abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_202716251



quote:
Aangifte van seksueel misbruik tegen Marco Borsato

AMSTERDAM - Een jonge vrouw (22), die zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door Marco Borsato, heeft maandag officieel aangifte gedaan bij de zedenpolitie in de regio Midden-Nederland.

Met de aangifte verzoekt de vrouw om strafrechtelijke vervolging voor het delict aanranding. Ze stelt in haar aangifte dat gedurende een aantal jaren sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. Bij aanranding gaat het dan om ongewenst aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten. De politie heeft bewijsmateriaal in beslag genomen, dat de aangifte kan ondersteunen.

Het is voor het eerst dat officieel aangifte volgt tegen Borsato, die al geruime tijd onder vuur ligt vanwege geruchten van grensoverschrijdend gedrag.

Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie: ,,We hebben vandaag een aangifte van onzedelijke betastingen tegen hem ontvangen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van bewijsbare strafbare feiten. Een verdere toelichting kunnen we op dit moment niet geven."

Het advocatenechtpaar Knoops, dat Borsato bijstaat, blijft bij een vorige week uitgegeven verklaring dat het Openbaar Ministerie om een 'onafhankelijk onderzoek' is verzocht en dat verder geen vragen worden beantwoord. Borsato zelf laat weten 'kennis te hebben genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan.'
https://www.telegraaf.nl/(...)-tegen-marco-borsato

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 13:35 schreef Mylene het volgende:
Dochter van werkneemster zanger zegt aangerand te zijn (meisje met het dagboek). Het misbruik duurde volgens de aangeefster van 2014 tot in 2019. Hij zat volgens haar talloze malen aan borsten, billen en en gleed met zijn handen onder haar rokje om tussen benen te strelen. (Telegraaf Premium).
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 13:51 schreef Mylene het volgende:
In het premium artikel staat ook dat Borsato volgens de aangifte aanwezig was tijdens sessies met psychologen en huilend zijn verontschuldigen aanbood.
Na het overlijden vader, zou Borsato zich hebben opgeworpen als een pleegvader.
twitter


SPOILER: Artikel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 23:11 schreef JourneyBlue het volgende:
Tijdlijn:

In 2019 heeft de moeder van de vrouw een dagboek ontdekt waarin het seksueel misbruik gedetailleerd is beschreven.

Op 4 juli 2019 confronteerde de moeder van het slachtoffer Marco op kantoor met de gevonden info uit het dagboek.
Op die dag zou er dus ook een geluidsopname zijn gemaakt. Het vermeende slachtoffer heeft daarna therapie gevolgd, waarbij de zanger ook aanwezig zou zijn geweest. Borsato zou daar huilend zijn excuses hebben aangeboden

- In september 2019 heeft moeder de samenwerking met MB beëindigd en verklaart in Story week 49/2021: ‘Ik heb Marco al twee jaar niet gezien of gesproken!.' (https://www.tijdschrift.n(...)rondom-marco-borsato). Wanneer waren die sessies bij de psycholoog dan?

- In januari 2020 kwam naar buiten dat Marco mogelijk het seizoen van TVK niet af zou maken: https://www.telegraaf.nl/(...)ids-mogelijk-niet-af

- februari 2020: Marco en Leontine gaan scheiden

- maart 2020: Ilse vervangt Marco bij de finale van TVK:
https://www.televizier.nl(...)e-van-the-voice-kids

- maart 2020 Evert Santegoeds zou door moeder zijn benaderd ("Er zouden (toen ook al) dagboekaantekeningen en een bandopname zijn, maar men kwam niet met bewijs over de brug”(https://www.mediacourant.(...)al-sinds-maart-2020/)

- juni 2020: Marco keert niet terug bij TVK:
https://www.televizier.nl(...)co-borsato-op-straat

- (Reeds) medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops' Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.

- juni 2021: Marco en Leontine weer samen

- 24-11-2021 (en eerder): RoddelPraat beweert dat MB aan jonge meisjes heeft gezeten

- rond 20-08-2021: Yvonne zegt contact te hebben met een slachtoffer. En is 14-12 trots op "haar 2 leeuwinnen"

-25-11-2021: Fawry van RUMAG TV/De Roddelloog: “Nu heb ik vorige week met een hele goede bron gebeld en die heeft mij dus verteld dat er op dit moment drie meiden zijn die een aanklacht tegen hem gaan indienen. Er komt dus binnenkort een rechtszaak tegen Marco over dit hele gebeuren. Hij ziet het al aankomen, want wat ik ook heb gehoord is dat hij ergens in Italië een stukje grond heeft gekocht

- 09-12-2021: Knoops' Advocaten maakt donderdagavond om 19.00 uur bekend dat ze het Openbaar Ministerie hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de zanger. Omdat de geruchten blijven aanhouden en dat schadelijk is voor zijn ,,persoonlijke integriteit en reputatie", zo stellen de advocaten. Geert-Jan voegt daar aan toe: ,,En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties."

- 13-12-2021: Volgens de 22-jarige vrouw zou Marco Borsato haar al vanaf haar vijftiende seksueel hebben misbruikt, tot ze twintig jaar was. "In de aangifte, die maandag bij zedenrechercheurs van de politie-eenheid Midden-Nederland is gedaan, verklaart de vrouw dat Borsato talloze malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde"

- 14-12-2021: John van den Heuvel heeft samen met Mick van Wely (al in het voorjaar van 2021 contact met moeder en dochter) en Martin Groenewold een half jaar gewerkt aan deze zaak, heeft nu blijkbaar wel het dagboek+ondersteunend bewijs. Roept mogelijke andere slachtoffers op zich (bij hem/politie) te melden.
Twee mensen zouden zich hebben gemeld en die zaken gaan Mick en John nader onderzoeken.

- MB stelt via Knoops (medio 2020 ingeschakeld) tot vandaag (14-12-2021) niet te hebben geweten waar de geruchten vandaan kwamen.

Tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato
quote:
OM: zaak Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken 'vanwege de enorme maatschappelijke impact'

16-12-2021 13:14

OM: zaak Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken 'vanwege de enorme maatschappelijke impact'
Marco Borsato

De aangifte tegen Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken, waardoor die langer moeten wachten voor ze behandeld worden. Dat zegt het OM Midden-Nederland.

Onlangs meldden we nog dat ruim 800 zedenzaken door een gebrek aan personeel nog altijd op de plank liggen, sommigen zelfs jarenlang. Toch gaat de aangifte tegen Marco Borsato van 'onzedelijke betastingen' die maandag werd ingediend dus voor.

Voorpaginanieuws

"Het is altijd een dilemma welke zaken voorrang krijgen en bij zedenzaken is dat nog lastiger", zegt persvoorlichter Ties Kortmann. Hij vertelt dat bij de afweging gekeken wordt naar de ernst van de feiten en hoe lang geleden ze zijn gepleegd. "Omdat deze feiten niet recent zouden zijn gepleegd zou dat reden kunnen zijn om de zaak geen voorrang te geven."

Dat de aangifte tegen Borsato nu toch snel wordt opgepakt komt volgens de persvoorlichter door de 'geschokte rechtsorde'. Hij doelt daarmee op de 'enorme maatschappelijke impact' en het feit dat de aangifte voorpaginanieuws was. "Het weegt ook mee dat de identiteit van de betrokkenen in ieder geval deels op straat ligt", zegt de persvoorlichter.

Vertraging voor anderen

"Elke dag dat het langer onduidelijk blijft, neemt de schade toe voor zowel de aangeefster als degene tegen wie aangifte is gedaan. Daarom is de afweging zeer bewust gemaakt om voorrang te geven aan de zaak", vertelt Kortmann.

Dat is volgens hem geen standaardprocedure, maar wordt per zaak bekeken. Dat de aangifte tegen Borsato nu voorrang heeft gekregen, heeft wel gevolgen voor andere zaken. "Als je bepaalde zaken voorrang geeft, dan weet je dat anderen weer wat langer moeten blijven zitten."

'Heel erg om te horen'

Advocate Nelleke Stolk die veel zedenzaken behandelt, reageert geschokt: "Ik vind het heel erg om te horen. Het stuit me echt tegen de borst, want nu blijven andere zaken nog langer liggen."

"En de slachtoffers die nu zitten te wachten, voelen zich hierdoor niet serieus genomen. Ik vind het schandalig."

Eva wacht al 1,5 jaar

Eva Peters deed anderhalf jaar geleden aangifte van een ernstig zedendelict, maar de verdachte in haar zaak is nog steeds niet verhoord. Ze benadrukt nog eens dat er meer dan 800 soortgelijke zedenzaken op de plank liggen: "Al die zaken hebben evenveel recht op een snel onderzoek. Ik voel mij echt een tweederangsburger."

Het stoort haar enorm dat het Openbaar Ministerie in de zaak Borsato zegt meteen in actie te komen: "Ik heb respect voor de vrouw die de aangifte heeft aangedurfd, want ik weet als geen ander dat dat niet zomaar een gesprekje is. Maar nu lijkt het erop dat het OM snel handelt bij zedenzaken en dat is een schijnvertoning. De werkelijkheid is dat er honderden zaken op de plank liggen."

https://eenvandaag.avrotr(...)schappelijke-impact/
SPOILER: vorige OP
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Marco Borsato doet aangifte wegens smaad en laster tegen de vrouw die hem aanklaagt

Marco Borsato heeft de vrouw aangeklaagd die hem eerder deze week aanklaagde wegens seksueel overschrijdend gedrag. Borsato deed aangifte voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Hij klaagt ook de moeder van de vrouw aan, wegens uitlokking en medeplichtigheid.
Dat bevestigen de advocaten van Borsato en het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)uw-die-hem-aanklaagt
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 20 december 2021 @ 10:44:40 #2
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202716259
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 10:38 schreef Tengano het volgende:
Bijgaand artikel geeft een mooi overzicht in een tijdlijn van wat zich zoal heeft voorgedaan. Zou voor sommige mensen handig kunnen zijn en misschien redelijk goed passen in de OP.

https://www.flaironline.n(...)we-tot-nu-toe-weten/

En dit stukje viel me eigenlijk op, omdat dat filmpje over de BBQ hier net passeerde.
[..]
Dat twitterbericht waarover hier wordt geschreven is inmiddels verwijderd.
De link naar dat Flair artikel staat al in de OP.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 20 december 2021 @ 10:44:49 #3
341750 Piperidine
Is een baas(e).
pi_202716261
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 10:39 schreef quirina het volgende:
Mathilde mocht niks zeggen op Twitter vanwege contract.
Maar ja een kind kan om de kleinste dingen al iemand haten ook.
Ik haatte vroeger de wiskundeleraar omdat ik de pest aan wiskunde had. Terwijl die man mij gewoon wat probeerde te leren.
Jaja, ik denk dat hij iets heel anders bedoelde bij aftrekken :9~ ;) .
pi_202716292
Wie is Mathilde?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 20 december 2021 @ 10:47:56 #5
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_202716307
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 10:39 schreef quirina het volgende:
Mathilde mocht niks zeggen op Twitter vanwege contract.
En wie hebben er dan nog meer een contract gekregen waarin ze geen ontboezemingen mogen doen over ervaringen en ontmoetingen met Marco vraag ik me dan af. Heb je een bepaalde zwijgplicht vanuit een contract met een mogelijk forse boete als je rept over hoe jij je in het contact met Marco hebt gevoeld? Zat daar ook al een soort intimidatie clausule in zoals nu ook tegen de aangifte van Marco van smaad en laster wordt aangekeken?

Dat zou wellicht ook kunnen maken dat sommige meisjes geen aangifte durven te doen.

Maar Mick noemde dus dat er twee personen zich gemeld hebben die namens andere slachtoffers (meervoud) spreken. Wie weet hebben die allemaal zo'n contract met precies dezelfde clausule die Mathilde Santing had.

[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 20-12-2021 10:58:48 ]
pi_202716343
Ik zie geen overschrijdend gedrag in dat filmpje.
pi_202716382
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 10:50 schreef -river- het volgende:
Ik zie geen overschrijdend gedrag in dat filmpje.
Het is dan ook volslagen belachelijk om oude filmpjes op deze manier te bekijken en te analyseren. Het is niet het slachtoffer dus hou die mensen er buiten. :') :N
  maandag 20 december 2021 @ 10:56:52 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_202716423
Mathilde had geen clausule, haar leerlinge die de uitspraak deed over de bbq wel.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 20 december 2021 @ 11:00:00 #9
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_202716471
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 10:56 schreef Lienekien het volgende:
Mathilde had geen clausule, haar leerlinge die de uitspraak deed over de bbq wel.
Dat vind ik dan eigenlijk wel een soort Kim Yong Un policy als je zo'n soort uitlating niet mag doen.

Best wel eng eigenlijk, en voor sommige mensen of jonge meisjes dus misschien best wel intimiderend.

[ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 20-12-2021 11:06:48 ]
  maandag 20 december 2021 @ 11:01:48 #10
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_202716500
Heel eng wat er nu allemaal boven komt drijven. Brrr. Dat filmpje vind ik heel creepy nu.
  maandag 20 december 2021 @ 11:04:07 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202716535
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 10:50 schreef -river- het volgende:
Ik zie geen overschrijdend gedrag in dat filmpje.
Totaal nul idd

Ja als hij die meid eerder heel naar heeft behandeld etc etc dan is het daar in die context wél grensoverschrijdend maar in het algemeen is dit een doodnormaal filmpje man.

Aanraking is hartstikke normaal menselijk gedrag. De context en intentie van aanraking maakt alle verschil
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 20 december 2021 @ 11:08:28 #12
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_202716577
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 11:04 schreef Molo het volgende:

[..]
Totaal nul idd

Ja als hij die meid eerder heel naar heeft behandeld etc etc dan is het daar in die context wél grensoverschrijdend maar in het algemeen is dit een doodnormaal filmpje man.

Aanraking is hartstikke normaal menselijk gedrag. De context en intentie van aanraking maakt alle verschil
Brrr dat mensen het maar gewoon normaal vinden als een of andere engnek een nietsvermoedend meisje die met de rug naar hem toe zit begint te betasten. :r Wat een waanzin.
  maandag 20 december 2021 @ 11:11:17 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202716622
quote:
4s.gif Op maandag 20 december 2021 11:08 schreef Draak31 het volgende:

[..]
Brrr dat mensen het maar gewoon normaal vinden als een of andere engnek een nietsvermoedend meisje die met de rug naar hem toe zit begint te betasten. :r Wat een waanzin.
Betasten nog wel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202716636
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 10:53 schreef vencodark het volgende:

[..]
Het is dan ook volslagen belachelijk om oude filmpjes op deze manier te bekijken en te analyseren. Het is niet het slachtoffer dus hou die mensen er buiten. :') :N
Zou sowieso de grap van de eeuw zijn als in een filmpje dat bewust ter promotie werd gemaakt grensoverschrijdend gedrag te zien zou zijn.

Verder een beetje geschrokken van de commotie eind vorig topic. Het is een forum en geen slachtbank hier! Leven en laten leven… tjeezus :N

[ Bericht 1% gewijzigd door Lievert op 20-12-2021 11:20:41 (.)(.) ]
People who reply to my sarcasm with sarcasm are my favourite :')
  maandag 20 december 2021 @ 11:12:58 #15
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202716652
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 11:04 schreef Molo het volgende:

[..]
Totaal nul idd

Ja als hij die meid eerder heel naar heeft behandeld etc etc dan is het daar in die context wél grensoverschrijdend maar in het algemeen is dit een doodnormaal filmpje man.

Aanraking is hartstikke normaal menselijk gedrag. De context en intentie van aanraking maakt alle verschil
Iemands hals aanraken terwijl je achter die persoon zit vind ik geen normale aanraking.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202716674
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 11:12 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Iemands hals aanraken terwijl je achter die persoon zit vind ik geen normale aanraking.
Sowieso, er zijn daar superveel mensen, maar hij gaat gericht naar haar toe en gaat achter haar zitten en haar hals aanraken. Dat is gewoon heel raar als je geen partners van elkaar bent of elkaar heul goed kent. Kijk een omhelzing als je elkaar begroet ofzo, dat snap ik nog (ook al is hij daar wat klef mee), maar dit is gewoon echt een heel onnodige intimiteit en laat wel zien hoe vrij/grenzeloos hij zichzelf voelt bij meisjes en jonge vrouwen.
Koel en donker bewaren
  maandag 20 december 2021 @ 11:17:06 #17
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_202716698
quote:
4s.gif Op maandag 20 december 2021 11:08 schreef Draak31 het volgende:

[..]
Brrr dat mensen het maar gewoon normaal vinden als een of andere engnek een nietsvermoedend meisje die met de rug naar hem toe zit begint te betasten. :r Wat een waanzin.
Rare actie inderdaad, tenzij het z'n dochter is ofzo?
Hij loopt er van een afstand speciaal naartoe.
Haters everywhere but I don't really care.
  maandag 20 december 2021 @ 11:19:36 #18
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202716726
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 11:15 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Sowieso, er zijn daar superveel mensen, maar hij gaat gericht naar haar toe en gaat achter haar zitten en haar hals aanraken. Dat is gewoon heel raar als je geen partners van elkaar bent of elkaar heul goed kent. Kijk een omhelzing als je elkaar begroet ofzo, dat snap ik nog (ook al is hij daar wat klef mee), maar dit is gewoon echt een heel onnodige intimiteit en laat wel zien hoe vrij/grenzeloos hij zichzelf voelt bij meisjes en jonge vrouwen.
En dit terwijl hij gefilmd wordt en hier ook bewust van is.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  Moderator maandag 20 december 2021 @ 11:20:50 #19
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_202716740
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 11:15 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Sowieso, er zijn daar superveel mensen, maar hij gaat gericht naar haar toe en gaat achter haar zitten en haar hals aanraken. Dat is gewoon heel raar als je geen partners van elkaar bent of elkaar heul goed kent. Kijk een omhelzing als je elkaar begroet ofzo, dat snap ik nog (ook al is hij daar wat klef mee), maar dit is gewoon echt een heel onnodige intimiteit en laat wel zien hoe vrij/grenzeloos hij zichzelf voelt bij meisjes en jonge vrouwen.
Ja persoonlijk vind ik dat ook wel raar overkomen, tenzij dat meisje Marco echt heeel goed kent als een dochter of iemand die daar elke week over de vloer komt. Hoeft niet te betekenen dat dat seksueel meteen is. Maar ik had dat als 15-jarige zeker niet fijn gevonden als een man zo aan mij zou gaan zitten.
  maandag 20 december 2021 @ 11:21:38 #20
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_202716754
Het is ronduit misselijkmakend om te lezen dat dit soort betastingen gewoon goedgepraat worden hier. Dat meisje moet zich maar niet aanstellen en zich laten bevoelen alsof ze een stuk paardenvlees is. Stuitend.
pi_202716788
Ik zou dit als ik een tienermeisje was (en nu ook trouwens) echt niet prettig en erg ongemakkelijk vinden, sowieso omdat hij achter haar staat, maar ook omdat het een volwassen kerel is.
Maar dit filmpje laat imo geen Marco zien die over de scheef gaat, hij is hier wel erg van het aanraken, maar dat zijn zoveel mensen.
Wetende nu van de aanklacht snap ik wel dat mensen gaan denken bij dit filmpje 'zie je wel, hartstikke schuldig'.
“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
pi_202716807
De manier van ‘benaderen’ doet me een beetje denken aan al die foto’s en filmpjes die de ronde doen over “creepy” Joe Biden..😏
pi_202716819
Het zal ook niet seksueel bedoeld zijn, de kans is heel groot dat Marco zich van geen kwaad bewust is en het allemaal alleen maar gezellig vindt. Lekker met iedereen knuffelen en alles moet maar kunnen daar op die barbecue. Maar hij beseft niet dat hij grenzen overgaat, zeker in de positie die hij heeft.

Wat ik me dan wel afvraag is hoe het precies zit met de aanklacht(en) tegen hem. We kunnen op dit soort filmpjes allemaal zien dat hij heel vrij en aanrakerig is op een onschuldige bedoelde (!) manier, maar als hij 1 op 1 verder is gegaan en ook aan andere lichaamsdelen heeft gezeten... Dan is het toch weer een heel andere situatie en geen kwestie van teveel gezellige aanhankelijkheid.
Koel en donker bewaren
  maandag 20 december 2021 @ 11:29:24 #24
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_202716880
Er valt natuurlijk ook iets te zeggen over onze ief. Die nu dus dit filmpje deelt als een soort van semi- bewijsmateriaal. Wat een soort van trial by public begint te worden. Fascinerend dit.
pi_202716906
Maar Marco kende dat meisje (en haar moeder/zus van whatever fanclubshizzle) toch al een tijdje, dus ze waren iets intiemer dan 'normaal'?

Edit: Ik had de Spoiler-inhoud van Yvonne nog niet gelezen :)

[ Bericht 38% gewijzigd door Het_Bokje op 20-12-2021 11:34:00 (lezen lul) ]
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')