abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 januari 2022 @ 21:04:22 #51
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203291768
Ja, die poepvrachtwagens! Ik had me voorgenomen die te laten zien, dat is waar ook. Ik vind het subliem gevonden.
pi_203317376
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 21:01 schreef littledrummergirl het volgende:
Hier heeft het filmpje met de poepvrachtwagens (en een rondje microlax) echt een groot verschil gemaakt :o sindsdien zet hij iedere dag "zijn licht op groen" zodat er geen file komt _O_ . Kleine baas is het O+
Hihi, hier gaat het nog steeds zo. “Ff het stoplicht op groen zetten!”

Mijn Willem, de kleine inimini baby die niet wilde groeien en altijd de kleinste was op het KDV, kwam gisteren met de mededeling dat hij de grootste was van de klas. Hadden ze gemeten met tegen elkaars ruggen staan en dan een boek op de hoofden en daar een knikker op laten rollen. “Ik ben ook groter dan kinderen die al eerder 6 waren dan ik”
Ik vind het wel een dingetje :)
pi_203460469
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
Protège moi de mes désirs.
pi_203460761
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 16:39 schreef arvensis het volgende:
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
Ik heb nu geen kleuter meer, maar hier was school, zwemles (in het weekend) en af en toe een speelafspraakje genoeg voor de hele week.
  dinsdag 1 februari 2022 @ 17:21:42 #55
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_203461024
N heeft al op zoveel clubjes gezeten... naast zwemles ook dansles, judo, acrobatiek en kinderyoga. Maar met 1 kind is dat ook makkelijker te doen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_203461246
Hier alleen zwemles. Dat is samen met afspreken en 2x pw bso echt genoeg, vooral nu hij naar groep 3 is gegaan. Dat vergt zo veel meer energie.
pi_203462842
Mijn meiden zijn eind november begonnen met dansen, en ik hoop dat ze zsm kunnen starten met zwemmen. Dat is voorlopig genoeg. Vergis je niet in hoeveel energie fulltime naar school plus evt BSO gaan kost Arvensis. Ik zou persoonlijk even wachten tot hij daar een beetje gesetteld is (of al veel eerder starten, zodat het clubje al bekend terrein is).

Mijn zoon heeft overigens BSO als ‘clubje’ gekozen :') en hij heeft een ukelele cursus gedaan, maar daar is vanwege corona-gedoe geen gevolg aan gegeven.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203463342
Mijn meiden zijn, afgezien van een boodschappentripje met eentje, de hele dag samen geweest. Eenmaal op bed mogen ze altijd nog even praten terwijl de oudste leest en als hij klaar is zeg ik hen dan ook dat het nu klaar is en ze moeten gaan slapen. Krijg ik geklaag dat ze altijd maar zo kort kunnen praten :D Wat voor belangrijke dingen kun je nog moeten bespreken na al de hele dag (en vrijwel alle dagen daarvoor) samen bent? :')

En verder zitten we nu in de zeer vermoeiende mijn zus is mijn beste vriend / de vervelendste.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203463498
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 16:39 schreef arvensis het volgende:
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
T zit op voetbal. Alleen één keer per week drie kwartier trainen, geen wedstrijdjes nog. Hij begint pas in september (als ie 5,5 is) met zwemmen.
pi_203464177
Dank jullie wel voor de reacties!
Zwemmen vind ik ook belangrijk, maar daar vind ik hem nog te jong voor. 5-5,5 lijkt me inderdaad een mooie leeftijd. Voetbal is een goede optie.

En uiteraard gaat hij nu nog nergens heen. Beginnen met school is al spannend zat. :) Ik wilde me alleen alvast oriënteren.
We hebben ooit aan peuterdans gedaan, maar dat vond hij zo verschrikkelijk. :@ Dat is echt niks voor hem. Alhoewel hij wel de hele dag danst.
Protège moi de mes désirs.
pi_203464379
Oh heerlijk FF, die zijn nooit uitgepraat dus. :D

Hier zit N sinds ze naar school gaat ook op dansles. Daarnaast 2x BSO en 1 speelafspraakje ongeveer per week. Hopelijk komt daar in het voorjaar nog zwemles bij. Het zal per kleuter verschillen, want die van mij is niet moe te krijgen wat dat betreft. Die krijgt overal juist energie van. Ligt nooit eens moe op de bank of zegt dat ze moe is. Oudejaarsavond was net als vorig jaar ook geen enkel probleem om door te houden. Ze heeft wel maar 3,5 dag school, dat scheelt ook veel. De dansles valt op haar vrije dag; de zwemles straks wss op haar halve dag.

Over 2 weken heeft ze haar eerste voorstelling met dansen. Omdat er maar weinig toeschouwers mogen komen (daarnaast doen ze livestream) worden het 3 shows en moeten ze zich als ze niet aan de beurt zijn (alle categorieën doen mee aan de show) dus achter de schermen amuseren mbv hulpouders. Ben heel benieuwd hoe ze dat gaat ervaren. Ik ben er dus niet bij, op hopelijk 1 voorstelling in het publiek na. :X
pi_203464579
@arvensis Banaan heeft peuterdans gedaan maar volgens mij liep hij daar vooral te klieren. Hij vond het wel leuk maar na de tweede lockdown toch gestopt.
Daarna deed hij een tijdje judo maar hij wou absoluut niet meer in judopak en toen was het klaar.

Vandaag had hij voor het eerst een goede dag op school. En thuis was hij ook nog vrolijk. O+

Klinkt leuk @Nolita :s)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 1 februari 2022 @ 22:49:58 #63
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_203466595
Doukje wordt niet getest voor covid maar ik denk dat ze het wel doormaakte aangezien Wiebke en Olle het hadden.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_203469057
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 16:39 schreef arvensis het volgende:
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
Hier nog niet, ik merk dat school vermoeiend zat is in de 2 maanden dat ze er nu op zit, ze krijgt op school ook 2 keer per week gym. Ik wil haar rond d’r 5e wel op zwemles doen. Verder komen we genoeg buiten/in de speeltuin dat ze haar beweging wel krijgt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_203469523
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 16:39 schreef arvensis het volgende:
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
Ik zou het alleen doen als ze er zelf om vragen. En als dat zo is: eerst een proefles aanvragen :)

Het is natuurlijk überschattig, zo'n kleintje in een balletpakje, tenuetje, judopakje enzo, maar ze moeten het wel zelf willen ;)

A wilde op hockey, maar na 2 proeflessen vond ze het toch een beetje te koud :')
(En om eerlijk te zijn; dat was ook zo...bij die hele kleintjes maken ze het wel moeilijk door ze vaak stil te laten staan/zitten om dingen voor te doen)
De proefles turnen vond ze wel heel leuk, maar daar is hier een wachtlijst voor. Daar staat ze nu op.

Het enige wat ze wel moet, is de zwemles. Maar dat vindt ze ook helemaal geweldig, dus dat is geen probleem.
pi_203469623
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 16:39 schreef arvensis het volgende:
Ik kom weer even binnenvallen. :Y)

Zitten jullie kleuters al op een cursus/sport? O+
Jewel zit sinds ze 4 is op dansles, dat vindt ze erg leuk en ze kan er wat energie in kwijt. Ze mag over een maand echter beginnen met zwemles en dan kan het zo maar zijn dat ze van dansles af gaat, afhankelijk van hoe intensief het voor haar is. In combinatie met school kan iets al snel teveel zijn als ze nog zo jong zijn. Al ken ik ook mensen die hun 5 jarige op 2 clubjes hebben inclusief zwemles erbij, die trekt dat prima dus het zal heel erg afhankelijk zijn van het kind zelf.
pi_203470384
Mijn zesjarige kleuter gaat van het voorjaar op slagwerkles :'( Met zwemmen samen is dat voor hem genoeg.
pi_203471025
Kevin heeft de smaak te pakken met speeldates
De andere was daar niet echt voor te porren de eerste twee jaar op school, dus ik ben dit niet gewend :)
pi_203502328
Iemand tips over speelafspraakjes? Lang verhaal, vandaar spoiler :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_203503219
Tolstoi
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Adrian, hier was het net zo. Oudste had zijn eerste echte speelafspraakje pas eind groep 1, en die daarna pas in groep 2. Maar wellicht komt dat ook door de 1e lockdown. De meiden wilden na hun eerste schooldag al bij iemand logeren :D en in september gingen ze op de eerste schooldag al met iemand mee, en sindsdien is het letterlijk ELKE dag dat ze met iemand af willen spreken, samen of alleen. Ook in het weekend spelen ze minimaal 1 dag met een klasgenootje dat een straat verderop woont.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203503373
Ik denk dat je het niet tegen kan houden. Je kan niet zeggen dat iemand niet met je kind kan spelen omdat zijn houding of zijn gedrag je niet aan staat. Zo te lezen zit vader er wel op, dus het kind wordt niet verwaarloosd oid.
Wat je wel kan doen is met Simon praten: dat jij wil dat ie altijd even zegt dat ie wil spelen en dat ie niet alleen de weg op rent. En misschien ook wat gedragdingetjes melden die jij niet fijn vindt en aan Simon vragen hoe hij dat ziet. Gedrag van andere kinderen heb jij geen invloed op, maar misschien wel hoe jouw kind daar dan weer op reageert.

ik denk dat je Simon ook niet met mijn kinderen wil laten spelen :@ Wie er ook komt spelen hier, met wat voor karakter dan ook: Kevin is veruit het lastigste kind en het moeilijkste corrigeerbaar, lees niet. Hij MOET laten zien dat ie super stoer is. Het was laatst zo erg dat de speeldate van Willem Kevins gedrag ging corrigeren (niet doen!! Ik ben hier om met Willem te spelen”)

Willem ging heel graag spelen bij een jongen in zijn klas, maar dat snapte ik wel. Heel het huis vol jongens (kind heeft drie oudere broers en iedereen mocht daar komen) snoeppotten en blikjes cola op tafel en gamen maar. Niet mijn opvoeding, maar Willem genoot.

[ Bericht 11% gewijzigd door Adrian4 op 04-02-2022 15:37:52 ]
pi_203504051
Ik baal. Willem zit al een hele week thuis ivm geen juffrouw. Tot tenminste woensdag heeft ie geen juf. En nu heeft Kevin maandag en dinsdag ook geen juf :{
pi_203508137
Dat is wel balen Adrian. Moeten jullie zelf wel allebei werken? Want anders zou ik het als kans zien om er even relatief goedkoop tussenuit te gaan. Twee dagen naar Beekse Bergen ofzo. Daar kun je evt ook 'thuis' werken.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203514898
Goed idee wel! :D
  zaterdag 5 februari 2022 @ 10:12:43 #75
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203516173
Nou @Adrian4 boeken met die hap! Jammer wel dat het zo loopt voor ze.

@TolstoiFan wij hadden dit met name in het begin dat Max in groep 1/2 zat. Hij deed dan mee met "de groten". Ik merk dat hij nu vanzelf een soort assertiviteit heeft opgebouwd, waardoor dit niet meer gebeurt. En hij heeft weleens afgesproken met "mismatches" (zoals ik ze maar noem) en ik merk dat er geen tweede playdate kwam (blij toe :) ).

Het is ook heel goed voor ze om te zien dat het bij anderen anders is. Dat regels soms verschillen per huishouden. Zo komen er ook weleens kindjes hier spelen die verbaasd zijn over iets. Ja, deal with it, je bent nu hier en niet thuis :P

En sportclubjes: check! Wij hadden voor de kerstvakantie zowel judo, voetbal als zwemles. Judo hoort bij school. Leraar haalt ze op uit de klas en ze judo'en nog even van 14-15 uur in de gymzaal. Over voetbal was hij zo lyrisch: ook gedaan. We (en hij met name) kwamen erachter dat er zo weinig tijd overbleef om spontaan af te spreken. Nu heeft hij na de kerstvakantie niet zoveel interesse meer in voetbal. Dat was gratis en vrije inloop, dus ik laat het even open voor 'm wat we verder doen. Hij heeft nu meer tijd voor alles en dat doet 'm goed. Mooi zelf geregeld :P

Zwemles hebben we bewust op zondagochtend gedaan, dan is dit doordeweeks niet nog een extra activiteit.
pi_203517664
Zwemles hebben wij op zaterdagmorgen, niet bewust maar daar was plek en dat is achteraf erg fijn.


Ik zit in quarantaine met corona en de rest is negatief :o ik heb ook weinig klacen, beetje snotneus. Wel bizar dat l zowel vrijdag als zondag (achteraf gezien) een hele middag met 3 besmette personen (vrienden) heeft doorgebracht en negatief is, terwijl ik heel even naast een besmette vriendin heb gezeten.


-edit- fokwet: l is positief.

[ Bericht 4% gewijzigd door Nazil op 06-02-2022 10:45:32 ]
pi_203560824
Beterschap Nazil! Hopelijk voelt iedereen zich alweer goed.

Wij hebben thuis de weekenddagen verdeeld als uitslaapochtenden, dus in het weekend 's ochtends activiteiten probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen nog. Grote broer zwemt dus op maandagavond, en de meiden staan nu net ook in geschreven daarvoor. Zodra er een nieuwe lichting komt mogen ze ook verwacht ik, over een maand of twee. Dansen op woensdag om 16:00 uur vind ik wel een fijne tijd. Kunnen ze toch ook nog afspreken maar zijn ze ook een normale tijd thuis. Oudste wil heel graag naar scouting nu hij laatst een keer een opkomst mee mocht doen omdat ik in viel bij de welpen, maar dat is dus zaterdagochtend, zaterdagmiddag of vrijdagavond. Ik twijfel wat dat betreft nog enorm, ik denk dat ik gewoon nog niet klaar ben voor de clubjes in het weekend.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203581313
Advies gevraagd; Mijn schoonvader is al sinds 2018 in behandeling voor kanker en elke keer leek het de goede kant op te gaan, maar vandaag kreeg hij weer uitslag van de scan en dit keer lijkt het er op dat hij uitbehandeld is :’( Ik vind het vooral lastig om het uit te leggen aan C op een begrijpelijke wijze zonder haar bang te maken, heeft iemand tips voor boeken waarmee je zoiets uit kan leggen? Ik ben zelf vandaag te emotioneel om er over te praten met haar denk ik, dus ik zal dat ook pas doen als er echt meer duidelijk is.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 9 februari 2022 @ 12:54:25 #79
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203581935
quote:
9s.gif Op woensdag 9 februari 2022 12:17 schreef rena het volgende:
Advies gevraagd; Mijn schoonvader is al sinds 2018 in behandeling voor kanker en elke keer leek het de goede kant op te gaan, maar vandaag kreeg hij weer uitslag van de scan en dit keer lijkt het er op dat hij uitbehandeld is :’( Ik vind het vooral lastig om het uit te leggen aan C op een begrijpelijke wijze zonder haar bang te maken, heeft iemand tips voor boeken waarmee je zoiets uit kan leggen? Ik ben zelf vandaag te emotioneel om er over te praten met haar denk ik, dus ik zal dat ook pas doen als er echt meer duidelijk is.
kankerspoken.nl is de website die wij kregen aangeraden.

Sterkte :* Wat een verdrietig nieuws.
pi_203594309
quote:
0s.gif Op woensdag 9 februari 2022 12:54 schreef Quoi het volgende:

[..]
kankerspoken.nl is de website die wij kregen aangeraden.

Sterkte :* Wat een verdrietig nieuws.
Dank je wel O+ Ik heb wat dingen op die site gezien die we tzt kunnen gebruiken, we wachten eerst nog maar af wat er nu gaat gebeuren qua behandeling.

Hoe gaat het met jou? :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  donderdag 10 februari 2022 @ 10:50:58 #81
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_203595555
quote:
9s.gif Op woensdag 9 februari 2022 12:17 schreef rena het volgende:
Advies gevraagd; Mijn schoonvader is al sinds 2018 in behandeling voor kanker en elke keer leek het de goede kant op te gaan, maar vandaag kreeg hij weer uitslag van de scan en dit keer lijkt het er op dat hij uitbehandeld is :’( Ik vind het vooral lastig om het uit te leggen aan C op een begrijpelijke wijze zonder haar bang te maken, heeft iemand tips voor boeken waarmee je zoiets uit kan leggen? Ik ben zelf vandaag te emotioneel om er over te praten met haar denk ik, dus ik zal dat ook pas doen als er echt meer duidelijk is.
@rena sterkte! Niet het nieuws wat je graag wil horen. Ik zou eens contact zoeken met @BE ik denk dat zij je ook een handje kan helpen. :*
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 10 februari 2022 @ 19:03:13 #82
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_203603135
Wat verdrietig Rena... ;(
Hoe oud is C?
***
pi_203604967
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 19:03 schreef BE het volgende:
Wat verdrietig Rena... ;(
Hoe oud is C?
Ze is in december 4 geworden en weet al wel een beetje dat opa af en toe naar het ziekenhuis gaat, hij heeft ook al een jaar zo’n drukknopje in zijn keel om te kunnen praten dus je ziet wel wat aan hem en daar is ze aan gewend, maar ik heb nog niet eerder me moeten voorbereiden om echt wat concreter te gaan zijn, hij krijgt nu nog wel onderzoeken en misschien een second opinion maar het komt er wel op neer dat het waarschijnlijk alleen nog levensverlengend gaan zijn dus we weten ook nog niks over aan hoe lang we moeten denken, maar ik wil me wel voorbereiden mocht ze het toch gaan merken en vragen gaan stellen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  donderdag 10 februari 2022 @ 21:03:21 #84
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203605339
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 08:59 schreef rena het volgende:

[..]
Dank je wel O+ Ik heb wat dingen op die site gezien die we tzt kunnen gebruiken, we wachten eerst nog maar af wat er nu gaat gebeuren qua behandeling.

Hoe gaat het met jou? :*
Max is natuurlijk iets ouder, maar het direct benoemen wat het is werkte heel goed. ZIjn vragen waren namelijk ook direct. En op vragen waar je het antwoord niet op weet ook eerlijk zeggen dat je dat ook niet weet. Verder bleef hij er niet lang bij stilstaan, maar komen er af en toe hele directe vragen. Mooi wel hoe dat werkt in die koppies.

Hier gaat het naar omstandigheden prima. Eerste chemo goed doorstaan. Nu wel eventjes in isolatie omdat de mannen corona hebben. Tot morgen, dan tweede chemo. En morgenochtend gaat mijn haar eraf, want dat valt sinds gisteren uit :{ Wat minder fijne dagen dus, maar ook wel gezellige momenten. Alles is even intensief.
  donderdag 10 februari 2022 @ 21:59:58 #85
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_203606063
Helemaal eens met wat Quoi zegt.

En qua boekjes is er heel wat verkrijgbaar, bijvoorbeeld ‘Derk Das blijft altijd bij ons’ en
‘Kikker en het vogeltje’.
En er zijn ook herrinneringsboekjes:
https://www.bol.com/nl/nl(...)2_20.22.ProductImage
***
pi_203611437
Rena heel veel sterkte.

Quoi ook, wat heftig en wat valt je haar snel uit, bah. En dan ook nog je mannen corona, het zit niet mee. Heel veel succes morgen.
pi_203620743
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 21:03 schreef Quoi het volgende:

[..]
Max is natuurlijk iets ouder, maar het direct benoemen wat het is werkte heel goed. ZIjn vragen waren namelijk ook direct. En op vragen waar je het antwoord niet op weet ook eerlijk zeggen dat je dat ook niet weet. Verder bleef hij er niet lang bij stilstaan, maar komen er af en toe hele directe vragen. Mooi wel hoe dat werkt in die koppies.
Ja, bij kinderen van deze leeftijd zit er ook misschien iets minder heftige emoties aan verbonden dan bij ons volwassenen, misschien ook maar goed soms.

quote:
Hier gaat het naar omstandigheden prima. Eerste chemo goed doorstaan. Nu wel eventjes in isolatie omdat de mannen corona hebben. Tot morgen, dan tweede chemo. En morgenochtend gaat mijn haar eraf, want dat valt sinds gisteren uit :{ Wat minder fijne dagen dus, maar ook wel gezellige momenten. Alles is even intensief.
Oh wat confronterend moet dat zijn als je haar uit gaat vallen, hopelijk krijg je van de rest van de chemo’s niet te veel last :*

quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 21:59 schreef BE het volgende:
Helemaal eens met wat Quoi zegt.

En qua boekjes is er heel wat verkrijgbaar, bijvoorbeeld ‘Derk Das blijft altijd bij ons’ en
‘Kikker en het vogeltje’.
En er zijn ook herrinneringsboekjes:
https://www.bol.com/nl/nl(...)2_20.22.ProductImage
Dank je wel! :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_203700786
Sterkte nog @rena :* Begrijpt C. het al een beetje?

Mijn kleuter is na een paar betere weken bij de invaljuf nu toch weer aan het slaan en bijten bij de vaste juf. }:|

Nouja ik weet ondertussen in ieder geval dat hij beter kan dan dit. Hij was ook net niet helemaal lekker sinds zondag.

[ Bericht 37% gewijzigd door PKM op 17-02-2022 10:46:53 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_203720914
Na 2 maanden groep 3 heeft l. Zn rapport. Laten we zeggen dat hij niet veel hoger had kunnen scoren. Op de cito toetsen 2x bij de hoogste 20 procent van de leerlingen, vooral ‘goed’ met een paar ‘ruim voldoende’ en ‘voldoende’. Super fijn, maar ik maak mij best zorgen. Ik had gehoopt dat alles iets lastiger was en hij er iets meer uitdaging in had.
pi_203730937
Wat zeggen zijn leraren er over Nazil? Zien zij nog wel dat hij hier voorlopig vooruit kan? Lijkt mij wel lastig, een kind dat zo ver voorloopt.

Rena, heel veel sterkte nog. Hebben jullie het nieuws al aan C kunnen brengen?

Ik heb de afgelopen dagen heel 'onze' zwangerschap en geboorte-topicreeks doorgelopen, van de generatie van mijn meiden. Zo grappig om sommige dingen weer terug te lezen. Ik heb veel doorgescrolld en me vooral op mijn eigen berichten gericht om die uiteindelijk in een soort 9-maanden dagboek te kunnen verwerken voor de meiden (samen met het kz-verhaal en de geboortefoto's), maar gaandeweg kom je dan toch ook allerlei andere dingen tegen die je allang weer vergeten was. Ik kan het iedereen aanraden als je tijd over hebt. En ook heel jammer hoe weinig er van dat groepje over zijn gebleven. Er zijn in principe in 2017 precies 50 OUD-baby's geboren (waarschijnlijk nog een paar meer, maar die hebben nooit in de OP gestaan).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_203732732
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 23:25 schreef FlyingFish het volgende:
Wat zeggen zijn leraren er over Nazil? Zien zij nog wel dat hij hier voorlopig vooruit kan? Lijkt mij wel lastig, een kind dat zo ver voorloopt.

Rena, heel veel sterkte nog. Hebben jullie het nieuws al aan C kunnen brengen?

Ik heb de afgelopen dagen heel 'onze' zwangerschap en geboorte-topicreeks doorgelopen, van de generatie van mijn meiden. Zo grappig om sommige dingen weer terug te lezen. Ik heb veel doorgescrolld en me vooral op mijn eigen berichten gericht om die uiteindelijk in een soort 9-maanden dagboek te kunnen verwerken voor de meiden (samen met het kz-verhaal en de geboortefoto's), maar gaandeweg kom je dan toch ook allerlei andere dingen tegen die je allang weer vergeten was. Ik kan het iedereen aanraden als je tijd over hebt. En ook heel jammer hoe weinig er van dat groepje over zijn gebleven. Er zijn in principe in 2017 precies 50 OUD-baby's geboren (waarschijnlijk nog een paar meer, maar die hebben nooit in de OP gestaan).
Grappig wel. Ik was met de kerstpakketten actie gekoppeld aan messina. Haar zoon is ook van mei 2017, dus heb toen ook het z&g topic doorgescanned rond die maand.
pi_203737344
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 23:25 schreef FlyingFish het volgende:
Wat zeggen zijn leraren er over Nazil? Zien zij nog wel dat hij hier voorlopig vooruit kan? Lijkt mij wel lastig, een kind dat zo ver voorloopt.

dinsdag hebben we tienminutengesprek, dan ga ik het er over hebben. Ik ben benieuwd wat zij zeggen inderdaad.
pi_203738854
Even een knutseltip tussendoor. Bij de action verkopen ze nu fluoriserend/glitter folie voor 70 cent per vel. Daar kun je vormen/letters uitknippen en die vervolgens op kleding strijken. Mijn kinderen zijn heel blij met hun t shirts met naam en een afbeelding er op. Dergelijk papier is normaal een stuk duurder (want ik had het net de week ervoor ook bij een plotter-winkel gekocht voor ¤3 per vel om iets uit te proberen met de plotter die ik geleend heb).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 20 februari 2022 @ 15:15:08 #94
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203754861
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 15:05 schreef Nazil het volgende:
Na 2 maanden groep 3 heeft l. Zn rapport. Laten we zeggen dat hij niet veel hoger had kunnen scoren. Op de cito toetsen 2x bij de hoogste 20 procent van de leerlingen, vooral ‘goed’ met een paar ‘ruim voldoende’ en ‘voldoende’. Super fijn, maar ik maak mij best zorgen. Ik had gehoopt dat alles iets lastiger was en hij er iets meer uitdaging in had.
Wow Nazil. Een eye-opener denk ik? Dat het iets is dat er voorlopig zal blijven. En goede stof voor een 10-minutengesprek idd.

Ons menneke had ook een prachtig rapport. Cognitief een 6+-er, op andere vlakken nog een puppy. Geen verrassing O+
pi_203766430
@PKM , @FlyingFish, we wachten nog even tot we meer weten over verdere behandeling en we misschien een tijdlijn hebben (wat natuurlijk heel lastig te bepalen is) voor we haar 100% inlichten, ze weet wel dat opa ziek is maar niet hoe erg nu.

PKM, slaan en bijten klinkt wel heftig :o Hoe gaat zijn juf daar mee om?

Nazil, fijn dat het rapport zo goed is, maar lijkt me inderdaad ook lastig om te merken dat het voor hem te makkelijk is. Hopelijk kan je daar met de juf over sparren in het 10 minutengesprek.

Quoi, wat fijn van het goede rapport O+

C krijgt morgen haar eerste rapport, ben benieuwd of er al veel instaat na krap 3 maanden school :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_203767079
Hier ook twee goede rapporten. Willem alles ruim voldoende, maar matig op werktempo en taal. Dat lijkt op een rapport van mij vroeger :D

Kevin is hard bezig het meest gemiddelde kind van Nederland te worden O+ Lengte en gewicht precies op de middellijn en het rapport was volgens mij ook erg gemiddeld. Wel leuk dat de juf er nog had bijgeschreven dat hij zo geïnteresseerd is in het heelal en de aarde en daar heel leuk over kan vertellen.

Lastig hoor @Nazil Kan ie sociaal gezien ook goed meekomen met groep 3?
  maandag 21 februari 2022 @ 15:08:02 #97
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_203767151
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 16:25 schreef FlyingFish het volgende:
Even een knutseltip tussendoor. Bij de action verkopen ze nu fluoriserend/glitter folie voor 70 cent per vel. Daar kun je vormen/letters uitknippen en die vervolgens op kleding strijken. Mijn kinderen zijn heel blij met hun t shirts met naam en een afbeelding er op. Dergelijk papier is normaal een stuk duurder (want ik had het net de week ervoor ook bij een plotter-winkel gekocht voor ¤3 per vel om iets uit te proberen met de plotter die ik geleend heb).
Hoe ziet de wikkel eruit?
Ga ik deze wijk eens kijken :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  maandag 21 februari 2022 @ 15:08:40 #98
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_203767164
Kleuterperikelen 8)7 - let op, veel tekst

Max heeft 2 jongens in de klas die een half jaartje ouder zijn (en eigenlijk allang toe aan groep 3). Hij trekt zich erg op aan de jongens, want dezelfde interesses en lachen, gieren en brullen (en Pokémon). Het zijn allebei wel echte alfa-mannetjes, in tegenstelling tot ons zachtaardige kuikentje. Sinds kort is hij al wel mentaal wat "ouder", waardoor ze leuk kunnen spelen. Alleen wil hij dus heeeel graag met ze afspreken na school. Ik wil 'm daar alle ruimte voor geven en daarom is het best eens goed als hij niet wil judo'en en bij een van de vriendjes wil spelen. Maar niet altijd. Dus nu moest hij van mij judo'en, maar aangezien dat naast zijn klaslokaal is, wilde ik 'm wel een keertje ophalen om zo een date met 'm te regelen voor na judo (half uurtje later). Nu kon ik meteen de dynamiek zien tussen de jongens, want de afspraak bleek toch niet zo in cement gegoten - de 2 oudere ventjes wandelen zo weg om samen af te spreken en keken niet echt om naar Max. De moeder van die jongen deed nog een poging om iets voor een andere dag te regelen, maar er was geen interesse.

Hij was dus in-en-in verdrietig. Getroost, want we hadden het erover gehad dat dit kon gebeuren. Maar ik snap ook zijn teleurstelling. Met mijn kennis en ervaring van nu wil ik tegen hem zeggen: spel je eigen spel en geef deze types gewoon de aandacht die ze verdienen (niet dus). Maar het is lastig voor 'm. Ik heb heb 'm alsnog bij judo afgeleverd, heel verdrietig en ga 'm nu weer halen. Benieuwd hoe zijn pet staat.

Herkenbaar? Tips?
pi_203767236
Heel herkenbaar @Quoi
Nu Willem die jongen is die de oudste in de klas is en thuis alles normaal is na de verbouwing gaat het beter, maar vorig jaar resulteerde het in veel teleurstellingen. Geen tips, maar je hart breekt af en toe.

Ik heb trouwens met man even afgesproken dat we stoppen met playdates met Kevin bij ons thuis (misschien dat we het nog een keer proberen als Willem niet thuis is), maar het is voor niemand leuk wanneer Kevin wil bewijzen hoe stoer hij is. Voor ons niet, want wij zijn aan het mopperen. Constant. Voor Willem niet, want hij krijgt de volle laag van Kevin. Voor de date niet, want van spelen komt niks en voor Kevin zelf ook niet, als je jezelf zo erg moet bewijzen. Dat komt wel weer als ie begrijpt dat het stoere jasje ook thuis echt uit mag.

[ Bericht 45% gewijzigd door Adrian4 op 21-02-2022 15:20:06 ]
pi_203767269
Deze kreeg ik trouwens van Willem, had ie op school gemaakt. Het gezin

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')