abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:27:22 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877600
[insert mooie banner]

Hoi. Welkom bij het derde CULinaire nieuwstopic. Er is vaak wel culinair nieuws wat de moeite waard is om te posten, maar niet direct om een topic mee te beginnen. Daarom dit topic :).

Alles wat nieuws is, maar nergens niet echt een plek kan vinden kan je hier kwijt.
- Restaurantnieuws
-Detailhandelnieuws
- Supermarkten
- producten
- enz enz enz zolang er maar link is met CUL.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:28:50 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877623
Petossi van Masterchef-winnaar Bart van Berkel gaat dicht. Wegens persoonlijke en personele omstandigheden. Opvolging is geregeld.

quote:
Jozua Jaring (eigenaar) en Bas Averdijk (maitre sommelier) van het sterrenrestaurant Ratatouille in Haarlem starten samen Brasserie Bruis in het voormalige Petossi.

Jozua Jaring
Jaring was al in gesprek over een andere locatie toen zijn bevriende collega Bart van Berkel aangaf te willen stoppen met Petossi en een koper te zoeken. ‘Dat was even schakelen, maar een vriend help je natuurlijk altijd. We waren snel uit de voorwaarden en per 1 september gaan we bouwen aan Brasserie Bruis’, vertelt Jaring.

De naam ‘Bruis’ staat voor het bruisend concept dat Averdijk en Jaring ervan willen maken. ‘Denk daarbij aan de Klepel, Rijsel of Scheepskameel in Amsterdam, zoiets is er nog niet bij ons in Haarlem. Niet te moeilijk, gewoon lekkere gerechten a la carte met een mooie fles wijn erbij en natuurlijk starten met een glaasje bruisend.’

Averdijk en Jaring zijn allebei voor 50% eigenaar. Het restaurant zal zo’n 50 couverts hebben. Naar een deel van het personeel waaronder een chefkok wordt nog gezocht. Averdijk zal wel als een soort ‘vliegende keep’ een aantal avonden bij de nieuwe zaak (deels) gaan optreden, terwijl Jaring wel de sparringpartner voor de nieuwe chef zal zijn. Opening vanaf oktober.
Misset Horeca
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_200877726
Maar Joshua houdt toch niet op met z'n sterrentent Ratatouille?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 augustus 2021 @ 15:45:15 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_200877824
Volgens mij is het een zaak erbij.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_200879340
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 15:45 schreef borisz het volgende:
Volgens mij is het een zaak erbij.
Ik zal het hem eens vragen als we binnenkort weer een keer bij hem in Ratatouille gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 10 september 2021 @ 10:40:58 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_201289594
Chef-kok Felix Alen op 71-jarige leeftijd overleden
https://www.vrt.be/vrtnws(...)-leeftijd-overleden/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_201353759
Restaurant Noma in Kopenhagen van René Redzepi heeft – eindelijk – haar derde ster van Michelin ontvangen.
Het restaurant werd lang gezien als het beste restaurant ter wereld en stond al vier keer bovenaan de prestigieuze lijst van de 50 Best Restaurants. Toch kreeg Noma van Michelin ‘slechts’ twee sterren. Tot nu toe.

‘Het schijnbaar onmogelijk is toch gebeurd’, schrijft het restaurant op Instagram. ‘Voor ons bevestigt dit dat Kopenhagen een van beste restaurantsteden ter wereld is.’



Michelin presenteerde maandag 13 september haar Nordic Guide. Daarin staat Noma voor het eerst met drie sterren genoteerd. Ook krijgt het restaurant – net als driesterrenrestaurant Maaemo in Oslo – een groene ster voor de inzet voor duurzame gastronomie.

‘Ik ben met stomheid geslagen’, zei René Redzepi, mede-eigenaar en chef-kok van Noma, bij de bekendmaking. ‘Ik ben oprecht volledig verrast en ik voel iets wat ik nooit eerder heb gevoeld. Dit is de beloning voor 14 jaar wachten. We hadden geduld, maar op een bepaald punt dachten we dat het misschien nooit zou gebeuren.’

Noma opende in 2003 de deuren en kreeg in 2005 de eerste ster van Michelin, in 2007 gevolgd door de tweede ster.
In 2010, 2011, 2012 en 2014 werd Noma door Restaurant Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld met een eerste plek in de prestigieuze World’s 50 Best Restaurants.

In 2016 kreeg voor het eerst een restaurant in Scandinavië drie sterren, maar die eer was weggelegd voor Maeemo in Oslo en voor stadsgenoot van Noma Geranium.

Datzelfde jaar sloot Redzepi tijdelijk de deuren van Noma (en veilde het interieur) om eind 2017 op een andere plek in Kopenhagen Noma 2.0 te openen. Dat restaurant kreeg begin 2019 meteen weer twee sterren van Michelin. Nu is daar eindelijk ook die felbegeerde derde ster bij.

In de huidige ranglijst van World’s 50 Best Restaurants (ook wel bekend als de St. Pellegrinolijst, naar de hoofdsponsor) staat Noma op plek twee, achter het Franse Mirazur. In 2020 werd René Redzepi uitgeroepen tot beste chef ter wereld bij de Best Chef Awards. Hiermee lijkt de status van allerbeste restaurant ter wereld weer binnen handbereik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:01:45 #8
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354031
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 september 2021 14:41 schreef golfer het volgende:
Restaurant Noma in Kopenhagen van René Redzepi heeft – eindelijk – haar derde ster van Michelin ontvangen.
Het restaurant werd lang gezien als het beste restaurant ter wereld en stond al vier keer bovenaan de prestigieuze lijst van de 50 Best Restaurants. Toch kreeg Noma van Michelin ‘slechts’ twee sterren. Tot nu toe.

‘Het schijnbaar onmogelijk is toch gebeurd’, schrijft het restaurant op Instagram. ‘Voor ons bevestigt dit dat Kopenhagen een van beste restaurantsteden ter wereld is.’

[ afbeelding ]

Michelin presenteerde maandag 13 september haar Nordic Guide. Daarin staat Noma voor het eerst met drie sterren genoteerd. Ook krijgt het restaurant – net als driesterrenrestaurant Maaemo in Oslo – een groene ster voor de inzet voor duurzame gastronomie.

‘Ik ben met stomheid geslagen’, zei René Redzepi, mede-eigenaar en chef-kok van Noma, bij de bekendmaking. ‘Ik ben oprecht volledig verrast en ik voel iets wat ik nooit eerder heb gevoeld. Dit is de beloning voor 14 jaar wachten. We hadden geduld, maar op een bepaald punt dachten we dat het misschien nooit zou gebeuren.’

Noma opende in 2003 de deuren en kreeg in 2005 de eerste ster van Michelin, in 2007 gevolgd door de tweede ster.
In 2010, 2011, 2012 en 2014 werd Noma door Restaurant Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld met een eerste plek in de prestigieuze World’s 50 Best Restaurants.

In 2016 kreeg voor het eerst een restaurant in Scandinavië drie sterren, maar die eer was weggelegd voor Maeemo in Oslo en voor stadsgenoot van Noma Geranium.

Datzelfde jaar sloot Redzepi tijdelijk de deuren van Noma (en veilde het interieur) om eind 2017 op een andere plek in Kopenhagen Noma 2.0 te openen. Dat restaurant kreeg begin 2019 meteen weer twee sterren van Michelin. Nu is daar eindelijk ook die felbegeerde derde ster bij.

In de huidige ranglijst van World’s 50 Best Restaurants (ook wel bekend als de St. Pellegrinolijst, naar de hoofdsponsor) staat Noma op plek twee, achter het Franse Mirazur. In 2020 werd René Redzepi uitgeroepen tot beste chef ter wereld bij de Best Chef Awards. Hiermee lijkt de status van allerbeste restaurant ter wereld weer binnen handbereik.
Dat Michelin kan je toch steeds minder serieus nemen, sterren toevoegen als Restaurants nauwelijks open zijn geweest
pi_201354537
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:01 schreef Tarado het volgende:

Dat Michelin kan je toch steeds minder serieus nemen, sterren toevoegen als Restaurants nauwelijks open zijn geweest
Als ik ergens 2 of 3x geweest ben heb ik genoeg gezien en gegeten om een oordeel te kunnen vellen.
Waarom zou een getrainde Michelin-proever dat niet ook kunnen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:33:46 #10
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354608
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:28 schreef golfer het volgende:

[..]
Als ik ergens 2 of 3x geweest ben heb ik genoeg gezien en gegeten om een oordeel te kunnen vellen.
Waarom zou een getrainde Michelin-proever dat niet ook kunnen?
Ze zijn echt wel goed genoeg maar om nu een ster erbij te geven (na 14 jaar) terwijl ze pas in juni weer open zijn slaat nergens op.
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:42:55 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201354723
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:33 schreef Tarado het volgende:


Ze zijn echt wel goed genoeg maar om nu een ster erbij te geven (na 14 jaar) terwijl ze pas in juni weer open zijn slaat nergens op.
Ik neem aan dat ze hun bezoekervaringen van voorgaande bezoeken van voor de lockdown ook laten meewegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 september 2021 @ 15:44:25 #12
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201354740
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 15:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik neem aan dat ze hun bezoekervaringen van voorgaande bezoeken van voor de lockdown ook laten meewegen.
hoe dan ook, stond al op de bucket list, zal er niet goedkoper op worden :)
  vrijdag 24 september 2021 @ 11:58:00 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201496040
Tien Nederlandse chefs staan in de top 100 van The Best Chef Awards.

De bekendmaking van de jaarlijkse lijst van The Best Chef Awards met daarop de honderd beste chefs wereldwijd, vond dit jaar plaats in Amsterdam. De ranglijst wordt samengesteld door de chefs zelf. Zij beoordelen elkaar op basis van persoonlijkheid, talent, ervaring en groei.

Dabid Muñoz van DiverXo uit Madrid voert de lijst aan. Voor tien Nederlandse chefs is er een plek bij de beste honderd. Het hoogst genoteerd is Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, de driesterrenchef staat op positie 13.

De andere Nederlanders in de lijst zijn: Nick Bril van The Jane in Antwerpen (40), Joris Bijdendijk van Rijks in Amsterdam (46), Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen (58), Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam (64), Syrco Bakker van Pure C in Cadzand (66), Jacob Jan Boerma (67), Sidney Schutte van Spectrum in Amsterdam (80), Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl (95) en Jan Sobecki (99) van Tribeca in Heeze.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 september 2021 @ 14:21:28 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201551848
Bron: Misset Horeca.

Michelin gaat iedere maand restaurants publiceren uit nieuwe selectie.

Michelin gaat elke derde woensdag van de maand Nederlandse restaurants bekendmaken die nieuw in de selectie zijn opgenomen. De eerste keer is woensdag 20 oktober. Ook maakt Michelin bekend dat de lijst in de toekomst enkel nog digitaal zal verschijnen.

De Michelingids gaat iedere maand enkele nieuwe adressen publiceren, die door de Michelin-inspecteurs zijn geselecteerd. Eventuele Bib Gourmands en sterren worden daarbij niet vermeld, die worden tijdens de bekende ceremonie bekendgemaakt.
De presentatie van de Michelingids zal dit jaar in Nederland in maart 2022 gebeuren.

Geïnteresseerden kunnen de nieuw ingeschreven restaurants zowel op de website van Michelin als de app ontdekken. De nieuw gepubliceerde restaurants zijn te herkennen aan het ‘nieuw’ symbool. De restaurants zullen ook uitgebreider gepresenteerd worden in maandelijkse artikelen op de website.

Michelin geeft aan dat het wel mogelijk is dat onder de nieuwe restaurants die maandelijks worden voorgesteld, zaken zitten die later bekroond worden met bijvoorbeeld een Michelinster.

De Michelingids Nederland zal in de toekomst niet meer in print verschijnen. De befaamde rode gids is niet meer in de papieren versie
. De gids is in 2021 voor het eerst volledig en enkel in digitaal formaat gepubliceerd. ‘Dat blijft ook zo. Op die manier zorgen we ervoor dat we de steeds veranderende restaurantscene nog beter kunnen weergeven’, aldus Michelin.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen, is tevreden met deze aankondiging van live updates:
‘Door nieuwe toevoegingen te onthullen die onze inspecteurs in de loop van het jaar hebben gedaan, versterken we nog meer de band die ons bindt met liefhebbers van lekker eten.
In een periode die nog steeds erg ingewikkeld is en waarin de restaurantbranche geconfronteerd blijft worden met ongekende uitdagingen en onzekerheden, hopen we dat deze regelmatige onthullingen en updates kansen bieden om het vak in de schijnwerpers te zetten. We nodigen iedereen ook uit om de restaurants in hun omgeving te ontdekken en te steunen.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 oktober 2021 @ 00:03:39 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201654151
Het Deense restaurant Noma is opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Het restaurant in Kopenhagen staat bovenaan de lijst van World's 50 Best Restaurants, blijkt vanavond tijdens de uitreiking in Antwerpen.

Het Zwolse restaurant De Librije stond twee jaar geleden op de 46ste plaats, maar dit jaar heeft geen enkel Nederlands restaurant de lijst gehaald. De uitreiking vond vorig jaar door de coronapandemie niet plaats.

Noma stond vier keer eerder bovenaan de lijst en neemt deze keer het stokje over van het Franse restaurant Mirazur. Door een nieuwe regel staat dat restaurant dit jaar niet opnieuw op de lijst; winnaars mogen niet meer deelnemen aan de volgende edities. Noma mocht dat wel, omdat het restaurant is verhuisd naar een nieuwe locatie.

De lijst wordt samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Zij roemen Noma omdat het eten "nooit hetzelfde is" en er verrassende ingrediënten worden gebruikt. Zo serveert het restaurant een "baanbrekende" shoarma gemaakt van knolselderij en een gerecht van de poot, hersens en hart van een eend, waarbij ook een veer en snavel worden geserveerd.

De top 10:

Noma - Kopenhagen, Denemarken
Geranium - Kopenhagen, Denemarken
Asador Etxebarri - Atxondo, Spanje
Central - Lima, Peru
Disfrutar - Barcelona, Spanje
Frantzén - Stockholm, Zweden
Maido - Lima, Peru
Odette - Singapore
Pujol - Mexico-Stad, Mexico
The Chairman - Hongkong, China
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 december 2021 @ 16:20:39 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202720573
Niet helemaal alleen CULnieuws maar toch maar hier.

Roberto Payer verlaat Hilton na 52 jaar

Roberto Payer treedt per 1 januari 2022 terug als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van Hilton. Na een loopbaan van meer dan 52 jaar beëindigt Payer nu zijn uitzonderlijk lange dienstverband met Hilton. Hij blijft echter als zelfstandig consultant verbonden aan de wereldwijde concern.

Bij Waldorf Astoria Amsterdam neemt Katharina Schlaipfer, afkomstig van Conrad Algarve, Portugal de functie van Roberto Payer als general manager over.

In zijn 52-jarige loopbaan heeft hoteldirecteur Payer veel zien veranderen maar, zegt hij: ‘Everything changes to remain the same’. De basis is een goed bed, schone lakens, lekker eten en drinken en goed bediend worden. Ondanks alle innovaties, digitalisering en de verworvenheden van deze tijd, blijft de ‘power of the human touch’ het belangrijkste.’

Roberto Payer (Cordenons Italië,1950) startte zijn loopbaan bij Hilton als jonge twintiger in de jaren 70. Binnen het concern groeide hij volgens Hilton uit tot een van de meest succesvolle hoteliers ter wereld. ‘Hij heeft veel ontwikkelingen in gang gezet, voelde telkens de tijdgeest aan en wist op de juiste momenten te anticiperen op veranderingen. Hij schroomde daarbij niet om onorthodoxe maatregelen te nemen en risico’s aan te gaan in de overtuiging dat het ‘zijn’ hotel ten goede zou komen’, aldus de keten in een verklaring.

Zo gooide Roberto Payer begin jaren 90 het roer om en zette hij een koers uit waarbij door middel van culturele activiteiten nieuwe én terugkerende (buurt)bezoekers het hotel en zijn voorzieningen opnieuw wisten te waarderen. Zijn credo ‘dicht bij jezelf blijven’ vertaalde zich in het Italiaanse restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam, waar Payer tot op de dag van vandaag zijn persoonlijke stempel zet.

Onderscheidingen
In de jaren 10 stond hij aan de wieg van de plannen voor het Waldorf Astoria Amsterdam. Een volgens Hilton uniek project ‘met een voor Nederland ongekende nieuwe vorm van topluxe in de hotellerie’. De opening van het hotel in mei 2014 beschouwt hij als kroon op zijn werk.


Voor zijn verdiensten voor Hilton en voor de gastvrijheidsindustrie wereldwijd en in Amsterdam is Roberto Payer meermalen onderscheiden. In januari 1995 werd hij uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca Manager van het Jaar. Tijdens zijn 40-jarig jubileum bij Hilton in 2009 kreeg hij de Frans Banninck Cocq Penning van de Burgemeester van Amsterdam, voor zijn verdiensten aan de stad Amsterdam. De Italiaanse President Napolitano bevorderde Payer in 2012 van Commendatore tot Grande Ufficiale (grootofficier), de hoogste orde van de ‘Ordine della Stella d’Italia.’


In 2017 is hij genomineerd als ‘General Manager of the Year’ door Virtuoso, de vereniging die de top van de wereldwijde reis- en hotelwereld vertegenwoordigt. Het hoogtepunt voor hemzelf was de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten als hotelier met een meer dan 50-jarige loopbaan bij Hilton en voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202928730
En weer een grote naam die vcerterkt:

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en succesvol chefs-duo vormde in de keuken van Ciel Bleu, gaat verder als Executive Chef & Manager. Dit heeft Michiel Roelfsema, algemeen directeur van Hotel Okura Amsterdam, bekendgemaakt.



Na bijna 20 jaar als Executive Chef & Manager is Kokmeijer toe aan een nieuwe culinaire uitdaging. Hij wil graag een rol blijven spelen in de Nederlandse gastronomie. De komende tijd bezint hij zich op nieuwe kansen en mogelijkheden binnen zijn culinaire loopbaan.

Kokmeijer en Speelman hebben vanaf hun aanstelling bij Hotel Okura Amsterdam in 2003 vele culinaire successen gevierd. In 2005 kregen zij hun eerste Michelinster toegekend en in 2007 de felbegeerde tweede. Daarnaast behaalden ze jaarlijks terugkerend hoge noteringen in de (inter- )nationale restaurantgidsen. Kokmeijer behaalde in 2008 zijn SVH Meesterkok-titel en werd in 2019 uitgeroepen tot Chef van het jaar door Gault & Millau. Het chefs-duo Kokmeijer-Speelman is altijd op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht geweest.

Kenmerkend voor de kracht en het succes van de chefs zijn de vele oud-medewerkers die na hun opleiding in Ciel Bleu een bloeiende carrière hebben opgebouwd. Kokmeijer is een chef en leermeester in hart en nieren. Hij ziet zijn werk in de keuken niet als een vak, maar als een levensstijl, met een grote verantwoordelijkheid naar de volgende generatie.

Onno Kokmeijer: "Ik ben trots op mijn tijd in Ciel Bleu en op het team en kijk met veel plezier terug naar een hele belangrijke periode in mijn carriere. De samenwerking met Arjan was uniek in alle opzichten, hij is als mijn broer. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het succes van Ciel Bleu voortzet. Ook ben ik dankbaar voor de steun die Hotel Okura Amsterdam en het team van Ciel Bleu mij hebben gegeven. Ik zie uit naar de nieuwe avonturen en uitdagingen die mij te wachten staan."

Arjan Speelman: "Onno is mijn mentor en we zijn als familie. Samen hebben we heel veel meegemaakt en als je zo lang als chefsteam hebt gewerkt zal het wennen zijn om vanaf nu aan het roer te staan. Gelukkig heb ik een fantastisch team om mij heen, en samen kijken wij uit naar de volgende fase met Ciel Bleu."

Over Onno Kokmeijer:
Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top. Sinds zijn 17e heeft hij gewerkt bij 'De Twee Schouwtjes', 'De Swaen', 'De Hoefslag', 'De Gieser Wildeman' en 'Karpendoekse Hoeve'. Na de rol van sous-chef bij 'Merlet' vervuld te hebben, maakte hij de overstap naar Ciel Bleu in 2003. De SVH meesterkok is, als onderdeel van het chefs-duo met keukenchef Arjan Speelman, altijd op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht geweest.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 januari 2022 @ 17:44:38 #18
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_203272273
https://www.missethoreca.(...)oor-leiden-101375655
quote:
Iers franchiseconcept Freshly Chopped naar Nederland; primeur voor Leiden
Leiden krijgt in het eerste kwartaal van dit jaar de eerste Nederlandse vestiging van Freshly Chopped. In dit fastserviceconcept uit Ierland draait het om sla en salades, verse groenten, dressings en toppings, die worden geserveerd in een bowl, als sandwich of in een wrap. Masterfranchiser is Fresh Food Fast Company.


Eigenaar Hans Wingender van Fresh Food Fast Company heeft ruim twintig jaar ervaring in de fastservice. ‘Ik ben verantwoordelijk geweest voor de groei van KFC in Noord-Europa, maar heb er op een gegeven moment voor gekozen voor mezelf te beginnen en op zoek te gaan naar een relevant merk dat ik zou kunnen introduceren in in ieder geval Nederland.’

Lees ook
Saladebar Sla wil verder groeien en zoekt franchisenemers
In de komende jaren willen de ondernemers Jop en Nina het aantal vestigingen sterk uitbreiden binnen Europa, met als start de zoektocht naar franchisenemers door heel Nederland.

‘Next level fastfood’
Dat merk is Freshly Chopped geworden. ‘Opgericht in Ierland en voor mij next level op het gebied van fastfood’, aldus Wingender. ‘Het is de gezonde tak van fast service en heel relevant. Het voldoet aan de wensen van de consument. Die wil weten of het product en de omgeving veilig zijn, waar de producten vandaan komen en er op ieder moment van de dag snel toegang tot hebben.’

Geen suikers en e-nummers
Een ander sterk punt is volgens Wingerder de beleving. ‘Door het choppen van de salades, daar komt de naam vandaan, is er veel te zien en te ruiken. Het interieur krijgt frisse kleuren die de versheid benadrukken en we maken het warm en gezellig.’

Gasten kiezen zelf hoe ze hun bestelling willen. ‘Basis zijn de salades, die je naar eigen wens aanvult met een verscheidenheid aan toppings. We serveren ze in een bowl of een wrap, of als sandwich bijvoorbeeld. Verder op het menu smoothies en andere gezonde dranken zonder suikers en e-nummers. Frisdrank staat dus niet op de kaart.’

Ambities in zes landen
Fresh Food Fast Company heeft als masterfranchiser de rechten gekocht voor de opening van vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zweden. ‘We beginnen op de Stationsweg in Leiden, waar eind februari of begin maart de eerste locatie opent. We kunnen nog geen startdatum noemen, omdat we afhankelijk zijn van de leveringen en dat is door corona allemaal flink vertraagd.’

Wingerder noemt Leiden een perfecte locatie om te starten. ‘Het is vlakbij het station, er passeren veel fietsers, op loopafstand werken 18.000 mensen en 100.000 mensen wonen op vijf minuten fietsen met een elektrische fiets. Het zal ons veel inzichten opleveren als het gaat om toekomstige locaties.’

Drie company stores
Over die uitbreiding gesproken: voor de zomer zijn er drie company stores en daarna wil Fresh Food Fast Company uitbreiden door middel van franchising. ‘Het is een franchiseformule, maar de eerste drie locaties exploiteren we in eigen beheer. Met uiteindelijk internationale uitbreiding als doelstelling.’
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 mei 2022 @ 18:51:21 #19
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204617970
quote:
Jopen, Nederlands grootste onafhankelijke craft brouwerij, komt met een eigen horecaconcept. Samen met TBMarkus, een van de partijen achter onder andere Mooie Boules, wil het biermerk plekken creëren waar craft bier en craft culture een podium krijgen. In 2026 willen zij samen tien grote locaties geopend hebben in de top 10 grote steden van Nederland. De horecagelegenheden moeten toegankelijk worden voor een breed publiek en een sterke lokale voetafdruk krijgen. De partijen zijn al in gesprek met een aantal locaties maar staan open voor nieuwe suggesties. Jopen wil dit jaar nog de eerste realiseren.

Experimenteren en nieuwe smaken
Ieder jaar brouwt Jopen tientallen nieuwe bieren, die soms in exclusieve oplages worden gemaakt. De biermaker startte ooit in de ‘Jopenkerk’ in Haarlem. Hoewel dit altijd het kloppende hart zal blijven, wil het bedrijf nu een volgende stap zetten. Als aanvoerder van de Nederlandse craft brouwers, heeft Jopen zich ten doel gesteld ‘craft culture’ aan te jagen en mensen te inspireren om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen. De tien nieuwe locaties geven letterlijk een nieuwe dimensie aan deze missie.

Lokale elementen
Het nieuwe horecaconcept weerspiegelt Jopen’s nieuwsgierige DNA en voorliefde voor uitgesproken smaak: naast talloze bieren (ook van lokale en internationale spelers), is er volop ruimte voor vertier, eten, dansen, kunst en optredens. De gelegenheden worden ruim opgezet en krijgen vernieuwende elementen, waar beleving en het ontdekken van nieuwe smaken centraal staan. Alle locaties krijgen hetzelfde basisconcept, maar hebben daarnaast ook een eigen, lokaal gezicht. Zo zal er eten uit de buurt op het menu staan en worden lokale artiesten geboekt.

Na een eerste verkennende periode gaan Jopen en TBMarkus samen deze ambitie realiseren. Lydian Zoetman, commercieel directeur van Jopen: “Voor Jopen is geen idee, smaak, ingrediënt of brouwmethode te gek. We hebben een biertje voor iedereen, of je nou op zoek bent naar een verrassend pils of juist de meest gefreakte smaak. Onze nieuwe locaties zullen daarom volledig gericht worden op de persoonlijke ervaring die hoort bij craft bier. We willen plekken creëren waar mensen een kant van zichzelf ontdekken die ze nog niet kenden.”

Boudewijn Siliakus, TBMarkus: “Horeca draait om mensen gelukkig maken. Dit nieuwe concept heeft alles in zich om precies dat te doen, met goed eten, nieuwe ervaringen en natuurlijk het lekkerste bier. We kijken er enorm naar uit om deze plekken de komende jaren in heel Nederland op te zetten.”

Locaties
De craft brouwer wil dit jaar de eerste gelegenheid openen en is al in gesprek met de eerste locaties. Daarnaast zoekt het nog een aantal andere geschikte plekken. Deze moeten in ieder geval voldoen aan een aantal basiseisen: gelegen in een van de top 10 grote Nederlandse steden, een oppervlakte minimaal 500 vierkante meter, een hoog plafond, terrasvergunning en ligging op een A-locatie of in een opkomende wijk met een ‘rafelrand’. Jopen roept pandeigenaren en andere partijen die zulke locaties kennen op om zich bij de bierbrouwer te melden.
https://www.decafekrant.nl/jopen-komt-met-eigen-horecaconcept
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 3 mei 2022 @ 18:56:46 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204618036
Jopen _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 juni 2022 @ 15:38:01 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205057769
https://www.missethoreca.(...)lantaardige-biefstuk
Wel account aanmaken voor drie artikelen per maand.

De samenvatting
quote:
Formulenieuws - Loetje’s Biefstuk Bali 0.0. is de naam van de plantaardige biefstuk, die restaurantketen Loetje vanaf woensdag op de kaart heeft staan. De plantaardige variant wordt vooralsnog alleen geserveerd in een vijftal restaurants: Amsterdam Zuidas, Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam centrum en Eindhoven. Maar voor het einde van het jaar zal de plantaardige biefstuk in alle Loetje-restaurants beschikbaar zijn.

Biefstuk Bali 0.0 is gemaakt van New Meat van Redefine Meat een plantaardig product dat grote gelijkenis vertoont met echte biefstuk. Volgens Sandra van Halderen, CEO van Restaurant Company Europe (RCE) waartoe Loetje behoort, komt de plantaardige biefstuk dichtbij de biefstuk waarom de keten zo bekend is. Zowel in structuur, smaak en geur. Met de introductie van de plantaardige variant kunnen nu ook niet vleeseters terecht bij de restaurantketen.
https://www.foodclicks.nl(...)uk-bali-op-de-kaart/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 30 juni 2022 @ 08:45:11 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205187021
Al van een paar dagen geleden, maar als vervolg op hierboven
https://www.at5.nl/artike(...)igd-van-de-kwaliteit

Joel Broekaert test de biefstuk uit de printer.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 6 juli 2022 @ 15:05:51 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205255701
Bron: Misset Horeca

Meer fastfoodrestaurants dan restaurants in Nederland.
Fastfood is populair in Nederland. De afgelopen 5 jaar is het aantal fastfoodrestaurants gestegen met 27%. In coronajaar 2021 openden openden 1.320 fastfoodzaken hun deuren (een stijging van 8%).

Snackbars zien we het meest in het straatbeeld, gevolgd door pizzeria’s en grillrooms. Nederland telt nu zelfs meer fastfoodrestaurants dan ‘gewone’ restaurants. De cijfers zijn afkomstig van Bold Data.
Top 5 fastfoodrestaurants Nederland

1 Snackbars
2 Pizzeria’s
3 Grillrooms
4 Burgerrestaurants
5 Kebab zaken

De afgelopen 5 jaar is het aantal eetgelegenheden in Nederland gestegen met 23%: van 29.545 naar 36.210 zaken. Deze groei komt vooral door de toename van het aantal fastfoodrestaurants* in Nederland. Er kwamen in 5 jaar 3.895 fastfoodzaken bij. Het aantal ‘gewone’ restaurants steeg met 2.770 nieuwe zaken.

Op dit moment is het aantal fastfoodzaken in Nederland groter dan het aantal reguliere restaurants. De kentering begon in 2020. Toen telde Nederland voor het eerst meer fastfoodrestaurants dan gewone restaurants. Meer dan de helft van alle eetgelegenheden in Nederland is een fastfoodrestaurant (51%).

De meeste nieuwe fastfoodrestaurants (een groei van 40%) zien we in Flevoland. Ook steeg in deze provincie het aantal restaurants het hardst (groei van 24%). In Zuid-Holland vind je de meeste fastfoodrestaurants (3.825). Drenthe telt er slechts 410. Voor de meeste reguliere restaurants moet je in Noord-Holland zijn. In Amsterdam vind je meer gewone restaurants: namelijk 2.520 restaurants ten opzichte van 2.055 fastfoodrestaurants.

• Onder fastfood vallen alle restaurants voor directe consumptie van kleine eetwaren zoals snackbars, frietkramen, grillrooms en afhaalrestaurants.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 5 september 2022 @ 14:20:09 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205854783
Bron Misset Horeca:

Nico en Sonja Boreas stoppen met hun tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond.

De deuren gaan dicht op 1 maart 2023. Ze gaan een nieuwe uitdaging aan in Leende.

‘We stoppen met restaurant Sabero omdat het huurcontract van ons pand niet verlengd kon worden’, aldus Nico en Sonja Boreas.

Nico en Sonja Boreas gaan niet de horeca uit. Ze starten volgend jaar een huiskamerrestaurant in het Brabantse Leende, ten zuiden van Eindhoven en vlakbij Heeze. Nog kleiner en zonder personeel, zo laten de twee weten aan Misset Horeca.

‘We hebben 5 jaar met veel plezier in ons restaurant Sabero in Roermond gewerkt maar de vastgoedeigenaar wil het pand verkopen. We kregen de gelegenheid om het te kopen, maar dat was niet onze wens.
De consequentie voor de twee was daarna snel duidelijk. ‘We moeten stoppen in Roermond. Jammer, maar aan de andere kant verheugen we ons op een nieuw concept. Dit wordt nog kleiner van opzet en zonder personeel.’
De twee doen ook advieswerk aan bedrijven en restaurant. Ook koken ze nog bij gasten thuis.

Nico en Sonja Boreas stopten in 2016 ook al met een tweesterrenrestaurant, Boreas in Heeze. Dit restaurant was 17 jaar hun levenswerk. Jan Sobecki trok in het pand en startte en zijn succesvolle zaak Tribeca.

Na een kort leven buiten de daadwerkelijke horeca maakte het duo in het voorjaar 2018 haar rentree met restaurant Sabero in Roermond, aan de Roerkade 39 waar voorheen eetcafé Veem zat. Michelin beloonde de chef en zijn team direct weer met twee sterren.
Sabero heeft de helft minder couverts (24) dan Boreas in Heeze had. Na 5 jaar komt nu een eind aan restaurant Sabero. ‘We hebben heel fijn in Roermond gewerkt. Lieve gasten en fijn personeel’, besluit Sonja.

Roermond verliest met de sluiting van Sabero een van haar twee restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Restaurant One – 1 Michelinster – van Edwin Soumang en zijn partner Bethany DeLong blijft over in de stad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205857046
In Leende, op fietsafstand van Heeze waar ze Tribeca helemaal kapot gaan maken.
anonieme razernist
pi_205861157
Voor zover ik weet hebben ze een goede band met Sobecki. En met 12 couverts zal de concurrentie ook wel meevallen. (Treeswijk en Lindehof zijn overigens ook te fietsen vanuit Heeze)

https://www.ed.nl/cranend(...)-personeel~a2276ce7/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_205925091
quote:
3s.gif Op maandag 5 september 2022 17:51 schreef NoCigar het volgende:
In Leende, op fietsafstand van Heeze waar ze Tribeca helemaal kapot gaan maken.
Nee hoor, gaat prima samen :9

Alleen het reserveren gaat nog meer vooruit planning worden, met zo weinig couverts. Wel gezellig, want Sonja is echt een fijne gastvrouw.
Ben benieuwd of ze hun stijl ook gaan vernieuwen. Ik hoop het eigenlijk niet, want met hun huidige kaart is Sabero mijn favoriete restaurant. Een kijken of ik voor maart nog een keertje langs kan gaan.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_206031266
In klein CUL-nieuws:

Er komt een nieuwe niche-melk op de melk in NL, binnenkort bij de AH: https://kalver-liefde.nl/contact
Die laten de kalfjes langer bij de koe lopen. Gangbaar is volgens mij tot zo'n 10 dagen kalf bij koe. Hoevéél langer ze hier kalf bij koe laten lopen heb ik gevraagd, antwoord is 2½ à 3 maanden.

Deze heeft ook kalf bij koe ("kalfvolle melk" :')) https://blijekoezuivel.nl , en is wel duidelijker over hoe lang langer is (3 maanden), maar is alleen lokaal verkrijgbaar.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 november 2022 @ 15:12:34 #29
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206533522
Topkok Gerhard Müller van De Wanne in Oostmarsum op 51-jarige leeftijd plotseling overleden.
https://www.tubantia.nl/d(...)ttps%3A%2F%2Ft.co%2F
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 20 december 2022 @ 11:29:40 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_207157288
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 16 januari 2023 @ 17:45:53 #31
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_207587880
Noma gaat Dicht. 1vandaag had een item over dat Nederlandse chefs aan het denken zijn gezet.
https://eenvandaag.avrotr(...)heeft-geen-controle/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 16 januari 2023 @ 18:23:28 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207588390
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 17:45 schreef borisz het volgende:
Noma gaat Dicht. 1vandaag had een item over dat Nederlandse chefs aan het denken zijn gezet.
https://eenvandaag.avrotr(...)heeft-geen-controle/
Wordt zometeen nog uitgezonden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 januari 2023 @ 10:59:19 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207623841
Bron: misset horeca.

Overname driesterrenrestaurant Inter Scaldes. Nederland verliest 3 Michelinsterren.

Het vastgoed van Jannis en Claudia Brevet in het Zeeuwse Kruiningen is overgenomen door investeerder Alex Mulder, van Amerborgh. Het gaat nu behoren tot de Pillows Hotel groep.

Vanaf medio september treedt de nieuwe twee Michelinsterren Chef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes.
Achtien is momenteel chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens, 2 Michelinsterren en 18 punten Gault&Millau. Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije in Zwolle, waar Achtien ruim 8 jaar werkzaam is geweest.

Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. ‘Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen’, aldus Brevet.

‘Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open’, zegt Brevet.

Met de sluiting van driesterrenrestaurant Inter Scaldes, telt Nederland alleen nog driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle van Jonnie en Therese Boer. ‘Dat is jammer, maar ik denk ook dat er mooie, nieuwe kanshebbers zijn’, besluit Claudia.

Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden. Met de advies- en coaching werkzaamheden voor Pillows Hotels valt voor mij de puzzel perfect in elkaar. Na een mooie carrière met 3 Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken en wordt het nu tijd, om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie.’

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haar deuren in het najaar met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer.

Tweesterrenchef Jeroen Achtien, die wordt gezien als één van Europa’s grootste opkomende culinaire talenten, heeft veel respect voor Brevet en een tophuis als Inter Scaldes. ‘De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor ons zelf te beginnen.’
GaultMillau 2018: Gastvrouw van het Jaar Claudia Brevet: ‘Het voelt niet als werken’
Claudia Brevet is vooral heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. ‘Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden.’

Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinster traditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam.

Claudia Brevet: ‘Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij nog zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten.’

Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels, is blij met de samenwerking met Brevet: ‘Het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Tot nu toe hebben we prachtige prestaties behaald met onze restaurants en chefs. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en Gault&Millau mogen ontvangen.’

Dingemans vervolgt: ‘Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen. Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 januari 2023 @ 15:33:08 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207641495
Bron: misset horeca

Sabero: 'Michelinsterren kwijt met komst huiskamerrestaurant'

Tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond sluit in april 2023 de deuren. Nico en Sonja Boreas openen na die sluiting, hun huiskamerrestaurant Sabero in de nieuwe aanbouw van hun woning aan de Zevenhuizen 6 in Leende.

Sabero: 'Michelinsterren kwijt met komst huiskamerrestaurant'
‘Omdat we stoppen met Sabero in Roermond zijn we onze Michelinsterren voor nu kwijt. We hebben vorig jaar gemeld bij Michelin dat we in maart stoppen met ons huidige restaurant en huiskamerrestaurant Sabero in het voorjaar van 2023 openen. En het sterverlies is toen ook besproken.’

Of een huiskamerrestaurant dat maar drie dagen open is, ook kans maakt op een Michelinster? ‘Dat weten we niet’, reageert Sonja Boreas. ‘Nico gaat er niet anders koken dan in Sabero. Dus als het wel zo is, dan is dat leuk natuurlijk’, vervolgt ze nuchter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 februari 2023 @ 15:40:56 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207879985
Bron: Misset Horeca

Restaurant Tribeca** in Heeze sluit een half jaar de deuren. Eigenaren Jan en Claudia Sobecki willen de zaak flink uitbreiden en ook de indeling van het pand veranderen. Tijdens de verbouwing willen ze een pop-up restaurant openen om de brigade aan het werk te houden.

Een deel van de tuin inleveren om het restaurant te vergroten en de keuken verplaatsen naar het hart van het bedrijf en open maken. Dat is in een notendop wat Jan en Claudia Sobecki willen met de grootscheepse verbouwing van Tribeca** in Heeze die eraan zit te komen dit jaar. Om die uit te kunnen voeren gaat Tribeca een half jaar dicht.

Wat comcreet de plannen zijn, hoeveel hij gaat investeren en wanneer Tribeca precies dicht gaat, is niet bekend. Sobecki wil (nog) niet uitweiden over de plannen. Een bron dicht bij het tweesterrenrestaurant zegt meer te weten.

Aan de achterzijde van de zaak in Heeze ligt een tuin. Maar omwille van overlast voor omwonenden kan daar niet worden gedineerd. Daarmee zijn het dure meters, die Sobecki nu deels bij het restaurant wil trekken door de zaak naar achteren uit te bouwen. Ook wordt de keuken verplaatst. Dat is nu een afgesloten ruimte aan de voorzijde van het pand. In de plannen is het een open keuken in het hart van het restaurant. Of het aantal couverts toeneemt, is nog niet duidelijk.

Vanwege de grondige verbouwing gaat Tribeca ongeveer een half jaar dicht. In die periode wil Sobecki zijn brigade aan het werk houden door op verschillende plekken in Noord-Brabant (en mogelijk ook daarbuiten) als pop-up restaurant te openen. Hoe dat er precies uit gaat zien en waar het pop-up restaurant komt, is nog niet bekend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207895006
quote:
3s.gif Op maandag 6 februari 2023 15:40 schreef golfer het volgende:
Bron: Misset Horeca

Restaurant Tribeca** in Heeze sluit een half jaar de deuren. Eigenaren Jan en Claudia Sobecki willen de zaak flink uitbreiden en ook de indeling van het pand veranderen. Tijdens de verbouwing willen ze een pop-up restaurant openen om de brigade aan het werk te houden.

Een deel van de tuin inleveren om het restaurant te vergroten en de keuken verplaatsen naar het hart van het bedrijf en open maken. Dat is in een notendop wat Jan en Claudia Sobecki willen met de grootscheepse verbouwing van Tribeca** in Heeze die eraan zit te komen dit jaar. Om die uit te kunnen voeren gaat Tribeca een half jaar dicht.

Wat comcreet de plannen zijn, hoeveel hij gaat investeren en wanneer Tribeca precies dicht gaat, is niet bekend. Sobecki wil (nog) niet uitweiden over de plannen. Een bron dicht bij het tweesterrenrestaurant zegt meer te weten.

Aan de achterzijde van de zaak in Heeze ligt een tuin. Maar omwille van overlast voor omwonenden kan daar niet worden gedineerd. Daarmee zijn het dure meters, die Sobecki nu deels bij het restaurant wil trekken door de zaak naar achteren uit te bouwen. Ook wordt de keuken verplaatst. Dat is nu een afgesloten ruimte aan de voorzijde van het pand. In de plannen is het een open keuken in het hart van het restaurant. Of het aantal couverts toeneemt, is nog niet duidelijk.

Vanwege de grondige verbouwing gaat Tribeca ongeveer een half jaar dicht. In die periode wil Sobecki zijn brigade aan het werk houden door op verschillende plekken in Noord-Brabant (en mogelijk ook daarbuiten) als pop-up restaurant te openen. Hoe dat er precies uit gaat zien en waar het pop-up restaurant komt, is nog niet bekend.
Sobecki denkt er zelf anders over:
https://www.ed.nl/heeze-l(...)-een-droom~ae80ec8a/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_208189668
In het verlengde van het nieuws over de sluiting van Noma deze recensie als troost voor al diegenen die daar nooit zullen eten. De gast wordt misschien iets teveel uitgedaagd, en ook de sfeer zoals hier beschreven lijkt me in ieder geval niet erg fijn. Wel zeer vermakelijk.

“By dish 13 — a saffron ice-cream dish that pulled off the remarkable feat of tasting simultaneously like Play-Doh and nothing at all (“Not a fan of saffron?” we were asked. “No, not a fan of ice cream that tastes like Barbie’s legs,” I wanted to scream)”

https://www.thetimes.co.u(...)b1c1ad19b1603596e526
anonieme razernist
pi_208203521
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2023 12:02 schreef NoCigar het volgende:
In het verlengde van het nieuws over de sluiting van Noma deze recensie als troost voor al diegenen die daar nooit zullen eten. De gast wordt misschien iets teveel uitgedaagd, en ook de sfeer zoals hier beschreven lijkt me in ieder geval niet erg fijn. Wel zeer vermakelijk.

“By dish 13 — a saffron ice-cream dish that pulled off the remarkable feat of tasting simultaneously like Play-Doh and nothing at all (“Not a fan of saffron?” we were asked. “No, not a fan of ice cream that tastes like Barbie’s legs,” I wanted to scream)”

https://www.thetimes.co.u(...)b1c1ad19b1603596e526
Ik heb het net gelezen, wat een artikel joh.Aan de ene kant vind ik het eerlijk en verfrissend, maar er bekruipt mij ook een gevoel dat ik het een beetje zuur artikel vind. (net als 3 kwart van de gerechten schijnbaar :D Over the next three hours we sat through a total of 15 dishes, three quarters of them cold and almost all of which tasted of vinegar )

Het kan toch niet zo zijn, dat dit een breed gedeelde mening is ? Noma zal toch niet voor niets de titels hebben gekregen, denk ik dan .

Maar zoals mijn oude wijze oma vroeger al zei : Smaken verschillen :)
  donderdag 2 maart 2023 @ 11:50:37 #39
131800 Tarado
capô de fusca
pi_208203732
quote:
14s.gif Op donderdag 2 maart 2023 11:28 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Ik heb het net gelezen, wat een artikel joh.Aan de ene kant vind ik het eerlijk en verfrissend, maar er bekruipt mij ook een gevoel dat ik het een beetje zuur artikel vind. (net als 3 kwart van de gerechten schijnbaar :D Over the next three hours we sat through a total of 15 dishes, three quarters of them cold and almost all of which tasted of vinegar )

Het kan toch niet zo zijn, dat dit een breed gedeelde mening is ? Noma zal toch niet voor niets de titels hebben gekregen, denk ik dan .

Maar zoals mijn oude wijze oma vroeger al zei : Smaken verschillen :)
Een beetje bashen doet het het altijd goed voor de clicks, het is natuurlijk wel grappig dat deze guru op culinair gebied gaat stoppen omdat hij z'n personeel niet meer kan uitbuiten, werd tijd.
pi_208203969
quote:
14s.gif Op donderdag 2 maart 2023 11:28 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Ik heb het net gelezen, wat een artikel joh.Aan de ene kant vind ik het eerlijk en verfrissend, maar er bekruipt mij ook een gevoel dat ik het een beetje zuur artikel vind. (net als 3 kwart van de gerechten schijnbaar :D Over the next three hours we sat through a total of 15 dishes, three quarters of them cold and almost all of which tasted of vinegar )

Het kan toch niet zo zijn, dat dit een breed gedeelde mening is ? Noma zal toch niet voor niets de titels hebben gekregen, denk ik dan .

Ik ben het wel met je eens hoor, maar de universele lofzang in combinatie met de sektarische reacties, de hoge prijzen en het 'snooty' personeel (dat blijkbaar zelf uitgebuit wordt: een mooi voorbeeld van happiness in slavery), verdienen wel wat tegengeluid.
Zeker als koks gaan denken dat ze artiesten en conceptualisten zijn die voorop moeten lopen in het uitdagen van onze vastgeroeste patronen, à ¤ 250,- p.p.
Dat kan zelfs heel leuk en interessant zijn, maar het kan ook wel eens mis gaan, en/of je kan zulke reacties krijgen: https://www.everywhereist(...)red-restaurant-ever/
anonieme razernist
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 april 2023 @ 20:42:14 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208865939
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)nd-wil-cultuuromslag

Tien, twaalf of zelfs veertien uur werken en dan overuren niet uitbetaald krijgen. Chefs die je uitkafferen bij een fout. Drugsgebruik om de lange werkdagen aan te kunnen. Het komt allemaal te vaak voor in de horeca, en zeker in toprestaurants, zegt vakbond FNV.

Nieuwsuur vanavond over de werkomstandigheden in de horeca.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 1 mei 2023 @ 15:37:01 #42
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208968312
quote:
YB (Yoghurt Barn) sluit alle vestigingen, waaronder die in Rotterdam
Alle tien horecavestigingen in Nederland van YB (voorheen Yoghurt Barn) zijn sinds medio vorig week permanent gesloten. Dat geldt ook voor de zaak in Rotterdam, waar YB sinds 2017 op de Oude Binnenweg was gevestigd.


YB gaat nu verder als leverancier van plantaardige producten, zo meldt het bedrijf in een persbericht. ‘Horeca was nooit een doel op zich, maar een middel om te laten zien dat lekker eten en goed doen voor de wereld samen kunnen gaan’.

Plantaardig
Yoghurt Barn veranderde in 2021 de naam in YB en is vorig jaar vrijwel volledig overgestapt op een menu dat is gebaseerd op plantaardige producten. Die koerswijziging is volgens de onderneming echter niet de reden om nu te stoppen met de horecabedrijven.

YB stelt dat met name de coronaperiode de vestigingen, die over het algemeen in binnensteden zaten, geen goed heeft gedaan. ‘De passantenstromen in de winkelgebieden zijn niet meer op pre-COVID niveau gekomen en voorts werd er minder uitgegeven. Daarnaast is door inflatie de kostenstructuur flink toegenomen. De horeca- locaties zijn verlieslatend geworden’, aldus YB.
https://www.ad.nl/rotterd(...)rotterdam~a1cbf4e63/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 1 mei 2023 @ 17:19:58 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_208969425
Prima opschoning, dit soort hoogconjunctuur onzinwinkels mist toch niemand
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport woensdag 3 mei 2023 @ 15:53:15 #44
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208990334
https://www.ad.nl/koken-e(...)n-aantocht~aec4e18a/
quote:
KOKEN & ETENToen Haribo onlangs de productie van trekdrop stopte, omdat het niet meer rendabel is, reageerde ‘kokoloog’ Pierre Wind gepikeerd. Trekdrop leeft bij de mensen, merkte hij. Daarom gaat hij nu leren om het zelf te maken.

Het nieuws over het verdwijnen van de trekdrop sloeg een paar weken geleden bij Wind in als een bom. ,,Toen ik het hoorde zat ik in de auto. Ik wist helemaal niet dat er een einde aan de productie van trekdrop zou worden gemaakt’’, zegt hij. ,,Ik was zo flabbergasted.’’

(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_209104146
Sterrenzaak Monahr moet (voorlopig/vermoedelijk) sluiten:

https://www.omroepbrabant(...)-trekt-vergunning-in

quote:
Sterrenrestaurant Monarh in Tilburg moet sluiten van de gemeente Tilburg. De burgemeester trekt de horecavergunning van de sterrenzaak in. Dat wilde de gemeente al langer doen, maar Monarh maakte bezwaar. Dat is nu afgewezen. Het bureau Bibob heeft onderzocht of het restaurant vergunningen misbruikt voor criminele activiteiten. Nu concludeert de burgemeester dat de vergunning moet worden ingetrokken.
Profielfoto van Joris van Duijn
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Joris van Duijn & Agnes van der Straaten
Eind 2020 waren er volgens de politie al signalen dat het bedrijf wordt gebruikt voor ondermijning, wat zou betekenen dat het criminele banden heeft.

Restaurant Monarh heeft als laatste strohalm nog de gang naar de rechter om de sluiting ongedaan te maken. Daar krijgen ze zes weken de tijd voor. Tot die tijd mag het sterrenrestaurant nog open blijven.

Onderzoek naar eigenaar
Reden om de boel dicht te willen gooien is een onderzoek naar de eigenaar van Monarh: Danny Kovacevic. Tilburg en Breda hebben het landelijk bureau Bibob ingeschakeld om de handel en wandel van Kovacevic en de restaurants in kaart te brengen. Naast Monarh bezat hij ten tijde van het onderzoek sterrenrestaurant Wolfslaar in Breda. Het bureau heeft onderzocht of de restaurants vergunning misbruiken voor criminele activiteiten.

Overheden vragen het landelijk bureau Bibob om bedrijven te screenen bij aanvragen van onder meer horecavergunningen. Dat kijkt naar de administratie, het personeelsbeleid en de herkomst van vermogen. De conclusies van het onderzoek zijn geheim, maar voor Tilburg ernstig genoeg om het enige sterrenrestaurant in de stad te willen sluiten.

Dat heeft vermoedelijk mede te maken met een controle van de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport bij een transportbedrijf van Kovacevic. Eind 2020 gaan zij er langs vanwege vermoedelijk geknoei met de administratie. Ook zouden er mensen zwart werken. Volgens de politie waren er signalen dat het bedrijf zich schuldig maakt aan ondermijning. Ook is een boete aangekondigd voor het overtreden van de maximale rij- en rusttijden voor chauffeurs, die kan oplopen tot 88.000 euro. Kovacevic ontkent die te hebben gekregen.

Overname
Chef-kok Paul Kappé zwaait bij Monarh samen met zijn broer Ralph de scepter. Vorige maand werd zijn ster door Michelin weer een jaartje veiliggesteld. Hij wil niet reageren op de beslissing van de burgmeester om de boel te sluiten. Maar kan bevestigen dat hij, samen met zijn broer Monarh wil kopen. "Ik kan bevestigen dat wij van plan zijn om de zaak over te nemen", zegt de chef-kok als reactie. Met de overname zouden de problemen met de horecavergunning in één keer opgelost zijn.

Eerder zei Kappé tegen Omroep Brabant enorm met de naderende sluiting in de maag te zitten. Die is door de gemeente al in 2021 aangekondigd. "Elke dag krijg ik weer de vraag: hoe zit het nou? Dat doet pijn”, zegt Kappé . “Het heeft ons veel imagoschade gebracht, terwijl het onderzoek niet om ons draait. Wel worden we er op aangekeken”, zei chef-kok Paul toen.

Restaurant Monarh kreeg in 2018 als eerste restaurant in Tilburg een Michelinster. Voor eigenaar Kovacevic was dat niet voor het eerst. Hij had ook restaurant Wolfslaar in Breda. Deze zaak heeft sinds 2005 een Michelinster. Kovacevic verkocht Wolfslaar vorig jaar aan een andere eigenaar. Ook een derde restaurant van Kovacevic, dat in de Spoorzone in Tilburg zou openen is uiteindelijk verkocht door Kovacevic omdat er geen horecavergunning voor werd afgegeven.
@NoCigar
pi_209104640
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 17:13 schreef anndb het volgende:
Sterrenzaak Monahr moet (voorlopig/vermoedelijk) sluiten:

https://www.omroepbrabant(...)-trekt-vergunning-in
[..]
@:nocigar
Ja, ik las het al. Die eigenaar was nog geen dertig maar had al twee sterrenzaken. Dat kan natuurlijk, maar het is ook goed mogelijk dat er iets niet klopt.Jammer dat we niet wat meer details te weten komen.
anonieme razernist
  Moderator / Redactie Sport woensdag 17 mei 2023 @ 08:17:02 #47
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209181042
https://www.at5.nl/artike(...)erveen-in-zuid-sluit
quote:
Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Vanderveen in de Beethovenstraat moet de deuren sluiten. Het is het restaurant niet gelukt om de coronaperiode te boven te komen.

‘We zijn allemaal intens teleurgesteld. We hebben heel hard gewerkt, maar hebben het tij niet meer kunnen keren na de coronaperiode en uiteindelijke ongeschiktheid van onze locatie. Dat we op de valreep deze
prachtige waardering ontvingen voor het restaurant waar we allemaal zo in geloven, maakt het
extra complex”, aldus eigenaar Thijs Koster.

Amsterdam kreeg er een kleine maand drie restaurants bij met een Michelinster, waar Vanderveen er een van was. Het restaurant opende in 2018 de deuren en kort daarna werd besloten om er een informeel fine dining restaurant van te maken. Het trok daarvoor George Kataras aan als chef de cuisine en Mohamed Aous als sommelier.

"Vol ambitie, mooie plannen en na de eerste goede eerste reacties, kwamen we al snel in de lockdowns terecht", aldus Koster. Klanten vonden het restaurant na de covidperiode terug en een jaar geleden werd het de zaak al opgemerkt door Michelin vanwege het hoogwaardige menu en de vinylcollectie die werd gedraaid voor de juiste sfeer.

Toch kon dat de zaak niet meer redden, het restaurant is aankomende zaterdag voor het laatst open.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 29 mei 2023 @ 20:10:02 #48
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209330919
Meer financieel nieuws met een CUL-randje, maar goed. Ik deel het wel :)

quote:
Het blijft onrustig rond restaurantgroep RCE van investeerder Waterland. Na recente negatieve pers over de biefstukken van restaurant Loetje is er nu knallende ruzie over Happy Italy. Het gaat niet goed met deze Italiaanse fastfoodketen. De horecagroep van Waterland ligt op ramkoers met de oprichter en oorspronkelijke eigenaar. De timing van het conflict is gevoelig: Waterland zou zich opmaken voor 'een goudomrande exit'.

Waterland is met een belegd vermogen van ¤14 mrd een van de grootste private-equitypartijen van Europa, met investeringen in meer dan duizend bedrijven. Met een belang 66,8% is Waterland ook de drijvende kracht achter Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van horecaketens als Loetje, Popocatepetl en sinds 2021 ook Happy Italy. Volgens de website van Waterland is RCE met een omzet van meer dan ¤100 mln per jaar de grootste horecagroep van Nederland.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfslev(...)T#Echobox=1685383011
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 29 mei 2023 @ 22:44:09 #49
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209332823
quote:
As Of June 1, 2023, Le Restaurant @Lerestaurant_ Will Stop Its Current Activities In Frans Halsstraat.
We Are Taking This Break To Re-Think Our Philosophy, Re-Invent The Structure And Re-Locate The Business.
We Thank Everyone Who Has Been With Us On This 15 Years’ Long Journey For Their Faith And Support 🌹❤️🌹
We Will Keep You Posted On Our Activities, News And Memories On Our Socials!
Take Care For Now!
Jan, Kostya, Enrico, Arnaud …
https://www.le-restaurant.nl/
  Moderator / Redactie Sport maandag 5 juni 2023 @ 13:46:37 #50
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209408869
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2023 20:10 schreef borisz het volgende:
Meer financieel nieuws met een CUL-randje, maar goed. Ik deel het wel :)
[..]

https://fd.nl/bedrijfslev(...)y-italy-nef3caqawSQ0
Er gaat gesneden worden.

quote:
(...)

Ondertussen trekt RCE de stekker uit verschillende filialen. Het gaat onder meer om de locaties in Roermond en Almere. Uit interne documenten blijkt dat RCE voornemens is het faillissement voor deze restaurants aan te vragen, net als voor een nog niet operationele locatie bij Delft. Recent gesloten restaurants in Zoetermeer en Rotterdam blijven dicht.
(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')