abonnement Unibet Coolblue
pi_204511405
Dat onze tapas geen echte Spaanse tapas is was wel te verwachten.

De bami en babi pangang die we hier bij de Chinees kunnen bestellen lijkt ook in de verste verste niet op hoe de Chinezen en Indonesiërs het zelf eten.
  dinsdag 26 april 2022 @ 17:08:01 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204546511
a.s Donderdag:

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 april 2022 @ 20:47:19 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204568671
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 april 2022 @ 21:35:35 #154
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204569709
quote:
11s.gif Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_204636054
quote:
IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?

Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.

Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?

De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
:9
  donderdag 5 mei 2022 @ 16:42:34 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204636098
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 5 mei 2022 @ 18:18:27 #157
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204636851
Het gros van de ijssalons zijn gewoon poederloeders. Die gebruiken een Poedermix die ze aanroeren en heee presto aan de andere kant komt er "Ambachtelijk" ijs uit. Het verschil met verpakt ijs is dat het vers gedraaid is, net uit de ijsmachine smaakt het ijs beter omdat het een mooie structuur heeft. Verpakt ijs moet maanden dezelfde structuur houden, waar de nodige toevoegingen voor nodig zijn, de belangrijkste daarvan is trouwens lucht. Ik vind het ijs van de bekende merken en van verreweg de meeste ijssalons zwaar teleurstellend. Kocht een slordige 30 jaar geleden daarom ook mijn eerste ijsmachine, en maak het graag zelf.
Golfer doet dit sinds enige tijd ook, en als ik zijn commentaren lees is hij er inmiddels ook achter dat als je zelf ijs maakt met room, melk, eieren, fruit en andere ingredienten het beter smaakt dan het aangeroerde mix ijs van de Italiaan.
pi_204637484
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
pi_204637509
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 19:22 schreef qajariaq het volgende:
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
pi_204638237
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Zoiets herinner ik mij ook idd
pi_204638265
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Jep herhaling
  Tettenkoning donderdag 5 mei 2022 @ 20:31:25 #162
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_204638275
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  Tettenkoning donderdag 5 mei 2022 @ 20:32:31 #163
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_204638290
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:30 schreef Isane het volgende:
Jep herhaling
Ik zie het net op tvgids.nl inderdaad.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_204638311
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
  donderdag 5 mei 2022 @ 20:41:48 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204638409
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:33 schreef qajariaq het volgende:
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
pi_204638544
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 19:26 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.

Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
pi_204638548
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs.
  donderdag 5 mei 2022 @ 20:55:51 #168
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_204638563
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_204638566
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.

Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.

Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
  Official ESF Kreviewer donderdag 5 mei 2022 @ 20:58:29 #170
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_204638591
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

En een ijssalon die hun eigen ijs maakt.
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
pi_204638612
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:56 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.

Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.

Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.

Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
pi_204638732
quote:
14s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:58 schreef Kreator het volgende:

[..]
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden.

Maarja de rest koopt het sowieso gewoon in bij ijsmakers oid.
pi_204638922
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:59 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.

Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
pi_204638991
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.

Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten.

Wmb kunnen ze allebei optyfen haha.

Wat wel enorm triest is dat veel van die turkenzaken niet eens diepvriesfriet normaal kunnen frituren. Maar goed, een groot deel ervan is alleen maar om geld wit te wassen.
pi_204639267
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 21:18 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')