abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 juli 2021 @ 11:42:34 #51
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200484558
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juli 2021 10:46 schreef OmniRocket het volgende:

[..]

Nepsupporter, ze is 18.
Volgens Wikipedia klopt dat, inderdaad :@

De bron waar ik uit haalde dat ze de vlaggendraagster was, zegt echter 19.

https://kathmandupost.com(...)flag-bearer-in-tokyo
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200490404
Zondag komt Kimberley uit bij de 100m rugslag.



DInsdag 27 juli komt Delron Felix uit bij de 100 vrije slag.



Begin augustus beginnen de atleten.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 22 juli 2021 @ 19:20:29 #53
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200491035
quote:
0s.gif Op maandag 19 juli 2021 19:01 schreef Peter het volgende:

[..]

Die wilde ik ook.
Al ken ik daar maar 1 atleet O-)
[ instagram ]
De aandachtverslaafde taekwondokalanglauferkanoër die zich op het WK kanovaren vóór de start niet overeind wist te houden en ook niet normaal in positie kon komen en die zich in het langlaufen voor de Spelen plaatste door met mooie beloftes wat Zuid-Amerikanen bij elkaar te sprokkelen om ergens in Colombia een nietszeggend wedstrijdje te houden die dan geldig zou zijn voor punten, waardoor nu het hele kwalificatiesysteem in het langlaufen overhoop is gegooid _O_

Ik kan niet meer zo goed tegen deze kerel ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200495856
Burkina Faso

Dit West-Afrikaanse 'land van de oprechte mensen' met zo'n 21 miljoen inwoners doet sinds 1988 mee aan de Zomerspelen. In 1972 waren ze er ook al eens bij, toen nog als Opper Volta. Dit jaar sturen ze met 7 sporters hun grootste delegatie ooit en wie weet kan een van hen de eerste medaille ooit voor het land winnen.

Hier is Team Burkina Faso:


Hugues Fabrice Zango (28)
atletiek - hinkstapsprong (kwalificaties: 3 aug)
Sinds begin dit jaar wereldrecordhouder op de indoor hinkstapsprong met 18.07 meter. Op zijn tweede OS wil hij nu voor goud gaan. Het liefste wilde hij dat doen door zijn rivaal en trainingsmaatje Christian Taylor (VS) te verslaan, maar die is helaas geblesseerd. Hugues woont in Frankrijk, waar hij werkt aan een doctoraat in elektrotechniek. Aan hem de eer om morgen de vlag te dragen.


Marthe Koala (27) 🐨
atletiek - 100m horden (31 jul) en zevenkamp (4 & 5 aug)
Voor de derde keer op de OS. Ze woont al jaren op Mauritius vanwege de betere trainingsfaciliteiten en heeft daar sportmanagement gestudeerd.


Paul Daumont (21)
wielrennen - wegwedstrijd (24 jul) (en tijdrit, 28 jul?)
Komt oorspronkelijk uit de Centraal Afrikaanse Republiek. Burkinese sportjournalisten hebben hem vorig jaar uitgeroepen tot wielrenner van het jaar. De afgelopen tijd heeft hij in Zwitserland kunnen trainen en zijn ambitie is om ooit mee te doen aan de Tour de France.


Lucas Diallo (25)
judo - -73kg (26 jul)
Lucas is begonnen met judo toen hij 7 was. Hij woont in Parijs, waar hij studeert aan een instituut voor politieke studies en ook vrijwilliger is bij de brandweer.


Adama Ouedraogo (34)
zwemmen - 50m vrije slag (30 jul)
Burkina Faso stuurt op uitnodiging van de internationale zwembond twee zwemmers naar de OS. Over Adama valt niet veel te vinden, behalve dat hij oorspronkelijk uit Ivoorkust komt en er in Londen ook al bij was.


Angelika Ouedraogo (27) (geen familie, Ouedraogo is de meestvoorkomende achternaam onder Burkinezen)
zwemmen - 50m vrije slag (30 jul)
Angelika doet voor de derde keer mee aan de OS. De vorige keren mocht ze de vlag dragen bij de sluitingsceremonie. Ze woont in Amerika en werkt aan een universiteit in Oklahoma aan een doctoraat op het gebied van landbouwtechnologie.


Faysal Sawadogo (24)
taekwondo - -80kg (26 jul)
De eerste Olympische taekwondoka van Burkina Faso kan niet wachten om de eer van zijn land te mogen verdedigen. Hij hoopt een medaille te kunnen winnen en toekomstige generaties te inspireren. Faysal studeert economie en management in Grenoble.

Veel succes allemaal! *O*
  donderdag 22 juli 2021 @ 23:55:52 #55
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200495895
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 08:41 schreef tong80 het volgende:
Guinee heeft het team voor de Olympische Spelen teruggetrokken wegens de coronapandemie. Dat heeft de minister van sport van het West-Afrikaanse land woensdag bekendgemaakt. Regeringsbronnen in hoofdstad Conakry beweerden echter dat de vijf geselecteerde sporters niet gaan om financiële redenen

Guinee was van plan om vier mannen en een vrouw af te vaardigen naar Tokio. Een worstelaar, een judoka, twee zwemmers en een atlete op de 100 meter, hadden zich gekwalificeerd.

:T
twitter


Ze komen toch wel! Aangezien jij Gambia al had geclaimd neem ik Guinee wel op me :)
pi_200496293

Vanuatu is er voor de 9de keer bij en stuurt deze keer 3 atleten, allemaal mannen, naar de OS en die komen ook uit in drie verschillende sporten - judo, roeien en tafeltennis.

Rillio "Rio" Rii is 27 en is de vlaggendrager van Vanuatu deze editie (jammer genoeg was hij er 4 jaar geleden niet bij). Hij is ook de eerste roeier die de vlag van Vanuatu mag dragen. Niet lang meer voordat de heats beginnen, dus daar hoef ik niet lang op te wachten.



Yoshua Shing is iets ouder, 28, en heeft al aan twee Olympische Spelen meegedaan in het pingpongtoernooi, maar met weinig resultaat. Hopen voor hem dat drie keer scheepsrecht is.



Laatste deelnemer is Hugo Cumbo bij het judo -81kg van wie er een aantal kekke foto's op de judowebsite staan, zoals deze:

Hij is in ieder geval heel blij en gemotiveerd om aan het toernooi mee te doen, zo valt te lezen op zijn Facebook "J'ai l'immense honneur d'être sélectionné par la Fédération de Judo du Vanuatu" en hij heeft een pittige tegenstander (op z'n minst) in de als 7de geplaatste Oezbeek Boltaboev.

Juichen *O*
pi_200498717
Uiteraard geen populaire keuze, maar ik heb toch maar mijn zandbak waar het telmachientje ratelt geadopteerd: Qatar.

Qatar komt met 16 deelnemers naar Tokio, waarvan helaas slechts 3 vrouwen. Sinds 2012 sturen ze pas vrouwen mee, erg jammer dat dit zo lang heeft moeten duren. Het enige lichpuntje is dat er dus minieme progressie op dit vlak is, maar het is wel op onderdelen als de 100m (zwemmen en hardlopen) en skiff roeien. Die laatste is wel weer fascinerend, aangezien er in Qatar geen roeibaan is. _O- Maar ze zullen er vast ergens eentje in Zwitserland hebben, bij het vakantiehuis of iets.

De eerste delegatie van Qatar deed mee in 1984, o.a. bij het voetbal. De eerste medaille werd gepakt in 1992 door Mohamed Suleiman, een genaturalizeerde / aangetrouwde Sudanees zoals er zoveel zijn in Qatar. Op de fantastische 1500m werd hij deklopt door de altijd doperende Firmin Cacho, je zou voor minder.

Het totaal aantal medailles staat momenteel op 5 (0G1Z4B), waaronder in het fantastische gewichtheffen in Sydney en het kleiduivenschieten in London. Nasser Al-Attiyah doet aan zo ongeveer alle hobbies voor mannen met een midlife crisis, dus woestijnrallyrijden en kleiduiven schieten zit er bij en hij pakte zodoende een bronzen medaille.

In 2012 pakte Qatar voor het eerste 2 PLAKKEN op een Spelen, omdat het godenkind Barshim ook brons won op het hoogspringen. In Rio deed hij het nog beter, door zilver te pakken, maar gezien zijn dominantie in die jaren zijn deze resultaten op de Spelen enigszins tegenvallend.

Mutaz Essa Barshim is nog steeds dé ster van Qatar en ook wederom een medaillekandidaat. Hoogspringen is gelukkig ook een serieus onderdeel en na zwaar blessureleed pakte deze klasbak uit het relatieve niets 'gewoon' weer de wereldtitel tijdens Doha 2019. Vrees er echter voor dat hij ditmaal wederom niet het goud gaat pakken, aangezien de Rusjes schroeien dit seizoen.

Andere kanshebbers op een medaille lijken Fares Ibrahim in het gewichtheffen of de boys met het balletje-overslaan-op-het-strand. Abderrahman Samba schroeide 2 seizoenen terug op de altijd mooie 400 meter horden, maar lijkt de aansluiting met de wereldtop toch een beetje te hebben verloren.

De eerste gouden medaille zal de komende spelen het doel zijn voor Qatar, maar deze Spelen zal het toch niet zover komen denk ik. Alle teamsporten vallen ook wel vies tegen, o.a. in het handbal en voetbal zich niet weten te plaatsen.
Jack does it in real time...
pi_200503078
Dan adopteer ik wel Sierra Leone
pi_200504369
Dan kies ik voor Micronesië



Hun zesde deelname aan de Olympische Spelen sinds 2000. Dit keer met maar liefst 3 sporters om voor te juichen.

Atletiek:
Scott Fiti (100m)

Zwemmen:
Tasi Limtiaco (200m wisselslag)
Taeyanna Adams (100m schoolslag)

pi_200504668
quote:
9s.gif Op donderdag 22 juli 2021 19:20 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De aandachtverslaafde taekwondokalanglauferkanoër die zich op het WK kanovaren vóór de start niet overeind wist te houden en ook niet normaal in positie kon komen en die zich in het langlaufen voor de Spelen plaatste door met mooie beloftes wat Zuid-Amerikanen bij elkaar te sprokkelen om ergens in Colombia een nietszeggend wedstrijdje te houden die dan geldig zou zijn voor punten, waardoor nu het hele kwalificatiesysteem in het langlaufen overhoop is gegooid _O_

Ik kan niet meer zo goed tegen deze kerel ;(
Zeg, niet mijn adoptiesporters dissen. :(
Niks mis met onze Tongaanse held Pita. *O* Gewoon slim gebruik maken van de regels. :P
  Moderator vrijdag 23 juli 2021 @ 23:45:12 #61
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200511402


Eritrea boven.

Een paar wielrenners, een paar atleten en een verdwaalde zwemmer, blijkbaar. Ik ken alleen de wielrenners, maar dat is vast geen bezwaar.

KUDUS en Amanuel mogen meteen aan de bak, maar ze zijn er klaar voor. Die 33e en 34e plaats komen er.




Bij de vrouwen gaat Mossana Debesay een dag later voor een unicum zorgen, de eerste donkere Afrikaanse vrouw die de wegwedstrijd gaat rijden op de Olympische Spelen. Heb ik me laten vertellen, het wielrennen kennende zal het geen leugen zijn. Het zusje van (voormalig) profs Mekseb, Frekalsi en Yakob Debesay gaat de finish niet halen, maar een heuglijk feit is het alsnog. Ik heb haar al zien shinen tijdens de openingsceremonie, je zou voor minder.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200512104


Ik ga voor de Cook Islands. Ze doen mee met atletiek, Kano en zwemmen..

(en over drie weken zal ik persoonlijk hun succes op deze spelen op Rarotonga gaan vieren :@ )
In the coolest little capital of the world
  zaterdag 24 juli 2021 @ 04:41:31 #63
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200512906
Kalpana Pariyar mocht vanochtend het spits afbijten voor Nepal. Tijdens de 10m luchtgeweer voor vrouwen schoot ze 616.8 punten en werd daarmee 46ste.

Ook Soniya Bhatta heeft haar judowedstrijd erop zitten. Ze verloor helaas op ippon van de als 9de geplaatste Irina Dolgova.

[ Bericht 8% gewijzigd door Starflyer op 24-07-2021 05:26:44 ]
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200514109


Hup Tonga! *O*

Tonga, het kleine Polynesische archipel doet alweer voor de achtste keer mee aan de Olympische Spelen. In 1996 verrasten ze vriend en vijand door het kleinste onafhankelijke land te worden dat een medaille won, met zilver in het boksen. _O_

Dit jaar proberen ze die prestatie minstens te evenaren met hun geweldige team met zes atleten, die deelnemen in vier sporten. Ik zal onze helden even aan u voorstellen:

Ronald Fotofili

Ronnie gaat zijn best doen om de Noah Lyles' en de De Grasse's van deze wereld te verslaan op de 100 meter sprint. Ik geef hem een goede kans. Iemand moet toch in de voetsporen van Christian Coleman treden, nu die niet mee kan doen en waarom zou onze Ronnie dat niet kunnen? Dat hij in zijn enige 100m tot nu toe niet voorbij de kwalificatie voor de voorrondes kwam hoeft niets te zeggen. ^O^

Amini Fonua

Dit lachebekje is Amini, onze mannelijke zwemmer. Een snelle google image-zoektocht leert dat als hij niet in het water ligt, hij het leuk vindt om zichzelf in heel kleine speedo's te fotograferen en de foto's op zijn Instagram te plaatsen. Ander leuk feitje is dat Amini van de heren is, dus een geweldige vertegenwoordiging op deze All Inclusive spelen. Deze topper doet mee aan de 100 meter schoolslag.

Noelani Day

Noelani is de vrouwelijke zwemster die het gaat proberen op de 50 meter vrije slag. Wat kunnen we over haar vertellen? Dat ze op een toch nette 67e plaatst eindigde bij het WK Zwemmen van 2019? Dat ze heeft leren zwemmen in het grootste zwembad van de wereld, de Stille Oceaan? Dat ze trainde voor het zwemmen in China toen corona uitbrak en daardoor een heel schooljaar moest missen? Dat ze bijklust als walvis-zwem-coach, wat dat ook mag zijn? Ook overtuigt van haar kansen? Zet uw wekker dan voor vrijdag 30 juli, dan gaan we Noelani in actie zien.

Kuinini Manumua

Kuinini - ook wel Nini genoemd - is geboren in Amerikaans Samoa, groeide op in Tonga en woont nu in San Francisco. Deze wereldreiziger deed bijna niet mee aan de Olympische Spelen. Ze zou op de deelnemerslijst hebben gestaan maar opeens werd bekend dat haar plek ingenomen zou worden door de Nieuw-Zeelandse transgender atleet Laurel Hubbard. Gelukkig kreeg Nini toch nog een wildcard en staat ze nu op haar eerste Olympische Spelen. Ze doet mee in het gewichtheffen, de +87 categorie.

Malia Paseka

Malia is de grote mysterie van het Tongaanse team. Als je haar googlet vindt je veel informatie van een Nieuw-Zeelandse netbalspeelster met dezelfde naam en heel veel plaatjes van blote Pita's. Malia droeg namelijk samen met Pita de Tongaanse vlag bij de openingsceremonie. Ze zegt er zelf over:
quote:
Pita and I will be the flag bearers together so it's good that I have him because he can tell me what to do and stuff
Uitgesproken dametje dus. Malia gaat voor goud bij taekwondo, in de -67 kg categorie.

Pita Taufatofua

Als gouden medailles werden gegeven voor openingsceremonies zou Pita die in 2016 zeker gewonnen hebben. Het internet ontplofte toen de breedgespierde en flink-geoliede Pita het Olympisch Stadium betreedde. Hij deed het daarna nog twee keer, voor de winterspelen van 2018 en gisteravond. Want ja, Pita gaat alweer op voor zijn derde Olympische Spelen. Hij wilde de eerste mannelijke Olympiër worden die aan drie Spelen in drie verschillende sporten meedeed maar faalde jammerlijk in de missie. Dus doet hij nu voor de tweede keer mee met taekwondo. In Rio verloor hij onfortuinlijk in de eerste ronde met 16-1, dit jaar gaat hij het zeker beter doen in de +80 kg categorie.

Het schema voor ons geweldige Tonga-team, zodat u geen seconde hoeft te missen:
quote:
Noelani Day - zwemmen - heat 4 - vrijdag 30 juli om 19:23
Amini Fonua - zwemmen - heat 1 - zaterdag 24 juli om 20:25 <-- dat is vandaag *O*
Ronald Fotofili - atletiek - nog niet bekend
Kuinini Manumua - gewichtheffen - groep A - maandag 2 augustus om 19:50
Malia Paseka - taekwondo - eerste ronde - maandag 26 juli om 13:30
Pita Taufatofua - taekwondo - achtste finale - dinsdag 27 juli om 11:45


[ Bericht 3% gewijzigd door Arth_NL op 24-07-2021 08:07:15 ]
pi_200516567
De eerste medaille voor Ecuador lijkt eraan te komen. *O*
pi_200517517
Andorrra mag. Ik ben er eens op een geweldige vakantie geweest, dus bij dezen: Andorra.

Andorra is natuurlijk het dwergstaatje tussen Frankrijk en Spanje, en ook alleen maar vanaf die landen te bereiken: er is geen vliegveld. Destijds ben ik vanaf Barcelona er met een (lijn)busje heengebracht, was een mooi ritje. Voor zover mijn vakantie :'). De officiële taal er overigens Catalaans, geen Spaans of Frans. Daarnaast staat Andorra bekend als belasting- en skiparadijs. Het typische is dat het land een prinsendom is, maar daar eigenlijk iets mee doet. De ene prins is een Fransman, de ander een Spanjaard: momenteel zijn het Emmanuel Macron als president van Frankrijk, de ander is een katholieke Spaanse kerkvader. En o ja, Frankrijk en Spanje zijn ook militair verantwoordelijk voor de bescherming van Andorra, want zij hebben alleen een leger van vrijwilligers.

Tot zover. Gelukkig waren er bij de vlaggenparade vrijdag maar twee vlaggendragers nodig, want dat was precies genoeg voor Andorra.

Er doen welgeteld twee atleten mee uit het dwergstaatje waarin iets meer dan 77.000 mensen wonen en daarmee flink groter is dan Liechtenstein en San Marino. Dit is een halvering van het aantal deelnemers in 2016, toen er vier sporters in Rio waren.

In de kano- én de kayakslalom doet Monica Doria Vilarrubla (1999) mee, overigens geboren in Spanje. Liefhebbers kunnen haar morgen in actie zien in de eerste heat. En ze is niet zo maar de eerste de beste, want in 2019 is ze verkozen door het parlement van Andorra tot de beste vrouwelijke atleet van het land *O*.
Monica na een lange vlucht naar Japan.

Pol Moya (1996) rent de 800 meter voor Andorra, net als in 2016. Een echte specialist dus met jarenlange ervaring. Hij spreekt enkel Spaans, maar meer heb je ook niet nodig om goed te kunnen rennen.
Dit is Pol.
pi_200523210
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 07:59 schreef Arth_NL het volgende:
Amini Fonua - zwemmen - heat 1 - zaterdag 24 juli om 20:25
Helaas heeft Amini het Arno Kamminga niet moeilijk kunnen maken. Hij werd gediskwalificeerd en dus ligt de eerste van het zinderende zestal er alweer uit. :'(
pi_200523334
Nog een weekje geduld voor mijn adoptieland Tuvalu. Het gaat gebeuren op 30 en 31 juli als de 100 meters gelopen worden.
  Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 16:36:17 #69
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200523358
De atleten uit Nauru zijn nog zoek.

Toch was het een topdag, Nauru wist namelijk zijn opwachting te maken door middel van een panellid in de hoofdjury bij het gewichtheffen. In de VS vinden ze dat minder leuk, het rode lampje dreunt nog na waardoor de VS nog altijd geen medaille heeft. Zo is Nauru toch nog extreem belangrijk vandaag.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Trouwste user 2022 zaterdag 24 juli 2021 @ 16:57:13 #70
7889 tong80
Spleenheup
pi_200523600
"Mijn" land, Gambia, heeft trouwens één deelneemster. Gina Bass. Op de 100 en 200 meter sprint. :)



:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 17:07:12 #71
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200523722
Goed, met de eerste wedstrijddag in aantocht (we doen net alsof ik niet al een wedstrijd gemist heb), toch maar even wat reclame maken voor Bolivia. Het sterkste exotische land volgens kenners als @heywoodu



Helaas is de grootte van de ploeg vrij beperkt dit jaar; van 12 in Rio naar 5 nu in Tokio. In tegenstelling tot in Rio was er ditmaal geen uitnodiging voor de wegwedstrijd en schietevenementen, toen toch goed voor 3 gratis plekken. En waar er in het snelwandelen (jaja) in 2016 nog 5 plekken waren bemachtigd en in de marathon 1, moet Bolivia het ditmaal doen met twee wildcards.

De wildcards in de atletiek zijn naar de 100m sprint (m) en 20km snelwandelen (v) gegaan. Dus gelukkig hebben we nog een excuus om dit geweldige evenement te kijken.

Bij het zwemmen zien wederom Karen Torrez uitkomen op de 50 meter vrije slag, terwijl Gabriel Castillo op de 100 meter rug zijn debuut maakt. Beiden met een wildcard, waarbij gezegd moet worden dat Castillo daar absoluut niets te zoeken heeft, maar goed.

En dan hebben we ook nog een verrassing: voor het eerst sinds 2000 doet er weer een Boliviaanse tenniser mee. Hugo Dellien heeft met zijn 129e plek op de wereldranglijst de 64e en laatste plek in het toernooi binnengesleept. Helaas betekent dat ook dat hij kansloos ten onder is gegaan tegen Novak Djokovic in twee sets van 6-2. Maar hij was er wel bij :Y)

Morgen om 12:51 dus de 100 meter rug, waar Castillo in heat 1 deelneemt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200524688


Ook voor Peru zijn de spelen vandaag begonnen. Het is al van de spelen van Barcelona in 1992 geleden dat ze nog een medaille haalden, namelijk Juan Giha bij het skeet schieten. Hun enige gouden medaille tot nu toe haalden ze ook bij het schieten, dat was Edwin Vasquez bij de spelen van 1948 in London. Het grootste succes is misschien wel de zilveren medaille bij het volleybaltoernooi voor vrouwen in 1988.

Deze spelen hebben ze een vrij grote groep van maar liefst 35 atleten. Daar zitten geen topkandidaten bij, dus de kansen op medailles zijn niet erg groot. De grootste kans heeft allicht Alexandre Grande die een keer de -61 kg klasse op de wereldspelen wist te winnen. Sofía Mulánovich was al meerdere keren wereld surfkampioen bij de vrouwen, in 2019 nog voor Silvana Lima en Bianca Buitendag (dat is echt haar naam :+), maar wordt ook ouder en staat niet echt hoog in de odds.

Vandaag kwamen al meerdere Peruaanse atleten in actie:
- Daniela Macías verloor haar eerste groepspartij in het badminton van een Thaise mede-exoot Busanan Ongbamrungphan. Omdat slechts 1 van de 3 zal verder gaan in het toernooi, vrees ik dat het lastig wordt voor Daniela.
- Royner Navarro wist de wegwedstrijd bij het wielrennen helaas niet uit te rijden. Ik kon nog wel dit opbeurende wedstrijdverslag vinden:
quote:
At one point in the road cycling race in Tokyo 2020, Royner Navarro reached the 51st position and was even part of the first peloton.
*O*

- María Luisa Doig had in de eerste ronde een bey maar verloor dan haar 2e ronde wedstrijd in het schermen
- Marko Carrillo werd 29e bij het 10 meter luchtschieten en wist dus helaas de finale niet te bereiken, hij krijgt later dit toernooi nog wel een herkansing bij een ander onderdeel.
- Joaquín Vargas zwom bij de 400 meter vrije slag zwemmen de 24e tijd en is uitgeschakeld, maar ook hem zie we nog in actie.
- Álvaro Torres wist zich gisteren met een derde plaats in de heats zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Kortom meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik ben er zeker van dat ze hun uiterste best hebben gedaan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200527269
Hierbij adopteer ik Jordanië *O*

De Olympische Spelen zijn vandaag voor Jordanië begonnen. Amro Al-Wir strandde helaas bij de 100 meter schoolslag voor mannen, maar later zal hij nog meedoen aan de 200 meter schoolslag. Ook Mohammad Al-Wadi strandde bij het boksen. Hij kan helaas naar huis. In totaal doen er 14 Jordaanse atleten mee. Een record aantal voor Jordanië. Jordanië heeft 10 keer eerder meegedaan aan de Olympische Spelen. Bij de vorige Spelen in Rio de Janeiro wonnen ze voor het eerst een medaille, en het was gelijk een gouden medaille *O*

Jordanië heeft bijna 11 miljoen inwoners en zit ingeklemd tussen Israël, Palestina, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. In het Midden-Oosten is Jordanië het meest stabiele land, waardoor ze ook te maken hebben met gigantische vluchtelingenstromen vanuit de buurlanden waar het een puinhoop is. Jordanië heeft een bovengemiddelde economie met een goede gezondheidszorg.
pi_200528347
[Burkina Faso]
Paul Daumont heeft de wegrace bij het wielrennen niet uitgereden. Dat was ook niet de bedoeling, aangezien hij dit soort afstanden en beklimmingen nog niet gewend is. Omdat hij ook een nieuwe wielerploeg zoekt was zijn strategie een vroege vlucht om vooral goed zichtbaar te zijn en volgens mij is dat wel gelukt.

Hier gaat hij, duim omhoog:


Na ongeveer 100km kreeg hij te maken met een kapotte derailleur, zo schrijft hij op Facebook. Door de nauwe bergweggetjes duurde het een tijd voordat hij van een nieuwe fiets was voorzien en na 140km had hij zo'n achterstand opgelopen dat het tijd was om met de bezemwagen mee te gaan.
Hij bevestigde ook dat hij nog in actie zal komen op de tijdrit.
  Trouwste user 2022 zaterdag 24 juli 2021 @ 22:06:46 #75
7889 tong80
Spleenheup
pi_200528434
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 21:08 schreef Jojoke het volgende:
Hierbij adopteer ik Jordanië *O*

De Olympische Spelen zijn vandaag voor Jordanië begonnen. Amro Al-Wir strandde helaas bij de 100 meter schoolslag voor mannen, maar later zal hij nog meedoen aan de 200 meter schoolslag. Ook Mohammad Al-Wadi strandde bij het boksen. Hij kan helaas naar huis. In totaal doen er 14 Jordaanse atleten mee. Een record aantal voor Jordanië. Jordanië heeft 10 keer eerder meegedaan aan de Olympische Spelen. Bij de vorige Spelen in Rio de Janeiro wonnen ze voor het eerst een medaille, en het was gelijk een gouden medaille *O*

Jordanië heeft bijna 11 miljoen inwoners en zit ingeklemd tussen Israël, Palestina, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. In het Midden-Oosten is Jordanië het meest stabiele land, waardoor ze ook te maken hebben met gigantische vluchtelingenstromen vanuit de buurlanden waar het een puinhoop is. Jordanië heeft een bovengemiddelde economie met een goede gezondheidszorg.
Hoe zijn de vrouwenrechten?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_200530380
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 22:06 schreef tong80 het volgende:

[..]

Hoe zijn de vrouwenrechten?

:T
Ik ben geen expert, maar zover ik weet is het als vergelijkbaar met Nederland in de jaren 50 en 60. De vrouw is daar nog een tweederangs burger. Vrouwen in Jordanië zijn over het algemeen hoger opgeleid dan de heren, maar bijna niemand blijft werken na het huwelijk. Ze zitten nog in een tijd waarin de man erop aangekeken wordt als zijn vrouw gaat werken. Dat hebben we ook gehad en het lost zich langzaam op als er meer vraag is naar hoogopgeleide werknemers dan aanbod en wanneer mensen het raar beginnen te vinden dat een vrouw niet werkt omdat ze door haar man wordt geacht te koken en voor de kinderen te zorgen.

Het staatshoofd lijkt zelf vrij progressief, want zijn vrouw heeft business school gedaan en zijn dochters zitten respectievelijk op de Georgetown University in Washington en de Britse militaire officiersopleiding Sandhurst. Het zal echter nog wel even duren voordat men op het niveau van West-Europa zit en zelfs hier is het ondanks al die decennia vooruitgang nog niet optimaal.
pi_200530432
quote:
6s.gif Op donderdag 22 juli 2021 10:29 schreef Nielsch het volgende:

dat je in dit topic de andere lezers een beetje op de hoogte houdt van de verrichtingen van dat land.
Ik zie nu hoe het werkt :Y En ik vind het een leuk topic O+ Iedereen bedankt tot nu toe voor zijn/haar bijdrage; het is leuk om te lezen!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_200538598


Kimberly Ince kwam vandaag uit in de eerste serie van de 100m rugslag en deed hier 1:10.24. over. De beste tijd was 57.88 (K. McKeown). Jullie raden het al Kimberly is niet door.

Alsnog een super ervaring voor een tiener van 16 jaar!
pi_200542071
Hier een (uitgebreide, het lijkt wel alsof de hele ploeg in actie komt vandaag) update voor Peru

Bij het zwemtoernooi werd McKenna DeBever vandaag 31e in de heats op de 100 meter rugslag. Joaquín Vargas eindigde bij de heats op de 200 meter vrije slag op de 35e plaats, en nu zit zijn olympisch toernooi erop.


McKenna wist wel bijna haar serie te winnen en zwom een nationaal record!

Maria Belen Bazo is vrij goed begonnen aan haar zeiltoernooi, ze eindigde in de eerste twee races op de 14e en 13e plaats, en staat ook op de 13e plaats in de voorlopige tussenstand. Hetzelfde geldt voor Stefano Peschiera die 12e werd in zijn eerste race in de Laserklasse. Paloma Schmidt heeft een minder gelukkige start, en staat voorlopig 30e na een 17e en 37e plaats in de eerste twee races.
Leodan Pezo wist zijn eersterondepartij in het bokstoernooi helaas niet te winnen. Ook de tennisser Juan Pablo Varillas kon niet verrassen tegen de sterke tegenstander, Schwartzman uit Argentinië. Juan Postigos is de derde atleet die meteen uitgeschakeld is, ditmaal in het judotoernooi (-66kg bij de mannen). Marcos Rojas eindigde bij het gewichtheffen in zijn klasse als 12e (en gedeeld laatste, als je de Taiwanees Chan-Hung niet meerekent die niet finishte). Ariana Orrego eindigde als 74e bij de kwalificatie voor het turntoernooi, haar beste score had ze bij sprong, maar ook daar kwam ze niet in de buurt van de finaleplaatsen.

Het suftoernooi is wel goed begonnen, 3 van de 4 Peruaanse atleten zijn door naar de derde ronde! Sofía Mulánovich had daar wel een herkansing/2e ronde voor nodig, maar de mannen Lucca Mesinas en Miguel Tudela wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor de 3e ronde. Alleen Daniella Rosas is uitgeschakeld. Morgen gaat het toernooi verder.


Miguel Tudela in actie bij het surfen

Ook bij het schieten kwam vandaag iemand uit Peru in actie: Nicolás Pacheco staat na de eerste kwalificatiedag op een voorlopig 8e plaats, om de finale te bereiken moet hij nog twee plaatsjes stijgen.

Het beste nieuws van de dag is dat Angelo Caro zich heeft geplaatst voor de finale bij het skateboarden. Als zevende maar liefst! In de finale deed hij het nog beter en hij wist uiteindelijk als vijfde te eindigen! Bijzonder knap, en maar mooi een olympisch diploma. Ik kan mij zo voorstellen dat Juan por Poner (de Peruaanse Hans van Zetten ) uitgebreid commentaar heeft gegeven. “Hij staat en ik sta ook”

twitter

Ik spreek geen Spaans maar hij lijkt blij te zijn en bedankt zijn familie.

Niet alles ging overigens goed voor de sympatieke Peruaan:
twitter

Laten we er maar op houden dat hij zijn ballen er heeft afgereden!

Het is trouwens een evenaring van het beste resultaat voor Peru van de laatste 29 jaar op de olympische spelen, alleen in 2008 wisten ze ook de vijfde plaats te behalen! *O*
*O* _O_
twitter

Laten we hopen dat dit een goede voorbode is voor de rest van de spelen.

Al met al een succesvolle dag en Angelo Caro verdient een rondvaart door de grachten van Lima! :)
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200549812
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 07:59 schreef Arth_NL het volgende:
Malia Paseka
Uitgesproken dametje dus. Malia gaat voor goud bij taekwondo, in de -67 kg categorie.
Wilde net posten dat Malia nu op de BBC bezig is maar ze is alweer uitgeschakeld, door een scheidsrechterbeslissing. :(
pi_200559998


Na een succesvolle entree tijdens de openingsceremonie, grotendeels keurig op afstand van elkaar, kon het nu écht gaan beginnen.

Namens Andorra kwam Monica Doria Vilarrubla in actie op de kayakslalom. Dit ging niet geheel onverdienstelijk: ze eindigde als dertiende in een veld van 27 deelneemsters, dus gewoon linkerrijtje en drie plaatsen achter Martina Wegman. Helaas wel vier strafseconden anders had er top tien ingezeten: er zit dus zeker meer in het vat! Gezien er 24 van de 27 deelneemsters zich konden kwalificeren, kon Monica energie sparen en wat inhouden om wat over te houden voor de halve finale en de finale.

Morgenochtend vroeg is de halve finale, dus go Monica *O*
pi_200560545
Ramla Ali (Somalië) mocht vandaag aantreden in het boksen. Niet met succes... 5-0 verloren.

Toch een nette 9e plaats :P

Nu wachten tot het atletiek begint, dan is er weer iets over een Somalier mede te delen... 2 deelnemers helaas.
pi_200566358
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 18:47 schreef capuchon_jongen het volgende:

Nah Congo wil ik toch niet. Ik heb 2 landen waar ik een band mee heb en dat is Rwanda en de Filipijnen

Ik neem dan maar Rwanda.

Ik wilde even kijken of iemand de Filipijnen had, maar die zijn dus net niet gekozen. Ze wonnen vandaag hun eerste gouden medaille ooit _O_



Weightlifter Hidilyn Diaz wins Philippines' first-ever Olympic gold medal, breaking country's 97-year drought


On July 26, 2021, Diaz won the Philippines' first Olympic gold medal at the 2020 Summer Olympics for women's weightlifting and set the Olympic record for the 55kg category by lifting a total of 224kg.

224 kg liften terwijl je zelf maar 55 kg bent _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 27-07-2021 00:00:16 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_200566555
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 23:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wilde even kijken of iemand de Filipijnen had, maar die zijn dus net niet gekozen. Ze wonnen vandaag hun eerste gouden medaille ooit _O_

[ afbeelding ]

Weightlifter Hidilyn Diaz wins Philippines' first-ever Olympic gold medal, breaking country's 97-year drought


On July 26, 2021, Diaz won the Philippines' first Olympic gold medal at the 2020 Summer Olympics for women's weightlifting and set the Olympic record for the 55kg category by lifting a total of 224kg.

224 kg liften terwijl je zelf maar 55 kg bent _O_
Ik vind het moeilijk te geloven dat ze 55kg weegt maar dat doet er niet toe. Mooie prestatie!
pi_200566935
Bermuda, die in zijn hele geschiedenis maar 1x een bronzen medaille haalde is op weg naar historisch goud.
Helaas heeft niemand dit land geadopteerd.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_200566936
Bermuda is niet geclaimd maar toch meldenswaardig dat Flora Duffy op weg is naar goud op de triatlon
pi_200570674
quote:
0s.gif Op maandag 19 juli 2021 11:31 schreef LangeTabbetje het volgende:
Ik ga voor het land waar ik nu woon, en - vanuit Nederland bekeken - redelijk excotisch, the Philippines. Ik geloof dat ze een paar boksers en een zwemmer gaan afvaardigen.
Nou, het land staat hier op zijn kop. Hun eerste gouden medaille ooit met vrouwen gewichtheffen :D.

Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_200571585
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juli 2021 00:13 schreef potjecreme het volgende:

Ik vind het moeilijk te geloven dat ze 55kg weegt maar dat doet er niet toe. Mooie prestatie!
Ze is 1m50 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_200573729
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juli 2021 10:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ze is 1m50 8-)
Ze heeft inmiddels al 33 miljoen peso gekregen als reward voor haar prestatie. Omgerekend zo'n 600 - 700 duizend euro. Hier komen dan nog de reclame inkomsten etc bovenop (en dat gaat een veelvoud zijn). Het is haar gegund :), ze hoeft nooit van haar leven te werken.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_200573740
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 23:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wilde even kijken of iemand de Filipijnen had, maar die zijn dus net niet gekozen. Ze wonnen vandaag hun eerste gouden medaille ooit _O_

Ahum, ik had op 19 juli mijn huidige woonland the Philippines gekozen, is hetzelfde :D
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_200573773
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juli 2021 12:30 schreef LangeTabbetje het volgende:

Ahum, ik had op 19 juli mijn huidige woonland the Philippines gekozen, is hetzelfde :D
Ik zocht op Filipijnen :P

Maar super leuk voor haar ja _O_ Ze was ook zo blij O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_200573817
quote:
16s.gif Op dinsdag 27 juli 2021 12:31 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zocht op Filipijnen :P

Maar super leuk voor haar ja _O_ Ze was ook zo blij O+
Het is echt zo'n geval, waarvan iedereen het haar ook echt gunt ..... :)
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_200574032
Namens Andorra kwam vandaag opnieuw Monica Doria Vilarrubla in actie. Ze zat in de halve finale en hoopte de finale van de kajakslalom te mogen varen. Ze bleek echter niet voldoende opgewassen gebleven tegen het wilde water. Op ruim 12 seconden afstand belandt ze op de zestiende plek, daar waar de beste tien doorgingen naar de finale. Positief te noemen is dat ze dit maal foutloos is gebleven, waar ze gisteren nog 4 strafseconden aan haar broek kreeg. Dat belooft wat voor de toekomst!

Actiefotootje:

pi_200575132


Vandaag waren de series 100m vrije slag voor de mannen. Delron Felix kwam uit in heat 2 en zwom 52.99. Hij is helaas niet door.
  dinsdag 27 juli 2021 @ 13:51:24 #95
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200575344
Ook op de 100m vrije slag vandaag zwom Alexander Shah uit Nepal. Net zoals zijn landgenote Gaurika Singh vijf jaer geleden wist hij zijn heat te winnen. Helaas betekende dat niet dat hij doorging naar de volgende ronde. Maar trots mag hij zeker zijn op zijn nieuwe nationale record. Morgen is Gaurika SIngh aan de beurt op de 100m vrije slag.

No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200577957
quote:
0s.gif Op maandag 26 juli 2021 23:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wilde even kijken of iemand de Filipijnen had, maar die zijn dus net niet gekozen. Ze wonnen vandaag hun eerste gouden medaille ooit _O_

[ afbeelding ]

Weightlifter Hidilyn Diaz wins Philippines' first-ever Olympic gold medal, breaking country's 97-year drought


On July 26, 2021, Diaz won the Philippines' first Olympic gold medal at the 2020 Summer Olympics for women's weightlifting and set the Olympic record for the 55kg category by lifting a total of 224kg.

224 kg liften terwijl je zelf maar 55 kg bent _O_
Dat is echt zuur, ik was aan het twijfelen . Maar gefeliciteerd _O_
  woensdag 28 juli 2021 @ 12:11:15 #97
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200594592
Gaurika Singh kon helaas geen vervolg geven aan haar prestatie van vijf jaar geleden, toen ze een serie op de 100m vrije slag won in Rio. Dit keer werd ze derde in haar serie met een tijd van 1:00.11. Helaas ook geen nieuw persoonlijk en nationaal record.

Vrijdag komt de laatste deelneemster uit Nepal in actie bij de atletiek op de 100 meter.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200594803
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 07:59 schreef Arth_NL het volgende:
Pita Taufatofua - taekwondo - achtste finale - dinsdag 27 juli om 11:45
Voor de volgers, PIta heeft nipt verloren in de achtste finale. Met 24-3 won Larin van het Atleten van het Russisch Olympisch Comité Team Afgevaardigden Huppeldepup, die daarna meteen doorging naar het goud.
Een verlies met een gouden randje dus. :)

Nog drie kanshebbers op goud, vrijdag komt de volgende in actie. *O*
pi_200600819
Burkina Faso update:

Lucas Diallo heeft maandag bij het judo zijn wedstrijd verloren van de Monegask Bessi. Voor taekwondoka Faysal Sawadogo ging het niet veel beter: hij verloor van de Rus Khramtcov (geen schande, want dat was de uiteindelijke winnaar) en daarna ook de herkansingsronde van de Kroaat Kanaet. Op Facebook laat hij weten dat hij tijdens de eerste wedstrijd geblesseerd is geraakt aan zijn arm. Hij kon daardoor niet optimaal meer presteren, maar koos er ondanks de pijn toch voor om de nationale eer te blijven verdedigen in de herkansing.


Faysal in actie

Paul Daumont schreef dat hij ook mee zou doen aan de tijdrit bij het wielrennen. Dat onderdeel stond al niet op zijn profiel op de OS website en uiteindelijk was hij er ook niet bij.

Verder leek het me wel leuk als Abdoul Razak Alfaga, de taekwondoka uit mijn vorige adoptieland Niger, weer iets te vieren zou hebben. In Rio won hij de eerste zilveren medaille ooit voor Niger, maar dit keer lag hij er na een wedstrijd uit.
pi_200606256
Nationale Cook Islands held Jane Nicholas wist woensdag geschiedenis te schrijven door als eerste vrouw ooit deel te nemen in Olympische Kano slalom event. Ze was de eerste die van start ging in dit onderdeel dat, verrassend genoeg, nu pas voor het eerst ook een vrouwenonderdeel had. Ze schopte het zeer indruwekkend tot de halve finale.



Cook Islands heeft nog drie atleten in competitie: kano men's 200m and 1000m sprint and women's 200m sprint, en de 800m hardlopen.
Zwemmers Wesley Roberts and Kirsten Fisher_Marsters waren al uitgeschakeld nadat ze in de voorrondes geen rol van betekenis speelden.
In the coolest little capital of the world
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')