abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 29 juli 2021 @ 17:28:21 #1
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_200619007


Tijdlijn:

Aanslag en overlijden
- Peter R. de Vries werd op 6 juli rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. De misdaadjournalist had net de studio van RTL Boulevard verlaten, waar hij te gast was om naar zijn auto te lopen. Het tv-programma werd om de hoek opgenomen.

- De Vries werd volgens getuigen vier of vijf keer beschoten, volgens de politie van dichtbij. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. In de dagen die volgden werd weinig bekend over zijn toestand, behalve dat die 'heel onzeker' was en dat De Vries vocht voor zijn leven.

- Peter R. de Vries is donderdag 15 juli overleden. De Vries is 64 jaar geworden. Hij is in het bijzijn van zijn familieleden overleden.

- Woensdag 21 juli kon het publiek afscheid nemen. Zo'n 7500 mensen brachten de misdaadjournalist een laatste groet in Carré.

- De familie, vrienden, collega's en andere naasten van Peter R. de Vries namen donderdag 22 juli afscheid van hem in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Na de dienst werd De Vries via de hoofdingang weggedragen en vervoerd naar het laatste afscheid, dat alleen door intimi is bijgewoond.
Emotioneel afscheid van Peter R. de Vries in Carré: 'Hartverscheurend'

INTERVIEW PARTNER PETER R. DE VRIES: 'Peter was de hoofdprijs'

SPOILER: Twitter berichten Royce de Vries
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dader(s) en onderzoek
- Op de avond van de aanslag werden drie verdachten aangehouden, van wie één de volgende dag weer werd vrijgelaten. De andere twee zijn de 35-jarige Pool Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de 21-jarige Delano G. die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. Dat de verdachten uit Tiel en Maurik komen wordt door ingewijden, ook in het criminele milieu, gezien als een sterke aanwijzing dat de aanslag uit de hoek komt van Ridouan Taghi.
Binnen een uur opgepakt: zo kwam politie verdachten op het spoor

- Delano G. is een neef van Jaouad 'Joey' W., die wordt gezien als leider van een 'moordbende' van Taghi.

- De 35-jarige Poolse man werd een week eerder ook al door de politie aangehouden in Maurik. Dat was voor een bedreiging, mogelijk met een vuurwapen. Of er een link is met de zaak rond Peter R. de Vries is onduidelijk.

- Maandag 19 juli: de twee verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries blijven voorlopig vastzitten. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de hechtenis van de twee met 90 dagen verlengd.

Bron tijdlijn (zelf verder aangevuld)

quote:
Let op: GEEN! lugubere/bloedige foto's of filmpjes posten van dit of enig ander gerelateerd onderwerp.
Dank voor uw medewerking & begrip @Danny
Geen afbeeldingen en video's van het slachtoffer, potentiele daders, verdachten e.d. aub.
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Moderator donderdag 29 juli 2021 @ 17:28:37 #2
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_200619012
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 14:28 schreef Caland het volgende:

[..]

Het 'bekende' filmpje is echt hooguit van een meter afstand gefilmd, je ziet de camera/filmer zelfs nog rondom het lichaam lopen. Een ander filmpje waar de politie al aan het reanimeren is is van wat verder, zou zeggen een metertje of 15.
En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_200619398
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
Mensen met mobieltjes is redelijk normaal nu toch? Je ziet niet wat en hoe en wie ze filmen
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_200619727
quote:
Op donderdag 29 juli 2021 08:37 schreef Mondkapje het volgende:

Al was het de 'smeekbede' van Taghi zelf geweest, of van de koning van Marokko, je hoeft niet alles te doen wat ze je vragen.
Zijn vriendin heeft geprobeerd hem ervan af te houden, maar Peter wilde zich graag liëren aan zo'n Grote Zaak. Hij is gewoon naïef geweest. Een hele schoolklas werd opgetrommeld om hem in de val te lokken en af te slachten.
pi_200620058
Er is al minimaal 1 iemand die nu ook de lijfspreuk van Peter op haar been heeft prijken (zag het van de week op Twitter).
  donderdag 29 juli 2021 @ 19:05:49 #6
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_200620069
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
Op dat filmpje van dichtbij zie je hooguit 2 man ofzo erbij staan en die zijn druk bezig met het slachtoffer uiteraard. Hij filmt het ook vlak achter hen
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_200625134
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 19:04 schreef Samhain het volgende:
Er is al minimaal 1 iemand die nu ook de lijfspreuk van Peter op haar been heeft prijken (zag het van de week op Twitter).
Dan neem je een lijfspreuk wel heel letterlijk.
pindazakje
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 5 augustus 2021 @ 09:15:19 #8
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_200748990
Straks persconferentie!!!!!!

quote:
Persconferentie Marengo-advocaten over onderzoek Peter R. de Vries

DEN HAAG (ANP) - De advocaten van kroongetuige Nabil B. geven donderdag een persconferentie na afloop van een gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid over het aangekondigde onderzoek naar de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries was tevens vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij werd op 6 juli op straat in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later.

De advocaten Peter Schouten en Onno de Jong noemen het "onbegrijpelijk" dat Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, door demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus als voorzitter van de onderzoekscommissie is benoemd. Zij zullen dat donderdag aangeven in het gesprek met het ministerie en later in de persconferentie met een verslag van dat gesprek komen, laat Schouten weten. Uit veiligheidsoogpunt wordt nog niet bekendgemaakt waar de bijeenkomst donderdagmiddag gaat plaatsvinden.

Sinds begin 2018 bekend werd gemaakt dat Nabil B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord. Peter R. de Vries werd begin vorige maand in het centrum van Amsterdam neergeschoten toen hij naar de parkeergarage liep na een uitzending van RTL Boulevard. Kort daarna werden twee verdachten opgepakt.

Marengo gaat om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi. Hij is geen verdachte in de drie moordzaken rond de kroongetuige, maar er wordt wel naar hem gewezen als mogelijke opdrachtgever.
https://www.msn.com/nl-nl(...)ek-peter-r-de-vries/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 5 augustus 2021 @ 18:54:43 #9
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_200760233
quote:
Advocaten Nabil B. snoeihard over NCTV na dood Peter R. de Vries: ‘Onvoldoende naar ons geluisterd’

De advocaten van Nabil B. halen op een speciaal ingelaste persconferentie snoeihard uit naar de NCTV over de in hun ogen ‘lakse beveiliging’ van alle betrokkenen in het Marengo-proces, waaronder die van Peter R. de Vries. ,,Er werd onvoldoende naar ons geluisterd. Zelfs tot op de dag van vandaag, na de dood van Peter, is het allemaal nog steeds onvoldoende”, zegt raadsman Peter Schouten op de beveiligde persconferentie. De advocaten van de kroongetuige eisen een onafhankelijk én breder onderzoek naar de drie moorden, die volgens hen gelieerd zijn aan het Marengo-proces.

Sebastiaan Quekel & Peter Winterman 5 aug. 2021 Laatste update: 18:31
De advocaten van kroongetuige Nabil B. hebben weinig vertrouwen in het door het ministerie van Justitie en Veiligheid aangekondigde onderzoek naar de moord op De Vries. Ze hadden eerder vandaag een gesprek met het ministerie om over hun kritiek op het aangekondigde onderzoek te spreken.

De verdediging van Nabil B. vindt dat de insteek veel breder moet. Dus niet alleen naar de moord op De Vries, maar ook naar de eerdere moorden op de broer en advocaat van Nabil B. Het ministerie gaf echter duidelijk aan daar niets voor te voelen, vertelde Schouten tijdens een bijeenkomst na dat gesprek.

Persoonsbeveiliging
Volgens advocaten Peter Schouten en Onno de Jong is één groot integraal onderzoek nodig om te achterhalen waar het de afgelopen periode in hun ogen is misgegaan. ,,We hopen hiermee een patroon te kunnen ontdekken van hoe de beveiliging van betrokkenen heeft gefaald”, legt Schouten uit.

Dat Peter R. de Vries geen strenge persoonsbeveiliging wilde, zoals John van den Heuvel die momenteel bijvoorbeeld heeft, bevestigt Schouten. ,,Maar Peter voerde wel gesprekken met een veiligheidsexpert van het parket Midden-Nederland over het soort beveiliging dat wél kon worden aangeboden.”

Steken laten vallen
Overheidsinstanties hebben in de maanden voorafgaand aan de moord op Peter R. de Vries veel steken laten vallen, vinden de advocaten. ,,Peter vond het bespottelijk dat hij niet te horen kreeg op basis van welke informatie hij op een dodenlijst stond”, zegt Schouten. ,,Het is een slechte zaak dat beoogd slachtoffers bepaalde informatie niet krijgen. Onno en ik zijn per slot van rekening advocaten en hebben een beroepsgeheim. Wij wensen dat diepgaand wordt onderzocht wat voor concrete informatie er bestond en wat er is binnengekomen.”

De advocaten vermoeden dat overheidsinstanties niet goed genoeg informatie hebben uitgewisseld en dat de dreigingsinschatting onvoldoende is geweest. Dat moet volgens Schouten en De Jong grondig worden onderzocht. ,,Wij gaan er alles aan doen om de veiligheidssituatie voor de betrokkenen te verbeteren. We laten dit niet liggen. Ook al is dit niet onze taak”, aldus Schouten.

‘Onbegrijpelijk’
Peter R. de Vries was tevens vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij werd op 6 juli op straat in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later.

Advocaten Peter Schouten en Onno de Jong noemen het ‘onbegrijpelijk’ dat Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, door demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus als voorzitter van de onderzoekscommissie is benoemd. Ze zijn daar bijzonder ontstemd over. De NCTV – en voorloper NCTb – is verantwoordelijk voor beveiligingszaken. De Vries werd niet beveiligd.

,,De rol die de NCTV en ook het Openbaar Ministerie heeft gespeeld, heeft desastreuze gevolgen gehad. Sowieso bij de moord op De Vries, maar mogelijk ook bij de moord op de broer en advocaat van de kroongetuige,” aldus Schouten. ,,Daarom moet er een echt onafhankelijk onderzoek komen, uitgevoerd door iemand die helemaal los staat van de Nederlandse staat en dus ook de NCTV en het OM.”

Levenslang
Sinds begin 2018 bekend werd gemaakt dat Nabil B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord. Tegen de twee verdachten van de moord op Wiersum is vorige maand een levenslange gevangenisstraf geëist, de rechtbank moet nog uitspraak doen. Peter R. de Vries werd begin vorige maand in het centrum van Amsterdam neergeschoten toen hij naar de parkeergarage liep na een uitzending van RTL Boulevard. Kort daarna werden twee verdachten opgepakt.

Het Marengo-proces gaat om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi. Hij is geen verdachte in de drie moordzaken rond de kroongetuige, maar er wordt wel naar hem gewezen als mogelijke opdrachtgever.
https://www.ad.nl/binnenl(...)geluisterd~a503351c/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_200760608
Ik word erg moe van de iets te mediageile Schouten.
Het is koud, het is guur....
pi_200876589
Eerste openbare zitting in moordzaak Peter R. de Vries op 18 oktober

https://www.nu.nl/peter-r(...)s-op-18-oktober.html
  donderdag 12 augustus 2021 @ 16:29:23 #12
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_200878774
quote:
15s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:29 schreef Haaibaaike het volgende:
Vandaag is Peter vier weken dood🙁.
Wat gaat dat snel zeg.
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 augustus 2021 @ 20:12:44 #14
22592 crew  Ole
pi_200881893
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
het was in mijn straat. Ik ken iemand die erachter liep en nu trauma heeft. Die was echt niet bezig om de mensen met telefoontjes aan te spreken..
En nog dagelijks bezoeken mensen de plaats. Maar bloemen zijn weg op verzoek familie
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_200885874
quote:
15s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:29 schreef Haaibaaike het volgende:
Vandaag is Peter vier weken dood🙁.
Nu je het zegt...

quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:55 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat gaat dat snel zeg.
En straks weet niemand wie dat was...
De ouders misschien die hij geholpen heeft om zijn kinderen terug te vinden.
Dood of levend...
George Carlin - "The Planet is fine, the people are fucked!"
https://www.youtube.com/watch?v=PdSi9NW5u3E
pi_200886199
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:46 schreef FANNN het volgende:

[..]

Nu je het zegt...
[..]

En straks weet niemand wie dat was...
De ouders misschien die hij geholpen heeft om zijn kinderen terug te vinden.
Dood of levend...
Dat geldt voor Jan met de Pet. Peter's legacy leeft nog wel een poosje door.

Ik weet dat het leven door gaat en je niet kan blijven rouwen maar toch verbaas ik me er eigenlijj altijd weer over hoe snel dat gaat.
Op het moment is iedereen in shock en kapot ervan. Na een week staan ze bij boulevard weer te lachen alsof het niks is.

Met lokale mensen die tragisch sterven is dat nog erger. Dan zie je de bloemenzee met de week kleiner worden tot het na een poosje helemaal weg is. Op de dierbaren na boeit het niemand meer.

Ik begrijp het maar vind het wel altijd iets triests hebben. Alsof het leven toch veel minder waarde had dan hoe men er initieel op reageerde misschien?
pi_200886246
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:32 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ik begrijp het maar vind het wel altijd iets triests hebben.
Ja is ook zo... Maar zijn vrouw of vriendin en zijn kinderen zullen hem niet zo snel vergeten hoor...
waarschijnlijk vergeten ze hem nooit.
George Carlin - "The Planet is fine, the people are fucked!"
https://www.youtube.com/watch?v=PdSi9NW5u3E
pi_200994847
Getuige zag week voor aanslag verdacht persoon in de buurt van Peter R. de Vries

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-r-de-vries-a4055360

Die Pool dus uiteindelijk.
pi_200995793
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:45 schreef FANNN het volgende:

[..]
Ja is ook zo... Maar zijn vrouw of vriendin en zijn kinderen zullen hem niet zo snel vergeten hoor...
waarschijnlijk vergeten ze hem nooit.
Duh. ;)
pi_200997003
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 10:29 schreef Zipportal het volgende:
Getuige zag week voor aanslag verdacht persoon in de buurt van Peter R. de Vries

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-r-de-vries-a4055360

Die Pool dus uiteindelijk.
Ze liepen hem dus al een tijdje te schaduwen, en zijn daarbij gespot. Bizar dat daar helemaal niks mee gedaan is.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_200997104
Schouten doet er alles aan om in de media te blijven en schuift de politie de schuld in de schoenen. PRDV wilde geen beveiliging, punt.
Het is koud, het is guur....
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 16:10:11 #23
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_200999282
John durft veel te zeggen. En gelijk heeft ie.
pi_200999689
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:53 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ze liepen hem dus al een tijdje te schaduwen, en zijn daarbij gespot. Bizar dat daar helemaal niks mee gedaan is.
Bizar dat Peter zelf zo fuckin naïef of zichzelf als God waande gedroeg wetende hiervan.
pi_201030253
twitter


Tattoo's zijn voor tokkies.
  zondag 22 augustus 2021 @ 18:24:33 #26
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 22 augustus 2021 @ 19:05:59 #27
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_201031073
quote:
0s.gif Op zondag 22 augustus 2021 18:03 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]

Tattoo's zijn voor tokkies.
Jezus, die huid :M :M :M :M
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_201046167
Grapperhaus moet wachten met start onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries

quote:
Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet wachten met het onderzoek naar de omstandigheden rondom de moord op Peter R. de Vries. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil eerst bespreken hoe dat onderzoek eruit moet zien.

De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo, Peter Schouten en Onno de Jong, hadden eerder felle kritiek op Grapperhaus. Hij benoemde de voormalige Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra tot voorzitter van de commissie die onderzoek moet doen naar de beveiliging van de Vries.

Joustra kan als voorman van de huidige NCTV nooit onafhankelijk genoeg onderzoek doen naar fouten die zijn gemaakt, is het stellige oordeel van Schouten en De Jong. Bovendien willen ze dat het onderzoek wordt uitgebreid naar de omstandigheden rondom de andere twee moorden tijdens het Marengo-proces: de moord op de broer van de kroongetuige en op Derk Wiersum, de vorige advocaat van de kroongetuige.

Gewonnen
Alleen met een integraal onderzoek naar alle drie deze misdrijven is te achterhalen waar het tot drie keer toe is misgegaan met het beveiligen van de mensen rondom de kroongetuige, zeggen de advocaten die zelf ook zwaar beveiligd worden omdat zij op een dodenlijst staan.

,,We hopen hiermee een patroon te kunnen ontdekken van hoe de beveiliging van betrokkenen heeft gefaald”, zei Schouten daarover eerder. Hij toonde zich vandaag samen met De Jong opgelucht. ,,De eerste slag is gewonnen", zei de Bredase advocaat in reactie op het nieuws. ,,We stoppen niet tot een onafhankelijk onderzoek geregeld is.” Peter R. de Vries werd op 6 juli in Amsterdam van dichtbij neergeschoten en overleed op 15 juli aan de gevolgen van deze aanslag. Er zitten twee verdachten vast, zij moeten op 18 oktober voor het eerst voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen.

https://www.bd.nl/binnenl(...)r-de-vries~a9d0f35b/
pi_201046469
quote:
0s.gif Op maandag 23 augustus 2021 21:10 schreef Nober het volgende:
Grapperhaus moet wachten met start onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries
[..]

Bizar hoor, weer een zaak waarin men aan de onafhankelijkheid twijfelt, gelinkt aan dit kabinet.
pi_201111628
Eenmalige uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries

quote:
In Jinek zullen B.’s advocaten - Peter Schouten en Onno de Jong - aanschuiven. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al langer extra beveiligd wordt vanwege ernstige bedreigingen, schuift voor het eerst sinds lange tijd weer aan in een talkshow. Ook misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman praten over onder meer de vraag of rechters, advocaten en journalisten hun werk nog wel veilig kunnen uitvoeren. Vanwege de veiligheid is de uitzending eerder opgenomen en niet live zoals gebruikelijk.
https://www.telegraaf.nl/(...)van-peter-r-de-vries

Bellemoeke. @Coco @maxi-mus @El-Stinho
pi_201113077
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 17:05 schreef Zipportal het volgende:
Eenmalige uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries
[..]
https://www.telegraaf.nl/(...)van-peter-r-de-vries

Bellemoeke. @:Coco @:maxi-mus @:el-stinho
Lekker op tijd Jinek.
pi_201114447
Handig om aan te kondigen dat vd Heuvel daar zit.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 28 augustus 2021 @ 20:33:51 #33
269689 crew  Viv
pi_201114463
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 20:32 schreef Specularium het volgende:
Handig om aan te kondigen dat vd Heuvel daar zit.
quote:
Vanwege de veiligheid is de uitzending eerder opgenomen en niet live zoals gebruikelijk.
;)
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 20:47:59 #34
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_201114690
Denk echt nooit meer aan ‘m. Ja, als ik dit topic zie.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_201114713
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 19:04 schreef Samhain het volgende:
Er is al minimaal 1 iemand die nu ook de lijfspreuk van Peter op haar been heeft prijken (zag het van de week op Twitter).
Je zal maar zo'n geïnspireerde meid zijn die de tekst op Facebook heeft gelezen en het op de kuit heeft laten tatoeëren.
Iedere keer als zij door nachtelijke escapades van haar stukgelopen huwelijk de zoveelste achter zich de vleselijke lusten laat botvieren, wordt die tekst gelezen. En dan heeft het opeens een heel andere betekenis.
Google is your friend, abuse your friends
pi_201115173
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 20:47 schreef Tyr80 het volgende:
Denk echt nooit meer aan ‘m. Ja, als ik dit topic zie.
Zelfde hier. Maar dacht ook nooit aan hem toen hij nog leefde :') Eerder vaker geirriteerd, en de tv of uitzetten of een andere zender op.
pi_201134773
Heeft Jinek vanavond ook verteld over haar persoonlijke relatie met Peter?
pi_201136783
Hebben ze al een bekentenis ofhoe zit dat hier?
  Redactie Sport / Supervogel maandag 30 augustus 2021 @ 15:20:39 #39
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_201140597
instagram
  maandag 30 augustus 2021 @ 16:41:17 #40
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201141565
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 00:29 schreef nelsonwarm het volgende:
Heeft Jinek vanavond ook verteld over haar persoonlijke relatie met Peter?
niets dan goeds van de overledenen joh
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 21:38:48 #41
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201159497
quote:
Royce de Vries: ‘Ik heb het shirt van Nicky Verstappen naar het ziekenhuis gebracht’

Royce de Vries heeft vanavond in RTL Boulevard voor het eerst openhartig gesproken over het overlijden van zijn vader Peter R. de Vries. Hij haalde herinneringen op aan de misdaadjournalist en vertelde over de emotionele dagen tussen de aanslag en het overlijden. ,,Mijn vader heeft ooit aangegeven dat het shirt van Nicky Verstappen altijd bij hem moest zijn. Dat heb ik toen bij hem op de ziekenhuiskamer gehangen.”

Mark den Blanken 31 aug. 2021 Laatste update: 20:46
In het kantoor van zijn vader deed Royce de Vries vanavond zijn verhaal. ,,Het was in het begin heel confronterend om hier te zijn, om in een leeg kantoor te stappen. Iedere dag kwam hij normaal gesproken binnenlopen tegen lunchtijd. Als ik nu in mijn kantoor zit, is het alsof hij nog ieder moment binnen kan lopen.” Het verdriet is anderhalve maand na het overlijden van zijn vader nog steeds enorm. ,,Het gemis ook. Het onwerkelijke houdt ons nog steeds een beetje op de been. Eigenlijk kunnen we het nog steeds niet geloven.”

Royce vertelt over de dag van de aanslag. ,,Ik was thuis aan het werk. Ik werd rond tien over half acht gebeld door Peter Schouten. Die gaf aan dat hij gehoord had dat mijn vader was neergeschoten. De schrik is dan enorm, als je zoiets hoort. Maar er was op dat moment nog niet heel veel duidelijk. Je gaat natuurlijk meteen op onderzoek uit, is het daadwerkelijk gebeurd en hoe erg is het? Ik ben meteen als een gek gaan bellen. Al vrij snel werd duidelijk dat het echt gebeurd was en dat het ook heel ernstig was.”

Op dat moment moest Royce de familie en partner van zijn vader informeren. Vervolgens meldden ze zich samen in het ziekenhuis. ,,Ik hoorde wel meteen dat het heel ernstig was. Bij het ziekenhuis zag ik overal gemaskerde agenten met automatische wapens staan en dan word je in de familiekamer gezet. Daar zit je dan met heel veel onzekerheid over hoe het met hem is.” Hij noemt de tijd in het ziekenhuis ‘heel dierbaar’. ,,Dat we toch nog aan zijn bed hebben gezeten en dat we hem toch nog hebben kunnen zien. Hij had ook meteen op straat overleden kunnen zijn.”

Het steekt me vooral dat vanaf het begin dat die deal werd aangegaan, er niet meteen een goed systeem klaar lag

Nicky Verstappen
Twee dagen na de aanslag ging Royce naar het kantoor van zijn vader. ,,Ik heb toen het shirt van Nicky Verstappen meegenomen. Mijn vader heeft ooit aangegeven dat het shirt altijd bij hem moest zijn. Dat heeft toen bij hem op de ziekenhuiskamer gehangen.” De bloemenzee die bij de plek van de aanslag ontstond, raakte de familie. ,,We vonden het ook heel belangrijk om naar die plek te gaan. Het doet ongelooflijk veel dat mensen de moeite nemen om daar iets achter te laten. Zelfs krentenbollen, dat heeft mij heel erg geraakt, omdat mijn vader daar ook wel iets mee had.”

Royce vertelt dat hij niet in angst leefde sinds zijn vader de kroongetuige bijstond, maar dat dit wel zijn grootste nachtmerrie was. Hij is kritisch over hoe het Openbaar Ministerie alles rond de kroongetuige heeft aangepakt. ,,Het steekt me vooral dat vanaf het begin dat die deal werd aangegaan, er niet meteen een goed systeem klaar lag. Dat iedereen in de omgeving van de kroongetuige veilig kon werken of veilig kon leven. Ik heb heel sterk de indruk - en dan druk ik me voorzichtig uit - dat daar helemaal geen rekening mee is gehouden.” Hij stelt dat er ‘geen deugdelijk systeem was waarin - bijvoorbeeld - advocaten veilig konden werken’. ,,Dan was mijn vader nooit vertrouwenspersoon geworden van de kroongetuige.”

Volgens Royce wilde zijn vader inderdaad geen persoonsbeveiliging, maar liepen er wel gesprekken over andere maatregelen. ,,Voor hem was het een onwerkbare situatie. Het was heel moeilijk. Je moet je agenda een week van tevoren delen. Mijn vader vond het belangrijk dat hij gewoon zomaar kon gaan wielrennen. Met persoonsbeveiliging raak je die vrijheid kwijt.”

Speech
Royce is blij met het afscheid dat ze zijn vader hebben gegeven. ,,Ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Maar zo'n dag zelf gaat in een roes aan je voorbij. Ik kon niet geloven dat ik daar op de uitvaart van mijn vader zat. Ik vond het heel belangrijk om te speechen op de uitvaart van mijn vader. Maar het is natuurlijk ontzettend moeilijk om in tien minuten uiteen te zetten wat mijn vader voor mij betekend heeft.”

Het schrijven van de speech werd een worsteling. ,,Ik ben advocaat, moet vaak stukken schrijven, maar dit was het moeilijkste stuk dat ik geschreven heb. Ik overlegde vaak met mijn vader over stukken. Maar dit was de eerste keer dat ik dat niet kon doen. Ik had de speech voor mijn vader graag aan hem willen voorleggen. Nu stond ik er voor het eerst helemaal alleen voor. “

Ouders Nicky Verstappen
Later op de avond vertelde Royce bij Khalid & Sophie dat hij vrijdag met de ouders van Nicky Verstappen mee gaat naar de zitting in het hoger beroep in de zaak tegen Jos B.. ,,Ik ga mee om Berthie en Peter steun te bieden”, aldus Royce. ,,Ik ben mijn vader niet, en ik heb niet de illusie dat ik hem kan vervangen. Dat kan helemaal niemand. Maar ik weet dat deze zaak voor hem heel belangrijk was. Ik vind het belangrijk om zijn steun en support een beetje voort te zetten.” Het is niet duidelijk of Royce de ouders van Nicky structureel gaat bijstaan.

Jos B. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van Nicky Verstappen. De rechtbank Limburg veroordeelde B. tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Zowel B. als het OM hebben hoger beroep ingesteld.
https://www.ad.nl/show/ro(...)s-gebracht~a1d33435/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  dinsdag 31 augustus 2021 @ 21:41:50 #42
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201159541
quote:
Verdriet bij John van den Heuvel om onuitgesproken ruzie met De Vries: ‘Het had goed kunnen komen’

Het zit John van den Heuvel dwars dat hij zijn ruzie met Peter R. de Vries niet meer goed heeft kunnen maken. Dat vertelde de bekende misdaadverslaggever in een openhartig en emotioneel interview bij Jinek. Van den Heuvel raadde De Vries af vertrouwenspersoon te worden van de kroongetuige in het Marengo-proces, waarop er een conflict ontstond. ,,Het leidde tot een felle app-wisseling, die niet meer goed is gekomen. En dat is buitengewoon verdrietig.”

Sebastiaan Quekel 29-08-21, 23:59 Laatste update: 30-08-21, 08:35

Toen Peter R. de Vries bekendmaakte dat hij de vertrouwenspersoon van Nabil B. in het Marengo-proces zou worden, leidde dat tot enige verbazing bij Van den Heuvel. In een twee uur durend gesprek op het kantoor van De Vries hebben de misdaadverslaggevers erover gesproken. ,,Er ontstond eigenlijk meteen een discussie. Ik vond dat hij het niet moest doen. Ik heb het hem om een aantal redenen afgeraden”, zei Van den Heuvel.

Na het gesprek was er een door De Vries ingelaste persconferentie waarin het verdedigingsteam van de kroongetuige er ‘met gestrekt been in ging’, zo verwoordde Van den Heuvel het. ,,Ik stoorde mij daaraan. Ik stuurde daar appjes over. Dat leidde tot een felle app-wisseling. Dat is niet meer goed gekomen. En dat vind ik wel buitengewoon verdrietig.”

Wespennest
Van den Heuvel vindt het nog steeds onverstandig dat De Vries bij het geruchtmakende Marengo-proces betrokken raakte. ,,Dat had te maken met onder andere veiligheid. Ik vraag mij af of Peter zich in die fase heeft gerealiseerd in wat voor een wespennest hij zich stak. Dit zijn zieke geesten met psychopatische trekjes die om volstrekt irrationele redenen heel ver gaan. Ik denk dat hij het heeft weggedrukt, of onvoldoende heeft onderkend, dat je met dit soort gekken te maken krijgt.”

Een ander belangrijk punt om het niet te doen, was omdat Nabil B. in de eerste plaats een crimineel is, aldus Van den Heuvel. ,,Die hand-en-spandiensten heeft verleend aan huurmoordenaars met nul moraliteit. Die om puur opportunistische redenen is overgestapt naar de politie.” Nabil B. is volgens Van den Heuvel geen ‘spijtoptant die een ander leven wil beginnen’. ,,Nee, dit is iemand die in de gaten kreeg dat er op hem werd gejaagd en met de staart tussen de benen naar de politie is gestapt. Dus ik zei: Peter, dit zijn geen nabestaanden van Nicky Verstappen, dit is geen familie van Tanja Groen die je moet helpen omdat ze onrecht is aangedaan.”

Ik zei: Peter, dit zijn geen nabestaan­den van Nicky Verstappen, dit is geen familie van Tanja Groen die je moet helpen omdat ze onrecht is aangedaan

Boze blikken
Het advies van Van den Heuvel sloeg de misdaadverslaggever in de wind. De laatste keer dat ze elkaar zagen, was in de studio bij RTL Boulevard. ,,We keurden elkaar geen blik waardig”, herinnert Van den Heuvel zich nog. ,,Dat is het verdrietige nu. We zeggen thuis altijd: ga nooit met ruzie weg, want je weet niet wat er kan gebeuren. Mijn laatste herinnering aan hem nu is dat moment dat we boze blikken uitwisselden. Daar zal ik mee moeten leren leven.”

Van den Heuvel heeft naar eigen zeggen geprobeerd het goed te maken. ,,Ik ben er oprecht van overtuigd dat ik heb geprobeerd het goed te maken. Om in ieder geval met elkaar te zitten. Dat appen is eigenlijk al verkeerd. Je moet het uitpraten, als volwassen kerels. Maar helaas stond hij daar niet voor open. Ik denk dat het misschien wel goed had kunnen komen, maar we zijn ingehaald door die verschrikkelijke gebeurtenis. “

Inktzwarte zomer
De uitzending van Jinek, die om veiligheidsredenen vooraf was opgenomen, stond zondagavond in het teken van Peter R. de Vries. Eva Jinek blikte in de aflevering terug op de aanslag op de misdaadverslaggever en praatte met haar gasten over de nasleep van zijn overlijden.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al langer extra beveiligd wordt vanwege ernstige bedreigingen, schoof voor het eerst sinds lange tijd weer aan in een talkshow. De afgelopen weken had hij bewust de luwte opgezocht.

,,Het was een inktzwarte zomer”, begon hij zijn gesprek bij Jinek. ,,Het is fijn om nu weer aan het werk te gaan. Maar er hangen wel een wolk en een schaduw overheen. De glans is er voor mij wel een beetje af. Ik hoop dat dat nog terugkomt.”

De moord op De Vries heeft feitelijk niet veel impact gehad op zijn leven, vervolgde de Eindhovenaar. ,,Wel zie je gebeuren waar je altijd al rekening mee hebt gehouden. Toch leef ik niet in angst. Ik heb vertrouwen in de mensen die bijdragen aan mijn veiligheid en ga niet met knikkende knieën door het leven.”

Afschuwelijk
Het is voor Van den Heuvel nog steeds moeilijk te bevatten dat De Vries er niet meer is, zei hij. ,,Het is nog steeds heftig. Ik kan ook niet naar die beelden kijken”, verwees Van den Heuvel naar de filmpjes die kort na de schietpartij via WhatsApp circuleerden. ,,Toen het net gebeurde, kreeg ik al snel een van die filmpjes op mijn telefoon. Dat was afschuwelijk. Aan de andere kant - en dat klinkt misschien raar - ben ik blij dat ik het gezien heb. Dat het in kan dalen. Dat wat je vreesde, ook is gebeurd. En dat je het kan plaatsen. Maar het echt bevatten, dat is nog heel moeilijk.”

Kort na het overlijden van zijn collega vroeg Van den Heuvel zich af of hij wel moest doorgaan met zijn werk, maar stoppen gaat hij toch niet. ,,Ik krijg veel steun, ook van mijn directe omgeving, en daar gaat het natuurlijk om. Dat sterkt mij in mijn gedachte. Dat tuig zou misschien heel graag willen dat ik zou stoppen, maar dan zit ik tot het einde van mijn leven gefrustreerd op de bank. Dan laat ik iets heel moois afpakken door deze mensen. Laten we in vredesnaam niet in angst leven, want dan hebben zij gewonnen. Dat mag nooit gebeuren.”

Dat tuig zou misschien heel graag willen dat ik zou stoppen, maar dan zit ik tot het einde van mijn leven gefrus­treerd op de bank

John van den Heuvel
Van den Heuvel liep eind 2018 dusdanig gevaar dat hij drie maanden niet aan de desk van RTL Boulevard kon verschijnen. Daar sprak Peter R. de Vries toen schande over, live in de studio. Daar is Van den Heuvel hem ‘tot op de dag van vandaag dankbaar voor’. ,,Ik was in die periode toen echt aan het vechten om terug te komen. Mede doordat Peter op televisie zo ageerde, kon ik weer terugkomen. Hij heeft daar een wezenlijke bijdrage aan geleverd.”

Eenmalig
Jinek was eenmalig op zondag te zien bij RTL 4. Vanaf vandaag neemt de presentatrice het stokje weer over op de doordeweekse dagen van collega Humberto Tan. Hij neemt vanaf volgende week de zondagen weer voor zijn rekening.
https://www.ad.nl/show/ve(...)nnen-komen~a8ad8972/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_201183021
Halsema wil op korte termijn straat naar Peter R. de Vries vernoemen
Wat burgemeester Femke Halsema betreft hoeft het geen vijf jaar te duren voordat er een Amsterdamse straat naar Peter R. de Vries vernoemd wordt. De huidige regels schrijven die termijn nog wel voor.

Burgemeester Femke Halsema deelde haar mening donderdagmiddag in een debat met de raadscommissie Algemene Zaken. De misdaadjournalist en adviseur van kroongetuige Nabil B. werd op 15 juli geliquideerd in Amsterdam toen hij na een tv-optreden terugliep naar zijn auto. Zijn dood maakte grote indruk in alle lagen van de samenleving. Al snel klonk de roep om De Vries te eren door een straat of brug naar hem te vernoemen.


Onder meer de gemeente Aalsmeer, de geboorteplaats van De Vries, zegde toe om een straat naar hem te vernoemen.

De broer van De Vries gaf eerder al aan dat er wat hem betreft ook in de hoofdstad snel een straat naar hem vernoemd wordt. Burgemeester Halsema is het met hem eens. “Mijn voornemen is om (...) in samenspraak met de familie te kijken hoe we De Vries het beste kunnen eren. De vijfjaarstermijn is wat mij betreft niet heilig,” antwoordde de burgemeester op vragen van Denk.

Eigenlijk geldt in Amsterdam de regel dat er geen straten of pleinen worden vernoemd naar personen die korter dan vijf jaar geleden zijn overleden. Dit om te voorkomen dat massale publieke rouw meteen tot naamsverandering van de openbare ruimte leidt. In het geval van De Vries wijkt de gemeente daar dus vanaf. “Het lijkt mij van groot belang dat we Peter op een waardige manier in Amsterdam herdenken,” zegt Halsema.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-vernoemen~abc33df8/

Zijn er binnenkort verkiezingen waar ik geen weet van heb?
pi_201183589
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 15:59 schreef Sunshine1982 het volgende:
Halsema wil op korte termijn straat naar Peter R. de Vries vernoemen
Wat burgemeester Femke Halsema betreft hoeft het geen vijf jaar te duren voordat er een Amsterdamse straat naar Peter R. de Vries vernoemd wordt. De huidige regels schrijven die termijn nog wel voor.

Burgemeester Femke Halsema deelde haar mening donderdagmiddag in een debat met de raadscommissie Algemene Zaken. De misdaadjournalist en adviseur van kroongetuige Nabil B. werd op 15 juli geliquideerd in Amsterdam toen hij na een tv-optreden terugliep naar zijn auto. Zijn dood maakte grote indruk in alle lagen van de samenleving. Al snel klonk de roep om De Vries te eren door een straat of brug naar hem te vernoemen.


Onder meer de gemeente Aalsmeer, de geboorteplaats van De Vries, zegde toe om een straat naar hem te vernoemen.

De broer van De Vries gaf eerder al aan dat er wat hem betreft ook in de hoofdstad snel een straat naar hem vernoemd wordt. Burgemeester Halsema is het met hem eens. “Mijn voornemen is om (...) in samenspraak met de familie te kijken hoe we De Vries het beste kunnen eren. De vijfjaarstermijn is wat mij betreft niet heilig,” antwoordde de burgemeester op vragen van Denk.

Eigenlijk geldt in Amsterdam de regel dat er geen straten of pleinen worden vernoemd naar personen die korter dan vijf jaar geleden zijn overleden. Dit om te voorkomen dat massale publieke rouw meteen tot naamsverandering van de openbare ruimte leidt. In het geval van De Vries wijkt de gemeente daar dus vanaf. “Het lijkt mij van groot belang dat we Peter op een waardige manier in Amsterdam herdenken,” zegt Halsema.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-vernoemen~abc33df8/

Zijn er binnenkort verkiezingen waar ik geen weet van heb?
Er is dus een termijn bepaald om te voorkomen dat massale rouw voor een straatnaam zorgt.

En nu wordt er vanwege de enorme impact (lees: massale rouw) afgeweken van de regel.

Wat gaat hier mis.
pi_201183604
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 16:44 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Er is dus een termijn bepaald om te voorkomen dat massale rouw voor een straatnaam zorgt.

En nu wordt er vanwege de enorme impact (lees: massale rouw) afgeweken van de regel.

Wat gaat hier mis.
Massale rouw? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk echt zelden nog aan die kerel.
pi_201183677
quote:
1s.gif Op donderdag 2 september 2021 16:46 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Massale rouw? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk echt zelden nog aan die kerel.
Het is wel wat overdreven :')
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_201183698
quote:
1s.gif Op donderdag 2 september 2021 16:46 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Massale rouw? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk echt zelden nog aan die kerel.
Ik ook niet, maar de impact is wel de reden waarom men nu die straat wil vernoemen.

En dat is nu net de reden waarom die 5 jaar regel er ooit is gekomen.

Begrijp me niet verkeerd hoor, wat mij betreft noemen ze het voetbalstadion, het stadhuis, het station en het Heinekenplein naar Peerke. Het zal me aan mijn reet roesten. Maar ik vind het gewoon typisch dat de argumenten om een regel in te voeren, worden gebruikt om er vanaf te wijken.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 2 september 2021 @ 17:04:52 #48
269689 crew  Viv
pi_201183816
Ik vind het inderdaad goed dat er zo'n 5-jaar regel is, dan wordt de keuze meer weloverwogen gemaakt, zonder de waan van de dag. Niet slim om daar van af te wijken. :N
pi_201183877
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 17:04 schreef Viv het volgende:
Ik vind het inderdaad goed dat er zo'n 5-jaar regel is, dan wordt de keuze meer weloverwogen gemaakt, zonder de waan van de dag. Niet slim om daar van af te wijken. :N
Er is pas nog een brug naar van Mierlo genoemd. Leuke vent. Ik had die brug van Bierlo genoemd
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_201183937
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 17:04 schreef Viv het volgende:
Ik vind het inderdaad goed dat er zo'n 5-jaar regel is, dan wordt de keuze meer weloverwogen gemaakt, zonder de waan van de dag. Niet slim om daar van af te wijken. :N
Er is ook nog steeds geen Fortuyn of Theo van Gogh straat in Amsterdam. Met name dat tweede is tamelijk zuur als de Vries er wel meteen één krijgt.

Maar ja, dat is niet Femkes politieke kleurtje hè.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')