Ik geloof dat Feyenoorders daar een beetje de overhand hadden hahaha.quote:Op maandag 4 juli 2022 22:00 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
Feyenoord werd helemaal afgeslacht
Nederland is niet volquote:Op zondag 11 september 2022 21:29 schreef Pedroso het volgende:
Nu Jeroen Pauw met het programma Nederland is Vol.
Benieuwd wat de insteek zal zijn, al is dat bij de VARA meestal wel duidelijk.
quote:Woningminister De Jonge wil minder migranten in Nederland
Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting vindt dat er in Nederland minder migranten moeten worden opgenomen. Een concreet cijfer wil hij niet noemen, maar het moet "heel veel minder" zijn. "Dat getal zullen we met elkaar moeten formuleren." Dat zegt de bewindsman in het Nederlands Dagblad.
De Jonge haalt daarin het migratiesaldo aan, een getal dat zegt hoeveel meer mensen naar Nederland verhuizen dan naar het buitenland vertrekken. Het zijn er volgens hem nu meer dan 100.000 per jaar en ook stelt hij dat Nederland het zich niet kan veroorloven "geen grip te hebben op migratie".
'Disruptief'
In politiek Den Haag wordt continu gezegd dat Nederland vanwege internationale verdragen het migratiesaldo niet kan beïnvloeden, maar De Jonge vindt dat geen sluitend argument. "'Er zijn landen om ons heen die het echt beter doen. Je kunt niet schouderophalend voorbijgaan aan een groei die in potentie disruptief is voor alles wat we belangrijk vinden." Het is niet de eerste keer dat De Jonge pleit voor minder migranten. Dat deed hij onder meer verschillende keren in 2020, toen De Jonge in de race was voor het lijsttrekkerschap van het CDA en ook toen hij dat eenmaal was. In het regeerakkoord van het huidige kabinet staat dat wordt overwogen met een "beleidsmatig richtgetal" te gaan werken voor arbeids-, kennis- en asielmigratie. Men hoopt daarmee meer grip te krijgen op migratie.
Tja, zo werkt dat. Schijnbaar is er een groot taboe bij een groot deel vd Ned. bevolking om ook maar enigszins kritisch te zijn op de explosieve bevolkingsgroei, zowel nationaal als internationaal.quote:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)4143134?t=1664143337quote:GRONINGEN
VRAAG NAAR DRINKWATER STIJGT DOOR GROEI VAN BEVOLKING EN ECONOMIE
De bevolking in Groningen groeit. Er worden twintigduizend woningen in de stad Groningen gebouwd. De economie groeit en er komt meer chemische industrie. Meer drinkwater is gewenst en het Waterbedrijf Groningen heeft de plicht dat te leveren. Maar intussen loopt het bedrijf al tegen de grenzen van de vergunningen aan en dan groeit ook nog eens de vraag naar water in tijden van droogte, perioden waarin bovendien de inname van water af en toe beperkt of zelfs gestaakt moet worden. Aftoeren, noemen ze dat. Zoals in de afgelopen vijf jaar vier zomers is gebeurd bij de inname van water uit de Drentsche Aa. Tjitske Brand, hoofd strategie en onderzoek bij Waterbedrijf Groningen: „Tien jaar geleden dachten we nog dat we misschien wel wat minder water konden gaan winnen. Inmiddels is het omgekeerde het geval. Alles komt nu samen. De vraag stijgt snel. We moeten iets ondernemen. We moeten meer grondwater winnen.”
Waterbedrijf Groningen is een van de drie drinkwaterbedrijven in Nederland die „per direct” moeite hebben te voldoen aan de vraag naar drinkwater.
Deze maandag informeert het bedrijf omwonenden van de bestaande winlocatie De Groeve in het Drentse Tynaarlo over plannen om aan het grondwater hier niet tien maar voortaan twaalf miljoen kuub water per jaar te onttrekken. De meeste bronnen van het waterbedrijf liggen in Drenthe, aangezien in Groningen, grenzend aan de Waddenzee, het grondwater te zout is. Er is al hydrologisch onderzoek gedaan, er lijken geen negatieve effecten te zijn op de Drentsche Aa, een Natura 2000-gebied. Wel kunnen bij enkele adressen „zettingseffecten” optreden door het onttrekken van meer grondwater in een deels venige bodem. Daarover is men in gesprek met bewoners. „Als de procedures soepel verlopen, zouden we eind volgend jaar meer grondwater kunnen winnen”, zegt projectleider Gerda Brilleman. Toch moet het bedrijf afwachten of de vergunningen op tijd rond komen. Zou het in de tussentijd niet slim zijn om klanten aan te sporen zuiniger om te gaan met water? „Dat doen we, maar gedragsverandering is vaak een proces van jaren”, zegt Tjitske Brand. Wat het bedrijf via een dochteronderneming Northwater nu al doet, is contracten afsluiten met industrie voor de levering van water uit de Eems, niet volledig gezuiverd maar schoon genoeg als proceswater of koelwater. Tjitske Brand: „Door gebruik te maken van de industriewaterfabriek aan het Eemskanaal blijft er meer gezuiverd water uit andere bronnen over voor de consument.”
quote:
'Snel extra waterbronnen nodig om overal drinkwater te kunnen garanderen'
Woningbouw, droogte, verzilting en bedrijven die steeds meer water verbruiken bedreigen de toegang tot drinkwater. Als Nederland niet snel maatregelen neemt, kan er in de toekomst niet overal drinkwater uit de kraan worden gegarandeerd. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Waterbedrijven (Vewin).
"Het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan", staat in een nieuw rapport van Vewin. Niet alleen de beschikbaarheid, ook de kwaliteit van drinkwater verslechtert. Drinkwaterbronnen raken namelijk steeds meer vervuild door landbouw, industrie en huishoudens.
Waterbedrijven zijn wettelijk verplicht drinkwater te leveren aan huishoudens. Maar in sommige regio's ontstaan nu al problemen "die het voldoen aan de leveringsplicht bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken", schrijft Vewin. Dit is bijvoorbeeld het geval in de regio rond Den Haag, de provincie Groningen, het gebied rondom Amersfoort en Twente. Als er geen actie wordt ondernomen, raakt voor 2030 bijna heel Nederland in de problemen.
Het is dan maar de vraag of er in alle 900.000 woningen die het kabinet wil bouwen water uit de kraan komt. Waterbedrijf Vitens voorspelt problemen in Twente en in en rond Amersfoort en Utrecht. "In die regio's ligt een grote woningbouwopgave", legt Peter Salverda van Vitens uit. "We roepen echt op om actie te ondernemen zodat er meer water beschikbaar komt en er bewuster met water wordt omgegaan. Anders is drinkwater niet meer vanzelfsprekend voor die nieuwe woningbouwlocaties."
Nieuwe waterbronnen
Extra water zou kunnen komen uit nieuwe drinkwaterbronnen. Vewin wil dat de Rijksoverheid en provincies snel nieuwe bronnen aanwijzen en dat drinkwaterbedrijven die ook echt maximaal kunnen benutten. Dat is nu nog niet altijd het geval en daarom moeten vergunningsprocedures worden versneld, vinden de waterbedrijven. "De bedrijven [...] lopen vast in steeds langer durende procedures en trage besluitvorming."
Waterbedrijf Dunea, in het westelijke deel van Zuid-Holland, kan dat beamen. Het bedrijf gebruikt drie duingebieden om water te winnen en te filteren. "Wat lastig is, is dat we middenin een natuurgebied zitten", zegt Willemijn Bouland, manager strategie bij Dunea. "We willen zorgen dat zowel de natuur als het drinkwater tot hun recht komen. Dat vraagt veel afstemming, documentatie en vergunning. Dat duurt gewoon heel erg lang en wat mij betreft zou dat wat sneller mogen."
Scheuren in huizen
Maar natuurorganisaties en omwonenden staan niet te springen om een snelle uitbreiding van de waterwingebieden. In het Overijsselse Den Ham vrezen buurtbewoners nog meer scheuren in hun huizen door grondwaterdaling. "Het dilemma waar we voor staan is dat iedereen drinkwater nodig heeft, maar dat winning mogelijk ook tot omgevingseffecten leidt", zegt een woordvoerder van de provincie Overijssel. De provincie onderzoekt of er veilig meer water opgepompt kan worden.
Stichting Duinbehoud wijst op andere risico's van extra waterwinning. Een lage waterstand leidt op sommige plekken tot minder biodiversiteit, zegt directeur Marc Janssen. "We zien nu dat uitbreiding van waterwinning eerst wordt gefaciliteerd en pas daarna wordt de natuurschade gecompenseerd. Terwijl je dat eigenlijk zou moeten omdraaien."
Om schade aan de natuur te voorkomen, moet Nederland veel meer inzetten op waterbesparing in plaats van extra waterwinning, vindt Janssen. De stichting sluit juridische stappen niet uit. "Het gaat spannend worden de komende jaren."
Maar willen we dat en is dit in het belang van de bevolking?quote:Op donderdag 4 augustus 2022 08:51 schreef michaelmoore het volgende:
Taiwan is 5000 KM2 kleiner dan Nederland en er wonen 5.000.000 MEER inwoners
Nederland kan makkelijk 30 a 40 miljoen inwoners hebben
Echt bizar hoe D66 denkt.quote:
D66 is er niet voor de Nederlander.quote:Op maandag 26 september 2022 09:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Echt bizar hoe D66 denkt.
Zich nooit druk gemaakt om de woonsituatie van jongeren, maar nu er extra gezinnen naar Nederland gehaald kunnen worden moet er veel extra geld bij om dit maar zo snel mogelijk te realiseren!
En hoe ga je dit verklaren en hoe gaat dit samen met "rekening houden met het milieu"?quote:Op donderdag 4 augustus 2022 08:51 schreef michaelmoore het volgende:
Taiwan is 5000 KM2 kleiner dan Nederland en er wonen 5.000.000 MEER inwoners
Nederland kan makkelijk 30 a 40 miljoen inwoners hebben
Meeste mensen , gezien de klimaat opwarming en dat men ( Syrie , Irak , Libanon ) naar koudere klimaten trekt en de booster positie van Nederland binnen de EU met de goede sociale voorzieningen is dat gewoon niet tegen te houden,quote:Op maandag 26 september 2022 09:35 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar willen we dat en is dit in het belang van de bevolking?
Ik wil niet in een mega-verstedelijkt semi-industriegebied wonen waar de oorspronkelijke identiteit en cultuur volkomen ondergesneeuwd is door een soort globalisme. Ik denk dat de meeste mensen dit niet willen.
Veel minder veestapel en minder smerige bedrijven als TATAquote:Op maandag 26 september 2022 12:18 schreef HSG het volgende:
[..]
En hoe ga je dit verklaren en hoe gaat dit samen met "rekening houden met het milieu"?
Nee, want mensen hebben ook wegen, werkgelegenheid, winkels, sportfaciliteiten en natuur nodig. En de overgrote meerderheid van de bevolking wil niet in een mega-conglomeratie van 30 miljoen inwoners aan de delta wonen. Zeker niet als meer dan de helft van de inwoners van die conglomeratie niet-Nederlands is.quote:Op maandag 26 september 2022 15:42 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Meeste mensen , gezien de klimaat opwarming en dat men ( Syrie , Irak , Libanon ) naar koudere klimaten trekt en de booster positie van Nederland binnen de EU met de goede sociale voorzieningen is dat gewoon niet tegen te houden,
Nederland zal NOOIT uit de EU gaan want Nederland profiteert enorm van de Unie, door de economische divergentie tussen Noord en Zuid, ook al is de huidige Euro niet echt houdbaar
Ik zie Nederland naar een positie als van Californie toe gaan , overvol , ja echt overvol , waar de veestapel meer dan gehalveerd zal zijn
Ik zie er geen probleem voor overigens
nu neemt de woonbebouwing 3% van de oppervlakte in, dat kan wel naar 10% of 15 %..
[..]
Minder veestapel en minder smerige bedrijven ,
het is een feit, ik wil ook wel eens iets nietquote:Op maandag 26 september 2022 15:43 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nee, want mensen hebben ook wegen, werkgelegenheid, winkels, sportfaciliteiten en natuur nodig. En de overgrote meerderheid van de bevolking wil niet in een mega-conglomeratie van 30 miljoen inwoners aan de delta wonen. Zeker niet als meer dan de helft van de inwoners van die conglomeratie niet-Nederlands is.
Nederland heeft het deels zelf over zich afgeroepen door als hoog geindustrialiseerd land met een zeer sociaal uitkeringstelsel mee te doen met de EU en haar grenzen open te stellen voor alles en iedereenquote:Op maandag 10 oktober 2022 19:22 schreef PzKpfw het volgende:
[..]
Onbeperkte bevolkingsgroei is alles behalve niet verkeerd.
In ruil daarvoor bouw je een land vol. Dat werkt het milieu net zo hard tegen.quote:Op maandag 26 september 2022 15:42 schreef michaelmoore het volgende:
Veel minder veestapel en minder smerige bedrijven als TATA
nee dat hoeft niet , veel minder gebruik van staal en veel meer natuurlijke materialen en hergebruikquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 07:24 schreef HSG het volgende:
[..]
In ruil daarvoor bouw je een land vol. Dat werkt het milieu net zo hard tegen.
Oh ja goh dat zal alles oplossen.quote:Op dinsdag 11 oktober 2022 17:08 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
nee dat hoeft niet , veel minder gebruik van staal en veel meer natuurlijke materialen en hergebruik
Staal kost veel energie en levert heel veel vervuiling opquote:
Want jij denkt dat de natuur weinig ruimte nodig heeft om ons in leven te houden?quote:Op dinsdag 11 oktober 2022 17:13 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Staal kost veel energie en levert heel veel vervuiling op
Hout kan veel meer overnemen , mits men het niet in de fik steekt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |