abonnement Unibet Coolblue
pi_204339536
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2022 13:59 schreef Sabata het volgende:
In de 2. Liga lijkt HSV af te haken in de strijd voor promotie. Al voor het vierde jaar op rij lijken de Rothosen in april hun Waterloo te vinden na een sterk begin van het seizoen. Vier wedstrijden op rij is niet gewonnen en het MOEST nu tegen Paderborn. Maar het ging al na 47 tellen mis toen Dennis Srbeny via Collins aan de bal kwam en 0-1 scoorde. Terwijl de thuisploeg kans op kans mistte en coach Tim Walter bijna gek werd van woede, kreeg Srbeny ver in de tweede helft zijn tweede kans en ook die ging erin. Robert Glatzel mistte daarna een strafschop omdat hij de Fernandes schijnbeweging met hupje imiteerde, iets waar Paderborn biker/goalie Jannik Huth dwars doorheen keek. Ook de aansluiter van Chakvetadze hielp niet, 1-2 de eindstand. HSV staat nu 7e en kan dankzij de inhaalmatch tegen Aue dinsdag nog wel op 45pt komen, maar als Heidenheim vandaag wint schieten ze er niets mee op.

Bovenin is Darmstadt tot zijn eigen verbazing weer mee aan het doen om promotie. De Lelies wonnen met 3-1 van Kiel in winterse omstandigheden, en omdat St. Pauli onderuit ging tegen Rostock zijn ze op doelsaldo naar 2 geklommen. Edit: Werder blijft leider na een 1-1 gelijkspel tegen Sandhausen, Schalke won uit bij Dresden en is nu vierde. Heidenheim klopte Nurnberg met 1-3 en komt tot op een punt van Den Club.

Stand 2. Liga (updated)
1. Werder Bremen - 52pt
2. SV Darmstadt 98 - 51pt (+21)
3. St. Pauli - 51 (+15)
4. Schalke 04 - 50pt
5. 1. FC Nürnberg - 46pt
6. 1. FC Heidenheim - 45pt
Wordt nog een heerlijke spannende ontknoping met nog 6 (?) wedstrijden te gaan

HSV :') Sankt Pauli nog promoveren en de vernedering is compleet :')
  Trouwste user 2022 woensdag 6 april 2022 @ 07:51:35 #102
7889 tong80
Spleenheup
pi_204345643
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 15:35 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Wordt nog een heerlijke spannende ontknoping met nog 6 (?) wedstrijden te gaan

HSV :') Sankt Pauli nog promoveren en de vernedering is compleet :')
Hamburger SV heeft dinsdagavond een noodzakelijke overwinning geboekt in de Tweede Bundesliga. Mede dankzij een doelpunt van Ludovit Reis kon de gevallen grootmacht eindelijk weer eens juichen.

Het grote HSV leek de afgelopen weken af te stevenen op een nieuwe tragedie. De ploeg uit Noord-Duitsland degradeerde in 2018 naar het tweede niveau en eindigde daarna drie keer op rij op een vierde plaats, die nét niet genoeg is voor play-offs om promotie. Dit seizoen leek het wél de goede kant op te gaan, maar de laatste weken stortte de ploeg uit Hamburg in elkaar.

Na vijf competitieduels zonder zege was promotie plotseling ver weg voor HSV. Dinsdag móést er dan ook gewonnen worden van laagvlieger Erzgebirge Aue. Daar was de ploeg van coach Tim Walter zich terdege van bewust. Al vroeg opende Robert Glatzel de score, die door Sonny Kittel en Moritz Heyer verder werd uitgebouwd.

Een kleine tien minuten voor tijd was het slotakkoord voor Ludovit Reis. De 21-jarige Nederlander, die vorige week nog geblesseerd uitviel bij Jong Oranje, was fit genoeg om te starten in het Volksparkstadion. In de 83ste minuut bepaalde hij met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score op 4-0. Voor de verdedigende middenvelder was het alweer zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

Met die klinkende zege grijpt HSV de laatste strohalm voor promotie naar de Bundesliga. Het gat met nummer drie St. Pauli bedraagt nu zes punten. Er zijn nog zes speelronden te gaan.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204351203
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 15:35 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Wordt nog een heerlijke spannende ontknoping met nog 6 (?) wedstrijden te gaan

HSV :') Sankt Pauli nog promoveren en de vernedering is compleet :')
Sankt Pauli O+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_204354557
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 18:33 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Sankt Pauli O+
1x een thuiswedstrijd van ze bezocht. Voetbal was niet om over naar huis te schrijven maar lekker sfeertje hoor en ook het voor- en nabieren is goed te doen :D
pi_204393120
De kelder van de Bundesliga gaat vijf weken hoogspanning tegemoet. Stuttgart, Hertha en Bielefeld vechten nog om hun Bundesliga verblijf, dus daar beginnen we mee

- Vrijdag reeds speelde Stuttgart thuis tegen BVB. En helaas misten de Schwaben de belangrijke spelers Sosa en Kalezic. De lange Oostenrijker heeft al eens een covid19 Delta besmetting gehad, nu kwam daar Omikron overheen. Tiago Tomas speelde dus samen met Marmoush. Ook Donyell Malen moest de wedstrijd missen met een spierblessure. Stuttgart kwam goed uit de startblokken maar de mogelijkheden die Tomas en Marmoush kregen werden niet benut. Wel draaiden ze BVB zo dol dat die in overdrive moesten gaan lopen en drie man die eerder al uit waren gevallen met blessures moesten nu achter elkaar opgeven. Al in de zesde minuut ging Reyna er huilend af (spierblessure), niet veel later volgden ook Dahoud (schouder) en Hummels (enkel).

BVB had minder moeite met kansen afmaken en al in minuut 12 scoorde Julian Brandt de snelste wisselgoal ooit (hij was voor Reyna ingevallen na 6 minuten) op aangeven van Haaland. Voor de pauze had Reus ook nog 0-2 kunnen maken maar dat mislukte. Ook in de tweede helft een zelfde beeld, Stuttgart kreeg veel kansen en maakt ze niet af of de paal en lat staan in de weg of Dan Axel Zagadou duikt er nog tussen. En aan de andere kant heeft BVB minder kansen nodig maar ze creërden er ook minder: twee missers van Reus en Guerrero en toen scoorde Brandt zijn tweede op aangeven van Reus. Uit een soort wanhoop kwam een niet fitte Sosa voor de laatste minuten nog binnen de lijnen en de Kroaat knalde nog op de lat. 0-2 bleef het echter en daarmee ziet er niet zo best uit voor Stuttgart. Een schietgebedje volgde dat zowel Augsburg niet te ver wegloopt als dat Hertha en Bielefeld tegen een zeperd aan zouden lopen.

- Arminia Bielefeld moest op bezoek bij Wolfsburg dat zijn coach Kohlfeldt weer terug had, evenals Coen Casteels en middenvelder Yannick Gerhardt. Fabian Klos zal voor de gasten niet meer in actie komen dit seizoen na een zeer zware hoofdblessure vorige speeldag nadat hij met teamgenoot Schöpf in botsing was gekomen. Bielefeld leek een bliksemstart te hebben toen Serra na 2 minuten op doel vuurde, maar Casteels pareerde het harde schot rustig. Lukas Nmecha deed iets terug in de vierde minuut, maar wegens buitenspel ging zijn goal niet door. In de 11e minuut probeerde hij het nog eens op aangeven van Gerhardt en deze keer telde het wel. Tegen het eind van de tweede helft deden de twee het nog eens over: Gerhardt de voorzet en Nmecha kopt m binnen. Niet veel later was er opnieuw een schrikmoment nadat Bielefeld verdediger Brunner in een kopduel met Wind een hoofdblessure opliep

In de tweede helft probeerde Bielefeld wel een tegenaanval maar al na drie minuten was Arnold met een vrije trap verantwoordelijk voor de 3-0. Toen ook nog Krüger uitviel met een kuitblessure en Kruse de 4-0 binnenkopte op een voorzet van Baku was eigenlijk alles duidelijk. Wolfsburg speelde rustig uit en trok de 4-0 over de streep. Daarmee komen ze op 34pt en klimmen naar 13. Bielefeld is nog niet uit de gevarenzone en blijft een punt achter Stuttgart hangen. Ook zij kijken omlaag naar Hertha.

- In Berlijn werd gisterenavond de stadsderby voor de 3e keer gespeeld dit voetbalseizoen. Hertha, de club waar 300 miljoen in is gepompt, verloor al twee keer (0-1 in de hinrunde, 3-2 in de beker) en nu MOEST het gebeuren tegen die Eisernen van Union Berlin. Felix Magath verraste vooraf met de opstelling van de 18 jarige verdediger Eitschberger die hem op trainingen positief was opgevallen, verder moest hij Lotka weer op doel zetten. Urs Fischer zou helemaal niet willen wisselen maar hij moest Dominik Heintz wel inbrengen omdat Jaekel een schorsing had. In de eerste minuten kon Lotka aan zijn statistieken werken omdat zijn verdediging helemaal niet thuisgaf en constant achteruit liep. Baumgartl's kopbal stompte hij weg, een schot van Giesselmann tikte hij via de paal weg, de schoten Awoniyi en Becker had hij klemvast. Maar liefst 8 doelpogingen hield hij tegen.

Maar helaas de aanvalsgolven van Union bleven komen en de 31e minuut zat Lotka mis toen hij een pass van Becker verkeerd inschatte. Haraguchi nam het geschenk aan en kopte van dichtbij binnen. Precies één kans kreeg Hertha zelf, een schot van Maolida dat helemaal naast ging. Eitschberger werd na een wijfelende eerste helft uit zijn lijden verlost voor Mittelstädt en ook Marten Dardai kwam erin. Het werd ook meteen gevaarlijk en onder luid gejuich van het thuispubliek kwam Hertha gelijk via Belfodil die een pass door Baumgartl zag afzwaaien achter Fredrik Rönnow. Het duurde niet lang voordat Union alweer op 1-2 stond nadat de altijd vervelende Marc Oliver Kempf zich door Prömel liet verrassen toen die bij hem wegliep en een pass van Giesselmann binnenkopte. Hertha liet de kop hangen en toen ook Becker in de 74e minuut en invaller Sven Michel in de 84e minuut scoorden was de deur dicht. Lotka had er 12 doelpogingen uitgehouden, maar 4 moest hij er doorlaten. 1-4, een zware klap voor Hertha, dat niet wegkomt van de degradatiezone. Naderhand was er nog een opstootje toen fans van de Hertha spelers eisten dat ze hun shirts zouden achterlaten, ze zouden het niet waard zijn. Union is dit seizoen duidelijk de beste club in Berlijn en heeft nog steeds kans op de Conference League
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204393441
Bayern heeft een wankele week tot nu toe. Er wordt wel gewonnen in de bundesliga, maar Europees ging het slecht met een nederlaag tegen Villareal. Tussendoor was er nog een protest door de wisselfout tegen Freiburg, maar die wuifde de DFB uiteindelijk weg. In de Allianz Arena trad men aan voor een Beierse derby tegen Augsburg. Het ging ook nu nogal stroef. Nianzou moest door Dayot uit de problemen worden gehaald nadat hij een dayot-foutje maakte (te zacht terug spelen). De Fransman liet zich ook positief zien door Hahn te blokkeren toen die op doel wilde schieten (ook hier had Dayot een flink aandeel door Hahn op te blijven jagen). Twee kansen kwamen er nog voor de Rekordmeister. Kimmich werd door Gikièwiçz gestopt en Lewandowski's vrije trap werd door de verdediging weggewerkt.

In de tweede helft verhoogde Bayern het tempo, maar FCA bleef zich met hand en tand verzetten. Vele kansen wist Bayern te creëren en weer om zeep te helpen. Soms lag de verdeding dwars, soms Gikièwicz zelf en de rest kopten of schoten de Bayern spelers zelf over. Pas in de 74e minuut toen Oxford een bal tegen zijn hand geschoten kreeg werd er een penalty toegekend die door Lewandowski werd binnengeschoten. Coman en Kimmich kregen nog de kans op 2-0 maar dat ging niet door. Het bleef 1-0, Bayern blijft dus 9pt los van BVB, Augsburg werd ingehaald door Wolfsburg maar blijft nog boven de degradatiestreep, vijf punten los van Stuttgart.

- Voor Greuther Fürth staat er niets meer op het spel, de club is al een tijd zeker van degradatie. Helaas gaan er nu ook geruchten rond dat Stefan Leitl na dit seizoen zijn contract niet verlengd gaat worden. Het gedraai en gekeer tegenover de pers "waarin alle opties open zijn" is eigenlijk al voldoende. Gladbach kwam op bezoek in Sportpark Ronhof en was met een scherpe start redelijk duidelijk in hun bedoelingen. De "French Connection" Plea en Thuram kreeg kansen en binnen de 10 minuten had het al raak moeten zijn, maar Thuram wachtte te lang met schieten voordat Linde er tussen zat. De tweede kans zat er wel in toen Plea zijn landgenoot weer aanspeelde en Thuram netjes binnenschoot. Het werd al heel snel nog erger want scheids Stieler kende een penalty toe aan Gladbach na ingrijpen van de VAR, Stieler had eerst een overtreding van Leweling op Lainer als niet ernstig genoeg weggewuifd. Plea schoot na het plichtmatige geprotesteer binnen

In de tweede helft kreeg Gladbach meer kansen naarmate bij Fürth de energie opraakte, maar die Fohlen bleven slordig in de afwerking, Kone schoot naast en Thuram maakte een aanvallende overtreding toen Neuhaus scoorde, dus dat werd afgekeurd. Het bleef 0-2 en daar kon Addi Hutter mee leven, Gladbach is voorlopig even 11e. Fürth zinkt verder richting 2. Liga

- Tot slot moest Köln thuis aantreden tegen FSV Mainz. Modeste was weer terug in de basis, maar Öczan en Andersson vielen geblesseerd en ziek uit. Ook Mainz had een wissel, Lee nam weer op de bank plaats voor Stach. Beide ploegen spelen ongeveer op dezelfde manier met gegenpressing voetbal en het waren de Basterds die het eerst scoorden. Via Hack kwam Burkhardt aan de bal en hoewel Killian (nota bene een huurspeler van Mainz) de bal nog probeerde te blokken zeilde het schot van de U21 captain over keeper Schwäbe heen in de goal. Verdere aanvallen werden vroeg op het middenveld onschadelijk gemaakt en de Mainzer verdediging liet zelf te weinig ruimte.

Mainz maakte het in de tweede helft nog erger met een goal van Onisiwo en daar legde vooral coach Baumgart zich niet bij neer: driemaal wisselde hij met Ljubiciç, Schaub en toch Öczan die nog een 10 tal minuten mee mocht doen. Het had effect, want het Keulse aanvalspel werd feller en uiteindelijk stond Modeste goed bij een corner en verlengde de bal op Shkiri die binnenkopte. Vervolgens knokte Uth zich door een duel met Niakathé heen punterde bal nog naar Ljubiciç die gelijkmaakte. Öczan had in een van zijn weinige balcontacten een kopbal op Zentner en die stompte de bal naar Killian die zijn eerdere fout kon goedmaken. 3-2 en ook Köln is nog in de race voor Europees voetbal, Mainz blijft hangen op 10
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204394264
In de 2. Liga deed Schalke04 heel goede zaken. Ze wonnen zelf met 3-0 bij Heidenheim hoewel de cementfabriek zelf de betere kansen kreeg. Werder speelde ook nog eens gelijk bij St. Pauli waardoor de Kumpels ineens naar de kop springen. Het had nog mooier kunnen zijn omdat de Kiezclub de score had geopend, maar een bal die Fullkrug tegen de hand sprong voor hij de gelijkmaker scoorde was niet genoeg om zijn goal af te laten keuren. Dé verrassing was Nürnberg dat zich toch weer in de kop meldt na een zege op Darmstadt dankzij twee kopgoals en een eigen doelpunt. Schalke en Werder hebben gelijk puntenaantal maar de Kumpels hebben een beter doelsaldo. St. Pauli staat er 1pt achter op drie, Darmstadt zakt naar vier en Nurnberg klimt naar vijf. HSV liep op bezoek bij Kiel tegen een nieuwe domper aan. Ex-Willem II speler Kwasi Wriedt maakte na 10 minuten 1-0 en daar kwam men niet meer overheen. HSV staat gelijk met Heidenheim en de achterstand op Den Club is nu 4 punten.

Tussenstand 2. Liga
1. Schalke04 - 53pt (+25)
2. Werder Bremen - 53pt (+15)
3. St. Pauli - 52pt
4. SV Darmstadt 98 - 51pt
5. FC Nürnberg - 49pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 zondag 10 april 2022 @ 20:05:21 #108
7889 tong80
Spleenheup
pi_204397578
Hamburger SV heeft zich zondag een zeer slechte dienst bewezen. Na de nederlaag tegen Holstein Kiel kan de promotie worden vergeten.

Kwasi Wriedt had in de dertiende minuut Holstein Kiel aan een voorsprong geholpen. De aanvaller, die in januari Willem II had verlaten voor een terugkeer naar Duitsland, werd ermee de matchwinner. HSV slaagde er namelijk niet in de schade te repareren.

De gevolgen van het verlies zijn flink. Die Rothosen kunnen met een achterstand op nummer drie Sankt Pauli de hoop op promotie naar de Bundesliga zo goed als zeker opgeven. Trainer Tim Walter is duidelijk. 'We hebben er nooit over gesproken. Maar als je geen wedstrijden wint, mag je ook niet over promotie praten.'

In de Tweede Bundesliga promoveren de nummer één en twee direct, waar de nummer drie via een barrage een plaats op het hoogste niveau in Duitsland kan veroveren.

St. Pauli. _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204397619
In de 3. Liga doen de nrs 1 en 2 goede zaken. FC Magdeburg had na een paar gelijke spelen weer een zege nodig en dat lukte ook: tegen Viktoria Köln kwamen de Oost Duitsers snel op 3-0 en in de tweede helft kwam daar nog 1 goal bij voor Viktoria nog iets terugdeed en de nederlaag er met 4-2 iets minder duidelijk uit liet zien. Ook Kaiserslautern won uit bij Würzburger Kickers, waar eerst nog de sneeuw van het veld geveegd moest worden voor er vrijdagavond afgetrapt werd. Boyd en Hercher werkten weer prima samen, Hercher scoorde 0-1 op aangeven van Boyd en andersom kopte Boyd een pass van Hercher binnen. Sané scoorde nog voor Wurzburg een eretreffer. Eintracht Braunschweig had moeite in Wiesbaden, maar won wel met 0-1. Vincent Vermeij speelde 70 minuten met Freiburg 2 mee tegen 1860 München, maar die Löwen gingen er met de 1-2 winst vandoor. Magdeburg dik aan de leiding met 6 punten op Kaiserslautern, die hebben nog altijd 2pt op Braunschweig. Omdat Saarbrücken gelijk speelde tegen Waldhof Mannheim is 1860 een plekje opgeschoven naar vier.

Tussenstand 3. Liga
1. 1. FC Magdeburg - 66pt (-1 wedstrijd)
2. 1. FC Kaiserslautern - 60pt
3. Eintracht Braunschweig - 58pt
4. 1860 München - 52pt
5. 1. FC Saarbrücken - 51pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204406002
Nog twee wedstrijden gisteren in de Bundesliga

- 's middags kwam Freiburg op bezoek bij Eintracht Frankfurt. In de eerste minuten probeerden een aantal klimaat activisten nog een reeks acties uit de Premier League te imiteren door zich aan Frankfurts doel vast te ketenen, maar ze kunnen beter kettingen nemen ipv tie-rips, het duurde vier minuten en toen werden de twee al afgevoerd. Beide ploegen creërden wel iets, maar speelde niet bepaald in de hoogste versnelling. Pas halverwege de eerste helft nam Lars Petter Hauge de goal van Mark Flekken onder vuur (gestopt) en Demiroviç schoot aan de andere kant over. De 0-1 viel wat curieus toen Roland Sallai na een lange bal van Flekken in zijn uppie vier verdedigers achter zich aan kreeg die hem allemaal de bal af wilden snoepen. Niemand lette echter op Grifo die rustig op links meeliep en plotseling versnelde toen Sallai hem snel aanspeelde. De Italiaan kreeg zelfs nog de tijd om aan te leggen en schoot hard binnen.

Frankfurt kreeg tegen de stug verdedigende Breisgau niet echt veel klaar, maar in de 2e helft ging het snel bij twee counters. De eerste goal van Lindström ging vanwege buitenspel niet door, de tweede van Kostiç telde wel. Streich zag zijn ploeg steeds meer onder druk komen en zoals Barça altijd Luuk de Jong erin gooit met nog 10 minuten, zo heeft Streich Nils Petersen achter de hand. Meestal speelt hij niet langer dan twintig minuten en ook nu had Petersen niet zo lang nodig om een voorzet van Gunter binnen te koppen. Flekken had daar na enorm geluk toen Glasner iets gelijkaardigs probeerde met Aiden Hrustiç, maar de Australiër mikte op de paal. Een tweede keer geluk was er toen Kamada's gelijkmaker ook niet doorging wegens buitenspel. Streich was na het laatste fluitsignaal tevreden met de resultaten maar niet over het spel "maar dat regelen we later wel." Freiburg blijft op Europa koers terwijl Frankfurt op negen blijft hangen.

- De laatste wedstrijd ging 's avonds tussen Rasenball en Hoffenheim. In Leipzig duikt het gerucht op dat men in Ten Hag ineens een vervanger is gaan zien voor interim Domenico Tedesco (die nog tot 2023 vastligt) dus hoe ze dat geregeld willen krijgen ben ik wel benieuwd naar. Op dit moment is er niets meer kapot na de reparaties van Tedesco in de winter, dus waarom moeilijk doen? Enfin, Tedesco gaf een aantal spelers die in Europa veel hadden gegeven rust en kon na bijna een jaar Marcel Halstenberg weer als basiskracht opstellen. Invalkracht Szoboslai mocht ook weer aantreden en was meteen belangrijk met een pass op Nkunku in de vijfde minuut, die meteen scoorde. De Kraichgau mistte veel spelers met schorsingen uit het vorige kaartenfestival tegen Bochum, waaronder Raum en Baumgartner die normaal op het middenveld zeer actief zijn.

En dat merkte je gelijk want Rasenball kreeg alle gelegenheid zijn agressieve pressing te spelen. Konrad Laimer stelde Halstenberg in staat zijn terugkeer met de 2-0 te vieren en Nkunku deed iets terug voor Szoboslai door hem een assist op de 3-0 te geven. Hoffenheim was daar zo van geschrokken dat ze eigenlijk nauwelijks nog van eigen helft af kwamen. Meteen toen ze het wel probeerden waren ze de bal kwijt en het is dat Nkunku wegens buitenspel werd teruggefloten, anders was het nog 4-0 geworden. Het bleef nu 3-0 waardoor Rasenball op een CL-plek staat, Freiburg 3pt er achter is op EL-plek 5 geland. Hoffenheim staat nu op een Conference League plek, maar Union heeft een gelijk punten aantal, het verschil zit hem in drie goals meer voor de Kraichgau. Wil Hoffenheim die lastige vlieg kwijtraken moeten ze flink scoren in Fürth zondag en hopen dat Union het iets zwaarder krijgt tegen Eintracht.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204462200
Geen voetbal op goede vrijdag in de Bundesliga, maar dat kan eerder met de afgelopen Europese week te maken hebben dan met het paasweekend.

- BVB zal met enig genot hebben gezien hoe Bayern struikelde over Villareal in de CL. De Schwarzgelben hebben nog een theoretisch kansje om terug in te lopen, maar dan moesten ze zelf winnen bij het worstelende Wolfsburg terwijl Bayern dan zondag moet verliezen van Bielefeld. Marco Rose was gedwongen tot een wissel omdat Thorgan Hazard rugproblemen kreeg en de jonge Tom Rothe kreeg promotie vanuit het 3.Liga team. Ook Zagadou, Brandt, Witsel en Wolf promoveerden door alle blessuregevallen naar de basis.

Hoe anders het allemaal had kunnen lopen bewees Lukas Nmecha die na een paar minuten een flinke kans kreeg namens die Wölfe maar naast schoot. Rothe viel ook op met een schot aan de andere kant dat nog door Arnold geblokt werd. BVB was de meest actieve partij, zocht steeds de aanval terwijl Wolfsburg afwachtte op fouten voor een counter. Na 20 minuten stortte alles echter in. Brandt kreeg een corner voor doel geslingerd en Rothe sprong hoger dan iedereen om de 1-0 binnen te koppen. "ik had echt twee tellen nodig voor ik me bedacht: "Oh, die zit erin." De volgende gedachte zal "auw" zijn geweest want hij werd bedolven onder zijn ploeggenoten.

Het zorgde voor een zondvloed. Twee minuten later scoorde Witsel op een pass van Haaland, en nog eens twee minuten later liep Akanji een voorzet van Reus binnen. 3-0 binnen vijf minuten! Ineens wilde iedereen scoren en nog voor rust waren ook Çan en Haaland succesvol. Wolfsburg was compleet overrompeld en wist zich duidelijk geen raad met de situatie. Pas na de donderpreek in de rust stelde Wind met een schot Kobel op de proef. Uit een tegenstoot moest ook Casteels handelend optreden tegen Reus, maar de rebound ging er via Haaland alsnog in. Het duurde tot diep in de 2e helft voor Baku uiteindelijk slim meeliep toen invaller Felix Nmecha alleen op Kobel doorkon en de rebound binnenliep voor de 6-1. BVB voldoet aan zijn plicht, de achterstand is nu 6pt. Nu hopen dat Bayern ergens struikelt. Wolfsburg struikelt zeer zeker en moest hopen dat Augsburg puntverlies leed.

- Wie de beelden van afgelopen zaterdag (Hertha - Union) vergeleek met de trainingen van afgelopen week kan zich niet voorstellen dat Hertha een club in crisis is. "Ik kan ze wel wel verwijten gaan maken dat ze niks kunnen en het zelf zover hebben laten komen, maar hebben we niks aan. Ik was daar niet bij, ik kan ze alleen nu motiveren!" aldus een licht geirriteerde Felix Magath bij de voorafgaande persconferentie. Er moest tegen directe concurrent Augsburg gewonnen worden en Stuttgart moest dan in Mainz punten verspelen volgens het ideale scenario. Magath moest Gechter en Jovetic met blessures missen. Eitschberger, Belfodil en Maolida werden niet in de selectie opgenomen. Vooral Belfodil kreeg een veeg uit de pan dat zijn werkethos zou tegenvallen. Aan de andere kant mistte coach Weinzierl zijn belangrijkste aanvallende spelers: Niederlechner was geblesseerd en Caligiuri ook, dus moest bij gesprek aan beter Finnbogasson er in samen met Gregoritsch.

FCA begon flitsend met een tweetal kansen binnen 5 minuten, maar zowel Gregoritsch als Pedersen stuitten op keeper Marcel Lotka. Ook Finnbogasson kreeg een kans maar raakte de bal verkeerd die ook makkelijk door Lotka opgepikt werd. De eerste echte kans voor Hertha kwam pas na 21 minuten toen Plattenhard een bal naast schoot. De tweede kans kwam niet eens meer in de eerste helft, maar pas in de tweede. Marco Richter en Suat Serdar zetten een 1-2 op en Serdar tikte uiteindelijk de bal langs Gikièwiçz. Richter kreeg meteen daarna nog een kans voor 0-2 maar die ging naast. Gregoritsch schoot aan de andere kant hard op de lat. Daarna bleef het lang rustig omdat Hertha verdedigend goed stond. Iago kreeg pas een kwartier voor tijd nog een schotkans (gemist) en Selke schoot nog eens op de paal. Daarmee was het klaar en kon Hertha de eerste uitzege sinds oktober opschrijven. Ze klimmen voorlopig over Stuttgart heen. Wolfsburg blijft ondanks de oorwassing dus voor Augsburg staan
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204463192
- Stuttgart moest gisteren op bezoek naar Mainz. Vergeleken met vorig jaar kunnen de Basterds de laatste vier weken wat meer ontspannen aanvliegen, al zou een overwinning nog een theoretische kans op Europees voetbal geven. Stuttgart moest in ieder geval een punt meenemen uit deze confrontatie om niet teveel terrein te verliezen na Hertha's zege. Ze moesten dat doen zonder captain Endo (corona) en Karazor, kregen echter wel Kalezic en Anton weer terug. Mainz mistte belangrijke schakels Aaron Martin en Hack met een schorsing en een blessure.

Beide trainers stonden zich in de eerste helft een paar keer bijzonder op te winden. Stuttgart kreeg wel kansen maar of de verdediging van Mainz greep in door passes te blokken of de aannemer van de passes die wel lukte ging vervolgens te snel voor eigen succes. Zowel Mangala als Führich lieten opnieuw flinke kansen liggen. Naarmate de twee teams elkaar op het middenveld steeds vroeger dwarszaten werd het spel grimmiger. Een wonder dat er slechts twee gele kaarten vielen: één voor Stenzel waar coach Materazzo het niet mee eens was (had rood moeten zijn vond hij) en een voor Bo Svensson die nogal heftig op die opmerkingen reageerde. Svensson stevent daarmee op een absoluut record af.

In de tweede helft kantelde het beeld meer in het voordeel van Mainz. De Basterds creërden erg veel maar men schoot veel op paal en lat. Burkhardt had nog een enorme kans in de slotfase maar Mavrapanos lostte het prima op, al stond Svensson weer te schetteren om een penalty, de vierde man moet inmiddels doof zijn geweest. De laatste vrije trap wilde Ingvartsen per sé nemen, maar hij had beter Stach kunnen laten schieten want de Zweed knalde twee keer in de muur. 0-0 en hoewel 1 punt wat weinig is, blijft de achterstand op Hertha binnen de perken. En toeval of niet, ze moeten volgende week zondag tegen elkaar >:)

- Twee andere opgewonden standjes stonden tegenover elkaar in het Europapark Stadion. SC Freiburg ontving Bochum. Als je Christian Streich en Thomas Reis zo zag, leek je te kijken naar een knorrige opa in een slobbertrui die even de wedstrijd van zijn kids komt coachen versus een typisch fanatieke voetbalhooligan met tattoo's in een zwart t-shirt die veel te fanatiek tegen de thuisfluitende scheids tekeer gaat. Inderdaad, beide coaches zaten behoorlijk op hun praatstoel tijdens de wedstrijd. Nils Petersen begon voor de tweede keer dit seizoen in de basis ter vervanging van Höler en ook de Koreaan Jeong kwam er in ter faveure van Demiroviç. Freiburg speelde bijzonder aggressief en al na 3 minuten had Eggestein de 1-0 op zijn schoen, Manuel Riemann lag in de weg. Na vijf minuten werd het alsnog 1-0 toen Höfler doorpasste op zijn landgenoot Kübler. De Oostenrijker schoot meteen raak. Bochum probeerde wel een offensief, maar door ruimtes te laten kon Freiburg profiteren en Roland Sallai maakte er snel 2-0 van.

Het had nog in de eerste helft al 3-0 kunnen zijn, maar zowel Petersen (2x) als Jeong mistten. In de tweede helft zette de Breisgau door. Jeong passte slim door op Sallai die zijn tweede goal maakte. Schlotterbeck had ook nog de 4-0 kunnen maken maar Riemann lag in de weg. Mark Flekken had aan de andere kant weinig te doen, twee ballen die hij recht op zich af kreeg kon hij pakken en een schot van Rexbheçaj ging over. Beide coaches gingen tegelijk uit hun plaat toen Sallai in een duel met Stafylidis hard onderuit geschoffeld. Streich schreeuwde luid om rood, Reis verklaarde naderhand zijn eigen speler een "blödman" (stomme zak) te hebben genoemd. Maar de Bochumer coach had al zodanig tegen de vierde man lopen zeuren dat die het persoonlijk nam. Naar korte ruggespraak trok Sascha Stegeman rood voor zowel voetballer als coach. In het slot kreeg invaller Höler nog een laatste kans op 4-0 maar ook nu was Riemann er op tijd bij. 3-0 was genoeg, Freiburg staat 5e, in punten gelijk met Rasenball dat nog speelt tegen Leverkusen. Bochum heeft 2 punten meer dan Wolfsburg, is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204463531
Laatste wedstrijd gisteren was de return of the Rheinderby. In Köln Müngersdorf kwam Gladbach op bezoek bij FC Köln. Opvallend genoeg, Addi Hutter liet in de voorbeschouwingen de spotlight aan td Roland Virkus, terwijl Steffen Baumgart wel zelf aan de persconferentie deelnam. De boodschap van beide heren was opvallend eensgezind al was Baumgart iets directer: "Nu moeten we doorpakken als we nog iets willen" (Virkus). "Na los, auf geht's" (Baumgart). Het uitvallen van Thuram in de voorbereiding was een aderlating voor die Fohlen, Jonas Hoffman begon dus in de basis. Na meerdere goede invalbeurten mocht Ljubiçic bij Köln weer in de basis beginnen.

Het duel in de hinrunde was een beetje de schuld geweest van de instorting die toen bij Gladbach volgde (na hun nederlaag tegen Köln gingen ze met 0-6 verliezen tegen Freiburg) dus je zou verwachten op enige wraakgevoelens bij de gasten. Köln rekende daar op en wachtte rustig tot Gladbach ruimte liet. Dat gebeurde snel toen Florian Kainz de bal heroverde en meteen op Modeste door kon passen; die schoot de 1-0 binnen. Gladbach bleef jagen op een goal en Embolo schoot een keer op de paal, maar die Geissböcke waren effectiever. Weer Kainz die een bal verovert, dit keer een 1-2 met Uth en de Oostenrijker scoorde zelf 2-0. Nog in de eerste helft werd het ook 3-0. Weer hetzelfde stramien, Gladbach dat flink zijn best doet, de bal verliest en Köln dat via Uth en Ljubiciç een goal maakt. In de tweede helft veranderde het beeld niet echt, Gladbach probeerde vanalles, liep zich echter steeds stuk op het middenveld. Köln hoefde niet zo nodig en kreeg daardoor nog wel de 1-3 om de oren via Embolo. Maar het was genoeg, Köln wint twee Rheinderby's in één seizoen, voor het eerst sinds 1989/1990 toen Christoph Daum nog trainer was. Köln blijft op koers voor Europa, maar Hoffenheim moet vandaag tegen Fürth dus ze kunnen nog zakken. Gladbach blijft 11e op een paar punten van Frankfurt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204469663
Even een blik op de 2. Liga, waar het onverminderd spannend blijft.

Aan de ene kant is het een grote opsteker voor de Schalker fans dat hun ploeg het sinds het ontslag van Grammozis en het doorsnijden van de banden met Gazprom zo goed doet. Maar eigenlijk kan het management zich de ogen uit de kop schamen dat ze ie-dere keer weer een van de oude generatie clubhelden nodig hebben (dit keer Mike Buskens) als adje interim coach terwijl de coaches die ze zelf 'regelen' er allemaal niks van bakten. De Kumpels moesten op bezoek in Darmstadt. De Lelies begonnen goed toen Philip Tietz na 11 minuten al scoorde, maar dan is er altijd nog Simon Terodde. Eerst wist Salazar hem een kopklare voorzet aan te leveren (1-1) daarna deed Bulter het nog eens over (1-2). Darmstadt gaf niet zomaar op via Tietz kwamen ze weer gelijk. Vlak voor rust kaatste een schot van Bulter af via een Darmstadt verdediger.

Ook na rust had Schalke geluk want eerst ging de 3-3 van Tietz niet door vanwege buitenspel. Kort daarna scoorde Bulter zijn tweede na een foute pass die door Pälsson werd onderschept. Bulter maakte de hattrick vol met een rebound na een schot op de lat van Salazar. 2-5 de uitslag waardoor Schalke aan de leiding blijft. Want zowel St. Pauli als Werder Bremen konden niet winnen en speelden gelijk tegen resp. SV Sandhausen en Nürnberg. Werder blijft tweede op 2pt, St Pauli 3e op een relegationsplatz. Darmstadt en Nurnberg hebben nu 2pt achterstand op de Kiezclub

Stand 2. Liga:
1. Schalke 04 - 56pt
2. Werder Bremen - 54pt
3. St. Pauli - 53pt
4. SV Darmstadt 98 - 51pt
5. 1. FC Nürnberg - 50pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204469926
In de 3. Liga had koploper FC Magdeburg het heel moeilijk tegen SC Verl. De Verler verrasten met een goal in de 6e minuut na een blunder van Magdeburger keeper Reimann. Die bliksemstart draaide Magdeburg echter om in een 1-2 bij rust. Condé maakte er na rust al snel 1-3 van, maar Berlinski en Petkov profiteerden van fouten in de Magdeburger verdediging: 3-3 na 60 minuten. Opnieuw had Obermair een antwoord voor de koploper en opnieuw maakte Berlinski weer gelijk: 4-4! Met nog 4 minuten nam coach Christian Tietz een gokje en bracht Tatsuya Ito als breekijzer. En verdomd het werkte: de Japanner liep een pass van Kwarteng binnen voor de 4-5(!) zege.

Een zeer nodige zege, want alle achtervolgers wonnen. Kaiserslautern had een derby tegen Saarbrücken en hoewel Klaus er met rood af moest na een helft en Boyd nog een penalty mistte, trokken die Roten Teufel de boel wel over de streep met 3-1. Boyd revancheerde zich voor de mislukte pingel met de 2-1. Osnabrück had een lastige wedstrijd tegen 1860 München, maar won met 2-3 en Braunschweig klopte thuis Wurzburg. Daardoor is de enige wijziging dat Osnabrück voorbij 1860 gaat naar 4. Magdeburg blijft leiden voor Kaiserslautern en Braunschweig. Wel moet Osnabrück nog twee wedstrijden inhalen

Stand 3. Liga
1. 1. FC Magdeburg - 69pt (1 wedstrijd minder)
2. 1. FC Kaiserslautern - 63pt
3. Eintracht Braunschweig - 61pt
4. Vfl Osnabrück - 54pt (2 wedstrijden minder)
5. 1860 München - 52pt (1 wedstrijd minder)

Noot: Türkguçu München is failliet verklaard in januari en na meerdere beroepen bij de DFB is er een schikking getroffen. De club degradeert uit de 3. Liga en alle resultaten zijn geannuleerd
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204474295
- Een bizarre avond had Eintracht Frankfurt donderdag achter de rug in Camp Nou, dat je door de aanwezigheid van bijna 30.000 Eintracht fans gerust Estadio del Bosque had kunnen noemen als Spaanse dependence van het Waldstadion. Heel opvallend hoe men in Barcelona nu ineens de mond vol heeft van tickets op naam verkopen hihi. Ook in de Alten Forsterei was er respect te zien van de Union fans voor de Europese prestaties van hun tegenstander (Oliver Glasner heeft nooit zoveel aanmoedigingen vooraf gekregen van fans vd tegenstander).

Maar respect betekende niet dat Union Berlin zomaar opzij ging. Eintracht wisselde zowat de halve selectie door zodat bijvoorbeeld ook Aiden Hrustiç in de basis begon. Ook keeper Kevin Trapp was met een handblessure uit Spanje terug gekeerd, zodat Jens Grahl een keer mocht invallen. Aan de andere kant verdedigde Fredrik Rönnow (voormalige derde keeper van Eintracht) opnieuw het doel van die Eisernen, en Hrustiç besloot hem na tien minuten eens wakker te maken met een schot, dat eigenlijk veel te zacht was en makkelijk gestopt werd. Het was een soort startbel voor Union. Eerst schoot Becker mis en kreeg de mantel uitgeveegd van Prömel die helemaal vrij had gestaan (hab dich nicht gehört konden liplezers vaststellen) en vervolgens kopte Haraguchi op de lat. De derde kans ging er wel in toen Khedira Awoniyi aanspeelde. In zijn sturm und drang richting doel liep de Nigeriaan Hinteregger ondersteboven voor hij scoorde, maar ook een VAR check nam de treffer niet terug.

De thuisploeg bleef heel makkelijk kansen creëren maar ze afronden was nog wel een dingetje. Het had gerust 5-0 kunnen staan bij de pauze, maar er kwam nog maar één goal bij van Prömel die via Haraguchi aan de bal kwam en mooi binnenschoot. Glasner werd door kwaad over dat hij zijn jack weggooide en de rest van de wedstrijd in zijn Uboot-trui bekeek, hij kon ook niet meer stilzitten. Veel druk naar voren kreeg Eintracht niet voor elkaar want Union ving hen snel op. Omdat Eintracht zelf wat agressiever ging verdedigen liep de tweede helft een beetje vast ter hoogte van de middencirkel. Slechts één kans kreeg Union toen Awoniyi zich langs twee man slalomde en overschoot. 2-0 was genoeg voor Union, dat opnieuw op Conference League koers is op zes. Maar ook in de beker is Union nog van de partij is tegen Rasenball komende woensdag. Eintracht is gezakt naar 10, gelijk in punten met Mainz maar met een minder doelsaldo
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204474452
In Köln en Berlijn werd nog met spanning gekeken naar wat Hoffenheim ging doen tegen hekkensluiter Greuther Fürth. Bij winst zou de Kraichgau op zes uit komen en zou Fürth meteen klaar zijn in de Bundesliga. Maar eigenlijk konden beide ploegen niet echt een vuist maken.De Mittelfranken verloren na tien minuten al Havard Nielsen met een enkel blessure en ook Stefan Posch maakte de eerste helft niet vol na een botsing met ploeggenoot Samassekou. Fürth kreeg nog wel een flinke kans op 3 punten toen Green zich vlak voor tijd door de verdediging werkte, maar Oliver Baumann tikte zijn schot naast. Door de 0-0 is Fürth theoretisch nog niet gedegradeerd, maar ja... Hoffenheim zakt naar plek 8 en moet nog zijn best doen om Europees voetbal binnen te halen (of hopen dat ze dankzij een bekerwinst van Rasenballof Freiburg een extra plekje meenemen)

- Tot slot de baustelle Bayern waar men het even niet meer wist na woensdag. Doodsbedreigen van 'fans', verwijten over en weer, geruchten dat Lewandowski naar Camp Nou wil en een coach die openlijk toegaf dat hij een psycholoog had bezocht om met de druk om te kunnen gaan. Tegen Bielefeld kunnen er dan twee dingen gebeuren, of je struikelt verder en geeft BVB weer hoop, of je recht de rug en breit het weer recht. De Rekordmeister liet in ieder geval zien te willen voetballen. Lewandowski kreeg al snel twee kansen, maar Ortega ranselde de eerste bal uit het doel en de tweede bal werd niet als treffer geteld (was niet geheel over de doellijn). Uiteindelijk was een eigen goal van Laursen nodig om de ban te breken, de Deen had eerder balverlies geleden en was helemaal achter Lewandowski aangedraafd, maar hij maakte het alleen maar erger

Kort daarna een lelijk moment toen Nianzou een elleboog uitdeelde aan Fabian Kunze die met een zware hersenschudding werd gewisseld: al de derde hoofdblessure op rij bij Bielefeld. Niet lang daarna scoorde Gnabry 0-2 op aangeven van Kimmich. In de tweede helft duurde het heel lang voor er wat gebeurde. Amos Pieper en Manuel Prietl hadden allebei kans op de 1-2, maar ze mikten naast. Op vier minuten voor tijd scoorde Musiala nog de 0-3. "Pflichtsieg" heet zoiets. Bayern weer op 9pt van BVB, Bielefeld blijft onder Stuttgart voorlaatste
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204488410
Gisteravond de eerste halve finale in de DFB Pokal tussen HSV en SC Freiburg. Coach Streich had voor Nils Petersen opnieuw een basisplaats terwijl ook Ludovit Reis bij HSV mocht beginnen. De Rothosen begonnen goed met drie kansen in de eerste tien minuten maar de verdediging ruimde steeds op. Vlekken pakte een te slap rollertje en Glatzel schoot naast.

Aan de andere ging het veel sneller. Eerst zetten Jeong en Sallai de Hamburger verdediging zo onder druk dat ze een corner weggeven. En vervolgens komt die corner bij Petersen die simpel kan binnen koppen. De VAR werd nog wel om advies gevraagd omdat Sallai hinderlijk voor keeper Heuer Fernandez op dook, maar er werd niets terug genomen.

Nog in de eerste helft nam de Breisgau afstand. Sallai en Jeong wisten opnieuw de verdediging in verwarring te brengen en via een paar stations kwam Höfler aan de bal. Zijn schot werd door Schonlau nog aangeraakt en vloog erin. De 3-0 kwam uit een penalty nadat Schlotterbeck was uitgegleden in een duel en van de instormende Heuer een trap tegen zijn achterhoofd kreeg. Grifo schoot raak.

In de tweede helft was HSV aggressiver en scoorde ook, maar de goal ging wegens buitenspel niet door. Flekken moest nog twee keer ingrijpen op schoten van invaller Jatta, de eerste tikte hij met zijn voeten weg, de tweede sloeg hij weg. Glatzel maakte nog 3-1 uit een kopbal met een buitenspel luchtje maar het was twee minuten voor tijd dus daar raakte men niet ondersteboven van. Freiburg voor het eerst sinds zijn bestaan bekerfinalist. Vanavond de tweede wedstrijd, een Oost Duits onderonsje tussen Rasenball en Union Berlin
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204502324
Gisteren de tweede halve finale in de DFB Pokal tussen Rasenball en Union Berlin. Eerder dit seizoen was de Oost Duitse botsing van speelstijlen een van de nagels aan de doodskist van Jesse Marsch zijn carrière in Leipzig geweest. Die Eisernen counterden toen ijskoud alle hyperagressieve bedoelingen van Rasenball. Ook nu begon dat zo en Rasenball greep verrassend genoeg op de lange bal terug. Ook Urs Fischer is een fan van 5-3-2 omschakelend naar 3-5-2 met Trimmel en Oczipka als opstomende backs langs de lijn, in de twintigste minuut kreeg de Zwitser gelijk toen Awoniyi Trimmel aan zag komen en doorpasste. De Oostenrijker zette voor op Sheraldo Becker die de 0-1 erin tikte.

Rasenball probeerde door de Iron Wall heen te komen, maar op een kans voor Silva na liep het niet echt naar wens. Union counterde nog een paar keer maar zowel Becker als Awoniyi waren te inconsequent. Het werd gelijk toen Jaekel Nkunku neerhaalde en Felix Brych een strafschop gaf. Andre Silva krijgt niet zoveel klaar in Oost Duitsland, maar die penalties vliegen er steeds goed in. Pas in de laatste seconden kreeg Rasenball twee kansen op rij, uitgerekend via twee spelers die Marsch van de winter nog negeerde. Angelino schoot van dichtbij, maar Baumgartl gooide zich er nog tussen. Henrichs onderschepte die bal en zette voor op Emil Forsberg die net als vorig jaar de winnende goal maakte die Rasenball in de finale van de DFB Pokal brengt, in Berlijn eind mei gaat het tegen SC Freiburg. De eerste mogelijkheid voor Tedesco om een prijs te pakken, de eerste kans van Streich om überhaupt een prijs te pakken
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204504707
Arminia Bielefeld heeft stilletjes afscheid genomen van trainer Frank Kramer. M'n persoonlijke mening is dat ze hem überhaupt niet hadden moeten aannemen en Uwe Neuhaus vorig jaar niet hadden moeten wegsturen maar goed, toen redden ze het nog op het nippertje. Keeperstrainer Marco Kostmann moet de komende weken voor brandweerman spelen, samen met Kramers oude assistent Andreas Henke.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204511528
Wolfsburg oogt mad.
  zaterdag 23 april 2022 @ 17:09:50 #122
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_204517729


Blauwe tong genot.
pi_204518658
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 april 2022 17:09 schreef Immerdebestebob het volgende:
[ afbeelding ]

Blauwe tong genot.
Lol, coach Ole Werner heeft de Celtische voorbereiding gekozen ipv de Spartaanse
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204519922
Bayern weer landskampioen, gras is groen, Ali B kan zijn handjes niet thuishouden
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_204520128
twitter


*3-1.

Dit kan niet. Niet de eerste fout daar.
pi_204520938
Het is hierboven genoemd, dus we nemen even een kijkje aan de top van de Bundesliga, en helemaal onderaan

- "Joepie, dat vind ik te gek" aldus Ruben vd Meer ooit met een stalen gezicht toen hij vreugde uit moest beelden bij de Lama's. Zo zat Julian Nagelsmann voor de wedstrijd tegen Dortmund ook bij de persco. Ja leuk dat Bayern München weer landskampioen kunnen worden, maar weer vroeg eruit in de beker, eruit in de Champions League. Nou doe dan die landstitel maar dan. Tegen BVB kon de Rekordmeister met een overwinning alles duidelijk maken. Die schwarzgelben begonnen nog met een klein offensief, maar de eerste tegenstoot leverde een corner op die via Goretzka bij Serge Gnabry belandde en die schoot een mooie volley langs reservegoalie Marvin Hitz. Ook de rest van de tweede helft ging naar dit patroon. BVB deed moeite maar scoorde niet, Bayern kreeg zijn tweede en zijn derde kans en scoorde wel. Nog een gelukje voor BVB dat de tweede treffer niet doorging wegens buitenspel van Coman, maar Lewandowski scoorde wel toen de bal via een foute pass van Zagadou naar hem kwam

In de tweede helft veranderde het beeld niet erg, BVB deed alles om weer terug in de wedstrijd te komen, Bayern hield op dat moment wat in. Behalve Kimmich die in het strafschopgebied Reus omlegde. Çan scoorde 2-1 en eigenlijk had Haaland kort voor tijd de gelijkmaker kunnen maken. Maar eerst gooide Neuer zich er tussen, daarna schoot de Noor over. Jamal Musiala kon uit de tegenstoot de 3-1 binnenschieten die Viaplay blijkbaar mistte (of anders de twittertypist die het berichtje postte). Voor de 32e keer kampioen, de eerste schaal ook voor Julian Nagelsmann die niet aan een flinke bierdouche ontkwam. 12pt achterstand is niet meer in te halen voor BVB, dat zelf alleen theoretisch nog door Bayer04 kan worden achterhaald.

- Niet zover van München verwijderd vocht Greuther Fürth voor de allerlaatste kans. Als er tegen Bayer04 geen zege kwam, was het meteen afgelopen met het jaar Bundesliga voor das Kleeblatt. Jetro Willems had een basisplek omdat Max Bauer met corona wegviel en uitgerekend hij kreeg een mooie kans op de openingstreffer nadat Jesse Ngankam nog was gestuit door Hradeçki. Willems mistte niet en even was er toch weer hoop voor de Mittelfranken. Maar helaas hebben een jaartje Bundesliga voetbal de vele foutjes in de verdediging er niet uit kunnen krijgen. Eerst speelt Hrgota te zacht terug op zijn keeper Linde, zodat Le Freak Patrik Schick er tussen komt en de 1-1 maakt. En dan verprutst Linde het zelf met een foute pass die door Azmoun met grote vreugde wordt aangenomen voor de 1-2.

In de tweede helft timmerde Fürth de boel achterin dicht, maar toch wist Paulinho er doorheen te komen, al ging zijn treffer niet door wegens buitenspel. Nadat de Braziliaan via Azmoun een nieuwe kans kreeg liep het wel goed af, 1-3. Azmoun kreeg daarna een soort publiekswissel voor Palacios, die zich een beetje zorgen maakte om zijn basisplek. Ook Sinkgraven viel nog eens in, Bakker speelde trouwens de gehele wedstrijd. De 1-4 kwam ook nog voor Bayer04. Uitgerekend Palacios schoot van twintig meter afstand raak. 1-4 en daarmee blijft Bayer04 nipt derde, maar het worden nog pittige wedstrijden om die CL plek vast te houden. Voor Fürth is het gedaan, het degradatiespook maakt zijn eerste slachtoffer.

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204521606
Twee ploegen die ook met het degradatiespook te maken hebben zijn Wolfsburg en Bielefeld als 13e en 17e

- Wolfsburg gedraagt zich een beetje als bokser Joe Bugner, die na zijn carrière in de ring zich vooral als schurk in Bud Spencer films terug vond om nogmaals in elkaar getimmerd te worden op camera ;) Maar net als Bugner kunnen ze af en toe nog gemeen uithalen. Dat kreeg Mainz vrijdag te verwerken nadat Lukas Nmecha al in de 5e minuut in het strafschopgebied van de Basterds opdook en hoewel Zentner zijn hakje nog stopte, liep Jonas Wind de rebound erin. Mainz had een reuzekans om gelijk te komen nadat Bornauw er naast zat, maar Burkhardt werd door Koen Casteels gestopt. Aan de andere kant kreeg Nmecha weer een goede kans, maar Tauer ging aan zijn shirt hangen en hoewel daarmee het gevaar geweken was, werd de VAR na luid reclameren van Kohlfeld ingeschakeld, kreeg Tauer rood en mocht Max Kruse voor een penalty aanleggen.

Die penalty scoorde Kruse waarna Florian Kohlfeldt even a la Klopp aan de zijkant stond te bulderen (was hij nou blij of boos?) Kruse ging meteen door en scoorde tien minuten later na een voorzet van Baku en voor de rust liep Wind zijn tweede intikker binnen, waarna Kruse zelf ook nog een treffer meepikte voor zijn hattrick, eigenlijk precies zoals BVB vorige week over Wolfsburg was heen gewalst. Een heel boze Svensson gooide meteen Hack, Kohr, Papela en Aaron eraf voor o.a. Boetius en Stach, maar eigenlijk hoefden die Wolfe niet zo nodig meer en speelden alles rustig uit. De 5-0 aframmeling levert Wolfsburg meer lucht naar onderen, alleen als zowel Bielefeld als Stuttgart alles nog winnen kan het gevaarlijk worden. Mainz was al even zeker van lijfsbehoud, maar Europees voetbal kunnen De Basterds nu vergeten

- In Köln Mungersdorf trad FC Köln aan tegen een opgeschud Bielefeld. Frank Kramer is op non actief gezet en het co trainer duo Kostmann en Henke moet nog iets proberen te redden. Alle goede voornemens konden na 180 seconden de prullenbak in toen Hector voorgaf op Uth die vallend de 1-0 liet aantekenen voor Die Geissböcke. De voormalig Heerenveen speler had een prima eerste helft met nog een vrije trap die op de lat knalde en een voorzet op Shkiri die door de Tunesiër nipt naast gekopt werd. Even leek leiden in last toen Hübers in de weg liep bij een Bielefelder aanval en de bal achter zijn doelman Schwäbe tikte, maar Uth repareerde het weer met een voorzet op Modeste die de 2-1 binnenkopte.

Hector moest helaas afhaken met een hoofdblessure, maar het liep eigenlijk prima. Modeste nam even over als aanvoerder en ook Ehizibue kwam weer eens binnen de lijnen. Hij was meteen belangrijk in het afstoppen van Wimmer die bijna de 2-2 had gescoorde. Dat gebeurde niet en uit een tegenaanval kon Modeste op de eveneens ingevallen Thielmann voorgeven die de 3-1 wel scoorde. Köln is daarmee verder op koers voor Europa League, aangezien de beker tussen Rasenball en Freiburg beslist gaat worden is de nummer 6 opnieuw een plek voor de extra Europa League deelnemer. De nummer 7 (op dit moment nog Union Berlin) gaat dan de Conference League in. Bielefeld zit intussen zwaar in de problemen en moet hopen dat de twee superjachten Hertha en Stuttgart morgen gelijk spelen, anders kunnen ze zo met Fürth mee richting de uitgang

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 23-04-2022 22:23:37 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204521929
Rasenball kegelde Union Berlin woensdag uit de beker, waar men nog steeds een beetje nijdig over is in Köpenick. Die Eisernen kunnen echter opnieuw Europa in, zelfs EL als ze zesde worden. De revanche tegen Rasenball kwam niet echt van de grond, Prömel en Becker strooiden wel met passjes richting Awoniyi maar die deed er weinig goeds mee. Urs Fischer was ook kwaad toen een penalty voor Union niet werd gegeven ondanks een lelijke trap van Simakan.

En als het dan slecht gaat komt het dubbelop. Net na de pauze maakt Prömel een klein foutje, speelt de bal verkeerd en Poulsen trapt ijskoud binnen. Toch liet Union zich niet er onder krijgen. Fischer wisselde flink door met Behrens, Michel en Voglsammer als luchtmacht, maar liet Becker staan omdat die nog steeds een plaag was met zijn snelheid en passnauwkeurigheid. En het werkte meteen, Michel dook op het juiste moment naar een bal die door Becker was voorgegeven en de gelijkmaker lag erin. Twee minuten later weer een aanval via Becker en dit keer verraste Michel met een hakje op Behrens, dat Orban en Gulasci zo verraste dat Behrens vrij kon inschieten. Wedstrijd in drie minuten gedraaid. De onverwachte zege laat Union naar zes klimmen, Rasenball bibbert tussen Bayer04 en Freiburg om zijn CL plek.

- Freiburg zou van de problemen van Rasenball kunnen profiteren tegen Gladbach, die ze in de hinrunde al eens met 0-6 afdroogden. Maar dit keer lieten die Fohlen niet zomaar over zich heenlopen. Höfler kreeg een bal tegen zijn hand wat tot een penalty leidde en Bensebaini schoot die vrij simpel in. Tien minuten later werd het ook 0-2 via Embolo en was het alarmfase 1 in het Europapark.

Een gelukje dat ook Freiburg een penalty meekreeg. Weer was Höfler erbij betrokken toen hij een trap meekreeg van Lainer. Ook Grifo schoot koeltjes raak. Freiburg drong meer aan en kwam via aanvoerder Günter op 2-2 na een passje van Eggestein. Plea moest daarna ook van het veld zodat de weer herstelde Stindl weer kon invallen na lang blessure leed. Even leken de 3 punten in Freiburg te blijven toen Gunter persoonlijk zelf op Lienhart voorzette en die kopte 3-2 binnen. Dat herhaalden invallers Stindl en Hermann echter aan de andere kant waardoor het toch een remis werd: 3-3. "Leuke wedstrijd, jammer van die twee punten, maar hiervoor koop je seizoenskaarten." Het wordt nog even spannend tussen Rasenball, Freiburg en Union om de plaatsen 4 tm 6, Gladbach is allang blij uit de degradatie zorgen te zijn

[ Bericht 32% gewijzigd door Sabata op 23-04-2022 22:37:23 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204522917
In de 2. Liga gaat alles nog maar eens in de mixer. Werder Bremen kwam op bezoek in de Kohlenpott bij Schalke en ging er goed tegenaan. De Kumpels raakten twee keer in verwarring met een corner waar bij Duksch niet voorzette maar kort speelde op Weiser. Weiser schoot daarop meteen op doel en hoewel Fraisl die nog stopte, liep Gruev binnen (0-1). Bij de tweede poging zwaaide Weisers schot af maar Fullkrug kopte hem toch nog binnen (0-2). Daarna was het Ugly Bird Duksch zelf die in de tweede helft fanatiek op een goal joeg en dankzij Ko Itakura er ook twee kreeg. De Japanner probeerde twee keer Duksch schot nog te blokken en twee keer ketste de bal zo langs Fraisl erin. 0-4, een stevige terugslag voor Schalke dat Werder voorbij ziet komen.

De strijd in Hamburg is ook interessant geworden, want 's middags won HSV een beetje gelukkig van Jahn Regensburg, dat veel meer kansen kreeg maar niet vaak genoeg scoorde. Die Rothosen deden dat wel en gingen met een 2-4 zege terug. St Pauli had geen leuke avond in het topspiel tegen Darmstadt. De Kiezclub kwam vroeg op achterstand door Pfeiffer en bij de 0-2 van Holland leek het verzet al in de eerste helft gebroken. Men kwam nog terug tot 1-2 maar het was niet genoeg. Torsten Lieberknecht was met een schorsing in Hessen achtergebleven, maar zijn assistent Ovid Ajou kon hem het goede nieuws doorbellen.

Werder is daarmee weer koploper, één punt voor Schalke, Darmstadt klimt naar drie, St Pauli zakt naar vier en voorlopig is HSV weer vijfde. Nurnberg speelt echter morgen middag nog tegen Sandhausen, dus men moet hopen dat Den Club punten laat liggen.

Tussenstand:
1. Werder Bremen - 57pt
2. Schalke 04 - 56pt
3. SV Darmstadt 98 - 54pt
4. St. Pauli - 53pt
5. HSV - 51pt
(6. Nurnberg - 50pt ( 1 wedstrijd minder)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204529128
De gebeden van HSV zijn verhoord. SV Sandhausen won namelijk op bezoek bij Nurnberg met 2-4. Nurnberg had nog met 2-1 voor gestaan, maar ex ADO speler Tom Trybull schoot er twee in waarna veteraan Pascal Testroth het afmaakte. Daardoor blijft HSV vijfde en is er nog een waterkansje om derde te worden. Achterstand op St. Pauli is twee punten, achterstand op Darmstadt is drie punten.

In de Dritte Liga is één beslissing gevallen. 1. FC Magdeburg is in eigen huis kampioen geworden dankzij een 3-0 zege op Zwickau. Daardoor promoveren ze naar de 2. Liga volgend seizoen. De strijd om plek is nog spannend omdat Kaiserslautern op bezoek bij Wehen Wiesbaden onderuit ging met 2-1 na een furieuze openingsfase (1-1 binnen 8 minuten). Gurleyen maakte in de 73e minuut de verrassing compleet voor de Hessen. Kaiserslautern blijft op 2pt voorsprong van Braunschweig. 1860 München lijkt nog een kleine kans op plek 3 te hebben door een dikke zege bij Duisburg (0-6), terwijl Osnabrück verloor van Waldhof Mannheim

Tussenstand Dritte Liga
1. 1. FC Magdeburg (gepromoveerd) - 72pt
2. 1. FC Kaiserslautern - 63pt
3. Eintracht Braunschweig - 61pt
4. 1860 München - 55pt (+15)
5. Vfl Osnabrück - 55pt (+14)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204532853
Hup Kaiserslautern
U MAD?
pi_204535589
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 22:28 schreef de_boswachter het volgende:
Hup Kaiserslautern
Hoeveel toeschouwers trekken ze nog gemiddeld?
In het eerste seizoen in deze Dritte Liga vond ik dat nog verrassend hoog.

Edit: ik lees op Wikipedia dit seizoen 14.722 toeschouwers gemiddeld, oftewel 29,5% van de capaciteit. Maar ik weet niet hoeveel corona-invloed hierin nog zit.

[ Bericht 6% gewijzigd door Idisrom op 25-04-2022 13:50:02 ]
pi_204535908
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 11:36 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Hoeveel toeschouwers trekken ze nog gemiddeld?
In het eerste seizoen in deze Dritte Liga vond ik dat nog verrassend hoog.

Edit: ik lees op Wikipedia dit seizoen 14.722 toeschouwers gemiddeld, oftewel 29,5% van de capaciteit. Maar ik weet hoeveel corona-invloed hierin nog zit.
Tegen Saarbrucken vorige week zaten er 48.000. Twee speelrondes eerder tegen Duisburg 32.000.
U MAD?
pi_204536104
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 april 2022 17:09 schreef Immerdebestebob het volgende:
[ afbeelding ]

Blauwe tong genot.
De blauwe tong van Duksch kwam gisteren nog bij Arnd Zeigler voorbij. Hij vroeg zich af of Werder Bremen stiekem fan van Asterix is en ergens aan de toverdrank uit "de Olympische Spelen van Asterix" is gekomen. Het zit simpeler in elkaar, Duksch drinkt gewoon veel te veel Gatorade... Of was het nu Aquarius?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  maandag 25 april 2022 @ 16:59:22 #135
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_204538306
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 12:37 schreef Sabata het volgende:

[..]
De blauwe tong van Duksch kwam gisteren nog bij Arnd Zeigler voorbij. Hij vroeg zich af of Werder Bremen stiekem fan van Asterix is en ergens aan de toverdrank uit "de Olympische Spelen van Asterix" is gekomen. Het zit simpeler in elkaar, Duksch drinkt gewoon veel te veel Gatorade... Of was het nu Aquarius?
ARSHAVINED
pi_204539772
Nog drie wedstrijden die ik niet genoemd had gisteren.

- Hoffenheim moest zaterdagavond nog aantreden in het Waldstadion tegen Eintracht Frankfurt. Kevin Trapp was weer terug in het doel bij de Hessen maar de eerste kans voor de Kraichgau ging er wel meteen in toen N'Dicka een voorzet van Kramariç weg wilde koppen en zijn eigen doelman passeerde. De Fransman ging niet bij de pakken neer zitten en probeerde actief mee te werken aan de gelijkmaker. Nadat Rode en Kostiç nog door Olli Baumann gestopt waren kreeg Kostiç een corner voor geslingerd, die N'Dicka tot zijn grote opluchting binnenkopte.

Beide teams probeerden via de flanken in de tweede helft aan te vallen maar maakten elkaar ook snel onschadelijk. Die weinige keren dat Hoffenheim er doorheen kwam, waren ze of te slordig (Dabbur) of te gehaast (Brun Larsen). Het was weer N'Dicka die Bebou de bal afsnoepte en snel doorspeelde op Kamada. De Japanner scoorde met een mooie knal 2-1. Hoeness wisselde nog eens aanvallend en in de laatste minuten kreeg Raum de bal op Rutter voorgegeven. Die kopte de gelijkmaker nog binnen. 2-2, twee doelpunten tegen en zelfs een eigen goal, maar dankzij assist en goal aan de goede kant was Even N'Dicka toch heel waardevol in fantasygames. Hoffenheim staat nu 8e op 3pt van Köln. Frankfurt is op 6pt van de Kraichgau 9e. Enige kans die Eintracht nog heeft op Europees voetbal is de finale van de Europa League winnen.

- Augsburg speelde gisteren middag uit in Bochum en moest alvast een aanloopje van drie punten nemen omdat Hertha en Stuttgart 's avonds nog in actie kwamen. Het hielp FCA dat de gastheren nog niet goed wakker waren en Hahn profiteerde na 15 minuten van een misverstandje tussen Riemann en Leitsch en kon de 0-1 binnen tikken.

Kort voor rust werd het nog erger toen Soares geen geduld met Caligiuri en hem maar onderuit schoffelde op de rand van de 16, had hij een stapje gewacht was het een vrije trap geweest. Nu kon Gregoritsch 0-2 scoren uit een penalty. Eigenlijk duurde het daarna tot de laatste 15 minuten voor er weer wat gebeurde. Gikièwiçz tikte een schot van Eduard Löwen over de lat, en aan de andere kant waren Caligiuri en Niederlechner net te haastig in hun schietkans. Het bleef 0-2, Augsburg doet zijn plicht, Bochum zakt een plekje onder Wolfsburg.

- Zowel in Bielefeld als in Augsburg werd met spanning naar de laatste wedstrijd gekeken: Hertha en Stuttgart begonnen de gevreesde laatste 4 wedstrijden tegen elkaar. En Hertha had een droomstart, eerst kon Selke een kopbal van de altijd vervelende Marc Oliver Kempf net niet in het doel verlengen, maar twee minuten later scoorde hij alsnog na een schitterende pass van Plattenhardt. Felix Brych keurde de goal eerst nog af, maar de VAR check wees uit dat Selke precies op tijd startte, dus hij telt.

Waarschijnlijk door die opluchting liet Hertha prompt de teugels wat vieren, iets waar Felix Magath heel nijdig van werd langs. Zelfs na de wedstrijd zat de boosheid nog zo hoog dat hij niet meer uit zijn woorden kwam toen hij wilde zeggen dat hij "kampfgeist" had gemist (het kwam er wat hakkelend uit als "Dieses Kampf). Gelukkig voor Magath konden de Schwaben op deze off day niet zoveel klaar krijgen. Marcel Lotka moest nog een paar keer optreden op te gehaaste schoten en kopballen, maar deed dat prima (ze gaan nog spijt krijgen dat ze hem naar Dortmund laten lopen). En laat in de wedstrijd gaf ook Magath toe dat hij er naast zat. Juist Isak Belfodil, de speler die hij als zondebok had uitgekozen liet hij invallen. En prompt scoorde Belfodil ook de 2-0. Opluchting bij de Hertha fans, en ongebreidelde woede bij Vfb, waar dezelfde taferelen zich afspeelden als bij de Berliner stadsderby en er met bier, verwensingen en dreigementen naar de eigen spelers werd gegooid. Hertha worstelt zich nu naar plek 15met 32pt. Stuttgart staat op Relegation met 28pt en Bielefeld in paniek is voorlaatste met 26pt. Drie spannende weken heeft het degradatiespook nog

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204586003
Vandaag de Kohlenpot tussen Dortmund en Bochum. Volgend jaar wordt het (waarschijnlijk) een trio, want gisteravond wipte Schalke weer opnieuw naar de koppositie na verlies van Werder.
pi_204588018
Dortmund :').
pi_204588074
Dol begin weer. 1-2 nu voor Bochum. Holtmann en Polter maken slim gebruik van foutjes en Dortmund geef een gemakkelijk gegeven penalty nodig voor de aansluiter
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204588087
Bayern _O-

Nagelsmann is echt verschrikkelijk matig.
pi_204588103
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2022 15:51 schreef Oriente het volgende:
Bayern _O-

Nagelsmann is echt verschrikkelijk matig.
Apart, vorig jaar maakte Jonny Burkhardt ook al de eerste treffer tegen Bayern, ook toen keepte Ulreich.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204588120
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2022 15:53 schreef Sabata het volgende:

[..]
Apart, vorig jaar maakte Jonny Burkhardt ook al de eerste treffer tegen Bayern, ook toen keepte Ulreich.
Prima spitsje is dat wel.
pi_204588168
Lollerbayern
pi_204588218
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2022 15:59 schreef Oriente het volgende:
Lollerbayern
Tot nu toe alles volgens plan voor Bo Svensson, complete herhaling van april 2021 tot nu toe
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204588953
Hahahahah, 3-4 voor Bochum. Pantovic kan ook van 11 meter scoren na al die 40 meter goals

Bayern gaat onder in Mainz, het wordt zelfs erger dan vorig jaar : 3-1 nu voor de Basterds
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204592840
Voor zowel Bayern als BVB ging het eigenlijk niet meer om. De Rekordmeister was opnieuw kampioen en de Schwarzgelben stonden stevig op twee. Het leek of er daardoor bij beiden laksheid in sloop

- Bayern moest op bezoek bij Mainz in de Mewa-arena, en had eigenlijk beter moeten weten. Vorig jaar moesten ze een kampioensfeest een week uitstellen door geklungel tegen de Basterds en dat herhaalde zich. Burkhardt en Hack werden een paar keer gevaarlijk in corners en uiteindelijk was het de U21 captain die uit een lastige hoek de bal binnenwerkte omdat 2e keeper Sven Ullreich net een beetje teveel ruimte liet. Niakathé liep een paar minuten later goed mee in een corner en kopte zeer verrassend 2-0 binnen. De herhaling van Het Wonder van Mainz vorig jaar leek al voor rust compleet toen Lewandowski de 2-1 scoorde

Maar na rust hadden beide ploegen toch nog zin om door te voetballen, al zou je dat niet aan het moedeloze gezicht van directeur Salihamidziç zeggen. Sané mocht eindelijk weer eens opdraven als vervanger van Goretzka en Lewandowski kreeg via hem een kans op 2-2, maar Hack was net op tijd om dat schot te blokkeren.De goal viel zeer gelukkig aan de andere kant toen Leandro Barreiro uit wilde halen en het schot via Sule's been hoog over Ullreich precies onder de lat plofte. Bayern geloofde het daarna wel, liet nog twee counters toe maar dat ruimde Ullreich nog op. 3-1 winnen van Bayern, het begint langzaam een jaarlijks terugkerend evenement te worden. Mainz is daardoor even 9e. Bij Bayern zal het interne gekibbel nog niet afgelopen zijn.

- BVB moest in de Kohlenpott Derby aantreden Bochum dat al twee weken wacht op drie punten zodat ze eindelijk veilig voor de degradatiezone zijn. Thomas Reis zat na zijn schorsing weer op de bank en het ging flitsend van start. Haaland had wel een kansje, maar Polter shockte het Westfalenstadion met een goal na drie minuten. Gerrit Holtmann deed het hem een paar minuten later meteen na, wéér een prachtschot dat zo de Tor des Monats verkiezingen in kan. BVB had hands, penalties en Haaland nodig om er iets tegen in te brengen. Eerst schoot Marius Wolf een bal tegen de hand van Pantovic, die penalty ging erin en daarna kwam er nog een voorzet van Wolf waarbij Rexbhecaj de bal tegen de band kreeg. Haaland scoorde die ook en we gingen 2-2 de rust in.

Na rust ging het in het zelfde sprint tempo verder, al ving de verdediging van Bochum de tegenstand wat eerder op zodat Manuel Riemann slechts twee keer in hoefde te grijpen. De derde keer was hij helaas kansloos op een schot van Haaland die een hattrick liet aantekenen. Bochum gaf het opnieuw niet op en zowaar, in zijn afscheids toernee maakt Jurgen Locadia als invaller nog een doelpunt. Mooie aanname na een pass van Asano, Akanji rekent er niet op dat Locadia van hem wegdraait en het is 3-3. En nu viel de handsbal aan de andere kant. Witsel was de pechvogel en Pantoviç degene die het gastenvak van het Westfalenstadion in vuur en vlam zet. 3-4! Toch knap, Locadia scoort tegen zowel Bayern als BVB in zijn wat fletse halve seizoen bij Bochum, maar is daarmee wel een radertje in de machine die uiteindelijk nog een jaartje Bundesliga mag spelen. Zelfs een zuur kijkende Marco Rose feliciteerde uiteindelijk : "Dit had ik vorige week al willen zeggen, dus zeg ik nu gefeliciteerd. Ik wou dat iemand ons eens in de toekomst ergens mee kon feliciteren."
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204595452
SC Freiburg met kans op de CL volgend seizoen. Wie had dat gedacht?
pi_204595795
Terwijl de nummers 1 en 2 al buiten schot zijn is het daar achter nog spannend om Europees voetbal. Freiburg is al een verrassing, maar Köln (vorig jaar bijna gedegradeerd) en Union Berlin (voor de tweede keer begonnen als degradatiekandidaat en voor de tweede keer stabiel in de top10) gaat het om de verdeling van drie mogelijke Europese tickets.

Union trad vrijdag al aan tegen het reeds gedegradeerde Greuther Fürth. Wie echter niet naar de stand had gekeken en zo in de wedstrijd was gevallen, had gedacht dat het andersom was. Fürth speelde dominant in de eerste helft met Leweling als snelle aanvaller, Ngankam als partner voor een paar 1-2 tjes en Hrgota als "wijze" aanvoerder (uche) die op de juiste momenten zou moeten afdrukken. Twee keer kon de Zweed de werken van zijn jongere teamgenoten niet belonen, één keer maaide hij over de bal heen, één keer zat keeper Linde er tussen. Maar de derde zat er wel in nadat de bal via Linde voor zijn voeten stuiterde: 0-1. Die Eisernen hadden het heel moeilijk met de sturm und drang van das Kleeblatt en raakten ook Ryerson kwijt met een blessure. Slechts één kans van Awoniyi viel er te noteren.

Urs Fischer was kwaad WOEDEND in de rust. "Op internationale rozijnendag speelt Union als een stel uitgeperste druiven" sneerde radioverslaggever Thomas Kampenbeck, die het getier van de normaal zo rustige Zwitserse coach goed kon horen. Haraguchi ging er af voor Voglsammer en later mochten ook Awoniyi en Giesselmann inrukkken voor de ex 2. Liga tandem Behrens en Michel. Het duurde tot in de slotfase voor het effect had. Viergever ging te lichtzinnig in duel met Michel, raakte de bal kwijt en tikte de gelijkmaker erin. Voglsammer kreeg daarna nog een flinke kans op de 2-1 maar schoot over. 1-1 stond niet in het script van Union, die hierdoor afhankelijk dreigen te worden van de bekerfinale eind mei of ze wel Europees spelen. Bij Fürth is inmiddels bekend dat Stefan Leitl eind dit seizoen overstapt naar Hannover 96, dat in de 2. Liga in zware degradatienood verkeert. Dus met een beetje pech degradeert Leitl 2 keer en mag hij 2022/2023 in de Dritte Liga beginnen.

- FC Köln moest op bezoek bij Augsburg dat ook nog zo ver mogelijk weg probeert te komen uit de degradatiezone. Ze deden er de eerste 10 minuten ook alles aan maar Vargas en Gregoritsch maakten hun kansen niet af. En dan profiteren de Geissböcke meteen in de eerste de beste kans, Schmitz krijgt de bal bij Jan Thielmann en die scoort 0-1. Bank ontploft, spelers gek, Baumgart heeft slechts een grimmig vuistje over voor deze bliksemstart. "Hou je kop er bij." Dat deed Köln want twee minuten geeft Thielmann voor op Mark Uth die de 0-2 er in schiet. Bank helemaal van het padje, weer Baumgart met slechts een grimmig lachje. Helemaal ongelijk had hij niet, want FCA kreeg nog steeds kansen door Iago en Gregoritsch, maar Marvin Schwäbe lag een paar keer goed in de weg.

Iago kwam in de tweede helft niet meer terug, een zware botsing met Gruezo zorgde ervoor dat hij met een brancard van het veld moest, Florian Niederlechner kwam er als joker in. Wie we helemaal nog niet gezien hadden was Anthony Modeste, die weliswaar één kans met een kopbal had gehad, maar die ging over. Dankzij Gouweleeuw pakte de Fransman zijn moment, de Nederlandse captain van FCA liep hem namelijk in het strafschopgebied van de sokken. Penalty en Modeste scoorde 0-3. Ljubiciç had daarna de 0-4 moeten maken echter Gikièwiçz kreeg er nog een handje aan. In de counter was Niederlechner weer eens heel snel om toch een eretreffer te produceren (1-3). Modeste had het laatste woord na een pass van Uth met de 1-4, beiden kregen daarna een publiekswissel. Door de zege is Köln nu zesde, één puntje voor Union. Augsburg heeft nog altijd kans om in de relegation terecht te komen met nog twee wedstrijden te gaan.

- Tot slot gisteren, het toppspiel Freiburg tegen Hoffenheim. Voor de Kraichgau was het de allerlaatste kans om überhaupt de Conference League nog te halen, voor de Breisgau wacht misschien wel een miljoeneninjectie als ze de CL halen. De verdediging van Freiburg had het lastig met Kramaric in de beginfase die een paar keer gevaarlijk voor Mark Flekken opdook maar omdat hij vrij alleen stond (Dabbur en Bebou werden bewaakt en Raum's passes kwamen niet aan) was daar weinig gevaar. Het liep zelfs prima voor de gasten die op 0-1 kwamen na een slecht verwerkte corner. Höler legt af op Sallai en de Hongaar liep de bal binnen. Kramariç deed echter meteen wat terug toen de lange bal van Raum dit keer wél aan kwam: 1-1 bij rust.

Streich vond dat de aanval versterkt moest worden en bracht Petersen als extra spits. Jammer genoeg haalde hij Gulde er uit zodat de verdediging ineens veel meer ruimte moest laten. Ruimte die Kramariç gebruikt om Stiller aan te spelen die helemaal niet aangevallen werd en Flekken zonder moeite passeerde. De Bocholtzer stond even flink te schelden na die treffer. Het was wel de verdediging die liet zien hoe het moet. Grifo speelde niet Höler aan voorin maar juist Günter die mee was opgekomen en de Captain knalde van grote afstand de gelijkmaker erin. Hoffenheim probeerde wel veel maar of Flekken lag in de weg of ze verprutsten het zelf. Ook Grifo kon Höler wel wurgen toen hij de kans op 2-3 liet liggen. Maar het Holenmens moet je de bal ook niet in de voeten willen spelen. Günter gaf een hoge voorzet en die kopte Höler wel binnen. Streich wisselde Jeong erin en de Koreaan sprintte Baumgartner eruit om de 2-4 te maken. Het werd nog even spannend toen Rudy ietwat gelukkig 3-4 maakte, maar Flekken tikte nog een bal over de lat vlak voor tijd zodat het daarbij bleef. Dankzij de 3-4 staat Freiburg nu even vierde en moet afwachten wat Europa gangers Frankfurt en Rasenball vandaag klaarmaken. Voor Hoffenheim wordt de kans op Europees voetbal kleiner en kleiner
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204595997
En dan tot slot "de Abstiegskrimi". Bochum heeft zich uit dit wespennest gehouden, maar Augsburg moest na de nederlaag tegen Köln hopen op zo min mogelijk punten voor Stuttgart, Hertha en Bielefeld.

- Stuttgart kreeg bezoek van Wolfsburg: Mercedes tegen VW. Beiden ook clubs die zich het seizoen héél anders hadden voorgesteld. Chris Führich was het bokje na al die gemiste kansen en stond zijn plek in de basis aan Marmoush af (nota bene gehuurd van Wolfsburg). De Schwaben maakte wel de meest agressieve indruk, maar wat heb je daar aan als Arnold een bal voor slingert en Brooks binnenkopt voor de 0-1. Zelfs met een compleet andere voorhoede wilde het nog niet lukken voor Stuttgart, Marmoush, Thommy, Sosa, allen wisten ze niet te scoren.

In de tweede helft had Wolfsburg het goed gezien, ze hoefden niet meer aan te vallen omdat de Schwaben niks klaar kregen. Sosa durfde oog in oog met Casteels niet zelf te schieten, Anton maaide over de bal heen en Kalezic leek wel iedere bal die hij wilde aannemen van de voet te springen. Uiteindelijk moest Materrazzo dan toch kansenverknoeier Führich weer laten komen en prompte knalde hij de eerste bal hard in de bovenste ring, de fans zullen heel blij met het souvenir zijn geweest, maar niet met Führich zelf getuige het fluitconcert. Maar alles was twee minuten later vergeten toen mede invaller Millot de bal weer voorkreeg en Führich EINDELIJK een goal maakte. De bank ontplofte, het stadion ontplofte, Mathilde Knief schreeuwde zich een poliep op haar stemband. Nee Stuttgart heeft geen titel gehaald en zelfs de relegation verlaten ze niet met deze 1-1. Maar er is nog een teken van leven.

- Directe concurrenten Hertha en Bielefeld traden tegen elkaar aan Auf der Alm. Bielefeld had zelfs een speciaal Teutoburger wald shirt alsof de Herthaner de gehate Romeinen waren die even alles op kwamen vegen. Zo blufferig als ze zich vooraf presenteerden zo lastig ging het in de wedstrijd zelf. Marco Kostmann had het halve elftal overhoop gegooid en net als Magath twee weken terug een verrassing met jong talent Burak Inçe terwijl gewaardeerde krachten als Serra en Krüger op de bank zaten. Het was geen succes, slechts één schot van Okugawa op doel viel te noteren in de eerste helft, en hij stond nog buitenspel ook. Davy Selke was al iets gevaarlijker met twee kansen die door Ortega opgeruimd werden.

Ook bij Bielefeld heeft men last met iemand die per se wil scoren. Ex Stuttgart routinier Gonzalo Castro kreeg een basisplek in zijn 420e Bundesliga wedstrijd, en had ook gewoon moeten scoren in de 51e minuut, maar de bal ging huizenhoog over. Vier minuten later lag hij er aan de andere kant in, Plattenhardt slingerde de bal hard voor en Lucas Toussart mocht ongehinderd inkoppen. Het had ook 2-0 kunnen worden maar Mittelstädt en invaller Wollschäger verstonden elkaar verkeerd zodat Ortega van hun geaarzel kon profiteren. In de allerlaatste seconde had Robin Hack een hoge lange voorzet in huis die met geluk bij Joakim Nilsson kwam die de 1-1 erin kopte. Een grote zucht van verlichting bij Kostmayer die door zijn eigen bank onder de voet gelopen werd. Door de 1-1 blijft het met nog twee speeldagen nagelbijten onderin

14 FC Augsburg - 35pt
15 Hertha BSC - 33pt
16 Vfb Stuttgart - 29pt (relegation)
17 Arminia Bielefeld - 27pt (degradatie)
18 Greuther Fürth - 18pt (reeds gedegradeerd)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204597028
In de 2. Liga buitelde nog maar eens alles over elkaar heen gisteren. Schalke kon een grote stap naar promotie zetten, maar gastheer Sandhausen kon met een gelijkspel en een verliespartij van Dresden al lijfsbehoud zeker stellen. De twee ploegen hielden elkaar tot de slotfase in evenwicht, toen Churlinov in de 70e minuut de paal raakte en Terodde de bal erin liep. Twee minuten later was het al gelijk toen Dennis Diekmayer zijn derde doelpunt ooit maakte, maar Schalke ging toch met de volle buit weg nadat Sandhausen een voorzet van Zhirov niet weg kreeg en weer Terodde de bal over de lijn worstelde. Er was nog een flinke rel in het slot toen Ouwejan omver gemaaid werd door de zwaar gefrustreerde Kuol die geen bal goed had geraakt en door de scheidsrechter moest worden beschermd omdat anders Mike Buskens hem persoonlijk in elkaar had geslagen. Kuol kon na zijn onbesuisde tackle inrukken. 1-2 de eindstand

Werder kreeg Ole Werners ex ploeg Kiel op bezoek en er leek eerst niks aan de hand. Fullkrug maakte 1-0, Duksch maakte 2-0, beide Ugly Birds een goal. Maar vlak voor rust wilde Fullkrug inrgijpen bij een schot van Wriedt en de ex Willem II'er zag de bal zo over Pawlenka in het doel ketsen. In de tweede helft hetzelfde, Werder de bovenliggende partij, één counter van Neder-Duitser Johan vd Berg en ook die ziet een schot afketsen van een Werder been (Axel Jung). 2-2 en Kiel geloofde er weer in. Julian Korb maakte de lelijke verrassing compleet door 5 minuten voor tijd de 2-3 te maken. Een zware klap voor Werder dat nu afhankelijk was van Darmstadt tegen Aue

En Darmstadt pakte de kans met beide handen aan. Het duurde een kwartier en toen kwam de Lelie-express op stoom. Eerst Pfeiffer de 1-0, daarna Skarke de 2-0 en Manu de 3-0, binnen 180 tellen. Aangezien een overwinning betekende dat ze slechts gelijk zouden komen met Werder zette Darmstadt door en nog voor rust maakte Skarke ook de 4-0. Coach Lieberknecht gaf in de tweede helft een aantal wissels speeltijd om zijn stamploeg wat te ontlasten. Omdat Aue nu wat steviger verdedigde duurde het tot de laatste 10 minuten voor invaller Honsak de 5-0 maakte en in de laatste minuut ging een vrije trap van Kemper er ook nog in. 6-0! Aue is daarmee gedegradeerd naar de 3. Liga. Sandhausen heeft ondanks de nederlaag tegen Schalke geluk, want Dynamo Dresden speelden gelijk tegen Jahn Regensburg waardoor zelfs als Dresden nog twee keer wint ze niet meer van de Relegation afkomen

Al dat gestuntel geeft ook HSV weer moed, want ze wonnen zelf met 0-4 bij Ingolstadt en doordat stadrivaal St. Pauli verrassend gelijk speelde bij Nürnberg springen ze naar 4 op doelsaldo. Werder zakt op doelsaldo nu naar 3, Darmstadt is tweede, Schalke gaat opnieuw aan kop. Nog twee weken >:)

Tussenstand 2. Liga
1. Schalke 04 - 59pt
2. SV Darmstadt 98 - 57pt (+23)
3. Werder Bremen - 57pt (+17)
4. HSV - 54 (+30)
5. St Pauli - 54 (+14)

[ Bericht 2% gewijzigd door Sabata op 01-05-2022 12:55:33 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')