abonnement bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:27:22 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877600
[insert mooie banner]

Hoi. Welkom bij het derde CULinaire nieuwstopic. Er is vaak wel culinair nieuws wat de moeite waard is om te posten, maar niet direct om een topic mee te beginnen. Daarom dit topic :).

Alles wat nieuws is, maar nergens niet echt een plek kan vinden kan je hier kwijt.
- Restaurantnieuws
-Detailhandelnieuws
- Supermarkten
- producten
- enz enz enz zolang er maar link is met CUL.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:28:50 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877623
Petossi van Masterchef-winnaar Bart van Berkel gaat dicht. Wegens persoonlijke en personele omstandigheden. Opvolging is geregeld.

quote:
Jozua Jaring (eigenaar) en Bas Averdijk (maitre sommelier) van het sterrenrestaurant Ratatouille in Haarlem starten samen Brasserie Bruis in het voormalige Petossi.

Jozua Jaring
Jaring was al in gesprek over een andere locatie toen zijn bevriende collega Bart van Berkel aangaf te willen stoppen met Petossi en een koper te zoeken. ‘Dat was even schakelen, maar een vriend help je natuurlijk altijd. We waren snel uit de voorwaarden en per 1 september gaan we bouwen aan Brasserie Bruis’, vertelt Jaring.

De naam ‘Bruis’ staat voor het bruisend concept dat Averdijk en Jaring ervan willen maken. ‘Denk daarbij aan de Klepel, Rijsel of Scheepskameel in Amsterdam, zoiets is er nog niet bij ons in Haarlem. Niet te moeilijk, gewoon lekkere gerechten a la carte met een mooie fles wijn erbij en natuurlijk starten met een glaasje bruisend.’

Averdijk en Jaring zijn allebei voor 50% eigenaar. Het restaurant zal zo’n 50 couverts hebben. Naar een deel van het personeel waaronder een chefkok wordt nog gezocht. Averdijk zal wel als een soort ‘vliegende keep’ een aantal avonden bij de nieuwe zaak (deels) gaan optreden, terwijl Jaring wel de sparringpartner voor de nieuwe chef zal zijn. Opening vanaf oktober.
Misset Horeca
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_200877726
Maar Joshua houdt toch niet op met z'n sterrentent Ratatouille?
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:45:15 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877824
Volgens mij is het een zaak erbij.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_200879340
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:45 schreef borisz het volgende:
Volgens mij is het een zaak erbij.
Ik zal het hem eens vragen als we binnenkort weer een keer bij hem in Ratatouille gaan eten.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 10 september 2021 @ 10:40:58 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_201289594
Chef-kok Felix Alen op 71-jarige leeftijd overleden
https://www.vrt.be/vrtnws(...)-leeftijd-overleden/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_201353759
Restaurant Noma in Kopenhagen van René Redzepi heeft – eindelijk – haar derde ster van Michelin ontvangen.
Het restaurant werd lang gezien als het beste restaurant ter wereld en stond al vier keer bovenaan de prestigieuze lijst van de 50 Best Restaurants. Toch kreeg Noma van Michelin ‘slechts’ twee sterren. Tot nu toe.

‘Het schijnbaar onmogelijk is toch gebeurd’, schrijft het restaurant op Instagram. ‘Voor ons bevestigt dit dat Kopenhagen een van beste restaurantsteden ter wereld is.’



Michelin presenteerde maandag 13 september haar Nordic Guide. Daarin staat Noma voor het eerst met drie sterren genoteerd. Ook krijgt het restaurant – net als driesterrenrestaurant Maaemo in Oslo – een groene ster voor de inzet voor duurzame gastronomie.

‘Ik ben met stomheid geslagen’, zei René Redzepi, mede-eigenaar en chef-kok van Noma, bij de bekendmaking. ‘Ik ben oprecht volledig verrast en ik voel iets wat ik nooit eerder heb gevoeld. Dit is de beloning voor 14 jaar wachten. We hadden geduld, maar op een bepaald punt dachten we dat het misschien nooit zou gebeuren.’

Noma opende in 2003 de deuren en kreeg in 2005 de eerste ster van Michelin, in 2007 gevolgd door de tweede ster.
In 2010, 2011, 2012 en 2014 werd Noma door Restaurant Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld met een eerste plek in de prestigieuze World’s 50 Best Restaurants.

In 2016 kreeg voor het eerst een restaurant in Scandinavië drie sterren, maar die eer was weggelegd voor Maeemo in Oslo en voor stadsgenoot van Noma Geranium.

Datzelfde jaar sloot Redzepi tijdelijk de deuren van Noma (en veilde het interieur) om eind 2017 op een andere plek in Kopenhagen Noma 2.0 te openen. Dat restaurant kreeg begin 2019 meteen weer twee sterren van Michelin. Nu is daar eindelijk ook die felbegeerde derde ster bij.

In de huidige ranglijst van World’s 50 Best Restaurants (ook wel bekend als de St. Pellegrinolijst, naar de hoofdsponsor) staat Noma op plek twee, achter het Franse Mirazur. In 2020 werd René Redzepi uitgeroepen tot beste chef ter wereld bij de Best Chef Awards. Hiermee lijkt de status van allerbeste restaurant ter wereld weer binnen handbereik.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:01:45 #8
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354031
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 september 2021 14:41 schreef golfer het volgende:
Restaurant Noma in Kopenhagen van René Redzepi heeft – eindelijk – haar derde ster van Michelin ontvangen.
Het restaurant werd lang gezien als het beste restaurant ter wereld en stond al vier keer bovenaan de prestigieuze lijst van de 50 Best Restaurants. Toch kreeg Noma van Michelin ‘slechts’ twee sterren. Tot nu toe.

‘Het schijnbaar onmogelijk is toch gebeurd’, schrijft het restaurant op Instagram. ‘Voor ons bevestigt dit dat Kopenhagen een van beste restaurantsteden ter wereld is.’

[ afbeelding ]

Michelin presenteerde maandag 13 september haar Nordic Guide. Daarin staat Noma voor het eerst met drie sterren genoteerd. Ook krijgt het restaurant – net als driesterrenrestaurant Maaemo in Oslo – een groene ster voor de inzet voor duurzame gastronomie.

‘Ik ben met stomheid geslagen’, zei René Redzepi, mede-eigenaar en chef-kok van Noma, bij de bekendmaking. ‘Ik ben oprecht volledig verrast en ik voel iets wat ik nooit eerder heb gevoeld. Dit is de beloning voor 14 jaar wachten. We hadden geduld, maar op een bepaald punt dachten we dat het misschien nooit zou gebeuren.’

Noma opende in 2003 de deuren en kreeg in 2005 de eerste ster van Michelin, in 2007 gevolgd door de tweede ster.
In 2010, 2011, 2012 en 2014 werd Noma door Restaurant Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld met een eerste plek in de prestigieuze World’s 50 Best Restaurants.

In 2016 kreeg voor het eerst een restaurant in Scandinavië drie sterren, maar die eer was weggelegd voor Maeemo in Oslo en voor stadsgenoot van Noma Geranium.

Datzelfde jaar sloot Redzepi tijdelijk de deuren van Noma (en veilde het interieur) om eind 2017 op een andere plek in Kopenhagen Noma 2.0 te openen. Dat restaurant kreeg begin 2019 meteen weer twee sterren van Michelin. Nu is daar eindelijk ook die felbegeerde derde ster bij.

In de huidige ranglijst van World’s 50 Best Restaurants (ook wel bekend als de St. Pellegrinolijst, naar de hoofdsponsor) staat Noma op plek twee, achter het Franse Mirazur. In 2020 werd René Redzepi uitgeroepen tot beste chef ter wereld bij de Best Chef Awards. Hiermee lijkt de status van allerbeste restaurant ter wereld weer binnen handbereik.
Dat Michelin kan je toch steeds minder serieus nemen, sterren toevoegen als Restaurants nauwelijks open zijn geweest
pi_201354537
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:01 schreef Tarado het volgende:

Dat Michelin kan je toch steeds minder serieus nemen, sterren toevoegen als Restaurants nauwelijks open zijn geweest
Als ik ergens 2 of 3x geweest ben heb ik genoeg gezien en gegeten om een oordeel te kunnen vellen.
Waarom zou een getrainde Michelin-proever dat niet ook kunnen?
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:33:46 #10
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354608
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:28 schreef golfer het volgende:

[..]
Als ik ergens 2 of 3x geweest ben heb ik genoeg gezien en gegeten om een oordeel te kunnen vellen.
Waarom zou een getrainde Michelin-proever dat niet ook kunnen?
Ze zijn echt wel goed genoeg maar om nu een ster erbij te geven (na 14 jaar) terwijl ze pas in juni weer open zijn slaat nergens op.
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:42:55 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201354723
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:33 schreef Tarado het volgende:


Ze zijn echt wel goed genoeg maar om nu een ster erbij te geven (na 14 jaar) terwijl ze pas in juni weer open zijn slaat nergens op.
Ik neem aan dat ze hun bezoekervaringen van voorgaande bezoeken van voor de lockdown ook laten meewegen.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:44:25 #12
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354740
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik neem aan dat ze hun bezoekervaringen van voorgaande bezoeken van voor de lockdown ook laten meewegen.
hoe dan ook, stond al op de bucket list, zal er niet goedkoper op worden :)
  vrijdag 24 september 2021 @ 11:58:00 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201496040
Tien Nederlandse chefs staan in de top 100 van The Best Chef Awards.

De bekendmaking van de jaarlijkse lijst van The Best Chef Awards met daarop de honderd beste chefs wereldwijd, vond dit jaar plaats in Amsterdam. De ranglijst wordt samengesteld door de chefs zelf. Zij beoordelen elkaar op basis van persoonlijkheid, talent, ervaring en groei.

Dabid Muñoz van DiverXo uit Madrid voert de lijst aan. Voor tien Nederlandse chefs is er een plek bij de beste honderd. Het hoogst genoteerd is Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, de driesterrenchef staat op positie 13.

De andere Nederlanders in de lijst zijn: Nick Bril van The Jane in Antwerpen (40), Joris Bijdendijk van Rijks in Amsterdam (46), Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen (58), Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam (64), Syrco Bakker van Pure C in Cadzand (66), Jacob Jan Boerma (67), Sidney Schutte van Spectrum in Amsterdam (80), Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl (95) en Jan Sobecki (99) van Tribeca in Heeze.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 september 2021 @ 14:21:28 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201551848
Bron: Misset Horeca.

Michelin gaat iedere maand restaurants publiceren uit nieuwe selectie.

Michelin gaat elke derde woensdag van de maand Nederlandse restaurants bekendmaken die nieuw in de selectie zijn opgenomen. De eerste keer is woensdag 20 oktober. Ook maakt Michelin bekend dat de lijst in de toekomst enkel nog digitaal zal verschijnen.

De Michelingids gaat iedere maand enkele nieuwe adressen publiceren, die door de Michelin-inspecteurs zijn geselecteerd. Eventuele Bib Gourmands en sterren worden daarbij niet vermeld, die worden tijdens de bekende ceremonie bekendgemaakt.
De presentatie van de Michelingids zal dit jaar in Nederland in maart 2022 gebeuren.

Geïnteresseerden kunnen de nieuw ingeschreven restaurants zowel op de website van Michelin als de app ontdekken. De nieuw gepubliceerde restaurants zijn te herkennen aan het ‘nieuw’ symbool. De restaurants zullen ook uitgebreider gepresenteerd worden in maandelijkse artikelen op de website.

Michelin geeft aan dat het wel mogelijk is dat onder de nieuwe restaurants die maandelijks worden voorgesteld, zaken zitten die later bekroond worden met bijvoorbeeld een Michelinster.

De Michelingids Nederland zal in de toekomst niet meer in print verschijnen. De befaamde rode gids is niet meer in de papieren versie
. De gids is in 2021 voor het eerst volledig en enkel in digitaal formaat gepubliceerd. ‘Dat blijft ook zo. Op die manier zorgen we ervoor dat we de steeds veranderende restaurantscene nog beter kunnen weergeven’, aldus Michelin.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen, is tevreden met deze aankondiging van live updates:
‘Door nieuwe toevoegingen te onthullen die onze inspecteurs in de loop van het jaar hebben gedaan, versterken we nog meer de band die ons bindt met liefhebbers van lekker eten.
In een periode die nog steeds erg ingewikkeld is en waarin de restaurantbranche geconfronteerd blijft worden met ongekende uitdagingen en onzekerheden, hopen we dat deze regelmatige onthullingen en updates kansen bieden om het vak in de schijnwerpers te zetten. We nodigen iedereen ook uit om de restaurants in hun omgeving te ontdekken en te steunen.’
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 oktober 2021 @ 00:03:39 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201654151
Het Deense restaurant Noma is opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Het restaurant in Kopenhagen staat bovenaan de lijst van World's 50 Best Restaurants, blijkt vanavond tijdens de uitreiking in Antwerpen.

Het Zwolse restaurant De Librije stond twee jaar geleden op de 46ste plaats, maar dit jaar heeft geen enkel Nederlands restaurant de lijst gehaald. De uitreiking vond vorig jaar door de coronapandemie niet plaats.

Noma stond vier keer eerder bovenaan de lijst en neemt deze keer het stokje over van het Franse restaurant Mirazur. Door een nieuwe regel staat dat restaurant dit jaar niet opnieuw op de lijst; winnaars mogen niet meer deelnemen aan de volgende edities. Noma mocht dat wel, omdat het restaurant is verhuisd naar een nieuwe locatie.

De lijst wordt samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Zij roemen Noma omdat het eten "nooit hetzelfde is" en er verrassende ingrediënten worden gebruikt. Zo serveert het restaurant een "baanbrekende" shoarma gemaakt van knolselderij en een gerecht van de poot, hersens en hart van een eend, waarbij ook een veer en snavel worden geserveerd.

De top 10:

Noma - Kopenhagen, Denemarken
Geranium - Kopenhagen, Denemarken
Asador Etxebarri - Atxondo, Spanje
Central - Lima, Peru
Disfrutar - Barcelona, Spanje
Frantzén - Stockholm, Zweden
Maido - Lima, Peru
Odette - Singapore
Pujol - Mexico-Stad, Mexico
The Chairman - Hongkong, China
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 december 2021 @ 16:20:39 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202720573
Niet helemaal alleen CULnieuws maar toch maar hier.

Roberto Payer verlaat Hilton na 52 jaar

Roberto Payer treedt per 1 januari 2022 terug als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van Hilton. Na een loopbaan van meer dan 52 jaar beëindigt Payer nu zijn uitzonderlijk lange dienstverband met Hilton. Hij blijft echter als zelfstandig consultant verbonden aan de wereldwijde concern.

Bij Waldorf Astoria Amsterdam neemt Katharina Schlaipfer, afkomstig van Conrad Algarve, Portugal de functie van Roberto Payer als general manager over.

In zijn 52-jarige loopbaan heeft hoteldirecteur Payer veel zien veranderen maar, zegt hij: ‘Everything changes to remain the same’. De basis is een goed bed, schone lakens, lekker eten en drinken en goed bediend worden. Ondanks alle innovaties, digitalisering en de verworvenheden van deze tijd, blijft de ‘power of the human touch’ het belangrijkste.’

Roberto Payer (Cordenons Italië,1950) startte zijn loopbaan bij Hilton als jonge twintiger in de jaren 70. Binnen het concern groeide hij volgens Hilton uit tot een van de meest succesvolle hoteliers ter wereld. ‘Hij heeft veel ontwikkelingen in gang gezet, voelde telkens de tijdgeest aan en wist op de juiste momenten te anticiperen op veranderingen. Hij schroomde daarbij niet om onorthodoxe maatregelen te nemen en risico’s aan te gaan in de overtuiging dat het ‘zijn’ hotel ten goede zou komen’, aldus de keten in een verklaring.

Zo gooide Roberto Payer begin jaren 90 het roer om en zette hij een koers uit waarbij door middel van culturele activiteiten nieuwe én terugkerende (buurt)bezoekers het hotel en zijn voorzieningen opnieuw wisten te waarderen. Zijn credo ‘dicht bij jezelf blijven’ vertaalde zich in het Italiaanse restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam, waar Payer tot op de dag van vandaag zijn persoonlijke stempel zet.

Onderscheidingen
In de jaren 10 stond hij aan de wieg van de plannen voor het Waldorf Astoria Amsterdam. Een volgens Hilton uniek project ‘met een voor Nederland ongekende nieuwe vorm van topluxe in de hotellerie’. De opening van het hotel in mei 2014 beschouwt hij als kroon op zijn werk.


Voor zijn verdiensten voor Hilton en voor de gastvrijheidsindustrie wereldwijd en in Amsterdam is Roberto Payer meermalen onderscheiden. In januari 1995 werd hij uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca Manager van het Jaar. Tijdens zijn 40-jarig jubileum bij Hilton in 2009 kreeg hij de Frans Banninck Cocq Penning van de Burgemeester van Amsterdam, voor zijn verdiensten aan de stad Amsterdam. De Italiaanse President Napolitano bevorderde Payer in 2012 van Commendatore tot Grande Ufficiale (grootofficier), de hoogste orde van de ‘Ordine della Stella d’Italia.’


In 2017 is hij genomineerd als ‘General Manager of the Year’ door Virtuoso, de vereniging die de top van de wereldwijde reis- en hotelwereld vertegenwoordigt. Het hoogtepunt voor hemzelf was de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten als hotelier met een meer dan 50-jarige loopbaan bij Hilton en voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties.
Poef.....gone! ©golfer
pi_202928730
En weer een grote naam die vcerterkt:

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en succesvol chefs-duo vormde in de keuken van Ciel Bleu, gaat verder als Executive Chef & Manager. Dit heeft Michiel Roelfsema, algemeen directeur van Hotel Okura Amsterdam, bekendgemaakt.



Na bijna 20 jaar als Executive Chef & Manager is Kokmeijer toe aan een nieuwe culinaire uitdaging. Hij wil graag een rol blijven spelen in de Nederlandse gastronomie. De komende tijd bezint hij zich op nieuwe kansen en mogelijkheden binnen zijn culinaire loopbaan.

Kokmeijer en Speelman hebben vanaf hun aanstelling bij Hotel Okura Amsterdam in 2003 vele culinaire successen gevierd. In 2005 kregen zij hun eerste Michelinster toegekend en in 2007 de felbegeerde tweede. Daarnaast behaalden ze jaarlijks terugkerend hoge noteringen in de (inter- )nationale restaurantgidsen. Kokmeijer behaalde in 2008 zijn SVH Meesterkok-titel en werd in 2019 uitgeroepen tot Chef van het jaar door Gault & Millau. Het chefs-duo Kokmeijer-Speelman is altijd op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht geweest.

Kenmerkend voor de kracht en het succes van de chefs zijn de vele oud-medewerkers die na hun opleiding in Ciel Bleu een bloeiende carrière hebben opgebouwd. Kokmeijer is een chef en leermeester in hart en nieren. Hij ziet zijn werk in de keuken niet als een vak, maar als een levensstijl, met een grote verantwoordelijkheid naar de volgende generatie.

Onno Kokmeijer: "Ik ben trots op mijn tijd in Ciel Bleu en op het team en kijk met veel plezier terug naar een hele belangrijke periode in mijn carriere. De samenwerking met Arjan was uniek in alle opzichten, hij is als mijn broer. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het succes van Ciel Bleu voortzet. Ook ben ik dankbaar voor de steun die Hotel Okura Amsterdam en het team van Ciel Bleu mij hebben gegeven. Ik zie uit naar de nieuwe avonturen en uitdagingen die mij te wachten staan."

Arjan Speelman: "Onno is mijn mentor en we zijn als familie. Samen hebben we heel veel meegemaakt en als je zo lang als chefsteam hebt gewerkt zal het wennen zijn om vanaf nu aan het roer te staan. Gelukkig heb ik een fantastisch team om mij heen, en samen kijken wij uit naar de volgende fase met Ciel Bleu."

Over Onno Kokmeijer:
Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top. Sinds zijn 17e heeft hij gewerkt bij 'De Twee Schouwtjes', 'De Swaen', 'De Hoefslag', 'De Gieser Wildeman' en 'Karpendoekse Hoeve'. Na de rol van sous-chef bij 'Merlet' vervuld te hebben, maakte hij de overstap naar Ciel Bleu in 2003. De SVH meesterkok is, als onderdeel van het chefs-duo met keukenchef Arjan Speelman, altijd op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht geweest.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 januari 2022 @ 17:44:38 #18
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_203272273
https://www.missethoreca.(...)oor-leiden-101375655
quote:
Iers franchiseconcept Freshly Chopped naar Nederland; primeur voor Leiden
Leiden krijgt in het eerste kwartaal van dit jaar de eerste Nederlandse vestiging van Freshly Chopped. In dit fastserviceconcept uit Ierland draait het om sla en salades, verse groenten, dressings en toppings, die worden geserveerd in een bowl, als sandwich of in een wrap. Masterfranchiser is Fresh Food Fast Company.


Eigenaar Hans Wingender van Fresh Food Fast Company heeft ruim twintig jaar ervaring in de fastservice. ‘Ik ben verantwoordelijk geweest voor de groei van KFC in Noord-Europa, maar heb er op een gegeven moment voor gekozen voor mezelf te beginnen en op zoek te gaan naar een relevant merk dat ik zou kunnen introduceren in in ieder geval Nederland.’

Lees ook
Saladebar Sla wil verder groeien en zoekt franchisenemers
In de komende jaren willen de ondernemers Jop en Nina het aantal vestigingen sterk uitbreiden binnen Europa, met als start de zoektocht naar franchisenemers door heel Nederland.

‘Next level fastfood’
Dat merk is Freshly Chopped geworden. ‘Opgericht in Ierland en voor mij next level op het gebied van fastfood’, aldus Wingender. ‘Het is de gezonde tak van fast service en heel relevant. Het voldoet aan de wensen van de consument. Die wil weten of het product en de omgeving veilig zijn, waar de producten vandaan komen en er op ieder moment van de dag snel toegang tot hebben.’

Geen suikers en e-nummers
Een ander sterk punt is volgens Wingerder de beleving. ‘Door het choppen van de salades, daar komt de naam vandaan, is er veel te zien en te ruiken. Het interieur krijgt frisse kleuren die de versheid benadrukken en we maken het warm en gezellig.’

Gasten kiezen zelf hoe ze hun bestelling willen. ‘Basis zijn de salades, die je naar eigen wens aanvult met een verscheidenheid aan toppings. We serveren ze in een bowl of een wrap, of als sandwich bijvoorbeeld. Verder op het menu smoothies en andere gezonde dranken zonder suikers en e-nummers. Frisdrank staat dus niet op de kaart.’

Ambities in zes landen
Fresh Food Fast Company heeft als masterfranchiser de rechten gekocht voor de opening van vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zweden. ‘We beginnen op de Stationsweg in Leiden, waar eind februari of begin maart de eerste locatie opent. We kunnen nog geen startdatum noemen, omdat we afhankelijk zijn van de leveringen en dat is door corona allemaal flink vertraagd.’

Wingerder noemt Leiden een perfecte locatie om te starten. ‘Het is vlakbij het station, er passeren veel fietsers, op loopafstand werken 18.000 mensen en 100.000 mensen wonen op vijf minuten fietsen met een elektrische fiets. Het zal ons veel inzichten opleveren als het gaat om toekomstige locaties.’

Drie company stores
Over die uitbreiding gesproken: voor de zomer zijn er drie company stores en daarna wil Fresh Food Fast Company uitbreiden door middel van franchising. ‘Het is een franchiseformule, maar de eerste drie locaties exploiteren we in eigen beheer. Met uiteindelijk internationale uitbreiding als doelstelling.’
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 mei 2022 @ 18:51:21 #19
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204617970
quote:
Jopen, Nederlands grootste onafhankelijke craft brouwerij, komt met een eigen horecaconcept. Samen met TBMarkus, een van de partijen achter onder andere Mooie Boules, wil het biermerk plekken creëren waar craft bier en craft culture een podium krijgen. In 2026 willen zij samen tien grote locaties geopend hebben in de top 10 grote steden van Nederland. De horecagelegenheden moeten toegankelijk worden voor een breed publiek en een sterke lokale voetafdruk krijgen. De partijen zijn al in gesprek met een aantal locaties maar staan open voor nieuwe suggesties. Jopen wil dit jaar nog de eerste realiseren.

Experimenteren en nieuwe smaken
Ieder jaar brouwt Jopen tientallen nieuwe bieren, die soms in exclusieve oplages worden gemaakt. De biermaker startte ooit in de ‘Jopenkerk’ in Haarlem. Hoewel dit altijd het kloppende hart zal blijven, wil het bedrijf nu een volgende stap zetten. Als aanvoerder van de Nederlandse craft brouwers, heeft Jopen zich ten doel gesteld ‘craft culture’ aan te jagen en mensen te inspireren om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen. De tien nieuwe locaties geven letterlijk een nieuwe dimensie aan deze missie.

Lokale elementen
Het nieuwe horecaconcept weerspiegelt Jopen’s nieuwsgierige DNA en voorliefde voor uitgesproken smaak: naast talloze bieren (ook van lokale en internationale spelers), is er volop ruimte voor vertier, eten, dansen, kunst en optredens. De gelegenheden worden ruim opgezet en krijgen vernieuwende elementen, waar beleving en het ontdekken van nieuwe smaken centraal staan. Alle locaties krijgen hetzelfde basisconcept, maar hebben daarnaast ook een eigen, lokaal gezicht. Zo zal er eten uit de buurt op het menu staan en worden lokale artiesten geboekt.

Na een eerste verkennende periode gaan Jopen en TBMarkus samen deze ambitie realiseren. Lydian Zoetman, commercieel directeur van Jopen: “Voor Jopen is geen idee, smaak, ingrediënt of brouwmethode te gek. We hebben een biertje voor iedereen, of je nou op zoek bent naar een verrassend pils of juist de meest gefreakte smaak. Onze nieuwe locaties zullen daarom volledig gericht worden op de persoonlijke ervaring die hoort bij craft bier. We willen plekken creëren waar mensen een kant van zichzelf ontdekken die ze nog niet kenden.”

Boudewijn Siliakus, TBMarkus: “Horeca draait om mensen gelukkig maken. Dit nieuwe concept heeft alles in zich om precies dat te doen, met goed eten, nieuwe ervaringen en natuurlijk het lekkerste bier. We kijken er enorm naar uit om deze plekken de komende jaren in heel Nederland op te zetten.”

Locaties
De craft brouwer wil dit jaar de eerste gelegenheid openen en is al in gesprek met de eerste locaties. Daarnaast zoekt het nog een aantal andere geschikte plekken. Deze moeten in ieder geval voldoen aan een aantal basiseisen: gelegen in een van de top 10 grote Nederlandse steden, een oppervlakte minimaal 500 vierkante meter, een hoog plafond, terrasvergunning en ligging op een A-locatie of in een opkomende wijk met een ‘rafelrand’. Jopen roept pandeigenaren en andere partijen die zulke locaties kennen op om zich bij de bierbrouwer te melden.
https://www.decafekrant.nl/jopen-komt-met-eigen-horecaconcept
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 3 mei 2022 @ 18:56:46 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204618036
Jopen _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 juni 2022 @ 15:38:01 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205057769
https://www.missethoreca.(...)lantaardige-biefstuk
Wel account aanmaken voor drie artikelen per maand.

De samenvatting
quote:
Formulenieuws - Loetje’s Biefstuk Bali 0.0. is de naam van de plantaardige biefstuk, die restaurantketen Loetje vanaf woensdag op de kaart heeft staan. De plantaardige variant wordt vooralsnog alleen geserveerd in een vijftal restaurants: Amsterdam Zuidas, Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam centrum en Eindhoven. Maar voor het einde van het jaar zal de plantaardige biefstuk in alle Loetje-restaurants beschikbaar zijn.

Biefstuk Bali 0.0 is gemaakt van New Meat van Redefine Meat een plantaardig product dat grote gelijkenis vertoont met echte biefstuk. Volgens Sandra van Halderen, CEO van Restaurant Company Europe (RCE) waartoe Loetje behoort, komt de plantaardige biefstuk dichtbij de biefstuk waarom de keten zo bekend is. Zowel in structuur, smaak en geur. Met de introductie van de plantaardige variant kunnen nu ook niet vleeseters terecht bij de restaurantketen.
https://www.foodclicks.nl(...)uk-bali-op-de-kaart/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 30 juni 2022 @ 08:45:11 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205187021
Al van een paar dagen geleden, maar als vervolg op hierboven
https://www.at5.nl/artike(...)igd-van-de-kwaliteit

Joel Broekaert test de biefstuk uit de printer.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 6 juli 2022 @ 15:05:51 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205255701
Bron: Misset Horeca

Meer fastfoodrestaurants dan restaurants in Nederland.
Fastfood is populair in Nederland. De afgelopen 5 jaar is het aantal fastfoodrestaurants gestegen met 27%. In coronajaar 2021 openden openden 1.320 fastfoodzaken hun deuren (een stijging van 8%).

Snackbars zien we het meest in het straatbeeld, gevolgd door pizzeria’s en grillrooms. Nederland telt nu zelfs meer fastfoodrestaurants dan ‘gewone’ restaurants. De cijfers zijn afkomstig van Bold Data.
Top 5 fastfoodrestaurants Nederland

1 Snackbars
2 Pizzeria’s
3 Grillrooms
4 Burgerrestaurants
5 Kebab zaken

De afgelopen 5 jaar is het aantal eetgelegenheden in Nederland gestegen met 23%: van 29.545 naar 36.210 zaken. Deze groei komt vooral door de toename van het aantal fastfoodrestaurants* in Nederland. Er kwamen in 5 jaar 3.895 fastfoodzaken bij. Het aantal ‘gewone’ restaurants steeg met 2.770 nieuwe zaken.

Op dit moment is het aantal fastfoodzaken in Nederland groter dan het aantal reguliere restaurants. De kentering begon in 2020. Toen telde Nederland voor het eerst meer fastfoodrestaurants dan gewone restaurants. Meer dan de helft van alle eetgelegenheden in Nederland is een fastfoodrestaurant (51%).

De meeste nieuwe fastfoodrestaurants (een groei van 40%) zien we in Flevoland. Ook steeg in deze provincie het aantal restaurants het hardst (groei van 24%). In Zuid-Holland vind je de meeste fastfoodrestaurants (3.825). Drenthe telt er slechts 410. Voor de meeste reguliere restaurants moet je in Noord-Holland zijn. In Amsterdam vind je meer gewone restaurants: namelijk 2.520 restaurants ten opzichte van 2.055 fastfoodrestaurants.

• Onder fastfood vallen alle restaurants voor directe consumptie van kleine eetwaren zoals snackbars, frietkramen, grillrooms en afhaalrestaurants.
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')