abonnement Unibet Coolblue
pi_203750919
^O^ voor de reacties. Even afwachten dus…
U MAD?
pi_203751100
- Wolfsburg wil met niet geheim wapen Max Kruse weg uit de onderste regionen en speelde gisteren tegen Hoffenheim, de club waar Kruse de meeste doelpunten tegen heeft gemaakt bij drie clubs (St.Pauli, Wolfsburg, Werder Bremen). En het begon prima, Kruse zelf bouwt op naar Phillip, die zet voor en Jonas Wind knalt de bal binnen (steeds hoor je de Wind aldus Kadanz). Helaas kon de Deen de tweede kans niet verzilveren en ook Kruse miste nog een kopbal voor rust

Sebastian Hoeness gooide Dabbur eruit en zette de herstelde Kaderzabek op zn plek, Vogt was geblesseerd en werd door Nordveit vervangen. Wolfsburg kreeg intussen dikke kansen op de 2-0, maar Roussilion zat twee keer mis Pas nadat de derde wissel er bij kwam voor de Kraichgau (Jakob Brun Larsen) ging het lopen. Kaderzabek kreeg de bal van Rudy en passte meteen door, Brun Larsen sprong heel hoog om de bal erin te schieten. Nog wel even een check op gevaarlijk spel, maar hij telt. De 1-2 volgde minuten later. Lange bal van Raum, en Kramariç maakt zijn vierde doelpunt van het seizoen. Hoffenheim blijft netjes op vier en loopt in op Bayer04, Wolfsburg blijft voorlopig 12e.

- Freiburg moest op bezoek in Beieren bij Augsburg. Markus Weinzierl moest net als Baumgart vanuit huis zijn assistenten toeschreeuwen, Rainer Maurer en Jonas Scheunemann hadden de leiding in het stadion. Christian Streich had een verrassing in huis door Nils Petersen meteen in de basis te zetten ter faveure van Höler, en ook Elzasser Jonathan Schmid keerde terug op het veld na lange afwezigheid. Al na vier minuten was Petersen goud waard met een rake kopbal op de hoge voorzet van Roland Sallai. Augsburg wachtte niet lang met een antwoord, Petersen's opposite number Niederlechner ontfutselde Höfler de bal en Gregoritsch kreeg veel te veel ruimte om de 1-1 erin te knallen. De Breisgau maakte het goed met een patroon 2 aanval: Grifo de vrije trap, die komt bij een naar voren gesprinte back (dit geval Gunter) en de andere back kopt hem binnen (Schlotterbeck, die een pose van Patrick Schick jat in zijn juichmoment)

In de tweede helft kreeg de hele voorhoede van Freiburg zijn kansen (Jeong en Petersen) en ook Höfler hoopte zijn fout bij de 1-1 goed te maken, maar Gikièwiçz hield alles eruit. Mark Flekken moest in de eerste helft nog drie keer optreden, maar had een rustige tweede helft, de verdediging maakte de te gehaaste aanval van Augsburg voor hem onschadelijk. Uiteindelijk bleef het 1-2 waardoor Augsburg op Relegation blijf staan. Freiburg sluit aan in de top 5.

- Na het topduel tegen de Bayern keek men dit weekend gespannen naar Bochum. Iedere kleine ploeg die wint van de Rekordmeister, verliest het weekend erna (Bayern-fluch wordt het genoemd). Men moest op bezoek in Stuttgart waar ze langzaam een beetje wanhopig worden. Kaleziç werd na veel gemiste kansen gepasseerd, Tibidi zit niet eens bij de selectie (gestraft voor een prive vergrijp) en nog in de beginfase raakte treiterspits Silas geblesseerd na een duel waarbij hij zich vermoedelijk de schouder uit de kom viel. Bochum had toen al lang op 2-0 kunnen staan maar de indrukwekkende rushes van Gerrit Holtmann werden helaas niet afgemaakt door Pantovic. Ook Führich had vroeg kunnen scoren aan de andere kant, maar dat mislukte ook.

Het duurde tot ver in de tweede helft voor die Schwaben een tweede kans kregen via Marmoush (ingevallen voor Silas), maar Manuel Riemann kopte de bal weg uit zijn doel. Helaas was het 2 minuten later alsnog raak nadat Bella Kotchap met een soort heupzwaai de voorzet van Mangala probeerde te blokken, maar daarmee in eigen doel afketste. Polter kwam erin voor Locadia en Eduard Löwen mocht Pantoviç vervangen. En net nu er geen strafschopexpert meer op het veld staat krijgt Bochum een penalty mee door een ruwe ingreep van Mavrapanos op Polter. Polter zelf durfde zijn mond niet meer open te doen en dus was Löwen de backup. Naar eigen zeggen twijfelde hij tijdens zijn aanloop nog over links of rechts, maar zijn eerste Bundesliga penalty ging erin omdat keeper Müller de verkeerde hoek in dook. 1-1 en hoewel Bochum idd niet won, wel een punt overgehouden. Daarbij blijven ze knap 11e, dezelfde positie van Stuttgart vorig jaar rond deze tijd, maar die staan nu voorlaatste.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203751491
- Sinds Kruse is vertrokken is Union Berlin de coördinatie kwijt en lijkt er een vrije val aan te komen. Die Eisernen moesten op bezoek "Auf der Alm" in Bielefeld, waar Arminia de goede reeks weer hoopt op te pakken. Patrick Wimmer was weer terug van een schorsing, dus dat hielp al. Becker en Awoniyi kregen al vlot hun kansen, maar Stefan Ortega had weer eens zo'n dag waarop hij alles had wat op hem afgevuurd werd (vier gepakte schoten in de eerste 20 minuten). Becker maakte het met zijn sprints lastig voor de verdediging, maar Sven Michel was veel te haastig en schoot naast.

Kort na rust ging het mis voor de gasten, Wimmer weer eens met een mooie pass op zijn maatje Okugawa die het cadeautje uitpakt: 1-0. Niet veel later stonden twee invallers op het veld die vorig jaar nog samen in Bielefeld speelden. Andreas Voglsammer moest invallen voor de aangeslagen Dominik Heinz en Fabian Klos (die deze zomer Bielefeld gaat verlaten) viel in voor de onzichtbare Janni Serra. Beiden kregen echter weinig voor elkaar, al moesten zowel Ortega (bal van Awoniyi met zijn voet weggetikt) als Luthe (snoekduik op een schot van Schöpf) nog een keer ingrijpen. 1-0 winst voor Bielefeld die nu een punt achter Gladbach staan en hopen dat zowel zij als Hertha vandaag punten verspelen. Union ziet nu Mainz langszij komen op negen en moet op gaan passen dat ze geen losing streak aan de broek krijgen.

- De laatste wedstrijd gisteren was in Keulen, tussen FC Köln en Eintracht Frankfurt. Anthony Modeste was terug na corona besmetting, maar nam voorlopig op de bank plaats, en keeper Schwäbe zat nu met corona thuis waardoor Timo Horn weer onder de lat stond. Köln kreeg door zijn aggressieve pressing genoeg kansen, maar de poging van Andersson strandde op Kevin Trapp en Ljubiciç en Öczan schoten naast. Frankfurt had teveel haast in de tegenaanval, Borré en Rode mikten allebei over een pass van Lindström naar Kostiç werd onderschept.

Horn kreeg in de tweede helft meer te doen nadat eerst Kamada recht op hem af vuurde en hij nog twee keer in moest grijpen op halve kansen. Het gejuich bij de wissel van Modeste in de 78e minuut sprak boekdelen, er was dringend een goal nodig. De Fransman liet acht minuten op zich wachten voor hij een pass van Shkiri aannam en met rechts erin schoot. Ook in Keulen begint wat overblijft van Carnaval goed, 1-0 winst. en die Geissböcke zijn voorlopig 6e, al moet Rasenball nog wel spelen. Frankfurt is precies middenmoot, twee punten voor op Bielefeld, drie achter op Union
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203755662
Bayern alweer op achterstand, ditmaal thuis tegen Greuther Fürth.
pi_203755682
quote:
0s.gif Op zondag 20 februari 2022 07:54 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Blijft toch één van de leukste competities om te volgen die 2. Bundesliga vind ik persoonlijk. HSV gisteren punten verloren bij mijn favoriete club in 2. SV Sandhausen. Heeft er alles mee te maken dat ik er paar jaar geleden eens ben wezen kijken. Dat is echt een dorp, lekker landelijk, leuk stadionnetje. Daarnaast altijd al sympathie gehad voor Aue. Heel knap dat die al jaren stand houden alhoewel dit jaar waarschijnlijk het doek valt qua 2. Liga.
Aue inderdaad onderuit bij degradatieconcurrent Fortuna (3-1). De Ugly Birds van Bremen konden niet winnen, ondanks een goal van Fullkrug, Ingolstadt boort Ole Werner een nieuw startrecord door de neus (Der Otto Rehhagel won ooit acht keer op rij na zijn begin als Bremer coach). Apropos vogels, St Pauli had een "rabenschwarzer tag" tegen Hannover 96, ze verloren met 0-3 en zijn de leiding kwijt. Mark Diemers speelde de hele wedstrijd uit bij 96. Ondanks hun puntverlies stijgen de Hanzeclubs allebei een plekje, zelfs Darmstadt profiteert met een gelijkspel bij Rostock

1. Werder Bremen - 42
2. HSV - 41 (ds +21)
3. Darmstadt - 41 (ds +18)
4. St. Pauli - 41 (ds +11)
5. Schalke 04 - 40
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 20 februari 2022 @ 16:17:49 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203755708
quote:
0s.gif Op zondag 20 februari 2022 16:13 schreef wimderon het volgende:
Bayern alweer op achterstand, ditmaal thuis tegen Greuther Fürth.
Furth van de laatste 6 potjes er maar 1 verloren _O_
pi_203755758
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2022 16:17 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Furth van de laatste 6 potjes er maar 1 verloren _O_
De speelwijze is voorzichtiger geworden, de verdediging staat beter met Linde als doelman, en Viergever maakt veel vuile meters. "Adversor et Admorsus" lijkt nu het motto. We gaan er misschien uit, maar julie zullen voor elke meter moeten vechten. Resist and BITE!

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203759165
Marco Reus met 2 goals en 3 assists _O-
pi_203759540
- Bayern leek na de nederlaag in Bochum en het gelijkspel in Salzburg op een totale horrorweek af te stevenen. Normaal zou je zeggen dat Greuther Furth dan een ideale boksbal is om tegenaan te hengsten, maar de eerste helft had das Kleeblatt daar helemaal geen zin in. Compact verdedigend lieten ze de Rekordmeister het meeste balbezit (78%) maar er kwam in 45 minuten slechts één kans uit voort, een schot van Muller dat overging. Fürth zelf kreeg twee kansen. De eerste was een schot van Leweling dat door Ullreich werd gestopt, de tweede een vrije trap van Hrgota die via de knie van Sabitzer in het doel ketste. Daarbij verloren beide teams een van hun creatieve spelers: Tolisso moest eraf bij Bayern na een kwartier, Dudziak volgde bij Fürth een paar minuten later.

In de tweede helft kwam Choupo-Mouting in de ploeg voor Richards en er werd veel giftiger gespeeld. Het hielp ook dat bij Fürth de energie weer opraakte. Lewandowski maakte gelijk en Griesbeck kaatste een bal van Muller in eigen doel, maar Furth ging op zoek naar een antwoord via Mayrhofer en Havard Nielsen, de Deen schoot echter over. Lewandowski maakte er in de 82e minuut 3-1 van op aangeven van Choupo-Mouting. EMCM werd zelf ook doelpuntenmaker en tikte de 4-1 er vlak voor het eindsignaal nog in. Wie alleen de cijfers ziet, ziet een duidelijke zege, maar dat zag er in de eerste helft erg erg wankel uit.

- BVB is net klaar met zijn burenruzie tegen Gladbach. Marco Rose dirigeerde Hazard en Reyna in de basis, Brandt en Akanji mochten op de bank beginnen. Veel geluk had Reyna niet in zijn eerste basisoptreden dit kalenderjaar, de Amerikaan moest na een harde tackle uitvallen. BVB kreeg veel kansen en scoorde uiteindelijk nadat Malen was weggelopen en Sommer zijn schot in Reus zijn baan kaatste. Malen waagde een tweede poging op aangeven van Reus en scoorde nu zelf omdat Sommer de glibberige bal niet kon klemmen.

Na rust leek Gladbach wat gevaarlijker te worden, maar op een heel gevaarlijk schot tegen de lat na van Hofmann gebeurde er weinig. Na een dubbele wissel gooide "Borussia Reus" de turbo erop. Eerst scoorde Marius Wolf op daarna Moukokou op aangeven van Reus en Hummels werd aangever voor de 0-5 die Reus er zelf nog inschoot. Het slotakkoord kwam van Emre Çan die een penalty binnenknalde nadat Wolf onderuit was gelopen. Afstand tussen Bayern en BVB blijft gelijk op 6 punten. Nog één wedstrijd bezig, Rasenball op bezoek bij de bodemloze put die Hertha heet.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203760555
Bij BMG zit er iets goed mis….
U MAD?
pi_203760637
Tot die wissel in de 68e minuut gingen ze nog op zoek naar kansen, daarna gaan de koppies hangen en laten ze helaas over zich heen lopen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203772758
Hier boven zegt @de_boswachter nog: "er is iets goed mis met met BMG". Datzelfde kunnen we ook beweren van Hertha BSC. Eerste investeerders die meerdere miljoenen in de club gepompt hebben klagen bij Bild over kliekjesvorming en geklungel in de top en het voetbal is typisch voor Tayfun Korkut: alles gericht op overleven, en dat wil niet lukken.

Tegen Rasenball wachtte een Oost Duits duel en bovendien dat Hertha zes corona gevallen. "Altijd tegen mij" moet ook Fredi Bobiç gedacht hebben in zijn directieloge. Rasenball kreeg meteen grote kansen en de tweede van Benjamin Henrichs was ook in twee keer raak: de man uit Emmerik schoot eerst nog op Schwolow, maar de rebound ketste wat gelukkig weer voor zijn voeten: 0-1. Het bleef dat ook tot de rust, waarna Korkut al in de spelerstunnel zijn spelers de mantel stond uit te vegen.Het leek de eerste 10 minuten van de 2e helft te werken, want Hertha speelde ineens hyperaggressief en scoorde 1-1 via Jovetiç. De Montenegrijn kreeg nog twee kansen maar die werden gestopt. Helaas trok de altijd vervelende Mark Oliver Kempf die aggressiviteit te ver door toen Nkunku gevaarlijk in het strafschopgebied opdook, hij haalde de Fransman neer alsof hij op een tatami stond en het om judo in de zwaarste categorie ging. Rood en een penalty: Nkunku schoot hem binnen.

Daarna was Nkunku los, hij scoorde ook 1-3 en hielp Olmo aan de 1-4. Hij werd daarna gewisseld voor Silva die ook even mee mocht doen, maar het was zijn collega wissel Tyler Adams die de aandacht trok. De New Yorker bereidde de 1-5 van Haidara voor en was ook betrokken bij de 1-6 van Poulsen. Daarmee was het welletjes en is Rasenball op de 4e plaats te vinden, evenveel punten als Hoffenheim en Freiburg maar wel een beter doelsaldo. Hertha ziet Bielefeld langskomen en zinkt verder weg in het moeras van degradatievoetbal. Het zou zomaar kunnen dat droomkandidaat Roger Schmidt zijn Wiederaufbau uit de 2. Liga moet beginnen, mits hij daar überhaupt zin in heeft.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203861528
We beginnen de voetbalmiddag even met de clubs in de problemen: Stuttgart, Hertha, BMG en Wolfsburg.

- Stuttgart moest al op vrijdagavond aantreden in Sinsheim voor een Badense derby tegen Hoffenheim. Sasha Kalezic werd na zijn mislukte terugkeer in de basis geslachtofferd en Chris Führich mocht het proberen. Ook Omar Marmoush begon in de basis en ze deden eigenlijk helemaal niet slecht. Alleen de kansen die gecreërd werden worden niet afgemaakt, ook al kregen ze veel ruimte door het agressieve spel van de Kraichgau. Hoffenheim leek op 1-0 te komen, maar de goal van Hübner ging door buitenspel van Rutter niet door.

Kalezic kwam in de tweede helft tóch in het veld Führich aflossen en was meteen belangrijk. Hij verlengde een corner door op Endo die weer eens heel sneaky bij de tweede paal opdook en binnenkopte. Helaas schudde die klap ook Hoffenheim wakker, die kort daarvoor Dennis Geiger met een hersenschudding hadden zien uitvallen. Dabbur schoot een bal op de paal, waarop de Schwaben zich ver lieten terugzakken tegen de verwachte stormloop. Dat lukte tot vijf minuten voor tijd.

Tiago Tomas was al de hele wedstrijd Christoph Baumgartner dol aan het draaien, maar laat in de wedstrijd was de Oostenrijker één keer sneller bij de bal en schoot meteen op doel, de bal vloog er schitterend in. Baumgartner had de smaak te pakken en wachtte in het slot rustig op "De fout van Mavrapanos". Ik geef toe, Mavrapanos is een enthousiaste verdediger die alles geeft, maar in zijn enthousiasme maakt de Griek de laatste weken steeds cruciale foutjes. Penalty veroorzaakt twee weken terug, vorige week een bal via hem in het doel. Nu ketst een pass van Brun Larsen via hem naar de wachtende Baumgartner die de 2-1 erin tikt. "Spiel schon wieder gedreht." 2-1 eindstand en geen verandering in de stand: Hoffenheim blijft vijfde, Stuttgart 17e en voorlaatste.

- Hertha had ook een lange reis voor zich, ze moesten vanuit Berlijn naar de Breisgau, waar ze hoopten minstens een punt mee te nemen uit Freiburg. Christian Streich vondt dat alle spot in de media niet nodig was: "Juist dan zijn tegenstanders op hun gevaarlijkst." Toch zat Hertha met een enorm probleem. Alexander Schwolow had corona en de 2e en 3e doelmannen Jarstein en Kristensen zijn nog geblesseerd. Dus moest Marcel Lotka, Poolse ouders, geboren in Duisburg en de doelman van Hertha's regionalliga team, mee met de hoofdmacht. In de zesde minuut besloot Grifo hem eens te testen met een vrije trap, die Lotka keurig over de lat tikte. Vijf minuten later stonden de twee weer tegenover elkaar. Roland Sallai was na een duel met Linus Gechter onderuit getikt en ondanks alle protesten werd het een penalty. Lotka dook naar de goede hoek, maar het schot van Grifo was gewoon te hard. 1-0. Iets later was Grifo opnieuw gevaarlijk, dit keer met een schot op de paal.

Hertha sloeg wel degelijk terug en Kubler moest met een last minute sliding Jovetic de 1-1 van de voet tikken. Mark Flekken moest voor rust ook een keer ingrijpen toen Pekarik de bal recht op hem af schoot. In de tweede helft kreeg de Bocholtzer het wat drukker doordat Freiburg een beetje bleef hangen in afwachtend voetbal: zowel Jovetic als Richter vuurden op zijn doel en Flekken had ze allebei. Pas in het slot toen Streich een dubbele wissel deed (Höler en Schade erin, Petersen en Sallai eruit) viel het ineens in de plooi. Weer een lange bal van Flekken, Demirovic tikt via tegenstander Björken de bal naar Schade en die scoort 2-0. Via Demiroric kwam vlak daarna Weisshaupt aan de bal, die zet voor en Höler loopt 3-0 binnen. Dat was ook de eindstand en Freiburg klimt daarmee naar vier op doelsaldo. "Dromen van Europa, nee van "das Internationale Geschäft" droom ik niet. Waarvan wel, dan kan ik zo vroeg op de avond beter niet zeggen." aldus een vrolijke Streich >:) Bobiç was aan de overkant niet zo vrolijk, weer een nederlaag, weer gezeur van de investors en de boulevardpers. Hertha blijft vijftiende.

- Gladbach zat al in zwaar weer, maar er kwam nog een extra domper bij. Afgelopen donderdag verongelukte jong talent Jordi Bongard. Twintig jaar, trainde al een paar keer met de hoofdmacht mee en zou zijn debuut maken volgend seizoen :'( Een minuut stilte voor Ukraine en een minuut stilte voor Jordi. De tegenstander in het Nordpark was vandaag Wolfsburg, ook zo op zoek naar zichzelf en een weg uit het drasmoeras van degradatie. En dat lukte die Wölfe aardig in de openingsfase. Kruse passt al vallend op Baku en die hoort de wind... nou ja hij hoort Jonas Wind voor de goal en die loopt zijn pass binnen. Na die vroege goal leek Wolfsburg zelfs wat te schrikken, trok zich even op eigen helft terug. Maar ze kwamen nog wel uit in counters en uit een corner kopte Bornauw zelfs 2-0 binnen. De Belg is in zijn hart nog een Keulen-speler want hij kon het niet nalaten de thuisfans even te sarren. Waarop Yann Sommer kwaad werd en hem bijna aanvloog, geel voor de Zwitser.

Gladbach liet zich er niet zomaar onderkrijgen en vlak voor rust kopte Thuram een voorzet van zijn maatje Plea binnen. Na rust zette Gladbach die Wölfe steeds meer onder druk. Ginter vuurde een schot op Casteels af, maar die plukte de bal bedaard uit de lucht. Lacroix dook tussen een schot op van Plea en het doel, maar sloeg daarbij de bal weg, waardoor hij met een tweede gele kaart mocht inrukken. Daarna stortte het echt in voor Wolfsburg. Eerst kopte Embolo de gelijkmaker binnen en Ginter leek zelfs de 3-2 te scoren. Maar daar greep de VAR in omdat Patrick Hermann Roussilion zou hebben omgehakt. Het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen als Max Kruse wat slimmer was geweest en gewoon was gaan liggen na een harde charge van Koné in het strafschopgebied, maar hij strompelde door en de scheids floot niet. 2-2 de eindstand, beide clubs niet echt tevreden, maar 1 punt is beter dan niets.

[ Bericht 19% gewijzigd door Sabata op 27-02-2022 13:36:43 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203862728
- ondertussen zit Greuther Fürth zich licht te verkneukelen met alle problemen van clubs boven hen. Ze hebben niks te verliezen in Sportpark Ronhof en zo spelen ze nu ook. Stefan Leitl is bovendien Steffen Baumgart nog steeds dankbaar, de coach van das Kleeblatt kreeg zijn baan nadat Baumgarts Paderborn twee jaar terug keihard over hen heen was gewalst. Nu komen ze elkaar weer tegen omdat FC Köln in Mittelfranken op bezoek is. Zoals gewoonlijk ging Köln er hard in, twee kansen kort na elkaar in de openingsfase. Modeste kopte een bal op de lat en Oczan knalde tegen de paal. Leweling kreeg een kans uit een counter voor Fürth, maar ook die miste.

Het duurde tot in de tweede helft toen Florian Kainz verrassend de score opende voor de gasten. Het was achteraf als voorzet bedoeld, maar iedereen miste de bal, ook keeper Linde, doordat die net voor hem opstuitte. Het was ook wel nodig want Modeste had na die ene kopbal geen enkele kans meer gekregen en werd goed afgestopt door Sebastian Griesbeck. Havard Nielsen werd ingebracht en de Noor zette meteen Marvin Schwäbe aan het werk, de net teruggekeerde doelman stompte zijn schot weg. Het was nota bene Griesbeck die stiekem mee sloop in een corner en de bal van Itter keurig binnenknikte. De laatste minuten verliepen rommelig, maar Das Kleeblatt sleepte een punt over de lijn, al was Baumgart kwaad omdat er volgens hem nog twee minuten te spelen waren van de extra tijd. 1-1 waardoor Fürth een puntje inloopt en Köln haakt aan in de top10 op jacht naar Conference League

- Er is iets geks aan de hand met de (op dit moment) Beste Club van Berlijn, Union Berlin. Dan heb ik het niet over de reeks nederlagen waar in men nu verzeild is geraakt. Maar sinds de club goed begon te draaien (eind 2019) zijn er steeds pionnetjes die door ambitieuze concurrenten werden verleid om elders te gaan voetballen. Keeper Rafal Gikièwiçz naar Augsburg, Robert Andrich naar Bayer04, Marvin Friedrich naar Gladbach, Max Kruse naar Wolfsburg en in de zomer wil Grischa Prömel overstappen naar Hoffenheim. En steeds moet Union improviseren en weer opkrabbelen. De supporters lieten hun vertrouwen blijken met het traditionele enorme spandoek "Wij vertrouwen wie nog is gebleven"

Gisteren kwam in de Alten Försterei Mainz op bezoek, een club die het probleem heeft thuis heel gevaarlijk te zijn, maar uit wil het nog niet echt lukken voor de Basterds. En al in de 7e minuut ging het verkeerd. Prömel struikelt in een kluts, ligt keeper Zentner in de weg en Haraguchi schiet de 1-0 langs hem heen. De VAR draaide de goal niet terug ondanks hevig protest. Bo Svensson stond te koken naast de lijn en na meerdere sneren richting de vierde man was Bastian Dankert het zat: gele kaart. Daarmee is Svensson de vaakst beboete trainer binnen de Bundesliga, zelfs meer dan Streich en Baumgart. Het zou een unicum zijn als hij voor de tweede keer een schorsing krijgt. Mainz timmerde daarna de verdediging dicht waardoor die Eisernen het vooral met afstandsschoten probeerden. Slechts één kans kwam er nog voor de gasten, een vrije trap van Martin die over werd getikt.

In de tweede helft klikte het iets beter in elkaar voor Union. Voglsammer's voorzet was eigenlijk te hard, maar Giesselmann (niet Baumgartl volgens fcupdate) onderschepte de bal nog en passte door op Becker. Normaal zou je een dribbel van de snelle Amsterdammer verwachten maar nu schoot hij gewoon zelf. De bal plofte prachtig in de hoek, iedereen gek van vreugde, Urs Fischer hield het bij een klein vuistje ("Na geht doch?" konden liplezers verstaan). Becker had er nu zin en toen Awoniyi in de ploeg kwam combineerden ze zich vlot over het veld. Kohr greep nogal lomp in en kon met rood inrukken. Uiteindelijk was een tweede poging wel succesvol. Becker de voorzet, Awoniyi tikte binnen: 3-0. Burgzorg kwam er bij Mainz nog in en scoorde op aangeven van Anton Stach nog 3-1, maar verder kwam men niet. Die Eisernen breken daarmee een serie van nederlagen en staan 7e, 1 punt voor Köln. Mainz blijf nog wel in de top10, maar zakt naar 9.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203863020
Bayer04 ontving thuis Arminia Bielefeld, zonder Patrik Schick. Die valt drie weken uit met een spierscheuring. Lucas Alario moest hem vervangen. Daar waar het gisteren bij Fortuna Cambuur over een discutabel blok ging, ging het in Leverkusen om een discutabele voorbereiding. Paulinho kreeg een bal aangespeeld , maar in zijn schotbeweging tikte hij de bal tegen zijn eigen hand. Die ketste voor de voeten van Alario en die schoot binnen. Ondanks vele protesten en vele minuten check nam de VAR de goal niet terug.

Het bleef ondanks meerdere kansen bij die 1-0 voorsprong bij rust. Na rust ging Bayer04 door met druk zetten. Diaby en Wirtz combineerden zich door de Bielefelder verdediging en de Fransman tikte verdiend de 2-0 binnen. De 3-0 kwam ook van Diaby, nadat Ramos de bal per ongeluk voor zijn voeten tikte. 3-0, waardoor Bayer04 netjes op 3 blijft. Bielefeld verliest, maar blijft Hertha wel voor

- De laatste wedstrijd gisteren was Eintracht Frankfurt thuis tegen Bayern. En de Rekordmeister kreeg het niet cadeau in Hessen. Wat heet, het had 2-0 kunnen staan na een kwartier. Eerst was Lindström te slordig, daarna stopte Ullreich een poging van Kostiç. Verder in de tweede helft knalde de ex Groninger nog op de paal. Bayern kreeg wel kansen, maar was eigenlijk net zo slordig. Pavard miste de bal, Musiala schoot naast en zijn tweede poging werd door Tuta geblokt. In de tweede helft moest Nagelsmann ingrijpen. Hij had Sané rust gegeven, maar Sabitzer kon offensief niet veel betekenen (hoewel hij defensief ook geen fouten maakte). Dus Sané erin in de 70e minuut en tadaa, een minuutje later kwam hij via Kimmich aan de bal en scoorde meteen. Er kwam nog wel een Frankfurter stormloop op de Beierse goal, maar dit keer liet de verdediging zich niet verrassen en trok de 0-1 over de lijn. Eerste overwinning ooit van Nagelsmann als coach op een team van Oliver Glasner (zowel met Rasenball als met Bayern had hij nog nooit kunnen winnen, zowel Wolfsburg als de heenmatch tegen Frankfurt waren in gelijkspel geëindigd)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203881539
Op zondag begint de 2. Liga de Bundesliga een beetje naar de kroon te steken. De Nordderby tussen HSV en Werder Bremen trok veel kijkers en radioluisteraars. Dirk Schmidt mocht het voor WDR aan elkaar praten en zag een verhit duel waar eigenlijk alles in zat: afgekeurde goals aan beide kant, discutabele beslissingen, beide Ugly Birds die scoorden. Duksch (Ugly Bird 1) schoot de eerste penalty binnen na vermeend hands van Meffert en die breide zelf zijn fout recht met de 1-1 vlak na rust. Jammer stuurde de VAR weer op een Bremer penalty na hands van HSV speler Jatta, die werd door Fullkrug (Ugly Bird 2) er in geschoten. Duksch maakte ook 1-3, en Glatzel scoorde voor HSV twee keer, maar er werd er 1 afgekeurd en volgens Bremen had de 2- ook afgekeurd moeten worden wegens aanvallende fouten van Glatzel. Werder won toch en blijft koploper, HSV zakt twee plaatsen weg. St.Pauli (zege uit bij Ingolstadt) en Darmstadt (zege uit bij Dresden) profiteren. Schalke blijft vijfde na een gelijkspel in Karlsruhe, maar het ging meer om hun sponsorloos gemaakte Bordeaux-rode shirts (men heeft de overeenkomst met Gazprom verscheurd en Clemens Tönnes gaat waarschijnlijk Zeiglers Wunderbare Welt des Fussballs aanklagen nadat de host een juich-interview van hem over Putin boven had gehaald)

Stand 2. Liga
1. Werder Bremen - 45
2. SV Darmstadt 98 - 44 (+19)
3. FC St. Pauli - 44 (+13)
4. HSV - 41 (+20)
5. FC Schalke 04 - 41 (+18)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203881682
- Een horrorweekje voor BVB werd afgesloten in Augsburg. Vorige week was nog enigszins te repareren na een smadelijke 2-4 nederlaag tegen Rangers, maar in Glasgow speelden ze 2-2 gelijk dus de Europa-League is afgelopen. Daarbij viel ook nog Marco Reus uit zodat Marco Rose zich als Peter Bosz voelt twee jaar terug, alles valt om en is tegen je. In die toestand op bezoek moeten bij Augsburg is lastig, want ook die club vecht tegen zichzelf. Malen en Dahoud kregen eerste kansen voor de gasten, ook Gregoritsch kopte een bal op de paal voor FCA en vervloekte zichzelf wss dat hij te laat was toen Probleem Pongracíc zijn keeper weer eens met een domme terugspeelbal in de problemen bracht. Een inval van Thorgan Hazard bracht dan toch een 0-1 bij rust nadat de Belg zich door de Augsburger verdediging heen slalomde.

Na rust hád BVB het af moeten maken en deed dat niet, Malen kreeg twee kansen en schoot één keer op paal en één keer op de lat, geen Reus om de rebound erin te rammen helaas. Invallers Niederlechner en Noah Joel Sarenzen brachten nieuw gif bij FCA en werd een paar keer uit corners van Maier heel gevaarlijk. Uiteindelijk ging het ook mis voor BVB toen Pongracíc weer een bal niet afdoende wegwerkte. Maier wilde eigenlijk schieten maar raakte de bal half en die dwarrelde zo richtig Sarenzen die zijn eerste Bundesliga goal aantekende. 1-1 werd begroet als een overwinning, al mopperde Weinzierl dat met alle verliezende concurrenten er meer in had gezeten. BVB heeft veel meer over te mopperen, vooral over een woord dat ze niet meer kunnen horen: Mentaliteit.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203882348
Ook Rasenball had een apart weekje. Zij plaatsen zich wel voor de volgende ronde in Europa, en doordat UEFA Russische teams nu er blijkbaar uit gooit, is dat meteen een kwartfinale. Domenico Tedesco dacht meer aan de match tegen Bochum die ook nog op het programma stond. Hij wilde vooral zijn belangrijke middenvelders Nkunku en Olmo rust gunnen, maar het liep zonder die twee niet heel goed. Poulsen had wel een grote kans na 60 seconden, maar die werd door Riemann gestopt en daarna ging Bochum compacter spelen zodat Rasenball kon pressen wat ze wilden maar ze kwamen er niet door.

Kansen leverde dat nog niet op, maar Bochum werd gevaarlijker in de tweede helft via Pantovic en Rexbheçaj. Locadia en Löwen kwamen ook nog in het elftal, maar rond dezelfde tijd greep ook Tedesco in, Olmo en Nkunku ipv Szoboslai en Adams, plus Silva ipv Poulsen. Het werd wel gevaarlijker, maar daardoor kregen ook Locadia (geblokt schot) en Losilla (van de lijn gekopt) ruimte voor afstandsschoten. Het was dan toch Nkunku die een pass van Henrichs oppikte en de 0-1 erin schoot. Bochum probeerde nog een slotoffensief maar de generale voor het bekerduel tegen Freiburg liep niet goed. Rasenball ging met drie punten terug naar Leipzig en mag zich opmaken voor de confrontatie met Hannover 96 op woensdag
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203896146
Wat een verschil één bundesliga wedstrijd maakte. Marcel Lotka, keeper van het Regionalliga team van Hertha BSC was op weg naar de uitgang in Berlijn, nul perspectief, zijn contract liep af en dreigde niet verlengd te worden. Na de wedstrijd tegen Freiburg waar hij moest inspringen voor een zieke en twee geblesseerde goalies ziet het er iets anders uit. Lotka kreeg weliswaar 3 goals tegen maar hield er ook veel uit. BVB heeft contact opgenomen en hem transfervrij toegevoegd aan de jeugdselectie van de club voor volgend seizoen

https://www.bvb.de/eng/Ne(...)l-Lotka-for-the-U23s
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203907660
Gisteren live DFB Pokal voetbal op ARD. Union Berlin nam het in de Alten Försterei op tegen St. Pauli. Opnieuw lof voor beide groepen supporters, ze waren constant hun team met gezang en gejuich aan het aanvuren. Die Eisernen hadden het beste van het spel in de openingsfase, maar de Kiezclub wist de meeste gevaarlijke momenten goed op te ruimen. Ze kwamen zelfs op voorsprong door Kyere die zelf een aanval opzette, er een vrije trap uit sleepte en de hoge bal van Hartel die volgde kopt hij zelf binnen.

Even leek Union weer achter de feiten aan te lopen, maar vlak voor rust profiteerde Sheraldo Becker van een uitglijder van doelman Smarsch: 1-1 bij rust. De tweede helft verliep pittig qua duels maar niet qua kansen. Tot Baumgartl ineens vrij voor Smarsch opdook en de bal tegen zich aan gestompt kreeg. Als Mediç de bal niet van de lijn had gehaald was het daar al afgelopen.

Fischer wisselde Michel en Voglsammer erin voor Awoniyi en Becker en met verse stormrammen werden die Eisernen nog gevaarlijker. Eerst stopte Mediç een poging van Voglsammer nogal ruw af (de Rosenheimer mopperde vergeefs om een strafschop), maar bij de tweede 1 tegen 1 gleed de Kroaat uit, waardoor Voglsammer vrij de 2-1 binnen schoot. Het had zelfs 3-1 kunnen worden maar dat schot ging op de paal. Eindstand 2-1 en Union Berlin bekert verder in de halve finale. Zaterdag wacht hen een pikant weerzien met Max Kruse, want ze moeten naar Wolfsburg op bezoek
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203908424
Leuk artikel over het dreigende modder gevecht tussen Martin Pongraciç en VfL Wolfsburg. Hij is op dit moment nog uitgeleend aan BVB maar stond tegenover Wolfsburg voor het gerecht in Braunschweig. Pongraciç meent dat ie nog recht heeft op een succes premie en geeft Von Bommel de schuld van de situatie. Wolfsburg klaagt dan weer over geplande verbale aanvallen naar de club. Om eerlijk te zijn zou hij zich beter op voetbal kunnen concentreren want hij is te vaak met persoonlijke fouten de aanstichter van tegengoals voor BVB

https://www.kicker.de/was-packt-pongracic-noch-aus-892296/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203928181
Gisterenavond drie bekerwedstrijden in de DFB Pokal

- Rasenball moest op bezoek bij Hannover 96, had de avond van te voren ook een vuurwerkontvangst van de 96-fans. Of ze daar echt van geschrokkenn waren viel niet te zeggen (sport directeur Oliver Mintzlaff was iig niet te genieten), maar in het begin liepen hun aanvallen vooral stuk op de compact spelende thuisploeg. De enige keer echter dat 96 zelf ten aanval trok was het meteen raak... voor Rasenball. Henrichs wist de bal terug te veroveren, speelde Olmo aan en de Spanjaard had een voorzet op Nkunku in huis. boem 0-1

Daarmee was Hannover 96 "bedient", men groef zich weer in en probeerde er met counters uit te komen, die allemaal onschadelijk werden gemaakt en uit de tegenstoot werd het meteen gevaarlijk. "Pep" Gvardiol was slimmer op het middenveld, passte weer op Nkunku, tweede kans voor de Fransman werd ook 0-2. Mark Diemers werd helaas het slachtoffer van de veranderde tactiek van 96 in de tweede helft, nog meer risico en nog meer op de aanval. Het werd alleen maar erger. Invallers Konrad Laimer en Andre Silva combineerden zich het Hannover strafschopgebied in en Laimer schoot de 0-3 binnen. Ook Marcel Halstenberg wou nog even mee komen feesten na lang blessureleed. Hij kwam er net na de 0-4 in toen Silva wat gelukkig tegen een voorzet van Angelino was aangelopen. Daar bleef het ook bij, Rasenball wederom in de halve finale.

- de tweede wedstrijd was tussen HSV en Karlsruhe. Hoewel HSV goed begon kwam KSC er soms gevaarlijk uit in een counter en op het randje van rust schoot Heise een vrije trap binnen die keeper Heuer Fernandes misschien had kunnen hebben. Hij kreeg kort daarvoor ook al hulp van zijn verdediging toen Choi's schot van de lijn werd gehaald. Vlak na rust werd het nog erger toen Wanitzek's harde schoot van Fernandes' vuist voor de voeten van Hofmann ketste die 0-2 scoorde. Dit keer antwoordde die Rothosen gelijk met een kopbal van Glatzel: 1-2

Felix Zwayer mocht deze wedstrijd fluiten en opnieuw pakte hij zijn rol door HSV een strafschop te geven voor een botsing tussen Kobald en Glatzel. Zelfs na VAR check bleef zijn besluit staan, plus de tweede gele kaart voor Kobald. Maar HSV pakte het cadeau niet uit: Kittel's slappe schot werd door Gersbeck gestopt. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd maakte Glatzel dan toch gelijk: 1-1. In de verlengingen werden zowel Ludovit Reis bij HSV als Ricardo van Rhijn bij KSC nog ingebracht, maar dat leek vooral met het oog op de strafschoppen te zijn. Het ging helemaal mis voor de gasten nadat drie spelers (waaronder van Rhijn) achter elkaar hun penalties door Fernandes gestopt zagen worden. Reis hoefde niet meer aan te leggen, de misser van O'Shaughnessy was het Waterloo voor Karlsruhe. HSV naar de halve finale.

- De laatste wedstrijd ging tussen Vfl Bochum en Freiburg. Zowel Locadia als Flekken begonnen in de basis bij hun clubs. Om de een of andere reden is Locadia in Engeland een Goon geworden, een typje zoals Beugelsdijk dat stiekem met overtredingen strooit en er mee wegkomt. Zoals Lienhart merkte toen Locadia hem stevig bij zijn nek greep in een duel, maar niemand greep in. Veel gebeurde er verder niet in de eerste helft, beide ploegen maakten elkaar te vroeg onschadelijk. Locadia kwam in de tweede helft niet meer terug, Polter kwam de licht aangeslagen Nederlander vervangen.

Ook Petersen kwam er in en was het eindstation van een Patroon 1 aanval, van Flekken naar Schade, via Schade naar Petersen, schot en 0-1. Rexbeçaj kwam als antwoord met een hoge voorzet die door Polter werd binnengekopt. Streich gooide zijn hele middenveld en voorhoede om na de gelijkmaker: Petersen, Jeong en Grifo eraf, Schade een linie terug, Demiroviç, Holer en Sallai erin. Later wisselde hij Schade ook nog voor Weisshaupt als breekijzer. Het werd verlengen en pas in de 120e minuut was een gelukje voor Sallai genoeg. Maxim Leitsch passte veel te zacht terug op keeper Riemann en die kon niet verhinderen dat de Hongaar er tussen sprong en de 1-2 erin tikte. Bochum had geen antwoord meer en Freiburg komt dus wat gelukkig in de halve finale van de DFB pokal. Thomas Reis liet zich welwillend door Streich troosten, maar stond even goed kokend van woede voor de camera bij zijn interview : "Schiet dan verdomme die bal het stadion uit!!" Ook de Bochumer fans hielden het niet lang meer uit en dropen snel af, zodat de pluk fans die wel uit de Breisgau was meegekomen luidkeels hun trainer Streich stond te bezingen.

[ Bericht 52% gewijzigd door Sabata op 03-03-2022 21:12:12 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203972258
Drie confrontaties tussen NRW en Beieren vragen onze aandacht.

- de wedstrijd tussen Bayern en Bayer04 is lang geen toppspiel geweest, maar gisteren lag dat toch iets anders. Bayern morst wat punten de laatste tijd terwijl Bayer04 juist een paar goede wedstrijden had. Die Werkself begon echter wat passief en werd redelijk opgesloten door Bayern op eigen helft. Een van de weinige mogelijkheden op de counter werd helaas door Diaby niet verzilverd. Uiteindelijk scoorde de Rekordmeister in de 18e minuut via Sule die een bal op doel kon schieten die hem door geblunder van Tah en Tapsoba voor de voeten viel.

Bayer04 kwam echter nog in de eerste helft gelijk toen niemand op een pass van Demirbay kon reageren, behalve Thomas Müller die in eigen doel schoot. 1-1. Ze probeerden nog wel iets in de tweede helft, maar er zat geen beslissende punch in de vele aanvallen. Bayer04 wist alles af te weren en neemt een punt mee naar Keulen Leverkusen. Bayern kan zich afvragen waar het het heeft laten liggen.

- Kopzorgen ook voor een andere Beierse club. Augsburg moest vrijdag een degradatiekraker uitvechten met Arminia Bielefeld en had het heel zwaar in de eerste helft. Vele aanvallen werden geneutraliseerd en nadat Udokhai met een lelijke enkelblessure moest uitvallen. Net voor rust miste Gregoritsch nog een heel grote kans, hij kopte naast.

In de tweede helft had FCA aan één counter genoeg. Caligiuri kwam via Iago aan de bal en scoorde ietwat tegen de verhoudingen in. Daarna werd het tegenhouden op de stormloop van Bielefeld, maar zeer tot tevredenheid van Markus Weinzierl neemt 3pt mee uit NRW en ruilt met Bielefeld van plek in de stand.

- Laatste Beierse ploeg (ook laatste uberhaupt) is Greuther Fürth. Die moesten op bezoek in Bochum en dat is de laatste weken geen makkelijke opgave. Voor Fürth is het sowieso geen pretje in uitwedstrijden, slechts 1 punt in de laatste 6 maanden. Daarbij kwam ook dat Bochum zich de kater van de bekeruitschakeling weg wilde spelen. Het was bijna 'poetic justice' dat Maxim Leitsch het snelst reageerde toen keeper Lind een harde vrije trap van Eduard Löwen niet klemvast had. 1-0 bij rust en Leitsch was even in tranen

De tweede helft leidde ondanks twee wissels aan beide kanten (o.a. Willems erin voor Itter) niet tot veel kansen. Het was eerder geluk dat Tillmann de bal bij Hrgota kreeg en die schoot op doel, onderweg liep Bela-Kotchap tegen de bal aan en dook Riemann de verkeerde hoek in. Bochum had via Losilla een antwoord en ook de Franse captain had geluk dat er iemand in de baan van zijn schot stond, nl Abiama. Bochum hield zo 3pt in NRW en komt op 32pt totaal. Alleen Waldhoff Manheim is het begin jaren 90 nog gelukt om met dat punten aantal alsnog te degraderen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203975286
drie confrontaties waarin kelderclubs uit de BuLi betrokken zijn

- Hertha BSC heeft het net zo zwaar op dit moment als Schalke04 in zijn vrije val naar de 2. Liga. Ook hier veel geld, ook hier veel geïnvesteerd en alleen pech en tegenslag terug gekregen. Er moest dus thuis worden gewonnen van het niet zo vlot meer opererende Eintracht Frankfurt (nota bene de vorige club van TD Fredi Bobiç). Hertha wilde wel, maar in hun enthousiasme maakte de Berliner veel fouten die meteen tot gevaar leidden. Lindström zat er nog twee keer naast, maar de derde kans (kopbal van BVB huurling Knauff ging er na een kwartier in. Marcel Lotka hield er nog twee kansen uit zodat het niet te erg opliep.

In de tweede helft echter was het na 3 minuten al 0-2 door een intikker van Tuta en was het Lotka die de 0-3 inleidde door veel te woest uit te komen op een halve kans. Lindström lobde de bal over hem heen. Na die derde goal ging de hele voorhoede eruit bij Hertha en kwamen Selke, Boateng en Belfodil voor vers bloed zorgen. En Selke beet ook meteen door met een mooie golazo. Er kon echter geen vervolg aan gegeven worden, want Kamada en Borré counterden de verdediging uit en de 1-4 eindstand werd door de Colombiaan aangetekend. De vrije val van Hertha gaat door, en men was uiterst bezorgd om naaste concurrent Vfb Stuttgart.

- Die speelden namelijk als laatste gisteren tegen Gladbach en beide ploegen hebben ernstige vormproblemen. Die Schwaben hadden wel Borna Sosa terug en dat leidde tenminste toch genoeg kansen. Maar geen van de voorhoedespelers (Kalezic, Marmoush of Führich) kon in het begin daarvan profiteren. Het waren juist die Fohlen die ijskoud alles uitcounterden. Plea scoorde na een kwartier op aangeven van Neuhuis en Plea bereidde zelf nog de 0-2 voor die door Thuram werd binnengeschoten. Het is dat Wataru Endo met zijn ninja-act weer eens goed bij de tweede paal opdook, want door zijn afgeketste schot en goal was het slechts 1-2.

Stuttgart kwam met meer zelfvertrouwen uit de kleedkamer en bleef jagen op de gelijkmaker. Na een eerste misser van Endo zette de captain zelf een aanval op met Kalezic en Tomas en aan het eind tikte Führich de 2-2 binnen. Gladbach zette er niets tegenover, bijna geen enkele keer kwam Florian Müller in gevaar (of het moet een gevaar van kou zijn wegens te weinig beweging). Aan de andere kant was het veel drukker. Sommer moest een keer of drie ingrijpen en dat het 3-2 werd lag niet aan een fout van hem. De verdediging kreeg alleen een corner niet weggewerkt, Sosa pikte weer en al vallend bereikte hij Kalezic die rustig binnenschoot. Zelfs de krokodil-mascotte langs de lijn ging even helemaal door het dak van vreugde. Gladbach kwam niet meer terug en daarmee is Stuttgart Hertha tot 1 punt genaderd. Gladbach blijft op 27pt en ziet Augsburg heel dichtbij komen.

- Een interessant weerzien was er bij Wolfsburg Union Berlin. Max Kruse zag zijn oude club de afgelopen dagen de DFB pokal halve finale halen en kreeg de vraag of hij niet te vroeg was vertrokken. Een van zijn argumenten was dat hij het rouleren van Urs Fischer niet begreep, maar echt eerlijk toegeven dat hij gewoon heel veel geld geboden kreeg van de Peaky Blinders voorzitter Schmadtke, nee dat zat er niet in. Een opsteker voor Florian Kohlfeldt is dat Xavier Schlager na lang blessureleed weer beschikbaar was (Von Bommel was nog trainer toen hij geblesseerd raakte aan zijn knie)

Het was niet de wedstrijd van Kruse, wel probeerde hij veel op te zetten maar de tegenstand kent m nog goed en weet wel ongeveer hoe hij speelt. Het enige moment van opwinding was een corner die door Awoniyi helaas in het verkeerde doel werd gekopt, namelijk zijn eigen toen hij Andreas Luthe met uitverdedigen wilde helpen. In de tweede helft leek Sheraldo Becker nog de 1-1 te maken, maar de VAR keurde af omdat Awoniyi in de voorbereiding een aanvallende fout tegen Arnold beging. Vrijwel niemand bij Union en ook bij WDR2 was het daar mee eens, maar de VAR hield voet bij stuk. Het bleef 1-0 en daar was Kohlfeldt dik tevreden mee. Wolfsburg houdt op 12 contact met Bochum en loopt een beetje uit op Gladbach.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_203982689
nog twee waren er over, want door meer dan 15 coronagevallen bij FSV Mainz is de wedstrijd die ze tegen BVB zouden spelen 9 dagen uitgesteld

- Freiburg en Rasenball knokten om een plekje in de champions league. Van Freiburg zou je zo iets helemaal niet verwacht hebben, van de Oost Duitsers vóór het seizoen begon wel, maar de puin hopen van 4 maanden Marsch opruimen kostte even wat tijd. De Breisgau koos tegen FC Gegenpressing voor een vijfmans verdediging waarbij Eggestein en Schlotterbeck in counters mee oprukten, terwijl Gulde, Lienhart en Kübler het achterin dichthielden. Zo kwam Rasenball makkelijk aan 70% balbezit maar niets kwam op dat moment aan in het strafschopgebied van Mark Flekken. Slechts drie kansen vielen er de eerste helft te noteren, en de goal voor Freiburg kwam uit een foutje van Haidara die zo Demiroviç in de voeten speelde. De Bosniër aarzelde niet en scoorde meteen.

Helaas ging het in de tweede helft net zo, weinig kansen, weinig werk voor de keepers. Flekken moest slechts twee keer iets tegenhouden, Gulasci één keer. Ex-PSV'er Angelino was het uiteindelijk die in de laatste minuut nog een schietkans kreeg en Flekken in de lange hoek verraste. 1-1 en daar kon Rasenball zich de handen mee dichtknijpen. Streich stond weer lekker nurks voor de camera nadien, antwoordde gortdroog dat europees voetbal prima was, liefst als kampioen van Duitsland. Toen de verbaasde interviewer vroeg: "Maar dat kan toch helemaal niet meer?" glimlachte "Oscar the Grouch" weer: "Naja, als Bayern alles verliest en wij alles winnen... "

- Hoffenheim kwam gisterenmiddag op bezoek in Keulen, waar ze tegen FC Köln moesten aantreden. Geiger viel na zijn hersenschudding buiten de selectie, evenals captain Hübner die corona had. Ook Rutter keerde even terug naar de bank. Aan de andere kant mistte Baumgart zijn aanvoerder Hector (prive omstandigheden) en Hübers (gewoon griep). De Kraichgau had grote kansen in het eerste kwartier, maar Bebou leek een catweazle vloek te hebben, elke bal die hij raakte zwaaide af of werd er nog uit getikt. Ook Modeste kreeg nog twee kansen (schot en kopbal) maar eerst tikte Baumann de bal eruit en daarna lag een verdediger in de weg. Het was diep in de tweede helft Stefan Posch die uit een corner de 0-1 binnenkopte. Modeste leek de 1-1 kort daarna al te maken maar hij stond duidelijk buitenspel. Ook de ingewisselde Rutter kreeg voor de gasten nog twee kansen maar hij wou zo graag bewijzen dat hij in de basis thuishoort dat hij tunnelvisie kreeg en zijn teamgenoten niet meer waarnam die er beter voorstonden (waarmee de kans verloren ging, plus de kans om vaker in de basis te staan ;) ). Met 0-1 was Sebastian Hoeness even goed tevreden, Hoffenheim klimt weer op een Champions League plek, twee punten voor Rasenball en Freiburg. Köln loopt een puntje in op Union op plek 8
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')