif Op maandag 4 juli 2022 22:00 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
Feyenoord werd helemaal afgeslacht
Ik geloof dat Feyenoorders daar een beetje de overhand hadden hahaha.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_205728027
twitter

_O-
Is Slava Taiwani a thing yet?
pi_205919624
twitter
pi_205941519
Nu Jeroen Pauw met het programma Nederland is Vol.
Benieuwd wat de insteek zal zijn, al is dat bij de VARA meestal wel duidelijk.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  zondag 11 september 2022 @ 22:13:46 #281
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205942092
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 21:29 schreef Pedroso het volgende:
Nu Jeroen Pauw met het programma Nederland is Vol.
Benieuwd wat de insteek zal zijn, al is dat bij de VARA meestal wel duidelijk.
Nederland is niet vol

ruimte zat , men wil niet meer bouwen

maar de klimaatopwarming is toch niet meer te stoppen , over 10 jaar is het onleefbaar in zuid- Europa en dan zal je nog wat asiel/ klimaatvluchteligen zien komen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_206085258
quote:
Woningminister De Jonge wil minder migranten in NederlandMinister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting vindt dat er in Nederland minder migranten moeten worden opgenomen. Een concreet cijfer wil hij niet noemen, maar het moet "heel veel minder" zijn. "Dat getal zullen we met elkaar moeten formuleren." Dat zegt de bewindsman in het Nederlands Dagblad.


De Jonge haalt daarin het migratiesaldo aan, een getal dat zegt hoeveel meer mensen naar Nederland verhuizen dan naar het buitenland vertrekken. Het zijn er volgens hem nu meer dan 100.000 per jaar en ook stelt hij dat Nederland het zich niet kan veroorloven "geen grip te hebben op migratie".

'Disruptief'
In politiek Den Haag wordt continu gezegd dat Nederland vanwege internationale verdragen het migratiesaldo niet kan benvloeden, maar De Jonge vindt dat geen sluitend argument. "'Er zijn landen om ons heen die het echt beter doen. Je kunt niet schouderophalend voorbijgaan aan een groei die in potentie disruptief is voor alles wat we belangrijk vinden." Het is niet de eerste keer dat De Jonge pleit voor minder migranten. Dat deed hij onder meer verschillende keren in 2020, toen De Jonge in de race was voor het lijsttrekkerschap van het CDA en ook toen hij dat eenmaal was. In het regeerakkoord van het huidige kabinet staat dat wordt overwogen met een "beleidsmatig richtgetal" te gaan werken voor arbeids-, kennis- en asielmigratie. Men hoopt daarmee meer grip te krijgen op migratie.
pi_206095389
twitter
pi_206095451
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2022 10:57 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]
Tja, zo werkt dat. Schijnbaar is er een groot taboe bij een groot deel vd Ned. bevolking om ook maar enigszins kritisch te zijn op de explosieve bevolkingsgroei, zowel nationaal als internationaal.
Nu komt Hugo de Jong voorzichtig met wat kanttekeningen maar dat zal ook wel weer bekritiseerd worden maar er is geen speld tussen te krijgen.
Je kunt wel 900.000 woningen bouwen de komende 10 jaar maar als de bevolkingsgroei nog groter gaat worden dan is het dweilen met de kraan open.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_206104378

Het gaat ook Groningen te boven
quote:
GRONINGEN
VRAAG NAAR DRINKWATER STIJGT DOOR GROEI VAN BEVOLKING EN ECONOMIE

De bevolking in Groningen groeit. Er worden twintigduizend woningen in de stad Groningen gebouwd. De economie groeit en er komt meer chemische industrie. Meer drinkwater is gewenst en het Waterbedrijf Groningen heeft de plicht dat te leveren. Maar intussen loopt het bedrijf al tegen de grenzen van de vergunningen aan en dan groeit ook nog eens de vraag naar water in tijden van droogte, perioden waarin bovendien de inname van water af en toe beperkt of zelfs gestaakt moet worden. Aftoeren, noemen ze dat. Zoals in de afgelopen vijf jaar vier zomers is gebeurd bij de inname van water uit de Drentsche Aa. Tjitske Brand, hoofd strategie en onderzoek bij Waterbedrijf Groningen: „Tien jaar geleden dachten we nog dat we misschien wel wat minder water konden gaan winnen. Inmiddels is het omgekeerde het geval. Alles komt nu samen. De vraag stijgt snel. We moeten iets ondernemen. We moeten meer grondwater winnen.”

Waterbedrijf Groningen is een van de drie drinkwaterbedrijven in Nederland die „per direct” moeite hebben te voldoen aan de vraag naar drinkwater.

Deze maandag informeert het bedrijf omwonenden van de bestaande winlocatie De Groeve in het Drentse Tynaarlo over plannen om aan het grondwater hier niet tien maar voortaan twaalf miljoen kuub water per jaar te onttrekken. De meeste bronnen van het waterbedrijf liggen in Drenthe, aangezien in Groningen, grenzend aan de Waddenzee, het grondwater te zout is. Er is al hydrologisch onderzoek gedaan, er lijken geen negatieve effecten te zijn op de Drentsche Aa, een Natura 2000-gebied. Wel kunnen bij enkele adressen „zettingseffecten” optreden door het onttrekken van meer grondwater in een deels venige bodem. Daarover is men in gesprek met bewoners. „Als de procedures soepel verlopen, zouden we eind volgend jaar meer grondwater kunnen winnen”, zegt projectleider Gerda Brilleman. Toch moet het bedrijf afwachten of de vergunningen op tijd rond komen. Zou het in de tussentijd niet slim zijn om klanten aan te sporen zuiniger om te gaan met water? „Dat doen we, maar gedragsverandering is vaak een proces van jaren”, zegt Tjitske Brand. Wat het bedrijf via een dochteronderneming Northwater nu al doet, is contracten afsluiten met industrie voor de levering van water uit de Eems, niet volledig gezuiverd maar schoon genoeg als proceswater of koelwater. Tjitske Brand: „Door gebruik te maken van de industriewaterfabriek aan het Eemskanaal blijft er meer gezuiverd water uit andere bronnen over voor de consument.”
https://www.nrc.nl/nieuws(...)4143134?t=1664143337
pi_206105293
quote:


'Snel extra waterbronnen nodig om overal drinkwater te kunnen garanderen'

Woningbouw, droogte, verzilting en bedrijven die steeds meer water verbruiken bedreigen de toegang tot drinkwater. Als Nederland niet snel maatregelen neemt, kan er in de toekomst niet overal drinkwater uit de kraan worden gegarandeerd. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Waterbedrijven (Vewin).

"Het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan", staat in een nieuw rapport van Vewin. Niet alleen de beschikbaarheid, ook de kwaliteit van drinkwater verslechtert. Drinkwaterbronnen raken namelijk steeds meer vervuild door landbouw, industrie en huishoudens.

Waterbedrijven zijn wettelijk verplicht drinkwater te leveren aan huishoudens. Maar in sommige regio's ontstaan nu al problemen "die het voldoen aan de leveringsplicht bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken", schrijft Vewin. Dit is bijvoorbeeld het geval in de regio rond Den Haag, de provincie Groningen, het gebied rondom Amersfoort en Twente. Als er geen actie wordt ondernomen, raakt voor 2030 bijna heel Nederland in de problemen.

Het is dan maar de vraag of er in alle 900.000 woningen die het kabinet wil bouwen water uit de kraan komt. Waterbedrijf Vitens voorspelt problemen in Twente en in en rond Amersfoort en Utrecht. "In die regio's ligt een grote woningbouwopgave", legt Peter Salverda van Vitens uit. "We roepen echt op om actie te ondernemen zodat er meer water beschikbaar komt en er bewuster met water wordt omgegaan. Anders is drinkwater niet meer vanzelfsprekend voor die nieuwe woningbouwlocaties."

Nieuwe waterbronnen
Extra water zou kunnen komen uit nieuwe drinkwaterbronnen. Vewin wil dat de Rijksoverheid en provincies snel nieuwe bronnen aanwijzen en dat drinkwaterbedrijven die ook echt maximaal kunnen benutten. Dat is nu nog niet altijd het geval en daarom moeten vergunningsprocedures worden versneld, vinden de waterbedrijven. "De bedrijven [...] lopen vast in steeds langer durende procedures en trage besluitvorming."

Waterbedrijf Dunea, in het westelijke deel van Zuid-Holland, kan dat beamen. Het bedrijf gebruikt drie duingebieden om water te winnen en te filteren. "Wat lastig is, is dat we middenin een natuurgebied zitten", zegt Willemijn Bouland, manager strategie bij Dunea. "We willen zorgen dat zowel de natuur als het drinkwater tot hun recht komen. Dat vraagt veel afstemming, documentatie en vergunning. Dat duurt gewoon heel erg lang en wat mij betreft zou dat wat sneller mogen."

Scheuren in huizen
Maar natuurorganisaties en omwonenden staan niet te springen om een snelle uitbreiding van de waterwingebieden. In het Overijsselse Den Ham vrezen buurtbewoners nog meer scheuren in hun huizen door grondwaterdaling. "Het dilemma waar we voor staan is dat iedereen drinkwater nodig heeft, maar dat winning mogelijk ook tot omgevingseffecten leidt", zegt een woordvoerder van de provincie Overijssel. De provincie onderzoekt of er veilig meer water opgepompt kan worden.

Stichting Duinbehoud wijst op andere risico's van extra waterwinning. Een lage waterstand leidt op sommige plekken tot minder biodiversiteit, zegt directeur Marc Janssen. "We zien nu dat uitbreiding van waterwinning eerst wordt gefaciliteerd en pas daarna wordt de natuurschade gecompenseerd. Terwijl je dat eigenlijk zou moeten omdraaien."

Om schade aan de natuur te voorkomen, moet Nederland veel meer inzetten op waterbesparing in plaats van extra waterwinning, vindt Janssen. De stichting sluit juridische stappen niet uit. "Het gaat spannend worden de komende jaren."
:') Allemaal onder Mark Rutte gebeurt.
  maandag 26 september 2022 @ 09:35:57 #287
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_206105639
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 08:51 schreef michaelmoore het volgende:
Taiwan is 5000 KM2 kleiner dan Nederland en er wonen 5.000.000 MEER inwoners

Nederland kan makkelijk 30 a 40 miljoen inwoners hebben
Maar willen we dat en is dit in het belang van de bevolking?

Ik wil niet in een mega-verstedelijkt semi-industriegebied wonen waar de oorspronkelijke identiteit en cultuur volkomen ondergesneeuwd is door een soort globalisme. Ik denk dat de meeste mensen dit niet willen.
Von Kopf bis Fu auf Liebe eingestellt
  maandag 26 september 2022 @ 09:42:33 #288
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_206105680
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 14:24 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]
Echt bizar hoe D66 denkt.
Zich nooit druk gemaakt om de woonsituatie van jongeren, maar nu er extra gezinnen naar Nederland gehaald kunnen worden moet er veel extra geld bij om dit maar zo snel mogelijk te realiseren!
Von Kopf bis Fu auf Liebe eingestellt
  maandag 26 september 2022 @ 10:52:20 #289
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_206106389
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 09:42 schreef LXIV het volgende:

[..]
Echt bizar hoe D66 denkt.
Zich nooit druk gemaakt om de woonsituatie van jongeren, maar nu er extra gezinnen naar Nederland gehaald kunnen worden moet er veel extra geld bij om dit maar zo snel mogelijk te realiseren!
D66 is er niet voor de Nederlander.
pi_206107369
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 08:51 schreef michaelmoore het volgende:
Taiwan is 5000 KM2 kleiner dan Nederland en er wonen 5.000.000 MEER inwoners

Nederland kan makkelijk 30 a 40 miljoen inwoners hebben
En hoe ga je dit verklaren en hoe gaat dit samen met "rekening houden met het milieu"?
Taalpurist.
  maandag 26 september 2022 @ 15:42:02 #291
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206109497
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 09:35 schreef LXIV het volgende:

[..]
Maar willen we dat en is dit in het belang van de bevolking?

Ik wil niet in een mega-verstedelijkt semi-industriegebied wonen waar de oorspronkelijke identiteit en cultuur volkomen ondergesneeuwd is door een soort globalisme. Ik denk dat de meeste mensen dit niet willen.
Meeste mensen , gezien de klimaat opwarming en dat men ( Syrie , Irak , Libanon ) naar koudere klimaten trekt en de booster positie van Nederland binnen de EU met de goede sociale voorzieningen is dat gewoon niet tegen te houden,
Nederland zal NOOIT uit de EU gaan want Nederland profiteert enorm van de Unie, door de economische divergentie tussen Noord en Zuid, ook al is de huidige Euro niet echt houdbaar

Ik zie Nederland naar een positie als van Californie toe gaan , overvol , ja echt overvol , waar de veestapel meer dan gehalveerd zal zijn

Ik zie er geen probleem voor overigens
nu neemt de woonbebouwing 3% van de oppervlakte in, dat kan wel naar 10% of 15 %..


quote:
7s.gif Op maandag 26 september 2022 12:18 schreef HSG het volgende:

[..]
En hoe ga je dit verklaren en hoe gaat dit samen met "rekening houden met het milieu"?
Veel minder veestapel en minder smerige bedrijven als TATA
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 26 september 2022 @ 15:43:51 #292
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_206109513
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 15:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Meeste mensen , gezien de klimaat opwarming en dat men ( Syrie , Irak , Libanon ) naar koudere klimaten trekt en de booster positie van Nederland binnen de EU met de goede sociale voorzieningen is dat gewoon niet tegen te houden,
Nederland zal NOOIT uit de EU gaan want Nederland profiteert enorm van de Unie, door de economische divergentie tussen Noord en Zuid, ook al is de huidige Euro niet echt houdbaar

Ik zie Nederland naar een positie als van Californie toe gaan , overvol , ja echt overvol , waar de veestapel meer dan gehalveerd zal zijn

Ik zie er geen probleem voor overigens
nu neemt de woonbebouwing 3% van de oppervlakte in, dat kan wel naar 10% of 15 %..
[..]
Minder veestapel en minder smerige bedrijven ,

Nee, want mensen hebben ook wegen, werkgelegenheid, winkels, sportfaciliteiten en natuur nodig. En de overgrote meerderheid van de bevolking wil niet in een mega-conglomeratie van 30 miljoen inwoners aan de delta wonen. Zeker niet als meer dan de helft van de inwoners van die conglomeratie niet-Nederlands is.
Von Kopf bis Fu auf Liebe eingestellt
  maandag 26 september 2022 @ 15:44:33 #293
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206109521
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 15:43 schreef LXIV het volgende:

[..]
Nee, want mensen hebben ook wegen, werkgelegenheid, winkels, sportfaciliteiten en natuur nodig. En de overgrote meerderheid van de bevolking wil niet in een mega-conglomeratie van 30 miljoen inwoners aan de delta wonen. Zeker niet als meer dan de helft van de inwoners van die conglomeratie niet-Nederlands is.
het is een feit, ik wil ook wel eens iets niet

nu komen er 120.000 inwoners per jaar bij, dat gaat naar de 500.000 per jaar , makkelijk
Alle voorwaarden voor een versnelde bevolkingsgroei zijn aanwezig door de klimaat verandering

Economisch top positie binnen de EU
koeler klimaat
voldoende werk
grote toestroom van expats
goede sociale voorzieningen
open voor asielaanvraag voor iedereen
Afgewezen aanvragen doen er verder niet toe , Bed , Bad en Brood is verplicht gegarandeerd door de EU

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 26-09-2022 19:33:19 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 11 oktober 2022 @ 07:20:41 #294
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206282038
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2022 19:22 schreef PzKpfw het volgende:

[..]
Onbeperkte bevolkingsgroei is alles behalve niet verkeerd.
Nederland heeft het deels zelf over zich afgeroepen door als hoog geindustrialiseerd land met een zeer sociaal uitkeringstelsel mee te doen met de EU en haar grenzen open te stellen voor alles en iedereen
Daarrnaast is er de verplichtte EU . Bed Bad en Brood regeling , dat is wel een aankomst garantie voor iedere immigrant

Ik zie Nederland doorgroeien tot een 35 miljoen inwoners dus moet er flink ruimte beschikbaar komen

Daarnaast kan tegenwoordig met internet iedereen ter wereld zich informeren over de mogelijkheden om een uitkering en met voorrang een mooie woning te verkrijgen hier, dank zij onze voorvechter van immigratie en huisvesting van Statushouders de Hugo de Jonge
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_206282060
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 15:42 schreef michaelmoore het volgende:
Veel minder veestapel en minder smerige bedrijven als TATA
In ruil daarvoor bouw je een land vol. Dat werkt het milieu net zo hard tegen.
Taalpurist.
  dinsdag 11 oktober 2022 @ 17:08:34 #296
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206287051
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 oktober 2022 07:24 schreef HSG het volgende:

[..]
In ruil daarvoor bouw je een land vol. Dat werkt het milieu net zo hard tegen.
nee dat hoeft niet , veel minder gebruik van staal en veel meer natuurlijke materialen en hergebruik
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_206287080
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2022 17:08 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee dat hoeft niet , veel minder gebruik van staal en veel meer natuurlijke materialen en hergebruik
Oh ja goh dat zal alles oplossen. :')
Taalpurist.
  dinsdag 11 oktober 2022 @ 17:13:33 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206287098
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 oktober 2022 17:11 schreef HSG het volgende:

[..]
Oh ja goh dat zal alles oplossen. :')
Staal kost veel energie en levert heel veel vervuiling op

Hout kan veel meer overnemen , mits men het niet in de fik steekt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_206287105
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2022 17:13 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Staal kost veel energie en levert heel veel vervuiling op

Hout kan veel meer overnemen , mits men het niet in de fik steekt
Want jij denkt dat de natuur weinig ruimte nodig heeft om ons in leven te houden?

Alsjeblieft zeg.
Taalpurist.
  donderdag 13 oktober 2022 @ 16:24:15 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_206310807
https://www.telegraaf.nl/(...)llegale-migranten-eu

’Eerste negen maanden forse toename illegale migranten EU’
1 min geleden in BUITENLAND
BRUSSEL - Het aantal mensen dat illegaal de Europese Unie binnenkomt is over de eerste negen maanden van dit jaar gestegen tot 228.240, het hoogste aantal sinds dezelfde periode in 2016.
Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een toename van 70 procent, meldt de Europese Grens- en Kustwacht Frontex, die turfde aan de buitengrenzen van de Europese Unie.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')