abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_199452612
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 20:32 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Vandaag een schreeuwende kop op de voorkant van de Daily Mail, kwaliteitskrant :')

[ afbeelding ]

In Nederland zijn de maatregelen op het moment ongeveer vergelijkbaar met de UK. Alleen terrassen zijn open, maar vanaf maandag kun je ook weer binnen eten in pubs en restaurants. Vanaf maandag mag je ook weer 6 mensen thuis, binnen, ontvangen en met 30 man buiten samen komen.

In Nederland zegt men dat het goed genoeg gaat om verder te open, in de UK begint (de media) zich zorgen te maken over de Iniaase variant (zoals verwacht).

De volgende cijfers zijn van Engeland (niet de UK!). Engeland heeft 56 miljoen inwoners, iets meer dan 3x NL.
Van 6 tot 12 mei zijn er in Engeland 52 doden geregistreerd, in Nederland
In dezelfde week zijn er in Engeland 569 mensen opgenomen, fluctuerend tussen 76 en 93. In Nederland 1547. Bij gelijke druk zouden het er in Nederland 172 zijn.
IC is lastig te vergelijken, in Engeland rapporteren ze alleen de mensen die aan ventilators liggen, dat waren er op 14 mei nog 115. In Nederland lagen er toen 728 mensen op de IC. Bij gelijke druk zouden dat er 35 zijn.
Totaal lagen er op 14 mei in Engeland nog 818 mensen in het ziekenhuis, in Nederland waren dat er toen 2250. Bij gelijke druk zouden dat er 248 zijn.

Oftewel, Engeland staat er op dit moment relatief veel beter voor. De afgelopen week fluctueert het aantal opnames en vastgestelde besmettingen wel (op een laag niveau). Ik kan geen data vinden over welke leeftijdsgroepen besmet raken, en in hoeverre besmettingen worden vastgesteld in surge testing. Dat laatste kan flinke invloed hebben in het aantal vastgestelde besmettingen en aantal cases van Indiaase variant. Dat maakt het ook lastig om de besmettelijkheid van de Indiaase variant tov de Engelse variant te schatten. Men maakt zich namelijk zorgen over die besmettelijkheid.
Er lijkt relatief een flinke toename te zijn van mensen <54 die worden opengenomen afgelopen maand, en een afname in de groepn 64-84. Die toename valt samen met de ~2 weken na massaal uitrollen 2e ronde vaccinaties onder mensen <85. Maar ook met de toename van Indiaase variant. Op zich een goed teken, want het duidt er op dat zelfs als de Indiaase variant verantwoordelijk is voor die toename, de vaccins beschermen er schijnbaar wel tegen. In de eerste 10 dagen van mei werden er dagelijks tussen de 23 en 42 mensen <55 opgenomen in Engeland, en tott 9 mei (laatste dag van data) was er een afnemende trend (maar sindsdien fluctueert het aantal mensen wat opgenomen meer, en lijkt er niet echt meer een dalende trend te zijn).

[ afbeelding ]

De bescherming tegen ziekenhuisopnames na een eerste prik is bij alle vaccins ongeveer 75-85% na de eerste prik en dat stijgt verder naar ongeveer 90-95% na de 2e prik. Men vaccineert nu al 35-39 in delen van Engeland, en op plekken waar varianten heersen kan iedereen 18+ zich laten vaccineren.

Het is goed mogelijk dat de 'race' tussen virus en vaccin in Engeland, door de Indiaase variant, wat 'spannender' wordt, maar ik denk nog steeds niet dat de druk op de zorg weer in gevaar zal komen. Sinds 2 mei ligt er geeneen patient meer aan een ventilator in het universiteitsziekenhuis hier in Oxford, in januari waren het er nog 46, en sinds 9 mei liggen er uberhaupt 0 patienten met Covid in het ziekenhuis, in januari waren dat er nog 318!

Ik snap dat de media graag slecht nieuws brengt, maar ik zie het echt niet gebeuren dat er 6.000 of zelfs 10.000 (!!!) mensen per dag opgenomen zouden moeten worden zoals sommigen nu beweren, of zelfs 11.000 doden in juli en augustus zonder de Indiaase variant. Dat is gewoon paniekzaaierij.
https://www.beds.ac.uk/research-ref/ihr/staff/gurch-randhawa

Dit kneusje mocht even huilen in die kwaliteitskrant:

https://www.dailymail.co.(...)-Indian-variant.html

"'The Government has got to be really careful that they don't choose the wrong path,' he said. 'These populistic gestures of allowing children not to wear masks and permitting hugs are a bit premature, especially in light of the Indian variant being in circulation.'"

Van de week ook al bij france24: https://www.france24.com/(...)19-rules-are-relaxed

"Gurch Randhawa, a professor of diversity in public health at the University of Bedfordshire, is one who's wary, and cautioned about potential mixed messaging coming from the government.

“It is no doubt tempting to relax social distancing, offer the glimmer of a much needed hug, and lift restrictions on international travel, but this could be a big mistake at this stage of the COVID-19 pandemic," he said.

“As a minimum, the government should be advising only those have received both vaccination doses to be hugging each other, and even, a short hug, with faces directed away from each other to minimize risk of COVID-19 transmission,” he added."

Denkt dat kneusje dat k maar een persoon die weer z'n vrienden wilt knuffelen om z'n zeikgejank wakker ligt? De mensen die al te bang waren doen het toch niet, de ruime meerderheid gaat het morgen gewoon weer doen. Hij kan de driedubbele t**ring krijgen met z'n gezeik, idioot die het is.

Als ik in Engeland zou wonen zou ik letterlijk m'n vrienden mogen meenemen en ze helemaal platknuffelen recht voor z'n kantoor op zijn universiteit. Met de deur open dat hij het kon zien. En daarna m'n tong uitsteken.
#WeesGeenWhales
pi_199454120
quote:
0s.gif Op zondag 16 mei 2021 16:01 schreef eragon2890 het volgende:
"'The Government has got to be really careful that they don't choose the wrong path,' he said. 'These populistic gestures of allowing children not to wear masks and permitting hugs are a bit premature, especially in light of the Indian variant being in circulation.'"
Dit vind ik toch wel een erg ongelukige (bewuste?) woordkeuze. Het suggereert dat er een juist pad is, maar dat wordt niet benoemd. Er is geen goed of fout pad. Politici moeten keuzes maken in deze en dat kan nooit perfect, maar dat wilt niet zeggen dat alles wat ze doen fout is.

Het is ook niet zo dat iedereen elkaar nu gaat lopen knuffelen omdat Johnson zegt dat het mag.

Vandaag in de hele UK 1926 besmettingen, 156 meer dan vorige week zondag, maar 101 minder dan gisteren.
4 doden in de hele UK.
pi_199455583
quote:
0s.gif Op zondag 16 mei 2021 17:20 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Dit vind ik toch wel een erg ongelukige (bewuste?) woordkeuze. Het suggereert dat er een juist pad is, maar dat wordt niet benoemd. Er is geen goed of fout pad. Politici moeten keuzes maken in deze en dat kan nooit perfect, maar dat wilt niet zeggen dat alles wat ze doen fout is.

Het is ook niet zo dat iedereen elkaar nu gaat lopen knuffelen omdat Johnson zegt dat het mag.

Vandaag in de hele UK 1926 besmettingen, 156 meer dan vorige week zondag, maar 101 minder dan gisteren.
4 doden in de hele UK.
Dat klopt, dat zal niet daarom zijn, want wat ik hoor van mensen die er wonen en in comments deden velen dat al maanden XD

Hoe dan ook ja, het komt gewoon over als een arrogante l*l die vind dat zijn weg de enige juiste is, en daarbij ook nog eens als je n blij werpt op de usa met hoeveel kritiek daar weken lang was dat de cdc guidelines veel te streng waren eerst voor gevaccineerden ook nog eens totaal tegen de brede consensus onder de wetenschap/experts (ook juist public health experts) ingaat. Gek.

Zijn pad is waarschijnlijk stuk voorzichtiger, hij zegt wel het te begrijpen en dat de hugs "much needed" zijn en zegt "premature", dus hij vind duidelijk niet dat we voor altijd afstand moeten houden of nooit meer onze vrienden knuffelen ofzo, dus hij zal wel bedoelen langzamer naar hetzelfde eindpunt.

Maar hij kan beter gewoon net als het cdc de brede consensus in de wetenschap volgen en z'n klep houden.

Denk dat heel veel mensen het morgen echt wel gaan doen trouwens hoor! 😂
#WeesGeenWhales
pi_199456783
Die zullen er ook wel zijn ja. Knuffelen omdat de prime minister zegt dat het mag...dat kon je je anderhalf jaar geleden niet voorstellen.
pi_199460085
quote:
0s.gif Op zondag 16 mei 2021 19:30 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Die zullen er ook wel zijn ja. Knuffelen omdat de prime minister zegt dat het mag...dat kon je je anderhalf jaar geleden niet voorstellen.
Idd. Zal blij zijn als dit gezeik achter ons ligt.
#WeesGeenWhales
pi_199476578
Uit Guardian live blog:

quote:
Bolton, Bedford and Blackburn with Darwen are currently recording the highest Covid-19 rates in the UK, with the spread of the Indian variant of coronavirus driving a steep increase in cases.

But in each of the three areas, case rates among younger people are running at a much higher level than those for older age groups, according to analysis of the latest data by PA.

Bolton in Greater Manchester recorded 733 new cases of Covid-19 in the seven days to May 11, the latest data shows.

This is the equivalent of 254.9 cases per 100,000 people - the highest anywhere in the UK and the highest for the area since February 12, up sharply from 99.8 per 100,000 one week earlier.

The rate of new cases among people in Bolton aged 60 and over is just 59.9, however.

This is up only slightly from 35.3 a week earlier.

By contrast, the rate for those aged 10-19 in Bolton currently stands at 486.2 per 100,000, up sharply from 200.7 one week earlier, while for those aged 20-29 the rate has jumped from 147.9 to 310.0.

It means the rate in Bolton among 10-19 year-olds is more than eight times the rate for people 60 and over.
Hier klopt iets niet. Als het totaal aantal cases 733 is, en dat een rate is van 254.9 per 100.000 dan zijn er ongeveer 288.000 mensen.

Maar de rate voor 10-19 alleen al is 486.2 per 100.000, dus hoger dan de rate van het totaal? Het is onzin om die rate per 100.000 10-19-jarigen te geven, want we hebben geen idee hoeveel 10-19-jarigen er in Bolton zijn. Je kunt wel concluderen dat van de 733 cases er 631 jonger dan 60 waren, als de rate voor ouder dan 60 jaar voor de gehele bevolking is.

In Bolton zijn er tussen 3 en 9 mei (datum laatste data) 11 mensen opgenomen geweest en van 5 tot 11 mei (datum laatste data) lagen er 3 mensen aan ventilatoren. Ben wel benieuwd naar de nieuwe data donderdag of er na 9 mei een toename in aantal opgenomen mensen was.

Vandaag minder cases in de UK dan gister en ook dan vorige week. Slechts 5 doden ook in de hele UK en 103 mensen opgenomen (in absolute aantallen nog steeds minder dan NL, maar het wordt closer!) Benieuwd of ik morgen kan zien of het aantal cases in Engeland vandaag ook lager was dan gisteren (data uitgesplitst per land loopt wat achter).
pi_199493510
Het blijft verbazend om te zien hoe de media met cijfers en beweringen blijft goochelen om het erger te doen lijken dan het is. Ik kijk echt met andere ogen naar de media sinds deze crisis. Op zich weet ik wel dat je altijd met cijfers kunt goochelen zodat ze uiteindelijk jouw verhaal vertellen, maar het is alweer van een heel andere orde om het in actie te zien.

Volgens mij fluctueert de R0 nu eenmaal veel meer bij een laag aantal besmettingen omdat elke besmetting procentueel veel meer bijdraagt. Daarom vind ik de cijfers voor nieuwe varianten ook minder betrouwbaar.
pi_199494743
Ze hebben 4776 positieve testen van de afgelopen tijd verwijderd. Dat waren positieve sneltesten, die verwijderd hadden moeten worden omdat ze binnen 3 dagen gevolgd werden door negatieve PCR-testen. Dus eigenlijk was de situatie in de UK beter dan men dacht. Dat zal in de afgelopen 3-4 weken hebben gespeeld, dat is dan toch 150-200 cases per dag die er minder waren.
Vandaag minder cases dan gister, en ook ietsjes minder dan vorige week.
pi_199513461
TheGuardian maakt zich weer zorgen: https://www.theguardian.com/world/2021/may/19/uk-cases-of-covid-indian-variant-up-28-in-two-days-says-hancock

En dit postten ze ook:


Het aantal cases van de Indiaase variant zou vanaf maandag met bijna 30% zijn toegenomen tot ruim 2900.

Maar de toename van die variant is nog niet te zien in toename van totaal aantal cases, en ook niet in ziekenhuisopnames. Het aantal doden was ook opmerkelijk laag voor een woensdag, 3 in de hele UK. Mogelijk dit weekend of maandag een dag met 0 doden in de hele UK? Ik ben wel benieuwd naar de ziekenhuisopnames in Bolton. De data van opnames per regio en ziekenhuis wordt morgen weer gepost.

Er was meer goed nieuws, men raakt er meer en meer van overtuigd dat de vaccins ook goed werken tegen de varianten. En er waren afgelopen dagen geen opnames vanuit verzorgingstehuizen.
pi_199514662
Het zullen best nog wel een keertje meer cases worden, zeker in een jonge, ongevaccineerde populatie. Het ligt ook in de lijn der verwachtingen dat de meest besmettelijke variant uiteindelijk dominant zal worden binnen een relatief laag aantal cases. Daar moet een land toch een keer mee leren leven. Dat is het hele idee van het heropeningsplan. Niet om uit te stellen tot er een soort Zero Covid heilstaat is bereikt.

De FUD is echt enorm, het is nog erger dan de cryptomarkt. :') Het is makkelijk om de media de schuld te geven, maar het wordt ook gevoed door overheidsfiguren. Nu ook weer met het vrijgeven van toerisme via het stoplichtsysteem, met groene, gele en rode landen. De ene minister roept dat je naar een geel land mag reizen, de ander roept dat dat absoluut niet de bedoeling is behalve voor humanitaire reizen, en dreigt met torenhoge boetes als je de quarantaineplicht niet naleeft bij thuiskomst.

Je ziet de situatie constant veranderen. Nu heeft de UK nog iets meer vrijheid dan de EU. Maar als de overheid zich echt laat bang maken, dan heeft de EU straks ongeveer even veel of meer vrijheid, en heeft het snellere vaccineren op dat gebied eigenlijk niks opgeleverd behalve een paar weekjes eerder de horeca open.
pi_199523885
De hoeveelheid vrijheid ontloopt zich niet zoveel. Er zijn vooral geen tijdsrestricties, maar de UK heeft een heel voorzichtig stappenplan, met tussenpauzes van 5 weken.

Lokale situatie in Uni ziekenhuis: sinds 2 mei niemand meer aan een ventilator, in heel mei 1 keer iemand opgenomen, op 4 mei, sindsdien niks, nul, nada, niemand.

In Bolton liggen er wel meer mensen in het ziekenhuis. Het aantal aan een ventilator is op 13 mei van 3 naar 5 gegaan, maar tot 18 mei niet verder gestegen.
Het aantal mensen in het ziekenhuis schommelt in dezelfde periode tussen de 18 en 24 (ging van 18 naar 24 weer terug naar 18 en weer terug naar 24). Er werden 13-16 mei (laatste dag dat opnames bekend zijn) 2-5 mensen per dag opgenomen. Maar er is niemand uit care homes opgenomen.

De situatie in Bolton lijkt dus niet echt erger te worden. 5 mensen aan een ventilator en 24 totaal in het ziekenhuis, en 5 opgenomen per dag is niet niks, maar in januari lagen er 15 aan een ventilator (in november zelfs 17), 150 op de afdeling en werden er meer dan 15 per dag opgenomen. Dus dat is 2-4 dagen ook, dus niet het meest recent, maar echt hard groeien doet het niet lijkt het.

Afgelopen 7 dagen in heel de UK in totaal 50 doden en 686 opnames, dat is dus minder dan ongeveer 7 doden en minder dan 100 opnames op een bevolking van 63 miljoen. Dat zou in Nederland dan ongeveer 3 doden en iets meer dan 25 opnames per dag zijn. Tegen de tijd dat Nederland zo ver is zijn denk ik vrijwel alle restricties opgeheven.
pi_199625171
Op dit moment trouwens tamelijk vermakelijke tv met Dominic Cummings die helemaal leegloopt over de aanpak begin vorig jaar.

Denk niet dat er ooit iemand in een overheidspositie is ontslagen terwijl hij zo veel 'dirt' had over zijn werkgever. Weet niet wat Boris ervan verwacht had.
pi_199645902
Dat Boris zich live op TV wilde laten injecteren met SARS-CoV-2...eigenlijk te bizar om te kunnen geloven, maar toch niet ongelooflijk. Dat zegt ook wat over de politici die bij deze klucht betrokken zijn!

Hier in de UK begint het leven duidelijk te veranderen. Ik kwam vanmiddag in de shop bij een benzinestation hier. Voorheen waren ze er erg strict op maskers, verschillende keren gezien dat mensen erop aangesproken werden wanneer ze geen masker droegen. Vandaag hadden 2 van de 4 werknemers geen masker op, 1 had hem onder zijn kin en de 4e onder haar neus, de helft van alle klanten had, totaal man of 15, hadden ook geen maskers op. Mensen van 30+ kunnen hier nu een afspraak maken voor vaccinatie, en de uptake totnutoe is behoorlijk boven de 90%, dus vrijwel iedereen die in de shop was zal in ieder geval een prik hebben gehad. In Oxfordshire, met ongeveer 700.000 inwoners, waren er in de week tot 22 mei (laatste dag data) 52 cases in totaal. Dat is natuurlijk heel erg weinig.

Maar er zijn wel regio's in de UK waar de Indiaase variant een zorg is, en er weer extra restricties zijn. Vooral in Bolton. De cases in die regio's zorgen voor een toename in de cases overal, en ook het aantal ziekenhuisopnames daalt niet meer helaas. Maar met 100 per dag in heel Engeland, is het beheersbaar (vergelijkbaar met 30-40 opnames in NL).

Hier in Oxford waren er van 4 mei tot 19 mei 0 opnames, maar op 19 mei 1, en op 20 mei 3. Daarvan lagen er op 25 mei 3 nog steeds in het ziekenhuis, en op 25 mei 1 aan een ventilator. Je kunt moeilijk spreken van trends met zulke lage aantallen, en 21-23 mei (laatste dag data opnames) zijn er geen opnames geweest.

In Bolton, waar de Indiaase variant erg heerst en er veel cases zijn, is het iets anders. Veel cases zijn onder schoolgaande jeugd. In Bolton zijn er in de week tot 22 mei 1292 cases geregistreerd (een rate van 449.3 per 100.000, in Oxford was dat 7.5, een groot verschil dus). Het aantal opnames van 16-23 mei schommelde tussen de 3 en 7 in Bolton (nog steeds bijna 2x zo laag als in januari), en het aantal mensen in het ziekenhuis nam in dezelfde tijd toe van 18 tot 34, en van 23 tot 25 mei verder tot 41, dat is toch wel zorgelijk, maar nog steeds ruim 3x zo weinig als in januari. En het aantal mensen aan een ventilator nam van 16 tot 23 mei maar met 1 toe, van 5 naar 6, en op 25 mei waren het er 8. Dat is toch een veel lagere toename. En nog steeds is het ongeveer de helft minder dan de piek in januari, terwijl de cases rates nu schijnbaar hoger zijn (al wordt er wel heel veel getest daar nu).
Ergens vorige week las ik dat van de 11 mensen die opgenomen waren verreweg de meeste niet gevaccineerd waren (terwijl ze zich wel hadden kunnen laten vaccineren), maar daar heb ik nog geen nieuwe data van gezien. Ben wel benieuwd eigenlijk, maar vooralsnog zijn er goede aanwijzingen dat het met vaccinaties je geen zorgen hoeft te maken. Ben wel benieuwd hoe dat moet dan als de druk op de zorg erg hoog is vanwege de 25% mensen die zich niet willen laten vaccineren en daardoor in het ziekenhuis komen, en dat er daardoor restricties opgelegd worden....Maar dat zou in de UK landelijk gezien geen issue moeten zijn.

Dus nog steeds: Veel verhalen in de paniekpers, maar ik heb er nog wel vertrouwen in dat het goed gaat, zolang mensen maar gevaccineerd zijn. In regio's waar de Indiaase variant heerst kan elke volwassene die wilt een afspraak maken om zich te laten vaccineren. Hopelijk blijft 90%+ van de mensen dat ook doen.
pi_199676815
Ff wat data ingedoken. De vaccine uptake is erg hoog in de UK, maar Bolton zit wel onder het UK gemiddelde. 74.2% heeft landelijk minstens 1 prik gehad, en 47.3% beide prikken. In Bolton is dat 52.7% en 30.6%.
Ook is het percenatge lager bij lagere leeftijden. Als ik <40 buiten beschouwing laat, aangezien die pas enkele weken gevaccineerd worden, dan is de uptake (voor de 1ste prik) per leeftijdsgroep ongeveer als volgt:
40-44 68.4%,
45-49 77.4%,
50-54 84.0%,
55-59 87.8%,
60-64 90.1%
65-69 92.5%
70-74 94.4%
75-79 95.7%
80+ 95.5%

In Bolton gaat het om ongeveer 21.500 mensen van 40+ die geen eerste prik hebben gehad.

Wat me verder opvalt, is dat het aantal cases stijgt, maar het stijgt nog maar met een paar % in Bolton, ook stijg het aantal opnames landelijk, maar het aantal opgenomen mensen van 24-28 mei was ongeveer stabiel in het Noord-Westen (van 174 naar 173) en landelijk is het gedaald (van 797 naar 743). Ook is het aantal mensen aan een ventilator in dezelfde tijd nagenoeg gelijk gebleven (113 naar 116), terwijl dat in het Noord-Westen wel nog gestegen is (van 20 naar 30).

Dus landelijk meer cases, en meer nieuwe opnames, maar overal wel minder mensen in het ziekenhuis, en in de grootste brandhaard lijkt het aantal opgenomen mensen te stabiliseren.
pi_199720082
Inmiddels dalen de ccases weer in brandhaarden als Bolton (16.3%) en Bedford (17%). In veel andere gebieden nu wel toenames, procentueel flink, maar in absolute aantallen klein. Hopelijk laten Bolton en Bedford zien dat er wel een piek kan zijn, maar dat het ook al weer snel ophoudt aangezien er zoveel mensen gevaccineerd zijn. Ben wel benieuwd naar de ziekenhuisdata morgen. In het noordwesten schommelt het aantal opnames, en is het aantal opgenomen mensen nogal schokkerig omhoog gegaan, met dagen waarin het stabiel is.
Gister voor het eerst in 10 maanden dat er geen doden zijn geregistreerd in de UK, hopelijk hoeven we niet weer zo lang te wachten daarop.
pi_199721307
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 17:33 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Inmiddels dalen de ccases weer in brandhaarden als Bolton (16.3%) en Bedford (17%). In veel andere gebieden nu wel toenames, procentueel flink, maar in absolute aantallen klein. Hopelijk laten Bolton en Bedford zien dat er wel een piek kan zijn, maar dat het ook al weer snel ophoudt aangezien er zoveel mensen gevaccineerd zijn. Ben wel benieuwd naar de ziekenhuisdata morgen. In het noordwesten schommelt het aantal opnames, en is het aantal opgenomen mensen nogal schokkerig omhoog gegaan, met dagen waarin het stabiel is.
Gister voor het eerst in 10 maanden dat er geen doden zijn geregistreerd in de UK, hopelijk hoeven we niet weer zo lang te wachten daarop.
Er waren daar toch juist veel minder mensen gevaccineerd dan in de rest van Engeland, daarom waren dat toch juist brandhaarden, of begreep ik dat verkeerd?
#WeesGeenWhales
pi_199722039
Klopt, vaccinatiegraad lag daar onder het gemiddelde, landelijk had 74.2% een eerste prik gehad vorige week, en in Bolton 52.7%. Ze zijn volgens mij wel met een inhaalslag bezig daar met vaccinatiebussen die de wijken in rijden, maar de rest van het land daar is ook gewoon doorgeprikt. Toen het daar hard begon op te lopen was men bij 37-38-jarigen volgens mij, nu is men bij 30, dus dat scheelt ook weer wat.
pi_199722930
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 20:37 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Klopt, vaccinatiegraad lag daar onder het gemiddelde, landelijk had 74.2% een eerste prik gehad vorige week, en in Bolton 52.7%. Ze zijn volgens mij wel met een inhaalslag bezig daar met vaccinatiebussen die de wijken in rijden, maar de rest van het land daar is ook gewoon doorgeprikt. Toen het daar hard begon op te lopen was men bij 37-38-jarigen volgens mij, nu is men bij 30, dus dat scheelt ook weer wat.
En BoJo is nog steeds gewoon van plan zijn 21/6 planning door te zetten toch, en de bevolking en alle ondernemers de vrijheid en great british summer te hergeven die zij willen? XD
#WeesGeenWhales
pi_199724028
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 21:18 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

En BoJo is nog steeds gewoon van plan zijn 21/6 planning door te zetten toch, en de bevolking en alle ondernemers de vrijheid en great british summer te hergeven die zij willen? XD
Dat is nog steeds het plan ja. Maar het lijkt me wel dat komende weken dan weer een dalende trend zichtbaar moet worden. Op dit moment zit het aantal opnames in Engeland net onder de 100, en fluctueert. Het aantal mensen aan ventilators zit sinds 14 mei tussen de 110 en 117, met een uitschieter op 1 juni (123) maar 2 juni was weer 116. Het totaal aantal opgenomen mensen daalde van 16 tot 22 mei van 801 naar 730, maar was vandaag weer 801. De grootste toename sinds 22 mei komt uit het Noord-Westen (van 158 naar 196) elders is het niet meer dan 10 toegenomen). Ik hoop dat het weer hier ook mee gaat werken, afgelopen dagen is het mooi weer geweest in ieder geval.
pi_199724098
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 22:09 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Dat is nog steeds het plan ja. Maar het lijkt me wel dat komende weken dan weer een dalende trend zichtbaar moet worden. Op dit moment zit het aantal opnames in Engeland net onder de 100, en fluctueert. Het aantal mensen aan ventilators zit sinds 14 mei tussen de 110 en 117, met een uitschieter op 1 juni (123) maar 2 juni was weer 116. Het totaal aantal opgenomen mensen daalde van 16 tot 22 mei van 801 naar 730, maar was vandaag weer 801. De grootste toename sinds 22 mei komt uit het Noord-Westen (van 158 naar 196) elders is het niet meer dan 10 toegenomen). Ik hoop dat het weer hier ook mee gaat werken, afgelopen dagen is het mooi weer geweest in ieder geval.
Nou ja, het moet gewoon niet teveel verder door stijgen toch? Ze hebben volgens mij heel duidelijk gemaakt dat ze het gewoon door laten gaan als het wat stijgt maar op een niveau blijft dat de ziekenhuizen het gewoon aan kunnen toch?

Lijkt me als het stabiliseert op dit niveau of iets daarboven dat dat toch geen probleem moet vormen? En BoJo en de regering zijn voor zover ik lees compleet hell bent om dat plan van 21/6 te halen, zowel vanwege aanzien, als economie, als bevolking die ernaar snakt XD
#WeesGeenWhales
pi_199724251
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 22:12 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Nou ja, het moet gewoon niet teveel verder door stijgen toch? Ze hebben volgens mij heel duidelijk gemaakt dat ze het gewoon door laten gaan als het wat stijgt maar op een niveau blijft dat de ziekenhuizen het gewoon aan kunnen toch?

Lijkt me als het stabiliseert op dit niveau of iets daarboven dat dat toch geen probleem moet vormen? En BoJo en de regering zijn voor zover ik lees compleet hell bent om dat plan van 21/6 te halen, zowel vanwege aanzien, als economie, als bevolking die ernaar snakt XD
Voorlopig is het geen probleem nee, maar volgens mij zijn de richtlijnen niet heel duidelijk (althans voor mij niet). Bij hoeveel opnames wordt het lastig voor de ziekenhuizen? En zitten daar regionale verschillen in? In Bolton waren het aantal cases hoger dan ooit, maar het aantal opnames, opgenomen mensen en mensen aan ventilators lager dan in januari. En als een uitbraak lokaal beheersbaar blijft, kan men ook de patienten spreiden.
En BoJo zal inderdaad behoorlijk ver gaan om het erdoor te drukken.
Met inmiddels >75% van de mensen een prik, en bijna 50% 2 prikken, kun je ook niet heel veel meer doen. Op 21 juni zullen die cijfers ruim boven de 80% en tegen de 70% zijn (op dit moment krijgen veel meer mensen een 2e dan een 1ste prik). Maar er duiken hier en daar wel meer Indiaase clustertjes op op dit moment. Worden dat er veel, dan kan dat BoJo nog wel eens kopzorgen gaan bezorgen.
pi_199724337
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 22:19 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Voorlopig is het geen probleem nee, maar volgens mij zijn de richtlijnen niet heel duidelijk (althans voor mij niet). Bij hoeveel opnames wordt het lastig voor de ziekenhuizen? En zitten daar regionale verschillen in? In Bolton waren het aantal cases hoger dan ooit, maar het aantal opnames, opgenomen mensen en mensen aan ventilators lager dan in januari. En als een uitbraak lokaal beheersbaar blijft, kan men ook de patienten spreiden.
En BoJo zal inderdaad behoorlijk ver gaan om het erdoor te drukken.
Met inmiddels >75% van de mensen een prik, en bijna 50% 2 prikken, kun je ook niet heel veel meer doen. Op 21 juni zullen die cijfers ruim boven de 80% en tegen de 70% zijn (op dit moment krijgen veel meer mensen een 2e dan een 1ste prik). Maar er duiken hier en daar wel meer Indiaase clustertjes op op dit moment. Worden dat er veel, dan kan dat BoJo nog wel eens kopzorgen gaan bezorgen.
Nou ja, Hanckock zei in het parlement paar weken terug dat als er operaties moeten worden uitgesteld door coronapatienten, dat dat iig acceptabel is, want dat moet voor de jaarlijkse griep ook en daar nemen we ook geen maatregelen/beperkingen voor. Voor zover ik las was daar 0 kritiek op/accepteerde de hele politiek dat onmiddelijk als zijnde een goede maatstaf.

Bij 30 + C zie ik voorlopig zeker met spreiden geen operaties uitgesteld moeten worden. En zelfs dat vind Hancock dus dikke prima, als er maar geen maatregelen genomen hoeven te worden. Granted, daarbij had hij het wel over de winter.

Die indiaase clusters zijn niet echt een probleem als goed is, want zeker met twee prikken (die tweede is belangrijk bij die variant las ik!) ben je echt goed beschermd tegen waar het om gaat ook met die, ziekenhuisopname.

BTW, over nederland, kabinet wil ook ng sneller versoepelen goede kans dan ze eerder al zeiden: https://www.telegraaf.nl/(...)epelingen-vervroegen

Duurt niet lang meer. Ik weet niet of ik het verstandig vind, zou wachten tot 1/9 zelf, maar hey. :D
#WeesGeenWhales
pi_199725319
Het is een hele fijne lijn natuurlijk, je wilt niet te vroeg openen, maar ook niet te laat. Maar met een weekje later openen, kun je mogelijk wel op de langere duur veel leed voorkomen. Dat blijven gewoon lastige keuzes.

Die clusters lijken me ook geen probleem, en volgens mij zijn het in de brandhaarden vooral uitbraken op scholen geweest (veel cases), waarbij het virus mee naar huis werd genomen. Ouderen die niet gevaccineerd waren en besmet raakten zin vooral degenen die in het ziekenhuis zijn gekomen. Ouderen uit verzorgingstehuizen zijn nauwelijks in het ziekenhuis gekomen (<10 in het noord-westen). Maar waar het voorheen dan enorm verder kon groeien, dat is nu niet (veel) gebeurd volgens mij, wat positief is. En in gebieden waar een hoger percentage mensen gevaccineerd is, zal dat nog minder het geval zijn.
pi_199725834
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 23:08 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Het is een hele fijne lijn natuurlijk, je wilt niet te vroeg openen, maar ook niet te laat. Maar met een weekje later openen, kun je mogelijk wel op de langere duur veel leed voorkomen. Dat blijven gewoon lastige keuzes.

Die clusters lijken me ook geen probleem, en volgens mij zijn het in de brandhaarden vooral uitbraken op scholen geweest (veel cases), waarbij het virus mee naar huis werd genomen. Ouderen die niet gevaccineerd waren en besmet raakten zin vooral degenen die in het ziekenhuis zijn gekomen. Ouderen uit verzorgingstehuizen zijn nauwelijks in het ziekenhuis gekomen (<10 in het noord-westen). Maar waar het voorheen dan enorm verder kon groeien, dat is nu niet (veel) gebeurd volgens mij, wat positief is. En in gebieden waar een hoger percentage mensen gevaccineerd is, zal dat nog minder het geval zijn.
Exact.

Maar als je BoJo bent, wil je ook vooral niet een week later dan je " genoemde datum" openen. Al zei je " data not dates" etc, dat is en blijft een afgang. En dat is het ergste voor politici.

Dus als die ellende wel gewoon geod te handelen is in de ziekenhuizen, zal er geen haar op BoJo's hoofd zijn die overweegt om het uit te stellen. Hij is namelijk een goede politicus AFAIK ;)
#WeesGeenWhales
pi_199732693
Vandaag weer wekelijkse update van ziekenhuis cijfers, de laatste datum waarvan data bekend is verschilt per metric.
In Bolton:
Het aantal opnames van 24 mei tot 30 mei fluctueert nogal maar is behoorlijk gedaald. 24 en 25 mei waren 10 en 14 opnames, terwijl 29 en 30 mei dit er 1 en 3 waren.
Bezetting van 26 mei tot 1 juni GEDAALD van 44 naar 42.
Het aantal mensen aan ventilators is in dezelfde tijd gestegen van 9 naar 11.
In de week voor 30 mei is er niemand uit een verzorgingstehuis opgenomen met Covid.

Oftewel, de Indiaase variant, zelfs in een gebied waar slechts ongeveer 50-55% van de mensen een eerste prik hadden gehad, heeft zich niet tot een probleem ontwikkeld.

Zelfs als we nu een toename van cases en ziekenhuisopnames over heel Engeland gaan zien heeft BoJo volgens mij goede data in handen om het opheffen van restricties door te zetten, en niet meer dan regionale restricties in te zetten indien nodig. De cases liepen op, maar ziekenhuisopnames bleven heel behoorlijk beheersbaar en voornamelijk beperkt tot mensen die zich niet hadden willen laten vaccineren.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')