Ja, maar ze gebruiken die cijfers steeds (althans in NL) om maatregelen op te baseren.quote:Op zondag 16 januari 2022 21:10 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Laatste wat ik gelezen heb was dat in de UK iets van 70% DOOR corona in het ziekenhuis kwam. Kan goed dat dat nu minder is, en het zou handig zijn als er onderscheid in werd gemaakt.
Maar iemand die MET corona in het ziekenhuis ligt, vormt mogelijk een grotere druk op de zorg dan iemand die DOOR corona in het ziekenhuis ligt. Die laatste leg je op een Covid afdeling, maar die eerste heeft mogelijk specialistische andere zorg nodig, die moeilijker geboden kan worden op een Covid afdeling.
Je comment, zou met punten en vooral komma's, zoveel beter te lezen zijn. Hier heb je er een paar ......,,,,,quote:Op zondag 16 januari 2022 21:31 schreef vipergts het volgende:
[..]
Waarom als ze met corona in het ziekenhuis belanden zijn ze ook zo weer weg mensen hebben dan iets anders testen positief worden via de corona afdeling behandelt en vertrekken zodra dat andere opgelost is het is niet dat je met corona moet blijven als er niet ernstigs aan de hand is.
De British High Court heeft geoordeeld dat de fast-track VIP lane om PPE contracten te gunnen onwettig was. Dat gaat om contracten ter waarde van vele miljarden. Vaak gegund aan bedrijven die nul ervaring hadden met gezondheidszorg, maar wel banden met parlementsleden. In een eerdere zaak werd al geoordeeld dat Hancock, toenmalig minister die erover ging, onwettig gehandeld had (had oa een contract van £40 miljoen gegund aan de eigenaar van z'n stamcafe). De straf: Niks, nada, noppes. Een tik op zijn vingers. Het was niet genoeg om hem te ontslaan zelfs. Dat gebeurde later wel, omdat hij een (getrouwde) collega had gezoend en daarbij de social distancing regels had overtreden. Maar overtreden regels bijeenkomsten maakt blijkbaar niks uit.quote:Op maandag 17 januari 2022 10:03 schreef GereDathan het volgende:
UK lekker bezig, wordt nu ook gesproken om alle wetten/regels die ingevoerd zijn overboord te gooien. Hoewel ik denk dat het 100% een campagne van Johnsson is om de aandacht van zijn ongelofelijk domme en arrogante gedrag af te leiden ben ik er wel content mee. Dat is waar we naartoe moeten, liever gisteren dan vandaag.
Toevallig komt er net iets van in het nieuws:quote:Op zondag 16 januari 2022 23:34 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Ja, maar ze gebruiken die cijfers steeds (althans in NL) om maatregelen op te baseren.
En dat is dus m.i. niet terecht als een groot deel van die opnames MET corona zijn ipv DOOR.
https://www.ad.nl/binnenl(...)uarantaine~a44ef87c/quote:10:41
Patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen om een andere reden dan Covid-19 en vervolgens positief testen op het coronavirus, tellen in de dagelijkse ziekenhuiscijfers ook mee als coronapatiënt, zegt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Alle ziekenhuispatiënten die positief hebben getest op het virus tellen dus mee in de Covid-bezetting.
Dat geldt dus ook voor een patiënt die met hartklachten is binnengebracht en na een coronatest positief blijkt. Zo'n patiënt moet namelijk net als alle andere coronapatiënten worden geïsoleerd, legt het LCPS uit. ,,Bij deze gevallen moet de organisatie van de zorg dus anders worden ingericht en is de zorgzwaarte groter, hierdoor kan reguliere zorg in verdrukking komen.''
Volgens het LCPS gaat het om 'kleine aantallen' patiënten die niet zijn opgenomen vanwege corona, maar het wel hebben. Exacte cijfers hierover zijn niet beschikbaar. Het aantal Covidpatiënten in ziekenhuizen is van belang omdat daar voor een belangrijk deel het beleid van de overheid op is gebaseerd om het virus te bestrijden. Diverse grote ziekenhuizen bevestigen dat alleen de totale aantallen worden doorgegeven.
We weten ook nog niet alles van omikron, misschien sneuvelen er daardoor straks toch nog veel geboosterde bejaarden (al lijkt het me onwaarschijnlijk gezien alle berichten de afgelopen weken).quote:Op maandag 17 januari 2022 11:09 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Als we het even heel realistisch en objectief bekijken, vergis ik me dan of is alleen het muteren naar weer een zwaardere variant de factor die nog roet in het eten kan gooien?
Eerlijk gezegd denk ik dat we vanaf maart toch behoorlijk terug naar normaal kunnen. (Zie ook de keuzes die er in het Verenigd Koninkrijk gemaakt worden.)
Is dat geluk of is dat gewoon reëel? Hoe vaak is het voorgekomen dat een virus nadat het milder werd daarna toch weer ziekmakender werd?quote:Op maandag 17 januari 2022 11:17 schreef Perrin het volgende:
[..]
We weten ook nog niet alles van omikron, misschien sneuvelen er daardoor straks toch nog veel geboosterde bejaarden (al lijkt het me onwaarschijnlijk gezien alle berichten de afgelopen weken).
Maar idd, als we de pech hebben dat er een besmettelijkere variant opduikt die omikron weet te verdringen en die ook nog eens ziekmakender is omdat ie bijvoorbeeld ontzettend goed opgebouwde weerstand ontwijkt dan begint het feest weer van voren.
Als we geluk hebben krijgen we vanaf nu vooral met onschuldigere nakomelingen van omikron te maken.
Ik kan dat zelf heel lastig inschatten, zelf zie ik omikron als het begin van het einde van de 'hete' fase van deze pandemie, maar zou wishful thinking kunnen zijn natuurlijk.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:21 schreef PietjePuk2000 het volgende:
[..]
Is dat geluk of is dat gewoon reëel? Hoe vaak is het voorgekomen dat een virus nadat het milder werd daarna toch weer ziekmakender werd?
Gelukkig treedt bij snelle verspreiding ook snelle verspreiding van immuniteit op. Vaccinatie of infectie, het aantal mensen dat weerstand opbouwt tegen het virus groeit exponentieel.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:22 schreef Roberto_BOZ het volgende:
https://www.nu.nl/coronav(...)coronavarianten.html
Ik heb in ieder geval niet het idee dat de pers gedijt bij goed nieuws. Sinds half december staan alle seinen op groen maar ik lees nog steeds voor 95 procent pessimisme op nieuwssites en in kranten.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:28 schreef Perrin het volgende:
[..]
Gelukkig treedt bij snelle verspreiding ook snelle verspreiding van immuniteit op. Vaccinatie of infectie, het aantal mensen dat weerstand opbouwt tegen het virus groeit exponentieel.
Je zou zelfs kunnen argumenteren dat als omikron echt nauwelijks slachtoffers maakt, je het beter ongebreideld kan laten circuleren om zo de periode dat het virus rondwaart te verkorten en het virus zo minder tijd te geven om van gedaante te veranderen.. 'airborne vaccination'
Misschien ook wel een beetje geleerd van vorig jaar waarbij het snel opheffen van maatregelen er een soort totaal ongefundeerde alles-kan-weer stemming ontstond.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:
[..]
Ik heb in ieder geval niet het idee dat de pers gedijt bij goed nieuws. Sinds half december staan alle seinen op groen maar ik lees nog steeds voor 95 procent pessimisme op nieuwssites en in kranten.
Met OMT doet het fout als er genoeg mensen (onderbouwd) klagen over wat die lui verkondigen.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Vraag die bij mij toch wel opkomt na de laatste weken is: Wanneer kan het OMT het eigenlijk fout doen?
Toevallig zit ik in een vrij unieke pro-lockdown bubbel waar iedereen voortdurend zegt (als ik ze confronteer met de blunders die er gemaakt zijn in de modellen) dat het makkelijk praten achteraf is en nog steeds met hand en tand elke keuze van het OMT wordt verdedigd.
Terwijl we inmiddels toch wel genoeg aanwijzingen hebben dat het OMT stevig geblunderd heeft de afgelopen maanden en de lockdown volstrekt onnodig is geweest.
Krijg nu een beetje de indruk dat ze echt met elk besluit kunnen wegkomen. Heb helemaal geen zin in gekke tribunalen ofzo, maar vind dit toch wel opmerkelijk. De kritiek is enorm voorzichtig terwijl de knulligheid er al maanden (eigenlijk al 2 jaar) vanaf spat.
Tja, maar dan nog zie ik wel een soort automatisch verdedigingsmechanisme. Ze hebben sowieso de back-up van het kabinet. Heb nog geen OMT-lid horen zeggen dat de lockdown een grote fout is geweest, wat het overduidelijk was.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:34 schreef Perrin het volgende:
[..]
Met OMT doet het fout als er genoeg mensen (onderbouwd) klagen over wat die lui verkondigen.
Op het moment van lockdown was het de juiste keuze. Wel had het kabinet eerder een aangepast advies kunnen vragen toen er steeds meer info beschikbaar werd.quote:Op maandag 17 januari 2022 11:38 schreef PietjePuk2000 het volgende:
[..]
Tja, maar dan nog zie ik wel een soort automatisch verdedigingsmechanisme. Ze hebben sowieso de back-up van het kabinet. Heb nog geen OMT-lid horen zeggen dat de lockdown een grote fout is geweest, wat het overduidelijk was.
Stel: Een generaal maakt tactisch verkeerde beslissingen met mogelijk vele extra doden tot gevolg. Reken maar dat zo'n man dan keihard afgerekend wordt op zijn beslissingen en ontslagen kan worden. (Of zelfs erger.)
Het OMT heeft het 'geluk' dat de nevenschade van zo'n lockdown toch al snel in wat meer abstracte eenheden terecht komt. Zoals "enorme psychische schade", "grote economische schade" etcetera. Maar ik blijf me wel verbazen over de enorme tunnelvisie die ik de laatste weken zie. Helpt dan ook niet mee dat een man als Van Dissel vrij sloom en onkundig overkomt op me.
Mwa, zelfs op het moment van de lockdown waren de eerste signalen vanuit Afrika positief en maakten andere Europese landen andere keuzes. Slechts een paar dagen na de lockdown kwamen de eerste positieve berichten al binnen uit andere Europese landen.quote:Op maandag 17 januari 2022 13:07 schreef Roberto_BOZ het volgende:
[..]
Op het moment van lockdown was het de juiste keuze.
Nee, wij konden ons dat gokje niet veroorloven omdat onze zorg vol lag. In andere landen waren procentueel minder bedden van het totaal bezet. Daarom was lockdown de juiste keuze op dat moment.quote:Op maandag 17 januari 2022 13:11 schreef PietjePuk2000 het volgende:
[..]
Mwa, zelfs op het moment van de lockdown waren de eerste signalen vanuit Afrika positief en maakten andere Europese landen andere keuzes. Slechts een paar dagen na de lockdown kwamen de eerste positieve berichten al binnen uit andere Europese landen.
Je had trouwens ook kunnen zeggen: We wachten nog even een paar dagen tot er wat meer data binnenkomt en dan later in lockdown kunnen gaan.
Oneens. De marge die we hadden was nog steeds enorm. We hadden nog bedden genoeg over.quote:Op maandag 17 januari 2022 13:18 schreef Roberto_BOZ het volgende:
[..]
Nee, wij konden ons dat gokje niet veroorloven omdat onze zorg vol lag. In andere landen waren procentueel minder bedden van het totaal bezet. Daarom was lockdown de juiste keuze op dat moment.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |