Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijkenquote:Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
quote:IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?
Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.
Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?
De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:22 schreef qajariaq het volgende:
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
Zoiets herinner ik mij ook iddquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Jep herhalingquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging.quote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeftquote:Op donderdag 5 mei 2022 20:33 schreef qajariaq het volgende:
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
En een ijssalon die hun eigen ijs maakt.
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:56 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.
Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.
Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:58 schreef Kreator het volgende:
[..]
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:59 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.
Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in.quote:Op donderdag 5 mei 2022 21:18 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |