abonnement bol.com Coolblue
pi_200233673


quote:
Broers in 'zaak-Lotte' moeten zich voor kinderrechter verantwoorden

De twee broers, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Lotte uit Almelo, zullen zich naar verwachting voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Dat houdt in dat slechts een beperkte straf kan worden opgelegd. Inmiddels is het gedragsonderzoek naar de psyche van beide broers afgerond. De twee moeten vandaag opnieuw voor de rechter verschijnen.

Omdat beide verdachten minderjarig waren ten tijde van het misdrijf heeft de zitting van vanochtend achter gesloten deuren plaats. Het gaat daarbij om een zogenoemde pro-formazitting.

Relatie
De veertienjarige Lotte kwam begin dit jaar om het leven nadat ze ruzie had gekregen met de twee Almelose broers. Beiden hebben een relatie met Lotte gehad. Onafhankelijk van elkaar, maar met een kort tijdsbestek ertussen.

Naaktfoto
Zoals gemeld ging de ruzie om een naaktfoto die de oudste naar Lotte had gestuurd. Toen hij ontdekte dat Lotte de pikante foto naar een vriendinnetje had doorgestuurd, was hij kwaad daarover. Daarop maakte hij een afspraak met Lotte bij bedrijventerrein Het Wendelgoor en ging daar samen met zijn jongere broer naartoe. Tegenover de jongere broer had hij aangekondigd dat Lotte "klappen zou krijgen".

Doodsoorzaak
Na de vechtpartij gaven de broers het slachtoffer een trap, waardoor ze in een diepe sloot belandde. Vervolgens verstopten ze met rietmaaisel haar lichaam.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak is intussen afgerond. Daaruit komt naar voren dat Lotte waarschijnlijk door verdrinking om het leven is gekomen in combinatie met het letsel dat ze bij de ruzie opliep. Omdat ze bovendien langere tijd in het ijskoude water heeft gelegen, was er sprake van ernstige onderkoeling.

Jeugdinrichting
Beide broers zijn de afgelopen maanden uitvoerig onderzocht in forensisch centrum Teylingereind in Sassenheim, dat bekend staat als het Pieter Baan Centrum voor jeugdige delinquenten. Dit onderzoek is intussen afgerond en beiden zijn terug naar jeugdinrichtingen in Nijmegen en Breda.

Kinderrechter
De oudste broer werd een maand na het misdrijf achttien jaar. Daardoor zou hij eventueel volgens het volwassenenstrafrecht kunnen worden veroordeeld.

Volgens bronnen luidt de conclusie van de gedragsdeskundigen echter dat de oudste broer volgens het jeugdstrafrecht zou moeten worden berecht. Wat inhoudt dat hij zich moet verantwoorden voor de kinderrechter en zodoende maximaal twee jaar celstraf kan krijgen. Wel kan ook jeugd-tbs (de zogenoemde PIJ-maatregel) worden opgelegd. Die duurt maximaal zeven jaar, maar kan eventueel in reguliere tbs worden omgezet.

De 15-jarige jongste broer kan vanwege zijn leeftijd tot maximaal n jaar cel worden veroordeeld. Omdat dat zou inhouden dat hij - met het oog op de duur van het voorarrest - vrijwel meteen weer op vrije voeten zou komen, is volgens strafrechtexperts de kans groot dat de kinderrechter in zijn geval jeugd-tbs zal opleggen.

Justitie
Overigens kan het Openbaar Ministerie aan de rechtbank vragen om de oudste broer vanwege zijn leeftijd volgens het volwassenenstrafrecht te veroordelen. Dat gebeurde eerder bij de zogenoemde 'opa-moord' in Wierden.
Omdat de rechtbank in de praktijk echter vrijwel altijd het advies van gedragsdeskundigen overneemt, is de verwachting dat de oudste broer zich uiteindelijk voor de kinderrechter zal moeten verantwoorden.

Hans Speijdel, advocaat van de oudste zoon, verklaarde eerder al tegenover RTV Oost dat hij er sowieso voor zal pleiten dat zijn clint volgens het jeugdstrafrecht moet worden berecht. Alleen al vanwege het grote verschil in straf dat kan worden opgelegd. Bij doodslag gaat het bij volwassenen om veertien jaar, bij minderjarigen om maximaal twee jaar. "En hoe je het ook wendt of keert: ten tijde dat dit is gebeurd, was mijn clint minderjarig."

Het OM wil niet ingaan op de vraag wat het in de 'zaak-Lotte' gaat doen.

Videobeelden
Zoals RTV Oost eerder al meldde heeft Bateleur 21 - zoals de codenaam luidt van het rechercheteam dat de zaak onderzoekt - de beschikking over videobeelden van die fatale middag.

Deze beelden zijn gemaakt door de bewakingscamera van een bedrijf circa 150 meter verderop. Die camera stond deels gericht op de plek waar het stoffelijk overschot van Lotte werd teruggevonden.
Op deze beelden is te zien hoe beide broers in de weer zijn met waarschijnlijk het lichaam van Lotte. De broers zijn te herkennen aan hun kleding. De oudste droeg die middag een hoodie, de jongste is te herkennen aan zijn witte gympen.

De beelden waren aanvankelijk matig van kwaliteit, maar zijn intussen dusdanig opgewaardeerd dat ze bruikbaar zijn voor het strafproces.

Beide broers blijven vastzitten tot aan de volgende rechtszaak, die staat gepland voor september. Dan gaat het nog om een zogenoemde regiezitting. De zaak zal waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar inhoudelijk worden behandeld.
https://www.rtvoost.nl/ni(...)echter-verantwoorden

[ Bericht 43% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2021 19:12:25 ]
pi_200233709
OP ge-update met het meest recente bericht over deze zaak.
pi_200233931
Dacht dat er vandaag iemand gevonden was
pi_200235137
wtf!
een relatie met de 2 broers gehad..........
  Spellchecker dinsdag 6 juli 2021 @ 21:06:23 #5
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_200235327
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 20:52 schreef hoechst het volgende:
wtf!
een relatie met de 2 broers gehad..........
Lees je nu pas dit topic?
  dinsdag 6 juli 2021 @ 21:24:35 #6
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_200235779
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 21:06 schreef maily het volgende:

[..]

Lees je nu pas dit topic?
Dat mag niet?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_200236131
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juli 2021 21:06 schreef maily het volgende:

[..]

Lees je nu pas dit topic?
Jup.
Ik was werkenn
  dinsdag 30 november 2021 @ 19:05:08 #8
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_202408929
Lotte (14) uit Almelo blijkt door verwurging om het leven gebracht

quote:
De 14-jarige Lotte uit Almelo is vrijwel zeker door verwurging om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen. De twee broers, die worden verdacht van betrokkenheid bij haar dood en het laten verdwijnen van haar lichaam, moeten zich deze en volgende week voor de rechter verantwoorden. Omdat de twee jongens ten tijde van het misdrijf minderjarig waren, wordt hun strafzaak door de kinderrechter behandeld.

Aanvankelijk lukte het niet een eenduidige doodsoorzaak vast te stellen.

In een van de eerdere scenario's werd er ernstig rekening mee gehouden dat Lotte door verdrinking om het leven zou zijn gekomen, mogelijk in combinatie met het letsel dat ze had opgelopen bij een vechtpartij met de broers en onderkoeling doordat haar lichaam in het ijskoude water was beland.

Dossier Bateleur 21
Dit is echter later door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bijgesteld: Lotte is hoogstwaarschijnlijk door verwurging om het leven gekomen.
Patholoog-anatomen houden altijd een slag om de arm, maar hebben in dit geval de doodsoorzaak met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen vaststellen.

Dat blijkt uit het 15 ordners dikke dossier Bateleur 21, zoals het zeer uitgebreide onderzoek heet.

Zwanger
Uit dit dossier blijkt verder dat Lotte in de rotsvaste overtuiging leefde dat ze zwanger zou zijn van de oudste broer. Sectie op het stoffelijk overschot wees later echter uit dat ze niet zwanger was.

Lotte's lichaam werd begin dit jaar ontdekt in een diepe sloot aan de rand van industrieterrein Het Wendelgoor in Almelo. Het meisje had een kortstondige relatie met beide broers. Onafhankelijk van elkaar, maar met een kort tijdsbestek ertussen.

Naaktfoto
Nadat de oudste broer de relatie had beindigd, ontstond onenigheid. Het ging mis toen duidelijk werd dat Lotte een naaktfoto van de oudste broer naar een vriendinnetje had doorgestuurd. Daarop maakte de jongen een afspraak met Lotte bij het bedrijvenpark, waarna hij er samen met zijn jongere broer naartoe ging.

Videobeelden
Zoals RTV Oost eerder meldde, heeft justitie de beschikking over videobeelden, afkomstig van een bewakingscamera op het industrieterrein. Daarbij zijn de broers twee keer in beeld. Een keer zijn ze vlijmscherp te zien als ze op hun scooter over het bedrijvenpark rijden. Deze camera staat bij toeval ook deels gericht op de plek waar Lotte later is teruggevonden.

De beelden van die plek zijn echter van zeer matige kwaliteit. Experts van het NFI hebben in aanloop naar de rechtszaak geprobeerd de beelden digitaal te verbeteren, maar dit is niet of nauwelijks gelukt.

Jeugd- of volwassenstrafrecht?
De strafzaak tegen de oudste van de twee broers wordt morgen en donderdag gehouden. De zitting tegen de jongste broer volgt volgende week.

Een maand na het misdrijf werd de oudste broer 18 jaar. In theorie kan het Openbaar Ministerie de kinderrechter dan vragen om het volwassenenstrafrecht toe te passen, waardoor een aanzienlijk hogere straf kan worden opgelegd. Onduidelijk is nog of dit gaat gebeuren.

De strafzaken tegen beide broers worden - ongeacht of eventueel het volwassenenstrafrecht wordt toegepast - achter gesloten deuren behandeld.

Reactie ouders
Jeroen Baardemans, die optreedt als woordvoerder namens de ouders van Lotte, in een reactie op de nieuwste ontwikkelingen: "De familie wil vanzelfsprekend dat de onderste steen boven komt. Het doet echter wel veel pijn dat deze details naar buiten komen. De strafzaak dient immers niet voor niets achter gesloten deuren."

Morgenochtend brengt RTV Oost op deze website een uitgebreide voorbeschouwing op de rechtszaak en de achtergronden van het spraakmakende misdrijf.

https://www.rtvoost.nl/ni(...)m-het-leven-gebracht
pi_202408961
🤔
  Spellchecker woensdag 1 december 2021 @ 12:32:56 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_202417758
Alleen maar verliezers hier .....
pi_202417799
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 12:32 schreef maily het volgende:
Alleen maar verliezers hier .....
Er is maar een partij die verliest hier, de familie van Lotte.
pi_202417821
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 12:32 schreef maily het volgende:
Alleen maar verliezers hier .....
De verliezers zijn het slachtoffer en haar familie.
Ik heb geen enkel greintje medelijden met de daders dat ze maar hoge straffen mogen krijgen.
  Spellchecker woensdag 1 december 2021 @ 12:46:42 #13
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_202417904
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2021 12:36 schreef Document1 het volgende:

[..]
Er is maar een partij die verliest hier, de familie van Lotte.
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 12:38 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
De verliezers zijn het slachtoffer en haar familie.
Ik heb geen enkel greintje medelijden met de daders dat ze maar hoge straffen mogen krijgen.
Laat ik het anders formuleren; twee families kapot .....
pi_202418132
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 12:46 schreef maily het volgende:

[..]
[..]
Laat ik het anders formuleren; twee families kapot .....
Klopt waarbij 1 familie dit doelbewust gedaan heeft.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202418208
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 13:00 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Klopt waarbij 1 familie dit doelbewust gedaan heeft.
Correctie:
Waarbij enkele familieleden dit hebben gedaan.
pi_202418266
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2021 19:05 schreef Nober het volgende:
Lotte (14) uit Almelo blijkt door verwurging om het leven gebracht
[..]

De familie van het meisje betreurt dat feiten bekend worden? :?
Ik snap dat het niet prettig is te lezen dat je dochter naaktfoto’s van anderen heeft doorgestuurd.
Maar het hoort toch echt thuis in het dossier.
pi_202418401
Hooguit 1 jaartje jeugd-tbs.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 1 december 2021 @ 14:20:52 #18
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202419115
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 13:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
De familie van het meisje betreurt dat feiten bekend worden? :?
Ik snap dat het niet prettig is te lezen dat je dochter naaktfoto’s van anderen heeft doorgestuurd.
Maar het hoort toch echt thuis in het dossier.
Dat het in het dossier hoort betekent niet dat de halve wereld het hoeft te weten.

Het wordt achter gesloten deuren behandeld, dus de informatie zou in principe niet op straat horen komen te liggen.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_202419213
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 14:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dat het in het dossier hoort betekent niet dat de halve wereld het hoeft te weten.

Het wordt achter gesloten deuren behandeld, dus de informatie zou in principe niet op straat horen komen te liggen.
Moeten ze krant aanklagen.
pi_202419223
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2021 13:18 schreef superniger het volgende:
Hooguit 1 jaartje jeugd-tbs.
Vrees ook zoiets, 120 uur schoffelen en een of andere snelcursus maatschappijleer.
afspraak tandarts verzetten
  donderdag 2 december 2021 @ 12:31:24 #21
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_202432778
Hoppa!

twitter


Tegen een inmiddels 18-jarige jongen uit Almelo is vandaag voor de kinderrechter in Almelo twee jaar jeugddetentie en Plaatsing in een Jeugd Inrichting (PIJ maatregel) geist. Dit is de maximale straf voor een minderjarige van 17 jaar. De jongen stond terecht voor de doodslag op een 14-jarig meisje, op 10 januari van dit jaar in Almelo.

Omdat de jongen ten tijde van het delict nog 17 jaar en dus minderjarig was, vond de zitting achter gesloten deuren plaats. Het OM ziet geen reden om in deze zaak volwassenenstrafrecht toe te passen.

De jongen heeft op 10 januari het meisje op de scooter opgehaald en is, samen met zijn destijds 15-jarige broer, naar industrieterrein Het Wendelgoor gereden. In de dagen daaraan voorafgaand was er ruzie geweest en de jongens wilden het meisje ‘een klap geven’. Er is op het industrieterrein fors geweld gebruikt tegen het meisje en uiteindelijk is ze overleden door verwurging, is uit sectie gebleken. Het lichaam van het meisje is in de sloot geschopt en afgedekt met riet en maai-afval. Het verhullen van het lichaam wordt de jongen ook verweten.

Van een vooropgezet plan om het meisje van het leven te beroven (moord) is geen sprake, aldus de officier van justitie, maar wel van opzet op haar dood (doodslag). Bij de jongen is volgens deskundigen sprake van ontwikkelingsproblematiek. Dat maakt dat het strafbare feit hem in mindere mate toegerekend kan worden.

Gezien de bijzondere ernst van het feit, ziet de officier van justitie in de verminderde toerekenbaarheid geen reden om af te wijken van de maximale jeugddetentie van twee jaar. Met het oog op de ontwikkelingsproblematiek zou er bovendien een gedwongen behandeling in het kader van de PIJ-maatregel plaats moeten vinden.

Op 7 en 8 december is de zitting van de inmiddels 16-jarige broer, eveneens achter gesloten deuren bij de kinderrechter in Almelo.

https://www.om.nl/actueel(...)slag-14-jarig-meisje
  donderdag 2 december 2021 @ 12:33:55 #22
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_202432809
2 jaartjes, jaartje goed gedrag eraf, voorarrest eraf, dus hij kan deze zomer lekker op vakantie met zijn ouders.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  donderdag 2 december 2021 @ 12:37:12 #23
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_202432867
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 12:33 schreef Scorpie het volgende:
2 jaartjes, jaartje goed gedrag eraf, voorarrest eraf, dus hij kan deze zomer lekker op vakantie met zijn ouders.
Ok onderbuik.
  donderdag 2 december 2021 @ 12:51:00 #24
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202433065
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 12:33 schreef Scorpie het volgende:
2 jaartjes, jaartje goed gedrag eraf, voorarrest eraf, dus hij kan deze zomer lekker op vakantie met zijn ouders.
Nou nee, zo werkt een PIJ-maatregel niet :N
Dat is in principe een vorm van jeugd-TBS.

https://www.kinderbescher(...)is-een-pij-maatregel
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_202433640
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 12:37 schreef Nober het volgende:

[..]
Ok onderbuik.
Nah niet echt, hij zit waarschijnlijk heel dichtbij.

Maargoed, mocht het mijn dochter zijn geweest, dan zou ik wel paar BTC aan een vreemdeling betalen (via het darkweb uiteraard) om alsnog gerechtigheid te halen.
pi_202433942
Wat een lage straf.
  donderdag 2 december 2021 @ 14:00:13 #27
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_202433978
quote:
7s.gif Op donderdag 2 december 2021 13:30 schreef Joppiez het volgende:

[..]
Nah niet echt, hij zit waarschijnlijk heel dichtbij.

Maargoed, mocht het mijn dochter zijn geweest, dan zou ik wel paar BTC aan een vreemdeling betalen (via het darkweb uiteraard) om alsnog gerechtigheid te halen.
Je wilt niet zelf met trots gaan zitten?

quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 13:55 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat een lage strafeis.
Aangepast.
pi_202434041
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2021 14:00 schreef Nober het volgende:

[..]
Je wilt niet zelf met trots gaan zitten?
[..]
Aangepast.
Thanks
  donderdag 2 december 2021 @ 14:23:40 #29
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202434237
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 13:55 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat een lage straf.
Het is een eis, niet de straf.
Tevens is het het maximale waartoe een 17-jarige veroordeeld kan worden.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_202434276
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 14:23 schreef Leandra het volgende:

[..]
Het is een eis, niet de straf.
Tevens is het het maximale waartoe een 17-jarige veroordeeld kan worden.
Niet helemaal toch?
Ze hadden kunnen besluiten hem als volwassene te berechten aangezien hij ten tijde van de daad bijna 18 was.

Maar goed, als er ook nog een verwurging aan te pas is gekomen dan vind ik het jammer dat dat niet gebeurd is.
pi_202434351
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 13:04 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Correctie:
Waarbij enkele familieleden dit hebben gedaan.
Opvoeding heeft ook niet plaatsgevonden.
  donderdag 2 december 2021 @ 14:32:52 #32
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_202434357
Over x jaar lezen we het wel weer dat deze idioot/psychopaat het volgende slachtoffer heeft gemaakt.

Belachelijk dat het niet volgens volwassen strafrecht is gegaan.
  donderdag 2 december 2021 @ 14:46:46 #33
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202434548
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 14:26 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Niet helemaal toch?
Ze hadden kunnen besluiten hem als volwassene te berechten aangezien hij ten tijde van de daad bijna 18 was.

Maar goed, als er ook nog een verwurging aan te pas is gekomen dan vind ik het jammer dat dat niet gebeurd is.
Dat is een andere zaak, als hij als volwassene terecht zou staan zou de straf hoger kunnen zijn.
Punt is dat hij niet als volwassene berecht wordt, en dan is dit dus de maximale straf.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_202435785
Schandalig. Het recht is krom. Wel fijn om te lezen dat er altijd mensen erg blij worden van een straf van 2 jaar voor moord. :)
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  woensdag 8 december 2021 @ 13:42:57 #35
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202524912
Voor beiden de maximale eis. Oudste broer 2 jaar + jeugd TBS, jongste broer vandaag 1 jaar + jeugd TBS.
pi_202525360
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 13:42 schreef Scrummie het volgende:
Voor beiden de maximale eis. Oudste broer 2 jaar + jeugd TBS, jongste broer vandaag 1 jaar + jeugd TBS.
:')
Das niet veel.
  woensdag 8 december 2021 @ 14:22:11 #37
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202525403
quote:
4s.gif Op woensdag 8 december 2021 14:18 schreef Leonos het volgende:

[..]
:')
Das niet veel.
Je zou als ouder over een jaar of 4 rustig aan het winkelen zijn en ineens met 1 van die twee oog in oog staan.
pi_202525422
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 14:22 schreef Scrummie het volgende:

[..]
Je zou als ouder over een jaar of 4 rustig aan het winkelen zijn en ineens met 1 van die twee oog in oog staan.
Daarom webshoppen!
pi_202525437
Ik heb het niet helemaal gevolgd maar viel die vader ook niet het en ander te verwijten?
pi_202525482
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 13:42 schreef Scrummie het volgende:
Voor beiden de maximale eis. Oudste broer 2 jaar + jeugd TBS, jongste broer vandaag 1 jaar + jeugd TBS.
Nederland is een dadersparadijs.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_202525825
Dat die ouders hier zo mee kunnen dealen... Ik zou waarschijnlijk niet rusten voordat die boys six feet deep zouden liggen.
  woensdag 8 december 2021 @ 19:44:30 #42
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_202529782
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 13:42 schreef Scrummie het volgende:
Voor beiden de maximale eis. Oudste broer 2 jaar + jeugd TBS, jongste broer vandaag 1 jaar + jeugd TBS.
TBS is toch zonder einddatum?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 8 december 2021 @ 19:47:16 #43
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202529827
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 19:44 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
TBS is toch zonder einddatum?
Volgens mij wel ja. Dus zodra een psycholoog zegt dat je weer klaar bent voor de maatschappij ben je vrij geloof ik.
  woensdag 8 december 2021 @ 19:48:41 #44
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_202529857
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 19:47 schreef Scrummie het volgende:

[..]
Volgens mij wel ja. Dus zodra een psycholoog zegt dat je weer klaar bent voor de maatschappij ben je vrij geloof ik.
Maar belangrijker, als ze dat niet zeggen, kunnen ze je in principe oneindig lang 'behandelen'.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 8 december 2021 @ 19:51:08 #45
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202529910
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 19:48 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Maar belangrijker, als ze dat niet zeggen, kunnen ze je in principe oneindig lang 'behandelen'.
Ja, nee. Maximaal 7 jaar waarvan het laatste jaar voorwaardelijk.

https://www.om.nl/onderwe(...)-jongere-tbs-krijgen

quote:
Als de rechtbank het hiermee eens is wordt de jongere in een inrichting voor zijn of haar stoornis behandeld. De PIJ maatregel duurt maximaal 7 jaar waarvan het laatste jaar voorwaardelijk is.
(PIJ = jeugd TBS)

Zat er nog wat verder over te lezen, dus laat ik maar even volledig zijn:

quote:
Als jeugd-tbs wordt opgelegd door de rechter, geldt dat in eerste instantie voor drie jaar. Daarna kan het elke keer met een of twee jaar worden verlengd, met een maximum van zeven jaar. Bij de beslissing over verlenging bekijkt de rechter telkens of de verdachte nog gevaar oplevert voor de samenleving. Als dat niet het geval is, kan de tbs niet worden verlengd.

Na zeven jaar jeugd-tbs hoeft het nog niet zo te zijn dat de betrokkene vrij komt. Als hij of zij nog steeds een gevaar oplevert voor de samenleving, kan de rechter de jeugd-tbs omzetten in normale volwassenen-tbs. Dit kan in principe oneindig verlengd worden, tot er geen gevaar meer is. Als de persoon gevaarlijk blijft, kan hij dus de rest van zijn leven opgesloten blijven.
Dus in feite heb je gelijk, mocht jeugd TBS normale TBS worden is het in principe oneindig.

[ Bericht 25% gewijzigd door Scrummie op 08-12-2021 20:00:24 ]
  woensdag 8 december 2021 @ 20:15:51 #46
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_202530315
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 19:51 schreef Scrummie het volgende:

[..]
Ja, nee. Maximaal 7 jaar waarvan het laatste jaar voorwaardelijk.

https://www.om.nl/onderwe(...)-jongere-tbs-krijgen
[..]
(PIJ = jeugd TBS)

Zat er nog wat verder over te lezen, dus laat ik maar even volledig zijn:
[..]
Dus in feite heb je gelijk, mocht jeugd TBS normale TBS worden is het in principe oneindig.
Dank voor de verheldering. ^O^
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 8 december 2021 @ 20:21:29 #47
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_202530432
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2021 14:26 schreef Document1 het volgende:
Ik heb het niet helemaal gevolgd maar viel die vader ook niet het en ander te verwijten?
Dat blijft nog wat onbelicht, maar ik las wel dat het OM pas gaat besluiten om hem ook te vervolgen nadat de zaak tegen de twee broers is afgerond.
  vrijdag 10 december 2021 @ 16:02:03 #48
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_202554664
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 20:21 schreef Qarrad het volgende:

[..]
Dat blijft nog wat onbelicht, maar ik las wel dat het OM pas gaat besluiten om hem ook te vervolgen nadat de zaak tegen de twee broers is afgerond.
In dit artikel staat dat de ouders de jongens juist hebben aangespoord om eerlijk te zijn en om de verantwoordelijkheid te nemen voor wat er gebeurd is.
  vrijdag 10 december 2021 @ 16:09:22 #49
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202554731
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 december 2021 16:02 schreef Qarrad het volgende:

[..]
In dit artikel staat dat de ouders de jongens juist hebben aangespoord om eerlijk te zijn en om de verantwoordelijkheid te nemen voor wat er gebeurd is.
Lijkt wel alsof ze bij RTV Oost het complete dossier in handen hebben.
  donderdag 23 december 2021 @ 10:16:16 #50
498282 Scrummie
Feyenoord kampioen 2022/2023
pi_202766710
Vandaag uitspraak.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')