abonnement Unibet Coolblue
pi_204716736
Dat is weer het voordeel van een babykindsaurus, dan zijn ze gewoon te zwaar om nog achterop te zetten. :P
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:23:04 #252
149959 SQ
snelle trees
pi_204716972
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 11:58 schreef lunapuella het volgende:
Dat is weer het voordeel van een babykindsaurus, dan zijn ze gewoon te zwaar om nog achterop te zetten. :P
Nou ja, als die saurus vervolgens vertikt om te fietsen lijkt dat me juist weer een nadeel :P
disclaimer
pi_204717316
Een van mijn meiden zit gewoon nog voorop op de fiets. De ander achterop. Ze fietsen nog belabberd slecht, ook omdat we de tijd niet nemen om met ze te oefenen. Dat gaat ook niet zo handig met 2 kinderen tegelijk. Maar broer was ook al dik 5,5 toen hij ging fietsen.

Wij lopen naar school, naar het zwembad en de (super)markt, dus echt nodig is het ook nog niet. Ik fiets alleen met ze naar dansles, maar nu met kapotte fiets lopen we dat ook gewoon.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204723034
Hier fietst ze af en toe maar nog wel met zijwieltjes omdat wij nog te lui zijn te gaan oefenen zonder wieltjes, komt vanzelf goed, veel op het dorp hier lopen we.

Ben druk geweest met werk en vorige week was ik eindelijk -O- aan de beurt voor corona, ik vermoed dat C het in de eerste week van de meivakantie had gezien ze 5 dagen af en aan koorts had en hangerig was. Toen zaten we lekker in een huisje in het bos met een ziek kind, het was niet echt leuk helaas }:| Ik ben nu nog heel erg moe door corona merk ik, heb erg weinig energie en geduld richting C.

Verder heeft ze het enorm naar haar zin op school en hoor ik alleen maar positieve geluiden O+ Verbaas me dagelijks over hoe ze groeit in haar vocabulaire en de ontwikkeling van haar karaktertje, ik geniet er over het algemeen echt van O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_204728342
Hier fietsten ze "los" met drie. Sjaal onder de armen, en meerennen maar.
En met vier zonder knipperen van de steilste bulten af met een 14-inchje. Die blagen kennen geen angst hier joh.

En ik zet Tetter van vier ook nog gerust voor op de fiets. Ken best.

Fijn Rena, dat ze het zo leuk vindt op school! Ik betrap mij er zelf vaak op dat ik met een grote lach luister naar wat mijn groep 1er allemaal uitkraamt. Bizar, hoe snel ze dat praten eigen maken. ("Holy shit, ik wist uberhaupt niet dat een bolderkar zo vet chill is!") Beterschap met de vermoeidheid, da's geen combi met kleuters inderdaad...
  maandag 16 mei 2022 @ 13:10:04 #256
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204769154
Nou, het fietsje met 20 inch wielen was een schot in de roos. De andere ook alweer verkocht, want hij fietst er als een dolle op. Wat is hij ineens groot ook O+

En om dan toch weer eens de grote Max erin te gooien: klik! Let op de bijna-crash tegen een geparkeerde auto :X en mijn verbale ondersteuning :D

[ Bericht 25% gewijzigd door Quoi op 16-05-2022 14:46:16 ]
pi_204769804
Goed zo Max!

En dat praten ja. Wij waren gisteren in een museum met heeeeel veel oude troep (familiedag, opa wilde er graag met ons naar toe). Bij binnenkomst werd ons duidelijk verteld dat we niks mochten aanraken. Ik zag het niet zitten, maar ze bleven netjes overal af.
Ergens halverwege de rondleiding zei Kevin: “mijn handen willen alles aanraken, maar mijn hoofd zegt dat ik dat niet moet doen”

En DE uitspraak van Willem dit weekend: “ik huil alleen maar als ik mijn zin niet krijg” (we hadden het er over dat ik vond dat ze zo veel huilden, en dat ik ze echt te groot vond om te huilen wanneer ze de tweede boterham op de stapel krijgen in plaats van de eerste)
pi_204769821
En ik heb een voetballer! Kevin heeft zaterdagochtend zijn eerste training gehad en hij is dol enthousiast. Hij is meteen topscoorder.
Zo schattig om te zien, die kleintjes. Met z’n allen achter de bal aan.
  maandag 16 mei 2022 @ 16:20:52 #259
344469 Amsel
zonder t
pi_204770431
Hier hielp een Bikybiky-vestje bij de oudste enorm bij het leren fietsen. Bij de jongste was het niet nodig, die kreeg een nieuwe fiets zonder zijwieltjes en fietste er zo op weg alsof hij nooit anders heeft gedaan.

Zijn jullie kleuters ook zo t*fus-druk? Ik word helemaal gek van het gestuiter van onze jongste. Zowel fysiek (springen stampen rennen) als qua geluid (hij tettert maar door en schreeuwt op random momenten) en ook in z'n hoofd (daar zit volgens mij een stuiterbal in).
pi_204770688
Hij vecht al een half uur met een panda knuffel van een meter hoog, stopt niet met kletsen en krijst vanuit z'n tent dat hij stuiterballen verkoopt. Dus het ligt niet aan jou.
  dinsdag 17 mei 2022 @ 09:50:38 #261
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204776575
Over het algemeen een rustig typje hier, alleen staat die mond de hele dag niet stil :D
Samen met vriendjes - gistermiddag waren er 2 over de vloer - wordt 'ie druk, drukker, drukst.
pi_204777074
Ja die van mij is ook druk. Springen, rennen, schreeuwen, herrie maken met speelgoed, deuren gooien. En hij heeft overal wat over te zeggen.

Gisteren was dramatisch, zijn zusje is ziek. Na twee uur tv kijken was de rek er gewoon uit bij hem. :D :X
Maar hij was zelf dus ook stierlijk vervelend. En ineens zag hij buiten andere kindjes en ging zelf naar de speeltuin. Hij heeft daar volgens mij best fijn gespeeld.

Vandaag wordt hij geobserveerd door een specialist jonge kind op school. Vind ik toch spannend, wat ze dan eigenlijk zien. Of niet zien.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_204780995
Ik dacht dat de Squid Game hype wel een beetje voorbij was, maar mijn 6jarige kwam vrijdag thuis met 3 tekeningen waarop duidelijk afleveringen van SG getekend waren. Naast het feit dat er overduidelijk pistolen getekend zijn, zag ik nog zoveel details dat het me lijkt alsof het recent gezien is.

Ik heb dit bij de juf aangekaart, maar daar kwam weinig begrip voor mijn zorg, de klassenipad wordt gebruikt, maar daar zitten ze bovenop. Thuis heeft hij het zo goed als zeker niet gezien, dus ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet, naar het schoolbestuur?
  dinsdag 17 mei 2022 @ 17:55:07 #264
149959 SQ
snelle trees
pi_204781100
Het zit ook gewoon in reclamefilmpjes op YT he. Mede daardoor kijkt de mijne alleen nog kinderYT (op eigen initiatief want ze vindt het eng :P ) maar om nou stellig te beweren dat het thuis niet gebeurd kan zijn, mwah.
disclaimer
  dinsdag 17 mei 2022 @ 19:41:14 #265
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_204782107
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2022 17:55 schreef SQ het volgende:
Het zit ook gewoon in reclamefilmpjes op YT he. Mede daardoor kijkt de mijne alleen nog kinderYT (op eigen initiatief want ze vindt het eng :P ) maar om nou stellig te beweren dat het thuis niet gebeurd kan zijn, mwah.
het komt er soms ook wel doorheen op de youtube kids app, in een soort cartoonvariant heb ik m al een voorbij zien komen, of nagebouwd in minecraft. maar de kidsvariant filtert gelukkig al wel een hoop.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_204784761
Kinderen horen ze ook veel van andere kinderen. Mijn zoon komt ook thuis met allerlei fortnite en Among Us verhalen en tekeningen, maar dat heeft hij (thuis) toch echt nog nooit gezien. Mijn zoon kijkt op youtube zelf alleen filmpjes van Maariejoo en blees (en de monsterwielen), en zijn zusjes moeten maar meekijken (die mogen zelfstandig alleen op Netflix of Disney+ kijken)

Die mond die niet stil kan staan herken ik hier ook Quoi. Ik ga regelmatig alleen met Lala boodschappen doen, op 10 minuten lopen. Die kan dan echt de hele weg tegen me aan praten over wat dan ook. Als het tien seconden stil is, is het lang. En dat dat meestal is als we langs een hond lopen waar ze 'echt niet bang voor is' maar waarbij ze wel opeens veel haast heeft en mij opzij trekt, is natuurlijk puur toeval.

Mijn meiden hebben er nu twee hockeytrainingen op zitten. Ze bieden hier twee keer per jaar een drieweekse mini-cursus aan. Wel heel mooi om te zien dat ze vorige week echt als kneusjes met die sticks stonden en blij waren als ze de bal raakten, maar deze week al de bal een stukje mee konden nemen. Em vind het erg leuk, Lala vind het ook leuk maar vindt dansen leuker en staat ook te dansen tijdens de training. Grote broer (voor wie we eigenlijk gingen) vindt het ook leuk, maar vindt voetballen leuker. En dat houdt hij nu al 1,5e maand vol, dus die mag zondag een wedstrijd spelen om te bepalen bij welk team hij na de zomer aan mag sluiten.

Zo'n observatie lijkt me ook wel spannend PKM. Hopelijk levert het jullie wat op.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204785755
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?

Hebben jullie kleuters ook van die grote monden? Simon kan soms echt zo' n grote mond opzetten. Als we zeggen dat ie iets niet mag, dan zegt ie bijv. dat we stil moeten zijn en onze mond moeten houden. En dan echt op een hele brutale manier. En weer veel meppen als het niet gaat zoals hij wil. Als we hem daarop aanspreken is het meteen weer janken, dus een hele "fijne" vicieuze cirkel.

Als ik dan zo'n leuk filmpje zie van @Quoi van een fietsende Max dan denk ik wel eens dat ons kind kapot is :{ :P

Volgende week gaan we een lang weekend naar Limburg, hopelijk zorgt dat er voor dat we weer wat quality time hebben.
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:08:21 #268
149959 SQ
snelle trees
pi_204785901
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2022 07:43 schreef TolstoiFan het volgende:
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?


soms is het ook persoonlijkheid. Mijn zevenjarige jankt ook nog steeds om praktisch alles. Er komt vanzelf een moment dat de peer pressure toeslaat en ze niet meer durven :7
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:25:04 #269
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_204785998
De mijne is ook echt grenzen aan het opzoeken. Of nee, hij gaat dagelijks meermaals over de grenzen heen. }:|
Dat is sinds hij is begonnen op school. Wanneer trekt dit bij?
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:41:29 #270
149959 SQ
snelle trees
pi_204786080
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 08:25 schreef arvensis het volgende:
De mijne is ook echt grenzen aan het opzoeken. Of nee, hij gaat dagelijks meermaals over de grenzen heen. }:|
Dat is sinds hij is begonnen op school. Wanneer trekt dit bij?
Over een jaar of 16 :7
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:49:36 #271
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_204786127
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 08:41 schreef SQ het volgende:

[..]
Over een jaar of 16 :7
Even kijken of ik ergens het bonnetje nog heb liggen
Protège moi de mes désirs.
pi_204786312
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2022 07:43 schreef TolstoiFan het volgende:
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?

Hebben jullie kleuters ook van die grote monden? Simon kan soms echt zo' n grote mond opzetten. Als we zeggen dat ie iets niet mag, dan zegt ie bijv. dat we stil moeten zijn en onze mond moeten houden. En dan echt op een hele brutale manier. En weer veel meppen als het niet gaat zoals hij wil. Als we hem daarop aanspreken is het meteen weer janken, dus een hele "fijne" vicieuze cirkel.

Als ik dan zo'n leuk filmpje zie van @:Quoi van een fietsende Max dan denk ik wel eens dat ons kind kapot is :{ :P

Volgende week gaan we een lang weekend naar Limburg, hopelijk zorgt dat er voor dat we weer wat quality time hebben.
Ik quote mezelf even, ergens komt dus wel het besef bij ze ;)
En quality time tijdens onze vakantie twee weken geleden heeft hier echt geholpen met het dichter naar elkaar toe komen :*
Zelfs mijn moeder vindt dat Kevin meegaander is sinds onze vakantie.

quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 14:46 schreef Adrian4 het volgende:


En DE uitspraak van Willem dit weekend: “ik huil alleen maar als ik mijn zin niet krijg” (we hadden het er over dat ik vond dat ze zo veel huilden, en dat ik ze echt te groot vond om te huilen wanneer ze de tweede boterham op de stapel krijgen in plaats van de eerste)
  woensdag 18 mei 2022 @ 09:39:12 #273
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_204786525
de mijne is ook een draak momenteel, bij alles waarvan je zegt dat ie niet moet doen, doet ie het een split second later toch }:| bijvoorbeeld speelgoedautojes door de open trap gooien (waar ons banstel onder staat en zijn baby broertje ligt).

echt om gek van te worden, alsof ie die impuls op het moment echt niet kan onderdrukken. }:|
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 18 mei 2022 @ 10:25:26 #274
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204786942
Ik zal eens wat grote monden en streken van diezelfde Max hier delen, als dat helpt :P Het zijn soms klootzakken, die kleuters.
pi_204787167
Herkenbaar, hier ook een 5 jarige die overal boos over wordt en overal om huilt. Die grote mond valt gelukkig mee, in zoverre dat ze regelmaat roept dat ze mij stom vindt, of dat ik weg moet, maar als ik hoor hoe andere kinderen van haar leeftijd al schelden en doen vind ik zo'n uitspraak nog schattig en prima :')

Hier wel weer meer last van agressiviteit. Gisteren een trap tegen mijn neus aangekregen omdat ze mij van zich wegtrapte, en bijten. Zusjelief kreeg gisteren een kleurboek tegen haar hoofd aan geworpen en een sorry kwam er niet want: ik wilde jou raken mama, maar Vlokje stond in de weg. Jo }:|

Nog 2 weken en dan heb ik officieel 2 kleuters, dan wordt Vlokje (die vandaag haar 1e wendag heeft op school) 4 O+

(die qua brutaliteit niet verder komt dan: jij bent een poepiedrol mama en je hoort in de wc :+ )
pi_204787526
Oh de herkenbaarheid. Dat had ik echt even nodig. _O_

De terugkoppeling van de observatie moet nog komen. Ik hou mijn hart vast. Het ging gisteren helemaal niet goed op school, brieste zijn juf. Hij had heel veel kindjes pijn gedaan en ook weer gebeten. Liet ze nog ff zien ook. "Dit kan zo niet, ook voor de veiligheid van andere kinderen."
Dus ik gok zomaar dat hij nog voor de zomervakantie best eens geschorst kan worden. :X

Ik heb gisteren dus maar het eerste contact gelegd met de kinderpsycholoog. Vooral voor emoties leren reguleren. Hij weigert namelijk echt alle manieren van omgaan met boosheid te doen. :(

Omgekeerd ben ik ook even niet zo blij met deze juf. Ik had al aangegeven dat hij verkouden is, minder goed hoort. Als het dan zó slecht gaat, snap ik niet zo goed dat ik niet gebeld ben om hem eerder te halen. Hij had zijn tussendoortje ook niet op, die mist hij normaal gesproken nooit. Hij zat op een warm schoolplein, met vest nog aan. Thuis klaagde hij over pijn aan maag/darmen (zusje heeft ook buikgriep). En hij had zo'n dorst dat hij twee bekers water achterover sloeg.

Dus ik wil wel graag uitleg hierover. Hoofdstuk 1 van mijn nieuwe ouderschapsboek zegt "een kind kan zich niet goed gedragen als het zich niet goed voelt."
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 18 mei 2022 @ 11:58:57 #277
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_204787676
Geschorst worden in groep 1, kan dat?
Ik snap wel dat het zo en voor hem en voor de andere kindjes niet fijn is.
Vind hij (deze) school verder wel leuk?

Wij hebben hier het tegenovergestelde. De immens sociale U. is op school heel onzeker en verlegen. Er is een kindje dat hem steeds slaat en duwt. De frustraties daarvan uit hij dus thuis.

Binnenkort hebben we ook even een evaluatiemoment. Zijn juf geeft iedere dag aan dat het zo goed gaat met hem en dat hij leuk speelt met andere kindjes, maar U. zegt dat niemand met hem wilde spelen en hij de hele dag alleen heeft gespeeld.

U. heeft tijdens de vakantie aan mij ook aangegeven dat hij ook een weekplanning wil (werkjes die die week af moeten volgens zijn eigen planning). Ik heb dat aangegeven aan de juf en ze zou ‘het even bespreken met de andere juf’. Dus veel vaart zit er ook niet in. En terugkoppeling ook niet.

Edit: alhoewel ik de laatste paar dagen echt merk dat hij veel blijer terugkomt van school (en bso). Veel rustiger, niet steeds dwars en opzoek naar de confrontatie. Dus ik hoop dat dit zo blijft.
Protège moi de mes désirs.
pi_204787976
Misschien juist wel goed dat de observatie was op een moment dat het helemaal mis ging.
L beet op de psz en toen is er ook een observatie geweest waarbij wel wat aandachtspunten voor L naar voren kwamen maar vooral handvatten voor de juffen waarna het veel beter ging.

Nu op de basisschool gaat het wat dat betreft goed. Wel is het flink wennen aan het nieuwe dagritme en nog heel vermoeiend wat zich uit in dwarsheid. De maandag gaat prima en dinsdag is de energie na de ochtend op maar als ik hem eerder ophaal is het helemaal drama dus vandaag weer een rustdagje thuis dan kan hij morgen weer een hele dag en vrijdag zien we dan nog even.
Na een schooldag is hij thuis ook extra dwars. Helpt ook niet mee dat beide ouders hem momenteel fysiek niet aankunnen en dat heeft hij goed door dus de dwarsheid uit zich vooral fysiek.
  woensdag 18 mei 2022 @ 12:39:04 #279
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204788011
Oef. Schorsen komt over alsof je kind iets fout heeft gedaan. En daar geloof ik echt niet in op die leeftijd. Blijkbaar gaat er even iets niet helemaal lekker qua reguleren van zijn emoties en zal hij het niet met opzet doen. Ik weet even niet of er al wat hulp bij is (zoals speltherapeut, dat genre)? De leerkracht klinkt overigens als een licht overspannen typ. Niet erg opbouwend, uitspraken als "dit kan niet langer" :X

O wacht, ik lees nu over de kinderpsycholoog ^O^ Afhankelijk van of je kind een prater is of een doener is een speltherapeut ook weleens aan te raden. Soms observeren ze dan ook in de klas.

ik heb geen aandelen, wel een zus met dat beroep en smul altijd van haar succesverhalen over kindjes met soortgelijke problematiek
  woensdag 18 mei 2022 @ 12:57:05 #280
149959 SQ
snelle trees
pi_204788173
@arvensis, er zit nog wel eens een verschil tussen wat kinderen vertellen / ervaren en wat er objectief gebeurd is.

Mijn overgevoelige dochter heeft er ook nog wel een handje van, als haar voorkeursvriendin even 10 minuten niet meer haar wil spelen vertelt ze ook dat het een rotdag was, dat niemand met haar wilde spelen, etc. Terwijl ze de overige xx uur gewoon prima met de groep heeft meegedaan, fijn met anderen gespeeld heeft. Maar toch blijft dan bij haar alleen dat gevoel hangen wat ze had toen haar vriendin haar kortstondig afwees. Ik zou dus ook best een beetje op de juf durven vertrouwen hierin. Die observeert zonder de bijkomende emotie die je kind daar wel bij heeft.

Los daarvan is het natuurlijk erg vervelend als je kind zo hard geraakt wordt door afwijzing (Ik weet er alles van, ik was/ben precies zo'n kind). Het is wel iets wat ze kunnen leren relativeren, maar het is ook een stukje persoonlijkheid wat een beetje in het kind zit, helaas.
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 12:58:26 #281
149959 SQ
snelle trees
pi_204788188
quote:
3s.gif Op woensdag 18 mei 2022 11:37 schreef PKM het volgende:
Oh de herkenbaarheid. Dat had ik echt even nodig. _O_

De terugkoppeling van de observatie moet nog komen. Ik hou mijn hart vast. Het ging gisteren helemaal niet goed op school, brieste zijn juf. Hij had heel veel kindjes pijn gedaan en ook weer gebeten. Liet ze nog ff zien ook. "Dit kan zo niet, ook voor de veiligheid van andere kinderen."
Dus ik gok zomaar dat hij nog voor de zomervakantie best eens geschorst kan worden. :X

Ik heb gisteren dus maar het eerste contact gelegd met de kinderpsycholoog. Vooral voor emoties leren reguleren. Hij weigert namelijk echt alle manieren van omgaan met boosheid te doen. :(

Omgekeerd ben ik ook even niet zo blij met deze juf. Ik had al aangegeven dat hij verkouden is, minder goed hoort. Als het dan zó slecht gaat, snap ik niet zo goed dat ik niet gebeld ben om hem eerder te halen. Hij had zijn tussendoortje ook niet op, die mist hij normaal gesproken nooit. Hij zat op een warm schoolplein, met vest nog aan. Thuis klaagde hij over pijn aan maag/darmen (zusje heeft ook buikgriep). En hij had zo'n dorst dat hij twee bekers water achterover sloeg.

Dus ik wil wel graag uitleg hierover. Hoofdstuk 1 van mijn nieuwe ouderschapsboek zegt "een kind kan zich niet goed gedragen als het zich niet goed voelt."
Wat vervelend dat hij zo worstelt PKM. Ik ben al een tijdje niet bijgelezen, maar zijn dit dingen waar hij op de opvang of de psz ook al mee kampte?
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 13:25:01 #282
327807 Mariposas
יה&#14
pi_204788417
@PKM als hij dit gedrag tijdens de observatie vertoonde is dat eigenlijk wel fijn. Want dan wordt er goed gesignaleerd wat er gebeurde door een beroepsmatige. En dan kan er ook een advies volgen voor de leerkracht en school. Voor mijn oudste zijn er ook al verschillende observaties geweest waar de leerkrachten adviezen en tips uit hebben gekregen die vrij goed werken.
Is er ook een intern begeleider van school betrokken bij de problematiek?
Wij hebben ook wel eens onze zoon moeten ophalen nadat hij fysiek was geweest tegenover andere kinderen, maar dat was ook vooral voor hemzelf. Op dat moment zat hij gewoon heel slecht in zijn vel, totaal overprikkeld. School mag hem echt niet zomaar schorsen voor een periode, ze moeten wel echt alles er aan doen om ervoor te zorgen dat je zoon gewoon onderwijs kan volgen op hun school, hulp inschakelen dus.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_204789679
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 12:57 schreef SQ het volgende:
@:arvensis, er zit nog wel eens een verschil tussen wat kinderen vertellen / ervaren en wat er objectief gebeurd is.

Mijn overgevoelige dochter heeft er ook nog wel een handje van, als haar voorkeursvriendin even 10 minuten niet meer haar wil spelen vertelt ze ook dat het een rotdag was, dat niemand met haar wilde spelen, etc. Terwijl ze de overige xx uur gewoon prima met de groep heeft meegedaan, fijn met anderen gespeeld heeft. Maar toch blijft dan bij haar alleen dat gevoel hangen wat ze had toen haar vriendin haar kortstondig afwees. Ik zou dus ook best een beetje op de juf durven vertrouwen hierin. Die observeert zonder de bijkomende emotie die je kind daar wel bij heeft.

Los daarvan is het natuurlijk erg vervelend als je kind zo hard geraakt wordt door afwijzing (Ik weet er alles van, ik was/ben precies zo'n kind). Het is wel iets wat ze kunnen leren relativeren, maar het is ook een stukje persoonlijkheid wat een beetje in het kind zit, helaas.
@arvensis dit wilde ik ook zeggen. Mijn Willem is precies zoals de dochter van SQ. Het heeft mij een schooljaar geduurd voordat ik niet steeds in de emotie schoot. Willem lijkt op mij en ik heb een pestverleden dus ik ben er hypergevoelig voor.

@PKM
Een knuffel voor jullie, wat lijkt me deze situatie moeilijk voor jullie allemaal. En inderdaad misschien ergens wel goed dat er iemand mee keek toen het niet goed ging. Dan gaan misschien de juiste deuren open.
De juf klinkt inderdaad overspannen en ze reageert fout, maar ook voor haar lijkt het mij een moeilijke situatie.
  woensdag 18 mei 2022 @ 17:03:31 #284
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_204790538
quote:
3s.gif Op woensdag 18 mei 2022 11:37 schreef PKM het volgende:
Oh de herkenbaarheid. Dat had ik echt even nodig. _O_

De terugkoppeling van de observatie moet nog komen. Ik hou mijn hart vast. Het ging gisteren helemaal niet goed op school, brieste zijn juf. Hij had heel veel kindjes pijn gedaan en ook weer gebeten. Liet ze nog ff zien ook. "Dit kan zo niet, ook voor de veiligheid van andere kinderen."
Dus ik gok zomaar dat hij nog voor de zomervakantie best eens geschorst kan worden. :X

Ik heb gisteren dus maar het eerste contact gelegd met de kinderpsycholoog. Vooral voor emoties leren reguleren. Hij weigert namelijk echt alle manieren van omgaan met boosheid te doen. :(

Omgekeerd ben ik ook even niet zo blij met deze juf. Ik had al aangegeven dat hij verkouden is, minder goed hoort. Als het dan zó slecht gaat, snap ik niet zo goed dat ik niet gebeld ben om hem eerder te halen. Hij had zijn tussendoortje ook niet op, die mist hij normaal gesproken nooit. Hij zat op een warm schoolplein, met vest nog aan. Thuis klaagde hij over pijn aan maag/darmen (zusje heeft ook buikgriep). En hij had zo'n dorst dat hij twee bekers water achterover sloeg.

Dus ik wil wel graag uitleg hierover. Hoofdstuk 1 van mijn nieuwe ouderschapsboek zegt "een kind kan zich niet goed gedragen als het zich niet goed voelt."
wat een vervelende dag voor hem,en dan ook nog zo'n houding van zn juf ;(

het is aan school om hun aanpak aan te passen, hulp in te zetten ect. laat je niet in de positie duwen dat je het alleen als ouders gaat dragen :* , hij hoeft niet gefixed te worden, er is niks verkeerd aan hem, hij heeft alleen een andere aanpak nodig.

knuffel hem maar extra vandaag O+ morgen kan het zomaar weer beter gaan.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_204793847
@arvensis Hij vindt school wel leuk. Vanochtend ging hij bijna huilen bij de gedachte dat hij naar school zou moeten. Bij het ontbijt wou hij eigenlijk toch wel weer gaan. Maar heb hem lekker thuis gehouden en eigenlijk hebben we een heerlijke dag gehad. O+

Niet leuk dat U. steeds geslagen en geduwd wordt. Banaan heeft zijn conflicten juist steeds met verschillende kindjes.

Bedankt voor de feedback dat het misschien wel goed was dat er werd geobserveerd op een slechte dag. Zo had ik het nog niet bekeken.
Volgende week hebben we gesprek met de juf, degene van de observatie en de IB-er.

@Quoi Klopt wel. Ik ga daar in het gesprek ook maar op in, wat het dan betekent als je zegt dat "dit niet kan, met oog op de veiligheid van andere kinderen." De eerste keer stond ik al perplex en vroeg stomverbaasd of hij dan van school moet ofzo?
Gisteren haalde ik mijn huilende kind op, en staat ze daar nog boos te vertellen wat er gebeurd is. Ik heb dan de neiging om de oren van Banaan dicht te drukken. Als ik een klotedag heb gehad, dan blaas ik niet eens zo stoom af tegen mijn man, omdat er luisterende oortjes zijn. En dan ook nog andere kinderen die meeluisteren en zeggen dat hij stout is. En juf die laat zien dat de bijtplekken nog in een armpje staan. Ja, dat vind ik naar om te zien. Nee, ik denk niet dat het goed is om dat zo te benadrukken. Ik zie ook niet hoe stickers voor positief gedrag een verschil moeten maken als je je zo uitlaat tegenover mijn kind. :(

@SQ Dit speelde bij de peuterspeelzaal ook al wel. Vroeger was ik niet zo met kinderen bezig, maar hij is vanaf newborn al wel een bijzonder kind geweest. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_204794116
He wat vervelend PKM ;( Hopelijk krijgen jullie en banaan straks goede hulp hierbij. En die juf :X, ik vind ook dat school hier zelf wat mee moet of hulp moet gaan zoeken om jullie te helpen.

Casper zit nu 4 maanden op school en heeft het erg naar zijn zin en vaste vriendjes lijkt het (gezien de speelafspraakjes). Wat betreft ontwikkeling loopt hij voor (niveau eind groep 2 volgens de juf) maar sociaal-emotioneel gewoon een verse kleuter. Ik stelde me in op een jaar extra kleuteren (hij is van januari) maar we moeten nu even kijken wat voor hem ook handig is, hij moet zich ook niet gaan vervelen. Groep 1-2-3 zit bij elkaar in (school heeft 55 leerlingen :')) dus ze kunnen gelukkig wel wat extra uitdaging aanbieden op die manier zonder dat er voor hem heel veel zou veranderen.

Maandag kwam ie met een knuffel thuis, gekregen van 2 meisjes uit groep 3 omdat ie z’n eigen schoenen aan kon trekken :'). Benieuwd naar de komende jaren :').
pi_204794295
@PKM Dat spuien bij het ophalen gebeurde bij ons bij de PSZ ook en dat is na de observatie besproken want is echt niet helpend.
Heb je zelf nog een gesprek met de specialist dat je die dingen kan aangeven of heeft degene het gesprek bij het ophalen ook meegekregen? Anders volgende week in de groep gooien.

[ Bericht 5% gewijzigd door Elleska op 18-05-2022 22:43:57 ]
pi_204804584
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2022 12:39 schreef Quoi het volgende:
Oef. Schorsen komt over alsof je kind iets fout heeft gedaan. En daar geloof ik echt niet in op die leeftijd. Blijkbaar gaat er even iets niet helemaal lekker qua reguleren van zijn emoties en zal hij het niet met opzet doen. Ik weet even niet of er al wat hulp bij is (zoals speltherapeut, dat genre)? De leerkracht klinkt overigens als een licht overspannen typ. Niet erg opbouwend, uitspraken als "dit kan niet langer" :X

O wacht, ik lees nu over de kinderpsycholoog ^O^ Afhankelijk van of je kind een prater is of een doener is een speltherapeut ook weleens aan te raden. Soms observeren ze dan ook in de klas.

ik heb geen aandelen, wel een zus met dat beroep en smul altijd van haar succesverhalen over kindjes met soortgelijke problematiek
Dat kende ik nog niet, bedankt. ^O^ Het lijkt me wel precies wat bij hem past. Als ik het goed begrijp kan ik langs het CJG voor een verwijzing zodat het vergoed wordt. :)

@Elleska Ik ga het volgende week wel in de groep gooien. Geen idee hoelang de observatie was maar bij het ophalen was hij/zij er niet.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_204822564
Ik heb een 5 jarige kleuter in huis!

pi_204822954
Ik zou het ook geloven als er een 7 op die taart zou staan Adrian. Is hij groot voor zijn leeftijd of lijkt dat maar zo? Ziet er wel uit als een erg smakelijke taart. Hij is vast fan van bananen in pyjama’s. Gefeliciteerd *O*
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 21 mei 2022 @ 20:05:40 #291
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204823204
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2022 18:52 schreef Adrian4 het volgende:
Ik heb een 5 jarige kleuter in huis!

[ afbeelding ]
Gefeliciteerd *O*
pi_204823967
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2022 19:35 schreef FlyingFish het volgende:
Ik zou het ook geloven als er een 7 op die taart zou staan Adrian. Is hij groot voor zijn leeftijd of lijkt dat maar zo? Ziet er wel uit als een erg smakelijke taart. Hij is vast fan van bananen in pyjama’s. Gefeliciteerd *O*
Dank je wel!
Mensen kijken wel vaker verbaasd wanneer ik z’n leeftijd vertel. Hij is niet echt groot in lengte, maar komt wel ouder over op een of andere manier. In gedrag nog wel echt een kind uit groep 1 overigens.

Hij is echt een hele grote bananen fan, en de vriendin die de taart gemaakt heeft (echt O+ ) vond kale bananen saai, dus heeft ze pyjama’s aangegeven.
pi_204825837
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 mei 2022 21:24 schreef Adrian4 het volgende:

[..]
Dank je wel!
Mensen kijken wel vaker verbaasd wanneer ik z’n leeftijd vertel. Hij is niet echt groot in lengte, maar komt wel ouder over op een of andere manier. In gedrag nog wel echt een kind uit groep 1 overigens.

Hij is echt een hele grote bananen fan, en de vriendin die de taart gemaakt heeft (echt O+ ) vond kale bananen saai, dus heeft ze pyjama’s aangegeven.
Het is inderdaad vooral zijn houding en hoe hij uit zijn ogen kijkt denk ik.

Was het ook een bananentaart qua smaak?
Ik moet nog even iemand charteren voor twee taarten. De buitenkant zou me nog wel lukken, maar een lekkere binnenkant lijkt me een stuk lastiger. Em wil perse een panda-taart (die is geobsedeerd door panda's tegenwoordig), Lala een eenhoorntaart, dus ik denk dat we dit jaar voor het eerst voor twee losse taarten gaan.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204850438
Wij hebben net gesprek op school gehad, zelfs CJG zat erbij. De specialist jonge kind kan ook niet zo plaatsen wat Banaan nodig heeft. En deze specialist staat heel goed bekend. Dus dachten ze aan een observatieklas. De wachttijd daarvoor is zo lang dat het geen optie is. Vind ik niet zo erg.

Nou is het plan dat er na de zomervakantie regelmatig individueel geobserveerd wordt op school, en ook af en toe tijd buiten de klas. Dan gaan ze ook aan diagnostiek werken geloof ik.

CJG gaat ook nog contact opnemen want dan willen ze ook eens thuis kijken.
Hij is waarschijnlijk te jong voor een (HB) psycholoog, en de klachtomschrijving niet duidelijk genoeg voor speltherapie. Het vermoeden van HB wordt wel gedeeld.

Hij kan wel naar ergotherapie voor prikkelverwerking, de specialist zag dat in ieder geval wel.

Ohja, in plaats van vijf ochtenden gaan we terug naar drie. Hopelijk helpt dat hem om tot rust te komen. Dan krijgt zijn zelfvertrouwen hopelijk ook minder klappen door slecht gedrag in de klas.

En ondertussen is hij sinds zondag weer ziek, ligt nou doodziek op mijn schoot te slapen. :{
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_204852494
Fijn dat er in ieder geval een soort van plan ligt nu PKm, zelfs al kun je er niet nu direct iets mee. Is de manier/plek van overdracht geven door de juf nog besproken?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204853706
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 20:15 schreef FlyingFish het volgende:
Fijn dat er in ieder geval een soort van plan ligt nu PKm, zelfs al kun je er niet nu direct iets mee. Is de manier/plek van overdracht geven door de juf nog besproken?
Nee, die heb ik maar gelaten voor wat het was. Zij heeft ook weinig het woord gehad, en positief aanpakken kwam ook niet ter sprake.

Het ging er wel over dat hij veel terechtgewezen wordt door de juf en dat hij ook merkt met de andere kinderen op het negatieve gedrag reageren. Dat dat niet goed voor hem is. Daarom gaat hij ook terug naar drie ochtenden.

Maar ik ga volgende keer ook ingrijpen als ze van wal wil steken. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 22:11:30 #297
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_204854115
Poe, 3 ochtenden... ik snap dat ze wat moeten proberen maar dat is wel serieus weinig. Krijgen jullie dat opgevangen thuis?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_204855980
Jawel. Hij ging meestal toch al niet meer dan vier ochtenden.

Maar ik maak me wel zorgen. Ik hoop natuurlijk dat hij met minder school ook thuis weer minder boos zal zijn.

Mijn grootste zorg is of dit niet nadelig is voor Poffertje. Als Banaan niet zo explosief is, prima. Maar ik zie bijvoorbeeld dat als ze in de speeltuin steentjes heeft, ze bang is dat een onbekend kindje dat gaat afpakken. Dat moet niet erger gaan worden natuurlijk.
Als het wel erger wordt ga ik bij de gemeente aanvragen of zij naar de opvang mag. Dan kan ze daar leren met andere kindjes spelen. ;(
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 25 mei 2022 @ 08:36:30 #299
319308 Tink89
To live is to dance
pi_204856078
Ze mag sowieso naar de psz, da's voor alle kindjes. Zou dat niks zijn?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_204858108
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 08:36 schreef Tink89 het volgende:
Ze mag sowieso naar de psz, da's voor alle kindjes. Zou dat niks zijn?
Als ze twee is mag ze gelijk gaan. En als ik me dan nog zorgen maak om de ontwikkeling dan mag ze vast extra gaan. Maar ze is pas 1,5 en peuterspeelzaal is pas vanaf twee jaar.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')