abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 maandag 7 maart 2022 @ 13:52:30 #51
7889 tong80
Spleenheup
pi_203983046
Sabata ik heb je bij Yvonne voorgedragen voor het complimenten topic. Geweldig hoe je post in deze topics. ^O^

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_203988035
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2022 13:52 schreef tong80 het volgende:
Sabata ik heb je bij Yvonne voorgedragen voor het complimenten topic. Geweldig hoe je post in deze topics. ^O^

:T
Mijn genoegen.

Soms krijg je ook wel eens hulp van de omstandigheden. Zoals de beroering bij voormalig Sovjetclub Schalke ;) Een week nadat ze afscheid van de sponsor hebben genomen, is nu ook de trainer op straat gezet. Dimitrios Grammozis kreeg zijn congé na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hansa Rostock. Drie goals, een hattrick zelfs van Simon Terodde was niet voldoende om de Hanseaten in de problemen te brengen, steeds pakten ze weer de voorsprong. Ook John Verhoek scoorde een keer. Mike Buskens neemt de leiding van de trainersstaf over, al zal hij vanwege een coronabesmetting waarschijnlijk niet bij de wedstrijd tegen Ingolstadt zijn.

Bovenaan gaat het veel beter voor Werder, dat won van Dresden met twee goals van Fullkrug. Ook Darmstadt en St. Pauli wonnen en in een rechstreeks duel klopte Nürnberg HSV in eigen huis, waardoor Den Club opklimt naar 4. Zowel HSV als Schalke zakken een plaats naar 5 en 6.

Stand 2. Liga
1. Werder Bremen - 48pt
2. SV Darmstadt - 47pt (+20)
3. St. Pauli - 47pt (+15)
4. 1. FC Nürnberg - 42pt
5. HSV - 41pt (+19)
6. Schalke - 41pt (+17)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 dinsdag 8 maart 2022 @ 01:26:57 #53
7889 tong80
Spleenheup
pi_203992141
Veel traditionsvereinen bovenin. St. Pauli is mijn favoriet. Vriend van me support Nürnberg. Hoe hoog schat je hun promotiekansen?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_203998208
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2022 01:26 schreef tong80 het volgende:
Veel traditionsvereinen bovenin. St. Pauli is mijn favoriet. Vriend van me support Nürnberg. Hoe hoog schat je hun promotiekansen?

:T
Het was dit weekend pas de eerste keer dat Nürnberg een top3 team geklopt heeft. HSV was eigenlijk beter maar als je de kansen niet verzilverd dan komt het op geluk in de afronding aan. Zelfs Dieter Hecking ( vroeger nog HSV trainer en nu sportief directeur van Den Club) denkt dat top5 moet kunnen maar meer wordt misschien te veel.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203998293
Hertha is zoals de royal navy zou zeggen "caught on a lee shore". De wind komt recht van voren en je super de luxe zeiljacht wordt steeds dichterbij de rotsen der degradatie geduwd. Iedereen verwachtte na de afgang tegen Frankfurt dat Degradatie trainer Korkut zou mogen oprotten maar die blijft nog even doormodderen. De sportief directeur Arne Friedrich is hem wel gesmeerd na een statement met stevige kritiek.

Om het allemaal nog erger te maken heeft Roger Schmidt vanwege alle reuring een Nee verkocht aan Bobic, hij gaat Korkut niet opvolgen als dat betekent dat hij vanuit de 2. Liga moet starten

https://www.kicker.de/sch(...)aeuft-893149/artikel

Edit: ik bedenk me ineens dat toen de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard Kevin Hofland ontsloeg vorig seizoen hij in zijn rolodex drie namen van potentiële opvolgers had:
- Achim Beierlorzer (ging niet door omdat Mainz hem niet had ontslagen na de beruchte spelers staking maar alleen tot einde contract op non actief zette)
- Tayfun Korkut ( vond Fortuna te min)
- Andreas Zorniger (vond Fortuna ook te min)

Inmiddels zit Beierlorzer zonder werk, Korkut kan waarschijnlijk wieberen als dit weekend Gladbach van Hertha wint en alleen Zorniger heeft een klus in Limassol ( bovenaan in de Cypriotische First Division). Mocht Ultee binnen de komende weken eruit vliegen kunnen Korkut en Beierlorzer waarschijnlijk weer een belletje verwachten. Kunnen ze ook eens lachen.

[ Bericht 16% gewijzigd door Sabata op 08-03-2022 16:41:15 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204037783
Het is meestal geen goed teken als de coach van een club in degradatie nood ook nog eens door corona afwezig moet zijn. Addi Hutter is er niet bij in het belangrijke kelderduel tussen Gladbach en Hertha BSC morgenavond. Christian Printinger neemt de honneurs waar.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204051983
Bayern weer gefaald. _O-
pi_204061047
Ik zit een beetje in dezelfde situatie als de selectie van FSV Mainz en Daniel Ricciardo, uitgeschakeld in quarantaine door een coronabesmetting (uche). Ik heb daardoor iig tijd zat om het voetbal te volgen, al ben ik wat sneller moe en gingen er treinladingen kleenex richting de afvoer van nucleair biologisch afval :(

- Bayern zit een beetje klem op dit moment. Ze morsen punten in de Bundesliga, spelen eerst gelijk tegen Salzburg en walsen er vervolgens thuis overheen. Nu moesten ze op visite in Sinsheim, naar iemand die hen heel goed kent. Want eigenlijk wilde Ulli Hoeness de zoon van zijn broer Dieter in Bayern houden (hij was trainer van de regionalliga selectie). Sebastian Hoeness had echter een eigen willetje en koos voor een aanbieding van TSG Hoffenheim en doet het tot nu toe verrassend goed. Dieter Hoeness was even geen Bayern supporter gisteren _O-

Hoffenheim is tevens de club die Julian Nagelsmann's carrière lanceerde, dus het was interessant hoe beide "laptoptrainers" elkaar gingen aanpakken. Er werd aan beide kanten niet lang getreuzeld. Andre Kramariç kreeg meteen twee kansen achter elkaar om Manuel Neuer goed warm te schieten en ook Oliver Baumann werd getest door Gnabry en Müller. Beide keepers stopten die mogelijkheden. Even later leek Baumann wel te moeten vissen omdat Müller scoorde, maar de buitenspelval van de Kraichgau stond op scherp, afgekeurd. En twee minuten later kwam Hoffenheim op voorsprong toen Baumgartner een voorzet van Raum binnenschoot

Bayern had meteen een antwoord via Müller, maar ook die goal ging vanwege buitenspel niet door. Pas vlak voor de pauze moest er nog één corner worden genomen en die weet Robert Lewandowski dan binnen te koppen. In de tweede helft kwam de Kraichgau wat meer onder druk te staan en slopen er foutjes in het spel. De Rekordmeister crëerde wel kansen op die manier, maar Gnabry schoot op de paal, Musiala schrok zo van Baumann die hem ineens aanspeelde dat hij veel te haastig schoot en Lewandowski scoorde wel, maar wéér stond hij buitenspel. Kramariç verprutste aan de andere kant nog twee kansen en Posch haalde met een sliding een bal van de lijn die Choupo Mouting al telde. 1-1 en daar kan Hoffenheim tevreden mee zijn, Bayern zeker niet, want Dortmund kan de achterstand tot 4 pt terug brengen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204061775
- directe concurrent van Hoffenheim is SC Freiburg. De Breisgau lijkt steeds nadrukkelijker mee te kunnen spelen voor Europees voetbal. En dan niet de Europa Dorp Toernee in de Conference League, maar de hoofdschotel, de Champions League. Natuurlijk, Christian Streich kijkt je heel kwaad aan als je daar als journalist over begint, maar men blijft fantaseren. Fantasie is iets waar ze in Wolfsburg al niet meer in geloven. Men zal in augustus '21 nog wel even van CL voetbal gedroomd hebben, maar net als een gevallen zanger kwam men er achter dat de meeste dromen echt bedrog zijn. Voor Wolfsburg gaat het er om niet te degraderen, en uitgerekend nu is Coen Casteels uitgeschakeld met een heupblessure. Pavao Pervan verving hem

Freiburg mistte met Eggestein, Lienhart (beiden corona) en Kubler (spierblessure) drie van de vier verdedigers, zodat Gulde werd geflankeerd door beide broertjes Nico en Kevin Schlotterbeck. Niklas Höfler kon eventueel inzakken vanaf het middenveld. Al in de zesde minuut was het raak nadat Grifo er persoonlijk een vrije trap uit sleepte tegen Arnold en die prachtig binnenschoot. Protesten van die Wölfe dat Lukas Höler eerder Lacroix had omgemaaid werden weggewuifd. Wolfsburg joeg wel actief op de gelijkmaker, maar de verdediging van Freiburg ruimde alles op voor Mark Flekken in actie hoefde te komen. Op het randje van de rust werd het 2-0 toen Lacroix slecht uitverdedigde en Grifo de tweede binnenschoot. Het enige schotje van Wolfsburg kwam van Kruse die hoopte Flekken van af stand te verrassen, maar de bal zwabberde naast.

Na de donderpreek van Kohlfeldt kwamen die Wölfe een stuk aggressiever uit de kleedkamer. Kruse kreeg meteen weer een kans nadat Arnold Kevin Schlotterbeck opzij zette en hij tikte zijn pass keurig langs Flekken. Invaller Lukas Nmecha kreeg ook een kans, maar Schlotterbeck ketste zijn schot weg. Wolfsburg drukte door en toen Flekken een halve voorzet van Nmecha slecht verwerkte kwam Arnold via een flipperkast moment aan de bal en ramde de 2-2 binnen "Toen dacht ik "Scheisse!"" aldus een eerlijke Streich. Maar hij bleef zowaar rustig en zag dat de Breisgau het met Patroon 2 oplostte. Weer Grifo met een vrije trap, die land via via bij joker Petersen. Die zet met de borst voor op Nico Schlotterbeck en de 3-2 ligt erin. Door deze overwinning klimt Freiburg toch weer over Hoffenheim heen naar 4, terwijl Wolfsburg met angst en beven naar Mönchengladbach en Augsburg kijkt...
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204062120
Aangezien Augsburg niet speelde vrijdag, is het enige gevaar dus afkomstig van Gladbach. Een club onder hoogspanning met een trainer die ook nog eens corona heeft. Zoals reeds benoemd was Christian Printinger de baas tegen lotgenoot Hertha. Het zinkende superjacht uit de hoofdstad begint steeds meer op Schalke te lijken. Eén trainer weg, één TD weg, tweede trainer staat kort voor ontslag. Er MOEST gewonnen worden, zeiden zowel Roland Virkus (TD Gladbach) als Fredi Bobiç (Algemeen directeur Hertha)

Volgens Günther Schroth was de wedstrijd voor Gladbach een prima test "kunnen ze alvast wennen aan Printinger als Hutter eruit vliegt." Volgens het onderwerp zelf was er geen contact tussendoor met Hutter, hij was zelf de baas gisteren. Slechts drie wissels (Beyer, Netz en Embolo erin) tegenover zes wissels bij Hertha (Stark, Gechter, Plattenhardt, Belfodil, Selke en Asascibar) dat bovendien een vijfmans verdediging bovenhaalde. En die verdediging kreeg flink op zijn donder van Plea, Thuram en Embolo die er telkens weer doorheen braken. Embolo schoot eerst nog op de paal en Plea tikte zwaar gehinderd door de altijd vervelende Marc Oliver Kempf net naast. Maar die Fohlen kregen hulp van de VAR die constateerde dat Kempf een aanvallende fout op Plea had begaan. Penalty. Plea pakte het cadeau zelf uit: riskant, maar hij scoorde dus er wordt niet geklaagd: 1-0

In de eerste 45 minuten zette Hertha daar slechts één kans van Toussart tegenover. Na rust werden ze brutaler en moest Sommer ingrijpen toen Kempf zijn fout probeerde goed te maken met een afstandsschot en een aantal corners van Plattenhardt zette de rest van de verdediging aan het werk. Uit een counter schoot Scally recht op Marcel Lotka af, maar die tikte de bal over. Uit een tweede counter was het wel raak. Netz sleepte er een corner uit en zette persoonlijk voor op Ginter die de 2-0 inkopte.Korkut bracht in het slot nog Richter en Ekkelenkamp en de ex Ajacied kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer. Helaas knalde hij tegen de lat. 2-0 en daarmee heeft Printinger zijn baas een beetje lucht bezorgd, ze blijven op 13. Hertha blijft dus steken op 23pt en de donkere wolken boven de kliffen der degradatie worden steeds dreigender.

- Een club letterlijk in hetzelfde schuitje is Stuttgart. Ze wonnen dan wel vorige week van Gladbach, maar moesten nu op bezoek in de Alten Försterei naar Union Berlin. Ook die Eisernen hebben het zwaar met corona besmettingen, o.a. Haraguchi, Ryerson en keeper Luthe vielen uit. Möhwald, Trimmel en Rönnow kwamen daarom van de bank. Stuttgart kon dezelfde elf man opstellen. Je kon wel goed zien dat Union voorzichtig was met al die nederlagen de laatste weken, slechts één afstandsschot van Khedira en verder geduldig wachten op fouten in de verdediging van de Schwaben. Die hadden daar geen zin in en dus was het vrij armoedig qua kansen. Slechts één kreeg Prömel er en ik vraag me af of hij het expres doet. Het is namelijk al de derde keer dat hij er een penalty uitsleept door iemand de bal tegen de hand te schieten. Dit keer was Mavrapanos te enthousiast. Awoniyi schoot dankbaar de 1-0 binnen.

Materrazzo greep in en zette Mangala erin voor de uit de wedstrijd gespeelde Tomas. De Afrikaan was sneller en wendbaarder dan de Portugees maar liep zich ook vast in de verdediging van die Eisernen. De 2-0 van Awoniyi ging wegens buitenspel niet door en in het slot begon Stuttgart steeds meer aan te dringen. Marmoush schoot eerst nog over, Kalezic mistte de bal na een snelle pass van Mangala. Maar in de laatste minuut was daar toch weer Borna Sosa die een afgeslagen bal oppikt, Kalezic voor het doel vind en de lange Oostenrijker schiet toch nog een goal binnen. Een zwaarbevochten maar nuttige 1-1. Stuttgart klimt namelijk over Hertha heen naar een relegationsplek. Deze ochtend heeft Bobiç daarbij ook Tayfun Korkut ontslagen (helaas volgens mijn verwachting). Ik heb even geen idee wie nog gek genoeg is om de naderende ondergang van Die Alte Dame af te wenden. Maar even Kicker in de gaten houden.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 zondag 13 maart 2022 @ 11:47:22 #61
7889 tong80
Spleenheup
pi_204062154
Je wordt gehuldigd :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204062946
Ondertussen even een blik op de 2. Liga en ook de Dritte Liga.

De gevallen grootheid Kaiserslautern probeert er alles aan te doen om weer terug in de 2. Liga terug te keren. Sinds een paar weken is invaller Terence Boyd de meest productieve man op de Betzenberg. Hij heeft tevens sandwiches van de tankstationwinkel een cultstatus gegeven nadat hij vorige week na de overwinning tegen Osnabrück bekende niet ontbeten te hebben en zich bij een tankstop voor de bus snel iets uit de winkel had meegegrist. Ook gisteren thuis tegen Havelse scoorde Boyd, dit keer als basisklant. Er moet wel bij aangetekend worden dat er een "hand van god" voorzet van Hercher aan vooraf ging, hij sloeg de bal per ongeluk naar Boyd. Scheids zag niks en VAR is er niet in de Dritte Liga, dus doelpunt bleef staan. Het werd uiteindelijk 3-0 omdat Hercher zelf ook nog twee keer scoorde. Kaiserlautern blijft daarmee tweede op ruime afstand van Magdeburg (verloren bij Türkgüçü Munchen) . De strijd om plek 3 gaat voorlopig tussen Saarbrücken, Braunschweig en 1860 München

Stand 3. Liga
1. FC Magdeburg - 65
2. FC Kaiserslautern - 56
3. FC Saarbrücken - 52
4. Eintracht Braunschweig - 51
5. 1860 München - 49

In de 2. Liga lijkt Hansa Rostock zich los te werken uit de degradatiezone. Na de uitzege tegen Schalke werd gisteren in de Nord Derby tegen Kiel gewonnen op bijna dezelfde manier. Steeds kwamen de Hanseaten op voorsprong, en steeds wist Kiel weer een opening voor een tegengoal te vinden. Het werd uiteindelijk 3-2, Verhoek pikte ook een goaltje mee. Werder had een rotdag bij de cementfabriek. FC Heidenheim, ze kregen wel hun kansen maar Christian Kühlwetter schudde met een streep van afstand iedereen wakker. Werder ging fouten maken en Heidenheim kwam via Schimmer op 2-0. Duksch scoorde nog wel de 2-1 maar het was niet genoeg. Doordat Darmstadt én St Pauli allebei gelijk speelden tegen resp. Sandhausen en Dresden is het ineens heel spannend aan kop. Nog verrassender was het gelijke spel van Fortuna tegen Paderborn, er miste een halve selectie en een trainer door corona, en er kwam geen uitstel. Dus moesten er tweede elfalspelers en amateurs ingepast worden en dat levert nog bijna drie punten op door een goal van verdediger Hartherz. Ron Schallenberg redde in de blessuretijd nog een punt, de 2-1 werd helaas afgekeurd.

Stand 2. Liga
1. SV Darmstadt 98 - 48 (+20)
2. St. Pauli - 48 (+15)
3. Werder Bremen - 48 (+14)
4. 1. FC Nürnberg - 42 (+3)
5. 1. FC Heidenheim - 42 (0)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 zondag 13 maart 2022 @ 13:32:07 #63
7889 tong80
Spleenheup
pi_204063068
Held _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204064664
Zou mooi zijn als Kaiserslautern weet te promoveren.
pi_204070109
En Hertha heeft zijn redder gevonden. Felix Magath is terug uit voetbalpensioen :o

https://www.kicker.de/kor(...)etten-893921/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 maandag 14 maart 2022 @ 06:25:50 #66
7889 tong80
Spleenheup
pi_204071776
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:56 schreef TargaFlorio het volgende:
Zou mooi zijn als Kaiserslautern weet te promoveren.
En dan gelijk kampioen worden zoals in 1991

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 14 maart 2022 @ 06:55:07 #67
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_204071813
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 06:25 schreef tong80 het volgende:

[..]
En dan gelijk kampioen worden zoals in 1991

:T
Dat was in 1997 en 1998 ;)
Net efkes anges
  Trouwste user 2022 maandag 14 maart 2022 @ 06:55:41 #68
7889 tong80
Spleenheup
pi_204071815
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 06:55 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]
Dat was in 1997 en 1998 ;)
Me wrong

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204077872
Een ongewoon vol programma gisteren door de Europese wedstrijden van Frankfurt en Bayer04.

- In Keulen Leverkusen ging het om de stadsderby tussen Bayer04 en FC Köln. Beide clubs wisselden vier spelers wegens vermoeidheid, corona of schorsingen, maar vroeg in de wedstrijd kwamen daar twee blessuregevallen bij voor de Werkself. Eerst moest Frimpong er uit met een enkelblessure en niet veel later scheurde Wirtz zijn voorste kruisband af in een duel. Beiden zullen lang uitgeschakeld zijn. Bayer04 was niet tandeloos, Diaby schoot een bal voor het doel langs en Demirbay probeerde het rechtstreeks met een vrije trap

Pas in de tweede helft bewees Baumgart een gouden hand in het wisselen. Dejan Ljubiciç en Kingsley Schindler mochten invallen voor de minder zichtbare Duda en Shkiri. En koud in het veld fabriceerden de twee inderdaad de doorbraak. Andersson kopte een ingooi voor Ljubiciç voeten. De Oostenrijker sprintte Fosu Mensah eruit en zette voor op Schindler die met een soort karatetrap de 0-1 aantekende. Coach Seoane probeerde zelf ook zo'n wissel met Aranguiz en Azmoun, maar hoewel de Iraniër twee keer vrij voor Marvin Schwäbe opdook kwam hij steeds niet goed uit met zijn passen en werd door de Keulse keeper afgejaagd. Het bleef 0-1 waardoor er geen gat onstaat richting de nummers 4 tm 6, als Rasenball dan ook nog wint staan er drie clubs op één punt van Bayer04 (andere twee zijn Freiburg en Hoffenheim)

- Rasenball moest op bezoek in Mittelfranken bij Greuther Fürth. Of het arrogantie was of verrassing weet ik niet maar de Oost Duitsers keken verbaasd toe hoe in de zesde minuut al Jamie Leweling zomaar door de verdediging liep en de 1-0 voor Das Kleeblatt aantekende. Tedesco stond met een kop als een sfinx te kijken, als blikken konden doden waren we Simakan en Orban kwijtgeweest en was Gvardiol van het veld gedragen. Gvardiol had sowieso niet moeten spelen, hij was ter faveure van Klostermann op de bank gezet, maar Klostermann haakte in de warmup geblesseerd af. Angelino breidde het vanaf links recht met een voorzet die door Silva werd binnengekopt en later maakte hij ook de 1-4 die op bijna dezelfde manier door Henrichs werd binnengelopen. Tussendoor dolde Nkunku een paar keer Maxi Bauer (die de geschorste Griesbeck verving) en leverde assists voor de 1-2 en 1-3 op Forsberg en Laimer

Na rust mocht Gvardiol alsnog inrukken voor Halstenberg en ging Rasenball nog even door. Forsberg plaatste een vrije trap op het hoofd van Simakan (eerste goal in de Bundesliga) en Nkunku had ook nog niet gescoord, dus even later passte Forsberg hem netjes in de voeten, de Fransman maakte het af en kreeg een publiekswissel. Door al het gekrakeel bij Paris St Germain wordt zijn naam ineens abnormaal vaak genoemd voor komend seizoen als de puinhopen een beetje opgeveegd dienen te worden. Messi en Neymar weg, Nkunku in de plaats? De Qatari hebben iig geld zat om zijn contract af te kopen. 1-6 bleef het en Rasenball staat weer vierde op doelsaldo. Fürth moddert nog even door, nog acht wedstrijden dan is het afgelopen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204078184
- Frankfurt hoefde pas gisterenavond te spelen tegen Bochum. Voor de wedstrijd was er nog een minuut stilte voor "vereinslegende" Jurgen Grabowski die afgelopen week was overleden. De wedstrijd tegen Betis zat hen duidelijk nog in de benen. Bochum was fel en aggressief en via o.a. Holtmann en Stafylidis werd het levensgevaarlijk voor het doel van Kevin Trapp. Een apart moment was er nog toen de Griek per ongeluk een bal tegen het hoofd van een persvoorlichter van Eintracht schoot die langs het veld stond. Hij verontschuldigde zich bij de dame die weliswaar even gecheckt werd door een arts, maar er leken geen verdere problemen. Ik ken genoeg voetballers die na zo;n klap even gaan liggen rollen of minstens 10 minuten behandeld worden.

Of Frankfurt van het voorval was geschrokken? Geen idee, maar ze lieten zich in de 17e minuut door Stafylidis verrassen die nu voorzette en Polter in staat stelde 0-1 in te koppen. Bijna was het ook nog 0-2 maar Trapp redde voor een aanstormende Asano. Aan de andere kant eisten de Hessen een penalty nadat Kostic en Bockhorn op elkaar botsten, maar de VAR hield het bij een ongelukkige botsing. Kort na de rust werd het dan toch gelijk dankzij een eigen goal van Masoviç die vergeefs probeerde een schot van Lindström te blokken. Zes minuten later schoot Kamada de 2-1 binnen, spiel gedreht! Locadia en Antwi-Adjey kwamen er nog in bij Bochum en beiden kregen nog kansen, maar Trapp lette op en hield de drie punten in eigen huis. Frankfurt klimt voorlopig naar 9 (Mainz speelt komende woensdag pas) en Bochum blijft 11e.

- Tot slot een klein juichmomentje in Dortmund, Haaland zat weer in de selectie bij BVB. Hij begon tegen Bielefeld weliswaar op de bank, maar zou in de 2e helft nog kunnen invallen. Helaas miste men wel Hummels en Guerrero, zodat Passlack nog eens in de basis begon. Bielefeld had veel coronauitval O.a. Castro, Klos, Nilsson, Ramos en coach Frank Kramer waren besmet. Ilja Grujev (Bulgaarse assistentcoach) moest dus even inspringen.

Malen stond ook in de basis en deed helaas wat Malen nog steeds veel doet, kansen krijgen en die missen. Marius Wolf deed het even voor door een pass van Hazard wel binnen te lopen. Het was ook weer wachten op "de fout" van Pongraciç, maar als je weet dat die gaat komen kan de BVB-verdediging anticiperen. En dus ketste Okugawa's schot weg door een woud van verdedigers.Nadat Malen in de tweede helft nog een flinke kans miste was het genoeg. Haaland verving hem en werd meteen gevaarlijk als aangever, maar Reyna (tegelijk ingevallen) had zijn vizier niet scherp. Eigenlijk vond BVB het prima, het bleef 1-0 en daarmee staan ze er goed op om woensdag misschien wat achterstand in te lopen op Bayern, mits Mainz even 'meewerkt' en niet gaat tegensputteren natuurlijk.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204078301
Nog een grappig stukje klein leed in de burelen van de Duitse voetbal bond. Mn mond viel open van verbazing gisteren toen Arnd Zeigler beelden liet zien van de verkiezingen voor de nieuwe bondspresident en vice president van de DFB. De laatste jaren is het herhaaldelijk gebeurd dat de DFB president na interne ruzies en strubbelingen af moest treden, meestal onder instigatie van de gewiekste vice president Rainer Koch. Koch heeft zelf geen ambitie om de DFB te leiden, hij is het liefst de man in de schaduw die op de achtergrond aan de touwtjes trekt.

Het leek allemaal goed te gaan toen Bernd Neuendorf Koch's aartsvijand Peter Peters (ex TD van Schalke04) versloeg en de nieuwe bondspresident werd. Maar toen flikte Koch's eigen Beierse voetbalbond hem een kunstje door een tegenkandidaat op te trommelen voor de functie van vice president, een sportarts namens Silke Sinning. Terwijl Sinning netjes een rede hield waarom ze de beste voor de baan zou zijn, kwam Koch met een warrig verhaal waarin hij eistte "unaniem gekozen te worden" omdat er eerst helemaal geen sprake van een tegenkandidaat was. "U kunt me in mijn ambt bevestigen, of u kunt zich stilhouden." was zijn boodschap. Dat zorgde voor rumoer en een lawine aan tegenstemmen voor Koch. Sinning werd dus redelijk onverwacht vice presidente van de DFB. En Koch mag uitzoeken in het woordenboek en de lectuur van Machiavelli waar hij in de fout is gegaan. Iets met "democratisch proces" is een goed begin

https://www.kicker.de/das(...)ratie-893686/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204130544
Afgelopen woensdag tussen de Europese avonturen door hadden FSV Mainz en BVB nog een inhaalwedstrijd. De Basterds misten nog steeds twee belangrijke schakels uit de verdediging (Hack met corona, Kohr nog geschorst) en daardoor kwamen Lukoki en Tauer zowaar weer in de basis. Ook Lee was nog ziek en Martin ging naar de bank waardoor Stöger en Ingvartsen op het middenveld begonnen. Bij BVB geen wissels, dus Haaland begon gewoon als wissel.

Beide teams deden er eigenlijk alles aan iedereen in slaap te laten vallen de eerste helft. Beiden speelden ze te statisch, zetten te weinig druk en maakten het nauwelijks lastig voor hun tegenstander. Slechts drie kansen waren in totaal te noteren. Hazard en Stöger schoten een keer over en Stöger kreeg nog een kans met een vrije trap, maar die ging naast. Ook na de pauze moest het vooral van afstandsschoten komen, Stach schoot van 18 meter helaas in het zijnet. Wolf werd daarna voor Haaland gewisseld en de Noor kreeg na 8 minuten ook een kans die door Zentner gestopt werd. Mainz leek iets sneller vermoeid te raken en bij een vrije trap van Reyna lette niemand op Witsel die in de 87e minuut alsnog raak kopte. Brandt had ook nog de 0-2 kunnen maken maar dat mislukte. 0-1 en daarmee begint BVB inderdaad met 4pt achterstand op Bayern aan komend weekend. Mainz blijft op dit moment 10e.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 19-03-2022 08:12:27 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204132910
De "fans" van Vfl Bochum hebben zich helaas van hun allerslechtste kant laten zien in de wedstrijd tegen Gladbach. Die Fohlen stonden na doelpunten van Plea en Embolo met 0-2 voor toen grensrechter Gittelmann door een bierbeker op zijn achterhoofd werd geraakt. Scheids Cortus bracht zijn aangeslagen collega van het veld terwijl een paar boze Bochum spelers verhaal gingen halen bij het fanblok waar de onverlaat had gezeten. De wedstrijd werd gestaakt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204132932
Ik heb de beelden nog niet gezien maar een plastic beker op je hoofd en dan net doen alsof je een raket in je nek hebt gekregen en dan niet meer kunt vlaggen? Lijkt mij een beetje theater. Los van het feit dat ze die oetlul wat het gooide in een kamp moeten gooien.
U MAD?
  zaterdag 19 maart 2022 @ 07:11:31 #75
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_204134638
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 22:35 schreef de_boswachter het volgende:
Ik heb de beelden nog niet gezien maar een plastic beker op je hoofd en dan net doen alsof je een raket in je nek hebt gekregen en dan niet meer kunt vlaggen? Lijkt mij een beetje theater. Los van het feit dat ze die oetlul wat het gooide in een kamp moeten gooien.
Het is natuurlijk niet zo’n plastic zakje met 0,15 liter bier die je in een Nederlands stadion voor 5 euro kunt kopen. In Duitse stadions krijg je voor 5 euro een halve liter in een hard plastic maßkrug. Als die van ver komt en je handig gooit kan het denk ik onaangenaam zijn. Blijft interessant waar zo’n werkloze Bochumer het geld vandaan haalt om dat weg te gooien. Hoe hij zijn prioriteiten zet is ook fragwürdig!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')