abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 augustus 2021 @ 17:56:51 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200699639
Goedendag,

Eerder vandaag genoten mijn partner en ik van het heerlijke weer op een Haerlemsch terras. :9~ :Y), en zo kabbelt het onbezorgde en Coronavrije leven voort binnen goedgeluimde mensen als wij, kan ik u met gerust hart vertellen. Ondanks dito zeer gunstig reilen en zeilen binnen de grote organisatie op de Zuid As te Amsterdam *), evenals op wat kleinere locatie in ons pittoreske en tevens zeer culinair ingestelde Haarlem :Y), vliegen zowel heuglijke als pessimistische tot soms 'mensonterende' :blauwoog: recensies aan toe als warme broodjes :9 :Y) over de toonbank. :7~

Slepende en wellicht onnodige verwikkelingen rondom staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden passeren al 'n tijdje de spreekwoordelijke revue. :lijstje: Kritische noten hieromtrent :muziek: doen al geruime tijd de ronde aangaande eventueel onacceptabele uitstoot van schadelijke stoffen, met als gevolg vermeende schade aan de gezondheid en levenskwaliteit van omwonenden. :s) :s) :s) Mediahalve zal daarover het laatste woord nog lang niet gezegd zijn. Aanpassingen zoals overkappingen en opslag onder de Noordzee et cetera *), om iets te doen aan meest geringe uitstoot en tegemoet te kunnen komen aan een overdreven groot wantrouwen over schadelijkheid, zijn vrijwel dagelijks het gesprek van de dag op het megabedrijf. *)

U begrijpt, dat laatste is allesbehalve een erkenning dat de klachten aldaar ook daadwerkelijk door Tata Steel worden veroorzaakt. Maar men toont zich in de omgeving bereidwillig genoeg het onderzoek uit te breiden, wat ook weer de (on)nodige kosten met zich mee zal brengen. :lijstje:
Het gegeven dat aandoeningen als kanker telkens in overdreven mate worden aangewend in een poging om het ruim honderdjarig bestaande bedrijf in zwaar weer te brengen, is duidelijk gebleken. Men is zinnens op eigen initiatief een onderzoek te starten dat wellicht niet gebaseerd is op daadwerkelijke professionele kennis van zaken. :7~

Niet voor niets was het RIVM onlangs erg terughoudend met een oordeel over de staalgigant m.b.t. het 'wel en wee in Wijk aan Zee' :muziek: ;) en omgeving Beverwijk/ Heemskerk. :s) :s) :s)
Tevens gaat men nu zelfs nog wat verder met eigen georganiseerd onderzoek, waarbij nota bene 'wetenschappers' worden opgetrommeld bij het opgraven en onderzoeken van overledenen. :|W :N
Uiteindelijk loopt er middels het RIVM nu nog een onderzoek dat in goed orde gepresenteerd moet worden, waarvoor men au sérieux geduld moest oefenen. *)

Maar dat hangende het onderzoek op deze prangende vraag helaas nog geen antwoord uit de bus kwam, valt te duiden aan het ontbreken van een pasklaar antwoord op het 'probleem'. *) Op locatie Amsterdam heeft men het onderwerp 'Tata Steel' ook al lang bestudeerd en kwam men in samenspraak met andere dito professionele organisaties en de overheid (het demissionaire kabinet Rutte en de VVD) - tot een gezamenlijke conclusie dat een oplossing voor het probleem niet in zijn geheel kan liggen bij Tata Steel maar in bepaalde zin toch ook bij de inwoners van het gebied zelf. :7~

Zoals reeds gezegd werd inzake uitstoot en gezondheidsoverweging niet voor niets de naam van het staalbedrijf onlangs geschrapt uit een gezondheidsonderzoek door het RIVM, mij dunkt. *)

Ik citeer voor u alvast de volgende tekst uit het artikel:
quote:
Wel waarschuwt hij dat daarmee niet zomaar geconcludeerd kan worden dat die persoon ziek is geworden van die stoffen en dat het dus allemaal de schuld van Tata is.

,,Meten bij een schoorsteen klinkt simpel, maar dat is het echt niet. Daarom wil ik eerst weten: wát wil je dan precies meten?” Ook hoopt hij dat KWF hem snel gaat bellen. ,,Laten we elkaar niet bedelven met onderzoeken. Maar echt: ook ik wil dat de IJmond een gezonde leefomgeving is.”
Welnu, ik en diverse anderen zeggen ambtshalve hierbij en roepen op: laat in godsnaam de doden rusten in vrede, en gebruik andere meer betrouwbaardere middelen in de strijd om het gelijk hierbij aan te willen tonen. Volgens het gedachtegoed van huidig vakantieganger Jeroen Olthof :Y) is het ook niet meest handig wanneer verschillende onderzoeken door elkaar lopen en het getouwtrek over 'suggestie of waarheid' nog een zeer lange adem krijgt. :blauwoog: :|W Zelf eens wat gezonder gaan leven als bewoner in de regio kan uiteindelijk ook wonderen doen en veel gezondheidsproblemen oplossen! *)

''Het is nu dus aan de omwonenden zelf, die hun eigen onderzoek reeds startten en wederom pogen bewijs aan te leveren over Tata Steel in samenwerking met mogelijk zelfbenoemde 'deskundigen', om ervoor te waken dat het geen gebed O-) zonder einde wordt waarbij de doden onnodig werden gedolven'', aldus welingelichte bronnen. :7~

Wij zouden zeggen, laat het rusten!

Groeten,

Scjvb

++++

Wetenschappers willen in strijd rond Tata Steel doorbraak forceren: ‘Overleden mensen onderzoeken’

Staalproducent Tata Steel. © ANP

quote:
Diverse wetenschappers bieden zich aan in de strijd van omwonenden tegen staalfabriek Tata Steel. Patholoog Frank van de Goot wil overledenen onderzoeken en ook KWF Kankerbestrijding biedt haar ‘expertise’ aan. ,,Er is veel onrust. Er moet duidelijkheid komen.”

Victor Schildkamp 01-08-21, 20:00 Laatste update: 01-08-21, 20:13

KWF sprak eind vorige week openlijk steun uit voor het initiatief van drie stichtingen om zelf onderzoek te gaan doen naar de verhoogde kans op onder meer longkanker in de regio rond Tata Steel. Gesteund door enkele gefortuneerde ondernemers willen de stichtingen (Schapenduinen, Frissewind.nu en IJmondig) onderzoek ‘aan de bron’ van Tata Steel laten doen. Dat wil in de praktijk zeggen: met drones en onderwaterrobots metingen gaan verrichten bij elke schoorsteen en pijp van het bedrijf. Daarvoor ligt al 1 miljoen euro klaar.

KWF heeft zich daar nu bij aangesloten: ,,Wij hebben hetzelfde doel: weten waarom er daar een verhoogde kans is op longkanker”, zegt Annebel Schipper van KWF. ,,Wij hebben het netwerk, veel ervaring met wetenschappelijk onderzoek, weten wie te contacten, hoe gegevens te analyseren... En wij zien ook een rol voor ons qua publiciteit: het benadrukken van de urgentie hiervan. Ons doel is hetzelfde als van omwonenden: er is nu veel onrust en onduidelijkheid, daar moeten antwoorden op komen.”

" Waarom heeft het RIVM buitenland­se onderzoe­ken naar staalfa­brie­ken en de gevolgen voor de omgeving nooit meegenomen?
Frank van de Goot

Meer klachten dan waar ook

Volgens eerder RIVM-onderzoek uit april komen in de regio IJmond méér gezondheidsklachten voor dan waar ook in Nederland. Van 22 procent tot hier en daar zelfs 50 procent meer kans op - onder meer - longkanker. Een tweede onderzoek naar veegmonsters van de neergedaalde stoffen die elke dag over de regio dwarrelen, moet nog gepresenteerd worden. Maar dat onderzoek geeft geen antwoord op de vraag: wáár komen die stoffen vandaan? In de regio is daarnaast nog veel meer argwaan tegen ‘de overheid’ ontstaan nadat duidelijk werd dat een GGD-directeur hoogstpersoonlijk de naam van Tata uit een gezondheidsonderzoek liet schrappen.

Ook de bekende forensisch patholoog Frank van de Goot sluit zich aan. De patholoog sprak dit weekend met Jan de Jong, grote baas van investeringsmaatschappij Nedamco en voortrekker van het plan om eigen onderzoek te doen. Van de Goot zou lichamen van overleden personen uit de regio kunnen onderzoeken op chemische stoffen en die dan weer vergelijken met een controlegroep ‘ver weg’ van Tata Steel.

Wel waarschuwt hij dat daarmee niet zomaar geconcludeerd kan worden dat die persoon ziek is geworden van die stoffen en dat het dus allemaal de schuld van Tata is. Het is Van de Goot wel al opgevallen dat diverse buitenlandse onderzoeken naar de relatie tussen staalfabrieken en kanker nooit in de RIVM-rapporten zijn meegenomen. Checken of dat echt klopt en waarom dat is, daarin ziet Van de Goot wel een taak voor KWF.

Dat gaat Annebel Schipper weer wat snel: ,,We zijn nog niet zover dat we al weten wát we kunnen doen”, zegt zij. Wel heeft het RIVM weer bij KWF aangeklopt, aldus Schipper, om ook eens te informeren wat er nu allemaal gaande is.

‘Elkaar niet bedelven met onderzoek’

Verantwoordelijk gedeputeerde Jeroen Olthof - de man die volgens de actievoerende stichtingen maar geen opdracht wil geven tot een brononderzoek - heeft ondertussen vakantie. Telefonisch laat hij weten ‘met de initiatiefnemers om tafel te willen over dat eigen brononderzoek'. ,,Meten bij een schoorsteen klinkt simpel, maar dat is het echt niet. Daarom wil ik eerst weten: wát wil je dan precies meten?” Ook hoopt hij dat KWF hem snel gaat bellen. ,,Laten we elkaar niet bedelven met onderzoeken. Maar echt: ook ik wil dat de IJmond een gezonde leefomgeving is.”

Jan de Jong reageert daar uiterst cynisch op: ,,Zo gaat het altijd: om tafel zitten. Praten. We vragen al jaren om brononderzoek. Ik heb hem nu deze hele duidelijke vraag gemaild: ben jij bereid het RIVM opdracht te geven aan de bron de uitstoot van Tata te meten? Je hoeft alleen maar ja of nee te zeggen.”

Daarop heeft Olthof nog niet gereageerd.

© https://www.ad.nl/binnenl(...)nderzoeken~a96c671d/
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_200699676
Je zou verwachten dat de overheid onafhankelijk onderzoek laat doen.
  maandag 2 augustus 2021 @ 18:03:35 #3
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_200699741
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het wantrouwen heeft de overheid volledig aan zichzelf te danken. :W
pi_200700079
quote:
2s.gif Op maandag 2 augustus 2021 17:56 schreef Scjvb het volgende:

Zelf eens wat gezonder gaan leven als bewoner in de regio kan uiteindelijk ook wonderen doen en veel gezondheidsproblemen oplossen! *)

Deze bewoners krijgen letterlijk longkanker vanwege een bedrijf gerund door een paar geldwolven en dit is jouw reactie daarop? :')

Moet je niet werken trouwens?
pi_200700102
NIMBY

:T
  maandag 2 augustus 2021 @ 18:29:24 #6
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200700138
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:26 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Moet je niet werken trouwens?
Pardon?
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_200700161
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:29 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Pardon?
Of voel je je daar te goed voor?
pi_200700225
Lijkt me beter monsters te nemen van overledenen die nog niet zijn begraven of gecremeerd. Opgraven vind ik veel te ver gaan omdat het laatste rustplaatsen betreft.
  maandag 2 augustus 2021 @ 18:35:48 #9
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200700255
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:30 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Of voel je je daar te goed voor?
Wanneer het gaat over mijn werk, kan ik u gerust vertellen dat deze soepele werktijden nogal verschillen met die van meest 'gewone' burgers.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_200700368
Omwonenden? What about the mensen die daar elke dag werken?
  maandag 2 augustus 2021 @ 18:47:46 #11
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200700476
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:34 schreef Makrelis het volgende:
Lijkt me beter monsters te nemen van overledenen die nog niet zijn begraven of gecremeerd. Opgraven vind ik veel te ver gaan omdat het laatste rustplaatsen betreft.
Daar lijkt mij nu ook. Maar het plan om monsters te gaan nemen stevent hoe dan ook wellicht niet af op een suc6.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_200700529
Zoals gebruikelijk is het morele kompas van TS weer stuk.
pi_200700685
quote:
2s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:47 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Daar lijkt mij nu ook. Maar het plan om monsters te gaan nemen stevent hoe dan ook wellicht niet af op een suc6.
Geen idee. Monsters nemen kan ook van urine van nog levenden en dat is ook de normaalste zaak van de wereld in bepaalde industrieën.

Ik weet niet of u wel eens een rondleiding oid heeft gehad in de staalindustrie, maar ik heb een project gedaan in IJmuiden en ben ook eerstelijns storingstechnicus geweest bij Ovako Wire in Alblasserdam en ik kan melden dat het daar niet gezond is, wel machtig indrukwekkend de zware industrie.

Er zijn grote investeringen nodig om eea binnen acceptabele grenzen te brengen. Ik denk dat dat de enige oplossing is. De tent afbreken en dat is het dan acht ik niet slim. Het is een grote werkgever en het is een kwaliteitsprodukt dat er geleverd wordt. IJmuiden-staal staat hoog aangeschreven in de wereld.

Onafhankelijk onderzoek lijkt me wel op zijn plaats.

[ Bericht 1% gewijzigd door Makrelis op 02-08-2021 19:11:39 ]
pi_200700734
Goed aangeschreven staan in belangrijker dan de gezondheid van tienduizenden mensen. :r
pi_200700769
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 19:04 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Goed aangeschreven staan in belangrijker dan de gezondheid van tienduizenden mensen. :r
Wanneer produkten eerder stuk gaan door inferieure kwaliteit zul je vaker en dus meer moeten vervuilen.
pi_200700962
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 19:04 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Goed aangeschreven staan in belangrijker dan de gezondheid van tienduizenden mensen. :r
Heb je een auto?

Edit: Laat ik het anders stellen. Bijna alle produkten die jij hebt worden per schip vervoerd. Hier een plaatje van de krukas van een scheepsmotor. Daar willen we wel het allerbeste staal voor hebben.



We kunnen overal wel mee stoppen, maar dat is niet erg realistisch.

[ Bericht 28% gewijzigd door Makrelis op 02-08-2021 19:27:30 ]
pi_200701101
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 18:26 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Deze bewoners krijgen letterlijk longkanker vanwege een bedrijf gerund door een paar geldwolven en dit is jouw reactie daarop? :')

Moet je niet werken trouwens?
Dan moet je zijn reactie op het kindermisbruik in de RKK eens lezen! ^p^
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  maandag 2 augustus 2021 @ 19:35:46 #18
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200701185
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 19:01 schreef Makrelis het volgende:

[..]

Geen idee. Monsters nemen kan ook van urine van nog levenden en dat is ook de normaalste zaak van de wereld in bepaalde industriën.

Ik weet niet of u wel eens een rondleiding oid heeft gehad in de staalindustrie, maar ik heb een project gedaan in IJmuiden en ben ook eerstelijns storingstechnicus geweest bij Ovako Wire in Alblasserdam en ik kan melden dat het daar niet gezond is, wel machtig indrukwekkend de zware industrie.

Er zijn grote investeringen nodig om eea binnen acceptabele grenzen te brengen. Ik denk dat dat de enige oplossing is. De tent afbreken en dat is het dan acht ik niet slim. Het is een grote werkgever en het is een kwaliteitsprodukt dat er geleverd wordt. IJmuiden-staal staat hoog aangeschreven in de wereld.

Onafhankelijk onderzoek lijkt me wel op zijn plaats.
Nog nooit daar een rondleiding gehad, maar wel ter plaatse geweest inzake financiën. Wanneer men een onafhankelijk onderzoek wil doen/ plannen omwille van het vergaren van bewijs voor genoemde aandoeningen bij omwonenden, moet men dat zeker doen.

De staalgigant erkent dat er heel af en toe wat minder gezonde stoffen kunnen of konden ontsnappen, en voor personeel in de fabriek zelf het soms oppassen geblazen kon zijn. Ook geen wonder in een fabriek van deze omvang waar de staalproductie en het vuur letterlijk aan de lopende band continueert. Buiten Tata Steel was naar inzicht de uitstoot echter te gering om mensen hetgeen te bezorgen wat de staalreus nu wordt aangerekend.

Welnu, Tata Steel investeert intussen al flink in uitstoot verminderende installaties, overkappingen en tevens opslag onder zee om het minste geringste aan uitstoot alsnog te elimineren. Dat speelt al 'n tijdje, en dit alles heeft nu eenmaal ook tijd nodig vanwege procedures voor het realiseren van alles en nog wat, reorganisaties et cetera. Mensen in de nabije omgeving kunnen hier nu al bijna geen last meer hebben.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 2 augustus 2021 @ 20:21:48 #19
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_200701878
quote:
In de regio is daarnaast nog veel meer argwaan tegen ‘de overheid’ ontstaan nadat duidelijk werd dat een GGD-directeur hoogstpersoonlijk de naam van Tata uit een gezondheidsonderzoek liet schrappen.
Zie ook: NWS / Longkankerplaag in Beverwijk: Tata mag niet genoemd worden.
pi_200702526
quote:
Het riekt overduidelijk naar gesjoemel daarom is onafhankelijk onderzoek ook zo belangrijk. Als aan de ene kant de staat onderzoekers aanwijst en aan de andere kant een bewonersgroep onderzoekers krijg je andere uitkomsten.

Belangenverstrengeling heet dat. Weet iedereen en is niks nieuws onder de zon.

Men zou sterftecijfers op andere plekken in de wereld naast vergelijkbare installaties kunnen vergelijken, maar dan komt men met: 'Ja is niet te vergelijken, verouderd, andere condities etc etc etc' en zo blijft het een gebed zonder eind.

Ik zie meer in inmenging vanuit Bruxelles. Onze eigen staat is nogal onbetrouwbaar gebleken. Heeft gewoon met belangen te maken.

Al het koelwater van Tata Steel wordt geleverd door PWN (Puur Water en Natuur), dat is het drinkwaterbedrijf in Noord Holland (ben er inbedrijfsteller geweest inzake ombouw) en wie is daar de enige aandeelhouder van? De provincie Noord Holland en zo is het kringetje weer rond.

Er zijn grote investeringen nodig bij Tata Steel, honderden miljoenen zoniet miljarden en men zal ook moeten accepteren dat er in moderne staalfabrieken 4 x minder werknemers nodig zijn ivm automatisering.

Ik ga er niet over of dat het waard is. Lastige kwestie. Urgenda heeft een voorstel, maar dat heb ik nog niet doorgelezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Makrelis op 02-08-2021 21:01:50 ]
  maandag 2 augustus 2021 @ 20:57:29 #21
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_200702542
Terecht. Onderste steen boven graag.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 2 augustus 2021 @ 21:06:23 #22
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200702710
Tata Steel en FNV gaan samen verduurzaming Tata onderzoeken

quote:
Foto: ANP

Staalconcern Tata Steel en vakbond FNV zijn begonnen met de voorbereidingen voor een onderzoek naar de beste manier om de staalproductie in Nederland te verduurzamen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar technische en economische haalbaarheid, impact op het milieu en vermogen om aan de klimaatdoelen voor 2030 te voldoen.

Tata Steel is bekend van het hoogovencomplex in IJmuiden. Vakbond FNV pleit al tijden voor behoud en verduurzaming van de hoogovens. De Indiase eigenaar is bezig de Britse tak van de Nederlandse tak los te koppelen. Daarbij staat IJmuiden volgens FNV in de etalage. Eigenaar Tata Steel zou om die reden ook niet bereid zijn om nog heel veel geld te steken in de verduurzaming van het complex.

Tata Steel probeert te vergroenen door middel van het opslaan van de uitgestoten CO2 in de bodem van de Noordzee. Volgens FNV is veel meer mogelijk. De bond kwam zelf met een plan om Tata Steel binnen vijf jaar af te krijgen van kolen. De hoogovens en een groot deel van de andere installaties zouden ook kunnen draaien op groene stroom en aardgas. En op iets langere termijn zou Tata Steel dan kunnen overstappen op waterstof als brandstof voor zijn installaties. Daarmee zou de overlast voor de omgeving binnen vijf jaar voor het overgrote deel verleden tijd zijn.

Adviesbureau Roland Berger gaat de opdracht uitvoeren. Tijdens het onderzoek zullen volgens Tata en FNV onder meer overheden, experts, belanghebbenden en milieuorganisaties worden geraadpleegd. De verwachting is dat begin september een beeld kan worden geschetst. Het haalbaarheidsonderzoek moet dit najaar zijn afgerond.

https://nieuws.nl/economi(...)ng-tata-onderzoeken/
Zoals gezegd wordt aan het een en ander gewerkt. Geduld is een schone zaak!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_200702980
quote:
4s.gif Op maandag 2 augustus 2021 21:06 schreef Scjvb het volgende:
Tata Steel en FNV gaan samen verduurzaming Tata onderzoeken
[..]

Zoals gezegd wordt aan het een en ander gewerkt. Geduld is een schone zaak!
Yep, ik vind vijf jaar al snel. Misschien te ambitieus. Er wordt in ieder geval aan gewerkt begrijp ik. Die tent is ook te belangrijk om te sluiten. Aardgas zit in de buurt trouwens, onder de Beemster.
  maandag 2 augustus 2021 @ 21:56:24 #24
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200703603
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 21:20 schreef Makrelis het volgende:

[..]

Yep, ik vind vijf jaar al snel. Misschien te ambitieus. Er wordt in ieder geval aan gewerkt begrijp ik. Die tent is ook te belangrijk om te sluiten. Aardgas zit in de buurt trouwens, onder de Beemster.
Altijd een goede zaak, aardgas ook!

Maar Tata Steels verduurzaming geschiedt niet in eerste plaats in het belang van de omwonenden als soort van erkenning.
Het is te gemakkelijk roeptoeteren dat deze klachten door Tata Steel veroorzaakt zouden zijn.
Tot op heden is nog niets onomstotelijk bewezen. Tegelijk hoopt men wel dat deze kostbare initiatieven de omwonenden op den duur moed en rust geeft.

Verduurzaming, door ingebruikname van nieuwe systemen die verouderde objecten moeten vervangen evenals andere methodes zoals planmatig opslag van uitgestoten CO2 in de zeebodem, is inherent aan de eisen van deze tijd.
Het gebeurt op bepaalde wijze ook bij div. andere bedrijven.
Investeren in het een en ander kost uiteraard best wat, maar dat wordt dubbel en dwars terugverdiend en blijft op langere termijn vaak ook erg kostenbesparend.

:Y)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')