abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_203090416
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 23:54 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Aanvullend hierop en offtopic: dat “wollah” gebeuren ziet meer op cultuur/opvoeding dan religie. Een religie zegt eigenlijk niks meer dan “ik geloof in god en de profeten (Jezus, Mohamed, etc) en zijn er kernwaarden zoals dat je als een goed mens moet leven, dankbaar zijn, vasten, nuchter leven (volgens mij). De rest is bijzaak en aangeleerd in mijn ogen, die invulling is verzonnen door mensen die toentertijd leefden en zijn zo doorgegeven. Dus cultureel bepaald. Afhankelijk van opleidingsniveau, omgeving en IQ zien we hier verschillen in NL en zo krijgen we de “wollah” generatie en de extremisten. Dit heeft dus niks met religie of een geloof in een god te maken, maar opvoeding/ extreme gedachten/ omgeving/ IQ.

Gelovig zijn geeft aan dat je gelooft in een god/ energie of hoe je het ook wil noemen. Agnosten weten het niet en atheïsten zijn tegen het bestaan van een god/energie. That’s it.
Ik vind dat echt helemaal prima. Alleen vind ik het jammer dat jij niet blijkt te zien dat niet het stuk geloof, maar de cultuur ( van de sterke man) hetgeen is waar je al een paar jaar geleden tegen gewaarschuwd bent. Juist omdat jij zelf misschien wel veel ‘liberaler’ bent n je kernwaarden.

Toen kon je ook geen leuke gast vinden. Dat kwam omdat je een eisenlijstje had. Je bent er nu met een getrouwd en ben bang dat je het nu te doen hebt met mores en culturele waarden waar jij niet blij van wordt.

Als jij op de manier waarop jij het zegt hierboven gelooft, dan kan ik niet anders dan daar respect voor opbrengen. Alsnog ben ik bang dat je je leven lang de slaaf van een vrouwenonderdrukkende cultuur zult zijn. Niet alle vrouwen in die cultuur zullen dat vinden maar voor jou geldt dat denk ik. . Jouw kernwaarden komen niet overeen met een man waarvan je geen ‘sexy’ kleding aan mag.

Ik heb eigenlijk medelijden met je. Want je lijkt me een intelligente vrouw. Zonde als je straks achter de dichte gordijnen verdwijnt omdat je man dat nu eenmaal wil.

[ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 08-01-2022 10:46:37 ]
Whatever...
pi_203090456
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 02:56 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Wat je man doet is juist een teken van goedheid en mannelijkheid. Als jij er zo bijloopt, dat geeft aan dat je je man niet echt respecteert. Je bent ondanks je relatie jezelf nog steeds in de etalage aan het zetten voor andere mannen (misschien ben je daar moet bewust van). Zijn protectie en jaloezie zijn juist prijzenswaardige eigenschappen.
Kolere, ga lekker in Iran wonen ofzo.
Whatever...
pi_203090509
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 23:41 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Waar heb ik gezegd dat ik een orthodox achterlijk kerel wilde? Wat een onzin. Heb altijd een lieve, charmante, zorgzame man gewild die bij mij past qua normen en waarden en heb die ook gevonden. Deze post ziet op bemoeienis van mijn man uit bescherming/ jaloezie. Het is niet iemand die mijn telefoon checkt, constant belt waar ik ben, mij continu in de gaten houdt etc dat in de gaten houden gebeurt zelden en alleen op feestjes voor het geval een andere man te ver gaat bij mij. En verder is er voorzichtige bemoeienis met kledingkeuze wanneer ik me met hem in openbare ruimtes bevind. En nu wordt hij bestempeld als achterlijk orthodoxe kerel?

Hij is trouwens niet religieus, maar gelovig (net als ik).
Haha moslim of kerkgemeenschap achtergrond dus.
pi_203091058
Heb je het boek van Lale Gul gelezen ts? Misschien moet jij ook gaan leven.
Whatever...
pi_203091404
Ik bemoei mij niet met de outfit van mijn vrouw.

Zij draagt ook nog eens vaak van die strakke yoga/stretchbroeken.

Is altijd geinig als mannen langs ons lopen en haar begroeten en mij niet aankijken.
pi_203091831
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 10:47 schreef Spanky78 het volgende:
Heb je het boek van Lale Gul gelezen ts? Misschien moet jij ook gaan leven.
Grappig om met iemand vergeleken te worden met andere normen en waarden dan ik. Heb je haar interview gezien? Zo niet, bij deze:

https://www.ad.nl/gezond/(...)oezie-niet~a16984b2/

Ik was afgehaakt na een paar minuten, alsof een Turkse MBO scholiere werd geïnterviewd. Totaal ander spreekniveau dan schrijfniveau, dat je gaat twijfelen aan het feit of zij het boek wel heeft geschreven.. “weetjewel” “ofsow” “gewoon” zo erg is het.

Het is echter een slimme zet, want dit is wat het volk wil horen, dit is wat lezers en media-aandacht trekt. Zo word je verkozen tot Nederlander van het jaar en niet Max Verstappen.

En ik ga niet herhalen wat ik je eerder heb uitgelegd: dit is haar opvoeding, IQ van ouders die een strenge opvoeding meegeven, haar omgeving die haar situatie schetsen (en heeft niets met geloof of religie te maken). Het is een situatie die totaal niet van toepassing op mijn situatie. Ik voel me niet onderdrukt oid.

Zie het jaloezie topic van een andere TS, dit heeft vrij weinig met cultuur te maken, maar puur met de instelling van sommige mannen. Dus allemaal met de persoon zelf te maken en niet omdat het eenmaal een “man” is of afkomstig van “abrahamitische” volkeren.
pi_203091936
Ik hoop het voor je. Maar ik geloof wel dat achtergrond hier een rol speelt. Jij bent Nederlandser dan je soms zelf zou willen, heb ik vaak bij jouw topics gedacht.

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit. Jij zult hem duidelijk moeten maken dat je zelf je keuzes maakt en hij jou niet kan dwingen tot het dragen van bepaalde kleding. Of het niet doen van bepaalde zaken.

Als jij niet een avondje weg kan omdat hij ziekelijk jaloers is en je niet kan vertrouwen (of dat komt door zijn achtergrond of iets anders) dan heb je een probleem. Of hij. Het is aan jou om het probleem meer te leggen waar het hoort: bij hem.

Succes er mee. Zal niet makkelijk zijn. En als je zelf niet helder de keuze maakt voor jezelf, dan gaat dit nog heel lang duren en niet minder worden.
Whatever...
  zaterdag 8 januari 2022 @ 12:14:19 #108
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_203091948
Dus ‘puur de instelling van sommige mannen’. En het heeft verder niks te maken met zijn ‘nette’ opvoeding? Zijn familie bemoeit zich ook niet met wat je schoonzussen dragen of doen?

Je zei zelf ‘waar eindigt dit’. En dat vind ik heel veelzeggend. Je bent er zelf ook niet gerust op.
The love you take is equal to the love you make.
pi_203093651
Omdat je met een traditionele man getrouwd bent die graag de controle wil over zijn vrouw.
  zaterdag 8 januari 2022 @ 14:27:23 #110
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_203093694
Tjah als je als een hoertje naar de gym wil gaan had je beter een anabolenhenkie kunnen trouwen
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_203093750
Plaatst even wat foto's van jou en jouw outfit. Kunnen wij meeoordelen.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_203094367
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 08:18 schreef TheInnocent het volgende:
weet je wat ik nu denk: die bemoeienis van die man komt uit bezitterigheid
Wees blij dat je man nog enigzins over je bemoeit. Een man is een leider en hoort zich te bemoeien over zijn gezinsleden. Een man die zijn vrouw en dochters maar laat doen waar ze lekker zin in hebben (en zo dus prooi laten worden voor mannen) is geen man maar een zwakke bediende.


quote:
Het probleem is dus niet alleen kleding, maar het feit dat de kans groter wordt dat andere mannen denken dat ik beschikbaar ben
Ja duh, jezelf uitdagend strak kleden, je opmaken, enz....hoort allemaal bij het uitnodigen en verleiden van mannen.

quote:
Mijn man wil dat waarschijnlijk ook gewoon uitsluiten voor de veiligheid van onze relatie. Zo gaan we nu allebei niet meer afzonderlijk naar dansfeesten, maar samen en dan ook niet lang (en dan zijn we de hele avond ook met elkaar aan het dansen etc). Meer kan ik er niet uit halen, dansen is onze passie en ik wil dat we daar niet allebei mee stoppen. Dan maar zo, hebben we allebei nog een leuke avond.
Ik heb medelijden met hem. Majah, tis zijn eigen fout om een relatie aan te gaan met zo'n feminist als jou die mannen niet respecteren.
pi_203094650
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 08:15 schreef Greenbird999 het volgende:
Het simpele antwoord is gewoon dat je er vandaag de dag als man vanuit moet gaan dat je vrouw zich 24 uur per dag etaleert en simpelweg altijd beschikbaar is voor betere opties, en dit wil afschuiven op de onzekere man.
Precies, een vrouw blijft altijd een hypergaam wezen. Kunst voor de man om haar hypergamie drang te vervullen en goed te kanaliseren.
pi_203095236
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 15:29 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Precies, een vrouw blijft altijd een hypergaam wezen. Kunst voor de man om haar hypergamie drang te vervullen en goed te kanaliseren.
Nope, zij heeft een pact met de duivel gesloten die haar de macht gegeven heeft om te kunnen verleiden en domineren, maar dat komt haar uiteindelijk duur te staan...

Vergeet nooit dat de vrouw jouw ter wereld heeft gebracht...

Dat gegeven zou jouw aan het denken moeten zetten,.
pi_203097573
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 16:40 schreef jigggy het volgende:

[..]
Hierom jaloers worden :')

Dan ben je wel een behoorlijke beta hoor
Ligt inderdaad allemaal aan je eigen mindset. Die vent kan het ook opvatten als 'wat heb ik toch een geluk met mijn vrouwtje, aangezien andere mannen haar ook aantrekkelijk vinden.'
pi_203097709
Ben geneigd om te zeggen dat je partner zich niet zo godsgruwelijk moet laten leiden door zijn eigen onzekerheid en dat jij lekker moet dragen wat je wilt.

Vanuit mijn persoonlijke mening en referentiekader kan ik daar nog aan toevoegen dat ik het zelf niet (en mijn man later denk ik ook niet) zie zitten om me zodanig te kleden dat het (overmatige) aandacht zou trekken van andere mannen, máár dat moet ik nog altijd zelf weten en dat bepaalt hij niet per definitie.
  Vis een optie? zaterdag 8 januari 2022 @ 19:36:54 #117
70532 loveli
N
pi_203097872
quote:
99s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 16:07 schreef Greenbird999 het volgende:

[..]
Nope, zij heeft een pact met de duivel gesloten die haar de macht gegeven heeft om te kunnen verleiden en domineren, maar dat komt haar uiteindelijk duur te staan...

Vergeet nooit dat de vrouw jouw ter wereld heeft gebracht...

Dat gegeven zou jouw aan het denken moeten zetten,.
jou x2
crap in = crap out
pi_203099078
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 15:12 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Wees blij dat je man nog enigzins over je bemoeit. Een man is een leider en hoort zich te bemoeien over zijn gezinsleden. Een man die zijn vrouw en dochters maar laat doen waar ze lekker zin in hebben (en zo dus prooi laten worden voor mannen) is geen man maar een zwakke bediende.
[..]
Ja duh, jezelf uitdagend strak kleden, je opmaken, enz....hoort allemaal bij het uitnodigen en verleiden van mannen.
[..]
Ik heb medelijden met hem. Majah, tis zijn eigen fout om een relatie aan te gaan met zo'n feminist als jou die mannen niet respecteren.
Dus een vrouw die gelijke rechten wil als een man, vraagt teveel en moet zich terugtrekken want anders is zij feministisch ongehoorzaam en respectloos tegenover de man. Heb even hardop gelachen.

Ik verdien bijna evenveel als mijn man, beiden universitair opgeleid met goede baan, huis 50/50 gekocht en er gelden gelijke regels. Dat is soms win-win en soms lose-lose, hetzij zo, maar we zijn beide leider van onze relatie. Ik maak mij elke dag op, zie er op en top vrouwelijk uit en dat is voor mij (mijn vrouwelijkheid), zo voel ik me beter. Voor mijn man zijn dat dan zijn brede schouders en armen die hij traint. Dat hoort bij jezelf goed voelen, daarvoor dien je elkaar die ruimte ook te geven.

Succes met je importbruid.
  zaterdag 8 januari 2022 @ 22:38:25 #119
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_203101943
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 19:16 schreef Naardegallemiezen het volgende:

[..]
Ligt inderdaad allemaal aan je eigen mindset. Die vent kan het ook opvatten als 'wat heb ik toch een geluk met mijn vrouwtje, aangezien andere mannen haar ook aantrekkelijk vinden.'
Amen
pi_203101957
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 15:12 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Wees blij dat je man nog enigzins over je bemoeit. Een man is een leider en hoort zich te bemoeien over zijn gezinsleden. Een man die zijn vrouw en dochters maar laat doen waar ze lekker zin in hebben (en zo dus prooi laten worden voor mannen) is geen man maar een zwakke bediende.
En wie heeft op jouw zolderkamer de touwtjes in handen?
pi_203104504
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 20:35 schreef TheInnocent het volgende:
Ik verdien bijna evenveel als mijn man, beiden universitair opgeleid met goede baan, huis 50/50 gekocht en er gelden gelijke regels. Dat is soms win-win en soms lose-lose, hetzij zo, maar we zijn beide leider van onze relatie.
Al deze punten over jezelf zijn mannelijke punten en geen pluspunten maar juist minpunten voor een vrouw. Veel plezier met je onderdanige beta man (die je eigenlijk veel liever inruilt voor een alpha man, maar die willen jou niet) voorlopig en veel succes in de toekomst oud worden met je kat.

quote:
zie er op en top vrouwelijk uit en dat is voor mij (mijn vrouwelijkheid), zo voel ik me beter
Dit is het enige punt van vrouwelijkheid die je opnoemt. Je enige pluspunt. Met dit alleen ga je een ongelukkig leven leiden zonder je begeerde man. De meest begeerde mannen willen hooguit in the best case scenario best nog gratus sex met je, meer niet.
pi_203104993
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 03:24 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Al deze punten over jezelf zijn mannelijke punten en geen pluspunten maar juist minpunten voor een vrouw. Veel plezier met je onderdanige beta man (die je eigenlijk veel liever inruilt voor een alpha man, maar die willen jou niet) voorlopig en veel succes in de toekomst oud worden met je kat.
[..]
Dit is het enige punt van vrouwelijkheid die je opnoemt. Je enige pluspunt. Met dit alleen ga je een ongelukkig leven leiden zonder je begeerde man. De meest begeerde mannen willen hooguit in the best case scenario best nog gratus sex met je, meer niet.
In welke sekte leef jij?
pi_203105678
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 03:24 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Al deze punten over jezelf zijn mannelijke punten en geen pluspunten maar juist minpunten voor een vrouw. Veel plezier met je onderdanige beta man (die je eigenlijk veel liever inruilt voor een alpha man, maar die willen jou niet) voorlopig en veel succes in de toekomst oud worden met je kat.
[..]
Dit is het enige punt van vrouwelijkheid die je opnoemt. Je enige pluspunt. Met dit alleen ga je een ongelukkig leven leiden zonder je begeerde man. De meest begeerde mannen willen hooguit in the best case scenario best nog gratus sex met je, meer niet.
Mijn man is een mannelijke man en valt ook op een vrouwelijke vrouw (lief, zorgzaam, bedachtzaam, verzorgd, sexy etc), maar in zijn ogen heeft die ideale vrouwelijke vrouw OOK een goed stel hersens en kan ze haar eigen boontjes doppen. Een ontwikkelde vrouw die OOK blij is met haar leven en energiek is. Dat vindt hij superaantrekkelijk. Aangezien we OOK nog dezelfde normen en waarden delen en het belangrijkste nog van elkaar houden, wilde hij ook zijn leven met mij delen.

Jij kan dat gewoon niet begrijpen, omdat jij alleen in je eigen waarheid kan geloven en er niet buitenom kan denken. Uiteindelijk zou je toch een blije energieke vrouw moeten willen, want anders wordt ze depressief en kan je al helemaal fluiten naar je “gratis” sex (want dit lijk jij het belangrijkst te vinden). Op een gegeven moment wordt ze ook oud en esthetisch minder mooi, en is er voor jou reden om buiten de relatie te kijken want mogelijk is jouw relatie hier op gebaseerd.

[ Bericht 15% gewijzigd door TheInnocent op 09-01-2022 09:59:07 ]
pi_203105876


[ Bericht 100% gewijzigd door TheInnocent op 09-01-2022 09:58:14 (dubbel) ]
pi_203106492
Ik heb nog nooit een man ontmoet die zich met m'n outfit bemoeide. Sterker nog, de meeste mannen vinden het vervelend als je ze lastig valt met de vraag of een bepaalde outfit wel kan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203106761
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 10:39 schreef Claudia_x het volgende:
Ik heb nog nooit een man ontmoet die zich met m'n outfit bemoeide. Sterker nog, de meeste mannen vinden het vervelend als je ze lastig valt met de vraag of een bepaalde outfit wel kan.
Haha, klinkt logischer.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_203106826
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 07:59 schreef Rogue2.0 het volgende:

[..]
In welke sekte leef jij?
Waarschijnlijk een gewone moslim jongen, waarom denk je dat die meisjes uiteindelijk allemaal onderdrukt worden?

Je hoort de religieuze praat wel terug. Ze hebben hem goed geïndoctrineerd.
Whatever...
pi_203107077
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 11:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Waarschijnlijk een gewone moslim jongen, waarom denk je dat die meisjes uiteindelijk allemaal onderdrukt worden?

Je hoort de religieuze praat wel terug. Ze hebben hem goed geïndoctrineerd.
Waarschijnlijk. Toch wil ik hier wel bij zeggen dat dit niet bij religie hoort maar enkel door opvoeding, IQ, persoonlijkheid en omgeving komt.

Vrouwenonderdrukking en andere extreme ideeën zijn juist geen kernwaarden van religie en dus compleet verzonnen door de mensen van vroeger.. en sommige mensen zijn nog in het verleden blijven hangen en blijven geloven dat dit hoort. Helaas veel abrahamitische volkeren die hun extreme opvattingen onder t mom van religie met de buitenwereld delen.
pi_203112708
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 11:23 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Waarschijnlijk. Toch wil ik hier wel bij zeggen dat dit niet bij religie hoort maar enkel door opvoeding, IQ, persoonlijkheid en omgeving komt.

Vrouwenonderdrukking en andere extreme ideeën zijn juist geen kernwaarden van religie en dus compleet verzonnen door de mensen van vroeger.. en sommige mensen zijn nog in het verleden blijven hangen en blijven geloven dat dit hoort. Helaas veel abrahamitische volkeren die hun extreme opvattingen onder t mom van religie met de buitenwereld delen.
Voor jou wel. Maar helaas belijden veel moslims hun geloof behoorlijk orthodox. En ze vermengen achterlijke gebruiken uit lang vergane tijden met hun religie (ze gebruiken soera’s en Hadith om ze goed te praten en elk heilig boek bevat nogal veel tekst, dus het us makkelijk iets te vinden dat je lekker zelf kunt interpreteren zoals jij wilt). Denk aan vrouwenbesnijdenis bij Somalische meisjes. Vreselijk.

Maar goed. Heb je er met je man over gepraat en aangegeven dat hij je zal moeten vertrouwen en je als volwaardig mens zal moeten behandelen om je huwelijk goed te houden?

Hoe reageert hij als je hem op dit gedrag aanspreekt en hem laat weten hoe het jou doet voelen?
Whatever...
pi_203112863
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 10:50 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Nu concreet: Als jouw vriendin in dit outfit naar de gym gaat, wat zou je dan denken en evt zeggen?

https://nl.gymshark.com/p(...)grey-marl-white-logo
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
Somebody that I used to know
pi_203119877
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
Types als jij zijn meer van: “ik kan het niet, dus ik gun het jou ook niet”. Doet me denken aan mijn moeder.
In dit geval gun jij het de andere vrouw niet om zich vrouwelijk te voelen. Er is helaas altijd wel een strijd door jaloezie tussen vrouwen. Je zou maar als vrouw mooi en sexy gevonden worden en sommige andere vrouwen beginnen zich aan je te ergeren. Zonde, want vrouwen zouden elkaar juist meer moeten steunen.

Ik heb een erg conservatieve moeder, korte topjes, strings, strakke skinny broeken en tops, ze had overal opmerkingen op vroeger, alsof fysieke vrouwelijkheid tonen en voelen een doodzonde is. Onderhandelen over salaris vindt ze ook al vreemd, ik mocht blij zijn met mijn baan. Toenmalig buurmeisje was jong getrouwd en had zich met mbo niveau omhoog gewerkt en dat had ik beter ook kunnen doen dan een universitaire opleiding volgen en manloos blijven. Ik kon daadwerkelijk helemaal niks met haar bespreken, want we dachten anders over ALLES.

Ben helemaal klaar met figuren die hun denkwijze op de ander proberen op te leggen over hoe iemand zich zou moeten kleden of wat dan ook. Mijn man weet dit ook en daarom is hij heel voorzichtig met zijn uitspraken.
pi_203119883
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
De legging is onflatteus en alleen daarom zou ik 'em niet dragen. Verder geen problemen mee. Sporters hebben nu eenmaal vaak nauwsluitende kleding aan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203119970
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2022 09:24 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Types als jij zijn meer van: “ik kan het niet, dus ik gun het jou ook niet”. Doet me denken aan mijn moeder.
In dit geval gun jij het de andere vrouw niet om zich vrouwelijk te voelen. Er is helaas altijd wel een strijd door jaloezie tussen vrouwen. Je zou maar als vrouw mooi en sexy gevonden worden en sommige andere vrouwen beginnen zich aan je te ergeren. Zonde, want vrouwen zouden elkaar juist meer moeten steunen.
Dit is wat jij in de posting van @Postbus100 legt. Ze zegt niet dat ze het niet kan, ze zegt niet dat ze jaloers is. Jij impliceert hier daarentegen nogal wat niet al te fraaie zaken. Wie zit hier nu wie onderuit te halen?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203121137
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2022 09:24 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Types als jij zijn meer van: “ik kan het niet, dus ik gun het jou ook niet”. Doet me denken aan mijn moeder.
In dit geval gun jij het de andere vrouw niet om zich vrouwelijk te voelen. Er is helaas altijd wel een strijd door jaloezie tussen vrouwen. Je zou maar als vrouw mooi en sexy gevonden worden en sommige andere vrouwen beginnen zich aan je te ergeren. Zonde, want vrouwen zouden elkaar juist meer moeten steunen.

Ik heb een erg conservatieve moeder, korte topjes, strings, strakke skinny broeken en tops, ze had overal opmerkingen op vroeger, alsof fysieke vrouwelijkheid tonen en voelen een doodzonde is. Onderhandelen over salaris vindt ze ook al vreemd, ik mocht blij zijn met mijn baan. Toenmalig buurmeisje was jong getrouwd en had zich met mbo niveau omhoog gewerkt en dat had ik beter ook kunnen doen dan een universitaire opleiding volgen en manloos blijven. Ik kon daadwerkelijk helemaal niks met haar bespreken, want we dachten anders over ALLES.

Ben helemaal klaar met figuren die hun denkwijze op de ander proberen op te leggen over hoe iemand zich zou moeten kleden of wat dan ook. Mijn man weet dit ook en daarom is hij heel voorzichtig met zijn uitspraken.
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik vind niet dat ik deze rant verdiend heb.

[ Bericht 1% gewijzigd door Postbus100 op 10-01-2022 10:42:12 ]
Somebody that I used to know
pi_203121317
je vent wilt niet dat je er bij loopt als een hoer en als je enigszins respect had zou je luisteren naar hem

Is dit nou zo moeilijk te bevatten?
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_203121323
Je moet gewoon lekker dragen waar je zin in hebt. Als je vriend je vertrouwt dan zou hij ook begrijpen dat jij gewoon in staat bent om mannen nee te verkopen als ze je zouden proberen te versieren o.i.d , mocht het al zover komen. Je bent toch geen weerloos wezen dat bij iedere avance direct ten prooi valt aan een andere gast? Als je gewoon een beetje gezonde relatie hebt weet je van elkaar hoe je erin zit.
pi_203121382
Laten we het anders op een ander manier bespreken:

Als leonardo di caprio tegen je zegt dat je er niet bij moet lopen als een hoer, dan zou je dat hoogstwaarschijnlijk gewoon doen voor hem.

Waarom doe je het niet voor je vent? Geen respect?
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
  maandag 10 januari 2022 @ 10:50:20 #138
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_203121407
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
Wat maakt deze reactie nou anders dan een oordeel van een man over wat een vrouw wel of niet zou mogen dragen? Als een man zou zeggen wat jij hierboven zegt, zou ik dat scharen in de hoek van mannen die vinden dat een vrouw in een kort rokje ‘erom vraagt’.
The love you take is equal to the love you make.
pi_203121631
quote:
2s.gif Op maandag 10 januari 2022 10:35 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik vind niet dat ik deze rant verdiend heb.
Laat ik het zo zeggen: het komt op mij over alsof je vrouwen veroordeeld (“waar ben je op uit? uitlokking, ja had je dat maar niet moeten dragen”). Waarom denk je dit?

Ik denk juist van: oh dat staat haar mooi, haar figuur komt mooi er mooi in uit in deze legging, ik wil dit ook kopen, zouden er andere kleuren beschikbaar zijn? Dat een andere vrouw er goed uit ziet en zich er goed in voelt, doet me ook goed eigenlijk. Vandaar dat ik het jammer vind dat andere vrouwen dit afkeuren omdat het “mannen lokt” oid. Die associatie maak ik zelf niet op zo’n moment.
  Vis een optie? maandag 10 januari 2022 @ 11:08:03 #140
70532 loveli
N
pi_203121729
Anderen gaan squatten en denken "is m'n houding goed" of "zou ik er meer gewicht bij doen".
crap in = crap out
pi_203122001
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 17:56 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Dus een vrouw in een relatie zou geen sportlegging moeten willen aantrekken, want dat zou getuigen van weinig respect voor haar partner?

Wat heeft dit in hemelsnaam met respect voor elkaar te maken?

Doet me denken aan die mannen die hun vrouw van alles verbieden en vervolgens naar andere vrouwen kijken.
Nee nee nee.

Generaliseer jouw gedoe niet op de rest.

Jouw man doet moeilijk. Niet 'mannen'. Jouw man wil blijkbaar stiekem dat zijn vrouw geen legging draagt. Niet 'vrouwen mogen geen legging dragen'.

Houd die shit gewoon bij jezelf aub.
"Pools are perfect for holding water"
pi_203122040
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Voor jou wel. Maar helaas belijden veel moslims hun geloof behoorlijk orthodox. En ze vermengen achterlijke gebruiken uit lang vergane tijden met hun religie (ze gebruiken soera’s en Hadith om ze goed te praten en elk heilig boek bevat nogal veel tekst, dus het us makkelijk iets te vinden dat je lekker zelf kunt interpreteren zoals jij wilt). Denk aan vrouwenbesnijdenis bij Somalische meisjes. Vreselijk.

Maar goed. Heb je er met je man over gepraat en aangegeven dat hij je zal moeten vertrouwen en je als volwaardig mens zal moeten behandelen om je huwelijk goed te houden?

Hoe reageert hij als je hem op dit gedrag aanspreekt en hem laat weten hoe het jou doet voelen?
Slechts 10% van de besneden vrouwen zijn moslim. De meesten christelijk of komen uit kleinere ongekende godsdiensten. Ben er vroeger een keer voor naar Nigeria geweest met een project.

Verder ben ik het er wel mee eens dat er bij helaas te veel moslim mannen een slechte attitude heerst naar vrouwen toe. Hoewel dat slutshamen hier in Europa ook veel harder ingeburgerd blijft dan sommigen willen toegeven.
pi_203122064
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
Ugh.

Ik ga maar gewoon bot zijn; bemoei je met je eigen onzin.

Eerbied, respect voor vreemden, en niet oordelen waren blijkbaar geen onderdelen van je conservatieve opvoeding. Dus eigenlijk ben je op dit aspect gewoon nogal bekrompen.

Fucking hell, met dit soort vrouwen heb je mannen helemaal niet nodig om vrouwen als ondergeschikt aan mannen te behandelen.

Doe je dat vaker, bij het zien van een andere vrouw je meteen afvragen wat haar waarde voor mannen is?

[ Bericht 6% gewijzigd door probeer op 10-01-2022 11:39:07 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_203122228
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 11:02 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Laat ik het zo zeggen: het komt op mij over alsof je vrouwen veroordeeld (“waar ben je op uit? uitlokking, ja had je dat maar niet moeten dragen”). Waarom denk je dit?

Ik denk juist van: oh dat staat haar mooi, haar figuur komt mooi er mooi in uit in deze legging, ik wil dit ook kopen, zouden er andere kleuren beschikbaar zijn? Dat een andere vrouw er goed uit ziet en zich er goed in voelt, doet me ook goed eigenlijk. Vandaar dat ik het jammer vind dat andere vrouwen dit afkeuren omdat het “mannen lokt” oid. Die associatie maak ik zelf niet op zo’n moment.
Ik denk dat eerste bij veel (strakke) sportleggings, maar niet bij die imho lelijke gedrochten die jij draagt :D
  maandag 10 januari 2022 @ 11:46:30 #145
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_203122336
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2022 11:39 schreef Candaasje het volgende:

[..]
Ik denk dat eerste bij veel (strakke) sportleggings, maar niet bij die imho lelijke gedrochten die jij draagt :D
Ja, je hebt nu twee keer gepost dat je het lelijke leggings vindt. Heeft echter weinig te maken met waar de discussie over gaat.
The love you take is equal to the love you make.
pi_203122484
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2022 11:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, je hebt nu twee keer gepost dat je het lelijke leggings vindt. Heeft echter weinig te maken met waar de discussie over gaat.
Ja ik reageerde nog even een keer omdat TS zelf 2x de vraag stelt wat we van die fantastische leggings vinden, en ze mijn eerdere reactie negeerde. (Mag best, maar dan reageer ik gerust nog een keer).

Maar ik zal het anders/meer on topic verwoorden: als TS zich wil laten beperken in haar kledingkeuze doordat haar vriend conservatieve/orthodoxe/onzekere/weetikveel (want ik heb geen glazen bol, niemand hier...) ideeën er op na houdt, dan is er sowieso geen land mee te bezeilen vrees ik.
Als het is omdat het leggings zijn die de vorm van je schaamlippen door de stof laat zien (wat mogelijk als niet zo flatteus wordt ervaren), dan zou je nog een compromis kunnen zoeken; een iets dikkere stof kiezen. (Dus niet per se meer bedekt, dat is dan weer heel het andere uiterste).

Maar als ze zich wel prettig voelt in zo'n legging en dat wil blijven dragen, dan moet ze dat duidelijk maken naar haar vriend dat het letterlijk haar pakkie an is.

Voor de rest is denk ik het meeste wel gezegd door anderen.
pi_203122526
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 11:22 schreef probeer het volgende:

[..]
Nee nee nee.

Generaliseer jouw gedoe niet op de rest.

Jouw man doet moeilijk. Niet 'mannen'. Jouw man wil blijkbaar stiekem dat zijn vrouw geen legging draagt. Niet 'vrouwen mogen geen legging dragen'.

Houd die shit gewoon bij jezelf aub.
Ik heb het over DIE mannen, dus niet mannen iha.
  Vis een optie? maandag 10 januari 2022 @ 12:34:18 #148
70532 loveli
N
pi_203123129
Terug on topic dan maar.
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2022 15:55 schreef TheInnocent het volgende:
Herkennen jullie mannen/ vrouwen dit en snappen jullie waarom?
Wat wil je bereiken met de discussie? Het lost jouw probleem niet op. Als je dat wilt oplossen, zul je met je man om tafel moeten en kijken hoe je er samen uitkomt. Dat is zo ongeveer wat een huwelijk inhoudt. 2 mensen met hun eigen gewoontes en wensen moeten samen een vorm vinden waarin ze rekening met elkaar houden en dat het niet ten koste van 1 van de 2 gaat.

Het leuke van Fok is dat je oeverloos met vreemden in discussie kunt, zonder aan je problemen te werken. De bioscopen zijn dicht, wij pakken de popcorn wel.
crap in = crap out
  maandag 10 januari 2022 @ 12:43:50 #149
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_203123282
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 09:24 schreef TheInnocent het volgende:

[..]
Ja, heel nette mensen. Hij is zelf ook heel netjes opgevoed.
Netjes als in "islamitisch" of netjes als in "hogere middenklasse met een huis in een dure buitenwijk / rijden rond in een oude saab"?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_203123379
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Ik ben vrouw, en conservatief opgevoed, en hier zou ik ook niet in lopen. En als ik andere vrouwen hierin zie lopen, dan denk ik : waar ben je op uit? Ben je mannen aan her (uit)lokken? Had je niet een iets minder opzichtige legging kunnen kiezen, eentje die meer sport en minder sexy uitstraalt? (die bestaan ook).
Uitlokken? Wij willen met zoiets helemaal niks uitlokken. Vind jij ook mss dat een verkrachting de fout is van het slachtoffer omdat ze het "uitlokte"? Wat is er mis met "sexy" te willen uitstralen? Mag het niet van je kerkgemeenschap?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')