Hier in Argentinië drinkt met vrij veel koffie en héél vaak is dat oploskoffie! Wij thuis dus ook, maar er is een speciale manier om hier lekkere koffie van de krijgen. Dan moet je trouwens wel koffie met suiker willen, anders lukt het niet.
Mijn standaard manier, met Nescafé Dolce geloof ik, is als volgt:
Flinke koffiemok, 2 volle theelepels nescafé, 1,5 theelepel suiker, 1,5 theelepel koud water.
Roeren, met flinke snelheid. En nog langer roeren. En nog langer roeren, eventueel nog een halve theelepel water erbij en dan nóg langer roeren. Af en toe afwisselen met links en rechts, want je krijgt een lamme arm. Moet echt een mooie "koffiepasta" worden, de kleur is intussen ook veranderd van donkerbruin naar licht beige. Dan bijna kokend water er langzaam bijschenken en voorzichtig blijven roeren. Als laatste nog even het water over beide kanten van je theelepel laten gaan, zodat ook die "pasta" in je kop komt en dan heb je lekkere koffie, mét een heerlijke creme laag. Ik zweer erbij (geen geld voor een nespreso, veel te duur hier). En ook niet te vergelijken met dezelfde oploskoffie zonder het roerproces
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.