abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 18 november 2021 @ 13:21:03 #126
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202229557
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:18 schreef Nine. het volgende:
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:

• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
pi_202229899
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
pi_202230398
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:41 schreef ddx het volgende:
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren..
anonieme razernist
pi_202230424
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
anonieme razernist
pi_202232398
quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
speak only if it improves the silence.
pi_202232426
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 18 november 2021 @ 16:34:49 #132
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202232465
quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
  donderdag 18 november 2021 @ 16:39:40 #133
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202232515
En dat is precies wat ik mag aan Italianen, no worries, wij komen er wel uit.
pi_202233045
Carbonara _O_ De zelf gemaakte dan. Pasta cacio e pepe is ook top. Volgens mij dezelfde ingrediënten maar dan zonder het ei en vlees. We hebben uit Italië een hele pecorino meegenomen. En niet duur. Het is vooral de pecorino die dit recept maakt maar dat zit vast niet in de pakjes en potjes.
pi_202233217
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Sodeju :')
anonieme razernist
pi_202233232
quote:
3s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:29 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken.
anonieme razernist
pi_202235875
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
  Trouwste user 2022 donderdag 18 november 2021 @ 21:17:00 #138
7889 tong80
Spleenheup
pi_202236629
Kwade Italianen. Ha ha. Mooi.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202236667
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 20:36 schreef alpeko het volgende:
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes :') :D
pi_202236758
Ik vind het ook een beetje gezeik. Niet helemaal hoor maar ik heb ook weleens gehoord dat het authentiek met Parmezaan was en ik dacht dat Pecorino mijn eigen improvisatie was. Guanciale ja, daar heb ik een slager weleens mee lastig gevallen, maar die gebruikte zijn kinnebakspek liever voor de worst, inmiddels heb ik een slager bij wie ik het kan bestellen. Mooi spek, het mooiste, maar goed gerookt spek kan ook best hoor.

Geen knoflook, geen peterselie? Geen peper? Wordt het daar echt minder lekker van dan? OK, de techniek om het ei romig te krijgen en ook eiwit erbij is interessant en dat ga ik eens proberen, en ik snap dat het voor Nederlanders verleidelijk is om er een dikke roomsaus/bechamel van te maken en dat is nou net niet de bedoeling. Maar eerlijk is eerlijk, een budgetpizzaria hier heeft een carbonara met knoflook, peterselie, een Spaans pepertje achterin de mond en de een of andere room, misschien wel mascarpone. Die is heel lekker maar bij de vorige kok was die echt heerlijk.

En waar hebben we het eigenlijk over wat betreft traditioneel? Het is gewoon begonnen met bacon en eieren van de Amerikaanse bevrijders, en misschien ook wel room of gecondenseerde melk. Ik zeg altijd begin met een gerecht op zijn meest puurs, en pas het dan pas naar wens een beetje aan. Maar je kunt ook overdrijven en doen alsof je pure Italiaan bent terwijl die Italianen het ook allemaal ietsje anders maken en die van hun moeder de enige echte en beste was, al dan niet met een beetje room, zoals die ook spaghetti met tomaten, gehakt en ui saus maakte. Want dat is gewoon lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_202237031
quote:
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.

Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
  donderdag 18 november 2021 @ 21:48:45 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202237191
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 18 november 2021 @ 21:54:25 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202237256
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202238845
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:18 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes :') :D
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen.
pi_202239099
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken)..
anonieme razernist
pi_202239160
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
anonieme razernist
pi_202239352
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
pi_202239979
quote:
9s.gif Op donderdag 18 november 2021 17:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Sodeju :')
Mario modus
pi_202240155
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:41 schreef ddx het volgende:
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
Hij was wel aan de telefoon toch
pi_202240240
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk.

Maar als je denkt dat je "echt" eten uit een pakje haalt is er ook wel iets mis natuurlijk :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')