abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_203259072
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 19:07 schreef HowardRoark het volgende:
Het is erg onwaarschijnlijk dat als je dit experiment tien keer je doet, je tien keer hetzelfde resultaat krijgt. 100k blijft namelijk relatief weinig op een bevolking van 330 miljoen.
Dat is helemaal niet zo onwaarschijnlijk; een representatieve steekproef met 99% betrouwbaarheid en een 1% foutmarge vereist een populatie van ongeveer 16,5k.

En de reden dat ik logischerwijs de mediaan neem bij inkomen is ook omdat bij inkomen extreme outliers het beeld sterk kunnen vertekenen. Valt Bill Gates in je steekproef, dan is je gemiddelde meteen waardeloos. Bij iets als lichaamslengte werkt gemiddelde dan weer prima.

quote:
Niemand heeft het er dan ook over dat het enkel toevalligheden zijn dat zwarte Amerikanen gemiddeld gezien een lager inkomen hebben dan blanke Amerikanen.
Zeker wel, dat zei jij. Als je immers beargumenteert dat verschillen tussen groepen de norm zijn, en je dus tussen Úlke groep (zwart, blank of mixed zoals jij noemde) verschillende uitkomsten ziet betekent dat automatisch dat het volledig toevallig is. Anders moet het immers zo zijn dat je tussen verschillende mixed groepen dezelfde uitslagen gaat zien bij verschillende steekproeven, omdat de zwarte populatie als geheel minder verdient. Als die, volgens jouw woorden, ook allemaal verschillend zijn moet dat toevallig zijn.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')