abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 september 2021 @ 09:29:41 #76
319308 Tink89
To live is to dance
pi_201178333
Als mijn peuter nachtmerries heeft/niet kan slapen, kruip ik vaak even bij haar in bed en vertellen we samen over wat we leuk en minder leuk vonden aan de dag en waar we zin in hebben voor morgen (zij: boterham met gekleurde hagels mama! ik: koffie :D ) en dan vertrek ik weer als ze rustig is en het zelf weer aandurft om te gaan slapen.

Is nu met een baby die naast mij slaapt, wel even puzzelen soms, maar gelukkig is papa bij nachtmerries ook prima.

Mijn nog geen 3-jarige is overigens aan het beginnen met lezen en schrijven. Iemand nog tips daarvoor? Ik push nog, ze vraagt er zelf om en kan nu papa, mama, opa, oma en haar eigen naam ontcijferen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_201178695
quote:
0s.gif Op woensdag 1 september 2021 19:59 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik bleef bij dat soort dagen steeds maar tegen mezelf zeggen " hij kan er niks aan doen, hij overziet het niet, hij kan het niet anders uiten, hij doet het niet expres, het is gericht op de situatie niet op mij" ect ect .


Dat soort dagen zijn gewoon heftig en frustrerend, temperamentvolle kids zijn gewoon pittig :Y
Dat is ook mijn mantra inderdaad :Y

Ben wel blij dat de psz weer begonnen is, wegbrengen blijft een dingetje maar ik heb maar geaccepteerd dat het misschien wel blijvend is :{
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_201179057
Ik ga bij nachtmerries ook voor de tussenweg. In eigen bed geruststellen/troosten en als alles weer oke is zelf slapen. Wanneer dat niet lukt erbij blijven tot L slaapt en als dat te lang duurt of niet wil in bed nemen of op zijn kamer gaan slapen als laatste optie.
pi_201179061
Hier ook regelmatig nachtmerries. Ik ga dan haar kamer in, troost haar en wacht tot ze weer rustig slaapt. In bed nemen doe ik liever niet ivm gewenning en dat het anders straks een gewoonte wordt.
pi_201179159
quote:
3s.gif Op woensdag 1 september 2021 20:49 schreef PKM het volgende:
Lastig he @:NicolasJoy . :* Wij hadden laatst een soortgelijke periode.

Wij zijn er weer een beetje doorheen. Er komt (waarschijnlijk) vanzelf een eind aan. :Y

Ken je het boek over temperamentvolle kinderen al? :s)
Ik heb het boek dacht ik hier wel staan, maar door tijdgebrek nog niet aan toegekomen. :9

Vanochtend ook weer helemaal over de zeik. We zetten muziek aan en begonnen met haar zusje te 'dansen'. Ze wilde niet meedoen; prima. Maar vervolgens werd ze boos dat de muziek aan stond en we aan het dansen waren. Nou, het huis was te klein toen we aangaven dat het nu toch echt even de beurt aan het zusje was en ze even moest wachten tot we klaar waren voordat de muziek uit ging. Volledige meltdown.

Verwacht vandaag wel meer na de afgelopen nacht.. Rond 02u was ze voor het eerst wakker, vervolgens elk half uur en 4:30 volledig wakker. Klaar om de dag te beginnen. *)
pi_201179440
Haha @NicolasJoy Banaan heeft soms zijn beste dagen als hij heel moe is. Hij heeft dan de energie niet meer om de wereld te vernietigen. *)

Ik heb het boek ook nog niet uit, en lees vooral als we er even niet samen uitkomen. Misschien lees ik het wel nooit uit, dan hou ik hoop dat dè oplossing in het boek staat. ;)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_201179665
Ik heb even gechat met het CB. Fijne optie is dat trouwens. Tip 1, minder knuffels in bed en zo prikkels in bed limiteren. Tip 2, één knuffel en haar uitleggen dat als ze wakker wordt ze haar droom tegen de knuffel kan vertellen en de knuffel haar beschermd. Tip 3, een nachtmerriemantra bedenken en die met haar opzeggen en, mijn eigen toevoeging want dat doen we ook als ze overdag emoties heeft, diep inademen en de nachtmerrie heel hard wegblazen een paar keer. Puur om haar een paar keer diep te laten ademhalen. Overdag blazen we denkbeeldige beestjes of pluisjes weg of in elkaars gezicht. Helpt haar goed met verdriet en boosheid. Tip 4 een klein lichtje voor de oriëntatie. Lily heeft nooit een nachtlampje gehad en ik betwijfel of dit het probleem is. Dus als laatste op de probeerlijst.

Tip 5 die ik elders vond is nachtmerriespray om de nachtmerries mee weg te sprayen. Eén met glitters als voorbereiding op de nacht en het voor het slapen gaan meer los te laten en één voor gedurende de nacht.

Verder richten op troosten in bed en coping mechanismen aanleren voor omgaan met angst. Maar ze snapte ook dat ik met 40 weken zwanger soms liever kies voor de simpelste route, kind naast me, zodat ik meteen een knuffel kan geven als ze begint te dromen. Ik zie het niet zitten om bij haar bed te gaan zitten tot ze slaapt. We hebben maandenlang nachtelijke braakuren gehad en ik zie dit zo weer gebeuren als ze doorheeft dat we er gezellig bij blijven. Dan slapen we alsnog allemaal niet en dat is voor nu wel even het hoofddoel.

Wellicht heeft iemand anders nog wat aan de tips.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_201179917
Fijn van de tips Rebubbled! Staan wel interessante dingen tussen.

Hier is het de eerste en soms ook tweede keer troosten en aai over z'n bol en dus weer in eigen bed verder slapen. Bij de tweede of derde keer slaapt papa met hem verder in het logeerbed. Het hangt een beetje van onze eigen vermoeidheid af of dat dus de tweede of derde keer is :P
  donderdag 2 september 2021 @ 11:50:34 #84
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_201180074
Wij proberen Koert niet uit zijn ledikant te halen, maar hem een knuffel te geven (hij hangt dan over de rand van het ledikant). Net zo lang tot hij zelf gaat liggen. Soms heeft hij best lang nodig om rustig genoeg te worden om zelf weer te gaan slapen, 5 minuten ofzo (maar dat voelt best lang). Dan is hij verder wel stil.
Als hij blijft huilen geven we eerst wat drinken en als hij echt overstuur is mag hij op schoot.
In ons bed doen we niet, maar dat is ook omdat bovenstaande voor ons meestal voldoende werkt. Bij 40 weken zwanger zou ik daar ook makkelijker in worden. Al denk ik dat het dan eerder zou gebeuren dat man met hem naar beneden zou gaan.
Laatst hadden we zoiets, had man hem meegenomen naar beneden. Filmpje aangezet. En daarna in de box gelegd om daar te gaan slapen, maar toen zei Koert dat hij weer naar bed wilde dus dat loste zichzelf mooi op :+
pi_201181191
Jeetje, ik had eerlijk gezegd al zo lang niet meegelezen dat ik even snel heb doorgelezen :@

Met Juul gaat het prima, ze is nu 3 jaar en 2 maanden en maakt behoorlijke sprongen in haar ontwikkeling. Vorige week was haar speen kapot en sindsdien slaapt ze zonder terwijl ze er in bed echt mee vergroeid was. Geen centje pijn. Ze wil ook ineens geen luier meer om, het gaat niet bepaald vlekkeloos maar de eerste stap is gezet en ik heb gewoon veel extra onderbroeken gekocht. Ze is wat dat betreft heel anders dan B, die was echt om te kopen en te pushen met stickers en cadeaus. Zij maalt daar totaal niet om.
En de middagslaap is geen regel meer maar uitzondering geworden. In de vakantie hadden we afgesproken per dag te kijken en aangezien ze 's avonds steeds later ging slapen, slaan we hem nu gewoon vaak over. Ze heeft het dan 's middags even lastig maar komt daar redelijk makkelijk doorheen.

Echt....wat een grote dame wordt het zo. Plaatje bij het praatje, in Zweden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over 2 weken start ze met dans en zangles, gewoon voor de lol, ze is gek op dansen en zingen dus het leek ons een leuke combinatie en het is op loopafstand.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 2 september 2021 @ 17:30:32 #86
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_201184207
Hier ook kleintjes die meedoen aan het Nijntje beweegprogramma?
Wij gaan dinsdag eens op een proefles of de kleine t leuk vind.

Heb een broek en shirtje met Nijntje geborduurd om in stijl te blijven ;)
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_201217264
Einde van de vakantie.. Nu dit gevoel zolang mogelijk proberen vast te houden. :9

pi_201221002
Wij schuiven weer een topic op *O* de kapitein is vier geworden :D vandaag feest met overal ballonnen, taart en cadeautjes O+ *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_201223643
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 08:43 schreef littledrummergirl het volgende:
Wij schuiven weer een topic op *O* de kapitein is vier geworden :D vandaag feest met overal ballonnen, taart en cadeautjes O+ *O*
Congrats! :D
pi_201239566
Gefeliciteerd @littledrummergirl *O*

Banaan moest vandaag naar het consultatiebureau. De verpleegkundige was wat direct, dat liep totaal niet. Hij heeft nauwelijks een woord gezegd en wou ook echt geen bruggetje nabouwen. Groei was ook maar zo zo en het prikje natuurlijk huilen.

Dat was zo wel een beetje wat ik verwacht had . :Y
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_201239626
Ldg gefeliciteerd!! *O*

Onze peuter (nog wel) mocht vanochtend voor het eerst oefenen op school. Hij vond het fantastisch en ligt nu uitgeput op de bank een filmpje te kijken O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_201244628
quote:
3s.gif Op maandag 6 september 2021 13:21 schreef PKM het volgende:
Gefeliciteerd @:littledrummergirl *O*

Banaan moest vandaag naar het consultatiebureau. De verpleegkundige was wat direct, dat liep totaal niet. Hij heeft nauwelijks een woord gezegd en wou ook echt geen bruggetje nabouwen. Groei was ook maar zo zo en het prikje natuurlijk huilen.

Dat was zo wel een beetje wat ik verwacht had . :Y
Je brengt het in elk geval wel positief! :9 O+
pi_201256873
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 08:43 schreef littledrummergirl het volgende:
Wij schuiven weer een topic op *O* de kapitein is vier geworden :D vandaag feest met overal ballonnen, taart en cadeautjes O+ *O*
Nog gefeliciteerd met kapitein O+

Bas was vandaag op het kinderdagverblijf, eerder dit jaar liep het totaal niet lekker met hem daar. Veel overstuur, veel huilen, niet lekker in zijn vel zitten. De leidsters hebben hem wat meer in de gaten gehouden en langzaamaan ging het de afgelopen maanden beter. Enige is dat hij daar altijd weigert te praten...
Tot vandaag. Ik geloof dat zijn leidsters en alle kindjes van de groep met een gehoorbeschadiging naar huis zijn gegaan :') . Hij is de afgelopen weken zo belachelijk veel ineens gaan praten vanuit het niets, is continu aan het zingen, boeken zijn geweldig en alles moet benoemt worden. We hebben de hele dag een peuter-nasynchronisatie. _O-
pi_201259363
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 08:43 schreef littledrummergirl het volgende:
Wij schuiven weer een topic op *O* de kapitein is vier geworden :D vandaag feest met overal ballonnen, taart en cadeautjes O+ *O*
Oh nog gefeliciteerd met de kapitein! *O*

NJ, wat een leuke foto van jullie dametje!

PKM, dat klinkt als een denderend bezoekje :o Wel gek, Banaan is jonger dan C maar ik heb nog niks gehoord van het CB voor een afspraak? Zal binnenkort wel eens bellen.

Ik ga morgen alleen met C naar de Efteling O+ Ik duim voor weinig driftbuien en een gezellige dag, het weer is iig veelbelovend en warm :+ Hoop ook dat het niet zo druk is maar dat is altijd ijdele hoop bij dit park :’)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_201271965
Hoe was het @rena ? :)

Deze afspraak hebben we vorig jaar al ingepland. Kan inderdaad geen kwaad om achteraan te zitten. :Y
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_201275365
Peuter zit het Kampioen boekje te 'lezen'. Fiets, auto, auto, auto, mens, bus, man.

Verzameling fancy lampen - hotel
Romantische boulevard in avondlicht - etenwinkel

Heerlijk. *;
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_201275436
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 08:43 schreef littledrummergirl het volgende:
Wij schuiven weer een topic op *O* de kapitein is vier geworden :D vandaag feest met overal ballonnen, taart en cadeautjes O+ *O*
Gefeliciteerd! O+
Protège moi de mes désirs.
pi_201275501
Ldg nog gefeliciteerd! *G*

NJ wat een heerlijk koppie heeft ze toch, ik moet echt altijd glimlachen als je foto's post O+

PKM klinkt niet echt als een fijn bezoekje nee, maar gelukkig weer afgevinkt.
En dat 'lezen' klinkt echt superschattig ja O+

Wij zullen binnenkort ook nog wel een keer naar het cb moeten ja, maar volgens mij ook nog niks gehoord...
Even checken straks.

Was het nog druk rena? En is jullie dame al bezig met school, of nog niet zo?
Pitbull kan echt niet wachten, maar dat komt ook door z'n grote zus natuurlijk (en dat-ie in juli al 'per ongeluk' een keer is gaan kijken :') )

D-e wat goed dat-ie opeens zoveel praat :D best kans dat-ie dan ook beter in z'n vel zit, als hij meer kan uitleggen en benoemen :)
Pitbull heeft dat vooral in de auto heel erg, dat alles becommentarieert moet worden. Man noemt hem altijd onze kleine Olav Mol _O-

Man is vanmorgen met 'm langs de teststraat geweest omdat-ie opeens wel echt heel erg hoestte (terwijl het gisteren alleen nog gesnotter was, dus hij is wel gewoon naar de psz geweest :{ ). Hopelijk snel een negatieve uitslag dus.
De test zelf vond-ie totaal niet erg trouwens, dus da's wel een fijn idee voor als het nog eens nodig is. Het kriebelde alleen volgens hem :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_201277840
quote:
3s.gif Op woensdag 8 september 2021 22:06 schreef PKM het volgende:
Hoe was het @:rena ? :)
We hebben een topdag gehad, ze was erg lief en gezellig, hebben best wat attracties kunnen doen en Max en Moritz was grote favoriet, ze zat hard giechelend naast me. Als het had gemogen had ze ook in de Baron gewild _O- Het kind is een daredevil, heeft ze niet van mij :o De cliché Efteling foto ook gemaakt natuurlijk;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
3s.gif Op donderdag 9 september 2021 10:14 schreef PKM het volgende:
Peuter zit het Kampioen boekje te 'lezen'. Fiets, auto, auto, auto, mens, bus, man.

Verzameling fancy lampen - hotel
Romantische boulevard in avondlicht - etenwinkel

Heerlijk. *;
Mooi hè, hoe de fantasie steeds rijker wordt :Y

Twist, ze heeft het er al geregeld over maar ik weet nog niet of ze daadwerkelijk snapt wat het inhoudt ondanks de rondleiding pas. Als het afscheid nemen dan nog zo rampzalig gaat kan ik me voorbereiden op elke ochtend stress en ellende ;( :+

Hopelijk een negatieve uitslag voor jullie knul inderdaad!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_201277888
Cliché Efteling foto's O+

Klinkt heerlijk @rena!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')